RE: Bodoče nosečnice 2018 (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (1.3.2018 16:55:37)

Enkrat bo ze mogla pridt ane!! Ce mi bo pa decembr usou pa nimam kaj.. Samo upam da mi ne booooo :)
A katera ve.. Kako pa je z dobovanjem porodniske potem ce nimas sluzbe? A gledajo dohodke ne? Ce zenska ni zaposlena? Js sicer ne vem a nej bi se vpisala na fax in imela status studenta (seveda ne bi hodila na fax) ali je bolje da se sploh nikamor ne vpisem. Sluzbe stalne nimam niti zacasne :)

misa4 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (1.3.2018 17:05:43)

ja dobiš neki http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/starsevskonadomestilo.asp, okol 260 je bili, to je če nisi bila zaposlena, ozirama manj kot 12 mes. v treh letih

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (1.3.2018 17:11:53)

Nikoli nisem bila zaposlena. Razen kar sem delala preko studentskiga servisa in pripravnistvo. To pa ni zaposlitev niti ne za nedolocen cas. Je pa problem da inamov druzini oziroma tudi zdaj imava s partnerjem kar visoke prihodke.. In ubistvu me zanima ce vsaka na porodniski kaj dobi? Neglede na dohodke a imas visoke, nizke, srednje.. Torej, ce vsaki pripada kaj, neglede na dodohke.. Sej ne me narobe razumet.. Tut ce se nic ne dobi, se ne bom kregala z drzavo zaradi tega.. Naj dajo takim ki potrebujejo :) samo me pa vseen zanima da vidim na cem sem :)) nekateri pravjo, da nej se raj na fax vpisem. Da je vec ugodnosti.. Itak pri 24 letih mi se 2 al 3 leta pripada da sem lahko student. Odvisno kje prides bols skos :)

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (1.3.2018 17:15:02)

Ne vem ce bi dobila 260€ ker je sestricna rodila dvojcke.. Pa tudi zaradi dohodkov ni bila sprejeta nikjer.. Je pa zaposlena ona.. In dobi 30€ za oba dvojcka. Je pa zaposlena! Jaz nisem! Si prepricana da 260€ velja za vse? [sm=zmeden.gif]

misa4 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (1.3.2018 17:19:51)

ja v vsakem primeru ti pripada, zdej če nisi bila zaposlena malo manj, na csd bojo več povedal, so pa neki dvigni, dohodki se v to ne štejejo, je pač starševko nadomestilo, za ta čas ko ne moreš delat... dohodki se bojo poznal pri otroških, bojo pač manjši...

jaz če zanosim še delam teh nekaj mesev, potem dobim od zavoda in porodniška .. štel se mi bo 12 mesecev v zadnjih treh letih... pa otroških verjeten ne bo [sm=hudicek1.gif]

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (1.3.2018 17:29:36)

Aaaa. Ja pol ce te zj prou razumem.. Bi minimalno (neglede na dohodke) sigurno dobila okrog 260€?[sm=bravo.gif][sm=smiley1.gif]
Zakaj ne bi dobila otroskih ti? Sej si bila zaposlena.. Ce nimas previsokih dohodkov jih dobis v vsakem primeru.. Si zaposlena ali nisi!? Pomoje jih bos dobila :)

misa4 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (1.3.2018 17:35:33)

stvar je taka, ja moj ma kr plačo, otroka dobivata pokojnino in za drzavo smo bogati, niti jih ne rabim... samo s tega je da smo povsod padli v najvišji rang.. morm plačat malico in kosilo v šoli..še kak izlet pa je 200 plus samo položnca.. če bi meli 200 manj dohodkov bi pa dobila dodatke in kosilo in malico zastonj [sm=zmeden.gif] tko je bilo lansko leto

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (1.3.2018 19:08:40)

Ja sej.. Smo mi na istem.. Pa kaj se sekiras.. Nima smisla.. Vazn da se ma neke prihodke in naj pobere tist drzava pa je :) dokladou otroskih vem da ne bom dobila.. Me pa zanima ce mi vsaj porodniska pripada :)

Anaina -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (1.3.2018 19:44:33)

Hej
Kako ste? Jaz v službi kar v gužvi in potem zmanjka časa za kaj druga. Doma pa tak mali razgrajač zahteva svoje :) drugače imam jaz službo za nedoločen čas in delam tu že 9 let. Sem vesela za to ker imamo res fajn kolektiv in super šefa...
Drugače pa Jetkarmak mislim da po novem dobimo vsi OD. Se je cenzus spremenil. Me pa prav zanima koliko mi bodo zaračunali septembra vrtec...

misa4 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (1.3.2018 19:48:06)

o a vdi..to je pa dobr[sm=smiley1.gif]..morm dat vlogo na novo...sam bom pol septembra k bo za stipendijo se... gre tavečja že u srednjo [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif], pa ne bo doma k je šola predaleč, jaz pravm da mormo zdej novo sestrco narest k ta gre [sm=smiley36.gif] tamali pa ne no dej bratca

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (1.3.2018 19:52:13)

Jaa super. Se ne branim, ce kaj dajo :) haha
Hahaha sestrco, bratca.. Fantje bi itk raj fantka.. Puncke pa punco hahahhaa :)) pr ns tamav tut bi raj fantke, soseda ima punco bi pa samo punckee okol vozila pa preoblacla:) drgac praujo d je bols da je prvi otrok fnt (kao vzor) haha :) pa merka pol svoje ovckeeee mlajse :) js bi pa glih najprej raj puncko:)

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (2.3.2018 7:16:24)

Madonca.. Tale progesterom je mogu zloo fajn prjet [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif], no vsaj v nodecnosti me nebo smel bit strah da ga je premal[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] pikapoka.. Kdaj ti dobis tocno M?

Anaina -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (2.3.2018 7:51:27)

Jetkarmak še vedno je ni??
Zanimivo res... koliko zdaj zamuja?

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (2.3.2018 8:06:33)

V nedeljo zjutraj sem si vstavila zadnjo tabletko estime [sm=smiley36.gif] pac, progesteron.

erika2 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (2.3.2018 8:07:25)

Jaz imam pa se 10 dni do M. Upam da je nebo. Sm mau brala o postopku ivf in me je kar mau strah. 😫

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (2.3.2018 8:14:58)

Si potem ze po ovulaciji ane? Samo bos, ce uspe, se novembrka ane? :) a si ze v decembru? Si bla aktivnaaa v casu ovulacije? [sm=smiley36.gif]

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (2.3.2018 8:24:06)

Ivf postopki.. A postopek kako poteka si brala? Postopka te je strah, ce bi morala na to? =/

Anonimen -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (2.3.2018 8:30:32)

Jetkarmak00 to se zgodi, če se delaš "norca" iz narave in prisiliš ginekologa v neka zdravila, ki jih sploh ne potrebuješ (še zdaj mi ni razumljivo, zakaj ti jih je dal, zelo neprofesionalno). Bi pa razumela tvoje početje, če bi res že dolgo delala na otroku....Ampak v tvojem primeru pa tega ne razumem. Odločitev je tvoja, je sicer ne razumem, ampak ne sodim. Vidim, da si si že veliko prebrala, šla na preglede in samoplačniške kontrole tebe in tvojega partnerja, nisi pa pomislila, da dodajanje hormonov telesu, lahko vsaj malo zmede naravni cikel? Sploh glede na to, da navajaš, da si izobražena v tej stroki. Če si zdrava punca, kot navajaš in je bil problem edino kakšen dan rjavih izcedkov pred menstruacijo (kar je čisto normalno), se ne igraj, ne dodajaj kemije dokler ni potrebno....Načrtovanje družine in začetek delanja na otroku je najbolj romantično, ljubeznivo in srečno obdobje mladih parov....ne ga uničit z vsemi kalkulacijami, pregledi, nepotrebnimi zdravili in predvsem kalkuliranjem, da ti ne bo kdaj žal....Obnašaš se tako, kot ženske, ki se že nekaj let trudijo na otroku in to je vse manj kot spontana romantičnost, da prideš do prvega otroka. Želim ti, da vama uspe v prvo. Ne znam si te predstavljati kaj bi bilo, da vama nekaj mesecev, kaj šele let ne uspe, če se že zdaj tako sistematično lotevaš vsega.
Upam, da me ne boš razumela narobe, res ti govorim to izključno iz pozitivnega vidika, ker še imaš čas, da pozabiš na vsa ta kalkuliranja, testiranja in vnašanja nepotrebnih zdravil in da v vajino zvezo prineseš čar spontanosti, romantičnosti in strasti in po pozitivnem testu veselja vrh glave [sm=smiley1.gif]! [sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif]

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (2.3.2018 8:46:18)

Heeeej :)! Aaam.. Cakaj.. Ves kaj me najprej zanima.. Od kje ti informacija da so rjavkasti izcedki pred M normaln pojav? [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] kdo ti je to rekel? Kje si to prebrala da to ves? Ker js kar sm brala o tem.. Povsod pise da gre za prezgodnje propadanje rumenega telesca kar pa pomeni - ves kaj :)
Tako da me ressss zanima info od kje naj bi bilo to normalno. Mi bos polepsala dan :)) glede tega.. Ce nama ne uspe nevem.. Par mesecev.. Se pa strinjam stabo[sm=smiley36.gif] ne vem ce bi poskusala eno leto pa potem sla v cakalno vrsto na postopke in da dam vse skozi.uh..ne nebi zdrzala. :) bi sla sigurno prej na samoplacnisk :) jaaa res jee.. "narava" ce je kaj na tem.. Je "slisala" da si zelim decembrcka[sm=bravo.gif]
Zdaj pa ma svoje nacrte [sm=smiley36.gif] in bo sogurno januarck :p se strinjam :))

pika poka 1 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (2.3.2018 8:47:19)

Ojla punce!

Moj mesec je tu [sm=bravo.gif][sm=rozacrtici.gif]

Jetkarmak, moja M bo prišla naslednji teden, ker v nedeljo vzamem zadnjo KT. Javim, ko bo prišla. 08.03. pa tak štartam z UZ-ji in 09.03. z injekcijami [sm=smiley1.gif]
Upam, da tudi tvoja M pride čim prej! Mogoče ti še malo psiha nagaja, pa zato ne pride.

Glede službe, sem zaposlena za nedoločen čas. Pri prvem otroku pa nisem bila zaposlena. Po izgubi službe, ki sem jo imela za določen čas, sva se s partnerjem odločila za otročka. Niti se ne spomnim koliko sem dobivala porodniške takrat [sm=zmeden.gif]
Se mi je pa potem ponudila priložnost za službo, ko je bil sin star nekje 10 mesecev in sem sprejela. Z varstvom sta nam pomagala tast in tašča, ker v vrtec ga še nisem želela dati. Potem sem delala eno leto v tisti službi, ko se mi je ponudila priložnost za drugo službo, ki sem si jo želela že od nekdaj in tukaj sem zdaj zaposlena že od leta 2014.
Mi drugače tudi nismo dobivali otroškega dodatka, letos pa dobimo minimalni znesek 20,00 EUR, ker vsi dobijo, ki so ponovno dali vlogo do 31.12.2017.

Erika, mene ta mesec čaka IVF. Me je bilo strah, ko sem o tem brala. Zdaj, ko pa je že ta mesec tukaj, pa komaj čakam. Ni me več strah, ne mislim na slabo, samo naj že enkrat zagledam ta plusek [sm=smiley1.gif]

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (2.3.2018 8:51:45)

Mi je pa zal da sm si vstavljala progesteron.. Vedno bl se mi poglavi mota vprasanje kpa ce sm slucajn noseca? A katera ve? Je mozno? Test je sicer negativen, spolni odnos sva imela enkrat pred ovulacijo nekje 3 dni, na umik..!! Ene pravjo da vseen obstaja moznost, ma sama ne vrjamem ;)

Anaina -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (2.3.2018 9:40:03)

Če je test negativen potem vrjetno res nisi noseča...
Glede jemanja Estime pa če imaš samo 3 dni pred M malo rjavkaste izcedke res ni še potrebe po Estimi baje. Ampak če ti jo je GiN dal potem je že mislil vrjetno da je tako prav....

Anonimen -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (2.3.2018 9:44:31)

Jetkarmak00...z veseljem ti polepšam dan, ampak nekaj dni nazaj si to že sama vedela. Par dni ni problem in ni nič kritičnega, če pa je to več dni, je pa problem zaradi vgnezditve....kar ti je očitno tudi že ginekolog povedal in veš. Citiram tebe:

IZVIRNO SPOROČILO: Jetkarmak00

No pac scena je bla da mam pred M vedno rjavkaste izcedke..sam nj bi bla scena da te izceski so se v mejah normale.. Do 5 dni naj neb ble tezave.ja ga mam 3 dni prej..

Tudi to razumem, da bi bila nervozna, če bi po enem letu poskušanja morala iti na preglede, zato razumem tudi punce, ki se po pol leta zlažejo, da delajo že eno leto, ker tako ali tako še nekaj mesecev potem traja, da naredijo preiskave. Ampak, da pa delaš preiskave preden sploh poskusiš....to je pa psihotično. In nekaj lepega izgubi svoj čar.

Očitno si vzela za slabo in vzemi kakor želiš. Želim ti pa dobro in želim, da vama uspe po planih.

Pa da ti malo polepšam dan in ne samo delam "pridige"....tvoja menstruacija ima časa še do cca 23.3. da pride in še vedno bi bil decembrček.

erika2 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (2.3.2018 9:59:00)

Pika poka, koliko casa si cakala na posto za konzilij?

erika2 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (2.3.2018 10:00:47)

Jetkarmak, ja itak da sva bila aktivna pred, med in en dan po ovulaciji. Se zmerej upava da nama tako rata.

Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>