RE: Bodoče nosečnice 2018 (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

misa4 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (25.2.2018 16:55:47)

Pol mal preveč berem spet [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] se vidi da me emšo [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (25.2.2018 17:33:51)

Cakaj, a ti si prebrala da sibke M povzrocajo neplodnost?[sm=ocala.gif][sm=smiley23.gif]

misa4 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (25.2.2018 17:46:02)

Neki v tem stilu,ce je sluznica prevec stanjsana,da se nima km primt... Je pa kolegici g ta caj priporocla..

Bom vidla verjetn bom se en krog morala pocakat k mojga lih na O ne bo doma [sm=hudicek1.gif]

Druga vraza na bi bil en caj za lazje rodit[sm=smiley36.gif],jaz sem ga pila pa se sem bla na porodni samo 10 min, al je caj pomagu ne vem, vem pa da sem se psihicno dost bolj pripravla kot v prvo

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (25.2.2018 18:49:44)

Ja sej pomoje ze psiha pomaga pol pr tem. K si tok preprican da je tko hehehe :) no nevem.. Tko mislm.. Kaaj siii? 10min rojevala? Dej dej. Nevrjamem [sm=smiley36.gif] to ni mozn.. Kva a si se na minuto pol odprla en cm? Heheh. Hecam se.. Sam tko kr aresno?? Ja kdaj si prsla pol v porodnisnco? K si bla ze na koncu a kko? Ker caj pa je to? Mogoce pa spet zacnem vrjet[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

misa4 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (25.2.2018 18:56:03)

Sm mela porodnisnco 15 min stran... Na 5 min sm mela popadke k sm se odlocla it...pridem tja je bla ze panika 😂😂 ma ne vem ker caj sm pozabla..svakinja je to kuhala k ji je mama k je zdravnica rekla ,da to pomaga 😂 sej stric google kej ve ,bom pol o tem googlala k se prime 😂😱

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (25.2.2018 19:45:47)

A te je fuul bolel drgac? A je blo vse bl znosno pa pac se je dal? Ne mislm zdej s tem ce ti je blo kot na dopustu [sm=smiley36.gif] ampak pac.. A se da potrpet? Kaj bl boli.. A porod al pucanje zobnega kamna [sm=jezicek.gif]

Joooj js kr jem tole estimo.. Ta progesteron.. Sploh ga ne upam nehat ustavljat..kar predstavljam menstro.. Bojiiim se zanost.. Sm opazla..zmerj bl se je blizou ta dan.. Zmer bl me je "strah" pa nevem niti zakaj.. Na evo. Zdej sm si ze 3 dni nazaj rekla da bom nehala z estimo da dobim menstro.. Pa jo se dons vstavljam.. [sm=smiley19.gif][sm=smiley36.gif] ponoc nemorm spat k razmislam o vsem tem.. Sanala sm clo vcer ponoc [sm=duda.gif][sm=rozacrtici.gif] sam strah pred tem je pa vedno vecji.. =/

kirstaklavstaaa -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (25.2.2018 20:31:17)

IZVIRNO SPOROČILO: misa4

Sm mela porodnisnco 15 min stran... Na 5 min sm mela popadke k sm se odlocla it...pridem tja je bla ze panika 😂😂 ma ne vem ker caj sm pozabla..svakinja je to kuhala k ji je mama k je zdravnica rekla ,da to pomaga 😂 sej stric google kej ve ,bom pol o tem googlala k se prime 😂😱

Jaz mislim, da je to malinov čaj. Pravijo, da malinov čaj pospešuje porod [sm=smiley1.gif]

madjanca -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (25.2.2018 20:40:34)

Caj malinovih listov mehca materbicni vrat ce se prav spomnim.

Jaaa upam, da bom tudi jaz srecnica v 10min enkrat. Ce pa ze ne tako hitro pa si vsaj zelim, da bi slo tam kot mora... nebi se enkrat po "lazji" poti sla..

Ja je pa res tole, da ce je pretanka sluznica, se nima kam prijet.. zato naj tudi ne bi bile ok presvoh menstruacije ja...

Sama sem pila krvomocnico in malo se mi zdi da je ucinkovala, ma ne tako prevec... aja pila sem v kombinaciji z maco. Dostim pomaga in tudi meni bi verjetno slej kot prej..

kirstaklavstaaa -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (25.2.2018 20:43:02)

jaz mislim da ni hujše bolečine kot je brušenje zobnega kamna. Sama rabim injekcijo pri brušenju, ker preprosto ne zdržim. Pa tudi slišala sem že od velikih, da gredo raje punce v porodno, kot k zobarju, če je to res naj potrdijo tiste, ki so že rodile [sm=smiley36.gif]
Jetkarmak, tudi mene je bilo sploh stran v prvo prvi krog poskušanja: kako povedati domačim, kakšna bom s trebuhom, kako bom spala, teža, kako bom preživela porod, ali bo z otrokom vse ql ali bom zdržala vseh 9 mesecev .... pa evo me, še vedno sem tukaj med bodočimi nosečnicami[sm=smiley36.gif] zdaj sta mimo že 2 ciklusa pa ni še vedno nič, tako da zdaj sploh ne razmišljam več o teh stvareh ampak imam vedno v mislih eh pa sej ne bo uspelo še, saj sta šele 2 ciklusa mimo [sm=smiley36.gif]

Drugače pa kot vem jaz, porod ni nič drugega kot menstrualni krči - ali pa me le kolegice ne želijo strašiti [sm=smiley36.gif]

madjanca -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (25.2.2018 20:46:08)

Sicer sem sama napol rodila. Ma do tam, ko sem prisla, sigurno raje to kot zobar.. no in potem sem zadnjic sla k zobarju in mi je ruvala sedmici... in od takrat je pri meni uradno: RAJE RODIT KOT K ZOBARJU!!! Maricka js sm misnla da bom umrla no... en tedn me je kr cela glava bolela in se tja do ramen..

misa4 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (25.2.2018 21:04:57)

ja hiter je bil, samo bolelo je pa useno, takrat je bila aktualna ultiva, sm jo zahtevala, ker sem še 5 ur pričakovala, pa ni blo časa. Če pa primerjam s prvim porodom je bil drugi nič [sm=smiley36.gif],, ker pri prvem so bili umetni in te 10x bolj trgajo[sm=zmeden.gif], pa niti pripravljena nisem bila ker je bilo 3 tedne prej, pri drugem sem bolj vedla za kaj se gre, tako da je lažje.. sem pa enkrat s sestro govorila ko sem v bolnici ležala, da je velik v glavi in ne vpit ker s tem zgubljaš energijo, tega sm se držala in je bilo res lažje.

Punce nč straha se da, mine, bolečine so poplačane ko dobiš tisto štručko v roke, je vredno vsega, pa zadnji mesec malinov čaj pit, sej morde ne pomaga, sam občutek je pa boljši, če misliš da ti[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (26.2.2018 8:59:47)

Ej madjanca tut js sm slisala ze to ja hehehe. Ceprou ne vem ravno kako izgleda puljenje zob ker tega se nisem dozivela :) zaenkrat vem samo kako izgleda odstranjevanje kamna [sm=smiley36.gif] to pa kar boli.. =// misaa.. Deset minut pa res lahko potrpis tudi neznosne bolecine. Hehhee jooj 10min ni nic haha :) ma bom zacela pit ta malinov caj.. Ker sm ravno ltudi ljubiteljica cajev.. Drgac ga neb[sm=smiley36.gif] haha :)

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (26.2.2018 9:01:37)

Ej punce.. Ce bi vam v nosecnosti odkrili in povedali da ima otrok kromosomske nepravilnosti.. Recimo downow sindrom al pa turnerjev itd. Skratka kromosomska odstopanja.. Bi nadaljevale z nosecnostjo ali sle na splav? Jaz recimo bi 100% sla na prekinitev.. Kaksen je pa vas mnenje? :)

pika poka 1 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (26.2.2018 9:05:30)

Hahaha Jetkarmak, si zamisliš, da si res začnem zmišljevat v ambulanti, da ne bi šla v postopek, ker kao ne bi želela decembrčka [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Po moje mi prepovejo vstop v ambulanto [sm=smiley36.gif]
No, ampak jaz si želim decembrčka, tako da do tega ne bo prišlo [sm=smiley36.gif]

Glede šole...rojeni od septembra do decembra lahko grejo v 1.razred kasneje. So nam povedali zdaj na vpisu. Tako, da naš bi lahko šel kasneje brez problema. Ampak, ker grejo njegovi sovrstniki tudi letos, bo on tudi šel, da ne bo sam ostal v vrtcu.

No jaz bi pa rekla, da grem raje k zobarju kot še enkrat rodit. Imam super zobarja namreč, hihi [sm=smiley36.gif] Meni so našopali umetne popadke in je bolelo ko hudič.
No en porod me še ziher čaka in me je že zdaj strah.

Jaz bi naredila splav, če mi na nuhalni reče, da ima otrok kromosomske nepravilnosti. O tem sva z mojim že govorila in se oba strinjava.

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (26.2.2018 9:52:14)

Hahahaha :) sj to pika ja :)) reci ji ce lahko prestavis postopek za en mesec [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Ajaa. Celo septembrcke pustijo leto kasneje? To mi je pa malo prevec ja :) decembrcke se ne recem.. Mogoce se november..kar je vec mi je pa ze mal too much. In tudi jaz bi dala otroka septembrcka oktobrcka sigurno z vrstniki.. [sm=smiley36.gif]
Jaa tudi midva sva se pogovarjala o tem ja.. In oba sva za prekinitev v takem primeru.. Meni se zdi to 100% pravilno razmislanje.. In raje trenitna zalost, kot zivljenjske obveze in drugacnosti otrocka.. Tudi ce imas rad otroka moras mislt v tem primeru nanga kako bi se on pocutu k bi biu drgacn :) ne razumm zensk js osebno drgac da zvejo da je otrok drugacn pa nadaljujejo nosecnost..upam da se bo javla mogoce tudi kaksna zagovornica taksnih bogih [sm=duda.gif] in povedala zakaj nekatere razmisljajo drugace :) vsako mnenje je dobrodoslo :)

madjanca -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (26.2.2018 16:20:54)

No jaz nisem sploh sla na nuhalno. Prevec sem se bala, da je to edina moznost, da imam pikico in enostavno si nisem dovolila sploh razmisljati o cemerkoli...

No moz se je sicer zadnji mesec bal, kaj bo ce bo... ampak jaz sem pac mnenja da je to moj otrok in bom z njim v dobrem in slabem in bo moj najvecji biser ne glede na vse...

Vseeno pa odobravam, da se nekateri ne odlocijo za obdrzanje otroka. Ce mislis da ne zmores, je brezveze da vsi trpijo. Tako otrok kot starsi..

Anonimen -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (26.2.2018 18:58:38)

Jaz bibse tudi definitivno odločila za splav v primeru da mi na nuhalni rečejo da ima otrok kromosomske napake. Sigurni ni lahko ampak definitivno boljše za otroka in za starša. Drugače pa je meni vse eno kdaj bo drugi otrok. Upam da uspe čimprej in bom itak najbolj vesela.
Doma imamo nagajivega 2.5 letnika ki pa skozi pravi da bi imel sestrico... a niti ne ve kaj to pomeni... :)
Je katera iz štajerskega konca?

misa4 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (26.2.2018 20:32:35)

Težka tema, samo tud jaz verjetno ne bi obdržala, da je celo življenje odvisen od drugih, ne vem no, če ima smisel

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (26.2.2018 20:54:44)

Madjanca.. Vem kako se recimo pocutis v misljenju, v takem primeru.. Sploh tisti pari ki se trudijo dolgooo pol pa se kaksen tak sok.. Grozno.. Nocna mora.. Verjamem.. Vendar se je treba "zavedati" da ta otrock ne bi biu samo tebi biser.. In bi enkrat odrastel.. Prisel v druzbo.. Mislis da bi imel prijatelje? Enkrat v zivljenju zeno, otroke? Ves to je to.. Kar verjamem da vecino "sili" v prekinitev v takem primeru..
Moja mami je pred parimi leti, ko je bla noseca z tanajmlajsim.. Mela ful tezav.. Normalno, sj je bla ze 40 :) no in je bila pri 30 tednu sprejeta v porodnisnico (rodila je z 32 tedni) in je bila v sobi dva tedna z tremi nosecnicami ki so imele ene tezave in so bile v bolnc ze nevem od kerga tedna, skoraj od zacetka ze.. No in.. Prsla je v teh dveh tednih k je bla tm.. Ena nosecnica, k se je odlocila za splav (sla je na amnio in ta ji je pokazu da ma otrok DS) in je bla sprejeta in skupej v sob z mojo mami in se z ostalimi 3 nosecnicami.. In itak so se tiste 3 nosecnce v vsh tednih k so ble skp povezale itd. Mami je bla med njimi sam dokler ni bil prost oddelek za njene tezave (hipertenzija) no innnn... Pride ta zenska k se je odlocila za splav k njim v sobo.. In itk jo prasajo zakaj je tle.. In je cist nedovzn povedala.. In une 3 so se tko grdo zacele zgrazat nad njo, ce je v holokavstu, da nej razmisl.. Da je hitler to delov, ubiju nedovzne ljudi k se ne znajo brant.. Itd itd. Skratka tok so jo "zbombandirale" da je zacela jokat, vn je hotla it.. Mami je bla sam tih ane, ker je bla itak na njeni strani samo ves kko je to.. Kregat se z cimri k neves kok casa jih bos gledu. Ji je pa potem mami rekla k je sla vn ta zenska zrd prtiska unih treh, da se je prou odlocila.. In sta se pol onedve pogovarjale tm.. In ji je povedala da ma njena sestra otroka z DS in kko je hudo..da kaksne ima tezave itd.. Pri 5 letih je sele zacel prijemat stvari v roke.. In take.. Skratka.. Grozno..

Ej anonimna dej se mal predstav :) hehhehe. A imas kaksne tezave z zanositvijo? Planiras se kaj? Ze delata na tem? Drgac je pa pika poka 1 iz stajerske. No nevem ce je lih, vem pa da ma v Mb postopke :) [sm=smiley36.gif][sm=smiley1.gif]

Anonimen -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (27.2.2018 7:13:36)

Ja seveda planiram... Zato sem tukaj:)
Doma imam 2.5 letnika, ki je nastal po 2.5 letih truda. Jaz nimam rednih M in potem je to loterija. Ker imam pa se bolezen ščitnice pa moram tudi pazit s čim se zdravit saj že za śčitnico jemljem hormone.. Tak da sva se pri zanositvi odločla da pač spet probava z vitamini in zdravo prehrano pa tudi maco sem pila prvic pa zdaj jo bom tudi. Iz meseca v mesec pa vidim da imam vedno večjo željo še vsaj po enem sončku... No bomo videli kako bo šlo...
Trenutno je ne pričakujem 15.3. Itak pa glede na to da so neredne je to loteriija;)

Katte -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (27.2.2018 8:14:19)

No, midva sva bila tudi odločena, da če bo kaj narobe, da prekinemo nosečnost. In je bilo. In kolikor še vedno mislim nanj in ga pogrešam, je bila prava odločitev za nas. In zanj. V to trdno verjamem. Ogromno razlogov je za to, ampak ne, da ne bi zmogla. Sploh pa lahko razumeš šele, ko se v takšni situaciji znajdeš (oz. si vržen vanjo). Takšne izkušnje ne bi želela najhujšemu sovražniku...
Obsojanje pa obsojam... Vsak se ima pravico odločiti zase (vsaj v Sloveniji).

Anonimen -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (27.2.2018 8:34:55)

Katte na nuhalni so ti ugotovili?

Midva sva tudi dogovorjena če bi bilo karkoli takšnega da prekinem nosečnost. Jeseni je kolegica rodila v 23 tednu otroka ki je imel spino bifido. Se mi je res smilila.

Maša

pika poka 1 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (27.2.2018 8:50:35)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Je katera iz štajerskega konca?

JAZ [sm=smiley36.gif]

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (27.2.2018 9:35:58)

Anonimna.. Kako pa potem delas teste? Ce sploh ne ves kdaj jih delat pa kdaj naj bi bila M itd? [sm=smiley36.gif] pa kaj je to maca?? Na internetu mi ne vrze nic vn pod ta izraz[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]
A se ne ugotovi spina bifida ze pri nuhalni? Nisem mislila da to ugotovijo "sele" nekje po 20 tednu? [sm=zmeden.gif]

Anonimen -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (27.2.2018 9:57:26)

Teste delam 5 dni po tem ko bi naj prisla. Pa pol cist odvisno:) sem zapravla že celo premoženje za teste. Drugače pa meni maca kar pomaga v kombinaciji z zdravo prehrano ( izločitev nezdravih OH iz prehrane).
Drugače tudi jaz nobenega ne obsojem in se naj vsak sam odloči glede prekinitve. In tako kot je Katte rekla vrjetno je najhuje ko si sam v taki situaciji.. tega si res ne znam predstavljat..
Pika poka lepo. S katerega dela stajerske pa si?

Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>