RE: Bodoče nosečnice 2018 (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (21.2.2018 9:33:15)

Resnooo? To je pa men kar prevec tko :) mislm nenpoznam nobenga da bi imel cez 3 kg ob rojstvu :) haha :) pri nas smo bli 3je otroc vsi pod 50 in po 3kg. Kolegica rodila dva tedna nazaj 46cm, 2500g v 39 tednu. Sestricna rodila dvojcka oba v 38 tednu pod 50cm in pod 3kg. Itd. Ne poznam nobenga da bi imel vec kg in bil vecji. Zanimivo res :)

Tara9 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (21.2.2018 10:08:38)

Janchek ti imaš potem res same pikce okrog sebe. Danes je povprečen dojenčem tak kot pravi Sophie ja. Jaz skoraj ne poznam nobeno, da bi imela manjšega od 3kg, razen če se je ful pred rokom rodil. Vse kolegice imajo 3kg oz plus. Moji dve punci sta bili 3720 in 3660, vse cimre taki prvič kot drugič so imele otročke nad 3kg.

Tara9 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (21.2.2018 10:13:23)

Jettkarmak oprosti cist drug nick sm ti napisala [sm=smiley36.gif]. Tamala skace okrog mene in sm zmešana [sm=smiley36.gif]

mimi_ka -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (21.2.2018 10:53:40)

Jetkarmak hehe..mislim, da so te cifre,ki jih navajaš prej redkost kot pravilo [sm=smiley1.gif] jaz tudi ne poznam nobenega dojenčka, ki je bil rojen na rok, da je bil pod 3 kg. Jaz sem tudi bolj drobne postave, pa je imel moj 3780 g in 53 cm. Kar se pridobivanja kg tiče, pa mislim da je to čisto odvisno od posameznice. Jaz na primer se s tem sploh ne obremenjujem, ker vem da bodo šli dol tako kot so prišli. Pa še celo rada bi kakšen kilogramček obdržala [sm=smiley36.gif] prvič sem se zredila za 15 kg in je šlo čisto vse dol v prve pol leta, patudi piznalo se mi ni nikjer razen v velikem trebuhu.. zdaj sem pa 23.teden in jih imam tudi že +8, pa se mi skoraj nikjer ne pozna, ker sem bila prej taka suhica..telo pač rabi in ko me zagrabi lakota jem..saj se trudim, da jem zdravo in ne kar nekaj, ampak stradat pa ne mislim [sm=smiley36.gif]

Planinčica -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (21.2.2018 12:09:59)

Pozdravljene punce!
S partnerjem sva se odločila kronati zvezo z otročkom in sem zašla na ta forum. Poskušava že od jeseni in še nisva imela sreče.
Meni se pol leta še ne zdi veliko, čeprav mi vseeno tudi ni. Nisva več rosno mlada, jaz jih štejem 32 in on 44. Se vam zdi, da bi bilo treba na kak pregled?
Imate kakšne izkušnje s tem? Jaz že grem, ne vem pa kako prepričati njega?

misa4 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (21.2.2018 12:38:42)

Je pršla M [sm=hudicek1.gif] 4 dni zamude, ponavadi je raje prej.....gremo še en krog , na srečo mam kratke cikle, največ do 26 dni, ponavadi 22-23. 10 let nazaj niti nisem vedla na kok časa jo imam [sm=jezicek.gif] pa je bilo takoj.. zdaj pri 35 se mi zdi da mi ura tik taka

misa4 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (21.2.2018 12:42:29)

eno leto naj bi bilo normalo...tudi jaz bi že rada bla nosečka, samo ne gre lih tako[sm=smiley36.gif].. jaz sem šla na pregled predno sva začela in mi je naredila ultrazvok in naj bi bilo vse ok..mi je g rekla da če ne prej se vidimo čez eno leto,

Planinčica -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (21.2.2018 12:49:17)

Se bova očitno morala še truditi. Saj nama ni težko. [sm=smiley1.gif]

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (21.2.2018 13:30:45)

Res res res.. Nimam okrog takih ki bi bile cez 50cm ali nekje nad 3 kg. Cudnoo. Pa sem bila sama isto rojena na rok. No en teden prej.. Ampak to je normalno.. [sm=zmeden.gif] ne me narobe razumet.. Kaj pa ce so otrocki zato nad 3.500g ker se nosecnica redi in posledicno potem se otrok? Ali pa zaradi nezdrave prehrane? Nevem. Samo razmislam [sm=zmeden.gif][sm=smiley36.gif]

Katte -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (21.2.2018 13:54:32)

Moja dva sta bila oba 50 cm velika in sta imela 2890 in 3370 g.

Tara9 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (21.2.2018 17:01:08)

Prva nosečnost jaz 18kg tamaline mere 3.710g in 52 cm. Druga nosečnost jaz 7kg tamala 3.660g in 51cm. Jem zdravo in raznoliko hrano. Otrok si vzame kolikor rabi. Moja ginekologinja pravi, da tudi če si samo na vodi, bo otrok vzel od tebe kolikor potrebuje. Večina otrok danes je nad 3kg.

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (21.2.2018 17:06:03)

Katte, 50cm pa do 3 kg, mogoce tako kot ti opisujes nekje 3300g je se sprejemljivo. To kar nekatere opisujejo (tudi na enem drugem forumu) piše da je imela ena ob rojstvu 57cm, z 4300g to je pa zame mal too much.. Nevem.. Alpa samo do zdej nism srecavala takih mer in kilaze okoli sebe.. Pac to je moj mnenje :) :) nevem. Bl se mi zdi normalna velikost 50cm z 3000g v teh merah.. Res pa je, da je ta gospa napisala da se je nezdravo prehranjevala, kalorije, zredila se za 30 kil. Tako da mislim da je nekaj na tem koliko bo otrok tezk vpliva vsaj delck prehrane in vnosa kalorij v nosecnosti. Pomoje noo :) itk se je pa fajn zdravo prehranjevt.. A ni res? A ste merkale kj na prehrano drgac? A ste popile kksn kozarc vina tud v nosecnosti?

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (21.2.2018 17:08:00)

Tara.. Verjamem.. Samo ni mi pa jasno zakaj so pa pitem nekateri tako drobni? [sm=smiley36.gif] a mislis da ne vpliva prehrana na to? [sm=zmeden.gif] hmm.. Kdo bi vedel (:

Tara9 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (21.2.2018 17:14:48)

Pojma nimam, moja G pravi da ni tok od hrane odvisno kaj pa vem. Jaz sem v drugo res ful pazila, pa evo je bila skoraj istih dimenzij. Meni osebno so vsi pod 3kg drobižki, okrog mene so vsi nad 3. Tudi sama sem bila okrof 3500, možek tudi.

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (21.2.2018 17:50:35)

Res zanimivo.. Le od cesa bi blo to loh odvisno.. Kaj pa ves.. Recimo pri nas smo bli pa vsi trije pod 3kg in pod 50cm.. Nogoce je potem odvisn od zenske ali pa je bilo le "naklucje".. Drgac pa tko k si napisala.. Da zarodek vse pocrpa tudi vodo ce drugega ni. To je res. Sm slisala enako :) da tud ce bi zenska recimo "stradala" alpa bla dehidrirana.. Da bi zarodk vsak pozirek pa grizljaj porabil zase [sm=smiley36.gif]

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (21.2.2018 17:50:50)

Si rodila pred rokom?

Anonimen -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (21.2.2018 18:32:28)

Evo se moje mnenje. V prvi nosečbosti do 20t hujšala. Hrana mi ni pisala. Kasneje začela pridobivat nazaj. Nekje v 26t sem imela isto kg kot pred zanositvijo. Rodila pa z 8+. Prpti koncu nosečnosti sem se res bremzala pri hrani in jedla zdravo če ne bi pomoje več pridobila. Mere otroka ob rojstvu pa 4800 in 56 cm. In ja ni to odvisno kak in kaj ješ. Zdaj upam na cimprejšnjo drugo nosečnost. Edini strah je velikost otroka, saj mi je ginekolog po porodu povedal da so drugi priblizno istih mer oz. še večji. Po drugi strani pa upam da mi čimprej uspe zanosit...
Pa punce nekatere se preveč že vnaprej obremenjujete koliko se boste zredile, pa kak bo to in kak bo ono.... nakoncu je pomembno samo to da je otroček zdrav.
Bodite vesele da vam uspe zanositev in se prepustite radostim nosečnosti saj prehitro minejo...

Planinčica -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (23.2.2018 11:56:26)

A ste že vse tukaj v skupini na FB?
Jaz facebooka nimam, vendar si lahko naredim profil, če je kaj aktivnosti tam.

misa4 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (23.2.2018 12:16:17)

ja tele forumu so kr zamrli, čeprav men je bolj ušeč k si lepo anonimen, če na fb-ju napišem da bi rada zanosila, bo že kak zvedu, tega pa nočem...

Planinčica -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (23.2.2018 12:59:33)

No, saj če imaš kak psevdonim, verjetno tudi ne vedo kdo si.
Punce se dobivate na kavi, kolikor vidim? Od kod ste?

pika poka 1 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (23.2.2018 13:52:16)

Jaz sicer imam FB, ampak nisem v skupini. Ne vem, me nekako ne vleče še zaenkrat. Mi ustreza tukaj biti anonimna [sm=smiley36.gif]
Posebej skritega FB profila pa mi res ni za delat.

Anonimna kako si lepo napisala:
Pa punce nekatere se preveč že vnaprej obremenjujete koliko se boste zredile, pa kak bo to in kak bo ono.... nakoncu je pomembno samo to da je otroček zdrav.
Bodite vesele da vam uspe zanositev in se prepustite radostim nosečnosti saj prehitro minejo...

Se podpišem pod to! [sm=smiley1.gif]

Punce kaj pravite, a bi bilo pametno biti od transferja do nekje nuhalne recimo na bolniški, glede na to, da se vozim v službo 60 km daleč?
Bojim se same vožnje, tresljajev, stresa na cesti, itd. Ali delam preveliko paniko?

Planinčica -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (23.2.2018 15:07:37)

Pri meni je drugače, ker nimam FB in mi je vseeno. 60 km? Odvisno kje se voziš.

pika poka 1 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (23.2.2018 15:18:07)

IZVIRNO SPOROČILO: Planinčica

Pri meni je drugače, ker nimam FB in mi je vseeno. 60 km? Odvisno kje se voziš.

Avtocesta [sm=smiley1.gif]

Planinčica -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (23.2.2018 16:51:23)

Tresljaji so potem verjetno nepomembni. Glede stresa pa odvisno kako ga doživljaš. Nekdo uživa v vožnji, drugim je muka. Da ne govorimo o avtomobilčku. Ko presedem iz mojega pežojčka v njegovega X3 bi se kar odpeljala čimdlje. [sm=smiley1.gif]

Jetkarmak00 -> RE: Bodoče nosečnice 2018 (23.2.2018 18:26:00)

Pika poka in anonimna.. In ce je se katera ki "tezko razume obremenitve njevanje z kilani v nosečnosti" ze res.. Da je itak najbl pomembn zdravje otrocka in vse ostalo.. Ni pomemben spol, ni pomembna debelost, kile.. In tako dalje. A ce se le da, bi se pac nekatere "rade" zredile minimalno. Sama imam na zalost, ali pa na sreco.. Kakor za koga, hobije in poklic s katerim tudi sluzim. Zal. Tehtajo te v igralstvu, ce imas tako vlogo in pri umetnostnem drsanju. In ce se le da, ne bi rada po nosecnosti imela "prevec dela z odvecnimi kilogrami". Tiste, ki jih poznam oziroma tiste, ki smo skupaj v teh vodah razmisljajo enako in neglede na to da so nekatere ze rodile, se jim to ne pozna. Kruh je kruh in vsak se "boji" za svojo sluzbo..
Jaz tudi nimam fbja. A ker itak vse hodte tja klepetat se mi po resnici povedano sploh nekaj "ne da" vec pisat. Ene ste tam.. Nekatere se tukaj pa boste kmalu tudi tam.. Fb profila si pa ne mislim delat. Zame in za mojega je to najbl butasta stvar ever.. Lajki.. Slikce.. Da ne govorim o kolegih katerih sploh ne poznas ipd. Ce me kdo zeli spoznati sem bila pripravlena dat cifro, mejl, it na pjaco.. Tistih kolegov pa ne rabim. Jaz bi z veseljem vsak dan klepetala tukaj z vami, vesela sm da sm te planincica spoznala na novo :) ampak kot sem ze omenila.. Ce mislite it na fb se tukaj nekje moje komuniciranje konca [sm=smiley36.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>