RE: Junijčki 2018 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

PridnaBiba -> RE: Junijčki 2018 (23.10.2017 20:05:34)

Prvi pregled za mano! 6t5d kot po M. 14.6 rok
Ampak slabost me je pa povozla cisto. Nic prav ne ostane v meni ce bo se par dni tako bom morala kako drugace ukrepati.
Danes mi je moj sel kupit se ingverjev caj, da se to sprobam ce bo pomagalo. Ker limona mi ne. Ahhh
Pridem pa kmalu na fb :) sumim da je tam bolj aktivno?

Anonimen -> RE: Junijčki 2018 (24.10.2017 7:44:01)

Ojla nosečke [sm=smiley1.gif]. Tudi meni je na čase zelo slabo, ampak bruhala še nisem. Sem pa si začela lajšati slabost z čajem ingverja in limone, pa je res boljše po njem. Slabo mi je par ur na dan, včasih zjutraj, včasih zvečer. ni nekega pravila [sm=zmeden.gif] se tolažim da bo kmalu mimo [sm=smiley36.gif] ker prsi me ne bolijo več tako hudo. Kako je pri vas?
Lepo se mejte [sm=smiley1.gif]
Anonimna S

Lency24 -> RE: Junijčki 2018 (24.10.2017 11:45:25)

Lep pozdravček vsem junijkam [sm=smiley1.gif]

DPD imam izračunan okrog 20.6., prvi pregled pri gineko šele 16.11., bi se z veseljem priključila vašim čvekom. Trenutno se spopadam s slabostjo ki nastopi vsako jutri po zajtrku, zaenkrat mi ga še rata v sebi zadržati upam da tako ostane [sm=smiley1.gif] To je moja 2. nosečnost, doma imam 8 let staro hčerkico, nosečnost sicer ni bila planirana ampak zato veselje ni nič kaj manjše [sm=bravo.gif] .

Bi se z veseljem pridružila tudi fb skupinici če ste tam že aktivne.

Lp Alenka

darja91 -> RE: Junijčki 2018 (24.10.2017 14:00:42)

Živjo vsem [sm=nosecka.gif]

Jaz šele jutri zaključujem 5 teden, PDP imam 27.6. [sm=smiley1.gif] Nimam čisto nobenega znaka, razen rahlo občutljivih prsi. Vem pa, da je vse ok, ker beta hch lepo narašča. To je moja prva nosečnost, tako da živčki malo bolj delajo in več skrbi če bo vse ok. [sm=smiley36.gif]

Čim lepšo nosečnost želim vsem [sm=duda.gif][sm=smiley1.gif]

Anonimen -> RE: Junijčki 2018 (24.10.2017 19:45:38)

Hei hei...se ena tukaj...po m naj bi biu rok 16.6 :)
Sva pa bila tik pred podpisom papirjev za ivf...potem pa sok :)
Sva ze bila na prvem uz in ze slisala sreck :) uradni uz pa sele 14.11 :/
Lahko se mi v zs katera javi ki pricakuje v prvo da malo pocvekava :)
P.s. cakam potrditev na fb za sprejem ;)

annai -> RE: Junijčki 2018 (25.10.2017 19:42:03)

haj...da se malo oglasim. pdp imam po svojem izračunu 18.06.2017. :) v petek pa prvi uz. :) komaj čakam...
bi pa prišla rada v fb skupino. :)

mimi_ka -> RE: Junijčki 2018 (26.10.2017 11:00:21)

Hej! Tudi jaz se malo oglašam po dolgem času. Zaenkrat še vse ok, čeprav psiha in živčki delajo na pouno..vsak dan upam in trepetam, da se ne ponovi zgodba od lani. Danes sem točno polnih 6. tednov in točno na ta dan se je lani zgodil splav [sm=smiley13.gif] zato sem danes še toliko bolj živčna. Res res upam, da bo sreča tokrat na moji strani.
darja91 zanimvo, pri meni pa je ravno kontra. Pri prvi nosečnosti sem bila tako brezskrbna, niti enkrat nisem.pomislila, da bi šlo lahko kaj narobe in res hvala bogu je bilo vse do konca brez najmanjših težav, razen na koncu malo, ko sem bila 10 dni čez rok in so mi morali sprožiti porod. Ko smo pa začeli delat na drugem [sm=duda.gif] pa vse narobe. Že dva splava za mano, zato me je takoooo strah..pa seveda še riziko zaradi let, ki tudi niso najbolj idealna za nosečnost. Te ful razumem, ampak moramo biti močne in pozitivne, pa bo vse ok [sm=smiley1.gif]
Upam, da ne boste vse pobegnile na fb. Jaz bom kar tukaj ostala. Upam, da bo še katera klepetala tu na forumu. Prvi pregled pa imam šele 21.11.

Anonimen -> RE: Junijčki 2018 (26.10.2017 11:19:02)

Ojla nosečke [sm=smiley1.gif]. Tudi meni je tu bolj všeč čvekat, pa upam, da ne boste vse pobegnile na fb [sm=smiley1.gif]. Meni je tudi tako strah, zato pa samo upam, da čimprej mine to kritično trimesečje in da bom že dala nuhalno skoz, ker potem se lahko komaj malce sprostim. Tudi pri prvem sem bila do takrat najbolj v skrbeh. Danes sem dopolnila 8 teden, tako da še enih 4 tedne da si vsaj malo oddahnem [sm=smiley19.gif]... uf kako se bodo vlekli še ti tedni [sm=smiley13.gif]. Odštevam dneve do 6.11. ko imam drugi pregled in da spet vidim našo piko [sm=duda.gif][sm=smiley36.gif]. Upam, da si bomo vsaj tule malo krajšale čas [sm=bravo.gif] imejte se lepo [sm=smiley1.gif]
Anonimna S

darja91 -> RE: Junijčki 2018 (26.10.2017 12:13:22)

Hej mimi_ka in anonimna S [sm=smiley1.gif]
mimi_ka držim pesti, da bo vse ok, sreča bo zagotovo na tvoji strani!
Ja mene pa skrbi samo zaradi tega, ker res praktično nimam nobenega znaka. Še vedno komaj verjamem, da sem [sm=nosecka.gif]. Ja moj tudi pravi, samo pozitiva [sm=smiley36.gif]. Grem pa jutri še enkrat in tudi zadnjič v Adria Lab, da vidim če se beta hcg lepo povečuje, potem pa bom malo bolj sproščena. Sem pa danes, začela 6 teden [sm=duda.gif]

Jaz bom tudi klepetala tu [sm=smiley1.gif]

mimi_ka -> RE: Junijčki 2018 (26.10.2017 15:12:38)

O super darja91 in anonimna S, da bosta tudi vidve tukaj. Nam bodo ob čvekanju hitreje minili ti najbolj kritični dnevi [sm=smiley1.gif]
Darja, kako pa da ti hodiš preverjat beto, si imela kakšne težave? Jaz bi se tudi najrajši naročila naslednji teden na samoplačniški uz, ker ne vem kako bom zdržala do 21.11. [sm=zmeden.gif] bom še živčni zlom dobila [sm=smiley36.gif]
Pa hvala vama za dobre želje, tudi jaz vama pošiljam [sm=pikapoka2.gif]

darja91 -> RE: Junijčki 2018 (26.10.2017 15:19:19)

Ja, če imaš koga na voljo za klepet gre čas veliko hitreje mimo [sm=smiley1.gif]
Ne nisem imela nobenih težav. Šla sem samo za pomiritev svojih živčkov. Tako, da upam da beta hcg še jutri lepo naraste in potem bo ok. Imam pa UZ šele 22.11., ko bom v 10.tednu, tako da vem kako ti je [sm=smiley36.gif]
[sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif]

Kraken -> RE: Junijčki 2018 (26.10.2017 16:28:09)

No, pa je tudi za mano prvi pregled. Vse OK, srček se je lepo slišal, tudi fižolček na sliki luštno zgleda. [sm=smiley1.gif] Pdp imam 2.6. 2018, tudi na nuhalno sem se že naročila, jo imam 21.11., naslednji pregled pa šele v 16t. Mimogrede, kam ste se/se boste ve naročile na nuhalno?

Me je pa sestra danes preden sem šla v laboratorij še enkrat vprašala, če sem tešča, pa sva se vmes nekaj zaklepetali, in sem pozabila vprašat za kateri test sem morala biti tešča [sm=zmeden.gif]. Vem pa, da me je poslala za splošno krvno sliko, krvno skupino, glukozo, toksoplazmo in še nekaj, plus vodo. Tako da ne vem, sem pa vesela, da sem se držala navodil, ker bi bila prav gotovo nahruljena, če ne bi prišla tešča. [sm=smiley36.gif] Tudi za zdržat ni bilo pretežko, sem zjutraj doma bruhala, pa je bilo potem bolje - sem imela pa vrečke za vsak slučaj sabo, če bi mi v čakalnici slabo ratal [sm=smiley36.gif], pa je zgleda adrenalin naredil svoje, ker sem bila popolnoma ok. Je šel partner z mano in me počakal v čakalnici, tako da sva šla potem na ornk zajtrk na sonček. [sm=smiley1.gif]

IZVIRNO SPOROČILO: PikiMiki15
Kraken - tud jaz mam Malićevo, ampak na Viču.

Meni je danes sestra med vrsticami namignila, da sploh ne vedo, če bo nazaj (morda samo v ZD Metelkova), si kaj slišala o tem? Sem poskušala kaj več zvedet, pa se ni dala. [sm=smiley1.gif]

Držim pesti za vse, ki vas pregled še čaka. [sm=smiley1.gif]

Anonimen -> RE: Junijčki 2018 (27.10.2017 11:14:45)

Pozdrav. Se ena, ki pricakuje junija. Po nuhalni bi se pridruzila na fb. Za enkrat, ko se lahko zgodi se marsikaj, pa ostajam tukaj. Do prvega pregleda imam se 2 tedna. Se pa soocam s celodnevno slabostjo ze vec kot 3 tedne. Bruham ne, a slabo mi je ves dan. Noro. Ko bi se le to kmalu koncalo.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (28.10.2017 16:52:45)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

bauko -> RE: Junijčki 2018 (29.10.2017 5:07:51)

Cau punce, kako gre? Pri meni vse po starem (rahle slabosti,utrujenost,slaba prebava in nespecnost). razlika je le v trebuscku,ki je dobesedno skocil ven. Vedela sem,da se v drugo ali tretje prej vidi,da bo taksna razlika pa ne! :-O Zdaj sem v 9. tednu in za razliko od vecine mi cas kar hitro tece [sm=smiley1.gif] nuhalno imam ze cez dobre dva tedna, narocila sem se pa kar v lj porodnisnici,mi je se najblizje [sm=smiley1.gif]

Midva sva starsem oz ozji druzini ze povedala,ker ne morem vec skrivat trebuscka in moram priznat,da je kar olajsanje,ker tisto skrivanje je bilo res ze malo trapasto,sem se pocutila kot kaksna pubertetnica [sm=jezicek.gif]

Sicer pa bom tudi jaz vesela,ce bo katera se ostala tu na forumu za cvekat. Prejsnjo nosecnisko rundo so me vrgle iz fb,ker kao nisem dovolj objavljala [sm=zmeden.gif][sm=jezicek.gif] meni pa se pac ni zdelo smiselno pisat za vsako najmanjso malenkost [sm=smiley1.gif]butasto do konca,ampak tako je s tem fb,ce nisi po JUSU te ven vrzejo [sm=smiley1.gif] bomo videli kako bo tokrat ;-)

Lepo bodite in uzivajte cez praznike [sm=smiley1.gif]

annai -> RE: Junijčki 2018 (29.10.2017 8:35:17)

v petek prvi uz 6tednov+ 4dni...v mojem trebuscku rasteta dve pikici. srcka bijeta kot urici. po izracunih je en plod bil velik za 7tednov+0dni, drugi pa 6tednov+5dni. po prvem uz pride pdp 15.06.2017

je pa to moja tretja nosečnost. doma imam hcerko staro 6 in sina starega 4, ki komaj čakata dojenčka. :)

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (29.10.2017 12:56:06)

mimi_ka -> RE: Junijčki 2018 (29.10.2017 15:08:35)

annai, čestitke [sm=bravo.gif] pa kar dva [sm=duda.gif]
Joj, si ne predstavljam..to bo res pestro pri vas junija [sm=smiley36.gif] drugače pa sem vam kar fouš, ker ste že imele tako zgodaj prve preglede..jaz se bom še načakala in koji živčki tudi [sm=smiley1.gif]

Anonimen -> RE: Junijčki 2018 (30.10.2017 7:17:40)

Ojla. Tudi meni je trebušček sedaj v 9. tednu, kar skočil ven. Res je razlika ta druga nosečnost. Nisma še povedala za nosečnost, pa me kar čudi, da nihče nič ne vpraša, ker sem prej bila skoraj brez trebuščka, sedaj pa je tu, kot da sem v 5 mesecu [sm=jezicek.gif]. Pa tudi skrivam ga ne, komaj čakam tisti pravi trebušček in brcike [sm=love.gif]
Tudi jaz čakam na pregled, ki bo čez en teden [sm=smiley1.gif], po pregledu pa bova oznanila novico [sm=bravo.gif]
Slabosti so kateri dan malenkost milejše, potem pa kaki dan kar celodnevne. Sedaj vem, da na daljšo pot z avtom ne smem, ker se lahko ustavljamo vsake pol ure [sm=smiley36.gif]

Imejte se...
Anonimna S

bauko -> RE: Junijčki 2018 (30.10.2017 7:28:20)

Annai, dvojcka,wow! :-) sodec po opisu imata vsak svoj ovoj in svojo posteljico? :-)
Sestra je imela mono-mono dvojcici! So imeli kar pestro,ampak s super izidom(dve zdravi deklici) [sm=smiley1.gif]

Anonimna s,pri meni je enako-kar skocil je ven ta trebuh in zvecer sem kot v 5.mesecu! [sm=smiley36.gif] enako s slabostmi-kaksen dan nic,spet drug dan pa mi nic ne pase.

No ja,samo da bojo zdravi nasi dojencki,drugo se vse pozabi [sm=smiley1.gif]
Moja hcerka trdi,da bo dobila bratca in da mu bo ime Aleksander [sm=smiley36.gif] idejo je seveda dobila v risanki Pujsa Pepa,tam ko imajo dojencka Aleksandra [sm=jezicek.gif]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (30.10.2017 9:53:59)

Anonimen -> RE: Junijčki 2018 (2.11.2017 9:27:26)

Punce, kje ste? Ste vse pobegnile na FB? [sm=smiley36.gif]

Kot pri 1N so se mi tudi tokrat slabosti nehale, trajale v 8. in 9. tednu. Prejšnji teden je bilo res slabo, komej sem vstala. Nehala sem začasno piti folno kislino Prenatal Novalac. Naključje ali pa so se ravno takrat tudi končale slabosti, ne vem.
Katero folno vi jemljete?

V službi probam zdržat do nuhalne in nato povedat. Čeprav pod drugi strani bi že najraje povedala.

Mejo za sladkorno sem ravno presegla. 5,2 Z napotnico ne bom šla nikamor, ker je bila zaradi slabosti moja prehrana zadnje 3 tedne katastrofa. In dokler spet ne uredim prehrane nima smisla. Delajo paniko in povzročajo nepotreben stres nosečnicam. Mejo so spustili iz 5,4. Zadaj pa pridno služijo zavarovalnice z napotnicam in farmacija. Ne hvala, nisem del sistema. [sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif]

Bodite fajn in pazite nase.
T

bauko -> RE: Junijčki 2018 (2.11.2017 9:43:33)

Jaz sem se tu [sm=smiley1.gif]
Hjoj,ja,prehrana...tezko je jest tisto,kar je prav,ce se ti upira! Tudi jaz imam zaradi tega tezave...zabetonirana na fertik,ceprav zlijem vase 0,5l donata na dan [sm=smiley13.gif]

Slabosti so tudi pri meni malo boljse,niso pa se cisto izzvenele.

Jaz jemljem femibion. Sem ze od vec ginekologov slisala,da vsebuje neke koristne snovi,ki jih drugi vitaminski dodatki ne. Ampak sem seveda ze pozabila kaj tocno je to [sm=smiley1.gif]

Jutri vstopim ze v 10.teden![sm=bravo.gif]

Glede nosecniske sladkorne se pa cisto strinjam s tabo! En sam biznis [sm=smiley13.gif]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (2.11.2017 10:56:45)

PikiMiki15 -> RE: Junijčki 2018 (2.11.2017 11:06:41)

Bauko, mava pol isti rok, jutri tud jaz štartam z 10. tednom! Pa še pregled mam jutri, no - drugi pregled.

Kraken, nič ne vem glede zdravnice, kaj bo z njo po vrnitvi. Tešča si mogla bit pa zarad sladkorja :)

Po pregledu pa pobegnem na FB, je velik bolj pregledno kot tole :)

Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>