Ribica **
|
Izkoristim par minut miru in biba band na Baby TV, čeprav že po kavču pleza in ogleduje računalnik. Dansas, jaz imam porodniško do sredine septembra, ker sem rodila en teden prej, potem pa še 10 dni dopusta. Za bolj mehak prehod v kruto realnost bo mala še en teden doma z možem oz. z mojo mami, ne vem kako se bosta pokombinirala. Potem jo bo pa tako on uvajal. Moram še papirje odnest, jih še nisem, pa na CSD. Ne pozabite oddat papirjev za znižano plačilo vrtca, tiste, ki jih boste dale v vrtec. Pia, če imaš zdravniško potrdilo, ti v vrtcu hrano spasirajo, sicer ne. Vem, ker sem uvajala deklico, ki sem jo pazila pred leti, pa je imela refluks in pri enem letu še ni jedla hrane s koščki. So pa morali prinest potrdilo od dr., pred tem je bolj malo pojedla in dostikrat bruhala, ker so ji koščki to povzročali. Mene pa bolj daje to, da naj bi dal otroka z 11m v vrtec, zajtrki so vsi mlečni (valjda na kravjem mleku), mleko naj bi pa uvedel po 12m. Verjetno tudi rešiš s potrdilom pediatra, pa vseeno. No, pri nas je ta problem rešen, ker gre itak z enim letom in dvema dnevoma v vrtec. Tale vročina v mestu je obupna, dolgčas nama je doma, ven greva zjutraj, ko je kar ok, tam nekje do 10.30, 11h; prav zgodaj nama ne uspe, ker sva zadnji teden vstajali med 7.30 in 8.30. Še ponoči smo klimo kurili, groza. Danes me je pa 6:20 sposojen pes pokonci vrgel, imamo zdaj čez vikend še psičko od prijateljev v varstvu, tako da je dlak x2, groza. Čakam, da bo bolj spodobna ura, da posesam, ker je tamala spet vsa kosmata po stopalih in dlaneh. Ko sva pa gor prišli s psičko, je bila pa že mala budna, ob zanjo nenavadni uri (že pred 7.), tako da bo verjetno šla prej spat. Sicer pa nič kaj novega, ko je razpoložena, se ful "pogovarja", zobki so še vedno tik pred izraščanjem, samo zgornja dvojka raste, je kot vampirček s temi tremi zobki. Pogosteje ji moram s šamponom oprat laske, ker je skoz prepotena in ji kar hitro smrdi glavica. To je pa minus take bujne frizure. Sva pa napredovali z jogurti, zdaj ji zmiksam sadje (nektarina, banana, jagode, borovnice, kar imam) in grški jogurt in celo pojé 100 ml tega in to z veseljem. Večerje so še vedno kakor kdaj, ima pa zelo rada melono. Sicer pa koščki tršega sadja še vedno ne gredo, z nektarino ni bilo ok, sem ji mogla spasirat, ker ni bila mehka. Ostalega pa tako ne pasiram/tlačim več že skoraj tri mesece. Samo na male koščke narežem. Sem ji pa naredila tudi sadne lučke, jih ima rada - grški jogurt, banana, nektarina in malo riževega mleka. Tega bi mogla naslednjič s smetano nadomestit stepeno, da ne bi bil sladoled tako voden. Ji je pa zelo všeč, sem ji dala zdaj v tej vročini za popoldansko malico kdaj. Uf, Nastja, nisem ti fovš slabosti v tej vročini. Se pa spominjam, kako je bilo lani takle čas s s trebuhom okrog hodit, pa se spomnim samo, da mi je bilo ful vroče. Tole obdobje je bilo še luštno, čez en mesec so se potem bolečine v rokah začele. Ampaaak kar pogrešam trebuh in brce in vse to.
|