Sparkles7
|
Hej punce, bo kar dolgem času se spet oglašam :) Tako hitro gre ob naših sončkih... Ja, to glede teže in rasti se mi zdi da je itak zelo odvisno... Naš je v prvem mesecu dobil gor zelo veliko, sedaj na 2. pregledu pa so rekli, da je v 2. mesecu dobil gor spodnjo mejo (500g). Na 2. pregledu, pri 10.tednih, je bil 4810 g in 57 cm. Ravno par dni pred pregledom sem imela tudi občutek, da imam malo manj mleka, oziroma sem se spraševala kako vedeti, če ga imam dovolj. Tako da imamo sedaj čez en teden (14 dni po pregledu) kontrolo teže. Pa bomo videli, če bi kao mogla zvečer kaj dodajat umetno mleko. Čeprav meni je glavno, da je naš mali res pravi sonček, zelo veliko se smeji, "pogovarja", tudi zelo močan je. Še vedno zelo rad pase kravice, par dni nazaj pa se je tudi prvič obrnil na trebuh. Ga je prav zanimivo opazovati, kako vztrajno se trudi :) In mu sedaj velikokrat tudi že uspe. Ga pustiš na igralni podlogi, pa je čez nekaj časa že čisto na drugem koncu. Ali pa se hoče obrniti na trebuh in se ob tem zaletava ob lok in ogledalo hihi :) No, tudi kaka vsak dan večkrat, tako da predvidevam da ne dobi premalo za jest. Vmes je imel sicer nekaj zelo nemirnih noči, pa sem tudi to povezovala s tem, če mogoče dobi premalo, ampak mislim da so ga samo vetrovi dajali. Je kar zoprno no, naj se ne bi sekiral in bil sproščen, da bo dovolj mleka... ampak itak da se sekiraš. Ima katera še kakšen ekstra nasvet za spodbujanje laktacije? Sicer pa ima zelo rad igralno podlogo, igračke obešene v svojem ležalniku, pa vrtiljak nad posteljico, pa črno-beli vzorci so še vedno zakon. Včasih se kar zamoti s temi zadevami, kakšen dan pa ga je treba imeti cel dan po rokah, in ne uspem nič narediti. Ni nekega pravila, ane :) Najbolj zakon pa so seveda obrazi, pa pogovarjanje, pa poslušanje (ne)ubranega petja :)... se kar skoraj vsakemu nasmeji, takšen zadovoljen fantek zgleda. Pa zelo zelo rad ima svojo roko, in občasno tudi palec. Roka je na sporedu za vsako njegovo malico :) Po možnosti kar cela hihi. Glede cepljenja se midva še nisva odločila. Verjetno bomo cepili proti pnevmokoku, ker je pediatrinja zelo priporočila. Glede rotavirusa pa še razmišljam, tudi pediatrinja ni bila slišati, kot da bi zelo priporočila (čeprav po svoji službeni dolžnosti seveda mora :P) Spanje je pa pri nam nekako tako, da prvo rundo sedaj (ponavadi, lahko pa tudi precej manj) odspi dobre 4 ure, potem pa se kar pogosto zbuja še do jutra, vsaj na vsaki 2 uri. Če ga vetrovi, pa še malo pogosteje. Spat pa gre okrog devetih. Čez dan pa tudi ni nekega pravila. Se mi zdi, da spi bolj malo. Na primer zaspi med dojenjem ali pa v rokah ob guganju na žogi, pa ga odložiš, pa se kar hitro prebudi. Sedaj spi že dobri dve uri v kosu, kar je zeelo redko za čez dan.
< Sporočilo je popravil Sparkles7 -- 25.5.2017 14:10:52 >
|