diamantina
|
Pa je spet delovni teden. Vsi na svojih položajih in je dosti lažje. Ja, prazniki, pri nas so minili zelo lepo, ampak je bilo delavno. Otroci razigrani, razposajeni, s čisto preveč energije . Po dežju smo se lotili na novo opremiti oz. narediti rastlinjak (imamo kar velikega, 6x4m) in če ne bi imela tako fajn iznajdljivega moža, bi me to kar precej stalo, tako pa je tipi topi in poceni. Fanta sta ogromno pomagala, tamala pa samo gledala, itak. Sva pa bili kar ogromno zunaj, na dekici na travici in ji je bilo zelo všeč, res sva se čez vikend naužili vitamina D. Drugače je malika pridna, zdaj ima nek ritem hranjenja na 3 ure, mleka si je pa z nenehnim pristavljanjem zadnjih 14 dni naredila na zalogo. Zopet imam čisto polne dojke, prav trde, tako da včasih komaj čakam, da se zbudi in me osvobodi. Zrasla je tudi, zdaj sva na številki 62. Vse, kar je bilo 56 sem pospravila in prav srečna sem, da nisem zapravljala za ta mala oblačilca, ker jih je tiktak prerasla. Je pa zelo gibčna, sama se že skotali na bok in če je razpoložena iz boka tudi na trebušček. Potem pa na trebuhu dviga glavico ali pa rito in se z nogami potiska naprej. Zelo veliko se smeji in spušča glasove, igračke jo ne zanimajo toliko kot okolica, obrazi, glasovi, zelo rada ima, da se nekdo ukvarja z njo in zaenkrat nima težav, če jo pestuje kdo drug ali če je okrog nje glasno. Tudi kakšnih ropotov se ne boji, je pa pozorna, npr. na sesalec, mešalnik, zunaj na stroje, če sliši, pasji lajež ... počasi ji bom morala porezati nohtke, že prstke ima take ozke in dolge, pol pa še ti nohti in zgleda čisto čudno, predolgo vse skupaj. Je pa zunaj ves ta mrčes, ko skoz gledam, da ja ne bi koga pičilo ... sicer mi štirje nismo alergični na pike, za tamalo pa še ne vem. Tasrednjega je lani pičila osa v jezik in smo bili na urgenci v 3 minutah, je dobil takoj claritine in hlajenje + opazovanje 1 uro pa k sreči ni bilo prav hude reakcije, samo bolelo ga je, pa je s sladoledom potem tudi to izzvenelo. Sem se pa tako prestrašila, da sem baje bila bleda kot stena. Pa tavečja tudi hodita povsod, kjer ni treba in takih krajev je pri nas več kot preveč in potem ju včasih najdem s psom sredi gozda, ali pa gresta do starih staršev, pa nič ne povesta ... zdaj babice in dedki že vedo, da me pokličejo, da sta tam, če slučajno ne vem ... je kar pestro s takimi malo večjimi ... res so dojenčki najbolj fajn, kam daš, tam so. Lep dan danes, v našem koncu je sicer malo na dež, pa bomo videli, če drugo ne, greva s tamalo v vrtnarijo po nekaj sadik.
|