RH82
|
Tasa8, pri nas tudi zgleda, da bosta prva zobka prišla. Si je izbrala super čas, ko sem sama in sem 6 dni ugotavljala, kaj jo matra. Danes pa se že precej očitno vidi bele lise pod dlesnijo. Čutim še ne zobkov, ko jo masiram, ampak sem precej prepričana, da bosta kmalu prebila dlesen. Jo je pa matralo, težave s spanjem, zbujanje na 2 uri, težave s hranjenjem, včeraj od 12ih do 20ih ni popila nič mleka, je prav kričala, ko sem ji ponujala stekleničko. Se je videlo, da z jezikom premetava flaško in jo bolj skuša žvečit. Vmes je malo vode spila po žlički, mleka ji pa nisem po žlici ponujala. Je pa potem zvečer lepo popila. Sem na srečo kupila včeraj Calgel in se kar umiri po njem. Danes je tudi spet spala celo noč. Juhu. To je bilo zdaj drugič v treh mesecih. Se mi pa zdi kar majhna za prve zobke dobit. Sinček jih je dobil bolj pozno, po 6. mesecu. Se niti ne spomnem točno, tam okrog 8 mesecev je bil. Sicer je pa sinček bil danes spet suh brez pleničke, samo je pa vseeno naredil v hlače. Se je pa zgodilo enkrat čez dan, da je sam šel v kopalnico in se polulal v kahlico. Zmaga! Samo še kakce mora naštudirat. Sicer pa punčka raste. Pregled ima šele čez 2 tedna. Po domači tehtnici naj bi imela 5 kg, po dolžini nimam občutka, niti je ne merim. Oblačila nosi 56/62 iz HM in ena 68 (nova, pa ne poznam znamke, ampak je 68 enaka 62 številki iz HM). Je pa taka dobrovoljčica. Nasmejana, radovedno okrog gleda. Na trebuščku se kar lepo dviga in gleda okrog. Na hrbtu se obrača za 180 stopinj (se bolj rotira). Sem jo imela pred tv na tleh, ko je sinček gledal risanke, in sem jo obrnila stran od tv. Čez 5 minut je pa že v tv gledala. Glede hrane pa ne vem, eni pravijo 4 meseci, eni 6. Včasih so že pri 3 mesecih. Probaj po občutku. JAz sem pri prvem planirala pri dopolnjenih 6 mesecih z gosto hrano, pa se je potem začel zbujat pri 5,5 mesecih sredi noči, ko je že 3 mesece spal celo noč. Sem testno kupila eno ''večerno'' kašo, ker sem sklepala, da se ne naje od flaške, in mu je takoj lepo šlo. In je tudi spet spal celo noč. Ni imel težav z novimi okusi. Meni je bil to dober znak, da se ni najedel zvečer in potem sem pa parih dnevih dodala še čez dan zelenjavo in mu je lepo steklo. Bi pa poleti v vročini pazila, da še vedno dovolj pije. Pri punčki nameravam enako, pri 6ih mesecih oz. če bo že prej kakšne znake kazala. Zdajle se mi zdi kar majhna za požiranje. Že pri flaški je bolj ''slow food'' jedka. Mi smo danes začeli ''počitnice''. Sinček bo en mesec zdaj doma, pa kmalu pride moja sestra in nečaka na daljši obisk. Potem pa upam, da nam bo še kak družinski izlet uspel. Jutri me čaka še pomembni delo, sinček dobi veliko posteljo in me zanima njegov odziv, ko jo bom sestavila (še ne vem, če mi bo sami jutri uspelo). Potem bo treba urediti njegovo sobo (sestavit še omaro) in narediti malo več prostora za igro. Trenutno ima bolj skladišče s škatlami s premajhnimi in prevelikimi oblačili za oba otroka. lep vikend vsem.
|