RE: Marčevke 2017 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

talisman13 -> RE: Marčevke 2017 (28.8.2016 17:59:03)

ana88 sj jst sm jo tudi kar lep cas imela na rokah da je spala okoli 6 mesecev mi je zacela delati probleme in sem se res namatrala da sem jo uspavala potem se je pa po pol ure zbudila ce ni bila pri meni v narocju in seveda cez eno uro je bila ze vsa zmatrana, ce pa sem jo imela v narocju pa je spala 2h in potem bila dobre volje, tudi ponoci se mi je prve pol leta zbujala na 3h za hranjenje in spala v svoji postelji potem se je pa zbujala na caa. 15 min in sem jo itak imela pri sebi no in se danes spi pri nama [sm=smiley1.gif] mene to sploh ne moti se prehitro bo prisel cas ko mi bo loputala vrata in me podila iz sobe [sm=smiley36.gif]

talisman13 -> RE: Marčevke 2017 (28.8.2016 18:02:40)

Kar se pa tice kave pijem kapocino ali belo kavo ponavadi 1 redko 2 na dan, menda da 2 kofeta na dan nista skodljiva gledam pa da prej nekaj pojem da jo ne pijem zjutraj na tesce

ursap -> RE: Marčevke 2017 (28.8.2016 18:13:47)

jaz kave nisem nikoli pila, je zdaj ne pijem in je tudi ne bom pila. :) ampak mislim, da ena kavica na dan ne bo škodovala. :)

jaz sem imela za prvi punci zibelko (še svojo) in posteljico. nobena ni hotela spati v zibelki, takoj da smo ju takoj dali v posteljico. ponoči sta spali v posteljici, podnevi pa v košari od vozička. edino od začetka sta tudi spali v posteljici v sobi. ko pa sta spali v vožičku čez dan sem uporabljala gugalnik za vožiček robopax. top zadeva, zapelješ voziček gor in ga priklopiš. gugalnik se guga, otrok pa spi kot polhek. :) ga imam še vedno doma. moji nista nikoli spali po rokah. večja je bila zelo neproblematična. mlajšo pa so matrali krči. 

glede hrane... jaz sicer jem skoraj vse, ampak moram že tako ali tako paziti na to kaj jem in količino, ker imam narejen obvod želodca. pojem lahko zelo majhne količine in tudivse hrane ne smem jesti. tisto kar pa pojem, pa moram zelo dobro prežvečiti. vitamine že tako ali tako jem, mi zdaj ni potrebno nič dodatko jesti. folno že tako jem ta veliko dozo (folacin tablete), imam še železo, d3 in b12, pa multivitamine. 

Akajni -> RE: Marčevke 2017 (28.8.2016 18:51:36)

Kako se pa kaj te rute oz. slingi obnesejo? Pač namesto v rokah v ruti?

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (28.8.2016 20:35:44)

Eni nosilke oz. slinge zelo hvalijo. Jaz za začetek ne bom nič kupovala. Je itak čisto od otroka odvisno kakšen karakter je, kako se navadi. Od prijateljic so prvi mesec oz. dva dojenčki samo spali. Niso nič nosilke uporabljale. Računam oz. zelo upam, da bo pri meni enako[sm=smiley36.gif] Če pa ne bo sem pa razmišljala o Bobi 4G. Bi jo itak imela še za v hribe. Ampak to bi jaz naknadno kupila.

Jaz bom na začetku kupila res samo nujne zadeve. Če bom karkoli rabila bom že dokupila kasneje. Dudo npr. ja, flaške pomoje ne, črpalke sploh ne. To gre lahko vse potem moj iskat, ko bom vidla če sploh rabim. Sem gledala neke seznam kaj naj bi imel doma za novorojenčka, pa se mi zdijo čisto pretirani.

banana88 -> RE: Marčevke 2017 (28.8.2016 20:55:13)

Hehe S.A. c edojis, se ne pomeni da mora otrok spati rpi tebi ;) jaz sem svojega dojila do 11.meseca pa je od prvega dne spal v svoji postelji- ki je bila zdraven najine. Ce sem iskrena- si ne predstavljam soanja skupaj z dojenckom- ker to je zame dremez-ne pa spanje:)

talisman13 -> RE: Marčevke 2017 (28.8.2016 21:07:27)

Ja jst sem razmisljala o tej ruti da bi jo kupila bom pa pocakala da se rodi da vidim kako bo ce bo priden ne bo potrebe, drugace pa ja da bom lahko normalno vse naredila, drugace pa te kengorujcki za med opravili niso no vsaj moja sestra je rekla da z tem ni mogla neresti nic da je mogla bit naprej nagnjena in jo je hrbet in vse bolelo ni prakticno, da je to res bolj za na sprehod, no ga bom pa sedaj jst dobila tako da bom lahko potem iz lastnih iskusenj povedala

S.A. -> RE: Marčevke 2017 (28.8.2016 21:09:13)

Se zavedam, da ni nujno, da spi pri meni, če se dojiva ampak pri nas bomo probali tako ker posteljica nebo v isti sobi kot midva. Čedalje bolj razmišljam o posteljici ki se pripne na veliko, neka mesna varianta, ker tudi najina postelja ni velika. Čez dan bo seveda lahko spal v svoji posteljici med obroki, podpiram to, da potrebuje svoj prostor.

IZVIRNO SPOROČILO: banana88

Hehe S.A. c edojis, se ne pomeni da mora otrok spati rpi tebi ;) jaz sem svojega dojila do 11.meseca pa je od prvega dne spal v svoji postelji- ki je bila zdraven najine. Ce sem iskrena- si ne predstavljam soanja skupaj z dojenckom- ker to je zame dremez-ne pa spanje:)

banana88 -> RE: Marčevke 2017 (28.8.2016 21:10:38)

Boba 4g je top, jaz jo imam in svoje 14 kilskega mulcka se vedno dam notri ;)
Je pa tako oblikovana da nudi super oporo hrbtu in nimam nic tezav ob dolgem nosenju malega :)

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (28.8.2016 21:13:38)

Mene skupna postelja ne moti, če sta le oba partnerja za to. Pri nama sva oba proti. Slišim pa od dostih, da je mamam to super, moški se mi pa več al manj pritožujejo, da jim to ne ustreza. Predvsem ker jih je strah, da se bodo skotalili na dojenčka, ga ponesreč pokrili z odejo, si želijo vsaj pred spanjem malo časa s partnerko itd. Tako, da odločitev bi pomoje morala biti od obeh.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (28.8.2016 21:15:28)

IZVIRNO SPOROČILO: banana88

Boba 4g je top, jaz jo imam in svoje 14 kilskega mulcka se vedno dam notri ;)
Je pa tako oblikovana da nudi super oporo hrbtu in nimam nic tezav ob dolgem nosenju malega :)

Super. Za na lokalni hrib bi se mi zdela fajn. Bom pa počakala z nakupom toliko, da rodim.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (28.8.2016 21:18:39)

Je imela katera obrobo za posteljico iz Ikee? Meni je barvno še najbolj všeč. Nisem namreč za neke živahne barve itd..

talisman13 -> RE: Marčevke 2017 (28.8.2016 22:02:31)

Ne pravim za sprehod ampak za opravila doma npr. kuhanje in da ga imas v kengorujcku pac nekateri dojencki so zelo zahtevni in nimas casa niti kosila skuhati v miru ne da bi ga imel pri sebi.

Ja midva se oba strinjava z tem da pri nama spi, partnerja si lahko vzameta cas za sebe predno gresta v sobo, sj so se drugi prostori otrok gre ponavadi cca. 3h prej spat no vsaj pri nama

Luminnel -> RE: Marčevke 2017 (28.8.2016 22:45:36)

Jaz bom dala narediti tako posteljno obrobico... tako kjut je in ne preživih barv, kot je že ena napisala zgoraj.

[img]http://shrani.si/t/2Z/JK/1Oyy1H1X/2/il570xn760749249cil3.jpg[/img]

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (28.8.2016 22:49:46)

IZVIRNO SPOROČILO: Luminnel

Jaz bom dala narediti tako posteljno obrobico... tako kjut je in ne preživih barv, kot je že ena napisala zgoraj.

[img]http://shrani.si/t/2Z/JK/1Oyy1H1X/2/il570xn760749249cil3.jpg[/img]

Jaz si bom dala delat enako. Samo še blago moram zbrat. Ena bo pa iz Ikee.

Luminnel -> RE: Marčevke 2017 (28.8.2016 22:54:58)

Katero iz Ikeje si pa gledala, če ni skrivnost. [sm=smiley36.gif] Jaz si moram tudi še kakšno zamislit. [sm=smiley36.gif] Da ne bodo vse iste.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (28.8.2016 23:17:10)

Všeč sta mi ubistvu dve:

http://m.ikea.com/at/de/catalog/products/art/90319701/

http://si.nextdirect.com/sl/g534312s5#384983

roželjubka -> RE: Marčevke 2017 (29.8.2016 14:30:38)

Ojla dekleta,

jaz sem imela danes nuhalno. In sem kar malo razočarana oz. potrta nad vsem skupaj... Dobila sem rezultat 2,4mm, 1:1470. In mi dr. Strahova instantno predlagala, naj opravim še DHT. Ne vem, prej se mi je nekako zdelo, da je rezultat slab samo če je pod 1:300. zdaj sem pa s pregleda odšla tako zmedena, brez pravih odgovorov in čisto prestrašena... Upala sem, da bo pregled za naju prijetna izkušnja, zdaj sva pa oba samo žalostna [sm=zmeden.gif]. Tudi slikico sva dobila bolj slabo, še moj G naredi boljšo...
Drugače naj bi bil dojenček ok, zelo je živahen, komaj smo ga umirili, srček, želodec, nastavki možganov, vse ostalo pb, tudi nosna kost je vidna.

Ne vem, glede na to, da rezultat ni slab, da še vedno spadam v skupino z majhnim tveganjem, da se ne bo pri meni nič spremenilo, če bo otroček imel kakšno motnjo, verjetno niti ne bom šla na DHT. Rajši bom zaupala, da bo vse ok in da nosim zdravega razgrajača/čko (spola še ni videla). Sem v 13t1d sicer, rok se mi premika nazaj v februar...

Skratka, slab dan danes [sm=smiley19.gif]. Se morava zvečer malo usesti pa pogovoriti in upam, da nama bo lažje... Prav jezi me, da te zdravniki s svojimi odgovori ne potolažijo ampak ti samo ustvarjajo lažne skrbi ob rezultatih, ki pravzaprav sploh niso tako slabi...

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (29.8.2016 14:35:29)

IZVIRNO SPOROČILO: roželjubka

Ojla dekleta,

jaz sem imela danes nuhalno. In sem kar malo razočarana oz. potrta nad vsem skupaj... Dobila sem rezultat 2,4mm, 1:1470. In mi dr. Strahova instantno predlagala, naj opravim še DHT. Ne vem, prej se mi je nekako zdelo, da je rezultat slab samo če je pod 1:300. zdaj sem pa s pregleda odšla tako zmedena, brez pravih odgovorov in čisto prestrašena... Upala sem, da bo pregled za naju prijetna izkušnja, zdaj sva pa oba samo žalostna [sm=zmeden.gif]. Tudi slikico sva dobila bolj slabo, še moj G naredi boljšo...
Drugače naj bi bil dojenček ok, zelo je živahen, komaj smo ga umirili, srček, želodec, nastavki možganov, vse ostalo pb, tudi nosna kost je vidna.

Ne vem, glede na to, da rezultat ni slab, da še vedno spadam v skupino z majhnim tveganjem, da se ne bo pri meni nič spremenilo, če bo otroček imel kakšno motnjo, verjetno niti ne bom šla na DHT. Rajši bom zaupala, da bo vse ok in da nosim zdravega razgrajača/čko (spola še ni videla). Sem v 13t1d sicer, rok se mi premika nazaj v februar...

Skratka, slab dan danes [sm=smiley19.gif]. Se morava zvečer malo usesti pa pogovoriti in upam, da nama bo lažje... Prav jezi me, da te zdravniki s svojimi odgovori ne potolažijo ampak ti samo ustvarjajo lažne skrbi ob rezultatih, ki pravzaprav sploh niso tako slabi...

Jaz sem šla pri mojem rezultatu 1:2000 na DHT. Sicer mi je poslabšal rezultat. Ampak ne na takšne vrednosti, da bi imela brezplačne preiskave. Imam pa NS 2mm. Čez vikend sem celo razmišljala o Nift testu, samo moj ni najbolj naklonjen temu. Pravi, da je itak vse ok.

Aja pa meni je pri mojem rezultatu Pušenjak rekel, da je to ok rezultat.

Akajni -> RE: Marčevke 2017 (29.8.2016 14:44:38)

Če te prav razumem ("se pri meni ne bo nič spremenilo"), potem nebi šla delat splava, če bi bilo z otročkom kaj narobe? Potem pa tudi ne razumem, zakaj si se odločila za nuhalno:) DHT ti definitivno da bolj natančne rezultate in ima veliko težo, zato jaz pred tem ne bi govorila o dobrih in slabih rezultatih nuhalne. Ena punca, ki je na FB skupini, je imela full slabe rezltate nuhalne, pa ji je ta test jih zelo zelo zelo poboljšal. Verjetno pa je lahko tudi obratno.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (29.8.2016 14:47:52)

IZVIRNO SPOROČILO: Akajni

Če te prav razumem ("se pri meni ne bo nič spremenilo"), potem nebi šla delat splava, če bi bilo z otročkom kaj narobe? Potem pa tudi ne razumem, zakaj si se odločila za nuhalno:) DHT ti definitivno da bolj natančne rezultate in ima veliko težo, zato jaz pred tem ne bi govorila o dobrih in slabih rezultatih nuhalne. Ena punca, ki je na FB skupini, je imela full slabe rezltate nuhalne, pa ji je ta test jih zelo zelo zelo poboljšal. Verjetno pa je lahko tudi obratno.

Jaz poznam npr. več takšnih, ki jim je DHT poslabšal rezultate. Redko komu jih izboljša. V vsakem primeru je pomoje pomembno kakšna je NS, ali je nosna kost vidna itd.

roželjubka -> RE: Marčevke 2017 (29.8.2016 14:52:11)

Ne, definitivno nebi in ne bom šla delat splava. Otročka se oba zelo veseliva in ga bova imela ne glede na vse. Dovolj je, da sva že enega izgubila.
Na nuhalno sem šla za radi radovednosti, zato da si bom na jasnem kako in kaj je z otročkom in tudi zato da bo še moj mož videl, kako izgleda in kako brca.
Samo vseeno pa nisem pričakovala, da bo odnos tak oz. da mi bodo glede na neslab rezultat takoj ponujene dodatne raziskave, ki te samo obremenijo z dodatnimi skrbi in vprašanjem, če je vse ok. Namesto, da bi iz pregleda odšel kot ponosen bodoči starš odhajaš v tišini in z dvomom, to je to. Nevem no, odnos in cela izkušnja me je malo potrla.
Če si preračunam, da 1:1470 dejansko pomeni 0.0006% možnosti za rojstvo otroka z DS, sem dejansko bolj mirna. To je že nivo verjetnosti, kot bi zadela na lotu...

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (29.8.2016 14:55:15)

IZVIRNO SPOROČILO: roželjubka

Ne, definitivno nebi in ne bom šla delat splava. Otročka se oba zelo veseliva in ga bova imela ne glede na vse. Dovolj je, da sva že enega izgubila.
Na nuhalno sem šla za radi radovednosti, zato da si bom na jasnem kako in kaj je z otročkom in tudi zato da bo še moj mož videl, kako izgleda in kako brca.
Samo vseeno pa nisem pričakovala, da bo odnos tak oz. da mi bodo glede na neslab rezultat takoj ponujene dodatne raziskave, ki te samo obremenijo z dodatnimi skrbi in vprašanjem, če je vse ok. Namesto, da bi iz pregleda odšel kot ponosen bodoči starš odhajaš v tišini in z dvomom, to je to. Nevem no, odnos in cela izkušnja me je malo potrla.
Če si preračunam, da 1:1470 dejansko pomeni 0.0006% možnosti za rojstvo otroka z DS, sem dejansko bolj mirna. To je že nivo verjetnosti, kot bi zadela na lotu...

Razumem. Zato sem bila na pregledu pri Pušenjaku. Če te skrbi mu pošlji sporočilo prek med.over.neta.

roželjubka -> RE: Marčevke 2017 (29.8.2016 15:00:33)

Ja, verjetno sem šla tudi jaz zadnjič k dr. Strahovi. Pač, ni mi bila prijetna izkušnja in ni mi všeč, da se vse gleda samo iz oči marketinga in financ. Razumem, da bi bilo njej dodatnih N evrov v blagajni všeč, meni bi pa bilo samo v veliko zadovoljstvo, da bi s pregleda odšla pomirjena.
Mogoče bom tudi jaz drugič odšla k Pušenjaku, sodeč po njegovih odgovorih na med.over.net, se mi zdi bolj "sproščen" in "ne iskajoč panike".

Akajni -> RE: Marčevke 2017 (29.8.2016 15:19:15)

Jaz tega res ne razumem, oprosti:)

Sicer povsem razumem tvojo odločitev glede splava, ne razumem pa, da si "jezna" ker ti je dr. Strah (jaz imam z njo super izkušnje) ponudila še DHT. Verjetno ona ne ve za tvojo intimno odločitev glede splava in pri tvojem razultatu lahko v najslabšem primeru prideš z DHT še na 1:200, kar je za nekatere bodoče mamice zelo pomembno in se verjetno strinjaš, da ni to ni ravno najboljši rezultat. Če pa je s tvoje strani zadeva jasna, torej da ne boš šla ne na AC ne na slučajn splav, je pa res nesmiselno hodit na DHT (in tudi na nuhalno).

Na tak način se širijo neke fame, kar ni kul. Na Irskem in UK, pa verjetno še kje, je DHT del pregleda za nuhalno.

Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>