RE: Marčevke 2017 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (24.8.2016 20:03:26)

IZVIRNO SPOROČILO: S.A.

Na NS še nisem naročena, sem šele v 9.tednu, čez dva tedna imam drugi pregled pri G in sem mislila, da bi se naročila po pregledu. Se lahko naročiš pred 11. tednom? Nekako sem dobila občutek, da je NIFTY cenejši vendar sem včeraj raziskovala in me je kar na ta zadno vrglo koliko je, pa še to me je razjezilo, poleg vseh informacijah in številkah o statistiki, ki so na spletnih straneh o tej temi moraš kar dobro poiskati in pregledati, da najdeš ceno, ki je bistvena informacija in bi morala biti v ospredju. [sm=zmeden.gif] Sva rekla s partnerjem, da bom šla na NIFTY vendar po včerjašnjem presenečenju sem se odločila, da ne. za 600€ dobim pa presneto dobro globoko prenosno košaro za športni del [sm=jezicek.gif]

Na NS se hitro naroči. Ker če se boš naročila v 11. tednu ni nujno da prideš pravočasno na vrsto. To ni tako, da bi kar jutri dobila datum. NS se dela od 11. tedna naprej. Jaz sem se naročila kar po prvem pregledu, v 7. tednu. Res pa da sem želela Pušenjaka.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (24.8.2016 20:08:48)

R
IZVIRNO SPOROČILO: ana88

Sofie jaz sem tudi danes bila pri Pušenjaku. Tudi naši rezultati odlični, dete zdravo in vse štima. Za spol sta vprašala? Mi menda dobimo še eno babiko. [sm=rozacrtici.gif] [sm=smiley1.gif]

S.A. a rabljeno si tudi kaj gledala? Drugače pa jaz imam športni del Quinny Freestyle in sem dobila rabljeno mehko košaro (s trdim dnom), ki se da kar not v športni del. Je pa res, da se športni del čisto poleže, tako da ne vem, kako bi izpadlo v tvojem primeru, ko ne gre čisto dol.

Rabljeno sem tudi gledala ampak večina jih prodaja v kompletu, kar razumem. Tudi takšna košara pride v poštev, ki si jo opisala, bi mogoče bila zainteresirana za prodajo? Mogoče pošlješ kakšne slike v zasebno sporočilo? [sm=smiley1.gif] Naklon v športnem delu ni tako velik, da se nebi dalo spati v njem bi se pa poznalo, še posebej za majhnega novorojenčka, predvsem na hrbtenici. v kolikor ima košara trdo dno bi bila idealna lega, ravno vendar cela pod naklonom kot imajo nekateri modeli košar sistem s katerim sama lahko uravnavaš naklon spanja. Nekdo mi je povedal, da ni dobro, da spijo čisto naravnost. Alternativa je, da zapolnim špranjo z brisačo ali odejami da se naklon izravna..
Hvala za nasvete, za previjalno pa res pogledam. [sm=bravo.gif]

Kaj pa če tole naročiš: http://www.mali-vragci.si/mehka-prenosna-kosara-za-hauck-2in1-navy

Tukaj, pa imaš čisto spodaj še eno košaro...za 35€ http://www.mali-vragci.si/vozicek-za-dvojcke-kees-tandem-deluxe-k74-sandblack-1

ana88 -> RE: Marčevke 2017 (24.8.2016 21:23:35)

S.A. košare ne prodajam, ker jo bom rabila za dojenčka. [sm=smiley1.gif] Je pa takšna, kot na drugem linku od Sofie.

S.A. -> RE: Marčevke 2017 (24.8.2016 21:39:22)

Obe košari sem že zasledila vendar me zanima ali je samoumevno, da ima prenosna košara trdo oblazinjeno dno? Nikjer namreč ni navedeno. Izgleda, da se bom morala odpeljati v trgovino in vidit in občutit kako to izgleda. Se vam zdi da preveč kompliciram? [sm=smiley13.gif]

Ok, očitno zamujam z naročilom na nuhalno, jutri rešim vse te zadeve, še zobozravniku se naročim hkrati. [sm=smiley1.gif]

Ima še katera probleme z kolki? Imam občutek, da je vse postalo razrahljano, večkrat poka ampak ne boli, sestra pravi, da se vse pripravlja na razširitev pri porodu ampak že zdaj? [sm=zmeden.gif]

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (24.8.2016 21:47:22)

Obe košari sem že zasledila vendar me zanima ali je samoumevno, da ima prenosna košara trdo oblazinjeno dno? Nikjer namreč ni navedeno. Izgleda, da se bom morala odpeljati v trgovino in vidit in občutit kako to izgleda. Se vam zdi da preveč kompliciram? [sm=smiley13.gif]

Ok, očitno zamujam z naročilom na nuhalno, jutri rešim vse te zadeve, še zobozravniku se naročim hkrati. [sm=smiley1.gif]

Ima še katera probleme z kolki? Imam občutek, da je vse postalo razrahljano, večkrat poka ampak ne boli, sestra pravi, da se vse pripravlja na razširitev pri porodu ampak že zdaj? [sm=zmeden.gif]

Ti kar pokliči pa povprašaj kakšno je dno.

Glede kolkov pa ne vem. Pri meni je vse ok.

Akajni -> RE: Marčevke 2017 (25.8.2016 8:18:59)

Pri meni so tudi kolki ok. Meni samo treeebuh raste. Imam že full velikega, tako da bom mogla počasi hlače menjat za nosečniške. Vam se še nič ne pozna?

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (25.8.2016 8:54:15)

Meni se trebuh še nič ne pozna. Enako sem s kg še vedno v minusu. Upam, da še nekaj časa tako ostane. Grem še na eno potovanje, pa bi se rada še v moja oblačila stlačila[sm=smiley36.gif]

Luminnel -> RE: Marčevke 2017 (25.8.2016 9:57:12)

Meni so trenutno kg tudi še vedno v - in sicer od začetka nosečnosti -3. Vendar se mi trebuh pa že pozna, je pa res, da že prej nisem bila med suhicami in ni tako grozno očitno. So mi pa ene trije rekli, da me je nekam pobralo... jojjj mi je šlo kar na smeh. Sem si mislila rada bi slišala kaj boste rekli čez 6 mesecev, ko bom kot kit.[sm=smiley36.gif] Ampak mislim, da so tej kg v - zato, ker se trudim bolj zdravo prehranjevati (večkrat na dan), prej si večkrat nisem vzela časa za hrano. Kajti mi ni slabo, ne bruham... ok mi pa ne diši ravno vsa hrana.

S.A. -> RE: Marčevke 2017 (25.8.2016 10:44:06)

Tudi meni so šli kg v minus, trebuh se mi ne pozna še, nuhalno pa imam 13.9. sem ravno izvedela [sm=bravo.gif].

Luminnel -> RE: Marčevke 2017 (25.8.2016 11:13:32)

Jaz pa imam nuhalno 2.9.... komaj čakam, da vidim malo pikico in upam, da je vse ok.

Storžek3 -> RE: Marčevke 2017 (25.8.2016 11:38:29)

Jaz imam pa 10.9. nuhalno. Komaj čakam!
Sem imela danes pregled, vse ok. Se mi je pa pdp zdej v marec prestavil spet in zgleda bom marčica in ne aprilčica [sm=smiley1.gif]

Glede dht me zanima, tiste ki ste šle? Kam se to gre? A rabiš kakšno napotnico ali kaj takega? Vem da je plačljivo.

Meni se trebuh ze pozna, s kilami sem pa eno v minusu. Mi je ful slabo in težko jem [sm=smiley13.gif]

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (25.8.2016 11:46:02)

IZVIRNO SPOROČILO: Storžek3

Jaz imam pa 10.9. nuhalno. Komaj čakam!
Sem imela danes pregled, vse ok. Se mi je pa pdp zdej v marec prestavil spet in zgleda bom marčica in ne aprilčica [sm=smiley1.gif]

Glede dht me zanima, tiste ki ste šle? Kam se to gre? A rabiš kakšno napotnico ali kaj takega? Vem da je plačljivo.

Meni se trebuh ze pozna, s kilami sem pa eno v minusu. Mi je ful slabo in težko jem [sm=smiley13.gif]

DHT delaš tam kjer NS. Pri Pušenjaku najprej v čakalnici izpolniš en listek in obkrožiš še za DHT. Potem sem imela jaz NS, po NS mi je pa sestra še kri vzela. Rezultat bo v enem tednu. Stane pa dodatnih 40€.

Pušenjak ti ko preračuna NS pove ali je DHT sploh smiseln.

Storžek3 -> RE: Marčevke 2017 (25.8.2016 11:51:58)

A hvala Sophie! Ker zadnjič mi je dr.Reš rekla da grem lahko prej in mam na nuhalni že rezultate dht-ja. Zgleda ma vsak drugač.

Me pa še zanima kok se vas je odločilo za Nifty ali Nipt test? In zakaj?

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (25.8.2016 12:06:15)

IZVIRNO SPOROČILO: Storžek3

A hvala Sophie! Ker zadnjič mi je dr.Reš rekla da grem lahko prej in mam na nuhalni že rezultate dht-ja. Zgleda ma vsak drugač.

Me pa še zanima kok se vas je odločilo za Nifty ali Nipt test? In zakaj?

Ja brez težav greš na DHT prej. Samo meni se ni zdelo smiselno 2x hodit. Pa tudi Pušenjak priporoča DHT v primeru, da v kolikor so slabi rezultati prideš v tisto skupino, ki ji amniociteza pripada brezplačno. Torej če imaš rezultat nekje 1:4000, potem DHT po njegovo ni smiseln. Moj rezultat je za moja leta ubistvu super, je 1:2199 (za moja leta je drugače 1:660), ampak se šla še na DHT.

Za Nifty-ja se jaz pomoje ne bom odločila. Sem razmišljala o testu, 600€ mi ubistvu ne predstavlja nekega stroška. Ampak če bo še DHT ok mi je potem to dovolj.

Storžek3 -> RE: Marčevke 2017 (25.8.2016 12:13:30)

Jaz bom šla verjetno v vsakem primeru na DHT. Moj G mi je danes rekel da je nuhalna 75% zanesljiva, če pa delaš še DHT zraven pa se poveča na 90 procentov.

Akajni -> RE: Marčevke 2017 (25.8.2016 13:13:16)

Jaz sem šla na DHT kljub rezultatu 1:2400, in tistih 40 EUR več se mi ne zdi neka velika vsota denarja. Prebrala sem, da ima pri mojem rezultatu DHT tak razpon, da bi lahko prišla tudi do 1:240. Pa tudi če bi prišla na 1:600 ali 1:800, bi verjetno šla še na kakšen Nifty test, zato se ne bi ozirala na to, da npr. "ne morem z njim priti do takšne številke, da bi bila upravičena do AC", kot je nekje napisal Pušenjak, da takim tega testa ne predlaga.

banana88 -> RE: Marčevke 2017 (25.8.2016 15:18:38)

Evo, moj prvi pregled mimo. Vse ok, srcek bije, mali je pa spal kot polhek...
Sedaj me pa caka obvescanje vodilnih v sluzbi... tega me je najbolj strah tako da ja... grozno mi je :/

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (25.8.2016 15:46:25)

IZVIRNO SPOROČILO: banana88

Evo, moj prvi pregled mimo. Vse ok, srcek bije, mali je pa spal kot polhek...
Sedaj me pa caka obvescanje vodilnih v sluzbi... tega me je najbolj strah tako da ja... grozno mi je :/

Tega je bilo tudi mene najbolj strah. Ampak so fullll lepo sprejeli. Sem bila čisto srečna potem. Samo sem se pa kar tresla, ko sem govorila. Sem vseeno na takšnem položaju, da ni najbolj enostavno da me neko obdobje ne bo. Ampak bom malo pomagala, pa bodo preživeli.

Vse bo ok. Drži se.

Maxxi -> RE: Marčevke 2017 (25.8.2016 17:09:10)

Pozdravljena dekleta!

A mi lahko katera na ZS sporoči svoje ime, da jo lahko dodam med prijatelje na fb in se vam tako pridružim tudi tam?

Lep pozdrav

ursap -> RE: Marčevke 2017 (25.8.2016 19:28:10)

Imate na FB skupino? Tudi jaz bi se vam pridružila.

talisman13 -> RE: Marčevke 2017 (25.8.2016 20:04:29)

Za na fb pisita bibabuba12 na privat svoj ime in priimek, jst se vam pridruzim po NS :)

Akajni -> RE: Marčevke 2017 (26.8.2016 13:07:14)

Jaz imam pa eno čudno vprašanje:) Vsak dan (razen če pada sneg, kar je enkrat na leto) se vozim s kolesom v službo in me je danes prešinlo, da se mogoče dolgo več ne bom mogla/smela. Ima katera kakšne izkušnje s tem?

Sončica14 -> RE: Marčevke 2017 (26.8.2016 13:55:28)

Zivjo.
Pred 10 dnevi sem oddala kri za toksoplazmozo. Nisem nic vprasala kako je z izvidi, pozabila sem pa poklicat gin. Naslednji pregled imam sele cez 10 dni. Kar nekaj me grabi panika,da ne bo slucajno pozitivno. Okoli zanositve sem se veselo jedla prsut, sedaj je tudi obdobje ogromno zelenjave na vrtu...macka pa res nimamo. Skratka,sla sem nekaj brat na to temo in mi je itak ze zal. Ima katera izkusnjo, ce so rezlutati pozitivni ali poklice gin? Ali pac pove na naslednjem pregledu...

ana88 -> RE: Marčevke 2017 (26.8.2016 14:10:36)

Soncica14 seveda pokličejo takoj. Brez panike. Bi pomoje že dobila klic, če bi bilo kaj.

Sončica14 -> RE: Marčevke 2017 (26.8.2016 16:36:15)

Hvala. Res upam da bo vse ok. Ze v prvi nosecnosti sem bila vsa prestrasena, ker tokse se nisem prebolela. In vsakic ko jem kako zelenjavo ali pa zunaj kje, sem potem panicna. Sploh ko berem razne zgodbe. Mah..ni kej se je treba prepustit.
Upam da so v 10 dneh res ze izvidi in da je blo vse ok. Hvala!!

Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>