RE: Marčevke 2017 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Sončica14 -> RE: Marčevke 2017 (26.8.2016 19:46:28)

Pozabla vprasat..katere hrane vse se pa izogibate?

Tvrtnica -> RE: Marčevke 2017 (26.8.2016 20:02:47)

pozdravček [sm=smiley1.gif]

tudi jaz sem nedolgo nazaj na testu zagledala že rahlo pričakovan [sm=rozacrtici.gif] .. saj sem že imela nosečniške znake (vrtoglavica, špikanje v jajčnikih).. nadaljevalo se je z utrujenostjo, ki je prisotna še vedno (včasih bolj izrazita, včasih manj). prvi pregled imam sredi septembra. Sem že vsa nestrpna. [sm=duda.gif]

[sm=smiley1.gif]

kaja.kaja -> RE: Marčevke 2017 (27.8.2016 8:38:01)

Glede hrane..pravijo, da se je dobro izogibati surovim mesninam, surovim ribam (jaz drugače obožujem sušiiiiiii..grrr) in zelenjava mora bit dobro oprana, v primeru ko še nismo prebolele toksoplazmoze. Pa seveda školjke. Kaj sem še pozabila? :)
Priznam, da pojem tudi kakšno solato kje zunaj. V prvi nosečnosti sem veliko bolj pazila..sedaj mi pa uide :)

talisman13 -> RE: Marčevke 2017 (27.8.2016 9:57:42)

Ja jst se tudi izogibam surovemu mesu, skoljk tako ali tako ne jem, pa hrane ki je tezka za zelodec pojem bolj malo (sem v prvi nosecnosti v 8 mesecu bruhala zaradi prevec kostanja) drugu pa vse jem normalno, tudi solato v gostilni se mi zdi da glede na to koliko inspekcije je sedaj morajo imeti cistoco na nivoju drugace bi gostilno hitro zaprli

banana88 -> RE: Marčevke 2017 (27.8.2016 12:42:56)

Glede toksoplazmoze- ne se prevec sekirat,jaz sem imela pozitiveb test, vendar sem jo prebolela ze pred zanositviji. Je pa potrebno pri hrani paziti pri suhih mesninah zaradi LISTERIOZE. Prav tako surova jajca itd.
Odsvetuje se tudi tuni zaradi povecane kolicine zivega srebra.

Storžek3 -> RE: Marčevke 2017 (27.8.2016 12:56:03)

Jaz kar pazim. Mi ni problem se odpovedat določeni hrani. Ne jem pršuta in suhih salam, čeprav baje kupljene lahko, ker so preverjeni. Tuno sem omejila na eno na teden. Kave, alkohola, svežih sirov, hrane s surovimi jajci tudi ne jem. Zelenjavo z vrta jem, samo dobro jo operem. Pa pač nasplošno poskušam jest zdravo, kakor sem prej, čim manj sladkorja, nič gaziranih pijač, veliko sadja in zelenjave, čeprav to zadnje čase težko ker mi je obupno slabo [sm=smiley13.gif]

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (27.8.2016 13:05:02)

Jaz ne kompliciram. Pojem tut kakšen kos pršuta. Trde sire jem vsak večer...mi paše kombinacija sira+zelenjave. Pa še malo bolj zdravo se mi zdi kot kakšen kruh.

Drugače pa pojem veliko sadja, zelenjave. Glede sushija nisem zasledila da ga ne smem, tako da si ga bom privoščila. Itak hodim samo v Sushimamo ali Maru in mislim da je ok.

hope86 -> RE: Marčevke 2017 (27.8.2016 15:10:05)

Tudi jaz ne kompliciram preveč. toxe še nisem prebolela, pa tudi muck nimamo doma, jih imajo pa sosedje in gredo včaih tudi na naš vrt seveda. zato pa sadje in zelenjavo pač dobro operem, suho salamo si tudi privoščim, tudi pršut sem že jedla, na pici. pijem vodo, sokove, čaj, tudi kaj gaziranega včasih, če mi zapaše. alkohola pa tako in tako ne pijem. kavo sem pa pred nosečnostjo oboževala, sedaj mi pa ne paše več in sem jo čisto skenslala. v ponedeljek zvečer imam še nuhalno, potem pa res že konec 1.tromesečja.juhu[sm=bravo.gif]

Luminnel -> RE: Marčevke 2017 (27.8.2016 21:53:27)

Punce jaz imam eno vprašanje... kam boste dajale na začetku spati novorojenčka čez dan? V posteljico/zibelko ali bo spal npr. v dnevnem prostoru? Kajti imam ležalnik vendar mislim, da ni primeren od začetka. Saj naj bi novorojenček spal na ravni podlagi. Razmišljam, da bi ga na začetku imela v košari od vozička, ker naj bi bila odobrena tudi za spanje tudi ponoči.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (27.8.2016 22:05:36)

IZVIRNO SPOROČILO: Luminnel

Punce jaz imam eno vprašanje... kam boste dajale na začetku spati novorojenčka čez dan? V posteljico/zibelko ali bo spal npr. v dnevnem prostoru? Kajti imam ležalnik vendar mislim, da ni primeren od začetka. Saj naj bi novorojenček spal na ravni podlagi. Razmišljam, da bi ga na začetku imela v košari od vozička, ker naj bi bila odobrena tudi za spanje tudi ponoči.

Jaz sem nameravala imeti kar v košari od vozička. Itak samostojno stoji. Vem pa da prodajajo tudi nogice za košaro. Kasneje bo na tleh.

talisman13 -> RE: Marčevke 2017 (27.8.2016 22:06:16)

Jst bom naredila tako kot pri prvi in bo čez dan spal v dnevni na kavču, če ga ne bo hčerka skoz zbujala [sm=smiley1.gif]

ana88 -> RE: Marčevke 2017 (27.8.2016 23:36:39)

Moje babe so tako narete, da so večino časa prve mesece spale na rokah cez dan. Prva je imela še ljubi mir pa se je zbudila takoj, ko smo jo odložili v posteljo. Tako da se nama ni dalo s tem ubadat. Sva imela potem blazen mir in zadovoljnega dojenčka pa smo bili vsi srečni. Tako da tudi tokrat racunam na podoben scenarij. Sicer pa kasneje spanje v postelji, v spalnici.

Storžek3 -> RE: Marčevke 2017 (28.8.2016 6:35:49)

Mi imamo košek na koleščkih in bo na začetku v dnevni, ker na začetku bolj trdno spijo in jih ne moti zvok. Pol kasneje pa v spalnici da ga starejšadva ne bosta motila. Ponoči paa v postelji pri mamici [sm=smiley1.gif]

Tvrtnica -> RE: Marčevke 2017 (28.8.2016 6:57:34)

zanima me, če pijete kavo v nosečnosti? jaz običajno eno mini kavo na dan..

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (28.8.2016 8:39:35)

Jaz spijem eno, če je treba tudi dve. Imam že tako nizek pritisk in se mi drugače vrti.

hope86 -> RE: Marčevke 2017 (28.8.2016 8:58:26)

Mi smo imeli pri našem malčku v dnevni sobi zibko, ampak je raje na kavču spal.ali sem ga pa v posteljico odnesla v spalnico, tam je še najlepše spal.sedaj bomo pa isto probali.v vozičku je spal samo na sprehodu.lp

S.A. -> RE: Marčevke 2017 (28.8.2016 10:34:02)

Čez dan planiram dojenčka imeti v košari zato tudi iščem prenosne/potovalne košare, da jo je mogoče odložiti tudi na kavč ali na tla ali imeti na daljšem potovanju v autu, se mi zdi da je to najboljša izbira za spanje novorojenčka. Ponoči pa v postelji pri nama saj računam na to da bom dojila, če ne pa v svoji posteljici [sm=duda.gif][sm=smiley1.gif].
Kavo spijem zjutraj če mi paše, predvčerajšnjim je nisem in sem imela cel dan takšen glavobol za znoret, sem jo popoldne spila ter čez kakšno urico merila pritisk, ki je bil kar nizek.

Luminnel -> RE: Marčevke 2017 (28.8.2016 11:15:27)

Verjetno bom imela kar košaro od vozička, ker je primerna za spanje. Čeprav bi mi bilo bolj komot, da bi jo imela samo na vozičku. Razmišljam pa, ker mi teta ponuja še posteljico in zibelko, ki jo ima, da bi dala zibelko kar v dnevno oz. da bi si drugače pa omislila nekaj takega, ker drugače bi se vedno bala, če bi ga dala spati na sedežno, da bi kam padu.
[img]http://shrani.si/t/2W/oY/2RlxOQnE/e67b15e258426bac0e149614.jpg[/img]

Midva nimava ravno velike postelje in mali ne bo mogel spati pri nama, zato pa bom imela posteljico tako, da se stranska stranica sname in bo posteljica prislonjena najini postelji. Se mi zdi to ok rešitev v najinem primeru.
[img]http://shrani.si/t/1n/o1/3isZ4yL2/7acd872341c88e5640e32592.jpg[/img]

hope86 -> RE: Marčevke 2017 (28.8.2016 11:47:19)

Luminnel ti kar vzemi posteljico in zibko, ki ti ju teta ponuja.Meni je blo super, da sem imela posteljico v spalnici in sem odstranila del stranice, kot si napisala.v dnevni sobi pa zibko in sem bila brez skrbi. pa še svoj kotiček za spanje ima dojenček, kjer se počuti varnega. tam na kavču ga lahko vsi motijo se mi zdi.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (28.8.2016 11:57:24)

Tudi midva imava majhno posteljo. Itak sem pa mnenja da dojenček sodi v svojo posteljo, tako da je niti ne nameravam navajat na skupno. Tako da čez dan bo v košari, ponoči v posteljici. Itak se mi zdi lažje, da se hitro navadi na hrup okoli sebe.

hope86 -> RE: Marčevke 2017 (28.8.2016 12:07:41)

Ej punce, kako se skupini na FB pridružiš?a vas je veliko na FB-ju?

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (28.8.2016 12:21:24)

Mislim da bibabuba12 dodaja na FB. Pošlji ji ZS. Koliko jih je pa ne vem. Nisem na FB.

Luminnel -> RE: Marčevke 2017 (28.8.2016 12:35:14)

Jaz sem se odločila, da bo na začetku posteljica ob najini že zaradi nočnega dojenja. [sm=smiley1.gif] Bo verjetno vse skupaj nekoliko lažje. Vsaj upam... [sm=smiley36.gif]

Lana86 -> RE: Marčevke 2017 (28.8.2016 13:11:04)

Punce, ce bo katera kupovala posteljico, se priporocam. Nas ta drugi tamali bo sel zarad pomanjkanja prostora direkt pod pograd :).

http://m.bolha.com/igrace-otroska-oprema/otroska-oprema/ostala-otroska-oprema/otroska-postelja-ikea-sniglar-120-x-60-cm-jogi-podloga-1306319254.html?aclct=1472300178&kw=Sniglar

Akajni -> RE: Marčevke 2017 (28.8.2016 17:52:56)

Jaz se kavi zjutraj nisem nikoli imela namena odpovedat - jo res res rabim:) Je močna turška, ampak edina, potem ničesar s kofeinom ne pijem več.

Kar se tiče "namestitev" otročička ...... imava tako majhno stanovanjce (dnevna in spalnica v isti sobi), da nima smisla, da bi kupovala kaj več kot eno stvar - zibko ali pa posteljco. Mi je pa všeč ideja s "pasjimi blazinami" za na kavč ali pa na posteljo.

Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>