RE: Marčevke 2017 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (29.8.2016 16:17:14)

Itak pa je dober ali slab rezultat na NS odvisen tudi glede na starost mame. Za neko 30 letnico je dejansko normalen rezultat 1:660, torej je vse kar je več od tega dobro.

Storžek3 -> RE: Marčevke 2017 (29.8.2016 16:20:18)

Tudi jaz te ne razumem najbolje roželjubka
Rezultat tak je in marsikateri G bi ti ponudil DHT kot dodaten test. Eni ga priporočajo v vsakem primeru. Kar pa ni nič slabega. Verjamem, da si žalostna in si si želela boljšega rezultata. Upam da bo s tvojo pikico vse ok. Saj veš da imajo nekateri res slabe rezultate pa je vse ok.

Jaz sem šla malo gledat rezultate pri prejšnjih dveh nosečnosti in mam ful dobre, zdej pri tridesetih bo pa verjetno ful slabše, me prav zanima. Bom šla še ne DHT. Sicer v primeru da pokažejo razislave da je z otročkom kaj narobe, ne vem kaj bi naredila, vem pa da bi želela vedeti če kaj je. Upam, da nam bo to vsem prihranjeno in da bomo imele vse zdrave otročke [sm=smiley1.gif]

Storžek3 -> RE: Marčevke 2017 (29.8.2016 16:23:19)

Kje si dobila ta podatek sofie, da je pri 30. normalno 1:660?

roželjubka -> RE: Marčevke 2017 (29.8.2016 16:25:29)

Ja, verjetno me je res težko razumet, samo slab dan imam in mogoče potrebujem malo tolažbe.
Vas ne bom več morila s temi težavami. vsekakor si vsaka bodoča mama samo želi, da bi bilo vse ok in vsak sum na kakšne nepravilnosti povzroči strah in vprašanja.
Vsekakor bo vse vredu, zaupam v to.

Bodite lepo!

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (29.8.2016 16:30:50)

IZVIRNO SPOROČILO: Storžek3

Kje si dobila ta podatek sofie, da je pri 30. normalno 1:660?

Jaz sem stara 29 in mi na izvidu piše background risk (1:660), potem je pa glede na meritve še adjusted risk, ki je okoli 2200. Meni so to tolmačili tako, da se je pri meni ful izboljšalo glede na starost itd.

Akajni -> RE: Marčevke 2017 (29.8.2016 16:33:08)

Jaz mislim, da je imela v mislih backgorund risk - jaz bom stara 32, ko bom rodila in imam na izvidu tveganje sarai staresti 1:478

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (29.8.2016 16:35:13)

IZVIRNO SPOROČILO: roželjubka

Ja, verjetno me je res težko razumet, samo slab dan imam in mogoče potrebujem malo tolažbe.
Vas ne bom več morila s temi težavami. vsekakor si vsaka bodoča mama samo želi, da bi bilo vse ok in vsak sum na kakšne nepravilnosti povzroči strah in vprašanja.
Vsekakor bo vse vredu, zaupam v to.

Bodite lepo!

Ne se sekirat. Jaz te razumem. NS si nekatere predstavljamo kot en lep pregled, kjer ti povejo da je vse ok, vidiš otročka. Skratka pričakuješ da bo vse ok. Tvoj rezultat ni slab. Prijateljica je imela rezultat 1:117 pa pričakuje zdravo punčko. Tudi jaz se včasih preveč sekiram in ko preberem da so imele ene rezultat 1:10000 si mislim, da je moj slab. Ampak ubistvu ni.

Drži se.

Akajni -> RE: Marčevke 2017 (29.8.2016 16:37:41)

Si me prehitela:)

Meni se je tudi izboljšalo, glede na merjenje NS 1:2400 - se mi zdi, potem z DHT pa na 1:9550. To dejansko zgleda full velik skok, ampak ko se približuješ ničli je vse to nič:) Probajte si vtipkat v kalkulator, ni nobene razlike med tema dvema vrednostima.

Storžek3 -> RE: Marčevke 2017 (29.8.2016 16:38:21)

Aha ok.. Pol se bom pripravila na nizke številke. ker pri 25. letih sem imela 1:25000, pri 27. letih pa 1:23000. Kakšne razlike?? Še dobro da zdaj vem, drugače bi me na pregledu kap zadela.

mava1975 -> RE: Marčevke 2017 (29.8.2016 16:50:21)

Pri meni (starost 40) je bil background risk 1:66, moj rezultat na nuhalni je bil 2.1 in rizik je bil 1:180, kar je glede na background risk ful dober rezultat, ampak povsod pa padeš v rizično skupino, ker je meja 1:300...

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (29.8.2016 16:59:32)

IZVIRNO SPOROČILO: Akajni

Si me prehitela:)

Meni se je tudi izboljšalo, glede na merjenje NS 1:2400 - se mi zdi, potem z DHT pa na 1:9550. To dejansko zgleda full velik skok, ampak ko se približuješ ničli je vse to nič:) Probajte si vtipkat v kalkulator, ni nobene razlike med tema dvema vrednostima.

Točno tako. Vnesite rezultate v kalkulator pa preračunajte procente. In dan bo takoj lepši[sm=smiley1.gif]

Storžek3 -> RE: Marčevke 2017 (29.8.2016 17:08:57)

Ja če gledaš procente ni razlike. Če pa gledaš da se od 2000 ih rodi en s to napako, ali pa en na 9000 je pa meni ful razlika.

Po drugi strani so pa vse to samo verjetnosti in ti nihče ne more nič garantirat. Ah ne vem.. Jaz grem k Pušenjaku in če bo on reku da je ok mu bom čist zaupala.

roželjubka vse bo vredu. Valda te je vrglo iz tira. Mene bi tudi.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (29.8.2016 17:18:38)

IZVIRNO SPOROČILO: Storžek3

Ja če gledaš procente ni razlike. Če pa gledaš da se od 2000 ih rodi en s to napako, ali pa en na 9000 je pa meni ful razlika.

Po drugi strani so pa vse to samo verjetnosti in ti nihče ne more nič garantirat. Ah ne vem.. Jaz grem k Pušenjaku in če bo on reku da je ok mu bom čist zaupala.

roželjubka vse bo vredu. Valda te je vrglo iz tira. Mene bi tudi.

Se strinjam. Meni je rekel da je ok, torej je ok[sm=smiley1.gif]

Sončica14 -> RE: Marčevke 2017 (29.8.2016 18:17:39)

Zivjo nosecke..
Koliko vas je takih, ki ze imate otrocka doma in gre letos prvic v vrtec?
Pri nas je taka situacija in sem ze cisto zivcna zaradi vseh bolezni,ki jih bo tamala prinesla domov.. najbolj me skrbi peta bolezen,ki je baje zelo nevarna za plod. Plus seveda se vse ostalo,kar bi lahko jst pokasirala od nje.. skratka nic kaj prijeten teden 😕

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (29.8.2016 20:00:31)

Jaz pa še vedno vsak večer poslušam srčkam. Men je to tako lepo.

Kdaj ste začutile gibe v prvi nosečnosti?

chilika -> RE: Marčevke 2017 (29.8.2016 21:01:05)

IZVIRNO SPOROČILO: Sončica14

Zivjo nosecke..
Koliko vas je takih, ki ze imate otrocka doma in gre letos prvic v vrtec?
Pri nas je taka situacija in sem ze cisto zivcna zaradi vseh bolezni,ki jih bo tamala prinesla domov.. najbolj me skrbi peta bolezen,ki je baje zelo nevarna za plod. Plus seveda se vse ostalo,kar bi lahko jst pokasirala od nje.. skratka nic kaj prijeten teden 😕

Naša gre zdaj prvič v vrtec. Me malo skrbi, ampak baje po 4. mesecu ni več tako zelo nevarna 5. bolezen. No, držimo pesti, da se nas nič ne prime. V prvi N se me ni nič, trkam.

Ribica ** -> RE: Marčevke 2017 (29.8.2016 23:22:18)

Se moram spet malo javit, čeprav ne spadam k vam :) Saj NS ni samo izračun tveganja, ampak je tudi UZ, ki pregleda ključne vitalne organe. Najina izkušnja z NS je bila tudi slaba, ker je bilo tveganje za DS tako veliko, da mi je pripadla BHR ali Ac na napotnico - pri 27 letih. Mene je skoraj zadela kap. Pri prvi meritvi je bila NS 1,9 in se je priporočal DHT, potem je merila Reševa še 3x in je bila NS 2,7. Karkoli bi bilo nad 2,0 mm je za mojo starost prevelika številka in povečano tveganje. Za DHT se nisem odločila, ker sem tako še v istem tednu imela BHR (ki pa se opravčja fo 13t 6d).
Takonda roželjubka, jaz te čisto razumem, le da pri nama ni bila opcija obdržat otroka s kromosomsko napako in se mi je mešalo. Sploh po SS lani mi je bilo to čisto nepredstavljivo. Kot je napisala Sophie pa za zdaj kaže, da je/bo naša deklica zdrava. Zakaj pride do povečane NS in je potem na koncu vse ok, pa nisem dobila odgovora. Je pa šel en kup živcev, ogromno enih skrbi. Iti na NS pa ne pomeni, da se moraš potem odločit za splav, če so rezultazi slabi.
Se opravičujem za vse napake, tipkam prek telefonanin niri ne vidim vseh neumnosti, ki jih napišem :)

hope86 -> RE: Marčevke 2017 (30.8.2016 7:41:06)

Sofie meni pa pri mojih 29 letih pa piše background risk 1:900 in sem imela rezultat 1:2900, kar je bilo super, hvala bogu.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (30.8.2016 8:18:12)

IZVIRNO SPOROČILO: hope86

Sofie meni pa pri mojih 29 letih pa piše background risk 1:900 in sem imela rezultat 1:2900, kar je bilo super, hvala bogu.

Zanimivo. Sej sem se spraševala a so pri meni sploh upoštevali starost 29 let al so že 30. Moram preverit na izvidu. Ker bom 30 v naslednjih dneh.

Kje pa si bila na NS?

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (30.8.2016 8:31:07)

Evo našla odgovor od Pušenjaka: Background risk je tveganje, ki vam pripada glede na vašo starost in trajanje nosečnosti, adjusted risk pa je tveganje po opravljeni preiskavi.

Zato tut najbrž ni smiselno primerjat rezultatov med sabo. Ker smo različno stare in otroci različno veliki[sm=smiley1.gif]

talisman13 -> RE: Marčevke 2017 (30.8.2016 9:17:28)

Sončica14 sicer je pri meni že 1 leto v vrtcu ampak še ni prebolela 5. in 6. otroške vsaj jst ne vem za to da bi jo. Sem omenila gin. ker je nečakinja imela 6. otroško (ne potrjeno s strani pediatra) pa mi je tako rekel, čim manj premišljevati o tem ni dokazano na kakšen način vpliva na plod niti da sploh kaj vpliva, če ti otrok zboli nimaš kaj kot da poskrbiš zanj, med tem ko je otrok bolan si veliko umivaj roke pač še bolj poskrbiš za higieno in to je to. Saj če tako gledaš kaj vse lahko dobiš v nosečnosti, bi se nam zmešalo če bi nas za vsako stvar tako skrbelo (še dobro da za pol stvari verjetno sploh ne vemo)

zaspana zvezdica -> RE: Marčevke 2017 (30.8.2016 10:39:21)

Se strinjam, da se je brezveze obremenjevat z vsem s čimer bi se lahko okužle v nosečnosti, ampak previdnost nikakor ni odveč. Sama sem se namreč ravno zdaj v nosečnosti okužila s peto boleznijo. Pred tem se nikoli nisem obremenjevala z možnimi okužbami. Ampak zdaj so pa šle sanje o mirni nosečnosti.

Storžek3 -> RE: Marčevke 2017 (30.8.2016 13:09:24)

Mene je tudi strah 5. otroške bolezni. Imeli smo že vse možne viroze, tega pa še ne. In vem kako je ko se ti kaj takega zgodi in se ti svet podre, naredit pa nimaš kaj. Jaz če bom zvedla, da razhaja v vrtcu ga bom ven vzela.

talisman13 -> RE: Marčevke 2017 (30.8.2016 13:14:05)

zaspana zvezdica kaj ti je pa gin. rekel glede te okužbe? v kakšni obliki pa si jo prebolela, so z odvzemom krvi potrdili svežo okužbo?

No jst imam pa danes NS čez 1 uro, komaj čakam da vidim pikico in seveda malo je tudi skrbi kakšni bodo rezultati, pri hčerki sem imela 1:7060 in mi je gin. rekel da ni potrebe da bi dala tudi kri če pa želim pa seveda lahko, upam da bo tokrat tudi vse ok in ne bo nepotrebnih živcev in skrbi [sm=smiley1.gif]

Novaluna -> RE: Marčevke 2017 (30.8.2016 13:40:00)

Človeški dojenčker, je med vsemi primati-sesalci najbolj ranljiv in odvisen od bližine matere in se najpočasneje razvija, saj se rodi nevrološko nezrel. Zato, da se lahko med porodom spusti skozi ozek medenični kanal, se človek rodi s samo 25% odraslega možganskega volumna. To pomeni, da naš fiziološki sistem ne more optimalno delovati brez telesnega kontakta z materjo, ravno tako kot v nosečnosti. Telesni stik na dojenčke zelo vpliva. Ob dotiku se spremeni njihovo dihanje, telesna temperatura, krvni tlak, nivo stresa in tudi sama rast. Z drugimi besedami, materino telo je edino okolje za katerega je dojenček prilagojen.

Iz teh pomembnih znanstvenih dejstev lahko razumemo, zakaj človeški mladiči ne bodo nikoli sprejeli ali se pozitivno odzvali na trditev, da morajo spati sami, ločeni od svoje matere. To, da dojenček spi sam, zanj predstavlja nevrobiološko krizo, saj je tako okolje neprimerno glede na njegove potrebe. V njem ni nobenih dražljajev, katere nujno potrebuje za ohranjanje svojih fizioloških funkcij!

Zato prosim, ne dajajte svojih otrok v ločene spalnice! Saj tudi vi verjetno raje spite še z nekom kot sami 😊. Kaj šele dojenček ali malček...

http://www.boredpanda.com/hospital-maternity-crib-attached-bed-baby-bassinet/

Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>