Ribica ** -> RE: Marčevke 2017 (29.8.2016 23:22:18)
|
Se moram spet malo javit, čeprav ne spadam k vam :) Saj NS ni samo izračun tveganja, ampak je tudi UZ, ki pregleda ključne vitalne organe. Najina izkušnja z NS je bila tudi slaba, ker je bilo tveganje za DS tako veliko, da mi je pripadla BHR ali Ac na napotnico - pri 27 letih. Mene je skoraj zadela kap. Pri prvi meritvi je bila NS 1,9 in se je priporočal DHT, potem je merila Reševa še 3x in je bila NS 2,7. Karkoli bi bilo nad 2,0 mm je za mojo starost prevelika številka in povečano tveganje. Za DHT se nisem odločila, ker sem tako še v istem tednu imela BHR (ki pa se opravčja fo 13t 6d). Takonda roželjubka, jaz te čisto razumem, le da pri nama ni bila opcija obdržat otroka s kromosomsko napako in se mi je mešalo. Sploh po SS lani mi je bilo to čisto nepredstavljivo. Kot je napisala Sophie pa za zdaj kaže, da je/bo naša deklica zdrava. Zakaj pride do povečane NS in je potem na koncu vse ok, pa nisem dobila odgovora. Je pa šel en kup živcev, ogromno enih skrbi. Iti na NS pa ne pomeni, da se moraš potem odločit za splav, če so rezultazi slabi. Se opravičujem za vse napake, tipkam prek telefonanin niri ne vidim vseh neumnosti, ki jih napišem :)
|
|
|
|