RE: Marčevke 2017 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Novaluna -> RE: Marčevke 2017 (30.8.2016 13:42:54)

Ne vem, če veste, da smrt v zibelki poznamo samo v zahodnem svetu, največ takih smrti pa se zgodi ko dojenček spi v ločeni sobi brez nujno potrebnih dražljajev, ki stiumulirajo njegov nevrološki sistem...

talisman13 -> RE: Marčevke 2017 (30.8.2016 16:24:05)

Novaluna se strinjam z tem ampak vsak ima svoje mislenje tako kot svoj nacin vzgoje nekateri se bojijo da bi otroka razvadili se najvec pa ponavadi naredi pritisk starih starsev in okolice ki imajo 100 nasvetov kako je treba otroka pustiti da joka itd. da ga nebi razvadili, no pri meni je hcerka spala v svoji posteljici zraven naju dokler se ni zacela veliko zbujati sedaj pa se vedno spi pri nama in kot kaze bomo vsi 4 v isti postelji ce pa jo bo novi clan veliko zbujal bom pa jaz z njim sla v hcerkino sobo ona pa bo z atijam ostala v najini sobi[sm=smiley36.gif]

No drugace pa jst sm iz NS tveganje je 1:5304 tako da super mi je pa ravno tako povedal za nifty test da ga sedaj vsi omenijo pac povejo da je moznost ce bi se slucajno odlocila za to, ker je pac bolj zanesljiv od NS, drugace sem pa noseca 12t 4d rok imam pa 10.3.

Sončica14 -> RE: Marčevke 2017 (30.8.2016 17:08:30)

A kej veste a gin lahko da testirat ce imas protitelesa za peto bolezen, da vsaj vem,ce sem jo ze prebolela, da me ne skrbi po nepotrebnem. Verjetno nocejo dat ane?
Meni dnevi kar letijo..in glede na to da imam ze eno hcerko in z njo zdajle neke preglede pri dr pa se vstop v vrtec, po pravici povedano, na nuhalno sploh pomislim ne. Imam prav slabo vest, ker za drugega otrocka ne posvecam 3/4 tok misli kot sem prvi.

mava1975 -> RE: Marčevke 2017 (30.8.2016 17:28:10)

Piši Pušenjaku, on bo vedel povedati

Storžek3 -> RE: Marčevke 2017 (30.8.2016 17:32:19)

soncica14 sporoči če kaj izveš! Jaz bi tud kar šla ta test narest, magar samoplačniško, da če sem že prebolela ne rabim skrbet.
A si klicala k svoji dr če ti kaj v kartonu piše?

S.A. -> RE: Marčevke 2017 (30.8.2016 19:25:32)

Jaz pa sem mnenja, da se dojenčka in otroka neda razvaditi z cartanjem, nežnostjo in dotiki. Otroka se razvadi z darili, sladkarijami, igračami in stvarmi nikakor pa ne z nečim prvobitnim in tako pomembnim kot je bližina matere in očeta. Stvar perspektive in posameznika [sm=smiley1.gif]

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (30.8.2016 20:05:11)

IZVIRNO SPOROČILO: talisman13

Novaluna se strinjam z tem ampak vsak ima svoje mislenje tako kot svoj nacin vzgoje nekateri se bojijo da bi otroka razvadili se najvec pa ponavadi naredi pritisk starih starsev in okolice ki imajo 100 nasvetov kako je treba otroka pustiti da joka itd. da ga nebi razvadili, no pri meni je hcerka spala v svoji posteljici zraven naju dokler se ni zacela veliko zbujati sedaj pa se vedno spi pri nama in kot kaze bomo vsi 4 v isti postelji ce pa jo bo novi clan veliko zbujal bom pa jaz z njim sla v hcerkino sobo ona pa bo z atijam ostala v najini sobi[sm=smiley36.gif]

No drugace pa jst sm iz NS tveganje je 1:5304 tako da super mi je pa ravno tako povedal za nifty test da ga sedaj vsi omenijo pac povejo da je moznost ce bi se slucajno odlocila za to, ker je pac bolj zanesljiv od NS, drugace sem pa noseca 12t 4d rok imam pa 10.3.

Mene ni strah da bi otroka na ta način razvadila. Samo preprosto se želim v času ko bo otrok spal naspati. In ker sama sebe dobro poznam vem da ne spim dobro, če kakšen otrok spi zraven mene. Pa tut če je večji. Me pač cel čas nekaj skrbi. Zato bo najin otrok pri nama v spalnici, a v svoji postelji.

Maša7 -> RE: Marčevke 2017 (30.8.2016 20:07:22)

živjo punce.
samo želim komentirat tole glede 5. infekcijske, ker je kolegica šla na testiranje v nosečnosti par mesecev nazaj. ona je šla sicer po napotitivi svojega G, ker je bila v stiku z bolnim otrokom. drugače pa testiranja opravjajo na infekcijski v LJ, gotovo tudi samoplačniško če vas G ne želi napotit. še prej se pa lahko pozanimate pri osebnem zdravniku, saj ste mogoče prebolele v otroštvu in je zapisano v kartonu. vsaj pri meni je.
naj pa 5. po 1. tromesečju ne bi bila več nevarna za dojenčka. poleg tega se plod okuži samo pri 10% obolelih nosečnic, kjer pride do anemije. Kaj to za dojenčka pomeni v prihodnje, pa žal ne vem. kolegica je bila na srečo negativna, zato sem nehala "raziskovat".

hope86 -> RE: Marčevke 2017 (30.8.2016 20:12:43)

Sofie Ja res zanimivo, mogoče so pri tebi 30 let upoštevali, po mojem bo to.bila sem pa v Grosupljem, pri dr.Trampuž.

S.A. -> RE: Marčevke 2017 (30.8.2016 20:14:41)

IZVIRNO SPOROČILO: Sofie

IZVIRNO SPOROČILO: talisman13

Mene ni strah da bi otroka na ta način razvadila. Samo preprosto se želim v času ko bo otrok spal naspati. In ker sama sebe dobro poznam vem da ne spim dobro, če kakšen otrok spi zraven mene. Pa tut če je večji. Me pač cel čas nekaj skrbi. Zato bo najin otrok pri nama v spalnici, a v svoji postelji.

Enako bo tudi pri nas, vse imam že splanirano do potankosti [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]

talisman13 -> RE: Marčevke 2017 (30.8.2016 21:42:42)

Ja sj jst mu bom tudi nastimala posteljico v sobi zraven nas, ampak ne pricakujem da bo dejansko tam spal, hcerka je prve pol leta spala v svoji postelji se ni kregala in zbujala se je na 3h za hranjenje potem pa se je zacelo zbujanje na 15 min sem jo pa vzela k sebi in jo celo noc iz ene joske na drugo prestavljala in se dejanko tako najbolj naspala ker se sama ne vem kdaj sem jo prestavila se nisem toliko zbrihtala, sem imela avtomatik v glavi [sm=smiley36.gif]

Storžek3 -> RE: Marčevke 2017 (31.8.2016 6:19:50)

Jaz nič me planiram. Vem da je vsak otrok drugačen in bomo videli kakšen bo tale in se takrat prilagajali. Skupno spanje pa itak. Oba sta z mano spala tam do dveh let starosti in s tretjim ne bo nič drugače [sm=smiley1.gif] men je tko lepo skupaj spat. Pa ko te zjutraj zbudi nasmešek, joj jaz komaj že čakam, da bom mela spet dojenčka[sm=smiley1.gif]

banana88 -> RE: Marčevke 2017 (31.8.2016 9:51:33)

No jaz za skupno spanje definitivno nisem. Otrok bo v svoji postelji v najini spalnici, ampak ni pogojev da spi med nama. Zadovoljna mama- zadovoljen otrok. In jah definitivno ne bom zadovoljna ce bom cele noci napol dremala, in ne spala. In to se ne konca v 6 mesecih ampak lahko traja par lettako da pri meni to odpade. :)
Pri prvem nisem kmela nobenih tezavn zibko sem imela takoj zdraven postelje in je lepo spal :) midva pa tudi ;)

Bo pa vsaka delala po svoje, to itak, ljudje smo razlicni,jaz zase vem da to meni ne bi slo.... :)

Luminnel -> RE: Marčevke 2017 (31.8.2016 12:38:11)

Slučajno sem zasledila tole:
Klik
Čeprav na začetku ne potrebuješ, me zanima tiste, ki imate izkušnje ali je to priročna stvar. Meni se zdi super, če greš kam na izlet ali pa celodnevni obisk. Kaj mislite?

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (31.8.2016 14:06:08)

Punce kako naj bi se obleklo novorojenčka? Dvojni rokavi + npr. hlačke do pasu, nogavičke? Jaz kupujem oz. bom še kupila nekaj bodijev na preklop ter hlačke do pasu. Npr. iz H&M-a. A potem dam otroku gor dva bodija + hlačke? Al je bolj pametno kupit kakšen lep plišast pajacek? A so dvojni rokavi obvezni? Midva imava ponavadi 23 stopinj. Dojenček je najbrž ko spi pokrit z dekico.

Rada bi imela nekaj kar bo praktično. Ne vem če je ravno praktično oblačit dva bodija? Meni se ne zdi.

zaspana zvezdica -> RE: Marčevke 2017 (31.8.2016 14:08:24)

G se najprej niti ni zdelo, da bi mi dala napotnico, ampak mi jo je na konc vseeno. Po pregledu krvi na infekcijske odd. Pa je bla potrjena sveža okužba, medtem ko sama nisem opazila nobenih znakov.

Zdaj me spremljajo v ambulanti za rizično nosečnost.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (31.8.2016 14:15:57)

IZVIRNO SPOROČILO: zaspana zvezdica

G se najprej niti ni zdelo, da bi mi dala napotnico, ampak mi jo je na konc vseeno. Po pregledu krvi na infekcijske odd. Pa je bla potrjena sveža okužba, medtem ko sama nisem opazila nobenih znakov.

Zdaj me spremljajo v ambulanti za rizično nosečnost.

Ojoj. Držim pesti, da bo vse ok. Drži se.

Akajni -> RE: Marčevke 2017 (31.8.2016 14:46:28)

Sophie, zakaj pa dva bodija? No, jaz sicer nimam pojma o tem, kako obleči dojenčka:))

Sem pa včeraj kupila 3 body-e na dolge rokave, se nisem mogla upret. To je prva stvar, ki sem jo kupila za otročka:)
Edin ne vem, kaj se da spodaj?? Hlače al kaj?

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (31.8.2016 14:57:29)

IZVIRNO SPOROČILO: Akajni

Sophie, zakaj pa dva bodija? No, jaz sicer nimam pojma o tem, kako obleči dojenčka:))

Sem pa včeraj kupila 3 body-e na dolge rokave, se nisem mogla upret. To je prva stvar, ki sem jo kupila za otročka:)
Edin ne vem, kaj se da spodaj?? Hlače al kaj?

Ja če rabi dvojne dolge rokave potem sem mislila dat en bodi na preklop. Samo ne vem kako potem recimo čez glavo tlačit še navadno majčko :) Npr. pri nekaj dni starem novorojenčku. Bodi na preklop mi je glih zato fajn, ker se lepo obleče[sm=smiley1.gif]

Ja jaz sem za spodaj kupila hlačke s stopalci do pasu. H&M ima po dvoje skupaj za 10€, enako Zara. Nekaj bom kupila tudi navadnih hlač, brez stopalcev. Pa bodo itak nogavičke spodaj.

Luminnel -> RE: Marčevke 2017 (31.8.2016 16:20:21)

Kaj pa zgoraj kakšna majčka na preklop namesto dveh bodijev? Ali kakšna tanka bombažna jopica, ki je lažja za oblačenje?

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (31.8.2016 16:49:12)

IZVIRNO SPOROČILO: Luminnel

Kaj pa zgoraj kakšna majčka na preklop namesto dveh bodijev? Ali kakšna tanka bombažna jopica, ki je lažja za oblačenje?

Bom poskusila poiskat kakšno lepo majčko na preklop oz. tanko jopico.

ana88 -> RE: Marčevke 2017 (31.8.2016 16:51:35)

Moja prva je rojena februarja in je bila v stanovanju oblečena v body dolgi rokav in bombažne hlače s stopali. Za ven sem pa čez oblekla se plišastega pajaca, včasih prej slekla bombažne hlače, potem pa se tistega medvedjega pajaca, bombažno in malo toplejše kapico, v vozičku pa pokrita z dekico in v košari. Ko se je malo otoplilo in je bilo za plis pretoplo, pa je dobila čez body raje majcko.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (31.8.2016 16:55:01)

IZVIRNO SPOROČILO: ana88

Moja prva je rojena februarja in je bila v stanovanju oblečena v body dolgi rokav in bombažne hlače s stopali. Za ven sem pa čez oblekla se plišastega pajaca, včasih prej slekla bombažne hlače, potem pa se tistega medvedjega pajaca, bombažno in malo toplejše kapico, v vozičku pa pokrita z dekico in v košari. Ko se je malo otoplilo in je bilo za plis pretoplo, pa je dobila čez body raje majcko.

Hvala za info. Pomoje imava midva dovolj toplo za bodi in hlačke.

Luminnel -> RE: Marčevke 2017 (31.8.2016 17:55:34)

Itaq moraš imeti kakšno jopico na zalogi... potem pa bomo že sproti videle kako mrzlo bo in kaj potrebujemo.

ana88 -> RE: Marčevke 2017 (31.8.2016 18:16:44)

Glede tistega stolčka pa... Mi smo za k babicam kupili Antilop iz Ikee, v restavracijah imajo tudi že povsod trip trap stolčke, drugače pa so punce sedele v naročju na kakem obisku. Sicer ni ne vem kakšna cena, samo meni se ne zdi praktičen, ker otroka nič ne dvigne in je z glavo ravno tam nekje na robu mize. Tako da če hočeš, da sam je, je bolj tako tako. Potem je kaj takega bolj primerno po moje - https://nakup.pikapolonica.com/img/7934076/800/0/800/chicco-stolcek-pocket-snack.jpg

Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>