RE: Marčevke 2017 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

talisman13 -> RE: Marčevke 2017 (23.8.2016 9:46:34)

voziček sploh ni imela košare? Je mogoče tako narejen da se ga da čisto poležat in je zraven kaj iz blaga da sprednji del in okoli vse zapreš? Jst sem dobila od tete voziček (ga imam na vikendu, drugače sem novega kupila) in ravno tako ni košare ampak se čisto poleže pa tist da ga daš noter na zadrgo je zraven da je čisto zaprt noter

Luminnel -> RE: Marčevke 2017 (23.8.2016 10:24:49)

Ja nekateri modeli imajo tako narejeno... sicer pa preveri v trgovini kjer je bil kupljen, če ima še kateri poljski voziček isti adapter. Ker so nekateri narejeni zelo podobno.. meni deluje, da jih izdelujejo v istem podjetju samo imena različna. To je čisto moje ugibanje. [sm=smiley1.gif] Vendar se ponavadi kupujejo v kompletu in boš verjetno res težko dobila samo košaro.

S.A. -> RE: Marčevke 2017 (23.8.2016 16:52:12)

voziček v kompletu je imel košaro in takega so ga tudi kupili originalni lastniki ampak to je k meni prišlo od drugega lastnika in mogoče je bila košara zadržana ali pa ne posredovana naprej od originalnega lastnika. Sem preiskala vse in očitno tegale vozička nikjer več ni, so ga nehali delati, je možno? zasledila sem podobnega pri Lux4kids vendar ni slike da bi primerjala. Pri športnem delu je ravno v tem problem da se mi zdi čisto preveč zračen in tanek poleg tega se pa ne poleže čisto do konca dol. Odločila sem se obiskati otroške trgovine z temi adapterji pa da vidim če mogoče katera košara paše gor, merila bom seveda tudi širino med adapterji, v kolikor mi to ne uspe pa mi je kolegica svetovala nakup trde prenosne košare, ki bi jo lahko dala v športni del, vendar je treba pazit na dolžino košare, da ne bo slučajno predolga. Mi znate svetovat katere spletne trgovine obstajajo, ki bi bile dobre za nakup previjalne komode oz. navadne komode?

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (23.8.2016 19:46:57)

Pa je NS za mano. Rezultati so ok, dete lepo raste. Pušenjak je bil super, vse pokazal, razložil. Skratka ven sva šla oba srečna, nasmejana.

S.A. -> RE: Marčevke 2017 (23.8.2016 21:22:27)

Če sem prav prebrala je to neinvaziven poseg, z ultrazvokom, ne? Je bila katera na NIFTY testu? Mene to še vse čaka in me je kar malo strah..

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (23.8.2016 22:05:22)

IZVIRNO SPOROČILO: S.A.

Če sem prav prebrala je to neinvaziven poseg, z ultrazvokom, ne? Je bila katera na NIFTY testu? Mene to še vse čaka in me je kar malo strah..

Ja. NS je pregled z UZ. Na niftyju je bila prijateljica. Ti samo vzamejo kri. Stane okoli 600€.

talisman13 -> RE: Marčevke 2017 (23.8.2016 22:48:09)

Sofie super[sm=bravo.gif] , mene pa čaka čez 1 teden, komaj čakam in seveda upam na dobre novice [sm=smiley1.gif]. bosta sedaj veselo novico sporočila ostalim ali sta jo že?

S.A. NS je normalni pregled z UZ, kjer dobro pogledajo otročka in vse premerijo tako da te nima biti kaj strah je res lepo gledati svojo pikico[sm=smiley36.gif], na rezultate tako nimamo več nobenega vpliva tako da se sprosti in uživaj v [sm=nosecka.gif]. Kdaj pa imaš NS, boš na nifty test tudi šla?

Jst sem sedaj malo pozabila na strah in to da je lahko kaj narobe in začenjam uživati nosečnost, seveda pa vsak dan poslušam srčka ki me dodatno pomirja

ana88 -> RE: Marčevke 2017 (23.8.2016 23:29:03)

Sofie jaz sem tudi danes bila pri Pušenjaku. Tudi naši rezultati odlični, dete zdravo in vse štima. Za spol sta vprašala? Mi menda dobimo še eno babiko. [sm=rozacrtici.gif] [sm=smiley1.gif]

S.A. a rabljeno si tudi kaj gledala? Drugače pa jaz imam športni del Quinny Freestyle in sem dobila rabljeno mehko košaro (s trdim dnom), ki se da kar not v športni del. Je pa res, da se športni del čisto poleže, tako da ne vem, kako bi izpadlo v tvojem primeru, ko ne gre čisto dol.

ana88 -> RE: Marčevke 2017 (23.8.2016 23:33:07)

Previjalno mizo smo pa mi kupili pri Sraki - napiši v google ''previjalne mize Sraka. Poceni in ful lušne, smo še posteljo v istem stilu vzeli. Sva pa šla takrat kar k njim v delavnico in so nam ponudili ''poškodovano'' previjalno mizo - malo odrgnjeno, pa so jo potem na novo pobrusili in je bila ista kot vsaka druga in je prišlo ful ceneje. No, to je bilo pred 4 leti, ne vem, če še imajo tako prakso. Se pa splača it pogledat. V Lj so.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (24.8.2016 6:48:03)

IZVIRNO SPOROČILO: talisman13

Sofie super[sm=bravo.gif] , mene pa čaka čez 1 teden, komaj čakam in seveda upam na dobre novice [sm=smiley1.gif]. bosta sedaj veselo novico sporočila ostalim ali sta jo že?

S.A. NS je normalni pregled z UZ, kjer dobro pogledajo otročka in vse premerijo tako da te nima biti kaj strah je res lepo gledati svojo pikico[sm=smiley36.gif], na rezultate tako nimamo več nobenega vpliva tako da se sprosti in uživaj v [sm=nosecka.gif]. Kdaj pa imaš NS, boš na nifty test tudi šla?

Jst sem sedaj malo pozabila na strah in to da je lahko kaj narobe in začenjam uživati nosečnost, seveda pa vsak dan poslušam srčka ki me dodatno pomirja

Več al manj sva najbližjim že povedala po prvem pregledu. Zdaj bodo pa izvedeli še ostali.

Sofie -> RE: Marčevke 2017 (24.8.2016 6:51:27)

IZVIRNO SPOROČILO: ana88

Sofie jaz sem tudi danes bila pri Pušenjaku. Tudi naši rezultati odlični, dete zdravo in vse štima. Za spol sta vprašala? Mi menda dobimo še eno babiko. [sm=rozacrtici.gif] [sm=smiley1.gif]

S.A. a rabljeno si tudi kaj gledala? Drugače pa jaz imam športni del Quinny Freestyle in sem dobila rabljeno mehko košaro (s trdim dnom), ki se da kar not v športni del. Je pa res, da se športni del čisto poleže, tako da ne vem, kako bi izpadlo v tvojem primeru, ko ne gre čisto dol.

Tudi nama je napovedal [sm=rozacrtici.gif] Je pa punčka kar velika, ima že 6,6cm (12t4d). Upam da to ne pomeni, da bo ful velik otrok. Me je kar malo strah potem poroda.

Akajni -> RE: Marčevke 2017 (24.8.2016 9:12:45)

Same punčke:) Midva sva pa nekako videla fanta, ampak je rekla, da je sicer še prezgodaj, ampak bolj kaže na punčko:)

ana88 -> RE: Marčevke 2017 (24.8.2016 9:14:36)

Moja prva je bila nad mejo po velikosti na NS pa tudi potem tekom nosecnosti ni bila ravno majhna, in je imela ob rojstvu 52cm in 3150g. Cisto povprečen novorojenček. Se je pa potem kar potegnila in je se vedno velika za svojo starost. Druga je bila na NS malo pod zgornjo mejo, ob rojstvu pa 50cm in 3090g. Je pa zaenkrat kar drobizek. Je pa res, da smo prvo dohrajevali z AM, kar jo je še malo bolj "zalilo", druga je bila pa samo dojena. No, tokrat je pisce na spodnji meji, pri 12t 4d ima dobrih 5cm. Ampak jaz se ne obremenjujem. Otroci itak rastejo stopničasto, v fazah. In konkretno moj cukr skladno s svojo krivuljo - je že na prvem uz bil malo manjši. Drugače pa moj prvi porod je bil, kljub malenkost daljši in težji dojenčici, lažji. Ampak je bil tudi sicer povsem drugačen. Samo to je že druga zgodba. 😊 Aja, obseg glave sta imeli pa obe enak - 35cm.

ursap -> RE: Marčevke 2017 (24.8.2016 9:19:54)

moji punci sta rojeni 13 mesecev narazen. obe sta se rodili z 52 cm in 3800 g. zdaj pa je starejša samo 5 cm višja od mlajše, po teži pa ima starejša 14,5 kg, mlajša pa 13,5 kg. starejša ima 4 leta, maljša pa 3. nosita pa skoraj vsa oblačila enakih številk, pri čevljih pa imata za dve številki razlike. pa sta bile po vseh UZ vedno nekje v zlati sredini glede rasti. meni so pri obeh napovedovali, da se bosta rodili z več kot 4kg, pa se nista. sem pa imela gestacijski diabets pri obeh in sem si morala dajati inzulin. pa obe sta bili na AM, ker žal nisem imela svojega mleka in nisem mogla dojiti.

ursap -> RE: Marčevke 2017 (24.8.2016 9:21:10)

sej res, a imamo kje narejen kakšen seznam nosečk marčevk? :)

Zooey -> RE: Marčevke 2017 (24.8.2016 9:57:24)

Zivjo punce!
Se pofockam se jaz... To je moja prva nosecnost, PDP imam 28.3., na prvem pregledu je bilo vse ok, zdaj komaj cakam na nuhalno, ki jo imam 15.9.
Imam pa hude tezave s slabostjo in bruhanjem ze od 5. tedna, tako da sem zadnja 2 tedna na zalost na bolniski[sm=smiley13.gif]

Cestitke vsem za dobre novice ob nuhalni! Lepo prezivljajte nosecnost se naprej :)

banana88 -> RE: Marčevke 2017 (24.8.2016 10:02:50)

Ohoo Zoeey imave isti PDP :)

Zooey -> RE: Marčevke 2017 (24.8.2016 10:11:30)

Hehe super, od kod pa si? Jaz sem iz okolice Domzal in bom sla verjetno kar v Lj porodnisnico, mi je najblizje. Mogoce se pa srecava v porodnisnici :)

banana88 -> RE: Marčevke 2017 (24.8.2016 10:13:30)

Jaz bom definitivno rodila v Lj, mam ze od prvega poroda res lepo izkusnjo tam :)

Lemon04 -> RE: Marčevke 2017 (24.8.2016 12:49:32)

Ziujo punce!
Da se prikljucim se jaz marcevkam, moj PDP pa je 18.3.[sm=duda.gif]
Spremljam vas kar nekaj casa, sem samo cakala na datum da lahko tudi jaz zacnem konkretno cvekat ;) je pa prva bebica, veselje pa neskoncno hehe.
Me pa "veseli" da vas je se kar nekaj s slabostjo...jaz imam ze par tednov tezave z apetitom, k sreci ne bruham, se mi pa obraca ob vecini vrst hrane :/ pa dobro, je pa usaj dober razlog, ane [sm=smiley36.gif]

Zooey -> RE: Marčevke 2017 (24.8.2016 16:24:22)

Lemon04, tudi meni vse smrdi in ne morem pojest nic konkretnega (ce pa ze, gre pa hitro ven[sm=smiley13.gif]). Sem shujsala za 2kg, pa ze tako sem bolj drobna, ampak zdravniki pravijo, da v prvem trimesecju ni panike, vazno da obdrzim dol folno in vitamine. Je pa ful nadlezno, sem kar malo zalostna, da ne morem biti tako aktivna kot ponavadi. Ampak ja, vse za zdrave otrocke :) upam samo, da bo tam do 12. tedna res izvenelo...
Drzi se :)

Lemon04 -> RE: Marčevke 2017 (24.8.2016 16:53:52)

Ojoj Zooey, to je pa se huje ce tudi bruhas ja...mene tud to pomirja da je "normalno" v prvem trimesecju, tolazim se da bo kmalu mimo hehe. Imas kaksne posebne zelje po hrani? Meni recimo obcasno zapase pepsi (drugace ze vec let ne pijem drugega kot vode-nobenega soka, vode z okusom, kave, res nicesar drugega) tako da mi je to kar zanimivo hehe [sm=smiley36.gif]
Pa se nekaj, a ima katera/bo imela video varusko? Kaksna mnenja imate? [sm=smiley1.gif]

Novaluna -> RE: Marčevke 2017 (24.8.2016 18:00:11)

Punce, tiste, ki vam je slabo....meni so pomagale AntiMetil tabletke, jih dobiš v lekarni in je prav gor znakec, da so tudi za nosečnice in doječe mamice....ne odpravi popolnoma slabosti, jih pa omili... Če vam paše cocacola je mozno, da vam je slabo zaradi prevec zelodcne kisline-lahko vzamete Rupurut (mi je lh vceraj G povedal, da Rupurut ne gre v kri in jih lahko 5 na dan poješ), pa meni za kislino fuuuul pomaga voda s sodo bikarbono...

S.A. -> RE: Marčevke 2017 (24.8.2016 19:26:32)

Na NS še nisem naročena, sem šele v 9.tednu, čez dva tedna imam drugi pregled pri G in sem mislila, da bi se naročila po pregledu. Se lahko naročiš pred 11. tednom? Nekako sem dobila občutek, da je NIFTY cenejši vendar sem včeraj raziskovala in me je kar na ta zadno vrglo koliko je, pa še to me je razjezilo, poleg vseh informacijah in številkah o statistiki, ki so na spletnih straneh o tej temi moraš kar dobro poiskati in pregledati, da najdeš ceno, ki je bistvena informacija in bi morala biti v ospredju. [sm=zmeden.gif] Sva rekla s partnerjem, da bom šla na NIFTY vendar po včerjašnjem presenečenju sem se odločila, da ne. za 600€ dobim pa presneto dobro globoko prenosno košaro za športni del [sm=jezicek.gif]

S.A. -> RE: Marčevke 2017 (24.8.2016 19:40:10)

R
IZVIRNO SPOROČILO: ana88

Rabljeno sem tudi gledala ampak večina jih prodaja v kompletu, kar razumem. Tudi takšna košara pride v poštev, ki si jo opisala, bi mogoče bila zainteresirana za prodajo? Mogoče pošlješ kakšne slike v zasebno sporočilo? [sm=smiley1.gif] Naklon v športnem delu ni tako velik, da se nebi dalo spati v njem bi se pa poznalo, še posebej za majhnega novorojenčka, predvsem na hrbtenici. v kolikor ima košara trdo dno bi bila idealna lega, ravno vendar cela pod naklonom kot imajo nekateri modeli košar sistem s katerim sama lahko uravnavaš naklon spanja. Nekdo mi je povedal, da ni dobro, da spijo čisto naravnost. Alternativa je, da zapolnim špranjo z brisačo ali odejami da se naklon izravna..
Hvala za nasvete, za previjalno pa res pogledam. [sm=bravo.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>