|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2017
13.8.2016 21:34:41   
Sofie

IZVIRNO SPOROČILO: Sončica14

Hvala punce. Sem danes zacela z magnesolom. Malo boljse je pa ne vem ali zaradi magnezija ali zaradi vec pocivanja. Uu tudi jst gledam za angelsound...torej nekje 10.teden naj bi se slisalo?

Ja, lahko da boš slišala lahko pa da ne. Malo se je treba tudi potrudit. Drugače ga priporočajo po 12. tednu, ampak jaz ga sedaj lepo najdem.

(odgovor članu Sončica14)
Neposredna povezava do sporočila: 701
13.8.2016 21:35:49   
talisman13
Jst krčev sploh nisem imela, me če kihnem ali pa hitro vstanem kdaj zareže v jajčnikih da me kar skupaj potegne, jst bolj čutim tako topo bolečino v spodnjem delu pa tudi bolj redko gin. tega sploh nisem omenila, rekla mi je da se priporoča 300 mg na dan, potem sem ji povedala da pijem magnesol in je rekla da sta to dva na dan

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 702
13.8.2016 21:44:03   
talisman13
Kolikor se jaz spovnim ko sem v prvi nosečnosti kupila AS da je tam pisalo da se sliši šele po 14 tednu, mogoče zato da katera ni panična če ga prej ne sliši, je verjetno kar veliko dejavnikov ki vplivajo na to kako hitro ga slišiš, seveda vstrajnost, pa kje leži če je bolj v križu ga verjetno kasneje slišiš, močnejše punce ga verjetno tudi kasneje slišijo (moja logika)

(odgovor članu talisman13)
Neposredna povezava do sporočila: 703
13.8.2016 22:02:55   
Sofie

IZVIRNO SPOROČILO: talisman13

Kolikor se jaz spovnim ko sem v prvi nosečnosti kupila AS da je tam pisalo da se sliši šele po 14 tednu, mogoče zato da katera ni panična če ga prej ne sliši, je verjetno kar veliko dejavnikov ki vplivajo na to kako hitro ga slišiš, seveda vstrajnost, pa kje leži če je bolj v križu ga verjetno kasneje slišiš, močnejše punce ga verjetno tudi kasneje slišijo (moja logika)

Jaz sem ga hitro našla, ker je posteljica spredaj. Mi je že na potrditvenem UZ v 6. tednu G povedala, da je posteljica spredaj. In dejansko se je pri UZ čez trebuh lepše videlo otročka, kot pa pri vaginalnem. Sklepam, da bo posledično tudi trebuh večjiuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 704
14.8.2016 9:54:14   
diamantina
Posteljice se v 6. tednu še ne vidi, ker je še tako zelo majhna oz. je še ni in celotno prehranjevalno funkcijo vodi rumeno telesce, ki bo okrog 11. tedna izginilo in bo posteljica prevzela to vlogo.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 705
14.8.2016 20:14:30   
Sofie
IZVIRNO SPOROČILO: diamantina

Posteljice se v 6. tednu še ne vidi, ker je še tako zelo majhna oz. je še ni in celotno prehranjevalno funkcijo vodi rumeno telesce, ki bo okrog 11. tedna izginilo in bo posteljica prevzela to vlogo.

Kolikor jaz vem je posteljica že. Samo ne opravlja še svoje vloge.

Vam so napovedali spol na NS? So zadeli? Jaz imam ful občutek, da bo fantek. Nimam pojma zakajuser posted image

< Sporočilo je popravil Sofie -- 14.8.2016 20:18:50 >

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 706
14.8.2016 21:09:54   
Sončica14
Kje iscete utrip z angelsoundom? Jst sem danes prvic probala..sem v 9. Tednu in nic ne najdem...iscem pa malo pod crto od cr.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 707
14.8.2016 21:16:29   
Sofie

IZVIRNO SPOROČILO: Sončica14

Kje iscete utrip z angelsoundom? Jst sem danes prvic probala..sem v 9. Tednu in nic ne najdem...iscem pa malo pod crto od cr.

Jaz najdem malo nad sramno kostjo, na levi strani. Prvič sem kar dolgo iskala, tako da je treba bit vztrajen. Je pa možno da moraš počakat še kakšen teden, ni nujno da se že sliši.

(odgovor članu Sončica14)
Neposredna povezava do sporočila: 708
14.8.2016 21:31:22   
talisman13
Jst sem ga našla tudi malo nad sramno kostjo, je pa nekje na sredini :) pa kar fajn moram prtisniti na trebuh da ga slišim

Jst sem tudi mislila za hčerko da bo fantek, ne vem zakaj mogoče zato ker sem vedno želela imeti fantka in potem še punčko. No in mi je na NS rekel da bo fantek, to se mi je zdelo čisto logično kot da mi je povedal nekaj kar itak že vem, no potem mi je pa na morfologiji rekel da bo punčka, sem bila kar malo v šoku user posted image , no sedaj pa tudi upam na fantka da bova imela par, če pa bo punčka pa tudi vredu samo da bo otrok zdrav

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 709
14.8.2016 22:00:01   
Sofie

Jst sem ga našla tudi malo nad sramno kostjo, je pa nekje na sredini :) pa kar fajn moram prtisniti na trebuh da ga slišim

Jst sem tudi mislila za hčerko da bo fantek, ne vem zakaj mogoče zato ker sem vedno želela imeti fantka in potem še punčko. No in mi je na NS rekel da bo fantek, to se mi je zdelo čisto logično kot da mi je povedal nekaj kar itak že vem, no potem mi je pa na morfologiji rekel da bo punčka, sem bila kar malo v šoku user posted image , no sedaj pa tudi upam na fantka da bova imela par, če pa bo punčka pa tudi vredu samo da bo otrok zdrav

Moja želja je punčkauser posted image Itak mi je pomembno samo to, da bo dete zdravo. Ampak če bi bilo zdravo in še punčka bi bilo pa že kičastouser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 710
14.8.2016 22:26:50   
diamantina
Jaz bom za spol počakala na morfologijo. Na NS je samo ugibanje, meni je v prvo zadela, v drugo pa je punčki do morfologije zrasel lulček user posted image . Jaz sem si obakrat želela fantka in sem zelo srečna, da ju imam. Zdaj mi je pa v bistvu vseeno.

Posteljica mogoče že je, čeprav sicer dvomim, ampak če je, je tako majhna, da ne morejo določiti, kje točno je. To so meni določali na morfologiji. Na koncu je posteljica tako velika kot en pošten zrezek. user posted image

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 711
15.8.2016 8:49:41   
talisman13
Punce a mi ena razlozi kaj sploh je posteljica, sicer se nisem nikoli poglabljala v to ampak vedno ko je bilo govora o posteljici sem mislila da je to pac to v čemer plod jeuser posted image pac posteljica/placentauser posted image

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 712
15.8.2016 8:56:44   
Sofie

Punce a mi ena razlozi kaj sploh je posteljica, sicer se nisem nikoli poglabljala v to ampak vedno ko je bilo govora o posteljici sem mislila da je to pac to v čemer plod jeuser posted image pac posteljica/placentauser posted image

Ja sej to je to. Plod se nahaja v posteljici oz. v placenti.

Neposredna povezava do sporočila: 713
15.8.2016 9:09:03   
talisman13
Aja me je post od diamantina čisto zmedel user posted image

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 714
15.8.2016 9:10:28   
mava1975
Punce tako zgodaj je tik nad bikini linijo, moj je bil v 9 tednu skrajno desno...drugače pa na youtube vtipkajte npr. 9 weeks pregnant home doppler, pa so točno videoposnetki, kako iščeš...pa še to nekje do 12 tedna sem si morala dati "poušter" pod rit oz. trtico, drugače ga ni bilo slišati... očitno ti vse skupaj bolj gor potisne...prijetno poslušanje

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 715
15.8.2016 9:51:55   
Ribica **

IZVIRNO SPOROČILO: Sofie

Ja sej to je to. Plod se nahaja v posteljici oz. v placenti.

Plod se nahaja v maternici, posteljica je pa zraven in prek nje dobiva hranila user posted image

user posted image

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 716
15.8.2016 10:53:19   
talisman13
Kako se pa potem imenuje to v čemer je plod, gestacijska vrečkauser posted image , temu vsemu pravijo posteljica ker tudi piše da porod poteka v 3 delih in zadnji del je porod posteljice sem šla sedaj prav pogledati

Tretja porodna doba

Porod posteljice, ki sledi porodu dojenčka, je običajno preprost in zahteva od porodnice le malo napora, saj se maternica po tem, ko jo dojenček zapusti, še naprej krči. Posteljica, ki je manj elastična, se zato odlušči, krči, ki sledijo, pa jo iztisnejo. V porodnišnici bo pri tem običajno pomagala tudi babica z nežnim potegom za popkovnico.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 717
15.8.2016 11:27:06   
Ribica **
Najorej je v crečki znotraj maternice in ima rumenjakov mehurčwk, prek katerega se hrani, ta pa se potem razvije v posteljico. Ampak dojenček vsekakor ni V posteljici, ampak jevz njo povezan prek popkovine. In ko se rodi dojenček, mora ven tudi posteljica. Pri meni se je na UZ pri 7t 3d zelo lepo videl rumenjakov mehurček zraven ploda, bom potem nalepila slikco, zdaj prek telefona ne morem.

Neposredna povezava do sporočila: 718
15.8.2016 12:07:33   
Ribica **
Tule je razloženo kaj je rumenjako mehurček ter kako se vidi: http://www.noseca.com/7teden.html
Tule pa, v čem je plod (ovoj): http://www.noseca.com/8teden.html

Ob oploditvi jajčne celice z spermijem namreč nastane zigota, iz katere se počasi začne razvijati zarodek. Celice zigote se razdelijo na celice, ki se bodo razvile v tkivo posteljice in se vrastle v maternično sluznico, in na celice, ki tvorijo zarodek. Zarodek ima v tej fazi "s seboj nahrbtnik z malico", tako imenovan rumenjakov mehurček, ki ga poznamo tudi iz razvoja drugih zarodkov, še posebno piščančkov. Tako, kot je razvijajoči se piščanček zavarovan pred vplivi okolja in zadostno preskrbljen s strani rumenjakove vrečke, je preskrbljen tudi razvijajoči se zarodek, ki se s pomočjo posteljice še ni povezal z mamico. Prva povezava nastane v času, ko otroku začne biti srček, to pa je nekje po petem tednu nosečnosti. Po tem času rumenjakov mehurček počasi izgublja na pomenu in usiha, rastoča posteljica pa prevzema njegovo skrb za prehrano in oskrbo zarodka.

Pa še nekaj o razpoku plodovih ovojev: http://babybook.si/razpok-plodovih-ovojev/

Neposredna povezava do sporočila: 719
15.8.2016 12:25:06   
talisman13
Aha se pravi je to kar sem mislila da je posteljica v bistvu amnijska vrečka (za kar prvič slišimuser posted image ), no ker v tretji porodni dobi ko piše da porodiš posteljico, v bistvu porodiš to vrečko, ker ko sem rodila sem videla to vrečko govorili so posteljico in to ni v velikosti večjega zrezka ampak je kar konkretna vrečka user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 720
15.8.2016 12:50:07   
Storžek3
Ja tisto kar oni rečejo v porodni da je posteljica, ki jo na koncu porodiš, je precej veliko, sam meni so rekli da sem mela ful veliko posteljico, tko da ne vem.. Se nisem nikoli poglabljala v to. Mi pa na izvidu piše ko sem bila polnih 6. tednov, viden rumenjakov mehurček, plod, slišni utripi in posteljica BP?

Neposredna povezava do sporočila: 721
15.8.2016 12:59:54   
talisman13
ja to kar na koncu porodiš je v bistvu ta ovoj/vrečka v katerem je plod bil v temu ovoju noter je pa tudi posteljica ampak oni vsemu temu rečejo posteljica. No vsaj jaz si sedaj to tako predstavljamuser posted image

(odgovor članu Storžek3)
Neposredna povezava do sporočila: 722
15.8.2016 13:00:24   
Storžek3
Prvič si na nuhalni ni upala napovedat spola, drugič je napovedala punco in se zmotila, smo na morfologiji videli lulčka user posted image tako da jaz gled spola zaupam šele pri morfologiji. Pa ful jih poznam ki so se pri nuhalni zmotili, moj G pravi da je 50:50 da zadanejo že tok zgodaj.

Meni je tudi vseeno za spol, samo da bo vse ok user posted image

(odgovor članu Storžek3)
Neposredna povezava do sporočila: 723
15.8.2016 14:41:46   
Novaluna
Vsako nosečnost obdajata poleg maternice in njene sluznice, v katero se vrašča posteljica - zgleda kot nekakšen splet žil (katera je produkt enega od "ovojev" - horiona, še dva ovoja, to sta notranji (amnion) in zunanji(horion). Oba se nekje pri 15-17 tednih zlepita in delujeta kot "plodni ovoj", kateri je v načelu sterilen torej brez klic, nima lastne prekrvitve(razen dela horiona, ki se razvije v posteljico).
Po tem ko se otrok rodi, se porodi tudi posteljica in vse ostale strukture, ki so znjo povezane (tudi plodovi ovoji). Pomembno je da se odlušči celotna posteljica, drugače lahko pride do večje krvavitve ali kasneje vnetja, kar je lahko nevarno...

(odgovor članu Storžek3)
Neposredna povezava do sporočila: 724
15.8.2016 17:52:30   
diamantina
Hehehe, sem se zdaj prav nasmejala tej debati o posteljici. user posted image user posted image user posted image user posted image Otrok oz. zarodek (kateregakoli sesalca) je v maternici, hrani se preko posteljice, ki se ob porodu izloči. Ponavadi je, tako kot je novaluna napisala, otrok v takem ovoju, čisto tankem, pri govedu npr. je ta ovoj lahko precej debel in telička včasih s tistim ven potegneš, ne sicer celega ovitega, lahko pa ima trebušček pa tačke noter ovite ...
Ko rodiš, se maternica skrči, ampak se krči še lep čas in to v bolnici 3 dni intenzivno spremljajo, potem pa te pregledajo 6. tednov po porodu.

(odgovor članu Novaluna)
Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?