|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2017
17.8.2016 14:50:19   
Sofie

IZVIRNO SPOROČILO: talisman13

Jst tudi ne bom imela pralnih plenic, jih tudi pri prvi nisem imela.

Jst pa na NS sploh še nisem naročena, imam jutri prvič pri svojem gin. pregled, sem imela v 9 tednu pregled pri nadomestnem gin. toliko da je potrdila in da sem slišala srčka. In ker NS opravlja moj gin. se nisem nikamor drugam naročila mislim pa da jo bom imela potem naslednji teden ker jutri bom noseča točno 11. tednov. Seveda me pa malo skrbi ker z AS že par dni nisem našla srčka, sj vem da je hitro in velika verjetnost da je pač bolj vzadaj in ga ne najdem, ampak vseeno ker sem ga enkrat že našla me skrbi, tako da dobro da imam jutri pregled da bom spet pomijena user posted image

Vse je ok. Samo išči drugje. Jaz imam eno tako mini znamenje na trebuhu in je bil bejbi do dva dni nazaj vedno točno pod tem znamenju. Sem ga na izi našla. Pol se je pa višje gor nad znamenje prestavil. Sem kar malo iskala.

Itak pa na AS piše, da ga naj bi dejansko uporabljali šele od 14. tedna naprej. Zdej so naše pikice še res majhne in jih hitro zgrešiš.

(odgovor članu talisman13)
Neposredna povezava do sporočila: 751
17.8.2016 14:59:03   
Akajni

IZVIRNO SPOROČILO: talisman13

Jst tudi ne bom imela pralnih plenic, jih tudi pri prvi nisem imela.

Jst pa na NS sploh še nisem naročena, imam jutri prvič pri svojem gin. pregled, sem imela v 9 tednu pregled pri nadomestnem gin. toliko da je potrdila in da sem slišala srčka. In ker NS opravlja moj gin. se nisem nikamor drugam naročila mislim pa da jo bom imela potem naslednji teden ker jutri bom noseča točno 11. tednov. Seveda me pa malo skrbi ker z AS že par dni nisem našla srčka, sj vem da je hitro in velika verjetnost da je pač bolj vzadaj in ga ne najdem, ampak vseeno ker sem ga enkrat že našla me skrbi, tako da dobro da imam jutri pregled da bom spet pomijena user posted image

Sploh se ne sekiraj, pri meni je enako. En dan ga slišim, drug dan ga ne, potem ga slišim, potem spet dva dni ne.....pač res kakor kdaj. Sem pa na morju (rjavo) zakrvavela in me je potem valda bilo full strah, kaj zdaj....in potem ravno tista dva dni ni bilo sčrka, potem pa sem ga včeraj spet slišala. Za crknit!:)

Neposredna povezava do sporočila: 752
18.8.2016 9:45:24   
evica23
katikaa izvid dobiš po navadi takoj, samo sedaj je zdravnica zamujala in je potem rekla da bo poslala po pošti izvide. Meni je delala nuhalno dr.Podnarjeva in sem bila zelo zadovoljna. Noter sem bila 20 minut in mi je vse pokazala. Prej sem tudi jaz bila pri obeh pri dr.Reševi in me je vedno na hitro odpravila. Tudi pri prvi nosečnosti, sem hodila k nji in pri prvem porodu je bila zraven, pa mi ni bila preveč uredu.

(odgovor članu Akajni)
Neposredna povezava do sporočila: 753
18.8.2016 12:28:32   
diamantina
Ne vem, kaj je sploh smesel tega angelsounda ... da te prestraši, da si vsakič paničen, če kaj ni po pravilih? Če zarodek odmre, tako nič ne moreš, pa če imaš AS ali ne. Meni se zdi ta naprava tipičen sodobni neuporabni produkt, kot marsikaj drugega in trgovci prav dobro vedo, da nosečnice in mamice malih otrok marsikaj kupijo.
Uživajte, pobožajte trebuščke in se odklopite od sodobnih (nepotrebnih) naprav. Saj so zdravniki za vse na voljo, sploh v nosečnosti.

(odgovor članu evica23)
Neposredna povezava do sporočila: 754
18.8.2016 13:47:55   
Akajni
Pač odvisno kako ga jemlješ in kako nasploh doživljaš svojo nosečnost. Žal meni zaradi vseh težav, da sem sploh prišla do prve nosečnosti, ne uspeva, da bi bila mirna, sproščena in potrpežljiva, ampak se ves čas sprašujem, ali je vse OK. Ves čas! Ne morem ven iz tega, pa če delam karkoli. Stopnja anksioznosti je torej ves čas visoka, in AS me pomirja. Zato ga uporabljam. Torej se, če ne slišim bitja srčka, ne sekiram nič več, kot pa bi se, če AS sploh ne bi imela.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 755
18.8.2016 14:06:20   
Sofie

Jaz sem kupila AS, ker mi je fajn poslušat kako bije srček. In enako je tudi mojemu. Nekako se mi zdi, da dokler ne čutiva brcik je to prvi stik z najinim bejbije. Glede na to, da nimam nobenih znakov nosečnosti, je ubistvu to edini znak, da v meni raste malo bitjece.

Res pa da sem AS vzela zelo z rezervo in vem, da se vedno utrip ne bo vedno slišal.

(odgovor članu Akajni)
Neposredna povezava do sporočila: 756
18.8.2016 14:21:41   
talisman13
No tako jst sem zjutraj imela pregled, vse je ok res si je vzel cas da sva ga pogledala pokazal mi je kje je kaj, celo nos se je ze videl user posted image NS imam pa 30.8.

Glede AS je pa tako tam lepo pise da se ga uporablja od 14 tedna dalje, dokler ne cutis brcik je za pomiritev, drugace pa se ga uporablja da poslusas kolcanje in vse in to loh posnames na racunalnik za spomin, uporabljajo ga tudi mamice da posnamejo svoje srce in vse zvoke ki jih otrok poslusa v trebuhu da mu potem to predvajajo za pomiritev, no se danes gin. mi je kar fajn na trebuh pritisnil da sva ga lepo videla tako da ni cudno da ga z AS nisem nasla bom kar malo pocakala predno ga bom spet uporabila

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 757
18.8.2016 16:53:50   
Akajni
Jaz sem imela ravno danes nuhalno pri dr. Strah (res priporočam, se mi zdi, da je res full prijazna in temeljita). Videla se je nosna kost, izračunano tveganje pa je bilo 1:2389, kar mislim, da je dobro. Za dokončne rezultate pa moram počakati še na rezultate DHT

Neposredna povezava do sporočila: 758
18.8.2016 18:40:45   
S.A.
Pozdravljene,

še ena Marčevka 2017 tukaj, PDP imam namreč 27.3, trenutno pa sem v 7.tednu. Prvi pregled sem imela prejšnji teden, laboratorijski izvidi so bili vsi ok in komaj čakam na NS pregled :) Imam pa po drugi strani eden problem, ki je meni osebno kar trn v peti, namreč partner/oče se nikakor ne unese, obnaša se kot da nič ni ali pa še slabše, kadarkoli omenim nosečnost, lakoto, slabost ali dejstvo da bo ati, v bistvu bilo kaj z nosečnostjo ali otrokom, kar zavije z očmi in postane nervozen ter odide, zanima me če je mela katera tud kakšne podobne situacije? Vsi vemo, da so čustva pri moških več kot zakrnela, ali pa se samo jaz s tem tolažim, upam da bo kasneje ko bo trebušček že viden pokazal malo več naklonjenosti, ker trenutno nima pojma kaj se z mano dogaja ko mu pa poskušam razložit pa ni zainteresiran.

(odgovor članu Akajni)
Neposredna povezava do sporočila: 759
18.8.2016 18:42:37   
Sofie

Super Akajni. Jo ima še katera ta teden? Jaz jo imam šele v torek. Sem pa danes sanjala da so mi na NS ter na morfologiji rekli da je fantek. Še slikce obrazka imam pred očmi...noro. Odkar sem noseča ful doživeto sanjam.

(odgovor članu Akajni)
Neposredna povezava do sporočila: 760
18.8.2016 18:48:55   
Sofie

IZVIRNO SPOROČILO: S.A.

Pozdravljene,

še ena Marčevka 2017 tukaj, PDP imam namreč 27.3, trenutno pa sem v 7.tednu. Prvi pregled sem imela prejšnji teden, laboratorijski izvidi so bili vsi ok in komaj čakam na NS pregled :) Imam pa po drugi strani eden problem, ki je meni osebno kar trn v peti, namreč partner/oče se nikakor ne unese, obnaša se kot da nič ni ali pa še slabše, kadarkoli omenim nosečnost, lakoto, slabost ali dejstvo da bo ati, v bistvu bilo kaj z nosečnostjo ali otrokom, kar zavije z očmi in postane nervozen ter odide, zanima me če je mela katera tud kakšne podobne situacije? Vsi vemo, da so čustva pri moških več kot zakrnela, ali pa se samo jaz s tem tolažim, upam da bo kasneje ko bo trebušček že viden pokazal malo več naklonjenosti, ker trenutno nima pojma kaj se z mano dogaja ko mu pa poskušam razložit pa ni zainteresiran.

Hm...pa sta se odločila za otroka oba?

(odgovor članu S.A.)
Neposredna povezava do sporočila: 761
18.8.2016 19:11:15   
Akajni

Pozdravljene,

Je bila želja po otroku obojestranska?

Midva sva si oba full želela otroka že dalj časa (IVF) in zato vem, da si ga kar precej želi. Vendar pa imam tudi včasih očutek, da me ima "poln kufer", ko vedno neki analiziram (izcedek, počutje, krči, napihnjenost, ...) in imam črne misli in ga sprašujem, če misli, da bo vse OK. Priznal je tudi, da ga še ne dojema kot persono in če bom splavila, mu bo full hudo, ampak da si težko predstavlja, da bi kdaj rekel: "Midva sva pa izgubila najinega (npr.) Naceta v 12. tednu". Ker jaz ga?jo dojemam že kot točno določeno osebo, ne kot zarodek. Se mi pa mogoče zdi, da se je to danes na nuhalni malce spremenilo, ker se mi je zdelo, da je bil kr mal šokiran nad tem bitjecem.

(odgovor članu S.A.)
Neposredna povezava do sporočila: 762
18.8.2016 19:19:46   
talisman13
S.A. jst ti bom tako povedala, sicer sama z tem nimam izkusnje da nebi hotel nic slisati o nosecnost ampak je pa v prvi nosecnosti imel mal krize, otrok je le odgovornost in zivljenje se ti ogromno spremeni z prihodom otroka, sedaj je veliko odvisno ali je bil nacrtovan ali ne, si otroka sploh zeli, verjetno ne cuti se tega kar cutis ti, mozno je tudi da se pocuti zapostavljenega ce veliko govoris od otroka in se mogoce manj njemu posvecas, ne vem tezko je recti tako na pamet bos verjetno sama bolj vedela ker ga poznas kaksen je, jst na tvojem mestu nebi drezala vanj ker bo samo kreganje mogoce bi bilo dobro da mu ne govoris veliko o otroku samo nujne stvari in poskusis da je vse cim bolj podobno kot je bilo pred nosecnostjo, potem pa bos videla kaj bo cas prinesel ko bosta imela NS in bo videl otrocka pa ko bo cutil brcike se bo pa mogoce spremenil, ce pa ne se bosta pa mogla dol vsesti in pogovoriti kako in kaj preden otrocek pride

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 763
18.8.2016 19:34:38   
Luminnel
Jaz mislim, da vsak od staršev dojema nosečnost drugače. Čeprav sva si otroka želela, nisem pričakovala, da bo moj tako navdušen nad njim. Že sedaj me ves čas boža po trebuščku, skupaj bereva knjigico o tedenskem napredku otročka... ne zanima pa ga otroška oprema. Pač pravi, da mu je vseeno naj izberem kar je meni všeč. user posted image Bil pa je navdušen nad ultrazvokom in je še cel dan premleval in ni moral pozabiti.

Poznam pa primere, ko očetje to sprejmejo povsem drugače in šele ob rojstvu začutijo pravo povezanost z otrokom. Je pa tudi verjetno odvisno od vsakega posameznika, kako kaže čustva.

Neposredna povezava do sporočila: 764
18.8.2016 19:46:58   
Sofie
IZVIRNO SPOROČILO: Luminnel

Jaz mislim, da vsak od staršev dojema nosečnost drugače. Čeprav sva si otroka želela, nisem pričakovala, da bo moj tako navdušen nad njim. Že sedaj me ves čas boža po trebuščku, skupaj bereva knjigico o tedenskem napredku otročka... ne zanima pa ga otroška oprema. Pač pravi, da mu je vseeno naj izberem kar je meni všeč. user posted image Bil pa je navdušen nad ultrazvokom in je še cel dan premleval in ni moral pozabiti.

Poznam pa primere, ko očetje to sprejmejo povsem drugače in šele ob rojstvu začutijo pravo povezanost z otrokom. Je pa tudi verjetno odvisno od vsakega posameznika, kako kaže čustva.

Bodi vesela za opremouser posted image Moj ima vse naštudirano, točno ve kaj hočeuser posted image Me ne bi nič motilo, če bi lahko vse sama zbralauser posted image

Glede razvoja otroka in mene pa tudi vse ve. Zanč mi je rekel, da zdej se mi pa ne bodo več nohti lomiliuser posted image

< Sporočilo je popravil Sofie -- 18.8.2016 19:47:58 >

(odgovor članu Luminnel)
Neposredna povezava do sporočila: 765
18.8.2016 20:20:30   
Luminnel
Če sem iskrena me sploh ne moti, da sama izbiram... čeprav včasih pa želim mnenje to ali ono. Pa samo pravi, jaz bom plačal ti izberi... user posted image (sem študentka... in večino stvari financira on... jaz mu samo pomagam pri delu v podjetju).

Verjetno pa bi me bolj jezilo, če bi imel on zbrano in mi nebi bilo všeč. Haha. Edino cunje pa je rekel, da bo on zbiral. user posted image Da more bit ušmekan/a.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 766
18.8.2016 20:28:53   
Storžek3

Pozdravljene,

Mogoče pa ga kaj skrbi? Mogoče si jemlje nosečnost kot nekaj vsakdanjega in niti ne ve kaj vse in kakšne spremembe to potegne za sabo? Ali pa se mu zdi vse skupaj še premalo oprijemljiivo, realno? Vzami ga s seboj na kakšen UZ, da botudi on dobil občutek da je v tebi res novo življenje in bo tako mogoče dojel kako posebno je to. Nekateri pa zares dojamejo šele ko se otrok rodi. Upam da se vama to čimprej porihta da bosta lahko oba skupaj uživala v nosečnosti.

(odgovor članu S.A.)
Neposredna povezava do sporočila: 767
18.8.2016 20:41:23   
S.A.
V kolikor mi je znano je otrok zaželjen, sva se ze večkrat tudi pred nosečnostjo pogovarjala o tem in za dečka določila tudi ime, skupaj sva že pet let in oba sva se odločila da bova nekoč imela skupaj otroke, edino kar naj bi bil problem je da naju je malo presenetilo/prehitelo, ampak meni sploh ne smeta, on pa naj bi imel še ceu seznam opravil in načrtov za izpeljat. Ko sva izvedela za nosečnost se mi je smejalo, njemu so pa živčki začeli delat user posted image verjetno imate vsaka po svoje prav in se on sooča s tem na svoj način, res je da je bolj tiha in zadržana oseba. Bo že pokazal zanimanje ob svojem času in na svoj način. Nikakor pa ne rinem v njega s svojim stanjem in problemi. Upam da se bo kasneje zaljubil na kvadrat v otroka, to bi bla idealna kazen za njega hihi user posted image za mene pa največje darilo user posted image
Da spremenim temo, kako se soočate s slabostjo?
Jaz sicer bruham ne mi je pa slabo če pravočasno ne jem (in to v petih minutah ko me zagrabi), v nasprotnem primeru me oblije pot in postanem omotična, ko pa se spravim jest pa komajda kaj spravim po grlu tako slabo mi je.

(odgovor članu Luminnel)
Neposredna povezava do sporočila: 768
18.8.2016 20:47:51   
Sofie

IZVIRNO SPOROČILO: Luminnel

Če sem iskrena me sploh ne moti, da sama izbiram... čeprav včasih pa želim mnenje to ali ono. Pa samo pravi, jaz bom plačal ti izberi... user posted image (sem študentka... in večino stvari financira on... jaz mu samo pomagam pri delu v podjetju).

Verjetno pa bi me bolj jezilo, če bi imel on zbrano in mi nebi bilo všeč. Haha. Edino cunje pa je rekel, da bo on zbiral. user posted image Da more bit ušmekan/a.

Ja cunje tut moj zbira. In se čudi kako nekateri dojenčke peljejo ven v pižami..vsaj on tako pravi hlačkam s stopalci do pasu in bodijuuser posted image Njegovo dete pač tko ne bo šlo vnuser posted image

(odgovor članu Luminnel)
Neposredna povezava do sporočila: 769
18.8.2016 22:15:48   
banana88
S.A ne sekiraj se, je veliko moskih, ki zacnejo dojemati po NS, ko drjansko vidijo otroka ali pa ko se trebuscek premika ;) moj je takoj po NS postal cisto navdusen. No,saj je hil ze prej ampak je cincal pred pregledom: kaj pa ce bo kaj narobe. Sedaj je pa ze navdusen zr od pluska dalje ;) ne sekiraj se,na koncu bo se prevec navdusen hehe

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 770
18.8.2016 22:57:02   
Ribica **
Vse, kar je pri NS večja številka oz. manjše tveganje kot 1:300 je v redu rezultat. user posted image

Angelsound pa ti vsak dan omogoči poslušanje srčka, ker ti zdravniki pač niso na voljo 24/7, ko imaš ti občutek, da je pa nekaj narobe. In ko imaš za seboj slabo izkušnjo, ti lahko AS ogromno odtehta. Jaz sem ga uporabljala od NS dalje, prav mi je prišel tudi po biopsiji horionskih resic, da sem preverjala utrip (ker je pač možnost splava) in me je pomirjal. Sem se pa pred tem "pogovorila" sama s seboj, da če kak dan ne bom slišala srčka, ne smem zganjat panike. Ker ni prijeten občutek it na vsak pregled z mislijo ali je še živ, ali ima srček, ali srček bije ipd. Tako da je to odločitev vsakega posameznika, pa sekiranje, zen in podobno gor ali dol.

Meni je NS tudi delala Reševa v Dravljah in sem bila zadovoljna z njo, vse je lepo pokazala in si vzela čas, je bil pa žal izvid slab (trikrat je merila svetlino), pa so kromosomi nato pokazali, da je vse ok.

(odgovor članu banana88)
Neposredna povezava do sporočila: 771
19.8.2016 16:25:44   
Sofie

Pa je končno vikend. Mene zadnje dva dni po malici tiščijo hlače. Medtem ko zjutraj bi rabila še pas. Najbrž je vseeno malo napihnjenost kriva.

Kdaj se vam je začel poznati trebušček v prvi nosečnosti? Kje ste kupovale nosečniška oblačila? Mene predvsem skrbijo kakšne bolj poslovne zadeve. Oblek ne nosim tako da to odpade. Upam da najdem kakšne hlače, ki jih bom lahko skombinirala z reklci.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 772
19.8.2016 19:38:56   
aja2
V prvi nosecnosti mi je trebuh zacel poznati tam 17. 18. teden, sedaj drugic sem v 14 tednu in se ze fajn pozna.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 773
19.8.2016 19:46:01   
ursa1983
Živjo vsem. Rada bi se vam pridruzila. Po zadnji M je moj PDP 3.3.2017. To je tretja nosečnost. Doma imam dve punci stari 3 in 4 leta. :-) Sem pa doma iz Ljubljane.

Zdaj v tretje se mi zdi da se že kar pozna, imam pa še popkovno kilo od prej. Brcik še ne čutim. Sem si kupila AS, ampak mi utripa še ni uspelo najti. NS sem že imela, izvidi so OK. Naslednji pregled imam v sredini septembra.

(odgovor članu aja2)
Neposredna povezava do sporočila: 774
19.8.2016 20:05:06   
ursap
Živjo vsem. Rada bi se vam pridruzila. Po zadnji M je moj PDP 3.3.2017. To je tretja nosečnost. Doma imam dve punci stari 3 in 4 leta. :-) Sem pa doma iz Ljubljane. 

Zdaj v tretje se mi zdi da se že kar pozna, imam pa še popkovno kilo od prej. Brcik še ne čutim. Sem si kupila AS, ampak mi utripa še ni uspelo najti. NS sem že imela, izvidi so OK. Naslednji pregled imam v sredini septembra. 

(odgovor članu ursa1983)
Neposredna povezava do sporočila: 775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Teža med nosečnostjo.
пеперутка16

Ste se med porodom kaj zredile? Koliko?