|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2017
11.8.2016 13:08:29   
Yuki
Živijo!
Jaz vas ženekaj časa spremljam, ampak sem imela šele danes prvi pregled - pri 11 in nekaj tednih. Pregled je bil super, predvsem pa šele zdaj zares verjamem, da sem noseča ... Saj veste, dokler nič ne vidiš z lastnimi očmi in vse sklepaš iz posrednih znakov.

Skratka čisto v začetku marca pričakujem prvo dete in sem gotovo med (naj)starejšimi tukaj.

Dai so mi cel kup paiprjev - naročilnic na odvzem krvi in vode jutri. Predvidevala sem, da vse opravim kar v tistem zdravstvenem domu, kjer je moj ginekolog, zdaj pa nisem več prepričana. Ali ve katera, kje oddaš kri za preiskave kot so toksoplazmoza, krvni sladkor, coombsov test itd. Grem na zavod za transfuzijsko medicino ali kar v zdravstveni dom??user posted image user posted image

(odgovor članu talisman13)
Neposredna povezava do sporočila: 676
11.8.2016 13:16:54   
evica23
Tudi jaz sem imela prvo pri 23, drugo pri 26 in sedaj bom 33 ko bom tretjič rodila... imam pa redno službo že skoz, noo sem v domačem podjetju, tako da mi glede tega ni potrebno skrbeti.
Najbolj pravi čas za otročke je ko se odločiš da jih boš imel. Takrat si tudi najbolj pripravljen...
Je pa res, da sem nosečnost velikoo bolje prenašala ko sem bila mlajša user posted image .
Nuhalno imam pa v torek in sem prav nestrpna in komaj čakam da dam skoz...
Koliko od vas bo šlo še na kakšne bolj podrobne preiskave razen nuhalne??

Neposredna povezava do sporočila: 677
11.8.2016 13:22:59   
kaja.kaja
Kri daš kar v zdravstvenem domu. Sicer ne vem iz katerega kraja si? Vsaj v Mb je tako:) potem pa oni pošljejo izvide tvojemu G in če je kaj narobe te pokliče, v nasprotnem primeru pa rezultate izveš na naslednjem pregledu. Drugače pa dobrodošla med nami! ;)
Jaz bom po vsej verjetnosti še dala kri za DHT, pa da vidimo. V prvi nosečnosti sem bila samo na NS, mi je Strahova rekla da ni razloga, ker sem imela dober rezultat.
Imena ja..Brina je tudi meni vsec :) drugače imamo pa doma Ulo :) v drugo bo najverjetneje tudi kakšno takšno ime s tremi črkami ;) za deklico je meni osebno veliko lažje zbrat kot za fantka :)

(odgovor članu evica23)
Neposredna povezava do sporočila: 678
11.8.2016 15:22:13   
evica23
Kri daš kar v zdravstvenem domu, kjer si opravila pregled... no vsaj pri nas je tako.
Naši dve se odkar vesta da bomo dobili dojenčka menita od imen user posted image , jaz pa še nisem tako daleč...
Imamo pa doma dve deklici, večja ja Klea, mlajša je Kaja.
Jaz za enkrat sam vozičke gledam in mislim da sem se že odločila katerega bomo nabavili user posted image

(odgovor članu kaja.kaja)
Neposredna povezava do sporočila: 679
11.8.2016 15:29:11   
Sofie

Za punčko imava ime zbrano, za fantka meni ni nič všeč. Sem si rekla, da dokler ne vem spola se ne bom več ukvarjala z imenom, ker je brez veze. Upam, da najdeva nekaj kar bo vsaj približno obema všeč. Imava nekaj pogojev, ne želiva šumnikov, črke r in imen, ki imajo samo 3 črkeuser posted image Zabavno aneuser posted image

evica23 kater voziček pa gledata? Midva morava iti v kratkem v BC še enkrat pogledat voziček in lupinice. Da se potem odločiva in ko bo akcija kupiva.

(odgovor članu evica23)
Neposredna povezava do sporočila: 680
11.8.2016 15:31:40   
petricka
Na nuhalno sem itak že naročena... Hvala za odgovore :D Komaj čakam.
Res si želimo deklice, ime bi ji dala pa Lana ali Ana (Lepo imena so tudi Eva, Lara, Ema... ampak teh imen je pri nas veliko), če bo pa še eden fantek bo pa najverjetneje Tilen ali Alen. Čeprav sem še odprta za predloge.

Ta slabost me ubija user posted image . Dopoldan ne gre nič vame, vse vržem ven. Po novem pa tudi ne prenašam moževega deodoranta. user posted image
Kako ste pa z željami po določeni hrani? Vam paše sladko ali kislo?

(odgovor članu kaja.kaja)
Neposredna povezava do sporočila: 681
11.8.2016 16:05:06   
evica23
sofie jaz sem se kar za bugaboo cameleon odločila... bom pa rabljenega vzela, ker nima smisla sam za enega novega kupovati. Mi je noro všeč in praktičen jeuser posted image

(odgovor članu petricka)
Neposredna povezava do sporočila: 682
11.8.2016 16:08:00   
ana88
Hoila punce!
Kar se tiče starosti: Pri prvi sem bila stara 24, pri drugi 26, zdaj bom 28. Pol mam pa dost. user posted image Mene je moja mami imela zelo pozno, pri 37, imam sicer 15 let starejšega polbrata, tako da njega je imela pa zgodaj. Nimam sicer nič proti, samo jaz osebno bi na stara leta rada imela mir pred otroki. user posted image
RhDneg sem jaz tudi. In injekcijo PO PORODU prejmeš v primeru, da je otrok RhDpoz. Prva hči je RhDneg in injekcije po porodu nisem prejela, druga hči je RhDpoz in sem injekcijo prejela. V nosečnosti pa jo vse RhDneg nosečnice prejmejo okoli 28. tedna.
Matične celice: Kakor vem jih javna banka ne sprejema več, zasebna je pa draga. Jaz sem pri prvi še darovala, ker so še sprejemali, ampak kri ni pravočasno prispela (praznik + vikend) in so vse skupaj zavrgli. Pri drugi sem malo bolj preučila vse skupaj in se odločila, da želim, da popkovino prerežejo šele, ko neha utripat in da gre vse v njeno telo. Enako bom tudi tokrat naredila. Drugače pa lahko tudi iz mlečnih zobkov nekako dobijo matične celice, če je že nuja.
Hrana: Zvečer obvezno zmažem štiri toaste s sirčkom, sirom in curry-jem gor. Pa coca cola mi paše. To so taki ''must have'' prigrizki. Drugače pa bog ne daj, da sem lačna, ker mi je ful slabo. Sem pa zadnje dni kot vreča brez dna. Vse bi pojedla.
Imena: Ah, midva tudi čakava na NS in spol, da bolj začneva s to debato. Ideje sicer so, ampak bolj klavrne. Doma imamo pa Lio in Tiso. user posted image user posted image

(odgovor članu petricka)
Neposredna povezava do sporočila: 683
11.8.2016 16:52:12   
Sofie

IZVIRNO SPOROČILO: evica23

sofie jaz sem se kar za bugaboo cameleon odločila... bom pa rabljenega vzela, ker nima smisla sam za enega novega kupovati. Mi je noro všeč in praktičen jeuser posted image

Kul. Jaz se odločam med Cameleonom in Buffalom. Morm it še enkrat preverit kakšna je razlika v teži. Se pa bolj h Cameleonu nagibam.

(odgovor članu evica23)
Neposredna povezava do sporočila: 684
11.8.2016 17:22:18   
diamantina
No, pri nas sta otroka RHD neg in sem dobila injekcijo tudi po porodu. Se še prav dobro spomnim, tako da je očitno vseeno ali kaj ... kaj pa vem, jaz sem ju dobila, že 4x v življenju. user posted image

Pri nas se o imenih še ne pogovarjamo, tudi otroka pravita, da jima bo vseeno, tako da to pride na vrsto šele potem, ko bomo videli, kaj bo. Naša fanta imata zelo lepi slovenski imeni in to celo z R in ni prav nobenih problemov z izgovorjavo, ker lepo izgovorita vse črke. Na srečo nimamo obveznosti s kakšnimi logopedi. Pa tudi alergij nimata na kakšno hrano, kar je res velika prednost. So kar ubogi otroci, ki lahko samo zraven gledajo, ko se drugi sladkajo in uživajo ob. npr. hamburgerju (sploh tisti s celiakijo so zelo ubogi). Ose in čebele so nas že tudi napikale, pa smo preživeli. Letos je tamalega celo ena v jeziček pičila in smo jo zelo dobro odnesli, k sreči.

Otroške bolezni - kolikor vem so nevarne samo kakšne rdečke in vodene koze, če jih nosečnica še slučajno ne bi imela. Jaz sem vse otroške dala skozi, tudi otroka že oba, tako da nimam strahov.

Glede službe - jaz bi tudi lahko izbrala redno, ker me vedno mož zaposli, ko se mi v šoli konča, ampak jaz nočem z možem delat. user posted image Kaj pa vem, se zgodi najsabši možni plan in sva potem oba brez službe. Bolje je imeti vsak svojo, sploh če lahko ima en od partnerjev državno.

Kra in voda - to pri nas kar v zdr.domu oddamo potem pa oni razpošljejo naprej, tisto kar ne delajo sami.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 685
11.8.2016 20:07:30   
Yuki
kaja.kaja, evica in Diamantina, hvala! Bom šla jutri zjutraj kar v zdravstveni dom. Saj se mi je zdelo, ampak vseeno bolje vprašat :)

O imenih jaz že malo razmišljam, moj pa pravi, da naj počakava, da izveva spol, saj potem lahko mirno izkjlučiš polovico imen. Se mi pa sama starinska imena motajo po glavi.

Z vozički pa mi ni čisto jasno. Tu vsi razmišljamo o teh velikih vozičkih, ki tehtajo 12-15 kg, sso udobni za vozit, imajo vzmetenje i itd, ampak po mestu pa videvam same lahke marele. Torej je princip da voziček, čeprav je kombiniran, pri določeni starosti zamenjaš?
Osebno se mi zdi skoraj najpomembneje, da je lahek in majhen (stopnice do stanovanja pa mikro prtljažnik). Ampak teh - npr. Bugaboo Bee ali pa UPPAbaby Cruz pa pri nas ni za sprobat. Ima katera izkušnje?

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 686
11.8.2016 20:54:04   
Sofie

IZVIRNO SPOROČILO: Yuki

kaja.kaja, evica in Diamantina, hvala! Bom šla jutri zjutraj kar v zdravstveni dom. Saj se mi je zdelo, ampak vseeno bolje vprašat :)

O imenih jaz že malo razmišljam, moj pa pravi, da naj počakava, da izveva spol, saj potem lahko mirno izkjlučiš polovico imen. Se mi pa sama starinska imena motajo po glavi.

Z vozički pa mi ni čisto jasno. Tu vsi razmišljamo o teh velikih vozičkih, ki tehtajo 12-15 kg, sso udobni za vozit, imajo vzmetenje i itd, ampak po mestu pa videvam same lahke marele. Torej je princip da voziček, čeprav je kombiniran, pri določeni starosti zamenjaš?
Osebno se mi zdi skoraj najpomembneje, da je lahek in majhen (stopnice do stanovanja pa mikro prtljažnik). Ampak teh - npr. Bugaboo Bee ali pa UPPAbaby Cruz pa pri nas ni za sprobat. Ima katera izkušnje?

Mislim, da je Bee podobno težek kot Cameleon. Če se boš samo po mestu sprehajala potem je pomoje to ok. Jaz živim zraven PST-ja in bo vseeno veliko makadama.

(odgovor članu Yuki)
Neposredna povezava do sporočila: 687
12.8.2016 10:38:08   
newgirl
Cau. Da se še jaz malo javim. Opazila sem, da če dnevno prebiram forum in googlam še vse drugo o razvoju otročka, vozičih,...da mi gredo dnevi zelo počasi, zato poskušam malo "pozabiti" na to in se zamotiti še s čim drugim in ne cele dneve razmišljati o svoji mali pikici user posted image Mene že zadnji mesec mučijo grozne slabosti brez bruhanja, ki trajajo cel dan in za sabo povlečejo še utrujenost in vsesplošno slabo počutje. Zadnje dva dni sta minila popolnoma brez slabosti in tudi počutila sem se veliko bolje, bila sem polna energije. Seveda sem bila tudi rahlo zaskrbljena, saj naj nenadno prenehanje slabosti ne bi bilo dober znak. Danes zjutraj pa sem prvič bruhala, in to konec 9., po UZ na začetku 10. tedna. Zanima me, kdaj so vam v prejšnjih nosečnostih prenehale slabosti in če je bilo to naenkrat ali postopoma?

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 688
12.8.2016 12:39:33   
Storžek3
Meni so slabosti prenehale obakrat kar naenkrat v 12. tednu.

Meni je tudi slabo, pa ne samo slabo, počutim se nasplošno zanič, brez energije, najraje bi bila skoz v postelji. Me že sprašujejo kako da sem tako bleda, potem pa še trebuh vidijo in je po moje vsem vse jasno.

(odgovor članu newgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 689
13.8.2016 7:52:06   
Sofie

Hojla.

Pa sem končno 11t noseča. Še malo pa bo mimo kritično obdobje. Počutje je še vedno super. Najlepše mi je zvečer ko poslušam srčka od najine pikice. Zdej se že res lepo sliši, pa tudi jaz vem kje se nahaja.

Še dobr teden in bo NS za mano. Midva sva sicer našim že povedala, da sem noseča tako da ubistvu že veliko ljudi ve. V službi šefi vejo, ostalim pa povem po NS. Itak sem pa tako srečna da sva po vsem tistem času in operaciji prišla do tega bejbija, da bi sama povedala kar vsem. Ful mi je lepo, da se najini prijatelji veselijo z nama. Smo dobili že prvo darilouser posted image

(odgovor članu Storžek3)
Neposredna povezava do sporočila: 690
13.8.2016 8:10:03   
banana88
Oo storžek, zelo sme vesela zate :) meni v 7t nagajajo slabosti, spim zelo slabo... Komaj čakam da povem vsem,ker sem kot cunja... še slaba 2 tedna do prvega pregleda... sem z AS iskala srček, pa ga ni bilo :) pri starejšemu sem slišala že pri 8t :)

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 691
13.8.2016 8:14:07   
diamantina
Tudi jaz sem danes 11. tednov. Še teden dni, pa je strah za SS in vse ostalo mimo. Zdaj naj bebi samo pridno raste. V četrtek imam NS, upam, da bo vse ok, se pa že veselim, ker bosta sinova zraven, pa me prav zanima, kakšen bo njun odziv. user posted image Pol pa 22. končno dopust. user posted image

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 692
13.8.2016 17:59:48   
Sončica14
Zivjo punce!
Tudi jaz sem nova. Noseca 8t2d, rok poroda 23.3.2017. To bo moj drugi otrok, imam ze dveletno puncko. Prvi pregled sem imela dva dni nazaj,plod in utrip vidna. Imam pa eno vprasanje- ze kak teden imam bolecine v spodnjem delu trebuha + en dan sem imela zelo malo rjavega izcedka. Ginekologinja mi je predpisala dabroston, vendar ga ne jemljem, ker kakor sem brala pusenjaka, nima smisla, ko ima plod enkrat ze utrip. Zdele cez vikend se res trudim veliko pocivat,mogoce je malenkost boljse. Dajte me potolazit, da ima tudi katera od vas bolecine. Izcedek me ne skrbi toliko,ker sem ga imela tudi v prejsnji nosecnosti, bolj me skrbijo te bolecine... nihce se ne ve, ker imam kar slab obcutek, tako da upam da pridemo do nuhalne in ne pride v tem casu do kaksnega splava. Hvala za vase odgvore in nasvete.

Aja in se tole- naslednji pregled imam sele cez dobre tri tedne. Ce v tem casu bolecina ne poneha,mislite da je smiselno klicati gin? Ne bi rada zivela v prepricanju da je plodek ok,potem bo pa kak sok na pregledu.

Lep vikend sonosecke!

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 693
13.8.2016 18:21:21   
banana88
Soncica14 tudi pri meni so prisotne bolecine, kar je normalno zaradi dvigovanja maternice. Isto sem imela v 1.N, je pq res da je to rundo hujse...

(odgovor članu Sončica14)
Neposredna povezava do sporočila: 694
13.8.2016 20:36:55   
Sončica14
Banana68 koliko si pa noseca?
Upam da je res ok. Cim sem mal bolj aktivna,zacne..in me takoj zaskrbi. Bolecine,krci...malo sem ze pozabila kako je bilo prvic,se pa spomnim, da je tut bolelo, ampak ne tolk. Srecno vsem!

(odgovor članu banana88)
Neposredna povezava do sporočila: 695
13.8.2016 20:42:52   
banana88
Sobcica 7t4d... ja je jormalno,nekatereto fajn obcutijo, druge ne... :/

(odgovor članu Sončica14)
Neposredna povezava do sporočila: 696
13.8.2016 21:02:48   
Sofie

Mene je občasno zabolelo, ampak to je normalno.

(odgovor članu banana88)
Neposredna povezava do sporočila: 697
13.8.2016 21:13:59   
talisman13
Jst sem pa danes na AS slišala srčkauser posted image sem pa noseča 10 tednov user posted image
Glede bolečin pa jst pijem magnesol in mi zelo pomaga, tudi proti glavobolu, se mi zdi da je za vse dober, tako da je vredno poskusit mogoče tudi vam pomaga (če ga še ne pijete), mi je na pregledu gin. rekla da je priporočljivo da vzamem 2 na dan, tako da ga pijem vedno zjutraj in po potrebi če me kaj boli še popoldne/zvečer.

(odgovor članu banana88)
Neposredna povezava do sporočila: 698
13.8.2016 21:17:15   
Sofie

IZVIRNO SPOROČILO: talisman13

Jst sem pa danes na AS slišala srčkauser posted image sem pa noseča 10 tednov user posted image
Glede bolečin pa jst pijem magnesol in mi zelo pomaga, tudi proti glavobolu, se mi zdi da je za vse dober, tako da je vredno poskusit mogoče tudi vam pomaga (če ga še ne pijete), mi je na pregledu gin. rekla da je priporočljivo da vzamem 2 na dan, tako da ga pijem vedno zjutraj in po potrebi če me kaj boli še popoldne/zvečer.

O full lepo. Jaz sedaj vsak večer poslušam srček. Zdej točno vem kje se dete nahajauser posted image

Magnesol pijem tudi jaz, so mi ga priporočili zaradi krčev. Je pa ena tableta na dan trenutno ok, krčev nimam več.

Neposredna povezava do sporočila: 699
13.8.2016 21:29:51   
Sončica14
Hvala punce. Sem danes zacela z magnesolom. Malo boljse je pa ne vem ali zaradi magnezija ali zaradi vec pocivanja. Uu tudi jst gledam za angelsound...torej nekje 10.teden naj bi se slisalo?

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?