Nina33
|
Oj! Cebela321 in Nollina, sta na seznamu In namenoma tam nisem pisala, katera je to zapored, ker se mi zdi, da je preveč žalostnih zgodb in ni pač vsaki, da bi delila to z drugimi... Kolk otrok je pa že doma, jepa druga zgodba, se mi zdi Zabike, pridna Sama imam namen ta teden "usposobit" lupinico in zibko, posteljico bova vrnila v spalnico tam sredi novembra, kaka 2 tedna pred rokom, cunjice grejo pa tudi počasi že v pranje... še ne vem točno, kam jih bom dala, verjetno najprej pod posteljico (imam Ikeini "škatli s pokrovom" za spodaj), nekaj gre pa pod previjalno, ki jo imamo vedno na posteljici (dokler so res mali, je to še najbolj praktično, po mojih izkušnjah). Trenutno bi najraje preuredila celo dnevno in pa še otroško sobo, da bi šla pa osnovne zadeve za prihajajočo članico zrihtat... pa nekak ne rata . ta teden bom zadovoljna, če bom te osnovne plane uresničila (lupinica, zibka), ker so vsi trije pobje doma in je pestro . Čaja nisem nikoli pila, tut če je "samo" placebo, je fajn ga pit, pomoje - samo jaz nisem tolk na čajih, bi ga kupila in pozabila piti... zato ga niti ne kupim. Velikost trebuha naj pa nobene ne skrbi preveč, pri drugem sem imela največjega, tudi zredila sem se največ takrat, poba je bil pa dost lažji od obeh bratov Naša je bila na zadnjem UZ v 32. tednu po jusu kar se glave tiče, trebuh za kak teden "premajhen", noge za kak teden "predolge"... A če citiram Pušenjaka - nismo naštancani ko makaroni, a ne , smo si različni, že v maternici. Važno, da je dovolj plodovnice, da je z žilami/pretoki videti vse OK in da je dete živahno. In tudi ta GD je postal "kar neki", očitno ene G zagrabi trend al ne vem... Meja se vedno bolj niža, zakaj, mi ni najbolj jasno, sem pa to pot tudi sama imela sladkor 5.1 na tistem testu čisto na začetku , sem bila zih, da bodo komplicirali pa mi noben rekel, da je to karkoli narobe (še pred le parimi leti je bila meja dejansko veliko višje). Dieta sicer pomoje škodi ne, je pa tako psihiranje stresno za bodočo mamico in res ne razumem, zakaj nekateri tako zakomplicirajo... pri tako nizkih/mejnih vrednostih (vem, da je "pravi" GD cela štala drgač). Za 3D zna biti res malo pozno, sama nisem šla nikoli, tudi UZ slikic ne zbiram (zgolj v opozorilo - znajo zelo zbledeti, če niso pravilno shranjene, splača se jih slikat, tako dlje ostanejo ), najlepše so pa itak tiste z nuhalne, ko je otrok ravno pravih dimenzij za to. Kar se porodnišnic tiče: meni je KR najbližja in čisto OK. V prvo je bila babica res en podn od podna, a na take pomoje lahko žal naletiš kjerkoli... Tudi kaka sestra na oddelku ni glih najbolj poklicana za tako službo, ampak... večinoma so OK. Po porodu smo itak vse v nekem svojem svetu (polnem hormonov - babyblues je čista resnica ) in nas zmotijo stvari, ki nas drugače ne bi. Al pa spregledamo zadeve, ki nas drugače živcirajo. Vsako P eni hvalijo in drugi pljuvajo, želim pa vsaki "srečno roko" pri izbiri Joj, spet sem (po etapah sicer) naklofala cel roman Lep dan še naprej, pri nas je še malo sonca, gremo še mal na zrak.