RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (2.3.2016 14:56:07)

Ojla punce....

Pa smo ga dočakali sonceeee. ...kar pokam od pozitivne energije. ..mali spi lepo na terasi v vozu na sončku. ...tale vreme me je že kar mal depresivno nardilo ker sva bla veliko noter ko je mali zbolu. No jutri spet poslabšanje sam bo to kar dobra doza za par dni.

Vceraj sem na kupila materjal bom sama izdelala vabila za krst. ...Upam da mi bo šlo Hehe.

Vsem želim en lep sončen dan maksimalno ga izkoristite. .

LeyaPrive -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (2.3.2016 22:07:23)

Midva svatudi izkoristila tale dva sončna dneva. Sva malo povozičkala po okolici. Še par obiskov sva dobila danes, ko je bilo lepo vreme.

malcek1, naj se vama nikamor ne mudi. Midva sva tudi pri dobrih 5 mesecih začela okušati prve žličke. Sedaj pa tako mljaska tisto svoje kosilo, da je veselje. Tako, da sem uvedla še dopoldansko malico, kosilo imava pa itak ponavadi po 14h ali kasneje. Jaz mu mleko ponudim kar takoj po kosilu, da se do konca naje. In se ka ropazi, da včasih naredi samo še par požirkov. Ga moram pa potem kar malo paziti, da mi ne pase preveč kravic s polnim trebuščkom. Mi je zadnje čase začel malo bruhcati, ko se naje.

Se je pa naš pobalin odločil, da mi je flaška spet ok za pitje. Edino pri dojenju mi hoče kakno rundo štrajkati, čez pol ure se pa spet prisesa kot klop. Je pa res, da je končno prišla M in takrat menda radi kaj poštrajkajo.

Naš tudi še ne grabi nogic. Ok, edino, če sedi, se zgrabi za nogavice, ko sedi. Drugače pa kvečjemu hlačnice dol vleče, ko je na hrbtu. Je pa postalo previjanje cela gimnastika, ker se tako vrti po podlogi.

Spanje je pa še vedno loterija. Ko gre spat, se nama po kakšni uri ali dve v kriku zbudi in ga komaj umiriva. Danes mi je pa potem spal do 5ih zjutraj. Ene 7 ur v kosu. Cela zmaga:)

V zgornjem nadstropju nečak preboleva 5.otroško bolezen. Tako, da jaz lahko samo čakam, če smo jo tudi mi staknili, ko smo bili gor na obisku [sm=hudicek1.gif]

sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (2.3.2016 22:25:56)

Ja res je malcek1 naj se ti nikamor ne mudi ker tudi dva otroka nista ista ....Lepo počasi korak za korakom.

Nas pa recimo nogice da v usta brez problema in kar cuza kot dudo Hehe. Drugo pa ne recimo da bi že kaj kkobacal al pa da bi se sam vsedu. ..in ga tudi ne silim ko bo pa bo....
Pri nas je tudi spanje loterija. ..moram rečt da je tole z flaško se privajamo ponoči ker moram v spodnji štuk leteti in včasih se dere ker je zelo ne potrpežljiv tako da pogrešam dojenje iz tega vidika samo enostavno ni hotel več zize. ...ima pa še zmeri isti ritem ob 2h pa 5h imamo nočno hranjenje. Sem se navadila tud jst na tak ritem saj mi druzga ni ostalo.
Uf previjanje. ..Noro kaj počne ...se vrti kot cevap na rostilju Hehe.

Ja nas še je pa že naveličal raznih pirejev iz krompirja tako da sem začela z zzdrobm mi je mami dala en dober recept in res z veseljem poje. Midva imava že kar neki časa dop malico zdaj bom pa še pop probala sam nevem ...Midva imava tud pozno kosilo ponavadi tako da bom še mal počakala. Mu pa tud jst dam pol kmal se flaško da se oreng naje in je pol kar precej časa mir

LeyaPrive -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (2.3.2016 22:47:43)

A lahko deliš recept za zdrob? Jaz sem sedaj parkrat skuhala jabolko in potem v isti vodi še zdrob. Je bilo celo veselje. Danes sem pa skuto in skuhano jabolko zmešala. Vodo od kuhanja je pa popil, itak je to kompot. Kakšen dan skupaj z zelenjavo tudi riž skuham in potem skupaj spasiram. Sedaj že tolerira tudi ne čisto gladko hrano. Cela zmaga.

sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (3.3.2016 0:41:05)

Na kapljici olja prepražim na drobno nariban bebi korenček oz poljubno zelenjavo dam še malo česna v prahu in malo soli. Na to zalijem z vodo malo pokuham nato zamešam zdrob. To ima zelo rad ......tudi piščančje meso sem isto podusila in z miksala in je jedu. In ti presenetljivo lepo.

Ja jst mu dostikrat skuham kompot iz jabolka namesto čaja dam malo cimeta. Jst mu zaenkrat nisem dala še skuto. Kako mu pa daš ti?
Pa banano tudi rad je mu pa samo malo z vilico pretlacim pa raje sproti z žličko po mečkam ker sploh ne mara fino gosto oz limasto. Če maš se ti kak predlog kar povej ker jst sm čisto za blokirala s kuhanjem. Tudi za nas za kosilo. ..nimam več idej....dokler sem v službo hodila je bilo super ker sem v kuhinji delala. To se pa itak učiš vsak dan kaj novega vidiš. ...Zdej sem pa vse pozabila. ....

malček1 -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (3.3.2016 15:29:23)

Jaz sem pripravila kašico iz bučke in krompirja (dodala še malo soli). Sploh mi noče jesti. Tudi meni ni ravno dobro, tako da jo razumem. Kdaj pa lahko daš zdrob - je to šele pri šestih.

sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (3.3.2016 16:21:53)

Ja zdrob je po 6m ker je gluten. No lahko daš že prej to je tvoja odločitev sam jst bi počakala. Ja potem pa probaj kako sadje boš videla če je....Drugače pa se ni pripravljena. Itak pa to nebo iz danes na jutri jedla....to gre počasi.

jesse16 -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (3.3.2016 18:31:06)

Živijo
Sladkorčica sem full vesela da ste se pozdravili.
Zdaj pa naš nekaj kašlja, včeraj je imel vročino. Zdaj vročine ni več, samo še kašelj in vneta očka. Bom videla kakšna bo noč, če bo očk slabša bova šla jutri do P. Smrka pa zaenkrat še nič.
Midva pa imava že vse obroke GH samo zjutraj ob 5 ko vstane [sm=zmeden.gif] in zvečer pred spanjem pije mleko, drugače pa nič več. Se mi pa že rahlo meša ker ne vem več kaj naj mu kuham. Vse možne kombinacije, obožuje pa teletino, mam čisto na drobno mleto in mu jo prepražim z malo olja, česna in čebule, pa dodam baziliko in timijan zraven pa pireji ali pa testenine.
Bom poskusila še recept od Sladkorčice, malo spremembe pa le bo.

In kako ste kaj ? Kakšno bedno vreme. Komi čakam pomlad in sonček.

strukla -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (3.3.2016 21:22:04)

Po novem se gluten uvaja po cetrtem mesecu. Skoos to neki spreminjajo.. olje je pa treba dodajat. Ampak ne masla, mora bit kaksno hladno stiskano, recimo repicno, oljcno, soncnicno in to se potem ena zlica vlije zravn v ohlajeno kasico ker dobi iz tega omega mascobne kisline.
Jesse koliko gramov ti poje? Oziroma koliko ml potem to kuhano nanese?
Mi smo pridni, lepo jemo, sedimo in smo na splosno radovedni in zadovoljni :) tud jst komi cakam lepo vreme.

sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (3.3.2016 22:02:53)

Ja možno da lahko prej samo jaz osebno nebi dala sploh zdrob ker to je pšenica itak pa vsak dela po svoje .....

Ja Jesse16 držim pesti da ni nič hujšega ker tole zadnjič pri nas je blo kar hudo...No vsaj zame ker se res počutiš nemočnega kako pomagat. Sem pa baby vac pospravila do nadaljnjega .to bo res za hude primere.

Ja tole kuhanje me čisto ubija....jJesse16 kaj ti vmes noče nič mleka pit???nas še zmeri dost mleka popije plus lepo jemo drugo. Midva sva se zmeri na 2 obrokih . Kaj bi mu pa lahko za večerjo dala oz kaj dajete ve? Jst bom šla jutri po bebi piškote plazma bom vsaj v jabolka mal nadrobila za pop malico.

Ja mi že veselo kličemo pomlad pa kakor kaže je nebo se kmalu saj je čedalje bolj mrzlo.

jesse16 -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (4.3.2016 6:38:03)

Dobro jutro
Sladkorčica komi zjutraj in zvečer spravim mleko v njega, sploh ga noče več piti. Čez dan ne pije nič mleka. Pije čaj in popoldan mu dam mlečno kašico.
Strukla ti ne znam povedat koliko poje, jaz mu to od oka delam. Poje napr. 2 krompirčka in pest bučk narezanih v kockice zmešano v pire in cca. 10 g mesa zraven. To ma za kosilo, dopoldan ponavadi ( sadje) 2 jabolki in kosmiči 7 žit, potem imava kosilo, polj ima še en sadni obrok, samo sadje in še okol 5 popoldan ponavadi mlečna kašica ( gres, 7 žit...) zvečer pa flaša. Nikoli pa nisem tehtala ali merila količine.
Bom danes poskusila thtat koliko dejansko poje. Mu pa jaz mlečne kašice delam z riževim mlekom i tudi puding mu kuham z riževim mlekom in ga full rad je.

Mali je že malo bojši, sicer še malo kašlja ampak očka je bojša, sem mu včeraj čistila z fiziološko.Zgleda da ne bo treba do P. Se kr bojim iti k P ker v čakalnici polj pobereš še kaj zraven. Mislim za dojenčke bi morali imeti posebaj čakalnice.

sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (4.3.2016 10:05:21)

Jutro.

Ja tud jst mu skuham od oka nisem še nikoli merila oz tehtala.

Ja tole je tudi mene blo strah jit zadnjič zdravniku da ne bomo še kaj pobrali...Mogoče ma tvoj mali samo kaj prehodno samo da je boljše.

Nas mali se zmeraj ponoči se zbuja 2 krat in hoče jest.....Zdaj nevem ali je resnično lačen ali se samo zbudi in se cmera. ..a ve tud se kaj ponoči kaj hranite svoje malčke?

Anaina -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (4.3.2016 10:57:04)

Hej punce.
Kako ste? Danes je že malo boljše vreme.
Jesse glede mleka je naš isti. Tudi samo zjutraj in zvečer pa se to mu je treba nekaj zraven namešat da ga spije. Je Pediatrinja rekla da pač očitno ni mlečni otrok in je velika verjetnost da nikoli ne bo rad pil mleka. Ostalo pa vse zelo pridno je.
Mam pa na sumu da bodo že zgornje enke prišle počasi. Spodnje so zunaj in že pridno peremo zobke. Prva dva dni mu ni bilo najbolj všeč zdaj se je pa že kar navadu.

sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (7.3.2016 11:10:42)

Živijo punce....nobena več ni tuki.....[sm=smiley19.gif]....Kje pa ste vse???

Pri nas pada dež oz tudi sneg je padal vmes tako danes ne momo mogli ven. Drugače mi nič novega ....

Vceraj smo končno namontirali športni del na voziček ker zdaj je pa res že čas da bo mali bolj pokonci in opazoval vse okoli sebe. Mislim da je zelo vesel se lepo počuti ko lepi sedi kot grof noter Hehe.

Kako ste ostale?Kako so malčki?

Anaina -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (7.3.2016 18:11:32)

Zdravo punce.
Kako ste? Evo mi smo preživeli ful lep vikend. V soboto smo imeli krst in je bilo red super. V družbi nam najljubših oseb smo preživeli cel dan. Mali je pa bil.cist navdušen da se je skoz nekaj dogajalo in seveda je užival ker so ga vsi nosli po rokah.
Včeraj smo pa dan preživeli sami trije in je bilo tudi prekrasno. Punce a ste poročene? Koliko vas je kaj stala poroka?

sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (7.3.2016 20:12:48)

Ojla
No me veseli da ste se imeli lepo nas pa to še čaka. ...gostilno mamo svečko pa prtiček tudi še torto grem ta teden naročit. Za malega sem kupila srajčko pa metuljček v okaidi trgovini zdaj bom pa še drugo šla kupit ker zadnjič nisem mela časa da bi tok hitro izbrala še ostalo. Za sebe sem tud si kupila črne salona je . Vabila sva oddala.

Anaina mislim da smo že debatirali o poroki tuki tako da mislim da ni nobena od nas ozenjena. ..Jah odvisno od povabljenih je to je pa ziher okrog 10 jurčkov brez preseravanja. ....
Kok ste pa vi dali v gostilni za krst če ni skrivnost?

Anaina -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (7.3.2016 20:35:36)

Vedla sem da smo se že pogovarjale nisem pa sigurna ali je katera poročena šli ne.
Mene je namreč moj presenetu, da bi se rad poročil.
Sladkorčica tudi mi smo imeli na koncu z okaidija:) res lep kompletek z metuljčkov.
V gostilni smo pa plačali 690 eur. Smo meli pa vse od aperitiva, peciva, slanih prigrizkov, potem juha, glavna jed s solato, torta in šampanjec pa penina. Odraslih nas je blo 25 in 10 otrok.

sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (7.3.2016 21:32:33)

Uffffffff anaina men je to kar velik denarja no res si veliko naštela pa vseeno. Se dvakrat toliko pa imaš že poročno slavje v gostilni plačano. Mi bomo imeli kosilo juhe 2 glavno z solato pa kavo. Pecivo bom sama spekla pa tašča pa mami bodo še neki. Verjetno bom nabavila se kako sadje ...

O lepo lepo da bi se tvoj ženil. Pri nas je obratno....Jst si že od nekdaj želim poroke pa do sedaj nama ni uspelo. Splet naključij nama preprečuje Hehe. Pa sej bo tud enkrat sem optimist.

Anaina -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (7.3.2016 21:39:18)

Men se ni zdelo dosti gleda na to koliko nas je blo. Pa kr dosti se je tudi spilo. Pa bili smo v gostilni od 11.30 pa do 17.30. Se je kr zavleklo.
Glede poroke pa je blo pri nas isto. Jaz sem si vedno ful želela pa on ne zdaj pa kar naenkrat presenetu da bi rad da se poročiva.
Sladkorčica a mate krst med mašo ali posebej?

Anaina -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (7.3.2016 21:44:04)

A za darila so te kaj spraševali kaj želiš za tamalega?

sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (7.3.2016 21:47:38)

No bom videla kok bo pri nas naneslo.

Ja mi imamo krst po maši samo žal v nedeljo. Jst sm hotla na soboto ker je bolj sproščeno vzdušje pa tuki pri nas župnik krsti samo enkrat mesečno in vmes pač noče. Tako da pri nas nebo šlo tok pijače. Je pa tako da je skoraj pijača skoraj dražja kot hrana. ...

Ja potem pa to zagrabi za besedo mogoče je to znak da se poročita. Jst se bom pa prepustila mogoče tud mojega prime Hehe. Ja kdaj pa bi imela poroko?zže letos?

Anaina -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (7.3.2016 21:51:01)

Ma ja pri nas je vino in sok kar na naneslo. Glede poroke pa ja še to leto. Septembra vrjetno.
Bova še v tem tednu točno določila kdaj bo.

sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (7.3.2016 21:51:40)

Ne me do sedaj še ni nobeden ker vem da bodo večina pomoje kar denar dali .....Pa bom že sama kupila kar rabim sproti

jesse16 -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (8.3.2016 7:47:56)

Živijo
Anaina čestitam za zaroko [sm=bravo.gif]. Super da se bosta sebtembra poročila, midva nisva poročea, ker enostavno je finančno predrago. Ker sem rekl če se bova poročila pa velika fešta ali pa nič. Meni osebno ni do poroke zgolj z pričami in potem kosilo. Mora biti fešta. To pa takoj nanese 100 ljudi in to so samo sorodniki in najbljižji prijatelji.
uf vidim da tudi krst kr nanese. Mi ga imamo maja in sem si od prijateljice sposodila krstno oblekico, je full luštna, lepe modre barve. Bo pravi frajer z krvato in tako hudo čepico [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif].
Drugače smo ok, malo smo prehlajeni ampak ni sile. Vlažilec v sobi full pomaga, sploh ne kašlja ponoči.
Kako ste kaj drugače?
Tale vreme mene ubija, je še katera skozi zaspana?

sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (8.3.2016 10:22:30)

Ojla.

Ja anaina tud jst si želim jesensko poroko. Tudi jesen imam raje kot pomlad....
Spomladi nas utruja tale "spomladanska utrujenost ".....
Jesse16 no superca sam da se ni kaj več razvilo da je ostalo pri prehladu....mmah jst sm in zaspana in glava me boli...pomoje je mal vreme krivo. No saj baje se bo malo zrihtal. ...

Jst sm pa včeri ugotovila da bo naš mali dobil prvi zobek[sm=bravo.gif] ampak ne tako kot ponavadi spodaj .Pri nas zgleda da bo zgoraj ker ima na obeh straneh nabrekle bunkice in bo vsak čas zuni. Zato je mali zdaj par dni tečen čez dan jst sem mu pa sam spodi mazala ker sem mislila da bo prvi zobek tam.

Punce kje ve kupujete mleko.....?Jst sem taprvo kupila v dm aptamil potem sem ga šla pa v Miler iskat ker je kao boljši in cenejši samo men se ne odpade in malemu tudi ne preveč .Sicer nevem kako je to možno saj je ista firma pa taka razlika. Iz milerja se zelo težko raztopi in tud vonj ima tak čuden. Iz dm se je takoj raztopil.
To sem cist slučajno ugotovila ko ni pojedel do konca sem v lijak zlila in sem videla polno gošče je blo na dnu. Svakinja mi je rekla da je bolj gost pa da se zaradi tega težko stopi in da ima več stvari not dodanih. ...Zdaj sem pa čist zmedena

Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>