RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

Anaina -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (17.2.2016 9:13:05)

Jutro punce.
Kako ste? Mi smo vredu razen tega muhastega vremena.
Glede sobice jo bomo mi dokončali maja ko bo ati doma. Ko bo sobica gotova ga bova pa kr preselila. Pomoje nekje okoli 10.meseca. Kako imate plan ostale?

sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (17.2.2016 12:51:35)

Naš sonček bo pa še kar pri nama se nikamor ne mudi. Itak lepo v svoji postelji panca tako da me ne moti.

LeyaPrive -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (18.2.2016 10:36:41)

Naju je naš T. malo presenitil in ni bil čisto v planu med gradnjo, tako, da jaz kaj dosti ne morem pomagati pri delih. Na srečo zidava čez cesto in potem skačem koordinirati dela kadar imava delavce na hiši. Vidim, da ste vse ravno končale z deli. A imate kakšen nasvet kam še iti pogledati za ploščice? Pa da niso ravno 40€/m2 za ene normalne kopalniške ploščice. Kje ste kupile kuhinjo? mene kar srce boli, da bi mogla kuhinja (samo leseni del) stati 6000 €, tudi za 10k sva že dobila ponudbo, pa ni kuhinja nič posebnega. 3 m niza ob steni, 2m otoka in 1 m visokih omar.

Mi trije trenutno gostujemo pri tašči, tako, da niti ne morem izbirati ali bimalega dala v svojo sobo. Se kar lepo v spalnici stiskamo. Edino zadnjič sem postelico odmaknila od zakonske postelje in se mi je prvo noč delo, da je mali vesolje stran. Prej sem se samo obrnila in ga počohala, sedaj je pa 1 m stran. V svojo sobo bo šel, ko se preseliva. Torej bo star dobro leto. Sem pa že malo gledala otroške sobe in se mi zdijo nenormalno drage. Verjetno bova kar v Ikei izbrala klasično pohištvo in potem dokupovala po potrebi. Za "otroški pridih" bova pa raje stene pobarvala in kakšne dobre nalepke kupila. Glede na to, da je lev, bodo verjetno kakšni oranžni, zemeljski toni v sobi. Niso sicer to moje barve, ampak njemu bodo pa verjetno odgovarjale.V tej posteljici bo do ene 2. leta, potem pa rabiva samo še kak predalnik za oblačila in zaboje za igrače.

Spanje se je pa pri nas tudi malenkost umirilo. Se sedaj zbudi mogoče samo še 2-3x na noč. Kar je bolje kot pa vsako uro. Mogoče je bil res kak poskok v rasti.

Kateri obrok ste ve uvedle za kosilom? Malico, večerjo? Nekje sem prebrala, da naj bi nov ubrok uvedli vsake 3 tedne. Naš sedaj pridno je kosilo in mi zmaže kar 150-200g.

Anaina -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (18.2.2016 14:17:56)

Lea glede ploščic midva sva v Merkurju dobila ugodne. Za ta večjo kopalnico sva kupila kombinacijo svetlo siva temno siva. So izgled kamna in malo hrapave. Pa velike so. Sva super zadovoljna tudi zdaj za čistit. In ker so ble stari model so bile znižane iz 28 na 14 eur. Za spodnjo kopalnico ki je manjša pa mava ene od Gorenja kombinacijo plavo,sivo, bela. So pa gladke pa tudi ok. Kupila sva jih v baumaxu za 8.90 eur.
Glede kuhinje sem pa jaz hotla kvalitetno ker vem da je ne bom hitro menjavala. Vzela sva v Rutarju od Nobilie imam pa 6m spodnjih elementov pa 1.5 metra zgornjih pa 1.8 m otoka. Barvna kombinacija magnolija - oreh. Tudi zadovoljna ker je preprosta za čistit in kljub temu da je visok sijaj se ne pozna vsaka kapljica gor. Stala pa je 10.000 pa sva vzela še tam vso drugo opremo in sva dobila kuhinjo za 6500. Pol ves kako imajo nabite cene. Aparate pa preko mimo vrste. Ameriški hladilnik, vgradna pečica s steklo keramično in pomivalec je blo 2200. Pa pač super je ker narocis in ti vse pripeljejo.

sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (18.2.2016 14:21:36)

Ojla...
LeyaPrive se mi zdi da boš v ikei najceneje dobila kar kupuješ od lesa ...za ploščice pa ti iz lastnih izkušenj svetujem da raje mal bolj kvalitetne kupita ker bodo ziher bolj Ravne in tud lepše se bodo polagale ker keramičar je ne more zravnati več pač tako položi in potem nebo ravno...se pa dobi ugodne baumaxx ali bauhause ali obi....

Evo zdaj smo pa tudi mi zboleli. ..dDanes bi mogel bit cepljen 3 rundo in ga ni hotla. Kar včeraj je neki začel kasljat pol danes zjutri je mal hropel ja in je takoj rekla da ma eno respiratorno vnetje da je bol na bronhitis. ...Sicer nima vročine upam da se zrihta

LeyaPrive -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (18.2.2016 21:05:04)

Baumax so nam zaprli v Šenčurju, na Obi sem pa čisto pozabila.

Sladkorčica, a ste dobili kakšna posebna navodila za malega? Je kaj saturacijo merila? Naš jo je imel med 92 in 96 % in sva tudi do 2x na dan hodila na kontrolo in inhalacije, ko je imel bronhiolitis. Pa še za domov sva dobila pumpico. Je pa izvenelo potem po nekaj dneh. Upam pa, da se ne bo preveč ponavljalo, menda je to kar pogosto.

sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (18.2.2016 21:40:43)

Ne nič ni merila ker je brez vročine. ...saj pravim da daje daje blo res iz včeraj na danes tak moker kašelj ...Evo danes je pa pljuča poslušala in da mu malo hrope in da se to rado v bronhitis razvije. Tako da hvala bogu tud na inhalacije je rekla da zaenkrat ni potrebo. Je pa vidno da mu glih ni dobro ker je tečen do amena. ...

Drugače je pa oreng dečko nas fant. Ima že kar 9590g in 67cm dolg. Saj sem tudi pričakovala je pa dohtarca rekla da je fajn da se je umirilo z kg ubistvu je po njihovi krivuliji 200g pretežak ampak ni panike ker je bil dojen ....Mi je pa rekla da lahko začnem počasi z mesom tako da bomo kmalu startali.

Jst upam na najboljse da se bo stanje umirilo in nebo treba nikamor.

Ja v obiju imajo kar dobro izbiro ploščic maš pa malo cenejše ali pa malo dražje. ..sam najbol je izbrat srednji rang oz nevem kok ti je to pomembno. Imaš rada tipi topi za velik denarja al maš raje nekaj zmernega. Midva sva kupovala za teraso in balkone sva pol mal bols je le vreme tuki mraz voda sonce je pa blo velik velik denarja . Mah tok je blo že v te zidove vloženega denarja in truda in odrekanja da ti slabo rata.

LeyaPrive -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (18.2.2016 21:51:00)

No, upam, da se čim prej pozdravite.

Naš se je pa s težo zataknil pri okoli 8,5 kg. Se mi zdi, da je sedaj, ko je bil 14 pošteno prehlajen še kak gram šel dol. Bova videla drug teden, ko bova imela posvetovalnico.

No, ker imamo tukaj same velike fante, nas verjetno vse po malem matrajo roke in hrbet. Kolegica mi je našla video, kako pravilno nositi dojenčka. Očitno bo treba sklece delat :S
https://www.youtube.com/watch?v=R3H2R5Nn38g

sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (18.2.2016 22:25:38)

Hehe si pa uganila. ..levo zapestje me že cel teden matra. ..Ponoči ko sem ga v posteljico nazaj dajala sem pazila da ga ne zbudim in sem nekako čudno zategnila in mam čist zatecenega...sem neki z kremo mazala od justa pa ni neki pomagalo....

Ja upam da ostane pri tem oz da bo bols. ...Verjetno še je nalezu od nečakov ki sta spet bolna kljub temu da so jih iz vrtca izpisali. ...Joj brat in snaha sta tud boga. Septembra sta šla dvojčka v vrtec pa je kar nekak šlo pa do sredine oktobra. ..pol se je pa začelo ...eden od dvojčkov je bil 2 krat v bolnici pljučnica zelo slaba kri pol je revež pa se bakterijo fasal pol pa še črevesni virus ki lahko par let ostane v njemu. Tako da so rekli v bolnici Adijo vrtec za letos. ...Tako da so jih izpisali pa se ni dobro....

Kaj bo to pri nas ko bo šel v vrtec? ??!!!! Vprašanje časa. ..

jesse16 -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (19.2.2016 6:18:50)

Dobro jutro.
Sladkorčica upam da se čimprej pozdravite. Vaš je pa res pravi korenjak. Mi smo suhceni imamo 7400 g komi, tako da zaenkrat še roke ne trpijo.
Ja z vrtecem je kriza predvsem mislim da je toliko bolezni zaradi staršev, ki otroke bolane v vrtec vozijo. Se spomnim ko je bila mala v vrtcu, jaz sem strogo pazila da ni šla bolana v vrtec, nekateri so pa otroke pripeljali cele boge v vrtec, ko je že na daleč vidno da je bolan. Saj vem da je hudo šiht, pa nimaš varstva .... Drugač se pa spomnim je bila pri nas praksa, ko smo začele z vtecom 1 teden v vrtecu polj pa doma 1 teden ali 14 dni . To je trajalo pol leta polj pa je bilo v redu.
Spimo pa mi že od začetka v svoji sobici in priznam da je super, mali se naspi, ker ima mir in je navajen v svoji sobici spati. Narobe sem naredila, kr sem ga navadila da gre že ob pol osmih- osmih spat in je sedaj ob 5 vsako jutro pokonci. Upam da ko bomo uro prestavili bo začel ob 9 spat in bo spal vsaj do 6, upam. Ker tole vstajanje ob 5 je katastrofa.

Uf dela pri hiši, groza mi je kr slabo k se spomnim, mi smo že full vložili in naredili pri hiši, pa še vedno ni vsega konec, vedno je nekaj. Morva še zunaj kamen položit in eno kopalnico sfiniširat. Ampak kaj ko ni financ. Malemiu sva pa že lani kupila full luštno sobico v lesnini za 180 eur, sicer je bolj slaba roba, ampak do šole pa bo, polj bo pa itak rabil mladinsko sobo.
Čeprav priznam da včasih ko gledam mamice iz bloka, kako uživajo v parkih s svojimi otroki, bi najraj vse skupi prodala pa šla v blok, ker pri hiši je skoz neko delo ( kosit, vrt...), po drugi strani pa gledam malo ko brez skrbi okol hiše divja s pesom in me ni nič strah da jo bo kdo povozil. Edino kar mi je pa res hudo je to da smo toliko ven iz centra da mala nima družbe, za vsako jo je treba kam peljati. Ampak vse se da. Mamo pa mir in smo na svojem tako da me hitro polj mine da bi prodala [sm=smiley36.gif].

Kako ste pa kaj ostale?
Aja tiste ki ne dojite več otroka, otrok mora pojesti 3 x na teden kos mesa v velikosti svoje dlani, drugače dobi premalo proteinov. Mi jih namreč imamo premalo, ker proteini so v mesu in KM, ki ga pa mi ne smemo in je P rekla da mora obvezno toliko mesa pojesti. Sem pa začela uporabljati začimbe in sicer, cimet, koriander, sušeno zeljenjavo, baziloko, timijan.... in je kot velik.

Anaina -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (19.2.2016 7:19:09)

Dobro jutro.
Midva se glih zbudila.
Jesse za meso vem ja. Mi smo pri dobrih 4 mesecih začeli že s puranom in piščancem. Meni je Pediatrinja rekla da naj kr začnemo ker se nisva več dojila in se z mlekom je nasplošno začel strajkat. Je glih zadnjič blo po tv da je meso dosti bolj pomembno pri dojenčku kot mlečni izdelki. Bi naj prvo začel z mesom in pol z jogurti in skutami. No midva sicer jeva res že vse razen svinjine. Hvala bogu nimamo alergij za enkrat nobenih. In prav rad je vse. Drugače smo pa super. Se greva počasi rihtat in zajtrkovat potem pa malo na teren :)
Naslednji teden pa imava posvetovalnico. Pred enim mesecem smo bili menda 8800g in 71cm. Zdaj bomo pa vidli.

sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (19.2.2016 9:23:52)

Ja midva se kar lepo dojiva. Potem imava dop malico pol pa kosilo...Tako da se čez dan ne dojiva veliko oziroma nič šele zvečer pride to. Jst sm mu včeri kupila testenine od plasmon take čist drobne testenine pa meso bova danes papala.

Mali mi oreng kašlja malo je vročine Mel zvečer danes ne tako da očitno še iz tega nebo bronhitis razvil.

Pa ostale meso zmeljete surovega ali kuhanega?

Anaina -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (19.2.2016 9:39:21)

Sladkorčica jaz sem na začetku meso skuhala in ga potem s pasirali. Zdaj jemo ponavadi pečenega in narezanega čisto na drobno. Pa različne priloge. Včeraj sem mu naredila buckin zos s krompirjem pa piščančka zraven. Je tak mazal da ge je blo veselje gledat.
Damo pa mi 3x na teden meso pa 1x na teden ribo ostalo pa zelenjavo s prilogo.

Anaina -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (19.2.2016 9:40:09)

Sladkorčica upam da se ne razvije kaj in da se čimprej pozdravite.

LeyaPrive -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (19.2.2016 9:47:04)

Kaj pa dajete kaj za dopoldansko malico? Mi2 sva res počasna s tem uvajanjem GH, sedaj imava šele poštena kosila. Gede na to, da pri nas mesa (vsaj pri meni) ni ravno veliko na jedilniku, bom dajala meso vsaj 2x oz 3x na teden - 1x belo, 1x rdeče in 1x ribe.

A ima katera idejo, kdaj začeti s stročnicami? Kak grahek, leča, čičerika, fižol? Tudi tukaj je kak g beljakovin, kakšna vlaknina pa tudi ne bi škodila.

Midva greva danes tudi po 2 tednih malo ven. Ste me nahecale in greva v obija pogledat ploščice. Itak moram ven po plenice, pa še Muller je poleg Obija, tako, da je spotoma. Popoldne sem pa mojega nahecala, da nas v Ikejo zapelje, ker ima ravno en opravek v AT. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Sladkorčica, vidva pa v kopalnici malo savne naredita, inhalacije pa to. Jaz sem kar vodo v električno ponev dala in je bilo notri v pol ure kot v pravi savni. Pa malo soli zraven, da se posnema morski zrak. Inhalacije so mus zato, ker zmehčajo oblogo in se potem telo lažje prečisti. Bo pa potem mogoče malo več kašljal, ker se bo ta packarija razmehčala. Ampak to je ok.

Anaina -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (19.2.2016 9:54:23)

Leya dopoldansko malico imava midva sadje pa kak zdrobljen keks notri. Ful rad ima naribano jabolko pa malo borovnic in žlica dobljene plazme. Popoldansko malico pa imava mlečno.
Grah, čičeriko,... lahko že daš. Midva sva s tem začela pri petih mesecih drugače po smernicah naj bi pri 6.

sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (19.2.2016 10:05:17)

Hehe no superca se bota malo razvedrila ker sta že tok časa noter mogoče bo tudi malemu pasalo....ce boš kaj pametnega dobila pa le javi.

No jst bom tudi isto naredila zdaj za začetek. Bom pa probala meso v lastnem soku zdusit.
Midva imava tudi dop frutek ali skutico po dop spanju. Potem pa kuham pa nevem neki mi je začel strajkat glede krompirja mogoče ga je že tole mal matrala pa ni hotel preveč jest.
Bom pa danes zvečer naredila to savno sam kašlja pa kar precej tak moker kašelj ima .ppa tudi pokakal se je in je bilo polno sluzi. Zvečer je bil pa tok zaspan sam mu ni dalo dihat ker ma tud nosek mal zamašen. ..sem pa sam hitro tonimer pa aspirator spucala nosek no pol je pa kar spal...sem bla sigurna da bo ponoči zakuhal no pa ni

sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (19.2.2016 10:11:49)

Jst bi mu dala tudi kak gres kuhan sam ne morem sam na vodi skuhati mleko pa sploh nevem katerega bi lahko ...alpsko ne aptamil ni za kuhanje jst pa tuš nimam tok na zalogi da bi si stiskala. ...pomoje da bom počasi nehala oz rada bi se sam zjutri pa zvečer dojila kokr časa pač bo.

jesse16 -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (19.2.2016 13:08:42)

Sladkorčica jaz mu gres skuham v kompotu, poberem ven sadje in v tisti vodi skuham gres. Ali pa včasih za kosilo skuham polento v juhi. Ker midva imava 2 x na dan železo in takrat ne sme biti nič mlečnega za obrok.
Bošček mali upam da se res čimprej pozdravite.

sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (19.2.2016 13:30:02)

Ja bom še jst pol to probala no sam zdaj bova imela bolj uvajanje piščančjega mesa bomo videli če bo šlo čeprav nevem kako ga naj sploh zmiksam tako majhno količino pa mam in palični in za sekljalnik in se od tupervare ročni sekljalnik pa se od robota mikserja Hehe polno mašin pa nevem....Bom probala kar z paličnim pa kar bo pa bo...

Ja upam da se res pozdravimo sicer kaže da nebo nic resnega ker kar precej kašlja. ..

Zdaj sladko panca. ..kar naj ....se bo bol pozdravil pa mogoče kaj zakuhal ker je tok da ma čist malenkost vročine tam 37 in je in ni....za sirup je premalo

Anaina -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (19.2.2016 20:51:54)

Večer punce.
Kako ste preživele ta muhast dan? Sladkorčica res upam da bo pikec čimprej zdrav. Glede mesa pa sem ga jaz vedno z zelenjavo skupaj pasirala. Drugače je tak blo presuha vse skupaj.
Punce je katera od vas razmišljala o nakupu nahrbtnika za nošenje otroka?
Me ful vleče v nakup ampak so pa kar dragi:) morem se malo pozanimat na kaj moram bit pozorna pri nakupu.

sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (19.2.2016 21:10:33)

Ojla...

Ja anaina sem videla da bo treba zelenjavo zraven ker je suho. Pa najbrž ni bil danes dan za novo hrano ker je na pol bolan in mu je šlo na bruhanje tako da ni nič pojedel..... smo danes pa tako tečni bli čez dan da je blo za znoret. Spal je pop pol se je pa zbudil in joku v eno 2 uri. Nič ni hotu ....pol sem se pa spomnila če ga mogoče zraven še dlesni...in res hitro gor letim po gel ga namažem in res zaspal ...No pol se je pa zbudil kot prerojen.

Anaina jst sm dobila od mojega od sestre je dala tak nahrbtnik je pa od brevi. ..sam ne znam ti pa svetovati na kaj moraš bit pozorna...

jesse16 -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (20.2.2016 10:53:06)

Živijo
kako ste kaj?
Ne vem katera je pisla za igre z senzorično žogo. Jaz sem jo danes kupila pa nikjer ne najdem iger. Ali lahko napišeš še enkrat kje si našla ideje za igro lepo prosim.

Druače smo v vredu, pridno jemo. Danes bo jedel makarončke sem dobila oruzne brez jajc in mleka.
Sladkorčica upam da ste že bojši.

sladkorčica -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (20.2.2016 11:10:13)

Ojla punce....

Za nami je zelo težka noč ...mali je skoz joku. ...nevem ce se bo tole dobro izšlo. ...Zdaj sem mu dala daleron ker je imel kar visoko vročino in je čist zakuhal zdaj pa naprej spi. Verjetno bom šla kar dezurnemu nebom čakala ponedeljek. ...mam na sumu da ga grlo boli ker noče čist nič jest. Tudi dojit ne. Sem mu pa dala sok od frutka za pit je vsaj to pil da nebo ga preveč izcrpalo.

Jst sm taka kot zzombi spala sem slabo uro mali je na meni zaspal ol pa kukr sm ga položila je začel jokat. Res nisem si mislila da se bo kaj več iz tega razvilo. Bila je pa sigurno okužba presnji soboto ko smo šli k meni domov in je bila cela hiša bolna. Sam ko bi tako vedla nebi šla .No vedela sem da bolehajo sam nisem vedla.da je tako hudo.

Upajmo na najboljse da se bo umirilo vse skupaj. Midva bova pa za par dni gosto hrano odstavila kaj čem ga pa silit če noče bo raje samo dojen

Anaina -> RE: Avgustovcki in avgustovke 2015 (20.2.2016 11:19:03)

Ojej Sladkorčica. Boga ti in malček. Upam da bo res čimprej ok. Pa a daleron lahko daš tok majhnemu? Men so rekli strogo da nič razen paracetamol svečk. No tudi naša noč ni bila kaj prida. Nas pa zobki mučijo. In se tudi zbuja ponoči. Mu sicer dajem homeopatske. Za kake dve ure do tri pomaga potem pa je spet jok in prstki v ustih.
Upam da čimprej mine.
Sladkorčica se tamali fejst kašlja?

Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>