Lanika007 -> RE: Julijke 2016 (22.1.2016 11:42:40)
|
Anonimna [sm=zz_wub.gif], prav imaš...same neumnosti mi gredo po glavi, ker imam preveč časa za razmišljanje. Zadnje 2 dni imam bolečine okoli trebuha pa najprej me je panika primila, potem pa sem si rekla, da maternica se mora itak raztegovat, kaj sploh paničarim [sm=smiley36.gif] ampak vidiš, preveč misli mi gre po glavi in iz muhe delam slona - PRIZNAM! Je pa res dolga...ko pomislim kje je še poletje...joj joj joj! Vem pa da se bo splačalo, že sedaj smo prišli tako daleč kot še nikoli doslej. In že to se mi zdi velik dosežek + da se počivanje obrestuje. Vsaj v mojem primeru. Hmmm...si učiteljica? [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Popotnica4715, jaz ležim že 3 mesece in še vsaj 6 mesecev me čaka. Sedaj še gre nekako, ampak vidim, da čim je sonček me prav vleče, da bi vzela psa in šla na en dooolg sprehod. Pa ne smem. Upam, da se bom v toplejših dneh vsaj posončila kaj, da ne bom lih bela kot sir [sm=smiley36.gif] Strogi počitek pa imam predpisan, ker imam dvorogo maternico s pregrado. Do prvega SS niso niti bili pozorni na to, po prvem SS pa so mi jo diagnosticirali. Ker sem imela že 2 SS v preteklosti, so mi tokrat v karton in v materinsko postavili diagnozo: "visoko rizična nosečnost, izrazito razdeljena dvoroga maternica s pregrado, histeroskopsko operirana, ponavljajoči se splavi". Ginekolog mi je že pred tole (3.) nosečnostjo razložil, da takšno obliko maternice, torej zelo izrazito + še pregrada, ima le 0,01% žensk. Možnosti za zgodnji splav, pozni splav in prezgodnji porod so v mojem primeru več kot 50%, tako da do konca nosečnosti je vprašanje kaj bo. Zato se tudi ne upam pretirano veselit glede nosečnosti (čeprav sama v sebi sem zeloooo navdušena), pa tudi nikomur še nisva povedala in najbrž tudi ne bova namenoma sporočala novice. Sem pa lani bila tudi histeroskopsko (vaginalno) operirana, da so mi odstranili le del pregrade. Moj gin pravi, da bi bilo slabše odstraniti celo pregrado, saj bi maternica izgubila oporo na katero je navajena vse življenje. Torej po domače povedano imam maternico razdeljeno na 2 polovici...tako je še najbolj razumljivo. Kar pa posledično pomeni, da ima otrok na voljo le eno polovico za rast in razvoj. V primerih tanke pregrade, v nosečnosti otrok z rastjo lahko tudi pretrga pregrado, da ima več prostora, jaz pa jo imam precej debelo, tako da je skoraj nemogoče, da bi se pretrgala. Zaradi pomanjkanja prostora lahko pride do prezgodnjega poroda, kar vem da se ne konča srečno v večini primerov. Poleg tega pa moram še jemati Utrogestan (hormon Progesteron) do 5. meseca nosečnosti. Počivanje pa do poroda...ahh [sm=smiley13.gif]
|
|
|
|