RE: Julijke 2016 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Blue_one -> RE: Julijke 2016 (20.1.2016 18:31:41)

Hej punce,

še jaz se oglašam :) Tudi za mano končno NS [sm=bravo.gif] Zaenkrat je vse v redu, tako da sem ful, ampak res ful vesela. Sva dobila cel kup slikc, lepo razloženo kje je kaj, zaenkrat zgleda da se otročič lepo razvija :) Za spol nisva vprašala. Bolj ko razmišljam, bolj mi je vseeno, priznam. Glede spola mislim. MI je pa prestavil datum na 25.7, čeprav glede na velikost bi mi ga lahko še na par dni prej, pa je potem vzel neko vmesno varianto. Sedaj imam reden pregled 3.2 .
Še vedno se mi pojavlja srbečica, ki jo poskušam krotit na različne načine: ne ugotovijo od kje izvira in sploh zakaj: Pa bo že bolje. Drugače pa itak neprestano v pogonu. POčasi bom začela kupovati nosečniška oblačila. Čeprav zaenkrat še ni neke potrebe po tem.

Blue_one oz anonimna [sm=zz_sluggish.png]

Amour -> RE: Julijke 2016 (20.1.2016 21:38:08)

IZVIRNO SPOROČILO: julija 2016

Pa še eno prošnjo ... a bi lahko tudi mene katera dodala v skupino na FB. Eno sem sicer najdla, ampak mislim da ni prava, saj sem prebrala da naj bi bila "tista prava" skrita. Na FB profilu me najdete pod SA SA.

Najlepša hvala

LP

Julija, jaz te na FB ne najdem. Če te ni še nobena dodala, mi pošlji ZS z linkom do svojega profila.

Lanika007 -> RE: Julijke 2016 (21.1.2016 9:02:08)

Lepe novice, Blue_one [sm=bravo.gif]
Za srbečico pa je že ena spraševala...najbolje, da v googlu napišeš "srbečica v nosečnosti" in boš našla razlago. Se pa pojavlja zaradi hormonov-ja, tudi koža se spreminja.
Jaz se s srbečico ukvarjam pribl. zadnje 10 dni. Me začne kar hrbet srbet, pa notranja stran komolcev...hrbet je vsekakor najhujši! Mi pa zelooo pomaga Ognjičevo olje (prav za mazanje kože med nosečnostjo za preprečevanje strij), sem ga pa kupila v Baby Centru, je brez barvil in arom. Smotano je samo, da si potem mastna, ampak meni se zelo hitro vpije, ker imam suho kožo. Se pa mažem vsak večer po tuširanju in čez dan, če me res neznosno srbi. Aja, pa poceni je (4€ = 200 ml)[sm=smiley1.gif]

Lanika007 -> RE: Julijke 2016 (21.1.2016 9:03:57)

Aja, pa 3 dni pred pregledom NUHALNE SVETLINE se ne sme mazati trebuha z nobeno kremo!!! Povem, ker mene ni na to nihče opozoril, potem pa smo na pregledu slabše videli..[sm=zmeden.gif]

Lanika007 -> RE: Julijke 2016 (21.1.2016 9:12:04)

No, ker se mi zdi škoda odpirat novo temo (ker se bo itak izgubila), bom napisala kar tukaj...

Po včerajšnjem pregledu (1 dan po NS) sem res kooomaj čakala ta pregled, da mi gin končno odpre materinsko. Zmenjena sva bila, da je do 12t ne bo odpiral, ker nismo vedeli kaj bo.
Včeraj na pregledu pa vse super, fižolčka smo videli, čeprav nam je kazal hrbet, ampak gin je bil zelo zadovoljen s stanjem in pravi, da za sedaj kaže super.
Potem pa mi pove, da bom do konca nosečnosti morala doma ležat, NIČ delat, torej ne smem nič razen si vzet kakšen jogurt pa čaj...še kuhat ne smem. Ne smem se lotit nobenega športa, še sprehod je rekel, naj omejim, nič spolnih odnosov, itd. Dokončal je s stavkom, da najraje vidi, da sem doma zavita v vati in le počivam in počivam...
Moram dodat, da je bil res zelo prijazen in razumevajoč, ampak jaz ležim že skoraj 3 mesece doma-odkar sem izvedela za nosečnost.
Že tako me ubija, da nimam kaj početi razen bulit v tv ali kaj ustvarjati, ampak to mi vzame 3 ure/dan maximalno. Zdaj pa ko pomislim, da moram biti tako še nekaj mesecev, me kr pokoplje, priznam...

A je še katera imela tako izkušnjo, da je morala samo ležat? Vsaj, da mi bo malo lažje pri srcu, da nisem edina [sm=zmeden.gif]

Anonimen -> RE: Julijke 2016 (21.1.2016 9:44:41)

Lanika moja prva nosečnost je bila taka. preležala sem sicer "samo" drugo polovico, ampak vem, kako ti je - MUKA, ker si sam sebi v napoto, nekoristen, dolgčas je za umret, glava je kar naenkrat popolnoma prepolna vsega razmišljanja, ne veš kaj bi sam s sabo... [sm=zmeden.gif] ni fajn, te pa popolnoma razumem. rekla bom tkole - se splača. vem, da ti tale stavek ne pomaga dosti, ampak je res. bo šlo počasi mimo, ampak BO ŠLO - in kar naenkrat boš imela v rokah čudovito malo bitjece [sm=bravo.gif][sm=darilo.gif] potem bo akcije še in še, o tem nikar ne dvomi [sm=smiley36.gif] svetujem ti, da si pridna in ubogaš (a se vidi, kaj sem po poklicu? [sm=jezicek.gif] ), če pa se boš vredu počutla, pa mogoče en "prekršek" tedensko ne bo nič hudega - v smislu kakega nastavljanja sončku zunaj, mogoče par korakov na prostem, si skuhaš puding itd. Vem, da te nisem bistveno potolažila, ampak verjemi mi, vredno je! zdaj pa pogumno nazaj na kavč [sm=smiley2.gif][sm=zz_wub.gif]

Popotnica4715 -> RE: Julijke 2016 (21.1.2016 20:11:20)

Lanika tudi jaz sem zadnje tri mesece strogo ležala...si rečeš da boš za otročka vse pretrpel, ampak tole pa začenja načenjati psiho...te čisto razumem. Danes po NS je bilo rečeno, da se stvari izboljšujejo (hematom se zmanjšuje, posteljica ni več tako nizko), ampak naj vseeno ne pretiravam z gibanjem. Lahko se mirno sprehajam, ne smem pa v službo, ni spolnih odnosov itd...ampak zame je dovolj samo to, da mi ni potrebno strogo ležati, ostalo bom preživela. Te pa razumem in ti lahko rečem samo eno...vse bo ok. Najdi si nekaj, kar te veseli oz nekaj, kar bi morala narediti, pa prej nisi imela časa. Jaz osebno sem te tri mesece začela pisati magistrsko nalogo, s katero že eno leto odlašam...naučila sem se urejati filmčke in zdaj počasi delam montažo s poročnega potovanja - pač učim se. Ležim na kavču z računalnikom ter srkam znanje vase...o stvareh ki me zanimajo. Razmisli in nekaj boš našla...Smem vprašat, zakaj imaš predpisano strogi počitek? S kakšnimi težavami se soočaš? Držim pesti, da bo vse ok in da najdeš nekaj, s čimer se boš zamotila :D

Lanika007 -> RE: Julijke 2016 (22.1.2016 11:42:40)

Anonimna [sm=zz_wub.gif], prav imaš...same neumnosti mi gredo po glavi, ker imam preveč časa za razmišljanje. Zadnje 2 dni imam bolečine okoli trebuha pa najprej me je panika primila, potem pa sem si rekla, da maternica se mora itak raztegovat, kaj sploh paničarim [sm=smiley36.gif] ampak vidiš, preveč misli mi gre po glavi in iz muhe delam slona - PRIZNAM!
Je pa res dolga...ko pomislim kje je še poletje...joj joj joj!
Vem pa da se bo splačalo, že sedaj smo prišli tako daleč kot še nikoli doslej. In že to se mi zdi velik dosežek + da se počivanje obrestuje. Vsaj v mojem primeru.
Hmmm...si učiteljica? [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Popotnica4715, jaz ležim že 3 mesece in še vsaj 6 mesecev me čaka. Sedaj še gre nekako, ampak vidim, da čim je sonček me prav vleče, da bi vzela psa in šla na en dooolg sprehod. Pa ne smem. Upam, da se bom v toplejših dneh vsaj posončila kaj, da ne bom lih bela kot sir [sm=smiley36.gif]
Strogi počitek pa imam predpisan, ker imam dvorogo maternico s pregrado. Do prvega SS niso niti bili pozorni na to, po prvem SS pa so mi jo diagnosticirali. Ker sem imela že 2 SS v preteklosti, so mi tokrat v karton in v materinsko postavili diagnozo: "visoko rizična nosečnost, izrazito razdeljena dvoroga maternica s pregrado, histeroskopsko operirana, ponavljajoči se splavi".
Ginekolog mi je že pred tole (3.) nosečnostjo razložil, da takšno obliko maternice, torej zelo izrazito + še pregrada, ima le 0,01% žensk. Možnosti za zgodnji splav, pozni splav in prezgodnji porod so v mojem primeru več kot 50%, tako da do konca nosečnosti je vprašanje kaj bo. Zato se tudi ne upam pretirano veselit glede nosečnosti (čeprav sama v sebi sem zeloooo navdušena), pa tudi nikomur še nisva povedala in najbrž tudi ne bova namenoma sporočala novice.
Sem pa lani bila tudi histeroskopsko (vaginalno) operirana, da so mi odstranili le del pregrade. Moj gin pravi, da bi bilo slabše odstraniti celo pregrado, saj bi maternica izgubila oporo na katero je navajena vse življenje. Torej po domače povedano imam maternico razdeljeno na 2 polovici...tako je še najbolj razumljivo. Kar pa posledično pomeni, da ima otrok na voljo le eno polovico za rast in razvoj. V primerih tanke pregrade, v nosečnosti otrok z rastjo lahko tudi pretrga pregrado, da ima več prostora, jaz pa jo imam precej debelo, tako da je skoraj nemogoče, da bi se pretrgala. Zaradi pomanjkanja prostora lahko pride do prezgodnjega poroda, kar vem da se ne konča srečno v večini primerov.
Poleg tega pa moram še jemati Utrogestan (hormon Progesteron) do 5. meseca nosečnosti. Počivanje pa do poroda...ahh [sm=smiley13.gif]

Anonimen -> RE: Julijke 2016 (22.1.2016 16:34:09)

Lanika bingo, uganla iz prve [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] ti pa povem - zdele, ko berem, kaka je tvoja diagnoza oz. čemu težave z donošenjem - sodelavka skupaj s teboj sodi v tist miniminimalni procent žensk s takšno maternico. In veš kaj? to so ugotovili po prvem porodu!!! povsem normalno donosila prvega otroka, pa noben sploh vedu ni... (ajde, 32 let nazaj, kaj so pa takrat vedl [sm=smiley36.gif] ). no, potem je blo pa že problem zanosit, so jo pa operiral, isto delno odstranli pregrado in donosila je fantka, rojenega s CR. in VEM, da bo pr teb tut tko, ker js mam zmer prou in če js neki rečem, pol DRŽI [sm=jezicek.gif] [sm=zz_wub.gif]

Lanika007 -> RE: Julijke 2016 (22.1.2016 17:37:28)

Anonimna , pa moj 2489. čut za ugibanje še deluje [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Poznam ženske, ki so imele ali imajo pregrado, tudi ki so že bile operirane, ne poznam pa nobene s tako hudo obliko maternice.
Je res smotano, ker izkušnje niso enake kot s kolegicami, ki so npr. "zdrave" oz. niso imele večjih težav v nosečnosti. Pa bi res učasih potrebovala kakšno zgodbo ženske, ki je to že dala skozi. Če ne drugo, vsaj tisti občutek, da "nisem sama" v tem.
Je vsekakor težko, ampak jaz sem trdno prepričana, da bo letos srečno leto [sm=smiley17.gif][sm=smiley17.gif]
Glede CR me sploh ni strah - če so vse preživele bom pač tudi jaz, samo da bo vse ok in da dobimo zdravo štručko, pa seveda, da bom tudi jaz v redu.
Glede tega, da bo v redu pa...TE DRŽIM ZA BESEDO [sm=smiley36.gif] hehe

prvič_nosečka -> RE: Julijke 2016 (22.1.2016 18:10:01)

Živio punce... Šele zdaj sem našla ta forum in to temo. Tudi jaz mam rok julija. Torej se vam pridružujem. Upam da ne zameri kera, sam se nova tu gor :) Sem prvič noseča, kar je neverjetno. Nosečnost je bla načrtovana in zaželjena. Zaenkrat je vse ok. Drugače imam pa rok 19. 7. :)

tofsy87 -> RE: Julijke 2016 (22.1.2016 18:19:53)

Julijke pozdravljene :)

midva s fantom tudi pričakujeva julija najinega prvega otročička in se ga že zelo veseliva :) prvi trije meseci nosečnosti so minili brez problemov, tudi jutranjih slabosti ni bilo - tako, da se počutim super. Nuhalno svetlino sva dala čez prejšnji teden, je vse ok - blo je fino, da je bil lahko tudi partner prisoten, saj do takrat dejansko sploh ni uspel dojeti, da sem res noseča. [sm=duda.gif] je bila na nuhalni kr živahna, je vs čas brcala in krilila z rokami, sva dobila par lepih slikic in posnetkov [sm=bravo.gif]

me pa zanima, če katero že boli v predelu kolkov oz medenice - jst se namreč že par dni komaj premikam - pa ne vem, a je to že posledica razširjanja al kaj bi blo lahko? [sm=zmeden.gif]

p.s.: je katera v skupini julijke tudi na fb-ju in bi me lahko dodala vanjo?

Anonimen -> RE: Julijke 2016 (22.1.2016 18:35:51)

pozdravljene nove nosečke [sm=bravo.gif] lepo je, ko se naša "družinica" širi [sm=bravo.gif] [sm=zz_wub.gif]

Amour -> RE: Julijke 2016 (22.1.2016 19:10:11)

Evo, punce, amniocenteza za mano.
Ni bilo boleče, morda je pomagalo tudi to, da nisem bila popolnoma nič živčna, ker sem imela itak cel teden gužvo in nisem imela časa razmišljat. Danes pa je bilo treba biti že ob pol osmih v porodnišnici, na vrsti sem bila prva in se sploh še nisem uspela zbuditi do takrat :)
Ker sem rh-, sem dobila tudi zaščitno injekcijo, ki je v resnici bolj bolela kot vbod pri AC. Sem mislila, da so me samo malo požokali, pa je bila igla že notri.

Predtem so mi naredili komplete UZ z vsemi meritvami, je pa G pri pregledu večkrat uporabila žensko obliko, se sicer potem popravila na nevtralni "otročiček", ampak če bo punčka, bom vesela :). Nisem ekstra spraševala za spol, itak sem na obrazcih navedla, da želim izvedeti spol.

Omenila je le, da imam posteljico izrazito desno, nimam pa pojma, kaj to pomeni, nisem spraševala, bom naslednji teden svojo G, ker imam redni pregled.

Skratka, zaenkrat vse BP, samo par dni naj bi malce bolj počivala.

Pa se mi že danes malo meša od dolgčasa ... tako da Lanika, ti nič ne zavidam. Kot tudi ne zavidam nobeni drugi, ki mora veliko počivati.

Pridruži se nam na FB tudi pri julijkah, imamo dve skupini in je kar živahno, vsaj nekaj, da ubiješ dolgčas ;)

Marčevka2010 -> RE: Julijke 2016 (22.1.2016 19:38:12)

Super, da te ni bolelo. Saj mene je po moje samo zato, ker sem se preveč napsihirala. To pa je posledica tega, da sem doma in preveč tuhtam o vsem.
Sedaj pa kar počivat, 2 ali 3 dni nič naporov. Kaj preberi, TV, rač.
Upam na čim boljše izvide, tako kot pri meni![sm=bravo.gif]

Popotnica4715 -> RE: Julijke 2016 (22.1.2016 20:36:55)

Lanika, da ti še eno zgodbo povem :D imam prijateljico s popolnoma istimi težavami. Ima popolno pregrado, dobesedno ima maternico pregrajeno na dva dela...opis popolnoma enak kot si ga ti navedla. Prav tako je imela splav v prvi nosečnosti (9. teden), nato žal mrtvorojeno dete v 17. tednu. Danes pa je ponosna mamica dveh čudežev (3 leta in 2 meseca stara). So ji rekli v tretji nosečnosti, v 12. tednu, da ne bo nikoli donosila...pa je obakrat...prvega je rodila v 37. tednu, drugega v 41. tednu (vmes so ji delno odstranili pregrado) :D imela je pa res trebuh zelo zanimive oblike :D ker sta imela otročka samo polovico maternice na razpolago, je bila desna stran trebuha bolj izrazita, nesorazmeren trebušček, ki pa je kazal na mali čudež, ki se je ugnezdil na ravno pravo mesto. Tako, da ne obupaj. Jaz verjamem, da se je tvoj mali čudež namestil na ravno pravi košček. Jaz se strinjam, da si pripravljena na vse, a vseeno naj ti to ne vzame veselja. Vidim pri sebi, da sem se tudi stalno pripravljala samo na slabe novice, da potem nebi bila preveč razočarana...ampak, kaj??? če se zgodi tisto najhujše, si vseeno razočaran in boli. Zakaj ne bi potem vsaj nekaj časa preživel srečen in ostal pozitiven? :) S temi besedami me je pumpal moj dragi :D in so se me prijele...tako da zdaj se veselim, čeprav še vedno lahko gre vse narobe :) zate sem pa prepričana, da se bo vse dobro končalo in boš julija pestovala malo dete! :D

Lanika007 -> RE: Julijke 2016 (24.1.2016 10:49:06)

Hvala punce [sm=smiley1.gif]
Mi je že malenkost lažje, ko preberem take zgodbe s srečnim koncem kljub vsem težavam.
Glede na to, da se počutim res super, no...kakšen dan bolj, kakšen dan manj, ampak ni hudega [sm=smiley1.gif] se tolažim, da očitno gre vse v pravi smeri.
Moja nosečnosti na žalost ne bo "uživanje", ampak bolj čakanje, da gre čimprej skozi, se bo pa vsaj na koncu splačalo.

Mogoče še eno neumestno vprašanje: A ima katera težave s poraščenostjo v nosečnosti?[sm=zmeden.gif]
Jaz sem kar naenkrat dobila grozno črne dlake po nogah (nikoli imela), tu pa tam kakšna dlakica na obrazu (GROZA) in popek imam tako poraščen da me je kar groza kako grdo izgleda...SKlepam, da je zaradi hormonov in se dlak okrog popka ne upam odstranjevat, da ne bi potem še bolj rastle...

Popotnica4715 -> RE: Julijke 2016 (24.1.2016 11:03:03)

Haha Lanika jaz imam iste težave s poraščenostjo,....prav groza se mi je pogledati v ogledalo...no noge in stegna sem vedno imela precej poraščena, ampak to sem vedno depilirala in ni panike...ampak zdaj imam pa trebuh tak kot da sem moški...[sm=zmeden.gif] groooza! Prav ne morem trebuha gledat...najhuje je pod popkom, ampak se ta travnik kar širi in širi in ne vem kaj naj naredim. Če bi si depilirala samo del po popkom, ki je najhujši, bi to zelo čudno izgledalo :D da bi si pa cel trebuh....to mi je pa tudi wtf :D tako da se raje ne gledam :D

Lanika007 -> RE: Julijke 2016 (24.1.2016 19:25:13)

Joj joj joj [sm=smiley4.gif] meni se kar pojavljajo dlake, ki jih nikoli nisem imela...pod popkom je res obupno, ampak jih raje ne bom tikala...kot praviš Popotnica 4715, bo izgledalo res kr neki, če si podepiliram [sm=smiley36.gif]
Noge pa si itak depiliram, pač bom zdaj morala pogosteje, ker se dlake bolj vidijo. Prej sem imela čisto tanke in svetle, tako da sem se pozimi res manj depilirala, poleti pa vsekakor na 2-3 dni, ker se pač bolj vidi.
A to kaj izgine po porodu? Ker če ne bom kot kot ena opica [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Amour -> RE: Julijke 2016 (24.1.2016 19:32:00)

Punce, baje porascenost kaze na spol deteca, ampak sem pozabila, na katerega. Mislim, da na puncko.

Jaz sicer nimam s tem tezav, ravno nasprotno, imam feeling, da mi dlake pocasneje rastejo (happy, itak).

Amour -> RE: Julijke 2016 (24.1.2016 19:38:02)

Lanika, a pol kaj opremo spremljas ipd., ce pocivas, ali raje se ne, da cesa ne jinxah?
Midva sva zdaj pocasi zacela gledati vozicke ...
Sva pa danes na bolhi kupila previjalno in jo je sel dragi iskat :)

Mene pa muci pomanjkanje casa, a ni to noro? Ene ne veste, kaj bi s casom, ker ste obsojene na pocitek, ene se pa komaj lovimo :/ . Mislim, da bj bile vse najbolj zadovoljne z zlato sredino :)

liora -> RE: Julijke 2016 (25.1.2016 9:23:51)

Jaz zaenltat nimam problemov z poraščenostjo in ne se depelirat kr bo po nosečnosti morda odšlo. Jaz imam bolj probleme z švicanjem. Morda ne še toliko švicam kolikor smrdim groza deodoranti vsak dan bilo kam grem [sm=zmeden.gif]
Sama naj bi bla trenutno v 15 tednu in me zanima kdaj se ti začne tista črta delat pod trebuhom

Lanika007 -> RE: Julijke 2016 (25.1.2016 10:36:24)

Amour, Hahaha [sm=smiley36.gif] vseeno mislim, da bo fantek, čeprav še ne veva spola...ampak nima veze, samo da je živo in zdravo!

Sva pa z možem en dan po pregledu šla malo pogledat za opremo..če ne drugo, da vsaj vidiva kakšna je izbira in cene. Posteljico pa sicer že imam (darilo), voziček pa imava tudi že ogledan, ampak sva se dogovorila, da bova šele v 5. in 6.mesecu začela z nakupi. Prej nima smisla, ker ne vemo kako bo šlo, kasneje pa bi bilo lahko skoraj pozno, ker imam veliko možnost, da bom prej rodila. Tako, da malo gledava...jaz vozičke, on pa avtosedeže - hja, moški [sm=smiley36.gif]
Sicer pa zjutraj malo poležavam (tako izgubim čas), potem si v miru pripravim zajtrk in pojem, potem pogledam kaj po TV...kakšno serijo, film, kakšno drugo neumnost, nato se malo lotim dela: izdelujem čestitke, to je moj hobi in moje delo (lahko me tudi dodaš na FB "Unikatne Čestitke", imam pa enako slikico kot tukaj), potem pa je že čas, da moj mož pride iz službe in je lažje.
Kakšen dan se mi grozno vleče, kakšen pa mine tik-tak [sm=smiley1.gif]
Ti pa rade volje podarim kej časa, ker ga imam viška [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Aja! Pa še 2 nosečniške hlače sem si naročila na Vertbaudet...spet navdušena! [sm=jezicek.gif]

Liora, tale črta, t.i. "Linea negra" se ne pojavi vsem nosečnicam, tako da ni nujno, da jo boš dobila [sm=smiley1.gif] sicer pa je zelo odvisno, lahko se začne pojavljati od 12t dalje, enim pozno v nosečnosti, enim pač nikoli.

Amour -> RE: Julijke 2016 (25.1.2016 10:58:23)

hihihi, kul, Lanika, ja, se mi zdi, da je stranski produkt bolniške tudi spletno zapravljanje ...
evo, te dodam na FB :) in te bom dodala še v skupini, prav?

Mimogrede, kateri voziček pa imaš v mislih?
Midva sva ta vikend, ko sem morala zaradi amnio počivati, začela brskati ... OMG, kap me bo [sm=smiley36.gif]
Sicer sem se zaljubila v voziček Venicci in padla mi je v oči poljska znamka Tako.

Itak pa je treba iti v živo vse pogledat in potem počasi pretuhtati. Midva sva si zadala, da si izbereva nekaj favoritov in potem malo spremljava ponudbo v Avstriji, na Madžarskem (moj partner je Madžar) ali v Sloveniji in pa seveda na Bolhi in nato kupiva nekje maja, razen če naletiva na kako res ugodno akcijo.

Lanika007 -> RE: Julijke 2016 (25.1.2016 12:23:44)

O super, hvala ti! 😊

Joj, ne vem katera znamka je bila, ker sem si samo sliko shranila. Bom pogledala...
Nama je vazno, da je 4v1, torej da ima lupinico, kosaro, sportni del in torbo, da je nevtralne barve, cim bolj zlozljiv in seveda ne predrag. Drugo pa niti ne vem na kaj bi morala bit se pozorna.
Sva videla enega v Baby Centru...res je bil cudovit, ampak 1.200€ za vozicek pa res ne dam!

Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>