RE: Julijke 2016 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Lanika007 -> RE: Julijke 2016 (10.1.2016 17:41:24)

Jaz sem do sedaj ze 3x jedla morske sadeze. Ce so neoporecni, torej niso stari ali pokvarjeni in so toplotno obdelani, ni straha. Sem ze povprasala gin po tem, ker jih zelo rada jem 😊
Tezava bi bila le, ce bi povzrocili zastrupitev oz. slabosti.

Jaz osebno se najbolj izogibam majonezi (vsebuje surova jajca), to vkljucuje namaze z majonezo in francosko solato, izogibam se surovem mesu, npr. tatarski biftek, ceprav naj nosecnice ne bi jedle niti salam, niti sirov s plesnimj.
V zaljucku: ce upostevas VSA navodila, ne bi smela jest nic razen sadja in zelenjave. Pa naj mi katera pove kako je to mogoce?

Jaz mislim, da ce bos 1x jedla skoljke, ce si jih zazelis...ne bo nic narobe. Naj bodo le dobro skuhane ali pecene. Pa mrzlih ne smes nikoli pogrevat!

Lanika007 -> RE: Julijke 2016 (10.1.2016 17:53:56)

Ali nosečnica lahko uživa morske sadeže?

Morski sadeži prehransko gledano ne vsebujejo toliko dobrih snovi kot ribe, imajo pa tudi manj živega srebra. Seveda je treba tudi tukaj paziti, da prihajajo iz neoporečnih vod. Zmerno se lahko uživajo lignji, raki, školjke … Vseeno pa se je treba izogibati surovim školjkam in morskim sadežem, za katere ne vemo, če so sveži in kako so pripravljeni.

(Bibaleze.si)

supermamy -> RE: Julijke 2016 (10.1.2016 18:54:45)

Kako pa naj vemo, da je nekaj zagotovo "neoporečno"...Jaz sem se enkrat okužila z morskim listom, kupljen v enem izmed velikih centrov v ribarnici..še sreča, da to ni bilo med nosečnostjo. Res je, da je majhna verjetnost da kaj stakneš, ampak jaz izivala ne bom, se bom vzdržala 9 mesecev tej hrani, ker je še drugih tveganj preveč..to je še najmanj..

Amour -> RE: Julijke 2016 (10.1.2016 18:55:38)

Lanika, ker vidim, da ti naročanje na spletu gre (BTW, kaj si si naročila na Vertbaudet), ti toplo priporočam tale magnezij:
http://www.iherb.com/Now-Foods-Magnesium-Citrate-200-mg-250-Tablets/691

Je v isti obliki kot Magnesol, je pa neprimerno cenejši.
Jaz ga redno uživam, v povprečju eno tableto na dan, če zagusti, tudi dve. Mami, ki ima stalno težave z zaprtostjo (odkar pomnim), ga uživa po dve naenkrat na dan in je super zadovoljna.

S poštnino vred (če še nisi naročala na iHerb, ti svetujem, da izbereš najcenejšo, okoli 4 USD) ter pride cca 20 EUR in ga imaš za bistveno dlje kot Magnesol.

ulaah7 -> RE: Julijke 2016 (10.1.2016 18:57:54)

Ojla. Zdaj opazam da moj izvid pri NS ocitno ni tako dober za 20-letnico.
1:3400 pa nekaj.. Saj je vredu, ampak vseeno. No ja upam da je vse okej. Zdaj cakam se krvne izvide;)

Amour -> RE: Julijke 2016 (10.1.2016 19:09:43)

IZVIRNO SPOROČILO: supermamy

Kako pa naj vemo, da je nekaj zagotovo "neoporečno"...Jaz sem se enkrat okužila z morskim listom, kupljen v enem izmed velikih centrov v ribarnici..še sreča, da to ni bilo med nosečnostjo. Res je, da je majhna verjetnost da kaj stakneš, ampak jaz izivala ne bom, se bom vzdržala 9 mesecev tej hrani, ker je še drugih tveganj preveč..to je še najmanj..

Mislim, da gre predvsem za zaupanje. In poznavanje hrane, ki jo pripravljaš.
Ribe kupujem samo v točno eni ribarnici in nikjer drugje. Če kakor koli dvomim o kakovosti / svežini, je ne uživam, tudi če sem jo kupila pri zanesljivem viru. Noro imam rada sushi, zadnjič sem ga kupila dragemu in čeprav sem zraven milo gledala, sem se vzdržala.

Je pa tako, da je predvsem slabo oprana (še posebej domača zelenjava z vrta, ki je bolj odprt za mačke kot neka "laboratorijska" proizvodnja) zelenjava tudi lahko vir tokse ... Tako da jaz npr. v tem trenutku ne uživam solat drugje, kot doma, ko točno vem, kako je oprana. Niti ne jem kupljenih sendvičev, v katerih je npr. zelena solata, termično neobdelane mesnine, ...

Tako ali tako je v resnici možnosti ful ful ful malo, dejstvo pa je, da so. Zgodi se zdravi, nenoseči osebi, lahko se zgodi tudi nosečki. Mislim, da mora vsaka pri sebi preceniti, koliko pozornosti bo temu namenila in kje se konča zdrava (kmečka) pamet in nadaljuje pretiravanje :)

Lanika007 -> RE: Julijke 2016 (10.1.2016 20:11:24)

Amour, hehe [sm=smiley36.gif] Naročila sem si jeans hlače (slim fit, ker take nosim), poleg vsega so bile še znižane in ene žabe, da bom imela za na kakšno obleko - pride prav.
Sicer pa ta teden dobim paket, tako da komaj čakam! [sm=bravo.gif]
Bom pa pogledala tudi za Magnesol, seveda če se izplača, itak ga imam namen pit do 8. meseca sigurno. Hvala!

Glede morskih sadežev in rib bom tako rekla: Če bi gledali na vse kako je lahko škodljivo, potem niti dihali ne bi! Že res, da nima smisla za pretiravanje in izpostavljanje nečemu kar škoduje, ampak vse v mejah normale in zdrave pameti.
Tu se popolnoma strinjam s tem kar je napisala Amoru - gre za zaupanje. Zase vem, da na splošno v življenju ne jem hrane, ne pijem in ne kupujem nečesa v kar dvomim oz. ne vem ali je v redu. V primeru morskih sadežev sem naročila npr. pico v piceriji v kateri jemo že dolga leta in vem, da v njihovo hrano ne dvomim. Drugje ne bi NIKJER naročila karkoli morskega!
Potem sem pa še jedla ribe, ki so bile domače - ulovljene isti dan od družinskega prijatelja. Tako hrano jem. Da bi pa jedla kar kjerkoli, sploh pa nekaj, kar ne vem kaj vse je dodano v jed....ni govora. Pa tudi pred nosečnostjo, ne samo sedaj.
Jaz sem se tudi enkrat čisto naključno zastrupila z gobami, da sem bruhala pa driskala 2 dni, pa sem jih čez čas vseeno jedla in se nikoli ni ponovilo.
Je pa tudi zelo odvisno kako je hrana pripravljena. Nepopolno toplotno obdelana hrana predstavlja enako tveganje kot če bi jedla surovo...saj nekako je še surovo.
Pa tudi recimo ribe so zdrave v nosečnosti, a če pretiravamo se lahko v telesu nakopiči živo srebro, ki je seveda strupeno. Pa telo vseeno potrebuje Omega 3, ki je v ribah.
Živemu človeku se vse lahko zgodi, tako da verjetnost, da bi se med nosečnostjo okužila ali zastrupila je enaka kot če ne bi bila noseča.

Če bi vedeli kaj vse je v hrani, pijači in VODI....verjemite - še živet si ne bi upali! [sm=smiley36.gif]

ulaah7 boš videla, da bo vse ok! [sm=pikapoka2.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif]

Lanika007 -> RE: Julijke 2016 (11.1.2016 12:02:45)

No, pa sem danes dobila paketek [sm=zz_bounce.gif]
V četrtek 7.1. sem oddala naročilo in danes sem dobila (torej v roku 3 delovnih dni), kar je res pohvalno! Ponavadi sem pakete čakala in čakala...
In sem definitivno ostala zelo presenečena ko sem odprla - vse je lepo zapakirano in zloženo, kar se tiče samih jeans hlač so mi super! Velikost mi je prav (tudi če dobim še kakšen kilogramček ali dva, kar bo zagotovo), hlače so super elastične, kroj super, stojijo mi lepše kot katere koli druge navadne jeans. Jih bom kar nosila [sm=smiley36.gif]
Pa tudi se vidi, da so zares kvalitetne.
Zraven sem si naročila še žabe....črne s tkanim vzrocem in sem spet presenečena kako kompaktne in kvalitetne so. Pa za res malo denarja....

Tako da moj zaključek je: HVALAAAAAA Amour, da si mi povedala za tole stran [sm=smiley36.gif]sigurno bom še naročila, ampak ko bo buši malček večji (komaj čakam) in res priporočam vsem, ki potrebujete lepa, udobna in kvalitetna nosečniška oblačila! Jaz jim dam oceno 10+! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

srebro -> RE: Julijke 2016 (11.1.2016 12:34:09)

Evo tudi mene :) pdp imam 8.7 po nuhalni in 11.7 po uz :) moja druga nosecnost :)

Amour -> RE: Julijke 2016 (11.1.2016 19:23:53)

Super, Lanika, me veseli, da si zadovojna z nakupom.
Spletno nakupovanje zna biti hudo občutljiva reč in vsakdo, ki več tako nakupuje, to vzame v zakup, tisti, ki imajo manj izkušenj s tem, pa znajo hitro zameriti, če njim zadeve ne ustrezajo, češ, kaj za en pofl si priporočil [sm=smiley36.gif]

Jaz osebno veliko nakupujem preko spleta (od knjig, oblačil, obutve, prehranskih dopolnil, špecerijo, izdelke za vsakdanjo rabo, ...), tako da mi ni problema in z veseljem priporočam naprej, edino strah me je, da bo kdo razočaran.

Res sem vesela, da si zadovoljna. Mene se tudi presenetile predvsem cene, ker se mi zdijo res dostopne, sploh če naletiš na kakšno akcijo. So primerljive s cenami v HM in C&A, kakovost mi je pa bolj všeč.

Anonimen -> RE: Julijke 2016 (11.1.2016 21:22:19)

Hej

po dolgem času se javljam, berem vas pa kar redno. Tole stran za naročanje nosečniških oblačil sme si kar dodala med priljubljene. ZGleda, da bo super, če sta vi2 zadovoljni. Tudi magnezij mogoče naroči. Zaenkrat ga še ne pijem , ker nimam težav ne s prebavo ne s krči. Naj čimdlje tako ostane. Imam pa tako noro srbečico po celem telesu, da se mi totalno meša. Upam, da je alergija na nekaj -karkoli že, kajti še v življenju tega nisem imela. Upam, da je res to in da je z otrokom vse ok. Pregled imam naslednji teden in komaj čakam., da zvem če je vse tako kot mora bit. Pa železa imam tako malo v krvi, da dvomim, da ga bom do poroda dobila toliko kot ga je potrebno...

Kar se hrane tiče ne jem surovega mesa, vseh suhih salam, morskih sadežev in školjk, gob. Tako nekako. Pa poskušam čimmanj sladkarij, to je bistveno težje. Majonezi kupljeni v trgovini se ne izogibam se pa tisti, ki je narejena doma. Se pravi, da jo občasno malo pojem, ni pa zdaj to neko pretiravanje.

AH, lep večer vam želim,
anonimna [sm=zz_sluggish.png]

Lanika007 -> RE: Julijke 2016 (12.1.2016 12:22:34)

Amour, se popolnoma strinjam [sm=smiley1.gif] Poznam veliko ljudi, ki so me kar gledali postrani, ko sem rekla, da naročam na Ebayju (sicer ne oblačil, ampak razne drobnarije, predvsem okraske in take neumnosti, ker veliko sama ustvarjam)...meni se pa ni zdelo nič čudnega, če je ok in je po 10_x_ nižji ceni kot pri nas. Itak pa lahko stvari vrneš ali ti vrnejo denar, če ni ok. Jaz imam super izkušnje s tem in mi je veliko lažje naročit pa dobit domov, kot pa preiskat pol trgovskega centra pa še ne najdem kar iščem...
Se pa ne obremenjujem s tem, da bi bil kdo nezadovoljen, ker konec koncev smo si različni in imamo različna pričakovanja [sm=smiley1.gif]

Osebno - meni je tale stran bolj ušeč kot H&M, kjer imajo res nabite cene (ne samo hlače, tudi majice imajo predrage, izbira pa katastrofa), da ne govorim o C&A, kjer sem ostala tako zelo razočarana, da niti pogledat ne grem več! In kakovost je zagotovo neprimerljiva! Hlače, ki sem jih dobila se vidi, da je lep in kompakten jeans, lepo so barvane, lepo zašite. Saj nisem pikolovska, ampak tudi lepo narejeno nekaj pomeni. Potem pa mi še stojijo kot da imam rit 2 velikosti manjšo...kaj češ lepšega! [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Anonimna [sm=zz_sluggish.png], sem že pred časom slučajno zasledila o srbečici med nosečnostjo pa tudi pogostejšem kihanju in kašljanju...pa sem ti poiskala povezavo na to. Vzrokov je seveda lahko veliko, a ta je menda najpogostejši. Morda pa ti kakšen tam zapisan nasvet pride prav! [sm=smiley17.gif]
http://www.bambino.si/srbeca_in_razdrazena_koza_v_nosecnosti

Lanika007 -> RE: Julijke 2016 (12.1.2016 12:45:25)

Punce, a ima slučajno katera Angel Sound? Se odločam za nakup pa me zanima kako ste kaj zadovoljne z njim...

dable -> RE: Julijke 2016 (12.1.2016 13:37:21)

Tudi jaz se javljam po nuhalni, nisem se odlocila za dvojni hormonski test... Pozitiva naprej pa cim manj stresa :)

~pikapoka~ -> RE: Julijke 2016 (12.1.2016 14:03:33)

Lanika007 jaz ga imam. V prejšnji nosečnosti se mi je zdel super. Zdaj ga bom tudi počasi sprobala. Mislim, da je že čas...Je pa tko, včasih se moraš kar potrudit, da najdeš srčka. In moraš biti potrpežljiv.

Anonimen -> RE: Julijke 2016 (12.1.2016 15:49:59)

helou helou [sm=smiley1.gif]

no, školjk potem nisem jedla. me ne bo pobralo, če se jim v tem času odpovem, kljub majhnemu riziku pa v tem primeru mislim, da je vseen boljš in se izognit, kot pol jamrat. ne jem tut surovega mesa, termično neobdelanih jajc in plesnivih sirov. drugo pa vse po zdravi pameti (kolker jo premorem [sm=smiley36.gif] ) [sm=jezicek.gif]

Lanika js sm mela v prvi nosečnosti AngelSound in bla zelo zadovoljna [sm=bravo.gif] ni lepše uspavanke, kot zvečer v postelji poslušat tisti naaajlepši ritem na svetu [sm=smiley27.gif] zaenkrat ga zdejle še nimam, prejšnjič vem, da se je začelo sliat okol 17. tedna. no, je pa reku Pušenjak (pa moja G tudi), da me ima "zvok zelo rad" ker mam blazno lepe ultrazvočne posnetke [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] tko da bi se mogoče srček tut kej prej slišu.

srbeča koža? jaaaaaaaaaaaa grozn je [sm=zmeden.gif] praskam se ko da mam bolhe, uške in picajzle, vse na kupu!!! [sm=zmeden.gif] upam, da kmal mine. se sicer mažem skos z niveo (samo to uporabljam že ves čas), pa zadevo vsaj momentalno malo blaži. eh ja, težka je nosečniška... [sm=jezicek.gif] [sm=zz_wub.gif]

Amour -> RE: Julijke 2016 (12.1.2016 17:21:30)

Tudi midva imama angelsounds mini, ne vem, kakšni so drugi, a nama tale ustreza.
Uporabljava ga od konca 13. tedna, takrat sva ga dobila in tudi srček takoj našla. Včasih se srček najde res takoj, včasih ga je potrebno malo bolj iskat, včasih ga tudi ne najdem. Ga pa ne uporabljam vsak dan, recimo tam 3x, 4x tedensko.
Po mojem se je pametno, preden ga začneš uporabljati, odločiti, kako in kaj. Moja prijatlejica, ki ga je uporabljala, je velik panik in kadar srčka ni našla, je bila cela panika, dvakrat sta šla celo na urgenco, seveda vedno vse BP.
Mislim, da je zadeva kul z vidika povezovanja z malim bitjecem, ni pa ok, če si po naravi takoj takoj zaskrbljena in te zna potem to, da morda kdaj slučajno ne najdeš srčka, spraviti v velik strah.

Marčevka2010 -> RE: Julijke 2016 (12.1.2016 20:23:10)

IZVIRNO SPOROČILO: Amour

IZVIRNO SPOROČILO: brinika

Sem pa še prebrala da denimo Pušenjak ženskam, ki imajo na nuhalni svetlini tveganje manjše od 1:4000 ne ponuja DHT, razen seveda če katera sama želi...če bi torej jaz šla k njemu, mi ga torej ne bi ponudil, ker sem imela boljši rezultat, medtem ko so bili v MB, kjer sem bila kot rečeno skoraj zaprepadeni, ker ga najprej nisem želela...[sm=zmeden.gif]

Treba je tudi vedeti, da razmerje 1:4000 samo po sebi ne pove nič, ga je potrebno upoštevati tudi v kontekstu starosti. Jaz bom ob porodu 37 in ima rezultat NS+DHT 1:3404 in je to kao res ful dober rezultat za mojo starost, za eno 25-letnico pa najbrž nič posebnega ...
Kakor koli že, naročena sem na AC, ker me vseeno skrbi, pa še ne vem, ali bom šla ali ne.

Glede na starost ti jo kar priporočam, sploh, če jo imaš na napotnico. NS je pač samo verjetnost, AC je pa bolj ziher.
Jaz sem bila v četrtek, vbod zaboli, ampak je za preživet. Ene 3 dni je treba bolj počivat in se pazit. Rezultati so v 14 dneh. meni je delal Pušenjak.

Amour -> RE: Julijke 2016 (13.1.2016 9:06:50)

Hvala, Marčevka, sem nekje zasledila, da jo imaš v četrtek in sem mislila nate [sm=smiley1.gif]
Jaz sem prijavljena, jo imam naslednji petek, 22. 1. Sem pa trenutno ful prehlajena, že dva dni doma počivam (sem si vzela bolniško, bedno), ker ne želim iti na AC vsak kilava. Sicer ne vem, če te s prehladom zavrnejo, a nočem tvegati.

Ti si torej OK?

Mila Lila -> RE: Julijke 2016 (13.1.2016 19:04:24)

Živjo.

Jutri je nuhica - se potihem zelo veselim. Da še enkrat slišim in vidim malo žabico :)
Imam eno vprašanje. Kljub temu, da sem prečesala forum o financah, nekako nisem dobila pravega odgovora.
Tako da, če bi mi kakšna z lastno izkušnjo lahko prišla naproti, bom nadvse hvaležna.
Na kratko; okt 2015 sem ostala brez statusa - manjka mi diploma, dec 2015 so mi odobrili redno socialno pomoč za tri mesece. Ne izpolnjujem pogojev za nadomestilo, ker nimam 12 polnih mesecev delovne dobe. Sedaj kolebam v situaciji. Ali obdržim možnost redne socialne pomoči do konca junija, potem nastopi obdobje porodniške (ne vem točno, če mi tu vmes kaj pripada), vem pa da mi po rojstvu otročka, pripada starševski dodatek za 365 dni, ki znaša 252 EUR ter mislim da nama z otročkom pripada še urejeno zdravstveno zavarovanje ter otroški dodatek (ne vem kolikšen znesek niti na osnovi česa se določa), enkratna pomoč ob rojstvu otroka, ipd ... Delavka na CSD-ju je bila tako skopa z informacijami. Tisti trenutki neprijetne tišine, ko pač sprejemaš info in jih procesiraš. Zavedam se, da jih pove nekajkrat dnevno, ampak to je pač del njenega joba.
ali pa najdem opcijo zaposlitve do nastopa porodniške, kjer sama plačujem prispevke v višini 341 EUR za min. bruto plačo cca 790 EUR, katero dejansko vračam delodajalcu. Povsod prebiram, da je bolje se zaposliti, ampak ne štekam na osnovi česa, če že v štartu izgubim 1900EUR za plačane prispevke ... Zelo nehvaležna situacija, mislim si ne predstavljam, kako bom preživela s cca 300 EUR. [sm=smiley19.gif]
karkoli v tej smeri, zelo hvaležna!

Spela23 -> RE: Julijke 2016 (14.1.2016 13:38:34)

Zdravo punce!

Sem Špela in sem iz Celja.
tudi mi pričakujemo julija novega člana :)
doma imam že 2 hčerki (2012 in 2014), tako da smo poskusili če znamo še fantka narest in potem smo konec :)

Nuhalno sem imela že 23.12 in vse je bilo super, pregled pri diagetologu pa je tudi pokazal da je sladkor ok.

sem že dvakrat pisala da bi se vam pridružila na Fb ampak ni bilo nobenega odgovroa...na katero se obrnem?

LP :)

liora -> RE: Julijke 2016 (14.1.2016 13:47:05)

Zdravo. Morem se zahvalit tisti ki je objavila da je kivi dober za prebavo. Do sedaj kivija nisem mogla videt kaj šele probat ker so mi šle kar dlake pokonci. Ampak ker sem bila zaprta po 2 ali 3 dni in sem se počutila kot balon sem se odločla da bom probala prebavo uredit s kivijem in evo ga jem ga 4 dni in vsak dan sem šla na wc. Danes zjutraj ga nisem pojedla in že čutim tisto napihnjenost in kamne v želodcu. Hvala tisti ki je ugotovila da je kici zlata vreden [sm=bravo.gif]

LILI/NIK -> RE: Julijke 2016 (14.1.2016 13:49:30)

Špela pošlji zs

Lanika007 -> RE: Julijke 2016 (14.1.2016 14:34:07)

Liora, me veseli da ti je kivi pomagal [sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif]
Vsaj enkrat, da sem tudi jaz komu dala dober nasvet, da nisem vedno tista, ki sprašuje po nasvetih [sm=smiley36.gif]

Tinna22 -> RE: Julijke 2016 (14.1.2016 17:34:24)

Jaz sem že dvema poslala ZS pa me ni nobena dodala na FB.

Drugače sem pa sedaj 17t začela in kar konkretno čutim otročka. (2. nosečnost). Trebušček že kar velik, sem pa na +1kg.

Drug teden pregled pri G in dobim že datum za morfologijo (feb.).

Je pa po 12t vse full fajn, brez slabosti, pocutje odlicno. Kljub samo 1kili se mi zdi, da me je že full razneslo.[sm=smiley36.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>