Amour -> RE: Julijke 2016 (10.1.2016 19:09:43)
|
IZVIRNO SPOROČILO: supermamy Kako pa naj vemo, da je nekaj zagotovo "neoporečno"...Jaz sem se enkrat okužila z morskim listom, kupljen v enem izmed velikih centrov v ribarnici..še sreča, da to ni bilo med nosečnostjo. Res je, da je majhna verjetnost da kaj stakneš, ampak jaz izivala ne bom, se bom vzdržala 9 mesecev tej hrani, ker je še drugih tveganj preveč..to je še najmanj.. Mislim, da gre predvsem za zaupanje. In poznavanje hrane, ki jo pripravljaš. Ribe kupujem samo v točno eni ribarnici in nikjer drugje. Če kakor koli dvomim o kakovosti / svežini, je ne uživam, tudi če sem jo kupila pri zanesljivem viru. Noro imam rada sushi, zadnjič sem ga kupila dragemu in čeprav sem zraven milo gledala, sem se vzdržala. Je pa tako, da je predvsem slabo oprana (še posebej domača zelenjava z vrta, ki je bolj odprt za mačke kot neka "laboratorijska" proizvodnja) zelenjava tudi lahko vir tokse ... Tako da jaz npr. v tem trenutku ne uživam solat drugje, kot doma, ko točno vem, kako je oprana. Niti ne jem kupljenih sendvičev, v katerih je npr. zelena solata, termično neobdelane mesnine, ... Tako ali tako je v resnici možnosti ful ful ful malo, dejstvo pa je, da so. Zgodi se zdravi, nenoseči osebi, lahko se zgodi tudi nosečki. Mislim, da mora vsaka pri sebi preceniti, koliko pozornosti bo temu namenila in kje se konča zdrava (kmečka) pamet in nadaljuje pretiravanje :)
|
|
|
|