Amour -> RE: Julijke 2016 (14.2.2016 15:12:48)
|
Kvni izvid dobiš res takoj, moraš pa čez stranski vhod na L strani stavbe, gneče nobene, rabiš samo osebni dokument. Jaz sem šla en dan prej, ker so mi naročili, naj imam s sabo tudi fotokopijo izvida. Midva sva bila ob 7h25 v sprejemni v porodnišnici, potem te pa itak komaj vpišejo in pošljejo v 4. nadstropje, kjer se čaka nekaj časa (npr. 15 minut), da se nas nekaj nakaplja, po mojem ni panike, če par mintuk zamudiš. Pride ena od sester in prinese en kup dokumentacije za izpolnit, potem pride vprašat, kdo je že in te povabi še na pogovor in pregled domunetacije. Jaz sem se oglasila prva, da sem že (čeprav nisem prišla čisto prva) in sem bila potem tudi prva na posegu. Ob cca 8h45 sem jaz z amno že zaključila. Pospremijo te do sobe s počivalniki, kjer smo imele na voljo čaj, nekatera dekleta so imela s seboj tudi prigrizek. Jaz ne, ker ga nisem potrebovala, vendar ni bilo nič rečeno, da ne bi smela jesti. Hodiš normalno. Počakati pa moraš do takrat, kot rečejo, ker dobiš odpustnico. Pred amnio ti naredijo kpl UZ, vse zmerijo in pregledajo. Spustiš zg. hlače do sredine stegen, spodnje ti samo oni malo privihajo in zaščitijo s papirnato brisačko, dvignem majčko in to je to. Iskreno - ne boli popolnoma nič, mene je rhogam injekcija, ker sem rh-, bolj zmotila. Tako da brez strahu. Čutiš pritisk, ko z iglo pritisnejo skozi vse plasti, vendar je res res res neboleče. Potem sem še kako uro ali dve na mestu vboda čutila rahlo pekočino, to je pa tudi vse. Povejo, da izvide pošljejo v 3 do 4 tednih, da pa - če kaže na slabe rezulate - pokličejo že v 14 dneh. To najbrž velja, ker moji izvidi so bili napisani že 4. 2 (5. 2. je bilo 14 dni od posega), dobila sem jih pa točno 3 tedne po posegu - na RD :), kar mi je ekstra polepšalo dan, saj sva izvedela, da imava zdrava punčko :)
|
|
|
|