RE: Julijke 2016 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Amour -> RE: Julijke 2016 (11.2.2016 21:04:59)

Ma, jaz bi bila z veseljem na forumu, če bi bil malce bolj user-friendly, pa tale RR res ni :(
Sicer se veliko krat obrnem nanj, ko iščem kako info, za čvek s sonosečkami, pa je FB bistveno bistveno enostavnejši ...

Pridi nas pogledat, smo fajn ekipa, res ;)

Lanika007 -> RE: Julijke 2016 (11.2.2016 21:53:40)

Ja, meni tudi ni najbolj praktičen [sm=zmeden.gif] najdem pa veliko odgovorov po raznih temah, ko iščem.

Anonimen -> RE: Julijke 2016 (13.2.2016 21:21:35)

Punce, pozdravljene.

Mi lahko tiste, ki ste dale čez amniocintezo, odgovorite na spodnja vprašanja:
- se moraš preobleči v bolnišnično srajčko ali samo dvigneš svojo majčko in obdržiš svoje hlače [sm=smiley1.gif]?
- si lahko s sabo prineseš kaj za pojest; do 11-h bom jaz namreč že dvakrat lačna vmes postala [sm=smiley1.gif];
- lahko zamudim par minutk ali je zelo pomembno, da si v sprejemni pisarni točno ob 7.30? Moram namreč prej še na Zavodu za transfuzijsko medicino iti dvignit izvid, ker sem Rh negativna, pa se bojim, da se ne bi tam kaj zavleklo.

Hvala vam za odgovore.

Anonimen -> RE: Julijke 2016 (13.2.2016 21:23:48)

Punce, pozdravljene.

Mi lahko tiste, ki ste dale čez amniocintezo, odgovorite na spodnja vprašanja:
- se moraš preobleči v bolnišnično srajčko ali samo dvigneš svojo majčko in obdržiš svoje hlače [sm=smiley1.gif]?
- te po posegu prepeljejo s posteljo v drugo sobo ali lahko vstaneš?
- si lahko s sabo prineseš kaj za pojest; do 11-h bom jaz namreč že dvakrat lačna vmes postala [sm=smiley1.gif];
- lahko zamudim par minutk ali je zelo pomembno, da si v sprejemni pisarni točno ob 7.30? Moram namreč prej še na Zavodu za transfuzijsko medicino iti dvignit izvid, ker sem Rh negativna, pa se bojim, da se ne bi tam kaj zavleklo.

Hvala vam za odgovore.

Anonimen -> RE: Julijke 2016 (13.2.2016 21:24:25)

Ojoj, se opravičujem za dvojni post.

Amour -> RE: Julijke 2016 (14.2.2016 15:12:48)

Kvni izvid dobiš res takoj, moraš pa čez stranski vhod na L strani stavbe, gneče nobene, rabiš samo osebni dokument. Jaz sem šla en dan prej, ker so mi naročili, naj imam s sabo tudi fotokopijo izvida.

Midva sva bila ob 7h25 v sprejemni v porodnišnici, potem te pa itak komaj vpišejo in pošljejo v 4. nadstropje, kjer se čaka nekaj časa (npr. 15 minut), da se nas nekaj nakaplja, po mojem ni panike, če par mintuk zamudiš. Pride ena od sester in prinese en kup dokumentacije za izpolnit, potem pride vprašat, kdo je že in te povabi še na pogovor in pregled domunetacije. Jaz sem se oglasila prva, da sem že (čeprav nisem prišla čisto prva) in sem bila potem tudi prva na posegu. Ob cca 8h45 sem jaz z amno že zaključila. Pospremijo te do sobe s počivalniki, kjer smo imele na voljo čaj, nekatera dekleta so imela s seboj tudi prigrizek. Jaz ne, ker ga nisem potrebovala, vendar ni bilo nič rečeno, da ne bi smela jesti. Hodiš normalno. Počakati pa moraš do takrat, kot rečejo, ker dobiš odpustnico.

Pred amnio ti naredijo kpl UZ, vse zmerijo in pregledajo. Spustiš zg. hlače do sredine stegen, spodnje ti samo oni malo privihajo in zaščitijo s papirnato brisačko, dvignem majčko in to je to.

Iskreno - ne boli popolnoma nič, mene je rhogam injekcija, ker sem rh-, bolj zmotila. Tako da brez strahu. Čutiš pritisk, ko z iglo pritisnejo skozi vse plasti, vendar je res res res neboleče. Potem sem še kako uro ali dve na mestu vboda čutila rahlo pekočino, to je pa tudi vse.

Povejo, da izvide pošljejo v 3 do 4 tednih, da pa - če kaže na slabe rezulate - pokličejo že v 14 dneh. To najbrž velja, ker moji izvidi so bili napisani že 4. 2 (5. 2. je bilo 14 dni od posega), dobila sem jih pa točno 3 tedne po posegu - na RD :), kar mi je ekstra polepšalo dan, saj sva izvedela, da imava zdrava punčko :)

Anonimen -> RE: Julijke 2016 (15.2.2016 12:44:28)

Amour, zares si prejela preleeeeeepo novicko na svoj rojstni dan [sm=bravo.gif]! Pri nas tudi pravijo, da bo pupika pa da vidimo [sm=smiley1.gif]. Full ti hvala za vse informacije. Mi poves samo se glede genetskega posveta = to bi se itak narocil sele potem, ce slucajno vse ne bi bilo ok, ne? Ker imam tudi to napotnico pa je verjetno prej ne potrebujem.

Anonimen -> RE: Julijke 2016 (15.2.2016 12:49:55)

Se to - a se javis v sprejemni v novi ali stari porodnisnici?

Amour -> RE: Julijke 2016 (15.2.2016 21:02:00)

Uf, ne vem, katera je stara in katera nova porodnisnica - v tisti ogromni stavbi najblizje zavodu za transfuzijo. Po mojem je to nova p :)

Midva nisva dobila napotnice za genetika (sla sva zaradi starosti, NS je bila peefektna), so pa rekli, da ce kaj ne gre ok, te poklicejo na posvet h genetiku, tako da najbrz sele takrat rabis napotnico ;)

majska pikica -> RE: Julijke 2016 (15.2.2016 22:03:21)

Pozdravljene [sm=nosecka.gif] imam vprašanje berem da ste nekatere vedele za rezultate AC že po 14 dneh pri meni je minilo danes točno 19 dni in sem poklicala v genetski laboratorij pa mi je sestra po telefonu rekla da celice še niso dovolj razvite in da bo mogoče v tem tednu izvid če bodo le te dovolj zrastle ssedaj me pa zanima ali me mora biti kaj strah ali kaj saj vem na raznih forumih piše dlje ko čakaš boljši je izvid ampak nekako mi pa rast teh celic ne da miru[sm=smiley13.gif] bi bila vesela vsakega odgovora

Amour -> RE: Julijke 2016 (15.2.2016 22:39:12)

Jaz sem dobila rezultate po 3 tednih. Na pregledu smo bili opozorjeni, da lahko traja tudi polne 4 tedne do izvidov, zato nisem imela namena teziti prej, ker sem vedela, da je to odvisno od hitrosti rasti celic. Iskreno, pricakovala sem jih dejansko po 4 tednih, ker so me na amnio narocilo celo par dni prezgodaj in so se se med UZ pogovarjali, ali naj poseg prelozijo ali ne.

Mislim, da ni nobene bojazni, ker smo ljudje, tudi nasi otrocicki, razlicni ;)

Nam pa je bilo tudi povedano, ce kaze na slabe rezultate, poklicejo po pribl. 14 dneh ;)

majska pikica -> RE: Julijke 2016 (15.2.2016 22:49:14)

Amour torej si lahko malo oddahnem in počakam še nekaj dni sicer so nam rekli da za doplačilo 85€ dobimo rezultate v 5 dneh ampak nekako bi to naj bili nekakšni hitri testi in ker je bilo kar nekaj nas v čakalnici in seveda tudi mamica z troletnim sinčkom ki pa mu to čakanje ni bilo nekako pri srcu je bil zelo glasen naj povem da tako glasen da je zdravnica ki je opravljala AC stopila ven in jo prosila da naj z otrokom počaka kje drugje ker ne more v miru delat posegov in zaradi vse te zmede nisem povsem slišala kaj nam je sestra razlagala kasneje pa zaradi straha pred posegom pozabila vprašat[sm=zmeden.gif]

Amour -> RE: Julijke 2016 (15.2.2016 22:58:54)

Nam so to pojasnili na koncu, ko so nam prinesli odpustnico v sobo, kjer smo pocivale. Najprej smo v miru prebrale navodila, potem je sestra se ekstra v miru vse razlozila, tudi to o cakanju na izvide, 3 do 4 tednih in da nima smisla klicati prej, ker delajo v skladu z razvojem celic. Pa ce je imela kaksna kaksno vpr., je v miru odgovorila.

Jaz sem v svojem bistvu zelo racionalen in flegma clovek. Fulful sem bila vesela izvidov, priznam, a nisem delala drame, ker so casovni potek dogodkov razlozili in sem mirno cakala. Najbrz bi si vec skrbi nakopala, ce bi klicala genetika pred napovedanim rokom in bi mi odgovorili nekaj podobnega.

Moja teorija je, da vse izves ob casu in pravocasne, ce je novica dobra ali slaba, s prehitevanjem si samo otezis zivljenje ;)

Brez skrbi in brez panike, res. Izvidi bodo, prepricana sem, da dobri, glede na cas ;)

majska pikica -> RE: Julijke 2016 (17.2.2016 8:40:45)

Amour ja verjetno so pri vas res bolj podrobno razložili no pri nas poteka takole naročen si določen datum in uro no pač nekako zaradi parkirne stiske vedno pridem nekaj minut prej kot je naročeno (15-30 min) no v čakalnici sediš prihiti sestra razdeli liste kjer se podpišeš da se z posegom strinjaš in ali so kakšna obolenja ,.... to oddaš in ponovno čakaš po nekem času (cca 1h) pride ponovno ven in pove da je to dokaj rutinski poseg in da pač od njih dobiš 5dni staleža da se ne naprezat dvigovat,.... toliko o vsem tem sledi ponovno čakanje bog ne daj kakšnega urgentnega takrat se čakanje podaljša no in ko končno uspeš priti noter na odvzem plodovne vode je stvar zaključena v nekaj minutah seveda če je dete mirno no moje dete je takrat imelo akrobatske vaje nikakor se ni umirlo in kamorkoli je postavila sondo je dete bilo pod njo no in seveda le uspe ujet trenutek ko naredi odvzem. potem te pošlje nazaj v čakalnico in ne v kakšno počivalnico hehe tam sediš pol ure in lahko oddideš tako zgleda AC v Mariboru. vmes koliko izveš od drugih nosečk ki so zadevo že kdaj prej imele je da se čaka nekje 3 tedne ampak večina jih je govorila o 14 dneh zato sem bolj na trnih. saj vem da mi nič ne pomaga klicarit pa gnjavit ampak pri nas je pač tako. No da še povem med posegom je zdravnica setro vprašala ali nam je povedala da naj pred posegom spraznimo mehur in hja o tem ni bilo ne duha in sluha je rekla da bo takoj uredila in ostalim ki so še čakale naročile naj gredo na wc hja toliko o obrazložitvah.[sm=smiley13.gif] drugače pa moram povedat da so zelo prijazni vsi ki tekajo po tistem hodniku heheh

Amour -> RE: Julijke 2016 (17.2.2016 20:20:05)

Uf, bedno :/
V LJ porodnisnici je za moje pojme potekalo profesionalno (upam, da bo tudi porod tako potekal). Me smo mkrale pocivati pribl. 2 uri, odvisno, kdaj je katera prisla na vrsto. Jaz sem bila prva, sem pocivala vec kot 2 uri, zadnha pa slabo uro in pol.
Smo res dobile vsa navodila, tudi glede lulanja prej :)

Je bilo pa tudi moje dete zivahno (no, G se je zaradi tega celo dvakrat zagovorila :) - "je zivahna" in "se je obrnila"), ampak odvzem je opravila BP, se je frkolinka sama umaknila, ko je z iglo pritisnila ob maternico.

Sigurno bo ok, res ;)

Anonimen -> RE: Julijke 2016 (18.2.2016 13:30:18)

Amour, jaz sem pa sedaj vsa prehlahena, sem id male en vrtcevski virus fasala. So zadnjic slucajno katero zati, ker je bila prehlajena, poslali domov in ji dali drug datum za amniocentezo?

Amour -> RE: Julijke 2016 (18.2.2016 20:56:07)

Ne vem. Jaz sem bila prehlajena en teden pred AC in sem ostala 4 dni doma in bila potem se hripava in z zamasenim nosom tam, mi pa niso nic rekli. Saj pravim, se par dni prezgodaj so me narocili, pa so me pregledali in vseeno vse opravili.

majska pikica -> RE: Julijke 2016 (19.2.2016 10:34:12)

no tako da vam javim danes sem dobila izvid AC vse je super dete zdravo juhu no in zdrava punčka je juhu po treh fantkih bo zanimivo dobit pupo [sm=smiley36.gif]

Anonimen -> RE: Julijke 2016 (22.2.2016 8:08:43)

Majska ptica, full lepa novička, čestitke [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]! Pa same punčke naokoli, po mojem jo bomo mi tudi imeli [sm=smiley1.gif].

Amour, pri nas je pa sestra vprašala, če smo vse zdrave, pa sem potem rekla, da sem jaz pač prehlajena, pa je najprej začela malo komplicirati, da bo zdravnik odločil ali grem lahko na poseg ali ne. Jaoo, sem se že ustrašila, da me bodo domov poslali in bom morala ponoviti vajo vse od dajanja krvi za ICT test.

Res škoda, ker tako malo klepetate tukaj gor. FB je že preživeta zadeva, kaj počnete tam gor, sem raje pridite [sm=smiley36.gif].

Ali ima še katera od vas tako grozno zabasan nos? Jaz sploh dihati nisem mogla zadnji teden pa še vedno imam nos poln. Sem brala, da je normalno, da je sluznica natečena v nosečnosti, ampak tako zelo pa v prejšnji nosečnosti moja sigurno ni bila!

jagooda -> RE: Julijke 2016 (22.2.2016 10:25:44)

Zivjo anonimna. Nisi edina z tezavami z nosem. Uporabi ksno fizjolosko raztopino za nos stem ti bo vsaj malo izboljsalo tezavo. Lahko pa tudi kaksen lekadol vzames naj ne bi bil nevaren v nosecnosti vsaj tako pravijo zdravniki. Drugace pa čajčki pa čimveč tekocine. Lp

Anonimen -> RE: Julijke 2016 (23.2.2016 11:07:41)

Majska pikica, ne ptica, pardon [sm=smiley36.gif].

Jagoda, Lekadolov sem kar nekaj že pojedla, ker sem že skoraj 14 dni čisto crknjena.

Si grem nov nick registrirat, da bom lahko tukaj malo več klepetala. Če bo seveda katera druga še prišla kaj naokoli, da ne bom imela monologov [sm=jezicek.gif].

Lenča* -> RE: Julijke 2016 (23.2.2016 11:13:17)

Evo mene Anonimne z zabasanim nosom. Po novem sem Lenča [sm=smiley1.gif].

Rok imam 30. 7., tako da se pridružujem tej temi. Po mojem bom pa itak spet prej rodila, tam nekja v prvem tednu junija.

Kako velike trebuščke imate že kaj in koliko ste se zredile?

ribica43 -> RE: Julijke 2016 (23.2.2016 14:05:14)

Živ! Js tudi ne mara fbja, tako da bom kar tu kaj poklepetala, če bom le imela s kom :D

Meni se zdi, da imam majhen trebušček, pa sem malo pregledala forume in ugotovila, da je kar povprečen. Sicer sem se pa do sedaj (20t3d) zredila za 5,5kg. Kakšno je stanje pri vas?

Bodite v cvetju!

jagooda -> RE: Julijke 2016 (23.2.2016 15:03:13)

Je smotan imeti zabasan nos in se cel kup tezav. Komi cakam rojstva,da bo vse minil. Jaz se zredila 3,5kg pa sem sedaj 21/2. Zadne case me zelo apetit daje tako da se moram kar malo nazaj drzati. Dobro da ne maram sladkarij. Se jih pred porodom prevec najedla,tako da mi ni treba se to merkat :P

Lenča* -> RE: Julijke 2016 (23.2.2016 20:17:50)

No, super, da bom imela vsaj dve sogovornici [sm=bravo.gif].

Jaz sem sedaj 18 tednov noseča in sem se zredila za 1,5 kg. Ampak sem jih imela od prej itak 7 preveč, tako da hvala bogu, da mi ne gredo preveč gor! Trebušček je pa precej večji kot v prvi nosečnosti, ko je bil še na koncu majhen.

Meni zdaj sladkarije spet pašejo, na začetku so se mi pa prav zagabile. Ravno tako kava in pa meso. Mesa pa sploh videti nisem mogla. Bi ves čas samo zelenjavo in sadje jedla.

Dopoldan sem mislila napisati, da bom rodila v začetku juLija in ne junija. Junij bi bil pa res prezgoden. Kdaj imata vidve PDP?

Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>