RE: Junijke 2016 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

pika_polonca. -> RE: Junijke 2016 (3.3.2016 10:25:38)

Dan!

Jaz se spet javljam iz sluzbe, ampak tokrat ne iz dolgocasne ambulante, ampak iz dezurne sobe. [sm=smiley1.gif] Sem dezurna sestra, ki gre delat samo v primeru, da jo poklicejo. Prejle smo ravno eno epiduralno nastavljali in... ravno, ko sem vstopila, je ena rodila in sem slisala tisti weeeeee. [sm=smiley27.gif][sm=love.gif] Sem kar par solzic spustila, kaj cem. Pol me je pa se ta, h kateri sem prisla, tako cudno pogledala in sem ji kar rekla, da bom na njenem mestu sele konec maja/v zacetku junija. S trebuscki sva si bili pa skoraj tam-tam [sm=jezicek.gif]

Bigmamma, a pa v prejsnji N si imela tudi tezave s sramnico? A obstaja moznost, da je prislo ob porodu do poskodbe? Ne vem, samo razmisljam. Ker bolecine v medenicnem obrocu niso normalne.

Metuljckica, sem vceraj potem pisala kolegici mail glede vrednosti v SLO. Saj naceloma velja meja 120, ampak to za nenosece zenske. No, ko odpise, javim. [sm=smiley36.gif] Mam to eno tako foro, da hocem vedno primerjat. Pa recimo kaksna stvar, ki sem se jo v SLO naucila, tu sploh ne velja ali obratno. Ja, se pozna, da sta vmes dve meji in 400km [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]
No, pa ne bit danes prevec stroga [sm=smiley2.gif]

Drugace pa mam obcutek, da se je skratek obrnil. Na morfologiji je sedel na riti in je bil obcutek cisto drugacen kot je zdaj. To sem ravno vceraj ugotavljala in mi je moj rekel, da gre mami rect, da naj preveri, pa sem mu kar hitro rekla, da bova pocakala do pregleda drugi teden. Pa zadnje dni hodim nonstop lulat. Spet. [sm=smiley29.gif]

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (3.3.2016 12:03:18)

A spoznavaš vseh 50 odtenkov svojega poklica, a? [sm=smiley36.gif] Weeee, ful lepo[sm=smiley1.gif]
Ah, sej to pa pomoje vsi primerjamo :) Jaz tudi, samo da pač na šolskem področju, ker ga poznam... Sploh, če imamo dobre namene v ozadju, je čist neškodljivo :) Možno tudi, da so vrednosti drugačne, me prav zanima [sm=smiley1.gif]

Ne smejo prepisovat ali skupinsko reševat, drugače jim pa vse razložim, česar ne razumejo, da znajo potem pravilno rešit. No, saj to je tudi moja naloga [sm=smiley1.gif] Zdaj se samo še ena muči... Potem pa na kosilo, oddežurat in domov :)

pika_polonca. -> RE: Junijke 2016 (3.3.2016 13:44:26)

Hehe, Metuljckica, 50 odtenkov svojega poklica [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Pridna pedagoginja [sm=bravo.gif] Upam, da si zdaj ze doma z nogami v luft! [sm=smiley2.gif] Jaz pa delam samo se cetrt ure, pol pa gaaas domov jest. [sm=smiley36.gif]

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (3.3.2016 15:10:43)

Metuljckica..no to mi je pa zanimivo, ker mene je sestra se pohvalila da mam tak fajno vrednost. Bomo videli, kaj bo pikapolonca izvohala[sm=smiley1.gif]
Se mi pa zdi, da se res tolko stvari nonstop spreminja, tk da nikoli ne ves na cem si..ze pri ginekologinjah vidim, kk majo razlicna mnenja..v prejsni nosecnosti so mi nekaj govorili, zdaj spet drugac..se kdaj pocutim, kot da sem prvic nosecka [sm=smiley36.gif]
Pikapolonca, ja jaz sem imela tezek porod, ubistvu mi je babica skocila na trebuh pa z vakuumom so jo pol ven potegnali na koncu. Pa noge itak da ful tiscijo narazen..nevem, bi mogoce od tega lahko bilo? Ker sem tudi sama ze pomislila na to. Probleme imam pa ze od 15.tedna, kar je res hitro. Zdaj ko pa z glavico dol tisci so pa bolecine ze prav nevzdrzne kdaj..se tolazim s tem, da ce brca je vse ok[sm=smiley1.gif]
Joj a ste videle kako cas bezi, ze novemberke 2016 so tu. Noro! [sm=smiley36.gif]

pika_polonca. -> RE: Junijke 2016 (3.3.2016 15:17:50)

Evo, Metuljčkica: informacija od kolegice iz ZD MB - meja je 110. [sm=smiley2.gif]

Bigmamma, bere se kar grozljivo [sm=smiley19.gif] Nisem sicer strokovnjak, ampak po mojem bi lahko bil tudi tukaj vzrok. Bi bilo pametno tudi preveriti, kateri položaj za iztis je najbolj primeren pri bolečinah v sramnici...

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (3.3.2016 17:04:52)

Pikapolonca verjemi, ni bilo tako grozljivo, sem v roku parih sekund pol zaslisala punckin jok in vse je bilo pozabljeno [sm=smiley1.gif] ampak hec je bil, da je babica bila zelo mala, zato je prav skocla na trebuh, ne pa pritisnila [sm=smiley36.gif] sicer sem seveda prosila, naj me ne rezejo ali pritiskajo na trebuh, ampak na koncu ni slo drugace..
Hvala za nasvet, sem ze malo brala o polozajih..najbolje bi bilo cepe ali pa na vseh stirih oz. taksen polozaj, da mi ne tiscijo nog zelo narazen. V skrajnem primeru na boku. Tako da sem ze odlocena, da si bom izborila dolocen polozaj, vsaj na boku ce ze ne drugega..

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (4.3.2016 12:26:38)

Hoj! [sm=smiley1.gif]

Včeraj sem bila že v postelji, računalnik sem pa v avtu pozabila in se mi niti to ni dalo, tistih par korakov [sm=jezicek.gif] prek telefona se pa tudi nisem šla pol prijavljat. Lenoba. Sem pa čist padla noter v knjigo Izziv poroda, res priporočam! Komaj čakam, da danes nadaljujem [sm=smiley1.gif]
Uh, pol pa res nimam tako zelo slabe vrednosti hemoglobina. Kupila sem chia semena in pomarančni sok :) a sem drzna preveč, če začnem samo en Ferrum Lek na dan jemat + chia, seveda? Bi bilo najbrž tudi čist OK, kaj pravita?

Lep vikend! [sm=smiley1.gif]

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (4.3.2016 12:59:26)

Poskusi, vem da se tudi jetrca priporocajo, ampak ne v prevelikih kolicinah..tako da ce ti teknejo, se jih loti[sm=smiley1.gif]
Joj cas za knjigo..se ne spomnim, kdaj sem nazadnje kaksno prebrala kot bi bilo treba, ali pa si pogledala kak dober film.. Mi je pa tamala cudezno zacela spat, kot pravijo, cez noc. Tako da po 21 mesecih neprespanosti se celo zbujam spocita, se trebuh me ne moti, sem si ga lepo podlozila z blazino in spim kot polh[sm=bravo.gif]

pika_polonca. -> RE: Junijke 2016 (4.3.2016 17:03:46)

Ojla!

Joj, punce, jaz sem pa bila včeraj taka neroda... Čistila sem stanovanje in ko sem zlivala vodo v umivalnik, sem malo polila mimo. Takrat sploh tega nisem ugotovila, ko pa sem pol ure kasneje želela it lulat, sem stopila naravnost v tisto mini lužico. Spodneslo me je in če ne bi imela pralnega stroja, bi telebnila na rit. Tako pa sem se kar konkretno z roko in ledvenim delom udarila v stroj. Oboje je kar fajn oteklo in boleče. [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] Pa še sama sem bila doma ravno takrat, ker je moj dežural, tašča in tast sta pa šla na nek obisk. Sem sicer hladila, ampak udarec je bil vseeno kar močan. Zdaj me moj fila s homeopatsko arniko, še pred tem sem pa zjutraj, ko je prišel domov, poslušala o tem, zakaj ga nisem takoj poklicala oz. vzela arnike. Jah, kaj čem. V službo tako danes sploh nisem šla, ker je čisto preveč boleč ta hrbet. [sm=smiley13.gif]

Bigmamma, saj to vedno vse povejo, da je takoj vse pozabljeno, ko dobiš otročka, ampak vseeno... Le pogumno in držim pesti, da si izboriš položaj, ki ti bo takrat ustrezal! Pa super, da je velika princeska začela spati! Le naspi se do junija! [sm=smiley1.gif]

Metuljčkica, jaz mislim, da bo čisto ok, če jemlješ 1 tableto in eno žlico chia+pomarančni sok. A drugače ti pašejo te tablete? Ponavadi ful zapirajo, v nosečnosti pa je to itak še večji problem [sm=smiley24.gif]

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (4.3.2016 17:55:37)

Joj se sreca da si jo tako odnesla, da nisi s trebuhom kam priletela! Meni je najhujse vstajanje iz bane in nogo dvignat cez rob, mi je parkrat ze spodrsnalo, nikol kal hujsega, tako da se zdaj vedno nekje drzim [sm=smiley1.gif]
Jaz sem mislila pozabljeno v tem smislu, da se pac osredotocis pol na dojencka, ker bolecina je res tako specificna, da se je ne da opisati in dejansko od soka res odmislis vse skupaj. Se vedno pa je prisotna bolecina in nek hecen obcutek, ko zacnejo organi lezt nazaj na svoje mesto[sm=smiley36.gif]sledi sivanje, kar tudi ni najbolj prijetno..ampak tiste zenske, ki pa pravijo da je res takoj vse pozabljeno, no ja, jim ne vrjamem najbolj.
Aja, hotela sem vaju opomnit se na to, da je pametno kupiti mrezico proti mrcesu za vozicek. Eni vozicki vem da jo imajo ze kar vsito zraven, nevem kako je z vajinima..

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (5.3.2016 10:00:34)

Oj :)

Bigmamma, točno! Zdaj lahko spet jetrca vzamem, ker imam skrinjo spet dosegljivo, mi jih babica ves čas ponuja. :) Tablete me mogoče malenkost bolj zapirajo, ampak ne preveč. Na splošno sem jih pa že navajena...

[sm=bravo.gif] tvoji hčerkici!!![sm=smiley1.gif]

Pikapolonca, [sm=smiley13.gif] Naj se telo čim hitreje regenerira. Si se pa res fino ujela!
Jaz po stopnicah hodim kot stara mama, začela sem doma hodit kar v kroksih,... Lani sem tako padla (mi je spodrsnilo) in prav zavestno previdnejše hodim. V banji sicer imam za sedet, ampak ven in noter it bo pa tudi vedno večji problem. Pa ponoči, ko vstanem za wc me vse boli in kot nalašč me še trebuh vedno zategne, prav neprijeten občutek.

Bigmamma, a resno čutiš premikanje organov? [sm=smiley36.gif] Prvič slišim. Hvala za opomnik glede mrčesa, res ne bi bilo neumno. Bova pogledala. :)

Aja, včeraj sem bila na brazilski in je bilo čisto v redu. Bom kar to prakticirala. Pa sladkorne nimam, jupi! [sm=smiley1.gif] Magnesol (+ počitek) tudi odlično učinkuje, mi je trebuh, odkar ga jemljem, otrdel samo 2x na dan, pa še to v razmaku 12ur.

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (5.3.2016 10:10:58)

Super Metuljckica sem vesela, da si bolje[sm=smiley1.gif] tudi jaz pijem ves cas magnezij in moram rect da sploh nimam problemov z otrdevanjem, edino krci tu pa tam..
Ja tak hecen obcutek je, trebuh sem mela res zelo obcutljiv po porodu, tiste tri dni v porodnisnici se mi je res zdelo da se mi vse notri premika [sm=smiley36.gif] sicer je logicno, ker se maternica zacne takoj krcit. Pa kolegica isto pravi..nevem, mogoce sem zato bolj cutila ker sem imela se vse razboleno od tistega skoka babice na trebuh[sm=smiley36.gif]

pika_polonca. -> RE: Junijke 2016 (5.3.2016 13:12:52)

Dan!

Jaz sem že boljša, arnika res pomaga.

Bigmamma, hvala za opozorilo. Prodajalka nama je rekla, da je v kompletu prevleka za dež in mreža proti mrčesu, bom pa še taščo in tasta posebej opozorila.

Ja, Metuljčkica, jetrca so tudi super! A si pila tisto sladkano vodo? [sm=smiley1.gif]

Eno čudno vprašanje, ampak vseeno - kolikokrat greste ponoči na wc? Jaz zadnje čase tudi po 3x, kar se mi zdi zeeelo dosti. Kaj bo šele maja, če se mi že zdaj zdi, da sem skoz na wc-ju... [sm=zmeden.gif]

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (5.3.2016 17:04:31)

Jaz se ponavadi zbudim po eni uri spanja, grem na wc in je to to. Zaspim oa potem tako fajn, da me prav noge bolijo, ker se zalezim na eni strani. Je pa cez dan noro z obiski wcja, vsake pol urce obvezno[sm=smiley36.gif]
Sem se pa danes izredno slabo pocutila, omoticna, kar zvezdice sem vidla ce sem malo hodila in sem klicala v dezurno..takoj mi je rekel da sem dehidrirana. Pa popijem vsaj 3 litre na dan, ampak bom ocitno mogla se vec [sm=smiley1.gif]

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (5.3.2016 21:49:37)

Neeee, nisem pila tiste sladkarije! [sm=smiley1.gif] Grem v laboratorij, mi vzamejo kri, jaz pa samo čudno gledam in vprašam za nadaljna navodila glede sladkornega testa... Pa je rekla, da bodo vse na podlagi tiste vzete krvi ugotovili, da za pit dajo kvečjem tistim, ki imajo že v krvi sumljivo velik vsebnost sladkorja. No, pa ker tudi to vrednost vem, naj vama povem, da imam 4 [sm=smiley1.gif]

Ponoči grem na wc največkrat po 1x, redko pa tudi 2x. Po navadi me prime kmalu po tem, ko zaspim oz. malo pred budilko, kar se mi zdi super :) Je pa zadnje dni škratek močnejši in prav čutim, kako mi brcne v mehur, zadnjič mi je skoraj ušlo [sm=zmeden.gif] pa a je to normalno, da zdaj čutim (posledice?) njegove brce tudi v nožnici? Nekaj čutim, da se mi tam premika, ampak se mi zdi, da je to le malo prenizko... Po sredinem pregledu me ves čas po malem skrbi [sm=smiley13.gif] Res upam, da bo vse v redu...

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (5.3.2016 21:59:52)

Metuljckica, glede brcik..ko bos sla proti koncu, nikar se ne smej takrat ko brca, ti z lahkoto malo uide[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] nic ne skrbi, tudi mene je bilo strah, zakaj mi tako nizko brca. Sem pa na tazadnjem pregledu ugotovila, da to sploh niso brcike ampak so "bokseki", je se vedno obrnjen na glavico in ima ze tako mocne rokice..sem bila kar malo sokirana nad njihovo mocjo[sm=smiley36.gif] sicer pa, ko se potrudi in res mocno brcne je ze zelo opazno, se mi kar trebuh na tistem mestu premakne [sm=smiley1.gif] mogoce je pa tudi tvoj obrnjen na glavico in cutis bokseke.
ti samo uzivaj, prehitro bo konec teh treh mesecev ;)

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (5.3.2016 22:11:09)

Čisto mogoče, da me tudi boksa [sm=smiley1.gif] A potem to, da se mi nekaj premakne v nožnici vsakič, ko brcne, ni problematično? Zdaj je namreč ravno začel s temi štosi. Jaaa, meni se že dolgo tudi od zunaj pozna malo bolj intentiva aktivnost, mi trebuh kar skače [sm=smiley36.gif]

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (5.3.2016 22:17:19)

Aja, prav tako cutis..hmm, a problemov s sramno kostjo nimas? Ker jaz jih imam, pa mi obcasno prav zaskripa tam dol, hecen obcutek[sm=smiley1.gif]
Ti pa povem, da tega otroka cutim cisto drugace, kot pa sem tamalo, ki je sedela do 9. meseca..tako da par stvari je tudi zame novih.

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (5.3.2016 22:22:46)

Ne, sramna kost me nič ne boli, imam pa maternični vrat malo krajši (upam, da ne še bolj, kot v sredo). Možno, da res boksa točno tja in upam samo, da maternični vrat služi svojemu namenu. Dokler ne bo kakšnih izcedkov, bom optimistično smatrala, da je vse OK (ali rajši ne?). Hjoj, koliko vprašanj...

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (5.3.2016 22:29:06)

V prvi nosecnosti sem za vsako figo sla ali pa klicala zdravnika in ves kaj so mi rekli? Bolje je poklicati ali se it pokazat, kot pa se potem tolct po glavi, da nekaj ni vredu..tako da, ce mislis da ni vredu se pojdi pokazat.
Jaz sem na zacetku te nosecnosti ornk zakrvavela in me je verjetno bolj strah kot pa kako nosecko, ki ni imela nobenih problemov. Koncna odlocitev je tvoja, res pa je da dokler ni pretiranega izcedka ali pa hudih bolecin, verjetno ni nic hujsega. Kaj drugega kot pocivati pa ti s svojo diagnozo verjetno nemores?

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (5.3.2016 22:32:38)

Tako je. Ampak saj danes sem ves dan večinoma ležala, brala in spala. Upam, da je MV ok. Otroček se je malo umiril, tako da upam, da bo vse v redu. Če me bo pa še naprej skrbelo, bom pa vstala in šla v Lj...
Hvala ti [sm=smiley1.gif]

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (5.3.2016 22:34:36)

Ni problema, tu smo zato da si pomagamo med sabo ;)
Zdaj pa se grem pridruzit moji princeski v spalnici, lahko in mirno noc ti zelim..

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (5.3.2016 22:36:11)

Dobro se naspi [sm=smiley1.gif]

pika_polonca. -> RE: Junijke 2016 (6.3.2016 18:52:46)

Dan, dan.

Pa je vikend pri kraju. Midva sva ga preživela mirno, lepo doma.

No, vama kar zavidam, da ne obiskujeta wc-ja tolikokrat na noč. Drugače pa sem jutri noseča že kar 28 tednov in vstopam v 29. [sm=smiley3.gif]. Šibajo dnevi in tedni.

Metuljčkica, ful dobro, če se nisi rabla matrat s to sladkobo. [sm=smiley1.gif] Jaz bom šla jutri zjutraj dat kri in urin, v torek imam pa pol pregled.

Jaz čutim take močne brce predvsem v zgornjem delu trebuha - malo nad popkom, če sem bolj natančna (po tem tudi sklepam, da se je dete obrnilo na glavo). Čeprav pride potem kak dan, ko so močnejše v spodnjem. Po mojem se ful obrača in je enkrat na riti, drugič na glavi. Zdaj še ima ful placa in lahko, saj kmalu ne bo več mogel. [sm=smiley36.gif]

Kako si danes, Metuljčkica?

Bigmamma, pa ti?

Pa ostale?

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (6.3.2016 20:09:43)

Dober vecer.
Ja, tudi mi smo ta vikend bili kar doma, malo po sprehodih, to je pa tudi vse. Se tamali se ne ljubi skakat naokoli, ko je taksno zoprno vreme [sm=smiley13.gif]
Jaz bom pa v cetrtek vstopila v 27.teden, nemorem vrjeti kako cas bezi. Me ze kar stiska v trebuhu od veselja in pricakovanja, kako bo vse skupaj potekalo [sm=smiley1.gif] komaj ze cakam, da ga vidimo in pocartamo.
Hmm..pa a mislis da je res mozno, da se toliko obraca? Kot sem ze nekke omenila, sem tudi jaz sem to mislila, pa mi je rekla gin. da ma v rokicah ze taksno moc[sm=smiley1.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>