RE: Junijke 2016 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (6.3.2016 21:48:27)

Hej, hoj! [sm=smiley1.gif]

Midva sva bila tudi umirjeno lepo doma. Jaz sem precej počivala, malo kuhala in to je to. Spodaj ni več čudnih občutkov, hvala Bogu! Pa tudi po včerajšnjem skoraj celem dnevu počivanja sem bila danes malenkost več na nogah in se prav boljše počutim. [sm=smiley1.gif] Danes sem noseča 25 tednov. Dojenček se je malo umiril (včeraj je bil res cel dan aktiven - mogoče ta fora, da je bil zaradi počivanja ful buden, ker ga moje gibanje uspava...? Skratka, danes ima dan za nadoknadit spanje. Saj se malo premakne sem in tja, ampak nič divjega.) Drugače ga pa čutim največkrat na dveh koncih hkrati: levo-desno, zgoraj-spodaj, diagonala... Celostna vadba, že obvlada [sm=smiley36.gif]

Drugače pa tudi, če železo zapira, chia odpira [sm=smiley36.gif]
Lep teden želim! [sm=smiley1.gif]

pika_polonca. -> RE: Junijke 2016 (7.3.2016 12:28:51)

Ojla!

Pri nas sneži. Bomo imeli marca sneg, decembra ga je bilo pa za vzorec. [sm=smiley22.gif]

Jaz sem zjutraj šibala v službo, se hitro preoblekla, pol pa šla v laboratorij, ampak sem se že pred vrati obrnila, ker je bila taka gužva. Sem pol kar sodelavko prosila, da mi je vzela kri, polulala sem se pa itak že prej lepo v miru v našem wc-ju. Tako da sem pol samo oboje lepo odnesla not. [sm=smiley36.gif]
Izvide sem si pa tudi že pogledala, sem se našla v računalniku: hemoglobina imam 138, sladkorja pa 4,3. Tudi vse ostalo je super. Urin tudi bp. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Chia so zakon, res! [sm=smiley1.gif]

Bigmamma, a misliš, da bi mi to z rokicami delal? Kaj pa vem, jutri mi bo itak UZ naredila in bom zvedla, kje je.

O, metuljčkica, a midve imava pa točno 3 tedne razlike? Je pa moj škratek danes tudi bolj umirjen. Po mojem se mu ne da, ker je zunaj tak zaspan dan. [sm=smiley1.gif]
Chia odpira, ja, zato ga jaz že celo nosečnost jem. [sm=smiley1.gif] Meni res fajn pomaga, kar najmanj, kar bi si želela zdaj v nosečnosti, je kako zaprtje, pol pa še kaki hemoroidi.. [sm=smiley29.gif]

Zdaj šibam pa spet malo delat. Lepo se imejte!

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (7.3.2016 15:23:24)

Pozdravljene, jaa pri nas je tudi res mocno snezilo zjutraj, a je do zdaj ze skoraj vse skopnelo..jooj marca smo ze ja, me caka spomladansko ciscenje. Verjetno zacnem drug teden, vsak dan eno sobo od tal do stropa in sem mirna [sm=smiley1.gif]
Ja tale moj mali ma pa dneve, ko dva dni res nori v trebuhu, potem pa en dan pociva..ampak zvecer je pa vedno v akciji, ni vazno ali sem zelo utrujena al ne[sm=smiley36.gif]
Mam pa "sreco", da je tamala spet staknala nek virus, ubistvu je sam sitna pa izpuscaje ima po rokicah, tk da se zdravnica ne ve tocno kaj ji je..po nasvetu pediatrinje sem mogla h gin. klicat, da ne bi bilo nevarno zame in dojencka. Hvalabogu, je ze tako visoka nosecnost da ni panike[sm=smiley1.gif]
Je pa prisla danes podloga za previjanje, tako da sem dobre volje. Zdaj mi pa manjkajo samo kratke hlacke, zacetne plenice in par stvari iz lekarne, to nabavim v zacetku maja in je to to[sm=smiley1.gif]
Se mi pa cisto nic ne ljubi danes, pa ves cas sem lacna [sm=smiley36.gif]

flay -> RE: Junijke 2016 (7.3.2016 17:30:41)

Pozdravljene nosecke!
Se opravicujem da tako "vdiram" v vaso temo...
Sem mamica,ki je ravnokar rodila in imam kar nekaj nosecniskih oblacil st.38-40, ki so v omari odvec [sm=smiley1.gif]. A bi katero zanimalo? So zelo lepo ohranjena, v vecini kupljena v h&m in c&a. Prodam zelo ugodno...ce katero zanima naj pise na zs,posljem slike. Vsem pa mirno nosecnost in vse dobro do konca- prehitro mine 😕

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (7.3.2016 19:43:30)

Oj! [sm=smiley1.gif]

Da še jaz o ljubljanskem vremenu poročam: tudi pri nas je snežilo, prav taki veliki kosmi so padali. Saj ni nekega hudega mraza, pa sploh ni neke panike, ampak jst bi pomlaaaaad :) Sej bo, prej ali slej! [sm=smiley1.gif]

Pikapolonca, to so pa res odlični rezultati, bravo za vaju! [sm=smiley1.gif] in ja, bo že držalo, da imava 3 tedne narazen rok ;) Bigmamma je pa ravno nekje vmes [sm=smiley1.gif]

Bigmamma, jaz sem si zadala, da vsak postni teden eno sobo uštimam... Prvi teden je realiziran (in kuhinja se sveti :)), potem pa ta počitek in bum - vse miruje. Bolj kot ne samo še kuham in pospravljam za sabo kuhinjo in ostale sprotne reči, ampak generalno se je pa ustavilo. Bom nadaljevala, ko bo malo bolj varno. Že tako smo baje zdravstvene delavke in specialne pedagoginje najbolj tečne porodnice, ker "prežimo" na vse možne napake [sm=smiley36.gif] Sicer sem sama zelo flegma (in sem preceeej stvari pozabila - še dobro!); ampak bomo videli, kako se bom obnašala v dani situaciji [sm=jezicek.gif]
Bigmamma, ti si pa res že čisto pripravljena! Jaz sem rekla, da bom s tem intenzivneje začela po veliki noči. Ta teden imamo še abrahama za praznovati in bo s tem nekaj priprav, potem prazniki, potem pa res [sm=smiley1.gif]

Bigmamma, naj se ti malčica čim prej pozdravi, Pikapolonca, ti pa uspešno opravi s pregledom![sm=smiley1.gif]

pika_polonca. -> RE: Junijke 2016 (7.3.2016 20:00:33)

Joj, joj, kaj se mi je pa zdaj zgodilo... Leživa z mojim v dnevni in se nekaj pogovarjava. Pa me moj celi čas nekaj boža po trebuščku in kar naenkrat iz čistega miru dobi brco direkt tja, kjer je imel roko. [sm=love.gif] Bil je čisto paf, kar solzne oči je imel. [sm=smiley27.gif] Mu je škratek polepšal celi večer. Jutri gre pa z mano na pregled, ker bom imela UZ. [sm=smiley1.gif]

Bigmamma, ko končaš s spomladanskim čiščenjem, pridi še k nam. [sm=jezicek.gif] Če pa ti ne bo šlo skozi, mi pa vsaj nekaj tvoje volje pošlji.
Pa pikapoke hčerkici, da bo hitro zdrava!

Kako smo lepo razporejene. Najprej grem jaz rodit, pol bigmamma, na koncu pa še metuljčkica. Jaz sem čist za, le glejta, da bosta upoštevali vrstni red! [sm=smiley36.gif]

Metuljčkica, ti si pa čiščenje raje prišparaj. Saj še bodo priložnosti, verjemi. Jaz čakam na gnezdenje, ki se pojavi baje malo pred porodom. Takrat se pri vseh vse sveti [sm=jezicek.gif] Pa fajn praznujte!

Zdaj si grem pa noge zdepilirat, da ne bom jutri na pregledu kot medo [sm=jezicek.gif]

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (7.3.2016 20:34:43)

Metuljckica, ti kar pocasi, pocivaj, ciscenje bo ze pocakalo. Uzivaj v pripravah na dojencka [sm=smiley1.gif]Drugace sem pa jaz ta prvic tudi kupovala tam nekje v aprilu, ampak zdaj sem zaradi zdravstvenih tezav pohitela [sm=smiley1.gif]
Pika_polonca, ja, res je nekaj posebnega ko bodoci ati zacuti brcike. Moj sicer pravi da mu je vseeno, sem mu pa zadnjic omenila da cutim nekaj trdega tam kjer brca in da je to vrjetno nogica, je pa takoj dal roko na trebuh [sm=smiley36.gif] tako da sem videla, kako mu je "vseeno"[sm=smiley36.gif]
Mene je za obcutek gnezdenja vmes ze zagrabil, zdaj me je spet spustil, ja pol na koncu je pa res noro, se spomnim da taprvic sem vse nekaj prestavljala in cistila vsak dan, bomo videli kako bo zdaj. Me pa prav zanima, ce se bodo nasi pikeci drzali vrstnega reda [sm=smiley36.gif] srecno jutri na pregledu, uzivajte ob gledanju vasega soncka! In seveda porocaj ;)

pika_polonca. -> RE: Junijke 2016 (8.3.2016 10:17:56)

Ojla,
na hitrco poročam.
Na pregledu vse ok. Škratek ful raste, ima že dobro kilo, tam na UZ je glede na mere kazalo točno en teden več. Pol mi je še dolžino mat. vratu zmerila, ker me je zanimalo, če vse štima, in je namerila 42mm, kar je super.Za izvide sem pa itak že včeraj sporočila. Aja, je pa ležal nekak tak čudno prečno, pol, ko mi je pa merila mv, je mel pa rito spodaj, glavo zgoraj. Tak da naš škrat je ful akrobat in se nonstop obrača.
Tako, zdaj pa šibam...
Lep dan!

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (8.3.2016 12:36:04)

Ooo pika_polonca, super za pikeca in za rezultate, da tako lepo raste in res je ocitno pravi akrobat [sm=smiley36.gif]
Aja, a se se kateri dogaja da tam ko brcne, se pac trebuh zatrese..ampak prav parkrat zapored. Nevem kako naj si to predstavljam, a dejansko zmore parkrat zapored pa tk hitro brcnat al kaj bi to blo? Vmes je premora mogoce pol sekunde pa spet, parkrat nardi potem pa konec[sm=smiley36.gif]Vem da kolcanje ni, tisto drugac zgleda [sm=smiley1.gif]

pika_polonca. -> RE: Junijke 2016 (9.3.2016 18:12:43)

Dan!

Ja, BIgmamma, akrobat in pol. Drugače pa se pri meni tudi kdaj pa kdaj zgodi, da brcne kar parkrat zapored. Je pa res, da tiste zaporedne brce niso tako močne kot posamične.
Kako se pa kolcanje čuti?

Metuljčkica, kje si? [sm=smiley1.gif]

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (9.3.2016 18:38:41)

Pri kolcanju ti pa skace cel trebuscek [sm=smiley36.gif] pa enakomerno je, pac na vsake tolko mal zatrese, hecno je za videt[sm=smiley36.gif] pravijo, da ce otrocka velik kolca v trebuscku, da ga tudi ko ven pride in da ti povem, da bo kar drzalo. Prve mesece je bilo noro, kk jo je kolcalo, pa tudi zdaj se pride tako, ampak otrokom je hecno ali pa jih sploh ne moti[sm=smiley1.gif]
Sem pa spustila na plano danes svoje hormoncke..sem bila narocena na pregled v diabetoloski ambulanti in pridem tja, cakam v cakalnici kot je pisalo, nakar izvem, da so ambulanto prestavili na drug konec. Pridem pred ambulanto in prijazno recem sestri, da sem cakala 15 minut v cakalnici, kot pise in ta mi odvrne, da me je videla ampak me pac ni prisla iskat[sm=zmeden.gif] vredu, nekako to pogoltnem in mi rece, da zdaj bom pac pocakala v vrsti. Sem se zadrzala komentarja. Moj dragi, ki je zunaj sprehajal tamalo mi po 40 minutah cakanja napise da je cela padla v luzo, da je vsa mokra in se histericno joka..seveda je otrok na prvem mestu, kar povem sestri, ki me sploh ni zelela razumeti (aja, predhodno me je tako zabodla z iglo, ker cuker ji je pa le uspelo pregledat, da me se kar prst boli). Na koncu sem odkorakala iz ambulante in jo prosila za nov datum, seveda mi je vmes se potarnala da ne zmore vsega, je pa imela cas za druge nepomembne stvari. Se pravi, do zdravnika sploh prisla nisem, saj bi mogla cakati se nadaljne pol ure ali vec..Evo, sem mogla dati to iz sebe, pokvarila mi je cel popoldan s svojim nerazumevanjem in nesramnostjo (da ne recem se nesposobnostjo!)
Zdaj grem pa uzivat z mojo pikico v kopeli in pa brcikami pikeca v trebuscku[sm=smiley1.gif]

pika_polonca. -> RE: Junijke 2016 (9.3.2016 19:34:51)

Joj, joj, jaz bi po mojem tam kar eksplodirala. [sm=smiley7.gif][sm=smiley7.gif]

Kdaj se pa začne to kolcanje? Ne vem, nekak se mi zdi, da ali naš škrat ne kolca ali pa jaz tega ne prepoznam kot kolcanje. [sm=smiley36.gif]

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (9.3.2016 19:51:03)

Mislim, da okoli 30. tedna, nisem pa prepricana..so stvari, ki mislis da jih nikoli ne bos pozabil, pa jih [sm=smiley36.gif] a se kero kaj matra ta "nosecniski spomin"?
Pa Metuljckico sma nekje zgubile[sm=zmeden.gif]

pika_polonca. -> RE: Junijke 2016 (10.3.2016 20:04:27)

Ojla!

Metuljčkica, kjeeee siiii????

Oh, Bigmamma, sploh ne govori. Jaz si vse pišem. Mam en lep album, ravno zadnjič sem šla gledat, v katerem tednu sem prvič gibe začutila. V službi pa tudi kar pozabljam. Nonstop... Se pa pol vsi hecajo, da mi je zdaj oproščeno [sm=smiley36.gif]

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (10.3.2016 20:12:50)

Haha a ti tudi [sm=smiley36.gif]ja sej se traja ta pozabljivost kar nekaj casa, naj bi se v enem letu po porodu "pozdravila" [sm=smiley1.gif] samo kaj, ko sem pa spet zanosila[sm=smiley36.gif]
Sem se pa odlocila, da bom ze kar zacela s spomladanskim ciscenjem..sem mela namen danes celo stanovanje spucat kot ponavadi pred vikendom, da mam pol mir vsaj soboto pa nedeljo. Ampak sem se odlocila, da bom kr lepo zacela po malem, med vikendom bom pa dragega izkoristla, da bo mal skakal po stolih pa brisal vrhe omar, jaz ne upam vec kje plezat[sm=smiley36.gif]
Sem pa noro zaspana danes..tk hecno mi je, dobre volje sem, vse se mi ljubi naredit in ne cutim neke posebne utrujenosti, samo zeham nonstop[sm=smiley36.gif] spomladanska utrujenost ali kaj?

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (11.3.2016 11:57:27)

Hoj, mamici :)

Mi je kar toplo pri srcu, ko me tako pogrešata [sm=smiley1.gif] Na sploh se zadnje čase večkrat zalotim pri razmišljanju, da bi bilo škoda, če se vendarle ne bi enkrat spoznale...? [sm=smiley1.gif] Na začetku (sploh, ko je bilo riskantno) mi res ni bilo do tega, ampak zdaj (ko se še tako fino ujamemo zapovrh), pa večkrat razmišljam ravno obratno.

Z nama je vse v redu, le mamičin abraham me je čisto zaposlil. [sm=smiley1.gif] Priprave, itd. Si vse naredim čim bolj tako, da sedeče delam (npr. cake popsi), tako da ne norim, ampak pred računalnikom pa prav tako ne sedim. Prva runda je že za nami, zdaj pa še speljemo vsa presenečenja, ki jih imamo planirana čez vikend, pa bo super!

Sem z veseljem prebrala, da je bil pregled uspešen in o vseh gibih. Moj je bil 2dni skoraj pri miru, ampak baje v 25. tednu naraste plodovnica (?! google pač) in se ga manj čuti. Tudi zdaj, ko ga definitivno bolj čutim in pogosteje, je tako nežno... [sm=smiley1.gif]
Kolk striktno je tole ležanje na levem boku? Meni se počasi razboleva in se načrtno uležem na desnega, potem po wc-ju pa na levega.

Bigmamma, upam, da čim prej dobiš nov datum za pregled. Ampak eni so res nesposobni, jao.

Lepo vaju pozdravljam in se oglasim spet kaj v nedeljo (morda tudi še danes, ampak jutri skoraj zagotovo ne) [sm=smiley1.gif]

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (11.3.2016 12:39:43)

Pozdravljene!
Ja Metuljckica, sem tudi jaz ze razmisljala o tem, da bi se pa lahko kdaj srecale..mi sicer imamo namen aprila enkrat iti v zivalski vrt-mala obozuuuuje zivali. Kolikor sem razumela, si ti iz Lj? Pa se lahko kako dogovorimo[sm=smiley1.gif] nevem pa, kako je kaj Pika_polonca z obiski Slovenije..
Me pa veseli, da je vse ok, saj sama vem, kako je ce na zacetku ni vse ok-sama sem imela krce in pa kri se mi je dobesedno ulila v 6.tednu, nikoli ni gin. ugotovila zakaj, tako da mam se vedno nekje zadaj nek strah. Se pa tolazim, da sem ze v 27.tednu in da ce se bilo kaj naredi (v najslabsem primeru da pride do prehitrega poroda), je otrok ze dovolj razvit da ima moznost prezivet.
Glede tega brcanja..ja, tudi jaz imam dan ko se zgleda obrne tako hecno, da ga cutim res cisto nezno. Kot npr. danes, ko sem imela veliko dela je cisto miren, tu pa tam me spomne da je v trebuscku[sm=smiley1.gif] tako da ce pravis, da si tako zaposlena ni to nic cudnega.
Zelim vam lepo praznovanje in da vam uspe vse speljat po planu! ;)
Aja, ne sekiraj se glede tega lezanja. Jaz se sicer ves cas silim spati na levem boku, pa mi tudi kdaj ne pase, ce je tamali bolj na tisti strani. Se pa se vedno zbujam na hrbtu, pol pa sredi noci rukam trebuh in preverjam ce je mali ok[sm=smiley36.gif]

pika_polonca. -> RE: Junijke 2016 (12.3.2016 14:17:53)

Ojla,

Metuljčkica, vse najboljše mami in fajn praznujte! [sm=torta.gif]
Drugače pa res...me tri smo največje čveke in itak se že kar pogrešamo, če se katera dlje ne javi. Tako da le glej, da se to ne ponovi. [sm=smiley36.gif]
Glede tega ležanja sem se pa ravno včeraj pri zajtrku pogovarjala s taščo. Ona pravi, da to zdaj še sploh ni pomembno, če že, je le proti koncu boljše ležat na tistem boku, na katerem ima otrok hrbet. Sva se pol nekaj pogovarjali in mi je še rekla, da je načeloma itak vseeno, če je dete levo ali desno, pomembno je samo to, da nima hrbta zadaj, ampak bolj spredaj, ker je drugače porod daljši, težji in predvsem bolj boleč, ker se nekak drugače rotira (upam, da sem si prav zapomnila). Mi je pa rekla, da bova okrog 35. tedna preverili, kako leži in se pol bolj podrobno zmenili. No, zaključila je pa potem z besedami, da itak vsaka mamica ve, kako ji paše ležat in da če mamici odgovarja D bok, verjame, da tudi otročku. Glede tega se pa čisto strinjam. Ne vem, koliko je smiselno se matrat pa spat samo na enem boku, čeprav ti ne odgovarja. Naspana in zadovoljna mami = zadovoljen otrok! Pika. [sm=smiley1.gif]

Bigmamma, upam, da ne lazite slučajno kje po omarah [sm=jezicek.gif] Sem se danes na tebe spomnila, ko sem zjutraj prah brisala. [sm=smiley36.gif] Pa nič ne razmišljaj o kakem prezgodnjem porodu, pred koncem maja ne bo nobena rodila! Saj smo se že zmenile za vrstni red [sm=smiley36.gif]

Srečanje... JAAAA, se bomo zmenile, ko bomo mi v SLO in se dobimo v LJ, Metuljčkica bo pa naša vodička! [sm=smiley1.gif] Se že veselim. [sm=bravo.gif]

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (13.3.2016 12:47:04)

Ja jaz ze ne bi mogla celo noc spati na istem boku..se prav zbudim od bolecin v nogi, ker se zalezim na eni strani, tako da se potem obvezno obrnem. To seveda sele ta dva tedna, kar tamala spi celo noc. Mi je se vedno tako cudno, da jo kar preverjam ce se diha [sm=smiley36.gif] ja, vem, grozna sem s to svojo paniko [sm=smiley36.gif]
Haha pika_polonca, a ti si tudi pridna. Sicer pa napredujem slabse kot sem mislila..sem dva vecera sam otrosko sobo cistila, joj se nabere teh igrac v dveh letih. Pa po omarah brezveznih stvari..ampak sem pa mirna, ker vem da je vse zdaj noro cisto. Pa letos sem se se extra potrudila, verjetno se mi drugo leto z dvema razgrajacema ne bo dalo [sm=smiley36.gif]
Sem pa merila malo obseg trebuha spet..noro, 112cm ze!! Prvic sem sla rodit z obsegom 109cm, pa sem bila ogroooomna. Je pa res, da pri meni popolnoma drzi tisti rek, da pri punckah je trebuh kot lubenica (okoli bokov me je posteno zalilo), pri fantkih pa kot zoga (mi raste trebuh prav v spic, okoli bokov je samo malo "speheca") [sm=smiley1.gif] kako sta pa vidve glede tega? Sem pa ravnokar ugotovila, da sploh nevem kaj pricakujeta [sm=zmeden.gif]

pika_polonca. -> RE: Junijke 2016 (14.3.2016 8:42:02)

Ojla!

Jaz sem danes doma, ker moram it urejat papirologijo. [sm=smiley29.gif]Kdaj pa to v SLO urejate? Jaz 18. aprila že začnem s porodniško, pred tem moram pa še dopust izkoristit, ampak ga niti nimam toliko več, ga kar pridno koristim. Se pozna tudi to, da več ne dežuram in si s tem ne nabiram dodatnih ur.

Metuljčkica, kako ste praznovali?

Joj, bigmamma, spet si me dobila. Moram poiskat en meter pri hiši, da si izmerim obseg. [sm=smiley1.gif] Je pa moj trebuh, glede na tvoj opis, bolj lubenici podoben. Torej bi naj bila punčka? No, saj bomo kmalu izvedeli, do takrat bo pa presenečenje. [sm=smiley36.gif]

Včeraj je bil škratek nenormalno miren. Me je kar zaskrbelo. Pa še tašča ni bila doma. Pol, ko sem čisto zapaničarila, se je pa moj spomnil, da imamo itak en kup stetoskopov doma in lahko poiščeva srček. Pa se je taaaako lepo slišal, da imam zdaj ta stetoskop kar v dnevni sobi. [sm=love.gif] Danes pa spet brca na polno. [sm=bravo.gif]

Zdaj pa šiiibam. Javita se kaj!

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (14.3.2016 11:41:15)

Hellou! [sm=smiley1.gif]

Žurka z vsemi presenečenji je za nami & vse je dobro uspelo! [sm=smiley1.gif] Edino prehlad sem staknila. Zdaj, ko sem se umirila, pa še škratek z zamikom praznuje, izvaja vseh sort akrobacije. Včeraj zvečer je po mojem v eni uri kakšnih 5 prevalov naredil, tako da je bila bolj kratka noč, ampak oh, kako zelo čudovita [sm=smiley27.gif]

Živalski vrt je super ideja! Midva sva lani imela celoletno karto in sva hodila tja na sprehode, pa še živalice gledat [sm=smiley36.gif] Letos nameravava enako, samo ne vem še, kdaj. Zaenkrat je bilo toliko vsega, da nisva uspela. Pa dokler je zima, že ob 16.00 zaprejo in skoraj nikoli ne bi ujela... Tako da, jaz sem za! Pikapolonca, sporoči, ko boš vedela, kdaj prideš v SLO. Pa komot sem vodička, vajine želje so moj ukaz [sm=jezicek.gif]

Tudi meni je kar lažje pri srcu, ker vem, da ima sedaj že (ob pomoči medicine) dobre možnosti za preživetje. Sicer ga ni inkubatorja čez maternico, ampak vsaj možnost za smrt je pa manjša. Ne bi šla še enkrat čez to, res ne. Če samo pomislim, da bi zdaj lahko kmalu že prvo svečko pihali... [sm=smiley13.gif] Ampak ne smem preveč tako razmišljati, je že tako prav, pa tudi, če mi kdaj ni najbolj všeč. Aja, pa ne vem, kaj pričakujem, se pustim presenetiti :) Moj mož ve, jaz pa ne [sm=smiley36.gif] Po vražah sodeč in po občutku sicer slutim fantka (malo slabosti, razmeroma čista koža, živahnost otročka...), ampak nimam pojma, pa tudi preference nimam nobene, tako da bom vesela v vsakem primeru. [sm=smiley1.gif]

Pikapolonca, od kdaj naprej pa se smatra za "na koncu"? Tretji trimester, po 30. tednu, po 35. tednu,...? Ali ti potem itak ne paše več na desnem boku spat? Drugače pa, a nima načeloma hrbta pri našem popku? No ja, najbrž ni čisto vertikalen. To glede orientiranosti imaš pa prav. Če nas gleda v hrbet, pride ven najprej teme (ki se lahko prilagodi ozkemu porodnemu kanalu). Če je obrnjen pa naprej, pa menda pride z obrazkom naprej, te kosti so pa vseeno manj fleksibilne. No, tako sem jaz prebrala. Poleg tega je menda porod bolj boleč v križu, pa kosti (naše in njegove) se bolj trejo. No, ti več veš, jaz samo stresam ven, kar sem prebrala. Aja, zadnjič sem prebrala Rojstvo brez nasilja - čudovita knjiga.

Uh, sem se razpisala. Res se moram vsak dan javljati, ni druge [sm=smiley36.gif]

pika_polonca. -> RE: Junijke 2016 (14.3.2016 13:49:01)

Evo, papirologija urejena! Juhej! [sm=bravo.gif] Ena skrb manj. Pa še tako zoprno mi je letat okrog zaradi tega. Ne maram papirjev!

Metuljčkica, suuuper za žurko! Pa saj itak ni bilo dvoma, da ne bi uspela! [sm=smiley1.gif]
Drugače pa tudi moje misli večkrat bežijo nazaj k mojima [sm=angel.gif][sm=angel.gif]. Sploh, ko me še kdo vpraša, če bo to prvi otroček in itak pritrdim, čeprav hkrati vem, da ni.

To spanje na LEVEM boku je pa drugače kr nekaj. Finta je samo v tem, da je na boku manjši pritisk na veliko žilo (veno cavo), ki bi lahko, če bi maternica pritisnila nanjo, povzročila slabšo prekrvavitev in bi za krajši čas izgubile zavest, ampak še pred tem pa bi občutile slabost in bi se same takoj obrnile.Včasih se to zgodi kakšni nosečki, če leži na hrbtu recimo. Nam se je to enkrat v operacijski zgodilo, ker je prišla na neko mini operacijo. Pa smo jo samo obrnili na bok in je prišla takoj spet k sebi. Hrbet torej ni ok, levo ali desno je pa vseeno oz. načeloma pač ležiš na tistem boku, kjer ima otrok hrbet - veliko več jih ima na levi, nekateri pa pač na desni (mogoče od tukaj ta finta z levim bokom?). Ampak to itak same čutimo, enim paše bolj ležat na levi, nekaterim na desni. Meni je recimo leva bolj ok in ko sva včeraj iskala srček, sva ga takoj našla na levi, tako da ima (zaenkrat) levo hrbet.
Teh mehanizmov kako se rodi sicer nisem študirala, ampak ja, saj je nekak logično, da če je hrbet zadaj, da bo pogledal navzgor in ne navzdol, kot mora. Je pa rekla tašča, da je vedno več takih porodov, kjer pogledajo navzgor in da to verjetno zato, ker pretežno sedimo, po možnosti še fajn naslonjene nazaj. Hrbet otroka je pa težji in gre pol nazaj. Nekoč, ko so pa na polju delale, so bile pa sklonjene naprej in je zato šel otročkov hrbet naprej. Joj, upam, da nisem preveč zakomplicirala. Sem jo pa pol vprašala, kaj pa bo, če bo tudi naš škrat imel hrbet zadaj, mi je pa v smehu rekla, da me bo poslala na vrt okopavat ali pa bom morala it na vse štiri pa tla ribat [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Čeprav zdaj, ko razmišljam.. Ona se je sicer hecala, ampak dejansko bi bla pa to rešitev, da spravim njegov hrbet naprej. [sm=smiley1.gif]

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (14.3.2016 20:43:42)

Dober vecer, da se se jaz malo javim.
Se vedno sem cisto v spomladanskem ciscenju, sem ze cez polovico stanovanje, najhujse me se caka-kuhinja in pecica!! Na to pecico se mprem psihicno pripravit, sploh nevem kako bom prilezla do nje[sm=smiley36.gif]
Imamo pa vse nazalost to izkusnjo z ss..jaz sem sicer bila se zelo na zacetku, 5. teden, se tolazim s tem da je verjetno bilo nekak gensko narobe in da je ze bolje tako..sem pa zanosila 15 dni po ss, izgleda nekdo od zgoraj gleda name [sm=smiley1.gif] moram povedat, da mi je to zelo pomagalo in sem se potolazila skoraj takoj..a nekje zadaj v meni bo vedno ostal spomin na malo pikico[sm=smiley13.gif]
Glede papirologije..okoli 30. tedna naj bi se zacelo urejat-potrditev ocetovstva (ker nisma porocena), papirji za porodniski dopust, za ocetovski dopust itd..nekaj tako izpolnis sele po rojstvu otrocka. To, kako mora ven prit pa nevem..ampak meni se zdi da je tamala prisla z obrazkom navzgor, sem mislila da je tako prav. No, v vsaki nosecnosti zvem kaj novega[sm=smiley1.gif]
Pikapolonca, pridi se meni zribat tla [sm=smiley36.gif] drugace pa res upam, da se nam uspe nekako uskladit in se bomo videle. Ker jaz imam en mali problemcek, prosim ne me kregat..nimam izpita za avto, ker me je nenormalno strah [sm=smiley13.gif] ze kot sopotnico me kdaj kar strese, kaj sele da bi jaz vozila. Enkrat se bom ze mogla spravit delat, vem, ampak enostavno se nisem pripravljena..

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (15.3.2016 11:19:44)

Bravo, Pikapolonca, pa je za tabo! [sm=smiley1.gif] Jaz sem se šla včeraj takoj pozanimat, danes bom pa kar obrazce sprintala. 60 dni pred PDP moram imeti urejeno, kar bo zdaj v roku enega meseca. Bi čim prej, ampak moram vseeno čim kasnej, da se mi čim več plač v račun vzame. Bom jaz to z mojim picajzlastim možem vse preštudirala [sm=smiley36.gif]

Tudi jaz rečem, da je prvi, ampak vedno s cmokom v grlu in eno pavzo, ker se spomnim na prvega.

Hvala za natančno razlago glede spanja. Torej ni strahu [sm=smiley1.gif]

Carka, tale tvoja tašča! :) Mislim, da bi vsa tista opravila dejansko pomagala. Ali pa gledanje TV-ja, branje,... tako, da si naslonjena naprej na kakšno žogo. Naslanjanje nazaj in kolena višje od kolkov so res tisti problem. (se mi zdi kar relavanten vir: http://www.plus-size-pregnancy.org/malpositions.htm) Še dobro, da sem to zasledila, da sem se začela počasi navajati (skrajni čas) na pravo držo. Drugače sem bila ves čas naslonjena nazaj, skrivljena in s pokrčenimi nogami. Moram pa še malo poostrit. Če ne, nam pa še vedno preostane zunanji obrat (čeprav vem - to je takrat, ko še vedno frajersko sedi, namesto, da bi imel glavico navzdol).

Bigmamma, ti si pa res zagnana! [sm=smiley1.gif] Za pečico predlagam naslednje (pri meni pomaga): v skodelico ali globok krožnik naliješ vodo in vanjo stisneš en krhelj limone. Potem pečico prižgi na npr. 40 stopinj za kakšne pol ure. Potem gre meni že z viledo vse dol, se sveti in še lepo diši [sm=smiley1.gif]

Glede avta se pa ne sekiraj - nismo vsi za vse [sm=smiley2.gif] Koliko km iz Ljubljane pa si? Pa ti, Pikapolonca, od kod si (če gledamo na Slo.)? Meni se ni problem tudi kam zapeljat (čeprav nekam čisto na obrobje tudi ne bi hodila, tudi to priznam). Bomo že našle eno skupno točko :) Najprej se dajmo časovno uskladit. Pikapolonca, sporoči, ko boš imela kakšne plane v Slo., ki ti bojo dopuščali še časovno luknjo za naju [sm=smiley1.gif]

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (15.3.2016 12:52:26)

O hvala za nasvet. Na pecici pa imam moznost, da zavrtim gumb na ciscenje (nek vrcek z vodo je narisan) je pa ravno 40 stopinj [sm=smiley1.gif] tako da vsekakor poskusim, morda ze danes, vceraj se mi potem ni dalo vec nadaljevat, sem mela en dan premora - in ja, rahlo sem obsedena s tem ciscenjem [sm=smiley36.gif]
Uff jaz sem kar dalec iz Lj, iz okolicr Velenja. Ampak bomo ze nekak, bolj vazno je Pikapolonco v Slo dobit ;)
Kako se pa kaj pocutita? Mene tamali vsak dan razveseljuje z vedno mocnejsimi brcikami, ko me kje okoli mehurja me prav zaboli..res je ze noro mocen glede tega. Ampak obraca se mi pa ne tolko, kot vidve piseta..ves cas mi brca in boksa na istih mestih, pa tudi ce z roko pritisnem na trebuh, zacutim nekaj trdega - predvidevam da je to ritka [sm=smiley1.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>