RE: Junijke 2016 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (15.3.2016 19:42:23)

Pa kaj je to - smart pečica, ali kako? Hudo! [sm=smiley1.gif]
Moje počutje je v redu, sem pa opazila, da se hitreje utrudim. Danes popoldne sem šla spat, pa sem takooo težkooo vstala...
Premika se kar precej, danes dopoldne je imel recimo 5 mini razgibavanj. Mogoče bo zvečer spet žur, kaj se ve?! [sm=jezicek.gif]Mi trebušček kar poskakuje oz. redko brca tako, da se ne bi tudi na zunaj videlo (razen takrat, ko je obrnjen v hrbet - čutim, kako me nekaj pri hrbtenici zateguje). Pa če dam roko na trebuh, me praviloma začne tja brcat. :) In ja, tudi meni se prav naguzi [sm=smiley36.gif] pa včasih prav ostreje podrgne z rokico/nogico/komolcem/kolenom/??? po trebuhu.
Izmerila sem si obseg - 94cm [sm=smiley1.gif] očitno sem res bolj pri drobčkenih (26. teden). Tudi ginekologinja je zadnjič komentirala, da imam majhen trebuh in je šla prav izmerit velikost glavice kot na morfologiji (je bilo vse OK). Jaz špekuliram, da je tako zato, ker imam precej dolg trup in mi gre mogoče prej max v višino, kolikor se da (čutim ga že kar visoko - 10cm nad popkom, tik pod rebri, v rebra pa še ne). Zredila sem se 6-7kg.

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (15.3.2016 20:19:58)

Ma nee, navadna elektricna, 2 leti stara. Ampak ma neke svoje "programe", zakon je res za bilo kaj pect [sm=smiley1.gif]
Haha zdaj si me spomnila, meni je zadnjic na blagajni v trgovini zacel noro brcati, pomojem se je zelo opazlo na trebuhu, sploh nisem upala dol pogledat[sm=smiley36.gif] pa ko slisi tamalo, zacne takoj brcat, sledi tudi moji roki, se "igrava" malo takole zvecer. Ja meni se tudi zdi da obcasno prav zacutim nogico ko dam roko tja, kjer je brcnil. Se pa tale moj zeloooo rad razteguje, tako da nikoli ne vem, a mi bo trebuh otrdel ali se samo razteguje. Se pa res ze cuti zelo blizu reber, se malo pa bodo boleci, a hkrati tako zazeljeni udarci v rebra tu[sm=smiley36.gif]
Joj dobra si s to kilazo, jaz sem ze na 15kg plusa..pa se od prejsnjic mi je ostalo 10kg. Vidis, nisem kar brez razloga bigmamma [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (17.3.2016 14:04:37)

Bigmamma, to realno pomeni, da si 5kg plusa. ;) Kar tud ni nič premal, če imaš mal podlage. Jaz bom pomoje pridelala še 1x toliko, glede na to, da še ni bilo podlage prej. Kaj bo pa potem, bomo pa še videli. Če bi tudi naprej mamičini super geni opravljali svojo nalogo, bom res vesela [sm=smiley1.gif]

Danes je en tak leeeeep dan, pa po drugi strani tako beden :-/ V službi imam četrtke najbolj kar ene, potem imam pa še izjemoma nekaj za faks danes (namesto v torek), tako da ne bom kaj dosti sončka od blizu videla. Še dobro, da sem šla prej z učenci malo ven. [sm=smiley1.gif]

Včeraj sva šla pogledat vozičke [sm=love.gif] Če ne bo do takrat kakšnega primernega na bolhi, bova šla kupit PP book plus sportivo modular. Ima tisti glavni adut - book podvozje, kar se pa športnega dela in koles tiče, je pa sicer en model starejši (in zato cenejši), ampak še vedno popolnoma dovolj dober. Predvsem sva črtala Mutsyja in sva dokončno odločena. Samo še barvo izbereva. Bova šla takrat, ko bo neka akcija aprila, ko lahko na porodniški popust (=11%) prišteješ še izžrebanih 10, 20, 50 ali 99% popusta, tako da bo vsaj -21%, kar je že zelo lepa cena za celoten (nov!) komplet [sm=smiley1.gif]

Kako sta kaj vidve? [sm=smiley1.gif]

pika_polonca. -> RE: Junijke 2016 (17.3.2016 17:01:10)

Ojla!

A sta me kaj pogrešali? [sm=jezicek.gif] Sta mi obe naredili lušte za čiščenje in sem imela zdaj tudi jaz generalko vsak popoldan. [sm=smiley1.gif] Pa še moj mi je včeraj pridno pomagal in sesal omare, obešal zavese ... Danes je pa tak lep dan, da sva šla raje na en dolg sprehod, čistila bova pa jutri spet dalje. Saj zdaj več nimava dosti.

Sem našla nek šiviljski meter in imam obsega 105cm. Saj ne vem, če je to dosti ali malo [sm=smiley36.gif]

Škratek mi je pa včeraj celi dan ful v mehur nabijal. Sem hodila vsake pol ure lulat. [sm=smiley29.gif] No, danes na srečo nima take telovadbe. Se je zbrcal zjutraj pa potem spet po malici, zdaj je pa mir. Je ful zanimiv, ker začne vedno po obroku ful brcat. Če še kaj bolj sladkega pojem, je pa še bolj hiperaktiven. A so vaši tud taki?

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (17.3.2016 20:41:31)

Metuljckica, ja, tudi jaz sem se zanasala na dobre gene..ampak po porodu to odpade, vsaj pri meni[sm=smiley36.gif] jaz se glede izgube teze po porodu nisem sekirala ker sva planirala ponovno zanositev in se mi je zdelo brezveze se matrat s hujsanjem. Drugace sem pa ravno naletela na znizanje, mislim da ravno tega modela vozicka..v Baby centru ali Pikapolonici je 640€, kar se mi ne zdi tako pretirano [sm=smiley1.gif] sicer sva midva res imela sreco z vozickom, ta najin Cam-komplet 3v1, dezna prevleka, torba(ni je pri vseh kompletih, zna biti pa precej draga) je bil iz 700€ znizan na 500€ [sm=smiley1.gif]
Ja Pikapolonca, sem ze razmisljala kje se potikas [sm=smiley36.gif] pridna, jaz sem imela malo premora s ciscenjem. Namrec zacnem sele okoli pol 9h, ko tamala zaspi in se res lotim vsakega detajla. Ostala mi je se kuhinja in njeni aparati, kar mi je najhujse.. Sem pa pozitivno presenecena nad sabo (ja, malo se pa moram pohvalit), da do zdaj nisem imela toliko dela kot sem pricakovala, tu pa tam je bil kak prahec ali malo vodnega kamna, ostalo vse pod kontrolo[sm=bravo.gif]
Sem pa danes dozivela prvo brciko v rebra [sm=smiley36.gif] pa prvic mi je ritko tako lepo podstavil pod rebra, da se nisem upala prepognat v tisto smer, da ga ne pomuckam[sm=smiley36.gif]
mam pa problem s krizem, ob dveh zjutri sem sla po keks-ups in si nategnila misico ali neke vezi ravno na tem ledvenem predelu. Pa opazila sem, da se nemorem vec kar tako normalno prepognat, me spodnji del trebuha mocno zaboli, izgleda revceka stisnem prevec ali kaj?[sm=zmeden.gif] Drugace se pa pocutim super, gibcna sem se vedno, se vedno skacem za tamalo-ravno danes je bezala pred mano in se smejala na ves glas, jaz pa vsa rdeca za njo[sm=smiley36.gif] ob vecerih se pa pocutim kot zeloooo stara babica [sm=smiley36.gif]

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (17.3.2016 20:44:08)

Aja, saj to mislim da je pri vseh tako, da ce pojes nekaj sladkega zacne brcat..ubistvu celo priporocajo pojesti koscek cokolade ce je otrocek zelo miren in pocakat da brcne [sm=smiley1.gif]
Glede trebuscka si pa tudi kar na dobri poti, jaz sem prvic sla rodit s prb. 109cm obsega ;)

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (19.3.2016 15:24:39)

Oooj :)

Ja, Pikapolonca, sem te pogrešala, ampak sem si rekla, da imaš pravico za en dan izginit na lepše [sm=smiley1.gif] hihi, ampak zdaj vidim, da si bila pridna! No, imaš pa sedaj še lepše doma :)

Moj brca čez cel dan - ima momente, ko izvaja karate, da mi trebuh poskakuje v vse smeri; včasih se pa tudi samo nežno premika/preteguje. Ne gledam na uro, ampak pomoje gotovo vsako uro čutim vsaj en premik, nima prav zelo dolgih premorov. Vedno se zbudi že med obrokom, ne opazim pa neke razlike glede na to, kaj pojem... Zaenkrat še nimam občutka, da bi vedela, kje so rokice in kje nogice, sem pa zadnjič nezmotljivo in jasno čutila, ko si je popravil rokico/nogico - najprej je bil s hrbtno stranjo ob moj trebuh in potem je obrnil tako, da je bil z dlanjo/stopalom oz. obratno. Prav ta pregib sem čutila. [sm=smiley1.gif]

Bigmamma, to sva bila v Baby centru in ja, imajo ga za cca. 600eur, ker je starejš model (zdaj je še najnovejši tale pop up varianta, ki ga bo imela pikapolonca :)), potem sva pa preračunala, da bo z vsemi popusti malo čez 500, to je pa super za popolnoma nov komplet 3v1 :) Najbolj zakon je, ko dobro stvar po sreči dobiš za manj denarja... [sm=smiley1.gif] tudi vama je to odlično uspelo!

Danes imam pa tak pekoč občutek v nožnici [sm=zmeden.gif] Če bo trajalo še do večera, se bom šla pokazat, ker je pregled šele čez 2 tedna. Po gibanju sodeč je vse OK, ampak vseeno.

Vreme je kooooončno lepo pomladno [sm=smiley1.gif][sm=smiley27.gif]

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (20.3.2016 20:29:14)

Dober vecer.
Punce, jaz sem tako utrujena tale zadnji teden da noro. Tamala me vsako jutro zene na sprehod, ta traja min. 1 uro, danes celo 2 uri! Prav videla sem se ze kako sedim na klopci, ampak ona bi kar hodila in hodila, brez prestanka [sm=smiley1.gif] se prav cudim, kako zmore [sm=smiley36.gif]
Sva pa sle v petek po trgovinah in v lekarno, kjer sva kupili se zadnje pripomocke za dojencka. Glede zacetnih plenic sem pa tokrat izbrala Violeta in zelo priporocam-proti Pampers so zelo tanke, kar se mi zdi super, glede na to da bo poletni otrok, naj bi tudi zelo dobro vpijale zaradi neke posebne plasti. Te Pampers so se mi zafrknale na celi crti, je tamala dobila pikice spodaj pa tudi patronazna sestra je takrat rekla, da mamice sploh niso zadovolje z njimi, tudi vpijajo zelo slabo, nam je vedno vse cez steklo.
Opazam pa, da gibe ze obcutim malo drugace, zdaj prihaja tisti cas ko jim zacne primanjkovati prostora. Ritko ima pa se kar vecinoma v blizini reber, pa tudi na levo se ne premika kaj dosti, ves cas ga cutim na desni strani ali pa diagonalno. Brca res ves cas, zdaj ga ne zanima vec moja utrujenost [sm=smiley36.gif] ocitno prihaja se en razgrajac, ce sklepam po prvi nosecnosti.
Metuljckica, upam da si ok. Mene je dol bolelo ko sem imela vnetje, malo se spremljaj ce imas obarvan izcedek (zelen, rumen ali smrdec), potem le pojdi prej h gin. Glede vozicka pa super, sem vesela za vaju in upam da ga dobita cim bolj ugodno. Se spomnis ko sem ti rekla, ce ti je kaj namenjeno bos ze naletela na to [sm=smiley1.gif]
Meni se je pa zacelo spet to dogajati, da se mi nekam mudi in mislim da hitro hodim, sem vsa zadihana in rdeca, nakar ugotovim da me vsi dedki in babice prehitevajo [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
V sredo imam pa pregled, ga bo tudi stehtala in zmerila, komaaaaj ze cakam da ga spet vidim in upam, da bo pa tokrat le pokazal obrazek[sm=smiley1.gif]
Kako sta preziveli ta super topel vikend?

pika_polonca. -> RE: Junijke 2016 (20.3.2016 20:30:23)

Dober večer!

Se javim na hitro, da ne bom na listi pogrešanih. [sm=smiley36.gif] Zadnje dni se nonstop kaj dogaja in še komaj uspem priti do računalnika. Tisto najnujnejše itak pogledam preko telefona, tudi forum preberem, zato računalnika skoraj ne prižigam več in posledično se tudi javljam ne več tako pogosto, kot sem se prej. Dnevi so pa tudi vedno leepši in toplejši. Paaaaše sonček, res! Z generalnim čiščenjem sem zaključila v soboto, danes sem pa bila celi dan zunaj - najprej sem sadila rože, potem sem se spravila na vrt, popoldan sva pa šla z mojim še na 2-urni sprehod in priznam, da sem pa zdaj res že zmatrana. Me je soseda čez ograjo kar nekam čudno gledala, ko sem delala na vrtu in sem imela potem kar malo slabo vest. Še sreča, da me je pol pri kosilu tašča spet "dvignila", da ni nič narobe, če se dobro počutim.

Kupila sem tud zelen trak Boba Wrap. Noro lep, mehek in komaj čakam, da vanj namesto medvedka namestim svojega škratka. Sem že čisto nestrpna, res. Jaz samo srčno upam, da detece ne bo zamujalo, naj pride raje kak teden prej. [sm=smiley36.gif] Recimo čez kakšna 2 meseca je že lahko med nami. [sm=smiley36.gif]

Lep in uspešen teden!

pika_polonca. -> RE: Junijke 2016 (20.3.2016 20:31:22)

Še najpomembnejša novička: najin škratek ne bo brez imena! Sva danes na sprehodu končno dokončno dorekla tako ime za fantka kot tudi za punčko! Ena veeelika skrb manj! [sm=smiley36.gif]

Metuljčkica, upam, da si ok, sicer se pa pridružujem nasvetu Bigmamme - do ginekologa, če je karkoli nenavadnega.
Pa ful sem vesela za voziček, upam, da bo PP tudi nama tako dobro služil, kot pravijo.

Bigmamma, a tvoj hrbet je boljši? Princeska pa tudi nič ne špara mame. Ve, da te mora zdaj na polno izkoristiti [sm=smiley36.gif]
Pleničke bom pa, glede na to, da se mi ne da ukvarjati s pralnimi, probala nabaviti neke čimbolj naravne. Pač kolikor se le da. In Pampers to definitivno ni. Se pa nameravam podati v nabavo teh kozmetičnih zadev enkrat konec aprila, do takrat bom pa vsakič, ko bom šla v trgovino, prebrala eno deklaracijo, da bom potem lažje izbrala. [sm=smiley36.gif]

Ketka -> RE: Junijke 2016 (21.3.2016 6:14:12)

Pika_polonca, ko definiras najbolj naravne pa se toplo priporocam za info...bom tudi jaz poskusila z manjsim researchom..javim ugitovitve 😊

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (22.3.2016 8:50:19)

Oj, punce! [sm=smiley1.gif]

Planica, Planica, snežena kraljica! [sm=smiley2.gif] V nedeljo sem bila tam in je bilo prav super :) sem si vzela stolček s sabo, našle smo super lokacijo in na sončku uživale. :) Nasploh mi je toplejše vreme bolj všeč, tako da sem res vesela pomladi!

Tudi jaz se hitreje utrudim, ob petih popoldne sem čisto fuč! Ko pridem domov, se samo uležem, potem se mi pa sploh ne da še po računalnik - torej sem bila spet bolj tiho nekaj dni.
Bigmamma, otroci imajo včasih res preveč energije za naše pojme! Jaz sem veliko otrok čuvala in sem se v takih primerih (pa niti noseča nisem bila!) kar usedla ali ulegla, oni so pa nabirali kilometre okoli mene. ;) Sem bolj tiste sorte človek, ki si prilagodi stvari, pa tudi otroci se kar znajdejo in naučijo prilagoditi.
Za Pampers pa sploh še nisem slišala niti enega priporočila, tako da odpade! Bigmamma, jaz sem ti ful hvaležna za vse, kar si že in še boš povedala. Te jemljem kot izkušeno in sploh ne bom šla ne vem kakšne raziskave delat. Malo si bom pogledala na licu mesta, ampak verjamem, da bom 99% odšla z Violeta. To bo za te čisto ta prve. Za potem, ko se bomo ustalili, pa bom kupila en majhen paket pralnih, da ugotovim, če nam odgovarjajo. Če ja, dokupim še več in če ne, poiščem kakšne čim bolj naravne in razgradljive za enkratno uporabo.
Prosim, povej še kaj več o kakšni pametni kozmetiki (pa samo tisto, kar je potrebno, ne bi rada imela kup neuporabnih reči - kar bom imela mimo grede, če se grem držat katerega koli spiska potrebščin v knjigah ali na internetu). [sm=jezicek.gif] K sreči sem najstarejša od 4 otrok, tako da nekaj pojma imam in kakšen trik poznam, ampak tudi čas dela svoje, nove prakse so uveljavljene, itd...

Mene je potem nehalo pečt, tako da nisem nikamor šla. Dete je tudi aktivno in me prav razveseljuje. Res je, kar si rekla glede vozička. [sm=smiley1.gif] Komaj čakam, da ga greva naročit! Dobila sva pa tudi lupinico od prijateljev, tako da bomo tudi, če se kaj zavleče dostava, varno prišli domov. Bova imela pač 2, za v vsak avto eno.

Pikapolonca, full lepo, da imata ime! Midva ga tudi imava, za punčko že iz gimnazijskih časov ;) sem važna, jao.

Bigmamma, srečno jutri na pregledu! Naj se ti kaj nasmehne in ti kakšnega lupčka pošlje [sm=love.gif]

Lep torek in cel praznični teden vama želim [sm=smiley1.gif]

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (22.3.2016 22:42:43)

Metuljckica, ja, sem se tudi sama malo vsedla, ampak potem mi je pa hudo, ko me gleda in mi nekaj razlaga, jaz pa vse opazujem od dalec..rajsi malo zobe stisnem, ko prideva domov me pa pusti pocivat in me boza po glavi pa pravi da sem boga [sm=smiley36.gif] mi smo zaenkrat vzeli tamali paket teh taprvih plenic, ker ti novorojencki noro hitro rastejo, mi smo pri pol leta bili ze na najvecjih (ja, rada je zizala). Zdaj pa imamo plenicd-nebos verjela-iz Hofferja in nam zelo odgovarjajo. Nikoli premocile, tudi ob najhujsih kakcih, nobenih pikic in alergij nikoli, tudi cenovno zeloooo ugodne [sm=smiley1.gif] pa sem bila na zacetku zelo proti, ampak res jaz prisegam samo na te plenice..
Glede kozmetike..za ritko hladilno mazilo iz lekarne (mi imamo belo, za obcutljivo kozo), za kozne gubice Ribodermin, za zacetek pa trdo milo za kopanje (Chicco iz Pikapolonice meni noro lepo disi) in to je to, nic vec ne potrebujes. Ce ima na kaksnem predelu bolj suho kozo, pa namazes z Riboderminom. Tudi ko se pojavijo temenca, samo namazes z olivnim oljem, pocakas da se zmehca in poceses ter speres. Cim bolj naravno in brez nepotrebnega pacanja koze, mi smo sele pri enem letu zaceli uporabljati mleko za telo, pa se to samo na vsake toliko in pa sampon.
Super da se pocutis bolje, ja hvala, tudi jaz upam da se koncno malo pokaze. Je pa res noro aktiven postal, sem res vesela in ze odstevam tedne, ko ga bomo koncno spoznali[sm=smiley1.gif]
Ja tale vikend se bom pa spravila prvic peci potico, me bo tista tradicionalna ker je ne maram prevec, tako da drzita pesti da mi uspe[sm=smiley1.gif]

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (23.3.2016 18:52:50)

Dober vecer.
Se javljam s pregleda, mali ma ze kilo in pol, se vedno je obrnjen na glavico in se zdaj verjetno ne bo vec obracal, pa tudi gleda v hrbtenico tako da ce ostane v tem polozaju bo super [sm=smiley1.gif] je pa ze stisan revcek, ma nogice prekrizane, na pregledu mi je tisal koleno pa stopalo ob maternico [sm=smiley1.gif]
Metuljckica, spet ni hotel pokazat obrazeka, se stiska v postlco pa pika! [sm=smiley36.gif] zdaj ma par tednov casa da se vsaj malo obrne do 4D pregleda, ker tisto mi je pa res en tak lep spomin in bi res rada, da uspe cim lepse [sm=smiley1.gif]

pika_polonca. -> RE: Junijke 2016 (23.3.2016 20:12:11)

Ojla!

A mate kaj sončka v SLO? Nas tukaj ful razvaja zadnje dni. Kar fiiiila me z energijo in nonstop nekaj delam. V službi se itak vedno kaj dogaja. Še vedno skačem po operacijski in bom še ta 2 tedna, ki me ločita do dopusta, potem pa porodniška. Vau, vau, še maaaalo in gremo rodit! [sm=smiley36.gif]
Škrat je danes spet akrobat na kvadrat! Brca levo, desno, zgoraj, spodaj. Ni ga mesta, kjer ga ne bi bilo. [sm=smiley36.gif] Naj le brca. [sm=love.gif]
Danes sva šla spet malo šopingirat z mojim. Tetra pleničke, navadne suhe krpice za enkratno uporabo, ki jih bom uporabljala doma za previjanje in umivanje, WaterWipes za na pot (so res čist natur), vata, nekaj cotik, kremice bova nabavljala tik pred rokom, olje bom uporabljala kar kokosovo, ki ga uporabljava tudi midva. Glede pleničk moram še preverit, katere ponujajo tukaj pri nas, se pa nagibam k Bambo. Voziček dobiva konec aprila, previjalno tudi. Saj to bo pa počasi to.
Bigmamma, daj mi povej...jaz kupujem cotike št. 56. Nekaj imam celo 62. Če se rodi z nekimi "normalnimi" merami, je 56 čisto ok, ali?

Ketka, javim. [sm=smiley1.gif]

Oo, Metuljčkica, a si šla navijat za naše orle? Saj so res carji, madonca. Jaz sem se že celi prejšnji teden važila v službi, da so pa to naši, ta teden pa spet. [sm=jezicek.gif]

Bigmamma, super za pregled. A ne, da je tako lepo slišat, ko ti pove, da ima že 1,5 kg. Meni je še vedno tako čudežno, da iz take male, drobne pikice zraste tako bitjece. [sm=love.gif]

Lepo se imejte. Šibam pod tuš, pol pa na masažo nog. Mi jo je moj obljubil [sm=smiley36.gif]

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (23.3.2016 20:25:27)

Jaa, pri nas smo meli par dni zelo toplih in soncnih, zdaj pa nekaj piha in se napravlja k dezju :/ jaz ga pa povecini cutim nad popkom, rokice bolj malo, pomojem da zaradi lege, ce mi proti hrbtenici brca..ritko pa tako ves cas ven tisci, mam prav hecne oblike trebuh [sm=smiley1.gif]
Jaz imam tokrat max. 20 bodijev 56, vse drugo 62. Ker tamala mi jih je prerastla v enem tednu, pa je bila rojena normalnih mer, ampak je ves cas zizala in se zeelo hitro redila. Pri fantku pa sklepam da bo to se hitreje slo [sm=smiley1.gif] ampak moras vedet, da 20 bodijev ni veliko..ker kakajo 10x na dan, velikokrat uide na rob bodija ali pa se pobruhajo, polulajo ravno ko jih sprevijas..[sm=smiley36.gif] tako da rezervo je treba vedno imet. Pa 62 in 68 si kar naredi zalogo, verjemi da se ti ne bo ljubilo po trgovinah s tako malim dojenckom, niti ni priporocljivo..
Ja noro je kako hitro rastejo, sem sla gledat, pri mordologiji se polnih 400g ni imel, zdaj pa ze toliko! Sam se plucka se naj razvijejo, pol pa komot lahko pride, tudi ce v 38. tednu [sm=smiley1.gif]

pika_polonca. -> RE: Junijke 2016 (23.3.2016 20:36:21)

Hvala, Bigmamma. Točno to sem imela v mislih, da verjetno 56-ko hitro prerastejo. Bom videla, koliko bom še česa dobila, potem pa nabavim še dodatno.
Jaz sem tudi rekla, da po 37. tednu lahko pride. [sm=smiley36.gif]

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (24.3.2016 12:25:25)

Oo, cuker mali :)
Hvala ti za dobesedne in konkretne nasvete, bom kupila mazilo in ribodermin, pa milo. Me veseli, da ne rabim nič več (kot se spomnim, tudi nismo več imeli 15 let nazaj, tako da se ni kaj dosti spremenilo). Mi smo dali pri kopanju na koncu nekaj kapljic olja v vodo, pa so imeli potem tako mehko kožo. :) Nobenega (zamudnega) packanja z losjoni, itd... Edino za ritko je pa res dobro imeti ves čas nekaj pri roki, pa za gube, sploh poleti!

Uh, tvoj pa obvlada pozo, naj se je le ne naveliča teh nekaj tednov (oz. če že, naj se vrne nazaj še pravočasno ;)) [sm=smiley1.gif] Obrazek pa hoče za presenečenje ohranit, hihi, če ste mu že med noge pogledali [sm=smiley2.gif] hec. Upam, da ga boste videli naslednjič!

Jaa, Pikapolonca, pri nas je prav lepo vreme! Imam kar več energije, ko je tak sonček in topleje, pa zjutraj je lažje vstat in se pri dnevu v službo peljat. :)

Jaz ga čutim večinoma diagonalno ali pa vodoravno levo-desno. Ima zgleda še malo več prostora, no, saj je še manjši od vajinih ;) Izgleda, da zelo dobro ve, kje je v vrsti pri junijčkih in nič ne goljufa s prehitevanjem. Edino potem po 37. tednu si pa želim, da se ne ozira in obira kaj preveč [sm=smiley1.gif]

Jaz bom jutri pekla, barvala pirhe in kar paše zraven. :) Tradicionalno, kot vedno [sm=smiley1.gif] kakšno boš pa ti naredila, Bigmamma? :) Naj ti dobro uspe!

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (24.3.2016 15:46:56)

Ja pri gubicah se res hitro vpije, se posebi ce bo rad zizal in bo mali bucko, se lahko takoj kaj vname. Ja ene mamice dobesedno natirajo svoje dojencke z raznimi olji in losjoni, ampak koza ja mora dihat. Pa tudi s kopanjem nisem pretiravala, saj s tem speres naravni ph koze..pac umijes dojencka zvecer s tistimi krpicami za zmocit(jaz imam od Toto, so edine ki se ne trgajo) pa cez dan, da ga malo osvezis v vrocini[sm=smiley1.gif] aja, pa te krpice so zakon namesto vlazilnih robckov, vsaj nam. Kopala sem jo pa na zacetku dvakrat na teden, ob hujsih podvigih v plenici pa tudi veckrat [sm=smiley36.gif]
To glede kapljic olja v vodo je tudi ok, nasa je mela tako fajno kozo da ni bilo potrebno, sele to zimo je dobila malo suho po nogicah, drugace pa je super [sm=smiley1.gif]
Jah se bo ze odlocil, trmica mala. Bo pa vecje presenecenje ob porodu, ce ostane tako. Recept za potico sem pa zasledila tukaj na rr in sicer je mandljeva potica v cokoladnem testu [sm=smiley1.gif] samo jo bom delala brez ruma, v maso gre tudi sir Mascarpone, ampak ker se bo peklo sklepam da je ok?[sm=smiley1.gif] sunko bom verjetno kar kupila, hren bom pripravila in to je to. V barvanje jajck bi rada tamalo vkljucila, upam da nama uspe, pol rajsi je kar sama pripravi in je ponosna [sm=smiley1.gif]

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (25.3.2016 8:07:38)

Jaz imam pa danes freeeeej [sm=smiley1.gif] the perks of being a catholic school teacher ;) sej ne, da mi je kaj hudega tam, prav uživam, ampak tudi peka potice mi je res ljuba :)

Bigmamma, mascarpone ni problem! Jaz sem ga zadnjič dajala v cake popse. Prej sem samo bila malo bolj pozorna na to, da sem kupila pasteriziranega (če sploh obstaja tudi "surov", pa ne vem) in ni nobene panike :) pa če je na rr, bo že nosečkam prijazno ;)

Lepo ustvarjajte! [sm=smiley1.gif]

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (25.3.2016 12:51:05)

Ja Metuljckica, pise da je iz pasterizirane smetane, tako da ni panike, da se bo malo "pekel", pa tudi ne bo skodilo [sm=smiley1.gif]
Lepe praznike vama zelim in uspesno peko vseh dobrot!![sm=smiley1.gif]

pika_polonca. -> RE: Junijke 2016 (26.3.2016 10:36:54)

Lepe praznike, junijke! [sm=zajcek.gif]

pika_polonca. -> RE: Junijke 2016 (29.3.2016 8:40:14)

Ojla!

Kako ste prezivele praznike? Mi smo vsi skupaj sli na vikend in maksimalno izkoristili soncek za sprehode in polezavanje. Smo si nafilali baterije, da lahko danes spet pridno delamo. [sm=smiley1.gif]
Skratek ima spet divje dneve. Noro, kaj pocne. Trebuh mi kar poskakuje [sm=smiley36.gif] Pa ne redko mi prav v mehur nabija. Aa, to pa ni fajn. [sm=smiley24.gif]

Soseda na vikendu ima dober mesec starega skratka. Sem bila cisto paf, ko sem jo v nedeljo videla, ker sploh nisem vedela, da je noseca [sm=smiley36.gif]. Sva si izmenjali par besed, pol sva se pa zapletli v pogovor glede pralnih plenic in me je cisto navdusila. Bom po mojem tudi jaz kupila kak paket, da sprobam. Ce nam ne bodo vsec, jih bom pa prodala dalje.

Bigmamma, se cisto strinjam glede nege koze. Jaz to tako sovrazim, ko jih skoraj kopajo v teh losjonih, ki so po moznosti se fejst odisavljeni in posledicno polni kemije. Se mi kar smilijo otrocki. Jaz imam namen dat v banjico ob kopanju kaksno malo kockico kokosovega olja, sicer pa nic mazat. Tudi ritke ne bom, ce ne bo potrebe.

Drugace pa tako resno delam samo se ta teden. [sm=smiley3.gif] Potem imam pa v ponedeljek pregled, v torek se pa poslavljam, ker v sredo ze zacnem z dopustom. Se malo in pride skratek. Noro, kako je minilo. [sm=smiley1.gif]
A ve ze kaj perete cotike? Jaz bom cez kaksna 2 tedna zacela pocasi prat, susit, likat... To bo enega dela, ceprav bo pa lustno zlagat te male cotike v omaro. [sm=smiley27.gif]

Nic, lepo se imejte!

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (29.3.2016 20:46:13)

Dober vecer [sm=smiley1.gif]
Nasi prazniki so bili pestri, po cele dneve smo bili okoli pri sorodnikih, nikoli vec tega ne ponovim. Bilo je sicer lepo, tamala je uzivala v dobljenih darilih ampak jo je pa tako izcrpalo, da je ob vecerih jokala. Tamali je seveda sodeloval s svojimi brcikami, aja, pa potica mi ni uspela :/
Se je pa vceraj prestavil iz svoje poze, ta prvo se je vlegel zdaj je pa nekako diagonalno postavljen..no, saj se ima cas da se spet lepo na glavico obrne.
Glede cotik, mam vse oprano, preprala jih bom se enkrat v zacetku maja verjetno [sm=smiley1.gif] sicer pa neboste vrjele, ampak se vedno mi je slabo!![sm=smiley36.gif] sem ze mislila da sem resena, mi pa spet ni neka hrana pasala..sem se izognila objemu skoljke, ampak sem se kar prepotila v trenutku od tiste slabosti. Ampak kaj ces, malo se pa bo pikec tukaj.
Edino kar mi je ostalo od priprav je se dvig dna posteljice na pravo visino in pa seveda torba za v porodnisnico, to bom enkrat maja [sm=smiley1.gif]
Kako ste pa kaj s kg? Meni se se vedno pridno nabirajo, sploh se ne prepoznam vec[sm=smiley36.gif]

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (30.3.2016 9:02:14)

Hoj! :)

Moji prazniki so bili super, umirjeni in z malo obiski. Hrana je bila dobra, pa ne preobilna, tako da res, enkrat nam je pa uspelo tudi kaj takega! [sm=smiley36.gif]

Pikapolonca, super glede pralnih! Tudi jaz jih moram še nekje najti, kakšen majhen paketek. Začela bom pa kar z navadnimi, sicer bo preveč vsega naenkrat.
Tako kmalu imate že porodniški dopust tam gor? [sm=smiley1.gif] Jaz grem načeloma konec maja (okoli 23.), ampak bi sploh, če bom dobrega počutja, najraje še delala do junija - no, saj to je samo 1 ali 2 tedna viška. Imam danes letni razgovor, pa bom malo omenila. Jutri pa spet pregled, bom še zdravnico za mnenje vprašala [sm=smiley1.gif]

Perem še nič ne. Zdaj je končno velika noč mimo in s tem sem si dala zeleno luč za priprave na dojenčka [sm=smiley1.gif] Ampak seveda moram prej še eno seminarsko dokončat, tegobe lenobnih študentov, pa to. Upam, da bom ta vikend dobila previjalno mizico, da potem operem in začnem polnit predale. Prej pa nima smisla. Likala ne bom, bosta že stroj in sušilec dovolj, pomoje. Drug teden greva na šolo za starše, naročit morava voziček, se sestati z gospo Hrovat Kuhar za priprave na porod... Skratka, domine priprav se bodo sprožile vsak čas [sm=smiley1.gif]

Bigmamma, ne sekiraj se - enkrat ni nobenkrat & v tretje gre rado! ;) Tako da ti bo gotovo uspela potica, morda že za božič [sm=smiley1.gif] Tudi moj je nekako poševno oz. mogoče celo vodoravno, komaj čakam jutri, da izvem. Upam, da se bo pravočasno obrnil tako, kot je prav. Kg imam najbrž 7-8 več, bom jutri poročala. [sm=smiley1.gif] Slabosti sicer sama nimam (in ti želim, da se čim prej poslovijo; v najslabšem primeru pa čez 10tednov, ane? ;)), je pa tako, da vedno manj spim: težje zaspim in ponoči gotovo kakšno uro bedim. Bo vsaj manjši šok junija [sm=smiley1.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>