RE: Junijke 2016 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (25.2.2016 22:10:08)

Torej, naslov je Izziv poroda :) Je psihloginja, družinska terapevtka,... in predvsem ima izkušnje [sm=smiley1.gif]

Kaj menite o vozičku Mutsy Evo? Danes sem ga zagledala in se mi zdi kar dobra alternativa, če ne bo nobenega PP na spregled.

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (25.2.2016 22:27:52)

Ni slab vozicek, ze cena marsikaj pove..kolesa je dobro da so zadnja ta velika, bos prisla z njim povsod. Kar bi bilo dobro preveriti je, da ne drsi na ploscicah npr. v nakupovalnih centrih, enim vozickom baje kolesa tam kar ponorijo. Pralno je tudi vse predvidevam, s tem je kar nekaj dela, se posebaj ko jim das cokoladico [sm=smiley36.gif]
Edino kar mi ni vsec, je kosara..se mi zdi nefunkcionalna in pa rocaj pri otroku, kjer je usnje ali imitacija usnja. Tu moras cuvati, ko jim zobki rastejo dajejo v usta vse, ali ko se na sprehodu zagledajo in zagrizejo v ta rocaj [sm=smiley36.gif] da se ti ne bi prehitro unicil.
Nekaj dobronamernih nasvetov z moje strani [sm=smiley1.gif]

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (26.2.2016 16:12:50)

Punce, jaz sem pa danes takooo mizerna [sm=smiley19.gif]
Včeraj popoldne me je nekaj začelo zbadati v hrbtu (pravzaprav stalna bolečina na desni strani pod rebri), zvečer in ponoči je šlo samo še na slabše, še zbudila sem se zaradi bolečine [sm=smiley13.gif]. Komaj hodim, boli me v katerem koli položaju in to stalno. Zjutraj sem še šla na en sestanek, ki smo ga že v nedogled prestavljali, potem pa direktno k zdravnici. Je rekla, da se ji zdi, da je zgolj mišica (zaradi spreminjanja ravnotežja, itd.), ampak me je vseeno poslala v laboratorij, da izključimo kakršne koli težave z ledvicami. No, izvidi so bili na koncu hvala Bogu razen manjših odstopanj normalni, po posvetu z mojo ginekologinjo mi ni dala antibiotikov ([sm=smiley1.gif]), ampak samo bolniško - itak je šel delovni dan že h koncu, pa res me je en sam jamr. Pa mrazi me, ampak vročine nimam, od bolečine mi rata na vsake tolk časa kar slabo... Vsaj dojenček je po živahnosti sodeč, super [sm=smiley1.gif]
Meni se zdi prav neverjetno, da lahko zaradi mišice toliko boli. Pa sama sebi sem smotana, ker načeloma lahko precej bolečine prenesem in ne grem za vsako malenkost k zdravniku, ampak glej no, glej, mišica zmore tudi to.[sm=smiley36.gif] sarkazem. Vseeno pa boljše, da sem šla, kot da bi čakala do ponedeljka in bi odkrili kaj čudnega.

Bigmamma, hvala za mnenje :) Sva kmalu po tem, ko sem objavila, ugotovila, da je vsak PP cenejši (dobiš 3v1, med tem, ko pri Mutsyju 2v1, pa še vsak dodatek je svinjsko drag). Tako da čakava, kdaj se bo na bolhi pojavil še kakšen PP :)

Upam, da sta vidve v redu [sm=smiley1.gif] (in ostale morebitne neaktivne spremljevalke tudi)

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (26.2.2016 18:25:46)

Ojej Metuljckica, a pa se ne spomnis da bi se kaj cudno pretegnala? Pa ce se ne motim, si rekla da imas skoliozo..tudi od tega je lahko. Naj te dragi malo pocarta, pa bo ;)
Jaz sem tudi danes cisto adijo, polovico dneva presedela na wcju, pa sem ze mislila da mi gre na bolje, groza. Res hvalabogu, da je tamala tako pridna in mi ze tudi pomaga pri gospodinjskih stvareh, drugace res ne bi zmogla. Vsaj dehidrirana vec nisem, tako da se ze zaradi tega veeeeliko bolje pocutim[sm=smiley1.gif]
Glede vozicka..jah glej, nisem ti hotla prevec pametovat, vem da jaz sem norela v prvi nosecnosti, ko so vsi bili pametni s svojimi (20 let starimi )nasveti [sm=smiley36.gif] pol enkrat se umirijo, pa verjetno bom pri drugem otroku spet isto poslusala [sm=smiley36.gif] ampak, tako ti povem, da Peg Perego je pa le firma s tradicijo, znana po kvaliteti in se mi res zdi da tukaj pa nimas kaj zgresit. Mi imamo Cam, je baje huda konkurenca PP in smo zelo, zelo zadovoljni, edino kar me je zmotilo, da stane en bogi deznicek proti soncu 40 €..noro.
Drugace pa ja, tudi jaz mislim da je z mojim pikecom vse ok, ves cas veselo brca, v ponedeljek pa imam koncno pregled[sm=smiley1.gif]

pika_polonca. -> RE: Junijke 2016 (26.2.2016 19:49:03)

Ojla!

Evo, zdaj sem pa res že čisto v pričakovanju jutrišnjega dne. Seznam, kaj morava pogledati, je napisan in že varno spravljen v torbici (ne prav redko se mi namreč zgodi, da kak nakupovalni listek ostane doma [sm=smiley36.gif]). Ful se že veeeeselim. Se mi prav vidi, da sem prvič nosečka, ne? [sm=smiley1.gif]

O, Bigmama, super, torej bom lahko tudi jaz uporabila domače malinove liste. Domače je le domače.
Pa pošlji že enkrat ta rotavirus nekam. Bemtiš, da se mora ravno na nosečko spravit!

Metuljčkica, hvala za pojasnilo. Bom malo pogledala, kje in predvsem koga naj prosim, da mi pošlje knjigo. [sm=smiley1.gif] Mutsy Evo sem pa tudi jaz gledala, ampak je pol v ožjem izboru izpadel, se pa, priznam, ne spomnim točnega razloga.
Tole glede hrbta pa tudi ... Naj čimhitreje mine, no! Pa upam, da je res samo kakšna mišica, ki pa se naj hitro pozdravi!

Moj škratek je tudi pravi akrobat. Res ga je kar povsod polno, jaz sem pa vsake brcike taaaako vesela. Se mi vsi smejijo, sodelavke, ki pa že imajo otroke, pa sicer pravijo, da naj uživam, dokler še lahko, ker so potem, ko se okrepijo, lahko kar boleče. No, so pa potem tudi vse priznale, da jim je trebušček vsaj prvi mesec zeeelo manjkal.
Jaz sem res spet odlično, sploh odkar spet spim tako kot se spodobi. Se zjutraj zbudim povsem naspana in spočita in pripravljena na nov dan.

Držite pesti, da jutri opraviva šoping tako, kot se spodobi. Javim, kaj bova ugotovila. [sm=smiley1.gif]
Pa leeep vikend!

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (26.2.2016 20:47:11)

Pikapolonca, da ti povem po pravici, sem jaz tudi zdaj v drugo tako navdusena kot prvic![sm=smiley36.gif] dejansko mi je prav mal hudo bilo, ko se nisva mela nic kupljeno za tamalega, kot da se nic ne dogaja..zdej ko mam cotike pa vse pripravljeno, sem pa srecna in zadovoljna.
Drugace pa tudi jaz precej bolje spim, tamalo sva prestavla iz najine postlce v njeno, je pa tako da se vseeno spi cisto ob meni, nima ograjice ker je posteljca skoraj iste visine kot najine. In nisem mogla vrjeti, kako se pozna, ko spi sama..je tudi ona bolj naspana, jaz pa ne dobivam vec brce v hrbet [sm=smiley36.gif]
Glede dojenckovih brcik..ja, one na koncu v rebre so lahko precej neprijetne, ali pa ko se raztegne. Joj meni je enkrat tamala potisnila nogo direkt pod rebro, se nisem upala prepognat na tisto stran, se mi je zdelo da ji bom kaj polomila [sm=zmeden.gif] ampak jaz sem res vsake brcike vesela, prvic sem tezko zanosila, zdaj v drugo pa na zacetku tudi ni bilo vse tako, kot bi moralo biti. Tako da uzivam v nosecnosti, pa cetudi je kdaj boleca ali pa mi je slabo[sm=smiley1.gif]

marjana88 -> RE: Junijke 2016 (26.2.2016 21:49:33)

malinovi listi res koristijo...se splača malo nabirat okoli, pa itak domača lekarna je najboljša ;)

otrdevanje trebuha je pa tkole, po mojih izkušnjah pri dosedanjih nosečnostih sem čutila otrdevanje samo parkrat, sploh ne pogosto, zdaj pa kar naprej...ni ravno vsak dan, vendar sigurno pogosteje, in pri meni velja da ob večji aktivnosti zagotovo sledi otrdevanje...[sm=zmeden.gif] vsaka [sm=nosecka.gif] je drugačna, tako kot smo si ljudje različni. Če se pogovoriš z gin. te pregleda in ni skrbi, potem je OK [sm=smiley36.gif]

O porodih sem zdaj že malo pobrskala po internetu... sem že malo mirnejša. Imam pa občutek da sem veliko bolj čustvena (jokam za vsako malenkost, zame je to že kar malo moteče), mogoče zato ker je fantek?

Drugače pa pri nas doma je tavelika imela norice dva tedna nazaj, sedaj pa jih je dobila še tamala-v veliko slabši obliki, ima jih povsod, ni da ni in če je prvi dan že toliko se samo sprašujem, koliko jih bo do konca [sm=smiley13.gif]

pozdravčki [sm=smiley1.gif]

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (26.2.2016 22:13:35)

Go pikapolonca, gooo! :) Naj bo čim več pametne in kvalitetne izbire in naj vama uspe dobiti vse, kar imata na spisku[sm=smiley1.gif]
Moram rečt, da je hrbet boljše, juhej! :) Bigmamma, upam, da tudi tvoje počutje in marjana, upam, da je hčerkica samo hitreje prišla do viška bolezni.

Bigmamma, nisem dojela kot pametovanje, sem bla ful vesela vseh vidikov :) Voziček mi je všeč, ampak majkemi, da je res predrag. Zdaj samo upam, da se do cajta pokaže kakšen primeren PP :)

Za knjigo pa upam, da ti odpre link. Pa lahko pogledaš, če je kje v kakšnem kraju, kjer imaš svoje ljudi. ;) http://cobiss4.izum.si/scripts/cobiss?ukaz=DISP&id=2209266435570908&rec=3&sid=1

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (26.2.2016 22:48:52)

Joj jaz sem prve stiri mesece se ob risankah jokala [sm=smiley36.gif] nekje v 5. mesecu sem pa padla v tisto cudovito, brezskrbno stanje nosecnosti in zdaj mi je super fajn. Me pa s septembrom cakajo vse te "vrtcevske" bolezni, ker je trenutno se z mano doma. Me kar malo skrbi, kako to prenasajo dojencki..sicer pravijo, da mlajsi kot so otroci, lazje prenesejo bolezni. Bomo videli[sm=smiley1.gif] upam, da jima bo cimprej bolje.
Metuljckica, me veseli, da je hrbet bolje. Ce bo pa kasneje hudo, ti predlagam obisk bioenergeticarke. Zgornji del hrbtenice me sploh ne boli vec, odkar sem bila pri njej [sm=smiley1.gif] glede nasvetov..ene nosecke so bolj obcutljive, zato sem pa raje previdna. Vem pa po sebi, da sem bila vesela oz. sem se vedno vesela prakticnih nasvetov izkusenih mamic [sm=smiley1.gif]
Pikapolonca, uspesen soping vama zelim, javi da se poveselimo s tabo! [sm=smiley1.gif]

pika_polonca. -> RE: Junijke 2016 (27.2.2016 16:18:12)

Ojla,

midva sva doma. [sm=smiley1.gif] Šoping je bil več kot uspešen, čeprav je na začetku kazalo zeeeelo slabo in sem že mojemu rekla, da greva raje kar domov. Pri nama je torej veljal rek: slab začetek, dober konec.

Ogledala sva si večino vozičkov, ki sva jih želela videt in probat v živo. Na koncu sem bla že čist iz sebe, ker so vozički, ki so se mi, ko sem jih iskala na netu, zdeli res top, bili potem v živo ali nenormalno veliki, tudi ko se zložijo, ali težki, čudni za zlagat, s kakimi čudnimi adapterji in njihovo menjavo ob natikanju košare, športnega dela, lupinice … Pa kak čuden material, ki ga ne moreš oprat. Pri nekaterih moraš obvezno snet vsaj zadnja kolesa, da ga lahko normalno zložiš itd. Pač…za to, da ga najprej sestaviš in nato zložiš, porabiš po mojem vsaj pol ure, v tem času pa je dete, ki čaka v avtu, že čist brez glasu od joka.
No, na koncu sva prišla do Peg Perega. Pa poveva, kaj želiva in eno in drugo, pa pravi prodajalka, da mi predlaga tega, ki je sicer med najdražjimi, ampak se pa da vse fajn zložit, tudi košara, in da je ni treba snemat z vozička. Ok, v živo je podoben ostalim Bookom, nič posebnega, razen pač to, da se da tista košara zložit skupaj in pol z eno roko zložiš cel voziček, ga dvigneš ali neseš. V primerjavi z ostalimi se mi je zdel enostaven za zlagat, teža pa tudi ni tako kritična, kot je bila pri nekaterih. Sem potem vprašala prodajalko glede koles (to je edina stvar, ki me pa že od samega začetka odbija od tega vozička, ker se mi res zdijo tako nestabilna, čudna v glavnem) in mi je rekla, da še ni imela niti ene reklamacije zaradi njih. Da se sicer malo obrabijo, ampak nič posebnega. Pa se pogovarjamo in pravi, da pa obstajajo tudi taka, ki imajo not zrak. Meni nič jasno, ker tega sploh nisem vedela. Je šla v skladišče samo za naju in nama prinesla kolo, da sva ga videla.
Tako da je potem kar padla odločitev, da bova vzela PP Book Plus S pop-up. Upam, da sem vse prav napisala: črno-belo ogrodje, napihljivi kolesi, košara za zlagat, športni del in lupinica. Zdaj morava še samo barvo izbrati in poiskati, kje ga lahko dobiva najbolj ugodno in naročit. Ful sem vesela, ena velika skrb manj.
Pol sva kupila posteljico – čisto običajna, nastavljiva po višini, ene stranice ne bova gor zmontirala, ampak jo postavila ob najino posteljo pa bo. Pa še lepa je. Ful! [sm=smiley1.gif]
Gledala sva previjalne, ampak sva se pol dokončno odločila, da jo bova dala delat. Zdaj bova doma narisala, kakšno želiva, pa mere in to, pol bova pa najin načrt nesla k mizarju.
Kupila sem nekaj tetra plenic, par bodijev, pajackov, dva lepa kompletka (hlače in majčka, rumeno-zelena in rjavo-oranžna kombinacija). Belo brisačko, posteljnino, odejico, 2 kapici, sebi sem kupila kavbojke in par majčk … Pa trak (Boba Wrap) mi je prodajalka zavezala in dala not dojenčka. [sm=sloncek.gif] Definitivno ga bom kupila!
Tako da ja, domov sva se vrnila s čist nabasanim avtom in veeeliko lažjo denarnico, ampak oba več kot zadovoljna. Po cotike, kozmetiko, plenice in podobno bova še itak morala it, ampak tako počasi, vsak mesec nekaj do konca maja. [sm=smiley1.gif]

Ko sva se peljala iz trgovine, sem kar jokala od sreče. Danes sem spet dojela, da bova čist zares končno dobila škratka. [sm=smiley27.gif]
Sem pa, priznam, zeeelo utrujena. Bom šla kar počivat malo.

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (27.2.2016 17:33:43)

Pikapolonca, lepo da si javila, sem vesela za uspesen soping [sm=smiley1.gif] sem sla pogledat vozicek, zelo zelo lep, navdusena sem nad kosaro, se mi zdi precej velika..ti povem iz izkusenj, da se jo precej uporablja in je res prakticna, tako da velik + za velikost. Zdaj sta pa tako glavno dala cez, hitro dragega nahecat da malo noge pomasira! [sm=smiley36.gif]
Jaz imam pa previjalno kar na pralnem stroju zraven umivalnika, sicer je res uporabna le do 6 mesecev, ker je potem dojencek prevelik. Ampak, mi bolj slabo uporabljamo vlazilne robcke (uporabljam krpice za umivanje od Tosame, edine ki se ne trgajo) in mi je bilo tako se najbolj prakticno, imam vodo takoj pri roki. Se mi zdi, da je v teh vlazilnih robckih sam strup, tudi v porodnisnici in patronazna jih odsvetuje..so pa zakon za na pot[sm=smiley1.gif]

pika_polonca. -> RE: Junijke 2016 (27.2.2016 22:13:36)

Bigmamma, ja, ful je prostorna in kar mi je res pomembno, da se zložit in je ne rabiš vedno snemat z vozička.
V kopalnici pa jaz nimam prostora, zato bo previjalna kar v najini spalnici, kjer je v kotu prostor. Bo taka kotna in predvsem z veliko površino.
Robčki so pa res polni nekih parfumov in drugih strupov, sem pa zadnjič nekje videla neke, ki bi naj bili brez vsega tega sr****. Moram jih poiskat.

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (27.2.2016 23:06:11)

Nam zelo odgovarjajo iz Mullerja, so celo primerni za otroke z atopicnim dermatitisom (ce si ze videla kaksnega otroka s tem, ves da je res kruta za bolezen do otrok). Naj bi bili brez vseh teh parfumov in alkohola, tudi ce jo obrisem okoli ust ni rdecice, kot je bilo pri drugih robckih [sm=smiley1.gif]

pika_polonca. -> RE: Junijke 2016 (28.2.2016 9:55:46)

Bigmamma, teh Müllerjevih ne poznam, se mi pa zdijo ti WaterWipes odlični in ko sem brala komentarje so bili vsi uporabniki več kot zadovoljni. https://www.waterwipes.com/baby/
Moram preveriti, kje se jih da dobiti. Vem, da so na Amazonu.

mini_mini -> RE: Junijke 2016 (28.2.2016 11:11:38)

Pozdravljene punce,

končno sem si spet vzela malo časa, da vas tukaj pozdravim. Več bi sodelovala ampak je forum preko telefona zelo neuporaben, že na računalniku mi je uspelo napisan esej pobrisati. Vas pa redno berem ampak do računalnika sploh ne pridem več. Še vedno delam, čeprav me po parih dneh zaporednega dela že kar daje utrujenost. Rabim veliko spanja samo kaj, ko ponavadi slabo spim.

Vidim, da ste tri punce zelo aktivne :) pa še ene tri se tu pa tam oglasimo ostale so očitno le še na FB. Seznama verjetno ne bom posodabljala, ker tistih ki klepetamo tukaj itak ni veliko.

Joj naj se pohvalim, da sem bila na tem forum izžrebana za nosečkino darilo v januarju in sem ta teden prejela Lekovitino kremo za trebušček, ki mi zaenkrat prav sede. Pred tem sem uporabljala le olivno olje in bom sedaj malo kombinirala. Pa prejela sem še omega3 kapsule, katere že sedaj jem v Femibion2 paketu (ponavadi vsak drug dan). Kaj pa ve uporabljate za mazanje verjetno vedno bolj rastočih trebuščkov? In če se poslužujete katerih dodatkov kaj priporočate? Jaz zaradi krčev spijem nekaj Donata in kak Magnesol pa je razlika zelo očitna.

Tudi morfologija je za nama, vse izgleda ok in baje dobimo dojenčico [sm=rozacrtici.gif]

Z nakupi sva pa tudi počasi začela, nekako z največjimi stvarmi najprej. Imava voziček PP Book plus, rabljen tako da prejšnji model. Pa posteljico Lip Poljčane v rumeni barvi, jogi in en komplet posteljnine ter obrobo :) Pa tudi z enim paketom cotk sva se že založila, po morfologiji je pač bilo treba [sm=smiley36.gif]

Kje pa nakupujeta zase? Zdaj verjetno že vse potrebujete druge hlače, jaz jih itak nosim že zelo dolgo predvsem zaradi udobja, trebušček šele zadnje tedne dejansko ven sili. Z majicami še gre, tistimi daljšimi raztegljivimi sploh ni problema. Pa za doma trenirke, legice so še uporabne.

Bodi pridne in zdrave, čuvajte sebe in [sm=duda.gif]. Izkoristite nedeljo, če ste le proste na ta dan.

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (28.2.2016 20:30:06)

Minimini, ja skoda da se se vec punc ne oglasa tukaj, meni sicer preko telefona dela forum cisto ok, racunalnik pa tako nevem vec kaj je [sm=smiley36.gif] lepo, da si se oglasila in se ti malo "pojamrala".
Za mazanje trebuscka jaz uporabljam naravno kozmetiko Alverde, je se najbolj cenovno ugodna. Ali mleko za telo ali pa kokosovo olje..sicer sem sele zdaj zacela, sem se od prej mela zalogo koze in ni bilo panike[sm=smiley1.gif] mam pa po bokih probleme, mi poka koza in to tako da me prav pece, se mi delajo nove strije cez stare strije [sm=smiley13.gif]
Super, da sta ze uspesno nabavljala, ni vecjega veselja od tega. In nemorem vrjeti, koncno ena puncka.
Glede nosecniskih oblacil..jaz sem jih posodila kolegici, nato jih je ona meni, tako da nisem nic kupovala. Mam pa trebuh tako velik, da normalne pajkice ali trenirke mi niso vec prav, me vse noro tiscijo, tako da nosim pajkice, ki sem jih prejsnjic sele v 9. mesecu[sm=smiley36.gif]
Jutri pa kooooncno pregled, porocam [sm=smiley1.gif]

pika_polonca. -> RE: Junijke 2016 (29.2.2016 15:34:16)

Dan!

Ooo, mini_mini, lepo, da si se oglasila! Daj se večkrat, da ne bomo res samo tri tu čvekale. [sm=smiley36.gif] Pa čestitke za [sm=rozacrtici.gif]!

Trebušček, prsi in stegna si mažem z oljem od Welede. Itak imam en kup strij že od prej, novih še ni na vidiku, ampak po mojem ne bom med tistimi, ki jih v nosečnosti ne dobijo.
Nosečniška oblačila si pa kupujem povsod. Kjer pač kaj najdem zase.

Bigmamma, kako je bilo na pregledu? Jaz ga imam 8.3. in že komaj čakam!

Metuljčkica, kako je hrbet?

marjana88, kako ste pri vas? Pa norice?

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (29.2.2016 16:11:27)

Pozdravljene, no pa sem dala cez pregled. Jaz sem zdrava, vse super, edino glede teze morem pazit, pa trebuh mam res ogromen se gin. ni mogla vrjeti [sm=smiley36.gif] mali je brcal, sodeloval ni in spet ni pokazal obrazeka, je pa nazorno in "ponosno" pokazal kaj ima med nogami [sm=smiley36.gif] drugace je tudi on zdrav in ok, je mel zelodcka polnega.
Stehtala in zmerila ga bo drugic, mam pa 23.3. spet pregled, to bo pa 1,2,3 prislo [sm=smiley1.gif]

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (29.2.2016 20:35:54)

Hej, hej! :)

Pikapolonca, res sem vesela za vajin uspešen nakup, imata res že vse pomembne reči! [sm=bravo.gif] Pop up je super, sva tudi midva neštetokrat pogledala pedstavitveni videov :D

Mini_mini, čestitam za punčko! :) In srečnica, ker si doibila PP :) Jaz sem kupila ene hlače v h&m in ene v bambinotu, to je pa poleg bella banda tudi vse, kar je nosečniškega. Moram nujno še kakšno majico in srajco kupit, pa kakšno lepo oblekico za mamičin rojstni dan, obhajilo, birmo in kar imamo še tega letos... le kam, le kam naj grem pogledat? :)

Jaz sem super :) danes prijetno utrujena. Iz petka na soboto sem še precej slabo spala in se zbujala zaradi bolečin, potem je pa dokončno popustilo in sem zdaj v redu. Sem pa bolj začela pazit na držo, tako da upam, da me ne zagrabi spet kaj kmalu.

Bigmamma, me veseli, da je bil pregled uspešen :) tehnične podrobnosti boste pa že enkrat...

Midva sva včeraj zagledala en super oglas za PP (komplet košara + športni del, brez lupinice). Pokličeva, vprašava 100 stvari, rezervirava... Potem pa ugotoviva, da manjka tudi torba, pa še podloga (je bila samo ena ovčja koža notri), pa še tisto napeto pregrinjalo čez košaro... svašta. Vse so pa nekam založili. Svašta [sm=smiley36.gif] Tako, da ne bo nič. Potem sva pa ravno zaradi tega kompleta 2v1 klicala ene prijatelje, če bi se slučajno nekje do junija želeli znebiti lupinice, pa so rekli, da je bilo to itak v planu. Aha, dobro, da veva [sm=smiley36.gif] Tako da je zdaj najnovejša ideja njihova lupinica + Mutsy Evo (ker itak dobiš samo 2v1, ker nov spet ni tako drag kot npr. PP in ker itak ne nameravava imeti samo enega otroka). Sicer je pa že precej teh mojih nebuloz okoli vozička, tako da bom sporočila samo še, ko bova končno nekaj dobila [sm=smiley1.gif]

Bodite lepoooooooo :)

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (2.3.2016 9:07:42)

Hoj, spet jaz [sm=smiley1.gif]

Sem ravno s pregleda in se dajem na nivo minimalnega odpora... Otroček lepo raste, ampak jaz pa imam krajši maternični vrat (2,6cm), kar ni tako dobro. Tako, da moram čim več počivat, od gibanja so dovoljeni krajši sprehodi. Pa čim manj vožnje. Rekla je tudi, da me brez problema da na bolniško do konca, če bi želela, ampak glede na to, da tega ni storila, že ni tako kritično. Tudi sicer ni bila zaskrbljena, samo povedala mi je, kako naj se v prihodnje "obnašam". Bom poskusila najprej vse ostalo eliminirat (glede na to, da je vse ostalo napornejše od službe; ta služba mi je res v pravo veselje!:)), če bo pa samo za pikico slabše, grem pa samo še v horizontalo do nadalnjega. Kljub temu, da nisem panična, mi ni ravno vseeno in me malo skrbi. Ampak verjamem, da bom s počitkom lahko ustavila nadaljnje krajšanje. Bom pa več brala [sm=smiley1.gif]
Imam tudi premalo hemoglobina, tako da sem dobila še Ferrum Lek, pa še Femibion in Magnesol in imam zdaj en kup tablet, uh.
Danes sem se kar odločila, da bom izvedla samo še tiste 3 ure pouka, ki jih imam na urniku, potem pa domov. Ne bom nič ur notri prinašala, ni vredno.

Upam, da nisem katere zamorila in da ste ve odlično [sm=smiley1.gif]

pika_polonca. -> RE: Junijke 2016 (2.3.2016 10:15:06)

Doober dan!

Jaz sem v sluzbi, spet na tistem dooolgocasnem del. mestu v ambulanti. [sm=smiley36.gif] Danes sem si kar knjigo prinesla zraven in jo na skrivaj berem. [sm=jezicek.gif] Drugace me je pa ravno prej södelavec vprasal, kdaj grem na porodnisko in sem sla prav stet. Delam se samo 7 tednov, potem imam pa dopust in porodnisko. Vau, vau, kam ta cas bezi! Se maaalo in bom spoznala tega skratka, ki me tako prijetno brca nonstop. [sm=smiley27.gif]

Bigmamma, super za pregled!

Metuljckica, ne obupat nad PP [sm=smiley1.gif] Saj mogoce pa se kak najde. Nama bosta pa tasca in tast kupila vözicek. To sta sicer ze preeecej casa nazaj govorila, ampak ju midva nisva jemala resno, zdaj sta pa se enkrat ponovila, da naj poveva znamko in barvo, onadva bosta pa nabavila. Tako da se morava zdaj se dogovoriti glede barve, potem pa zadevo prepustiva njima in upava, da bo do konca maja pri nas. [sm=smiley36.gif]
Kako pa to, da ti je merila maternicni vrat? A zaradi ötrdevanja? Meni ga je na morfologiji in je bil dolg 48 mm. Me zanima, ce mi ga bo zdaj v ponedeljek, ko imam pregled, spet "preverila". Drugace pa ja, daj to, kar te bolj utruja, malo na stran. Se splaca za nase [sm=smiley27.gif].
A mogoce ves vrednost hemöglobina? Jaz bi (cisto moje mnenje) raje poskusila s cim naravnim - recimo 1 zlica chia semen dnevno v pomarancni sok, limonado (da bo se C-vitamin). Sok aronije je tudi odlicen. Ce pa ze kaj v obliki tablet, sirupov, bi pa izbrala kak New iron, Floradix Floravital. A mlecnih izdelkov pojes dosti? Znizajo namrec absorpcijo zeleza...

Grem dalje brat knjigo... Napisite kaj, da mi ne bo dolgcas. [sm=jezicek.gif]

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (2.3.2016 16:24:21)

Ja, to je naredila zaradi otrdevanja, vedno mi zaradi tega pogleda. V zadnjih 12 tednih mi je šel skoraj na pol. Pri 16t je bil dolg 4,5cm, pri 20t - 3,8cm in zdaj pri 24t je 2,6cm. Še en cm, pa bo kritično...
Hvala za vse našteto, bom kar kaj kupila. Itak sem ves čas nihajoča z železom, tako da preveč že ne bo. Zaenkrat moram poskrbeti za čim hitrejši dvig, tako da bom kar tablete tudi jedla. A ta chia semena pa so v redu kar tista, ki jih lahko kupim npr. v dm-u? Aja, vrednost hemoglobina je 106, pod spodnjo mejo normalnosti (da ne govorim o tem, kako sem ga pred leti imela 65, jao). Mleka si dam zjutraj eno malenkost v kavo, v šoli ga dobim max 2dcl (če je za malico...), doma pa recimo 1x na teden zvečer pojem še mlečen riž/gres. Se mi zdi še kar v redu porcija, ampak nisem pa dohtar [sm=smiley1.gif] Zdaj bom zjutraj vzela Magnesol, po kosilu Femibion + Ferrum Lek in zvečer s sadjem še en Ferrum Lek. Pa more biti boljše![sm=smiley1.gif]

Danes sem lepo že 2h popoldne odspala, mi je prav pasalo, ker sem še malo prehlajena. V prihodnje pa po filingu, vsekakor pa črtam vse nepomembne stvari. :) Jih bom veliko lažje naredila z dojenčkom kot pa (Bog ne daj) z nedonošenčkom. :)

Bravo, tašča in tast! [sm=smiley1.gif] Tudi moje dva bosta nekaj prispevala. PP bom še malo gledala, ampak glede na to, da lupinico itak dobiva, ni več fore v 3v1 kompletih. Ni še čisto prečrtan, to pa ne [sm=smiley1.gif]

pika_polonca. -> RE: Junijke 2016 (2.3.2016 17:51:28)

Aha, no, meni itak zeeelo, ampak res zeeelo redko otrdeva, tak da verjento ni neke potrebe, da bi mi ga merila. Ti pa mirno in uživaj. Brez hitenja, čim manj stresa.
Drugače pa, da ne boš v hudih skrbeh, 106 sploh ni taka kritična vrednost. Ne vem sicer kako je v SLO, ampak tukaj pri nas je v nosečnosti nekje 105 meja, ko predpišejo železo. Pa še takrat je odvisno od gin. Me prav zanima, koliko ga bom jaz imela v ponedeljek.
Ja, chia kot chia. [sm=smiley1.gif] Jaz sem si jih, ko sva bila v SLO, kupila v dm-u in so čisto ok. Doma imam pa neka s certifikati in oh in sploh, v bistvu pa je itak vse isti šmorn. [sm=smiley36.gif]

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (2.3.2016 20:22:37)

Dober vecer. No, pa sem le prisla do svojih pet minut..
Metuljckica, verjemi da ni vredno in pomembno nic drugega kot pa ti, ce ti pase, si vzemi bolnisko, samo da rodis donosenega in zdravega otroka. Verjemi, ze tako je kdaj tezko, ne predstavljam si koliko skrbi lahko povzroci nedonosencek..drugace pa se strinjam s pikapolonco, tudi jaz sem bolj za naravno v nosecnosti. Sicer nimam tezav s slabokrvnostjo, hemoglobina imam 120 se mi zdi. Glede vozicka se imas cas, sicer pa jaz tako pravim..ce ti je namenjeno, ti bo ze prekrizalo pot, slej ko prej[sm=smiley1.gif]
Je pa to zlo lepo, ko se vsak od teh tablizjih sorodnikov ponudi in nekaj prispeva, mi je vsec ko sodeluje cela druzina. Mene je pri tamali vsak vprasal kaj se potrebujeva, vsi so bili zelo razumevajoci glede tega, da koncna beseda je pa le najina..zdaj v drugo, pa tako ni drugega kot cotke..
Da vam povem, tale moj mali je zacel tako delat v trebuhu, da nemorem vrjeti. Se vedno je obrnjen na glavico in malo prej se mi je raztegnil, tako da sem ga cutila pri popku in spodaj nekje, tak ornk sunek [sm=smiley36.gif] sem bla kr sokirana in hkrati navdusena[sm=smiley36.gif]
Samo te bolecine mi ze grejo na zivce, ampak mislim da mi seva bolecina od sramne kosti v spodnjem delu trebuha. Ker me kdaj prav zapece, ampak res samo tam okoli kosti..

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (3.3.2016 8:32:15)

Danes imam pa en tak dan, ko pri štirih urah od petih nadzorujem test, tako da sem praktično že v službi na bolniški [sm=smiley36.gif] edina razlika je to, da sem malenkost manj zleknjena, kot bi bila doma. Vem, da mi vsi hočete samo dobro in tudi jaz delam vse s tem namenom, ampak služba se mi res ne zdi problematična. Tukaj sem 7.30 - max. 14.30 (torej 7h z malico in kosilom vred). Razen med odmori, ko se sprehajam po šoli, ker grem iskat učence ali se kaj dogovarjat zanje, sedim in delam z enim naenkrat, tako da ni ne psihično in ne fizično naporno. Če prištejem še 1uro vožnje, še vedno pomeni, da lahko preostalih 15 ur v dnevu odležim, to je pa zaenkrat tudi moj namen [sm=smiley1.gif] Do zdaj sem bila res bolj aktivna v smislu faksa, popoldanskih opravkov, gospodinjenja, itd. Pa sem vse delala v izi, ampak bom pa zdaj še bolj v izi, vsaj do naslednjega pregleda. Razen vmes bosta naslednja sreda in sobota, ko bomo praznovali našo mami, ampak sem že napovedala občasno zapuščanje prizorišča, če bo prehuda.

Aha, no, zanimivo :) Lahko, da se je kaj posodobilo, ampak par let nazaj, ko sem imela hude probleme s krvjo, mi je zdravnica razložila, da je že 120 spodnja meja... In tudi ginekologinja mi je rekla, da se je nivo fejst spustil, tako da najbrž to še vedno velja tukaj v SLO.

Tudi moj mali je vedno bolj živahen :) pa očitno ima zelo močne preference glede položaja, ker se vedno, ko jaz spremenim položaj, tudi on premakne/prilagodi. Sploh, če se uležem iz enega na drugi bok [sm=smiley1.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>