RE: Junijke 2016 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Ketka -> RE: Junijke 2016 (21.1.2016 10:32:47)

Uf Bigmamma... ti kar dam telefonsko pa se 0b 4 vsak dan slisiva in malo poklepetava :)

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (21.1.2016 12:44:05)

Ojej Ketka a tk hudo je?[sm=zmeden.gif] No, okol polnoci sem pa jaz tut ze fertik..mam 18 mesecnico doma in me zmatra cez dan..se pa zbujama obe velik ponoci. Punce kk ste kaj s trebuscki, a se vam ze fajn pozna?

svetovalka123 -> RE: Junijke 2016 (21.1.2016 21:55:10)

POZDRAVLJENE!
jaz sem prvič noseča in sedaj sem že v 20. tednu pa 3 dni... se mi je pri morfologiji povedal da se viidi kot da je fantek in sem presrečna saj ga res čutim čez celi dan in je prav prijetno :) z partnerjem nisva imela želja kaj bi imela in bova dobila fantka ... rok pa mam 7.6

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (22.1.2016 17:16:12)

Svetovalka123 mi tudi pricakujemo fantka, pa rok mava tut zlo blizu [sm=smiley1.gif] jaz sem ga sele dva dni nazaj zacela res fajn cutit, zdaj pa brca nonstop[sm=smiley1.gif] morfologijo mam pa 28., komaj ze cakam..

klavdijaaa -> RE: Junijke 2016 (23.1.2016 11:40:50)

pika_polonca včeraj sem bila v LJ gledat vozičke in niso imeli razstavljenega bexa ideal, samo bexa line s kromiranim ogrodjem (http://www.trgovina-junior.si/si/p/classic-line-kromirano-ogrodje/?invtid=6692&cat=117&subcat=530) in bexa line. Tako, da ti ne vem povedati kako se mi zdi v živo. Sem sprobala na hitro bexa line in nato še model wiejar rider (ki je bil edini razstavljeni model, ki mi je bil vsaj malo všeč) in je bil ta dosti lažji in nekoliko bolj vodljiv. Ni mi pa bila všeč torba in košara za shranjevanje. Pač sem bila malo razočarana, ker nisem videla tistega kar sem upala, da bom. Sem pa kontakt vzpostavila še z vozicki.net in se dogovarjam za ogled v živo (če imajo ta model na zalogi). Sem bila pogledati tudi v Mariboru v leclerku, kjer je bila prodajalka zeeelooo prijazna vendar me tisti modeli niso prepričali.

mini_mini -> RE: Junijke 2016 (24.1.2016 11:59:52)

Pozdrav še od mene, po malo daljšem času. Enostavno sploh ne pridem več do računalnika.

Dobrodošle vse nove, seznam posodobim ob priložnosti. Komaj sem vas uspela prebrat in vidim da že veselo čutite brcike. Tudi jaz imam nekaj dni občutek zvečer, da me nekaj od znotraj boža nekako vsak dan malo bolj in verjetno bo to bebica :D Nisem pa popolnoma prepričana, vsake nekaj dni ga skupaj poslušava z AS in ni dete popolnoma nič na miru. Najdeva srček in že gre drugam. Sem pa v pričakovanju pregleda, upam da tudi kakšen UZ naredimo pa čeprav na hitro, ker do morfologije je še par tednov.

Lepo nedeljo vsem!

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (26.1.2016 10:43:33)

Hoj!

Jaz se učiiiiim in upam, da jutri uspešno opravim izpit!
Sicer pa tudi jaz težje spim, se vsako jutro zbudim okrog 5.15 in potem ne zaspim čisto zares več nazaj, samo nekaj počivam. Sem kar utrujena. Ampak samo še čisto malo moram zdržati, potem bo pa lažje [sm=smiley1.gif]

Dojenček se premika večkrat dnevno (na aplikaciji sem prebrala, da je sedaj buden cca. 6ur dnevno - whaaaaat?!), zvečer je pa najbolj aktiven in tudi mož ga že čuti :)

Pa v dveh dneh sta se prijateljem rodili dve punčki in obema so dali najino najljubše ime, ki ga imava na spisku že od samega začetka, še iz gimnazijskih časov; zgleda ratuje popularno. Nevermind, če bo punčka, ji bo vseeno tako ime [sm=smiley1.gif]

Lepo bodite, pa držite pesti zame, prosim :)

marjana88 -> RE: Junijke 2016 (26.1.2016 11:48:15)

Živjo,

Malo pozneje pa vendar se pridružujem vaši skupinici, saj imamo rok 10.6. [sm=bravo.gif]. Tole je za nas 3[sm=nosecka.gif], saj našo druž
inico sestavljata že dve 3,5 in 1,5 let stari punci. Za prihajajočega dojenčka še ne vemo spola, ker nikoli nisva želela prej vedeti...je lepo da ti šele babica ko zajoka pove kaj imaš, pa čeprav mi nihče ne verjame, da ne želim vedeti, tudi babice so presenečene...

Kakorkoli, nosečnost je prišla čisto nepričakovano, a nič manj dobrodošla :) [sm=zz_wink.png]

Naj delim še nekaj nosečniških težav z vami. Prvi dve nosečnosti sta bili prav lepi, brez kakeršnihkoli težav, niti bruhanja ne, sedaj pa me tako bolijo kolki, da je nekaj neverjetnega...res včasih komaj grem po stopnicah...ima še katera te težave? [sm=smiley6.gif] ...in utrujenost je neskončna, mogoče tudi zaradi dveh živahnih deklet, ki me čez dan ne spustita iz rok, sploh odkar se trebušček vidno raste, in še večji je kot prejšnje nosečnosti, ne vem kakšna bom na koncu??? omara ? [sm=zmeden.gif] To sta dve stvari, ki me pestita, saj ni prehudo... vedno si rečem lahko bi bilo še huje [sm=smiley2.gif]

Želim vam lepe nosečnosti [sm=bravo.gif]

pika_polonca -> RE: Junijke 2016 (26.1.2016 17:31:51)

Ojla, ojla,
se malo javljanja z moje strani.Z mojim se potikava po SLO, je luustno.

Klavdijaaa, hvala za info.

Metuljckica, srecno jutri! Drzim pesti na rokah in nogah, pa moj skratek tudi! Tebi bo pa tvoj itak tudi malo pomagal!

Dobrodosle nove junijke!

Drugace sem super, se sreca za trebuscek in brce, drugace niti vedela ne bi, da sem noseca. Postajajo pa te brce vsak dan bolj konkretne. Jih ze tudi med gibanjem cutim, ne samo takrat, ko lezim.

Lepo bodite!

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (27.1.2016 19:57:48)

No, pa je za mano! Čakam še na rezultate in upam na najboljše (en del je bil res obupen). Hvala za lepe želje [sm=smiley1.gif]

In zdej sem res vesela, ker bom imela mirnejši tempo, ker bom lahko začela brat knjige o porodih in se vključila v kakšno športno skupino; skratka, se maksimalno povezala s tamalčkom in se pripravila na njegov prihod [sm=smiley1.gif]

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (27.1.2016 23:30:10)

Pozdravljene.
Javljam se po morfologiji, vse ok, dojencek pridno raste in brca [sm=smiley1.gif]
Marjana88, vidim, da imas drugo puncko enako staro kot mojo. Je junijska al julijska?[sm=smiley1.gif] Drugace pa, kot bi opisovala mojo nosecnost..tudi jaz prvic nisem imela problemov, zdaj v drugo pa se vedno bruham, bolijo me boki-so se tudi ze posteno razsirili, trebuh pa imam kot v 7. mesecu, zredila sem se toliko da ojoj. Ampak vazno, da so nasi soncki vredu, kajne? [sm=smiley1.gif] ce dovolis nasvet..meni zelo pomaga magnezij, kadar je hudo pa vzamem Spasmex, v skrajni sili Lekadol.
Lep pozdrav vsem ostalim!![sm=smiley1.gif]

pika_polonca -> RE: Junijke 2016 (28.1.2016 10:14:19)

Ojla,

midva še vedno uživava v SLO in se pustiva razvajat. Paaašee. Pa kar nekaj je takih, ki so šele zdaj v teh dneh izvedeli, da sem noseča in je zato vse skupaj še toliko lepše, hehe [sm=smiley1.gif] Edino spim zadnji dve noči ful slabo. [sm=zmeden.gif] Škratek pa me ravnokar boža po desnem delu trebuščka. [sm=zz_inlove.gif]

Metuljčkica, itak, da je bilo uspešno! Je bilo toliko dobrih misli, želja in pesti, da drugače ne more biti! [sm=smiley1.gif]

Bigmamma, supeer za morfologijo!

svetovalka123 -> RE: Junijke 2016 (28.1.2016 19:04:04)

je pa res nekaj najlepšega ko prvič začutiš brce in pravzaprav nisi niti prepričana če so hehe.. mi2 imava že nekaj stvari za malega ker mi je sestra pustila od svojega ker je ona tudi pred 8 tedni rodila tako da bom imela kr nekaj izkušenj z bebiko preden rodim svojega saj sem čisto zaljubljena v malega nečakega ki je pravi cukrček :$$$

zanima pa me če katera že imela vnetje med nosečnostjo in kako ste zdravile ?

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (28.1.2016 20:14:52)

Zdravo, jaz sem se skoraj dva meseca borila z vnetji.
Pojdi do gin. pa ti naj napise recept za canesten svecke in pa kupi si milo canesten. Je pa to nekaj normalnega, baje ima vsaka druga nosecnica..:/

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (28.1.2016 20:33:59)

Upam :)

Jaz sem imela povečan izcedek (nič ni omenjala vnetja, ampak čisto možno, da je bilo...) in sem dobila Gyno Daktarin, svečke za 1teden. Je pa zelo blagodejno tudi jogurt vplival (tampon namočiš v jogurt in vstaviš, najboljše kar čez noč - Pikapoloncin nasvet); drugič bom definitivno že ob prvih znakih jogurt uporabila.

Uživajta v SLO, še posebej v pozitivno presenečenih obrazih, Pikapolonca!
Meni je trebušček res vidno ven skočil, tako da me v službi vsak dan kakšen nov vpraša, če so njegove slutnje prave[sm=smiley36.gif]

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (28.1.2016 23:37:52)

Sem ze slisala za to z jogurtom..ampak sem dobila te vaginalete in so pomagale, me je pa skrbelo, ker me je posledicno bolel trebuh, na zacetku nosecnosti sem pa krvavela..Ze prejsnja gin. mi je rekla, da si v nosecnosti ni dobro vstavljati tamponov ali kakrnihkoli teh vaginalet, je pa res da je vnetje treba do poroda pozdravit [sm=smiley1.gif]

pika_polonca -> RE: Junijke 2016 (29.1.2016 10:06:54)

Ojla!

Svetovalka, jaz sicer še nisem mela težav z vnetji, ampak kot pravi Metuljčkica, je jogurt super zadeva. Sploh v začetku in ko rabiš na hitro.
Je pa vnetja NUUUJNO treba zdraviti v nosečnosti, ker lahko sicer naredijo celo sranje.

Hvala, Metuljčkica! [sm=smiley1.gif]

Današnja noč je bila malo boljša, čeprav sem se vseeno kar nekajkrat vmes zbudila. A ima še katera težave z nespečnostjo?

svetovalka123 -> RE: Junijke 2016 (29.1.2016 21:51:54)

Oh hvala vam.. bom drugic probala to z jogurtom 😃 za zdaj sem uporabila od Justa Tea Tree mazilo in mi je zelo pomagalo.. ja imam tudi jas probleme z nespecnostjo in se nemorem nikak nastimat da zaspim -.- ampak bo to tud en krat mimo 😃

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (29.1.2016 22:39:43)

Jaz se zbujam večinoma zaradi wc-ja. Je pa smotano, če se zbudim šele okrog 5.30, ker mi potem res ne uspe več zaspat nazaj :( tako da sedaj rajši tik pred spanjem spijem še zadnji kozarec vode - potem me prime na wc med drugo in tretjo in takrat nimam težav zaspat nazaj. Naj tako ostane [sm=smiley1.gif]
Sicer mi ni še neudobno, ampak vseeno med kolena dam eno takšno okroglo blazinico. Če se moram premaknit, jo pa napol objamem in spim malo na njej in malo naslonjena na trebuh.

Lep vikend vam želim![sm=smiley1.gif]

pika_polonca -> RE: Junijke 2016 (30.1.2016 21:26:19)

Dober večer!

Se oglasim še zadnjič iz SLO, jutri namreč kreneva nazaj domov. Je bilo luštno, en kup lepih dogodivščin s sorodniki in prijatelji. Ko bom na porodniški, bova s škratkom po mojem kar večkrat pobegnila na kak daljši dopust v SLO. [sm=smiley36.gif]

Upam, da bo noč, ki je pred mano, bolje prespana. Jaz se ne zbudim zaradi WC-ja (v celi noči grem mogoče le 1x ali pa še to ne), ampak kar tako. Pol pa traja in traja, da nazaj zaspim. Minute ponoči se pa itak vlečejo kot ure. Ah, bo že. To je pa res še najmanj.

Sem si pa danes v C&A kupila ene zeeelo udobne kavbojke. Pa še ful poceni so bile (19,99). Pol pa še eno majčko, ki se tako lepo zaveže na hrbtu. Dober nakup. [sm=smiley36.gif]

Nič, lep preostanek vikenda!

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (30.1.2016 22:03:08)

Punce pozdravljene.
Dajte mi pomagat prosim..zdaj sem v 21.tednu, tamali je obrnjen z glavico navzdol in me noro tisci, se posebej ko pridem z wc-ja..baje je to normalno, ampak mene res tk tisci, da se mi zdi da mi bo vn vse skup padlo..pa krce mam, je pa res da sem drugic noseca in cez dan zelo aktivna [sm=smiley1.gif] ampak mam kdaj res mocne bolecine, podobno kot pri menstruaciji pa vse do kolen seva bolecina. A naj poklicem gin. drug teden al ni panike??
Aja, mam pa probleme s hrbtom pa sramno kostjo, vse okol trebuha ubistvu boli..tk da ni tk fajn ko prvic[sm=smiley1.gif]

mum_to_be -> RE: Junijke 2016 (1.2.2016 18:17:13)

Pozdravljene junijke ;)

Bigmamma jaz imam enak "problem" kot ti. V petek na morfologiji mi je ginekologinja povedala, da je otročiček obrnjen z glavo navzdol. Če je to samo trenutni položaj baje ni panike, če pa dlje časa pritiska navzdol lahko pride do odpiranja materničnega vratu, kar pa v 22. tednu ne bi bilo dobro. Meni je rekla naj počivam in to je to. Sem pa prvič noseča, zato verjetno tudi malo bolj prestrašena ...

pika_polonca -> RE: Junijke 2016 (2.2.2016 14:50:05)

Ojla,

ekola, oddiha v SLO je konec, zdaj pa že dva dni napol spim v službi. Nespečnost se namreč nadaljuje in trdno zaspim šele takrat, ko moram vstat in it v službo. [sm=smiley24.gif]

Drugače pa vse po starem. Če odmislim to utrujenost zaradi neprespanosti, pol se počutim še vedno odlično. Škratek je iz dneva v dan bolj pogumen, brcike pa močnejše. [sm=love.gif] Zdaj se bom pa res mogla počasi zbrcat pa it malo po trgovinah, da vidim in probam vozičke.

Bo pa škratek spal pri nama v spalnici. Zaenkrat še ne bova ekstra opremljala sobice zanj. Kako bo pa pri vas?

Joj, Bigmamma, tole se pa prav boleče bere. [sm=smiley13.gif] Naš še sedi na riti, tako da nimam teh problemov.

Nič, lepo bodite! [sm=smiley1.gif]

pika_polonca -> RE: Junijke 2016 (5.2.2016 11:56:49)

Ooojla,

kje ste vsee!?? Jaz spet umiram v ambulanti. Ful mi manjka neka akcija in vmes kar za par sekund zadremam [sm=smiley36.gif]
Spim se vedno cist zanic. [sm=smiley19.gif] Danes popoldan si grem kupit blazino (tisto ta dolgo, ki jo lahko uporabis za spanje na boku, pol pa tudi za dojenje ali pa "zalaganje" otroka). Moj je nekje slisal od ene, da je s tem pol spet boljse spala. Probat ni greh, pravijo. [sm=smiley36.gif]

Skratek brca, se ga cuti tudi ze cez trebuscek, ce das gor roko [sm=bravo.gif] Imam pa danes zvecer spet telovadbo. Tam se nafilam z energijo, ceprav se kr fajn razmigam.

Metuljckica, rezultati?

Dajte se kaj javit! [sm=smiley1.gif]

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (5.2.2016 20:35:33)

Pika_polonca, tudi jaz se ze sprasujem kje so vse..
Jooj ta moj mali je tudi zacel tako delat, da noro..mi pa zelo navzdol brca ali boksa, tk da ga ubistvu se vedno cutim le jaz, ko dam roko na trebuh se cisto umiri[sm=smiley1.gif]
Mene pa nespecnost ne matra vec, trebuh mam res ze ogromeeeeen tk da komaj cakam, da grem spat. Mam obsega ze 105, kaj pa ve? Sem pa jezna sama nase, nevem kako mi uspe ampak vedno se zbudim na hrbtu, parkrat na noc. Pol me pa skrbi, da ni kaj s tamalim narobe, ampak ja..ce je treba, brca tudi ob treh zjutri [sm=smiley36.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>