RE: Junijke 2016 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

teeja8 -> RE: Junijke 2016 (11.1.2016 17:54:44)

Naju je brca presenetla v 17.tednu, zjutraj 31.12.2015 ko sem se zbudila. In od tistega dneva vsak dan brca. Noseča prvič [sm=smiley1.gif] .

pika_polonca -> RE: Junijke 2016 (12.1.2016 12:01:34)

Ojla!

Meni se je danes zjutraj zazdelo, da sem začutila najinega škratka! Taki nežni .. Ne vem, kako bi opisala. Ne čutim kot neke brce. Bolj kot da bi me kdo s kakšnim peresom božal. No, ne znam opisat. [sm=zmeden.gif] Upam, da so res to gibi in me bodo od zdaj naprej vsak dan razveseljevali. [sm=smiley16.gif]

Dobrodošle nove!

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (12.1.2016 12:47:16)

Jaaaaaa, to je to! :) Jaz sem tudi najprej čutila, kot da bi se mi en pajkec s svojimi nožicami notri premikal. Čudna primerjava, vem. Pero je tudi super ideja, ampak to verjetno vsak malo drugače občuti. Jaz recimo ne bi mogla reči, da so bili mehurčki, kot jih večina opisuje.

BabyPrihaja, jaz sem bila 14t5d. Noseča prvič (vsaj tako zares, več kot 8 tednov). Srečnica sem, vem :)

Barbbabu -> RE: Junijke 2016 (12.1.2016 16:25:48)

Hojla! Še ena junijka :-) rok med 1 in 5 junijem nekje....skoz mi ga mal spreminjajo, danes imam morfologijo :-) sem na hitro preletela nekaj zadnih postov, men se tudi zdi da jo počasi čutim, fižolkinjo, sam men se zdi kot da bi mela ene balončke v trebuhu, ful hecn :-) Drgač pa ravno prebolevam gripo, ja, vem sranje, sam kaj čem, pač sem fasala, dobila tamiflu (me je kr stresel, sam so rekl da moram......), počas bo boljš, upam sam da je vse Ok...aja, pa tud prvič in čist happy, ker so mi rekl, da ne morem met otrok........se tipkamo!

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (13.1.2016 22:10:46)

Barbbabu, čestitam! :)

Jaz sem danes čisto prehlajena, pa še v hrbtu me je nekaj uščipnilo in sem se počutila kot invalid prejle. Ampak zdaj mi nagaja samo še nos, ampak obupno. Upam, da bo kmalu boljše :)

Najin škratek se je že malo natreniral in prisežem, da ga ravnokar čutim tudi od zunaj. Sam kaj, ko moža še ni doma, eh. Pa jutri, upajmo. Razen, če bo rabil malo regeneracije ;)

pika_polonca -> RE: Junijke 2016 (14.1.2016 10:44:06)

Ojla!

Jaaa, moj škratek se res premika! Zdaj lahko z gotovostjo trdim, ker ga res čutim. Pa ne samo zjutraj, tudi zvečer oz. čez dan, ko se umirim. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Barbbabu, dobrodošla! Kako je bilo na morfologiji?

Oh, Metuljčkica, nič luštno. Že brat ne, kaj šele bit prehlajen. Čimprej se pozdravi!
Imaš pa pravega akrobata. Meni je že to, da ga jaz čutim, nooooro, kaj šele, ko bo brcal tudi druge. [sm=jezicek.gif]

Joj, v službi sem danes na del. mestu, kjer bom potem, ko me bodo vrgli iz operacijske. Tako fejst delam, da imam čas še za forum. [sm=jezicek.gif]

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (14.1.2016 16:23:01)

Pikapolonca, iiiiiiiiiiiiiii! [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] To je tako lepo meni :)
Moj je pa najbrž res akrobat [sm=smiley36.gif] danes je bil zaenkrat še bolj miren, ampak kaj pa veš, mogoče bo imel pa zvečer spet en takšen izpad kot včeraj [sm=smiley1.gif] Tudi jaz ga čutim samo, ko sem umirjena (tudi včeraj sem bila že v postelji, tako da ne vem, če bi ga ravno tako čutila med hojo ali npr. v avtu) in razen včeraj, zelo nežno in žgečkljivo. Se pa dotiki krepijo, to pa sigurno. :)

Haha, te razumem glede službe - tako se počutim, ko moram kakšen test merkat; sem pomoje že marsikatero objavo med tem napisala ;)

Danes sem se odločila za plan: postelja. Lepe pozdravčke iz le-te. Se nadejam, da mi bo počitek pomagal[sm=smiley1.gif]

pika_polonca -> RE: Junijke 2016 (14.1.2016 17:24:08)

Ja, to žgečkanje je nekaj najlepšega, kar se mi je zgodilo do zdaj. En tak res noooro lušten občutek! [sm=smiley27.gif] Ko sva se z mojim prejle skupaj peljala domov iz službe (vozil je on, jaz sem samo sedela zraven), sem ga spet čutila. Pa saj 400g se pa že mora čutiti, zadnji čas je že bil! [sm=smiley36.gif]

Haha, srečni učenci, ki jih ti paziš med testom. [sm=jezicek.gif]
Jaz sem koomaj preživela ta dolgočasen dan. Nedelo ubija, pa še vleeeeče seee (in nonstop sem lačna, ker imam preveč časa in samo o hrani razmišljam).

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (15.1.2016 10:36:05)

Aa, tvoj je že 400g!? Moj je še vedno cca. 140g. Seveda, par tednov se še kako pozna v nosečnosti! Me pa s temi močnimi prav preseneti, jih nisem navajena...še [sm=smiley36.gif] ima kar karakter [sm=jezicek.gif]

Hjoj, pomoje pa niso učenci nič tako srečni [sm=smiley36.gif] sem precej stroga in imam sokolje oko, ko gre za kakršno koli goljufanje. Saj jih moram pravzaprav pohvalit, so zelo pošteni :) Pa specialna pedagoginja sem, tako da večinoma pišejo individualno (tako kot tudi ravnokar) ali pa max. 6, če jih združijo iz vseh paralelk tiste, ki imajo pravico do podaljšanega časa.

Zakaj te bodo pa vrgli iz operacijske? A so kakšna taka pravila, ali kako?

Lep dan vam želim, pa čeprav pada dež :) Moje zdravje je že za 70% boljše, hvala Bogu! [sm=smiley1.gif] in dojenček spet miga [sm=smiley27.gif]

svinčnik -> RE: Junijke 2016 (15.1.2016 12:26:17)

ojla punce.
Katera me lahko doda v FB skupinico prosim? :)

pika_polonca -> RE: Junijke 2016 (15.1.2016 12:39:26)

Ojla,

hitro malo foruma pred službo. Danes sem popoldan. [sm=smiley1.gif]

Ja, zdaj se fuuul poznajo te razlike, pa čeprav je npr. samo en teden.

Aja, ok, to je verjetno malo drugače. Če si predstavljam kakšnih 30 pubertetnikov pa test ... Po mojem je 10 oči premalo [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Ne, ni nekih pravil, razen pač tam, kjer je recimo možnost sevanja in podobno. Tam imam že od samega začetka prepovedan vstop (logično). Bom pa počasi preveč prostora zasedla in me ne bodo več marali, hehe. [sm=jezicek.gif] Problem je, ker je tako delo, da si nonstop na nogah + ful pripogibanja, čepenja, stegovanja (tukaj imam že zdaj včasih malo probleme), dvogovanja je načeloma veliko, ampak me čuvajo in se hitro kdo drug ponudi. [sm=smiley1.gif] Tako da me v roku nekaj tednov čaka delo v ambulanti, če ne bom šla na bolniško.

Pri nas je sonček, tako da ga pošiljam tudi v Slovenijo!

BabyPrihaja -> RE: Junijke 2016 (18.1.2016 18:31:31)

Joj, hvala za odgovor punce. V tem času sem namreč tudi jaz prvič občutila "metuljčke" v trebuščku, sploh če pojem kaj sladkega [sm=smiley36.gif]
Kako pa ste sicer? Trebušček že kaj raste? [sm=nosecka.gif]
Meni se komaj kaj pozna, pa sem v 19 tednu.
Lepo se imejte!!!

pika_polonca -> RE: Junijke 2016 (18.1.2016 19:25:06)

Ojla!

Babyprihaja, suuuper za gibe! najlepši možen občutek, ne? :D Drugače sem pa jaz danes noseča točno 21.T, moj trebušček pa je že kar trebuh. [sm=smiley36.gif]

Prej sva šla z mojim šopingirat. Sem si kupila še ene nosečniške hlače in nekaj majčk. Pa še v petek imam eno predavanje in se moram malo "uredit" [sm=jezicek.gif].
Drugače pa je škratek noooro živahen, jaz pa vsakič čist raznežena. Brca zjutraj, pa zvečer, pa ko sedim, ležim. [sm=smiley27.gif] Mislim, da sem šele zdaj začela prav dojemat, da bom končno res mami.

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (18.1.2016 20:00:18)

Oooj :)

Moj trebušček je zjutraj majhen, potem se pa tekom dneva malo napihne. Pojma nimam, ali sem pri ogromnih ali pri manjših, res ne. Jaz seveda precej občutim razliko, ker sem imela prej od enega do drugega kolka ravno črto [sm=smiley36.gif]

BabyPrihaja, suuper!!![sm=smiley1.gif] Zdaj smo pa pomoje že vse aktivne tukaj dočakale brcike. Upam, da se ne motim [sm=smiley1.gif]

Pikapolonca, razumem. No, boš imela nekaj časa bolj v izi [sm=smiley1.gif]

Midva sva šla pa v soboto na vrat na nos pogledat voziček, ker bi ga morala do danes naročit. Sva bila razočarana, zelo. Kot prvo so ga od lani na letos pdražil za 100eur, kot drugo pa sploh ni tako zelo dober, sploh ne zadovoljivo dober. Ko se zloži, sploh nima mehanizma, da bi se "zaskočil" in mi je, ko sem ga poskusila, koliko je težak, kar sam od sebe sprožil nazaj v raztegnjeno obliko. Pa tista ogromna kolesa, jao... Tako da sva spet na začetku, kar se tega tiče. [sm=smiley13.gif] Sva rekla, da bova rajši dala več, pa da bo kvalitetno. In spet ne morem pomagat, ampak se mi izmed vseh najbolj dopade Peg Perego Book. Samo je draaag. Zdej pa, če bo kdo kej zraven ponudil, bova kupila novega, sicer pa kakšnega na bolhi za 350eur, bo gotovo tudi super.

Potem sem se pa spravila še malo reportaže od porodnišnic gledat in se mi vse skupaj gabi. Resno, kakšne so te porodne sobe?! Obup! Pa tudi oddelki, mislim, to je res hardcore bolnica. Ker sem še vseeno zelo vizualni tip, se mi Lj še najbolj dopade, ampak če pomislim na druge aspekte, grem pa rajši med tiste ploščice in v navadno duhamorno sobo, ki ma na sredi eno posteljo. Bom mogla res iti zadnji moment, da se ne bom s tem mela časa&energije ukvarjat. [sm=jezicek.gif]

Včeraj sem izvedela pa še, da je tudi moja teta noseča.[sm=bravo.gif] To bo še luštno!

Bodite lepo[sm=smiley1.gif] Jaz se ta teden veselim finiša na faksu in upam, da dete ne bo padlo v trans vedno, ko da mož roko na trebušček [sm=smiley36.gif]

BabyPrihaja -> RE: Junijke 2016 (18.1.2016 20:12:00)

Uh vozički.
Midva zaenkrat še gledava po netu. Pa že tako, ne veva kaj bi. Tako je pri prvem [sm=bravo.gif]
Kakšna ideja? Kak namig pri izbiri?

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (18.1.2016 21:19:35)

Moja izhodišča:
- čim bolj na majhno zložljiv,
- fizioterapevtsko neoporečen (npr. dobro je, če se da športni del popolnoma poravnat in ne tako, kot imajo nekateri vozički, kjer lahko samo sedežke bolj ali manj poležeš, otrok ima pa nogice v vsakem primeru skrčene (tak je, upam, da komu ne delam krivice: Stokke, Peg Perego Skate,...), če me razumete, kaj mislim; pa da je sedalni del vodoraven in ne poševen tako, da otroka ves čas vleče dol in naprej (npr. en Joolzev model),
- če ima v kompletu torbo, naj bo le-ta s čim več žepki (moja preferenca),
- barvno nevtralen (ga mislim imet za vse otroke) - zaenkrat se mi najbolj dopade "denim" varianta :)
- ne vrtoglave cene.
Dlje od tu pa še nisem prišla.

Edino reeeeees pa ne vem, ali so boljša napihljiva ali nenapihljiva kolesa...?

pika_polonca -> RE: Junijke 2016 (18.1.2016 21:25:18)

Oh, Metuljčkica, kateri voziček sta to gledala? Meni tale PP Book ne sede zaradi koles. Ne vem no, taka čudna se mi zdijo in mi na pogled delujejo kot neka taka za enrkatno uporabo. [sm=zmeden.gif] Sem ga pa vozila in je sicer ful lepo vodljiv. Jaz sem nekaj časa gledala vozičke, pol sem pa dala tole kar nekam na stran. Bom se pa res morala počasi začeti bolj aktivno ukvarjati s tem, da ne bom imela na koncu že otročka doma, voziček pa še ne. [sm=jezicek.gif]

Kje si gledala reportaže od porodnišnic? A ni drugače na Jesenicah super?

BabyPrihaja, moji kriteriji pri izbiri vozička: nujno štirikolesnik, (sprednji) dve kolesi vrtljivi za 360°C, lahko vodljiv po vseh terenih. Seveda bi rada, da ne bi bil pretirano težek in bi se dal čim bolj na malo zložiti, ampak sem po mojem že prezahtevna. [sm=jezicek.gif] Pa definitivno mi mora biti tudi všeč.

pika_polonca -> RE: Junijke 2016 (18.1.2016 21:33:05)

IZVIRNO SPOROČILO: Metuljčkica
- fizioterapevtsko neoporečen (npr. dobro je, če se da športni del popolnoma poravnat in ne tako, kot imajo nekateri vozički, kjer lahko samo sedežke bolj ali manj poležeš, otrok ima pa nogice v vsakem primeru skrčene (tak je, upam, da komu ne delam krivice: Stokke, Peg Perego Skate,...), če me razumete, kaj mislim; pa da je sedalni del vodoraven in ne poševen tako, da otroka ves čas vleče dol in naprej (npr. en Joolzev model),

Jaaa, Skate je glede tega obup! Super voziček, ampak čisto zgrešen športni del!

Edino reeeeees pa ne vem, ali so boljša napihljiva ali nenapihljiva kolesa...?

S tem sem se ukvarjala tudi jaz. Pa sem naletela na noro zadovoljne mamice, ki imajo napihljiva kolesa, pa tudi tiste, ki pravijo, da so nenapihljiva boljša. [sm=zmeden.gif] Pol pa bodi pameten, če lahko. Sem pa zdaj na teh "pripravah" oz. telovadbi srečala ful mamic, ki so drugič noseče in si bodo kupile drug voziček, starega pa prodale, ker niso bile zadovoljne. V drugo baje gledaš še samo to, kako praktičen oz. funkcionalen je [sm=smiley36.gif], ne zanima pa te več izgled vozička. No, jaz kar priznam, da so mi mogoče lastnosti kakšnega vozička res top, ampak ker mi pa vizualno ni všeč, ga pod nobenim pogojem ne bi imela.

Prvičmamii -> RE: Junijke 2016 (19.1.2016 8:31:40)

Heej,
a bi blo možno da tut mene katera doda v fb skupinico? :)

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (19.1.2016 21:47:15)

Najprej sva gledala Wieyar Evado. Pa sva ga opustila.
Pri PP pa ne vem, kolesa so meni kar kul, samo rada pa bi, da bi šlo normalno tudi po makedamu (čeprav, kolikor poznam naju običajne sprehajalne poti, ki jih ubirava, so asvaltirane oz. droben makedam (pot spominov in tovarištva, ZOO) in bi pomoje tudi brez težav šlo. Če pogledaš malo po bolhi, se vidi obraba, ampak nič hujšega. Potem sem pa za foro še Maxi cosi Muro pogledala (jo vsi tako prehvalijo), pa je videt velik večja (tud zložljiva verzija) in definitivno bolj komplicirana za upravljat. Mah, res ne vem! Aja, vizualni efekt mora pa tudi pri meni nujno bit![sm=smiley1.gif]

Reportaže sem gledala pa čisto tako... google, pol pa kar je padlo ven. Nekaj je bilo na Ringaraji, nekaj pa na kakšnih drugih portalih. Brez veze, saj bom šla gotovo na obisk enkrat ob priliki, si malo pogledat :)

BabyPrihaja -> RE: Junijke 2016 (20.1.2016 16:05:30)

Mogoče konkreten namig kakšnega modela, ki je preizkušeno vredu?

pika_polonca -> RE: Junijke 2016 (20.1.2016 18:52:53)

Ojla!

Danes sem bila tako leteča celi dan, da sem šele zdaj prvič začutila škratka. Se pa še vedno ob vsakem njegovem premiku čisto raznežim. [sm=smiley1.gif]

Ja, Metuljčkica, saj res, zdaj sem se spomnila, da si si ti ogledovala tisti lepi voziček v modro beli kombinaciji. Saj kolesa od PP so po mojem čisto kul, samo meni, ko jih pogledam, pač tak delujejo. Če bi bila kakšna druga, bi bil ta voziček tudi moj favorit. [sm=smiley1.gif]
Je pa prišla danes, ko sva šla z mojim lih domov, njegova sodelavka. Ima voziček Bugaboo Buffalo. Sem tamalega zapeljala en krog in lahko rečem samo to, da pa takega vozička še nisem vozila! Lahek, vodljiv pa še lep! Sem celo pot do doma govorila, da bova tega kupila in oh in sploh, pol pa pridem domov, pogledam na net in ko sem vidla cene, sem kar rekla, da iščem kakšnega drugega. No, pa športni del je podoben kot recimo PP Skate (to sem šele na netu videla) in ko otroka poležeš, ima nogice v zraku. Tako da avtomatsko odpade, tudi če bi bil cenejši.
Sem pa med iskanjem tega Bugaboo-ja našla voziček Riko Nano (pisan z rožicami mi je ful všeč [sm=smiley36.gif]). Moram ga v živo probat.

BabyPrihaja, ne znam odgovorit. Pa itak je to "preiskušeno v redu" ful subjektivno. Bi pa kakšna, ki je že mamica, najlažje povedala. [sm=smiley1.gif]

klavdijaaa -> RE: Junijke 2016 (20.1.2016 19:38:39)

Živijo!
Da se malo oglasim še jaz... Moj otročiček pa brca tako nežno, da še sedaj nisem prepričana ali je to to... Imam v spominu še karate, ki ga je izvajal prvi otrok v trebuhu (tistega pa res nisi mogo zgrešit :D)... Sedaj čakam, na morfologijo, ki jo imam čez 4 tedne in držim pesti da bo vse ok in da izvemo kaj skriva med nogami :D

Sem pa čisto not padla s temi vozički.. Pika_polonca mi je všeč Riko nano sem ga preverila na netu :D morem še malo dodatno prebrskati. Mi je pa postal ta teden moj favorit bexa ideal... Sem videla en posnetek na youtobu in se odlično zloži ga grem v petek v Ljubljano pogledati... Našla sem tudi spletno trgovino, kjer je cena 50€ cenejša kot drugje in poslala povpraševanje za dodaten popust... Če mi bo v živo tako všeč kot na slikah bo mooj :D

pika_polonca -> RE: Junijke 2016 (20.1.2016 20:04:07)

klavdijaaa, ta dva sta si precej podobna. Poročaj, kako se ti bo zdel v živo!

Bigmamma -> RE: Junijke 2016 (20.1.2016 23:15:18)

Zdravo, da se vam pridruzim se jaz. Drugic noseca, rok imam 9. junija in ze komaj cakam, da spoznam novega pikeca [sm=duda.gif] a sem edina, ki jo muci nespecnost?[sm=smiley36.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>