RE: Junijke 2016 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (30.12.2015 16:51:20)

Pikapolonca, jaz sem dala za 2 pasova tam okrog 30€. Naročila sem ju prek e-baya, tako da sem čakala 3 tedne, ampak se je splačalo. :)

pika_polonca -> RE: Junijke 2016 (30.12.2015 21:28:30)

Ojla!

Jaz sem pa danes tako utrujena, da komaj čakam posteljo. Sva šla z mojim še po zadnjih nakupih, da ne bova jutri letala okrog, ampak je nooooro. Povsod samo stojiš in čakaš. Ni to zame, komaj čakam novo leto, januarja mi bodo trgovine spet bolj všeč, ker bodo prazne [sm=smiley36.gif].

nani, ful dobro, da se lahko v Kranju dogovoriš z babico. To, da poznaš osebo, ki bo pri porodu, veliko pomeni.

Hasam, dobrodošla!

Metuljčkica, hvala za info. Bom malo prečekirala [sm=smiley1.gif]

Imejte se maximalno lepo, se tipkamo spet drugo leto! [sm=smiley2.gif]

mini_mini -> RE: Junijke 2016 (2.1.2016 10:46:40)

J U N I J K E 2 0 1 6

30.5
pika_polonca 3[sm=nosecka.gif] 0[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]

1.6
NoBady 2[sm=nosecka.gif] 1[sm=duda.gif] [sm=modricrtici.gif]

2.6
1baby 1[sm=nosecka.gif] 0[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]

4.6
lizika86 4[sm=nosecka.gif] 1[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]
Bubamara01 2[sm=nosecka.gif] 1[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]
kristine 2[sm=nosecka.gif] 1[sm=duda.gif] [sm=rozacrtici.gif]

5.6
rožica83 2[sm=nosecka.gif] 1[sm=duda.gif] [sm=rozacrtici.gif]
NatTim 2[sm=nosecka.gif] 0[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]
Everest 2[sm=nosecka.gif] 0[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]

6.6
meti 90 1[sm=nosecka.gif] 0[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]
pridkana 2[sm=nosecka.gif] 1[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]

7.6
Joanfaca 1[sm=nosecka.gif] 0[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]

8.6
tiiinika 2[sm=nosecka.gif] 0[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]

9.6
renata_ 2[sm=nosecka.gif] 0[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]

12.6
Zarocenka ?[sm=nosecka.gif] ?[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]
Mali_cudez* 1[sm=nosecka.gif] 0[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]
dizza 3[sm=nosecka.gif] 1[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]
ma123 1[sm=nosecka.gif] 0[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]

13.6
KatarinCaa ?[sm=nosecka.gif] ?[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]

14.6
pticica83 4[sm=nosecka.gif] 3[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]
Ana1302 1[sm=nosecka.gif] 0[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]

18.6
n a n i 3[sm=nosecka.gif] 2[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]
nikolbarbara 1[sm=nosecka.gif] 0[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]

19.6
Metuljckica 2[sm=nosecka.gif] 0[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]
Marcevka2010 3[sm=nosecka.gif] 1[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]
Minnie 3[sm=nosecka.gif] 1[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]

20.6
pollonca ?[sm=nosecka.gif] ?[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]

22.6
Hasam 2[sm=nosecka.gif] 1[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]

23.6
SweetNovember 2[sm=nosecka.gif] 1[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]
AncekBanancek 1[sm=nosecka.gif] 0[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]

25.6
lilian 1[sm=nosecka.gif] 0[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]
Žažica 1[sm=nosecka.gif] 0[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]

28.6
klavdijaaa 2[sm=nosecka.gif] 1[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]

30.6
mini_mini 1[sm=nosecka.gif] 0[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]
BelaMarela 2[sm=nosecka.gif] 0[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]
polonchy1990 1[sm=nosecka.gif] 0[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]

?.6
Ketka 2[sm=nosecka.gif] 0[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]
Jink ?[sm=nosecka.gif] ?[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]
spela86 ?[sm=nosecka.gif] ?[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]
Jasii 1[sm=nosecka.gif] 0[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]
tinapops 1[sm=nosecka.gif] 0[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]

mini_mini -> RE: Junijke 2016 (2.1.2016 11:00:36)

Pozdravljene punce in vse lepo v novem letu. To bo naše leto, še 5-6 mesecev in spoznamo naše bejbije :)

Upam, da ste lepo preživele praznike. Jaz sem na srečo imela dopust in vam ne moram povedati kako dober teden doma dobro dene. Pa še prazniki in malo več druženja s širšo družino, časa za prijatelje. Tudi novico sva malo razširila. [sm=bravo.gif] Vsi so presrečni.
Počutje je pa nekaj srednjega. Kakšen dan sem že super, potem pa eno ali dve noči slabo spim, pa nek prehlad se me loteva in me od nenaspanosti boli glava. Slabost pa tudi še pride kak dan naokoli, čeprav je res omejena le na jutro.

Vidim da se je že razvnela debata o porodu. Jaz o tem po pravici še ne razmišljam veliko, rodila pa bom v takrat najbližji porodnišnici, ker zaupam zdravsvenemu osebju in nisem tak tip človeka, da bi si sploh upala pomislit na porod doma. Je pa to odločitev posameznice in ob primerni ekipi ne vidim razloga za neodobravanje. Jaz pač ne bi upala.
Glede poroda sem le prebirala o pripravah. Odločam se, da bi z januarjem poiskala kakšno vodeno telovadbo za nosečnice, par obiskov, da vidim če mi ustreza. Pa udeležiti se nameravava zgodnje šole za starše. Okoli poroda sem nekaj brala o čaju iz malininih listov, masaži presredka in akupunkturi za lažji porod ampak to pride v poštev zadnje tedne pred PDP. Predvsem so me navdušile dobre izkušnje ob posluževanju teh metod.

Tudi kakšnih nakupov se še nisva lotila, čeprav že pogledava kakšen voziček ali posteljico in pokoncu zime se že zna kak kos za dojenčka pojavit doma. Edini nakupi so bili zame, ker sem do sedaj nosila le zelo oprijete in ozke hlače, ki so mi bile že pred nosečnostjo zaradi par pridobljenih kilogramov zadnjega pol leta tesne, čeprav sem še vedno na nekje -2kg mi je v njih sedaj postalo neudobno. Zato sem kupila ene prav nosečniške v H&M in ene iz C&A, ki so kot neke debelejše pajkice le številko večje (da lahko spodaj nosim še nogavice) in so mi zaradi mojega ozkega pasu sedaj okoli trebuha lepo udobno ohlapne. Obvezno pa se moram lotiti prevetritve omare in pospraviti vse, kar sedaj vem, da nekaj časa ne bo aktualno. Sem neke vrste redoljub in ne maram v stanovanju gledat neuporabnih stvari.

Kljub dopustu sem se šele zdaj spravila za računalnik in si vzela čas, da obnovim še seznam. Očitno veliko časa, saj je nastal cel esej :) Dobrodošle nove!!!

Ma123 poslala ti bom prošjo za FB, ker sem se že dolgo nazaj odločila, da se pridružim z novim letom. Upam, da boste sprejemale in nisem za par dni zamudila strogih rokov admink [sm=smiley36.gif].

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (3.1.2016 20:24:06)

Mini-mini, imaš prav, komaj čakam! :)
Jaz sem bila doma, delala nekaj za faks, ampak sem si vseeno kar odpočila. Počutim se super, edino najbrž sem kakšne glivice fasala, ker me vse tako srbi, prav grozno. [sm=grrr.gif] Komaj čakam sredo, ko imam pregled in upam, da mi bo dala kaj blažilnega. Pa upam, da bom spet škratka videla [sm=smiley1.gif]
Uspešno zaštartajte prvi delovni teden!

NoBady -> RE: Junijke 2016 (3.1.2016 20:29:53)

Pozdravček še od mene po dolgem času :)

pika-polonca iz kje si ti, zdej? po prebiranju deluješ da ne živiš v sloveniji? pogumna odločitev za porod doma, ne obsojam, ampak sama se za kaj takega ne bi odločila... bi pa mogoče razmislila če bi imela taščo za ginekologinjo, tasta pediatra pa še tvoj je neki... waw hehe ni ti hudega... kaj si pa ti po poklicu [sm=smiley36.gif]

jaz bom rodila s carskim, se je pri prvem zakompliciralo in v drugo najverjetneje tudi ne bo šlo... [sm=smiley1.gif]

januar je tukaj... namen je da štartamo z nakupom vozička, ker bo največji strošek, oziroma med večjimi... upam da nam uspe še ta teden mal it pogledat... tudi 6letni sin je čist navdušen, komi čaka da gremo gledat vozičke hehe... smo pa danes šli gledat novo sosedo, 2 meseca staro, mu pa kr ni blo, je hotu domov it... hehe zna bit še ljubosumje, ampak ni kej, bomo že preživeli [sm=duda.gif]

kar se fb skupine tiče, ne skrbite, skupina junijk je na fb dostopna za vse, res poteka debata, ampak zmaga večina... junijke 2016 bi mogle bit dostopne vsaj do poroda, pa tudi še po porodu se najde kakšna ki prej ne ve za skupino... se bo pa verjetno naredila kakšna podskupina, oziroma dodatna skupina za tiste bolj aktivne članice, ki bolj redno sodelujejo(mo) [sm=smiley1.gif]... moje mnenje [sm=smiley1.gif]

kako lepo za vse tiste ki ste povedale veselo novico za praznike, tudi pri nas je bil tak plan, pa potem zaradi krvavitev in bolniške ni šlo tak dolgo čakati [sm=smiley1.gif]... jutri vstopim v 19 teden, v torek imam pa pregled in srčno upam da mi naredi UZ pa da se mali / mala poaže, da vidimo kaj imamo ...
mi pa vssak dan trebuh bolj meče (vsak dan so močnejše brce) in komi čakam da se bo brcike potipalo tudi z roko, da bo sin in pa partner deležen tudi nekaj teh občutkov [sm=smiley1.gif]

bodite lepo.. ne stopat na tehtnico.... js sm se od zadnjega pregleda torej v 5 tednih zredila za dobre 3 kg [sm=jezicek.gif] ... skupno torej 5kg .... tu mač... ampak ja, pri prvi [sm=nosecka.gif] mi je šlo gor 23kg... mogoče jih zdej dobim še več jao jao jao....

čao bao [sm=bravo.gif]

pika_polonca -> RE: Junijke 2016 (3.1.2016 22:05:36)

Ojla,

najprej vse dobro v letu 2016! Jaz sem novo leto skoraj prespala - sem potem 1. dežurala in ponočevanje že dan prej ne bi bilo ravno najboljše. [sm=smiley36.gif]

Metuljčkica, a sam srbi te? Kaj pa če probaš z jogurtom pa tamponom? Jaz na srečo nikoli nisem mela težav z vnetji, se pa baje v nosečnosti še pogosteje pojavljajo. :/

NoBady, zdaj živim v Nemčiji. Sicer pa saj veš, kako pravijo - kovačeva kobila je zmeraj bosa. Včasih to tudi pri nas drži. [sm=jezicek.gif] Drugače sem pa dipl. med. sestra. Tako da smo vsi pri hiši v zdravstvu.

Ooh, tehtnica. Jaz sem se tudi nažirala zdaj čez praznike. Še sreča, da do zdaj nisem nekaj ful kg pridelala, ker sem jih pa zdajv teh dneh sigurno.

Ooh, brcike še vedno čakam in jih kar ni in ni. Jutri bom noseča točno 19t, tako da upam, da mene tudi zdaj počasi razveselijo.

Lepo začnite nov teden!

Ketka -> RE: Junijke 2016 (4.1.2016 10:29:49)

Srečno, veselo, zadovoljno predvsem pa zdravo 2016 tudi z moje strani! ;)

Pika_polonca hvala za dobrodošlico :) no de se se jaz urinem na seznam, predviden rok rojstva nase pikice/pikca je 28.6.2016.
Spremljam vase debatke ampak s tezavo sledim... nas je kar za en mali baby boom ;)
Skratka, da se se midva predstaviva malo.
stara 27 let in po lanskem SS, trenutno v 16 tednu, a bo pikec ali pikica se ne vemo (najbrz do konca tudi ne bomo), vidi se komaj kaj (me je ze umes zaskrbelo pa je gin rekla da je to cisto ok)...
maalo pa ze sanjam o vozičkih (seveda rabljenem 3v1 - za eno leto res ne vidim razloga za nakup novega)...
se pa nenormalno (z vami vsemi) veselim junija ;)

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (4.1.2016 19:52:32)

Oo, to pa prvič slišim! Ja, srbi me. Zelo podobno kot takrat, ko sem imela glivice in sem dobila Canesten. Ali je to mišljeno tako, da tampon namočim v jogurt in si ga nato vstavim? Nisem še nikoli slišala za kaj takšnega, bom pa jutri poskusila, ker prej kot mine, boljše je! ;)

Dobrodošle nove, res bo junija pravi baby boom![sm=smiley1.gif]

pika_polonca -> RE: Junijke 2016 (4.1.2016 20:07:31)

Metuljčkica, ja, tampon v probiotični jogurt in vstaviš. Pa vložek uporabi, ker zna kaj tečt. Najboljše je čez noč. Probaj, škodit ne more, če bo pa pomagalo in ne bo treba Canestena, pa še tolko boljše, ne?

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (4.1.2016 20:14:52)

Absolutno, I'm all in! Hvala! :)

Četrtinka -> RE: Junijke 2016 (5.1.2016 11:34:20)

Pozdravljene [sm=smiley1.gif]
Pridružuje se vam še ena junijka v 19 tednu [sm=smiley1.gif] z pdp 3.6
Bebica se je veselo premikala od 16 tedna naprej, sedaj pa že veselo brca in velikokrat konkretno pritiska na mehur :-) :-P

pika_polonca -> RE: Junijke 2016 (6.1.2016 12:05:56)

Dan!

Metuljčkica, kako je?

Četrtinka, dobrodošla!

Jaz pa nestrpno čakam ponedeljek, ko imam morfologijo. O gibih še vedno ne duha ne sluha [sm=smiley13.gif]. Počutim se super, trebušček je pa res že veeelik.

klavdijaaa -> RE: Junijke 2016 (6.1.2016 13:12:15)

Ketka imama isti dan rok :D jaz pa danes vstopam v 16 teden :D se mi je že nekajkrat zazdelo, da čutim brco amppak nisem sigurna, ker imam v spominu brce od prve nosečnosti, ki so bile kar konkretne... bom še malo počakala pa bo :D Vozički... vse bolj mi je všeč Tako moonlight ga grem naslednji teden pogledati. Potem pa upam, da mi ga bodo poslali kar iz poljske, kjer je 200€ cenej kot pri nas. Mislite, da je to pametno?

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (6.1.2016 20:25:46)

Hoj! :)

Takoj včeraj sem kupila jogurt in si že pred spanjem vstavila tampon. Moram rečt, da je bilo zelooo blagodejno. Pikapolonca, še enkrat hvala![sm=smiley1.gif]
Potem, ko sem si hotela še enega za čez noč, pa nikakor ni šlo, tako da sem se zgolj na debelo namazala in sem prav mirno spala :) Danes mi je pa predpisala Gyno Daktarin, ki se ga bom kar poslužila; ampak za prihodnje bom pa ob najmanjši srbečici z jogurtom ukrepala!

Danes pa sem imela drugi pregled! Sicer ne dela UZ v 16.tednu, ampak me je tako ali tako pregledala zaradi srbečice in izcedka; potem je želela pa še zaradi krčenja maternice preveriti dolžino materničnega vratu in mi naredila še UZ. Tako da sem videla pikca, je že zrasel! Ga sploh ni mogla več naenkrat celega v "objektiv" dobiti, hihi. Pa vse kostke sem videla, sploh rebra so mi bila fascinantna! :) Tako da sem danes spet čisto zaljubljena :) Pa čutim ga sedaj že večkrat na dan, je pa še vedno zelo žgečkljiv in nežen. Oh, moje dete [sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]

Pikapolonca, samo še 5 dni! Pa da bi ga čim prej začutila, ti želim! :)
Klavdijaaa, mogoče preveri edino, da ne bo kakšna spletna prevara in pa koliko te bo na koncu potni strošek prišel...

Dobrodošla, četrtinka :) Wooo, junija bo res baby boom! [sm=smiley1.gif]

pika_polonca -> RE: Junijke 2016 (6.1.2016 21:32:38)

klavdija, po mojem ni problem, če naročiš iz tujine, le preveri prej, tako kot ti je rekla Metuljčkica.

Metuljčkica, super, da ti je jogurt pomagal. [sm=smiley1.gif] Naravna zadeva, ki je načeloma hitreje pri roki kot vaginalete, kreme itd. Pa super, da si lahko videla [sm=smiley27.gif]. Ja, samo še 5 dni. Odštevava oba z mojim [sm=smiley36.gif].

Danes so me v službi spet vprašali, kdaj mislim it na bolniško. Sploh mi ni jasno, zakaj me to tolikokrat sprašujejo. Itak, da ne bom šla, glede na to, da mi nič ne manjka. Doma se bom samo zaležala, od dolgega časa se mi pa bo tudi zmešalo. [sm=smiley36.gif]

Imam pa občutek, da postaja moja prebava bolj lena. Na chia semena sem malo pozabila. prej sem jih redno jedla in je bila prebava ok. Moram si jih kar na pult nastaviti. A ima še katera težave s prebavo?

klavdijaaa -> RE: Junijke 2016 (8.1.2016 10:27:40)

Gledala sem spletno stran kot je pri nas ceneje.si samo, da je poljska... Niso še nič odpisali, ampak na drugi spletni strani piše, da je poštnina v Slovenijo 86€... Če je tako bom ga kar v Sloveniji kupila.
Služba...amm kaj je že to? :S Si sploh ne predstavljam, da bi bila zaposlena glede na to, da bo počai 4. mesec za mano jaz pa še vedno tu pa tam bruham in mi je grozno slabo. Moja prebava je obupna...Sedaj pijem na tešče 2dcl mlačnega donata in v usta dam kakšno suho slivo...
Kako ste kaj s kg in zdravo prehrano? Jaz bi jedla same kozlarije. In sem se sedaj odločila, da vsaj malo pogledam kaj dam v usta in poskušam jesti več sadja in zelenjave (ooo se mi pa lušta sendvičev in keksov :D). Kilogrami še vedno stojijo (predvsem zaradi bruhanja) ampak imam pa ogrooomen trebuh in prsi.
No sem se malo izpovedala :D Lepo bodite vse junijke

Danaja6 -> RE: Junijke 2016 (9.1.2016 10:39:26)

Pozdravljene junijke [sm=duda.gif]

Je možno, da še mene dodate v skupino na FB? PDP imam 11.6. (je pa rekel, da naj naslednjič prinesem izvid od nuhalne in če je tam napisano 18.6., bova popravila na 18.6.). Posebnih nosečniških težav nimam, razn veeelika želja po hrani in to ne preveč zdravi..ups [sm=jezicek.gif] sej se trudim.

Imam pa velike probleme s primarno družino (beri starši) pa da ne boste mislile, da sm najstnica ali kaj podobnega, stara sem 24, s parnerjem živiva na svojem (hvalabogu). No, ne bom smetila s tem..že samo branje vaših veselih objav me bo spravljalo v boljšo voljo [sm=bravo.gif]

Lp[sm=smiley1.gif]

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (9.1.2016 17:53:41)

Pikapolonca, zdaj je pa samo še en dan in pol do pregleda ;)
Za službo pa... eh. Eni (čeprav v zdravstvu) na to še vedno gledajo kot na bolezen. Tudi moja prijateljica zdravnica je ravno tista, od katere najpogosteje slišim, da moram počivat (pa ima 3otroke). Saj imam res precej obveznosti, ampak jih vedno skrčim, če se ne počutim ravno najboljše (kaj šele, da bi čakala do takrat, ko bi se počutila slabo!)
Jaz imam tako fino službo, da sem ravnateljici že kar takoj rekla, da z veseljem podaljšam do 1. 6. - če bom zdrava in dobrega počutja. Edino za faks pa res že odštevam do konca, mi gre na jetra. Še 8x tja!

Klavdijaaaaa, če niso še nič odpisali, najverjetneje nekaj ne štima. Jaz sem tako skeptična, odkar sem imela spletno prevaro s poročno obleko, da kupujem samo še stvari v manjših cenovnih zneskih, za vsak slučaj, če me nahecajo. Tako da te kar podpiram pri nakupu v Slo. :)
Pri hrani je pa tako: zjutraj jem zajtrk, nato malico in kosilo v službi, popoldne kakšno malenkost in zvečer tudi kaj malega (npr. skuham si juho, gres, jajce, naredim solato; pojem kaj sladkega ali sadje). Od tega je kosilo še najbolj kvalitetno, imamo res dobro hrano. Zredila sem se pa za cca. 2kg.
Upam, da bo tvoje počutje kmalu boljše :)

Danaja, ti se kar izkašljaj! Mislim, da nas je tukaj takih, ki te bomo razumele, kar nekaj. Nobena družina ni popolna. Meni gre tudi večkrat moja (sicer zlata) mati na jetra in ima izjave, da samo gledaš.

Punce, lepo nedeljo vam želim![sm=smiley1.gif]

pika_polonca -> RE: Junijke 2016 (9.1.2016 19:29:18)

Ojla,

klavdijaaa, res dobro preveri. in nič ti ne zavidam slabosti.
Moja prehrana... Zajtrkujem redno, pol imam vedno 1 sadež za dop malico, kosilo imam v službi, če delam (bolnica, torej bi naj bilo zdravo), sicer pa doma (se tudi trudim zdravo kuhat), čim manj pripravljene hrane, večerje so pa bolj lahke ponavadi - solata, kaj mlečnega. Ne vem, nekak mam občutek, da kr zdravo jem. :)

Danaja6, ti se kar izpovej. Moja družina je sicer reeees zlata in sem neizmerno hvaležna, da jih imam, mamo sem žal že izgubila, ampak daj ven, kar te muči, to bo lažje.

Moja prebava je spet taka kot prej (odkar jem spet chia). [sm=bravo.gif]

Ja, Metuljčkica, samo še jutri, v pon pa koončno pregled. [sm=smiley1.gif] Drugače se pa čisto strinjam - telo samo pove, ko je preveč, naša naloga je, da ga poslušamo, nikakor pa nosečnost ni bolezen, če je vse ok.

Dani* -> RE: Junijke 2016 (10.1.2016 0:16:57)

Pozdravljene nosecke :)
Bi se tudi jaz pridruzila skupini na fb, ce je se mozno?
Moj PDP je 23.6.2106 ☺

pika_polonca -> RE: Junijke 2016 (11.1.2016 12:06:22)

Ojla!

Pregled je za mano. Detece fuuul raste, je rekla, da prehitevamo za dober teden oz. še malo več. Ocenjena teža je že kar 400g. Saj kar ne morem verjeti, da je iz take male pikice nastalo že skoraj pol kg težko bitjece. [sm=smiley27.gif] Vmes so mi kar solzice od sreče tekle. [sm=smiley36.gif] Vse je v glavnem b.p. Je pa to res en tak podroben UZ, pa saj je jasno, zato pa se imenuje morfologija. Pogleda vse, ampak res vse. Glava, možgani, srček, rokice, nogice, prstki, ledvička, mehur, želodček... Ni dan ni. Jooj, jooj, res sem sreeeečna. Naju je še enkrat vprašala, če res ne želiva vedet spola, pa sva rekla, da ne, tak da kakšno minutko nisva smela v ekran gledat, da si je ona bolj podrobno vse pogledala tudi med nogicami, haha.
Od zadnjega pregleda do danes sem se zredila 1,5kg (torej skupno do zdaj 3kg), kar je baje čisto ok. Pritisk 110/70, urin bp, kri sem šla dat, ampak mi bo zvečer, ko pride domov, povedala, če je vse ok. Nasl. pregled imam 8.2.
Aja, pa še vag. UZ mi je naredila, da je preverila dolžino materničnega vratu, ki pa je 48mm, kar je super. Je rekla, da lahko komot hodim še naprej v službo. Je pa v čakalnici z mano čakala ena, ki ima PDP 2 tedna pred mano. Čist naveličana vsega ... [sm=zmeden.gif]

Lep dan! Moj je popoln! [sm=smiley20.gif]

mini_mini -> RE: Junijke 2016 (11.1.2016 12:34:54)

Pika_polonca zelo lepa novica [sm=bravo.gif]

Jaz se tudi vedno bolje počutim, zjutraj še občasno malo slabo ampak mine takoj ob zajtrku. Sem pa mesec za tabo, tako da še vsaj 4-5 tednov do morfologije.

BabyPrihaja -> RE: Junijke 2016 (11.1.2016 13:34:53)

Pozdravljene srečke nosečke [sm=nosecka.gif]
Sem v 18. tednu, PDP imam 14.6. in z veseljem berem vaše ideje, novice, predloge,... res pridne [sm=bravo.gif]
Ker sem [sm=nosecka.gif] prvič mi to veliko pomeni.
Tudi mene v prihodnje čaka morfologija, pika_polonca, res si lepo napisala kako ta pregled izgleda. Se že veselim.
Me pa zanima, kdaj ste prvič začutile brcike [sm=duda.gif]? Predvsem me zanima pri tistih, ki ste [sm=nosecka.gif]prvič. [sm=smiley36.gif]

teeja8 -> RE: Junijke 2016 (11.1.2016 17:51:57)

Hej hej

tudi jaz pričakujem v juniju [sm=duda.gif]. In sem v 19 tednu [sm=nosecka.gif], PDP je 9.6.2016, na nuhalni je rekel da en dan prej :) Imam pa v petek 15.1.2016 pregled pa bomo vidli kako napredujemo. Zredila se nisem nič kaj, še kakšna je šla dol. Brcamo pa se že od 31.12.2015 [sm=smiley36.gif] [sm=bravo.gif] . Me pa zanima ta skupina na FB če obstaja, namreč prvič uporabljam ta portal pa se nikakor ne znajdem :) .

Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>