RE: Junijke 2016 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

ma123 -> RE: Junijke 2016 (26.12.2015 22:54:30)

Kako ste prezivele praznike?[sm=smiley1.gif]

Zanima me katero folno kislino jemlete? Jemlem Elevit ampak sem nenormalno zaprta, tako da bi probala se kaksno drugo..slisala sem tudi da imajo ene tablete v DM-u ampak nevem a je dovolj dobra?baje je cenejsa pa nevem zaradi kvalitete?[sm=smiley1.gif]

Hvala za odgovore..lepo se imejte

pika_polonca -> RE: Junijke 2016 (27.12.2015 8:28:30)

Ojla,

upam, da ste lepo preživele praznike. Jaz sem čudežno hitro ozdravela in definitivno vem, da je šlo tako hitro zaradi homeopatije. [sm=bravo.gif]

ma123, jaz imam Femibion (2, na začetku sem jemala 1). Za tbl. iz DM pa ne vem, ne poznam. Kako je bilo, ko sta sporočila novičko? Me firbec matra, hehe. [sm=smiley36.gif]

nani, dobrodošla! Me zanima, če bo zdaj v tretje fantek, glede na to, da praviš, da ti je bilo manj slabo kot prvič in drugič. [sm=smiley1.gif]

Metuljčkica, ful dobro, da že čutiš gibe. [sm=bravo.gif] Jaz jih tudi komaj čakam in mi je kar neverjetno, da jih nekatere zaznate tako hitro!

Me pa zanima, kako spite? Jaz sem vedno spala na trebuhu in še vedno spim. Zaenkrat me trebušček pri tem še ne ovira. Bo pa kar huda, ko bo lahko " v uporabi" še samo bok.

Lep dan.

ma123 -> RE: Junijke 2016 (27.12.2015 10:06:03)

Pika_polonca sva povedala vsem domačim, mojimi in njegovimi..nazdravili smo z zlato penino pa so ze vsi rekla kaj pa bo to, sej ni novo leto[sm=smiley36.gif] in rekla dva na 15 tednov, v sekundi so vsi zaceli od veselja jokat tudi midva..pa se vsakemu sva dala v vrecko poleg darila slikco malega[sm=smiley1.gif] bil je res nepozaben bozic[sm=smiley27.gif]

Glede folne grem pa zdele v DM da vidim kaj vsebuje pa koliko..

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (27.12.2015 22:02:48)

Jaz jemljem Tifol. Mi je rekla ginekologinja, da če zdravo jem, ni potrebno dodajat drugih vitaminov (edino magnezij mi je priporočila).

Pikapolonca, jaz sem tudi full pristašica homeopatije in vsega naravnega. Edino doma rodit pa res ne bi šla. Se pa z možem ful pogovarjava, ali naj greva v Lj ali na Jesenice. A ve že kaj razmišljate o tem? Saj vem, je še ene 25tednov prezgodaj, hehe ;)

Jaz spim na enem ali drugem boku, čeprav se bom zdaj bolj trudila za levega. Na hrbtu nikoli nisem mogla spat, pa sedaj mi še maternica otrdi, tako da ne-ne. Na trebuhu mi pa že nekaj časa ne odgovarja več.

Ma123, kok lepo! Meni je tako zanimivo opazovati tele reakcije [sm=smiley1.gif]

Po dveh dneh lahko potrdim, da dojenčka res čutim [sm=smiley1.gif] ne more biti drugega, čutim ga tudi podnevi, na vsake toliko časa. Vam privoščim, da tudi vas poboža čim prej :) [sm=smiley27.gif]

BelaMarela -> RE: Junijke 2016 (28.12.2015 9:06:23)

ma123 mislim, da je Femibion ali Elevit kar dobra izbira. V lekani ponavadi povejo, da ni vseeno, katero folno jemlješ. Ker lahko tablete res vsebujejo folno kislino, ki pa se ne absorbira tako kot pri Elevitu ali Femibionu. Tako da mogoče vprašaj raje v lekarni.

Jaz sem tut že poslala prošnjo za FB skupino pa še čakam, da me dodate...

Upam, da uživate med prazniki doma in da vam ni treba v službo. Jaz imam dopust in že vem, da bo po novem letu kar kriza spet it nazaj, ker bom vsega skupaj 3 tedne doma v decembru (sem staknila vmes 2x virozo, zdaj pa imam dopust). Moj pa začne tudi z novo službo, tako da bo kar pestro.

Lepe praznike še naprej!

pika_polonca -> RE: Junijke 2016 (28.12.2015 11:43:28)

Dan!

Pri nas je tak sonček, da kar vleče ven.

ma123, fuuul lepo! Meni je ful žal, ker nama ni ratalo tako izpeljat, kot sva najprej načrtovala. Bo pa v drugo! [sm=smiley36.gif]

Metuljčkica, sem slišala, da so Jesenice trenutno v SLO res top! Je šlo par prijateljic (iz LJ in celo MB) roditi tja in so bile vse čisto navdušene. Jaz popolnoma zaupam ženskemu telesu in vem, da smo zmožne in sposobne roditi brez poseganja. Tudi moja tašča, ki spremlja porode že več kot 25 let, pravi, da bova v porodnišnici težko izpeljali porod brez kakršnega koli vmešavanja. Zato bom, če bo nosečnost potekala tako super kot do zdaj, delala na tem, da rodim doma. Če bi vmes prišlo do česarkoli, vem, da bodo vsi trije zdravniki pri hiši (tašča gin., tast pediater, moj specializira anestezijo) dobro poskrbeli zame in otročka do transporta v porodnišnico, ki pa tudi ni tako daleč stran. Ne bom pa šla z glavo skozi zid - če bom vmes ugotovila, da se ne počutim ok doma, bomo šli v porodnišnico. Vem, da mi tudi tam ne bo čisto nič manjkalo. Sem pa prepričana, da se mora vsaka na porod tudi pripraviti in ja, res ne slišim rada, ko katera reče, da je itak še vsaka rodila. Pač moje mnenje. [sm=smiley1.gif]

Mi je pa prijateljica za božič poslala knjigo Moj porodni načrt in jo "požiram". Idealna za branje na terasi v teh sončnih dneh. [sm=smiley1.gif]
Lep dan!

strukla -> RE: Junijke 2016 (28.12.2015 13:46:15)

Pa sej porod ni nek problem dokler ne pride do komplikacij. In ce takrat nimas v roku 10 minut na voljo operacijske sobe ti ne pomaga tud ce mas pusenjaka doma. Tud porodnicar je samo clovek in otrokovega utripa ne more merit. Boste meli doma ctg aparat? Malo v razmislek. Osebno pa menim da je to o cemer razmisljas popolnoma neodgovorno do otroka. Pa brez zamere

pika_polonca -> RE: Junijke 2016 (28.12.2015 14:41:53)

Strukla, vsak se odloci sam in moje mnenje ter moja odlocitev sta pac taksna. Nikakor se mi ne zdi neodgovorno, ce se zdrava nosecnica odloci za porod doma in ima takrat ob sebi strokovno usposobljeno osebo (babico) - v dolocenih drzavah je porod doma nekaj povsem obicajnega in zaradi tega tudi nimajo nic slabsih rezultatov (kvecjemu boljse!).
Babica, ki vodi porod na domu, je tudi dovolj dobro podkovana, da ve, kdaj je bolj varno, da se porod nadaljuje v porodnisnici.
Sem ravno zasledila, da se tudi v SLO vedno vec zensk odloca za porod na domu in njihove porodne izkusnje so cudovite!
Aja, pa se to: ni le CTG tisti, s katerim lahko spremljas srcek otroka. [sm=smiley1.gif]

ma123 -> RE: Junijke 2016 (28.12.2015 15:19:06)

Bom verjetno kar ostala pri Elevitu[sm=smiley1.gif]

Tudi midva si nisva sploh mislila da bo tako, da bova lahko novicko povedala za bozic[sm=smiley36.gif] Kakšen imate ze kaj trebuscek?jaz sem ze ko zogica, sem v 16.tednu[sm=smiley1.gif] glede poroda pa se sploh ne razmisljam, se mi zdi da je se predalec, ceprav gre cas kar hitro naprej..

Ima katera kaksno fajno knjigo? Danes grem malo v knjiznico, ce je kaj na izbiro..

Je katera na FB v skupini? Da doda se mene? Sem poslala eni, pa nic..
Lepo se imejte..

strukla -> RE: Junijke 2016 (28.12.2015 15:19:59)

No jst sm gledala na cbs oddajo o teh porodih doma in vecina teh otrok na zacetku dploh ne zajoka. Jih morajo te babce najprej budit pa kisik dovajat. In to je men tako grozljivo vidt tiste mlahave novorojencke da sem odlocno proti takim poskusom . Ampak sej je res, vsaka se zase odloci. Moje mnenje je pa pac tako, da s tem lahko mocno ogrozis svojega otroka. Kolegica je rodila otroka z urgentnim cr v lj porodnisnici kjer je vse na voljo, pa se tako so ga morali ozivljat ker mu je pulz zacel padat. Pa je povsem zdrava in tud cela nosecnost je potekala normalno. Obicajno gre v takem primeru za minute. Meni pa ni blo lepsega ko smo slisali mocen jok nasga fanta ko se je rodil.
No sej to ni moja stvar ampak dobro premisli

nikolbarbara -> RE: Junijke 2016 (28.12.2015 16:06:39)

Pozdravljene! Rada bi v vašo FB skupino. Bi me dodale prosim? Rok imam 18.6. [sm=smiley1.gif]
Barbara Nikolič

klavdijaaa -> RE: Junijke 2016 (28.12.2015 17:24:32)

Samo, da povem mojo izkušnjo s prvim porodom... Popolnoma zdrava nosečnica z NIČ težavami med samo nosečnostjo... Porod pa je bil druga zgodba... In vem, da če ne bi bila v bolnišnici danes ne bi imela svojega sončeka ob sebi... Spoštujem pa vsako odločitev posameznic in vam čestitam za pogum, ampak pri mojem prvem porodu se ne bi srečno končalo... Vso srečo pri sprejemanju odločitev o tako pomembnem dogodku!

Je še katera imela probleme z Elevitom?? Vmes ga nisem jemala zaradi bruhanja in slabosti (itak je vse pristalo v školjki). Sedaj se je stanje umirilo in sem ponovno začela jemati Elevit in že naslednji dan so se slabosti z bruhanje vrnile, Sedaj sem 2.dan brez elevita in tudi bruhanja... Sedaj pa ne vem je možno, da mi elevit ne odgovarja ali je vse v moji glavi?

pika_polonca -> RE: Junijke 2016 (28.12.2015 17:45:40)

ma123, Porodni načrt (Wagner), Rojstvo brez nasilja (Leboyer), za pol je baje super Povezovalno starševstvo (avtorja ne vem).
Moj trebušček je tudi tak, da se ga ne da skriti. Tudi široka majica ali tunika ga ne skrijeta več. [sm=smiley36.gif]

strukla, ne vem, kakšne porode prikazujejo na cbs-ju, sta pa na netu prosto dostopna dva filmčka dveh slovenskih mamic, ki sta rodili doma. (https://vimeo.com/127384327 in https://vimeo.com/125021149). Pri drugem pogrešam edino babico, ampak saj najverjetneje je bila, ampak je pač na filmčku ni.
O kolegici bi se pa dalo razpravljat. Ni nepomembno, če je prod sprožen ali se je začel sam, če dajo umetne popadke ali ne, če predrejo mehur ali pustijo, da sam poči, če se lahko giba ali ne... Številni posegi lahko samo pripomorejo k temu, da se vse zaključi tako kot se je pri prijateljici.
Pa res priporočam v branje knjigo Rojstvo brez nasilja. [sm=smiley1.gif]

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (28.12.2015 20:52:33)

Meni ne odpre filmčka :(

Jaz se popolnoma strinjam s tabo! Verjetno je pa tudi drugače, če imaš takšno ekipo okrog sebe - pri meni bi bili to sami **** ljudje, za katere spet ne vem, koliko jim lahko zaupam/verjamem, tako da bi bilo na koncu verjetno na istem nivoju kot npr. zdravniki. Verjamem, da je popolnoma varno, ampak sama osebno nisem tako pogumna, da bi šla v to. Se pa že veselim, da preberem tvojo porodno zgodbo, če jo boš seveda delila z nami [sm=smiley1.gif] Aja, pa tudi meni gredo na živce razne floskule in pa strašne zgodbe. Mislim, tega nam res ni treba.
Verjamem, da so na Jesenicah top in vedno bolj me vleče v to smer. Verjamem tudi, da me bodo maksimalno upoštevali, dokler bo to za otročka in zame dobro. Nekaj medikalizacije bo gotovo, ampak če ne bo medikalizacija number 1 in bo uporabljena samo takrat, ko bo to potrebno, me ne moti. Že tega bom vesela, če jo bodo res uporabljali precej manj kot v Lj.

Od knjig sem pa zadnjič prelistala in malo prebrala knjigo z naslovom Domačice (ne vem avtorja). So porodne zgodbe. Vse tam omenjajo prebiranje Leboyerja in Ine May Gaskin, tako da je tudi to dvoje definitivno na spisku [sm=smiley1.gif]

Punce, Bella band je super! Ga nosim čez navadne (odpete) hlače. Gotovo mi bo še nekaj tednov prav prišel, potem bom seveda presedlala na nosečniške. Spomladi in poleti pa upam na čim več oblekic in krilc :) jeseni pa, če se hlače še ne bodo zapele, spet pride v poštev bella band. Samo za info.

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (28.12.2015 20:53:59)

joj, tiste zvezdice predstavljajo iks in ipsilon [sm=smiley36.gif] Mislila sem neznane ljudi...[sm=smiley36.gif]

pika_polonca -> RE: Junijke 2016 (28.12.2015 21:41:09)

Metuljčkica, sem našla oba filmčka tudi na YouTube in srčno upam, da ti bo tukaj šlo odpreti:
https://www.youtube.com/watch?v=fiKCQXrXJ0Q
https://www.youtube.com/watch?v=jI1iDhVnvR0
Z veseljem bom delila porodno zgodbo, pa če bo porod doma ali v porodnišnici. [sm=smiley1.gif]
Za Domačice pa še nisem slišala. Moram spet koga prosit, da mi jo pošlje (ne vem zakaj, ampak dosti raje berem knjige v slovenščini kot v nemščini). Pa hvala, ker si me spomnila na Gaskinovo, njeno Modrost rojevanja moram tudi prebrati. [sm=smiley36.gif]

Koliko si pa dala za ta Bella band? jaz sem sicer že preklopila na nosečniške hlače, ampak vseeno me mika, predvsem za po porodu.

Sem se pa ravnokar vpisala na neke vrste šolo za starše. Zbirajo prijave za po novem letu, je pa vključena telovadba, priprava na porod, prehrana, novorojenček... Neka privat babica vodi. Škoditi mi ne more. :)

n a n i -> RE: Junijke 2016 (29.12.2015 14:53:29)

Jaz sem tudi za naravni porod. Zato sem dvakrat rodila v KR s svojo babico... in je bilo res skoraj tako kot da bi rodila doma... edino okolje je bilo nepoznano. popkovino smo prerezali, ko je nehala utripati, otrok je bil pri meni na goli kozi dokler ni bilo potrebno iti iz porodne sobe. In tudi sedj v tretjo bo imela isto babico ob sebi. Brez nje ne grem rodit, ker hočem, da imam spet eno lepo izkušnjo. se je predvsem prvič ful trudila, da nisem bila prerezana in me masirala. Sva bila oba ful sproščena, ker sva vedela, da če bo potreben CR ali pa prerez bo to zato, ker je res potrebno in ne zato, ker se komu kam mudi itd. pa tudi z osebjem na oddelku sem bila full zadovoljna.

a v FB kdo dodaja? sem ugotovila, da nas je kar nekaj, ki čakamo na sprejem, pa nas nihče ne doda, čeprav smo ze poslale ZS.

Hasam -> RE: Junijke 2016 (29.12.2015 16:08:05)

Pozdravcek,
pri nas pricakujemo 22.6., smo pa ze trije, nasa sefica bo januarja 3.
Komu lahko posljem link za FB skupino?
Lp

ma123 -> RE: Junijke 2016 (29.12.2015 17:34:05)

Vse tiste, katere hocete biti na fb strani mi posljite linke, tam se nekaj menijo, da sprejemajo samo do konca decembra[sm=smiley1.gif]

Hasam -> RE: Junijke 2016 (29.12.2015 19:54:16)

O kako so stroge, po mojih izkusnjah se clanice dodajajo se dolgo, nekatere se potem ko so ze dojencki tukaj in si zelijo sodelovat... A ni tako da vec ko nas je, bolj je veselo + vec glav vec ve? No, kakorkoli, jaz bom z veseljem sodelovala. 😊

n a n i -> RE: Junijke 2016 (29.12.2015 20:41:11)

res se nekatere FB skupine dolgo obnesejo. jaz sem od prve nosečnosti v dveh in se mamic tudi v zivo poznamo in se vedno odlično razumemo in si pomagamo. Kakorkoli, upam, da nas iz čakalne liste kmalu dodate v FB skupino. A je ena ali dve FB skupini? sem nekaj brala za nazaj in videla, da sta bili 2...

Marčevka2010 -> RE: Junijke 2016 (29.12.2015 20:49:44)

Klavdijaaa: če ti ne paše Elevit vzemi Femibion, je super folna, mogoče le železa nima, mogoče ti to ne ustreza. Imaš še boljšo folno, ker se bolje absorbira.

ma123 -> RE: Junijke 2016 (29.12.2015 21:13:20)

Evo sem dodala do zdaj dve na fb, upam da je uspelo..če pa še katera želi pa dobrodošla[sm=smiley1.gif]

Zakaj so tako "stroge" pa nevem[sm=smiley36.gif] se tudi meni zdi da ko nas bo vec, bo bolj fajn..

KatarinCaa -> RE: Junijke 2016 (29.12.2015 22:46:24)

Živijo,

najprej se opravičujem, ker je trajalo dolgo, da sem se odzvala na vaša zasebna sporočila. Nisem bila nič na računalniku in nisem prebirala mailov.

Glede skupine oz. tega, da se s koncem decembra preneha sprejemati članice. Tako so se odločile adminke in samo one imajo možnost sprejema novega člana v skupino. Bom pa napisala zdajle v skupini, da se o tem ponovno premisli. Lepo bi bilo, da tista ki želi sodelovati, dobi to možnost.

Jaz sem Elevit jemala 4 dni, potem sem ga pa nehala, ker sem tudi bila zaprta in slabosti ter bruhanje so se še poslabšali. Sem jemala Tiofl do prejšnjega tedna, pa je bilo nekoliko bolje.

Uh, trebušček [sm=bravo.gif] Jaz ga ne morem več skriti, je kar očitno nosečniški :) Pa sem v 16. tednu 1. nosečnosti. Gibov pa zaenkrat še ne čutim, bo še treba malo počakati :)

rožica83 -> RE: Junijke 2016 (29.12.2015 23:44:36)

Oj. Se malo še jaz oglasim. Vas redno berem, pišem pa občasno. Sem tudi jaz za, da se še vedno sprejema v fb skupino. Z aktivnostjo tle al pa tam je pa itak tako, da ene bojo vedno več pisale in bile aktivne, spet druge manj. Jaz osebno kar redno berem preko telefona, pišem pa ko imam kaj pametnega za napisat al pa imam čas, ker se mi včasih pa res ne da preko telefona tolk veliko pisat. Je pa brez veze da se zaradi tega koga izbriše.

Drugače sem ta teden doma, smo imeli čez praznike sestro, ki dela v tujini na obisku in je blo pestro, da sem bila na momente ful utrujena. Včasih mi je še vedno slabo pa ponoči me kako noč nespečnost daje. Sem pa dobila napotnico za morfoligijo v porodnišnici, mi je genetik priporočal in tudi moja ginekologinja. Bom po novem letu poklicala pa se naročila.
Smo pa bile v ponedeljek s taveliko bejbo v Lj v šopingu in je izbrala dva kompletka za našo novo bejbo. Se ji je tako fajn zdelo, da je lahko ona izbrala.
Zdaj pa se počasi odpravljam spat in upam, da se ponoči ne bom zbujala. Lahko noč vsem.

Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>