RE: Junijke 2016 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

kristine -> RE: Junijke 2016 (18.12.2015 18:37:35)

Pred par dnevi sem se po več kot treh mesecih pobarvala. Prenašala sem kar precej forumov in strani, večina je pisala, da itak vse škodi plodu (kreme, barve, parfumi....), vendar v vecjih kolicinah.

kristine -> RE: Junijke 2016 (18.12.2015 18:43:13)

Ma123 jaz jih imam 41 in se kar trudim do 17 ure ali še dlje v sluzbi. Obcutek imam, da mi gre čas hitreje, ce nekaj delam. Po 19 uri pa sem prav zares utrujena, da lahko samo se pocivam. Kje boste cez novo leto? Mi po navadi proslavljamo s prijatelji in otroki, vendar bi letos najraje lezala pred tv.

KatarinCaa -> RE: Junijke 2016 (18.12.2015 22:05:09)

Pozdravljene nosečke! [sm=bravo.gif]
Tista, ki želi v skupino na fb-ju, naj mi prosim pošlje svoj link FB-ja v zs, pa jo potem dodam v skupino :)

pika_polonca -> RE: Junijke 2016 (19.12.2015 9:53:20)

Ojla,

Ste se pa kar načvekale [sm=smiley1.gif]

Glede barvanja... kaj pa vem. Jaz se sicer ne barvam, ampak če bi se, bi se pa tudi v nosečnosti. Niso to več takšne barve, kot so bile 20 let nazaj [sm=smiley1.gif]

Tekočine...pijem vodo, nesladkan čaj. Tam do 2L dnevno. Neko hudo prenalivanje se mi pa ne zdi smiselno.

Marčevka2010, skrajšan MV že v 14. tednu? Pazi se. Za dvig železa je pa super tudi Floravital (preverjeno zelo dobro pomaga)!

Zimski dopust - midva hodiva vsako zimo s prijatelji na smučanje, vendar sva letos rekla, da ne bova šla. Smo hodili ponavadi februarja, takrat bo pa moj trebušček že kar velik, vsi bi smučali, jaz bi se pa dolgočasila.

Plani za novo leto so pa še odprti. [sm=smiley36.gif]

Drugače sem pa šla včeraj v nabavo in si kupila ene nosečniške hlače, par majčk in en pulover. Več pa po novem letu, ko bo trebušček večji. [sm=smiley1.gif]

mini_mini -> RE: Junijke 2016 (19.12.2015 10:53:07)

Pozdravljene,

prebiravam vas še kar redno, za pisanje pa si ne vzamem časa. Končno prost vikend, da si naberem energije za naprej. Še vreme bo očitno sodelovalo, lepo sonce se kaže zunaj.

Čestitke vsem za dobre rezultate testov.

Jaz sem malo na trnih te dni, ker čakam še rezultate DHT. Nuhalna ni bila ravno po pričakovanjih. Pričakovala sem kako bomo lepo gledali malo dete, pa se je zelo slabo videlo in skozi je spalo. Čez 2 uri smo ponovili UZ pa ni bilo nič kaj bolje. Namerli so 1.9 ampak predvsem zato, ker ni bilo možno dobro pregladat vsega so mi svetovali še DHT. Rezultat pričakujem v ponedeljek ali torek. Mislim seveda pozitivno in če se rezultat zaradi hormonov ne poslabša bom zelo srečna in upam, da so pred vsemi nami lepi prazniki, ko bomo kakšen dan več doma in imele čas za druženje.

Trenutno mi služba in povečana potreba po spanju ter počitku ne dopušča kaj veliko prostora za ostale aktivnosti. Tudi slabosti še vztrajajo. Zdaj sem v 13. tednu in nekako upam, da se bo po praznikih začelo stanje izboljševati.

Punce uživajte!

mini_mini -> RE: Junijke 2016 (19.12.2015 10:54:12)

18.12 17h

J U N I J K E 2 0 1 6

30.5
pika_polonca 3[sm=nosecka.gif] 0[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]

1.6
NoBady 2[sm=nosecka.gif] 1[sm=duda.gif] [sm=modricrtici.gif]

2.6
1baby 1[sm=nosecka.gif] 0[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]

4.6
lizika86 4[sm=nosecka.gif] 1[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]
Bubamara01 2[sm=nosecka.gif] 1[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]
kristine 2[sm=nosecka.gif] 1[sm=duda.gif] [sm=rozacrtici.gif]
5.6
rožica83 2[sm=nosecka.gif] 1[sm=duda.gif] [sm=rozacrtici.gif]
NatTim 2[sm=nosecka.gif] 0[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]

6.6
meti 90 1[sm=nosecka.gif] 0[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]
pridkana 2[sm=nosecka.gif] 1[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]

7.6
Joanfaca 1[sm=nosecka.gif] 0[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]

8.6
tiiinika 2[sm=nosecka.gif] 0[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]

9.6
renata_ 2[sm=nosecka.gif] 0[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]

12.6
Zarocenka ?[sm=nosecka.gif] ?[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]
Mali_cudez* 1[sm=nosecka.gif] 0[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]
dizza 3[sm=nosecka.gif] 1[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]

13.6
KatarinCaa ?[sm=nosecka.gif] ?[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]

14.6
pticica83 4[sm=nosecka.gif] 3[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]
Ana1302 1[sm=nosecka.gif] 0[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]

17.6
ma123 1[sm=nosecka.gif] 0[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]

19.6
Metuljckica 2[sm=nosecka.gif] 0[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]
Marcevka2010 3[sm=nosecka.gif] 1[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]
Minnie 3[sm=nosecka.gif] 1[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]

20.6
pollonca ?[sm=nosecka.gif] ?[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]

23.6
SweetNovember 2[sm=nosecka.gif] 1[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]
AncekBanancek 1[sm=nosecka.gif] 0[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]

25.6
lilian 1[sm=nosecka.gif] 0[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]

28.6
klavdijaaa 2[sm=nosecka.gif] 1[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]

30.6
mini_mini 1[sm=nosecka.gif] 0[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]
BelaMarela 2[sm=nosecka.gif] 0[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]
polonchy1990 1[sm=nosecka.gif] 0[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]

?.6
Jink ?[sm=nosecka.gif] ?[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]
spela86 ?[sm=nosecka.gif] ?[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]
Jasii 1[sm=nosecka.gif] 0[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]
tinapops 1[sm=nosecka.gif] 0[sm=duda.gif] [sm=darilo.gif]

mini_mini -> RE: Junijke 2016 (19.12.2015 11:02:13)

Še posodobljen seznamček. Datum in uro na vrhu pa le spreglejte. Seznam imam v beležnici in očitno sem not nekaj pisala ter vse skopirala [sm=smiley36.gif]
Ma imam občutek, da sem zadnje tedne nekam zmedena ter pozabljiva kar mi sicer ni v navadi [sm=smiley1.gif]

rožica83 -> RE: Junijke 2016 (19.12.2015 11:35:50)

Pozdravljene vse [sm=nosecka.gif]

Jaz imam doma tudi že eno večjo punco, bo drugo leto 8 stara. Novico je sprejela odlično, si je skoz želela sestrico al pa bratca, pa prej nisem smela. Zdaj ko pa ve da bo ratala velika sestrica je pa ful vesela in komaj čaka.... Sploh zdaj ko so mi na biopsiji oz rezultati pokazali da bo punčka kar skače od veselja do neba [sm=bravo.gif]
Kar se tiče tekočine, se trudim čim več, nimam nekih težav s tem, ker sem že prej dosti pila, največ spijem vode, čeprav v prvem tromesečju, ko mi je blo slabo, nisem mogla pit vode, mi je šlo kar na bruhanje, tako da sem pol pila kak sok z vodo ali pa čaj, samo, da je bilo malo bolj okusno. Sedaj mi pa spet voda paše. Pijem pa redno tudi Donat, ker sem rahlo zaprta...me muči to, ker sem navajena odvajat redno, sploh ker imam še Chronovo. Še dobro da mi je Donat še kar dobrega okusa.

Za novo leto bomo kar doma oz. na vikendu, moj dela zadnjega celodnevno, prvega pa pol nočno. Jaz sem sicer cel teden med božičem in novim letom na dopustu, tamala ima počitnice tako da bomo uživale. V ponedeljek bomo sestro peljale dopoldne na letališče, pride mal za božič domov. Pol pa bomo mogoče šle malo v šoping. Si moram kaj zase kupit. Sem v 17 tednu pa še kar nosim svoje hlače, sicer ne vseh ene pa še grejo gor. Pa še verjetno bomo kaj kupile za dojenčka tako za dušo, ker drugače mi je od prve kar nekaj ostalo, sicer moram malo pogledat, nekaj bom pa tudi še dobila.

Trenutno pa uživam doma, zunaj je tako lep sonček, sem sama, ker sta moja dva šla na božičkov vlak. Mam vsaj malo miru [sm=jezicek.gif]

Uživajte v vikendu in božajte bušije [sm=bravo.gif] [sm=zz_bounce.gif]

ma123 -> RE: Junijke 2016 (20.12.2015 12:19:33)

Uhh koliko novih obvestil, kar me ni bilo..kako se kaj pocutite? Glede na to da sm prvic[sm=nosecka.gif] me zanima, ce je normalno da imam v predelu okrog mehurja ponavadi zvecer kdaj tudi zjutraj, ko z roko pobozam trebuscek, da zacutim nekaksno trdoto? Pojma nimam kaj bi to bilo, ali je dobro ali ne? Lulat me takrat ne, boli me ne, samo na vsake toliko casa imam krce kar so baje normalni[sm=zmeden.gif] upam na odgovore, seveda pa imam tudi kmalu 2. pregled pri svoji G, in vprasala bom tudi to..

Lepo se imejte..

pika_polonca -> RE: Junijke 2016 (20.12.2015 18:38:25)

Ojla!

Jaz sem pa danes čisto brez energije. Se že celi dan selim z enega stola na drugega, pa na sedežno, posteljo .. Upam, da ni to znak, da me je kakšen virus kje našel in bom zbolela. Je prav čudno, ker sem sicer res vedno polna energije.

mini_mini, držim pesti, da bodo rezultati dobri!

ma123, po mojem ti to svojo maternico tipaš. [sm=smiley1.gif] Zdaj se je že toliko povečala, da se jo da tipati. Jaz mojo tudi brez težav "najdem". [sm=smiley36.gif]

Ketka -> RE: Junijke 2016 (21.12.2015 9:47:46)

Drage dame,

še en junijček.... ;)

Čestitke vsem bodočim mamicam! Po dveh letih truda (in obiskov neplodnostne ambulante) in enem SS pa upam da bomo tudi mi konec junija zibali :)

KOMAAAAJ čakam in noro se veselim.

Skratka, lep pozdravček še od mene in moje/ga pikice/ca :)

tiiinika -> RE: Junijke 2016 (21.12.2015 15:58:24)

ma123 tudi jaz sem mela še v 13.t krče v predelu maternice, sem se včasih komaj premikala, to je zaradi širjenja maternice, nič hudega.

ketka držimo pesti da bo uspelo. tudi mene po SS malo skrbi, a kjer je volja je pot [sm=smiley20.gif]

a še ima katera problem s srbečo kožo? mene prsi in pa ob straneh na trebuhu zelo srbi. s čem si ve pomagate?

aja pa še to.. kaj mi čokolada in sladkarije lahko škodijo? ker enostavno ne zmorem dneva brez čokolade, čipsa, smokija... :) pa majoneza in take stvari.

uživajte nosečke [sm=duda.gif]

ma123 -> RE: Junijke 2016 (21.12.2015 17:55:24)

Pika_polonca, tiinika upam da je samo to, in da je vse ok..jutri imam pregled, komaj cakam[sm=smiley1.gif] da vidim, ce je vse ok, ce srcek lepo bije..na momente imam kar čudne misli[sm=zmeden.gif]

Tudi jaz imam kdaj kar naval na bombone in cokolado[sm=smiley36.gif] pomoje plodu ne skodi toliko, gre samo v kg..ceprav vsaka pravi drugace..glede majoneze pa jo naj baje ne bi uzivale med nosecnostjo, zaradi surovin jajc..mi je tudi moja G tako rekla..meni zadnje casa pasejo bomboni tisti kisle gliste[sm=smiley36.gif]

pika_polonca -> RE: Junijke 2016 (21.12.2015 19:23:21)

Ojla!

Ketka, čestitke in dobrodošla! Zdaj pa varno do konca!

tiiinika, a če si kožo namažeš s kremo/losjonom te tudi srbi? Jaz sicer trenutno nimam težav s srbečo kožo, me je pa kdaj pa kdaj (pred nosečnostjo) srbela, ko sem imela suho kožo.

Sladkarij sama nikoli nisem marala preveč, zdaj v nosečnosti se jih je pa po mojem tudi pametno bolj izogibat. Nihanje (dvigi) sladkorja v krvi ne vplivajo najboljše na otročka, predvsem pa se pazite kak dan ali dva pred tistim testom s sladkano vodo. Sem slišala, da je ta meja v Sloveniji nenormalno nizka in imajo potem kar vse po spisku nosečnostno sladkorno bolezen. [sm=zmeden.gif]

ma123, saj po mojem vse kdaj pa kdaj zaskrbi, da ne bi bilo vse ok. Zato pa že nestrpno čakamo brcike, ki nam bodo vsakič dale vedeti, da je dete živo. [sm=sloncek.gif]

Everest -> RE: Junijke 2016 (22.12.2015 16:42:46)

Zdravo punce. [sm=smiley1.gif] Po enem SS letos, sem tudi jaz ponovno v veselem pričakovanju. Tokrat sem začetke spremljala bolj z zadržki, pojavljale so se krvavitve, in sem se res bala ponovno slabih novic. Pa se je pikica obdržala. [sm=smiley1.gif] Imela sem do 12.tedna precej močne slabosti. Potem pa je to na srečo ponehalo. In smo zdaj v 16. tednu. PDP imam 5.6.2016. Imela sem nuhalno in DHT. Vse naj bi bilo v redu. In vsakič ko vidim otročka na pregledu, sem presrečna. Ne morem verjeti, da to bitjece raste v meni. [sm=smiley1.gif]. Kg se počasi nabirajo, se pa mi vidi že kar precej navzven, [sm=smiley1.gif] , tako da sem si že kupila nosečniške hlače v H&m za 40€ in ni mi žal, ker je res pravo olajšanje, da me ne več tiščijo vsepovsod stare hlače [sm=smiley1.gif]. Lepo vas pozdravljam. Se vam pridružim tudi na fb :).

ma123 -> RE: Junijke 2016 (22.12.2015 22:22:20)

Everest bravo[sm=bravo.gif] drzimo pesti..kot tudi za vse ostale, da bomo drugo leto vozickale[sm=smiley36.gif]

Jaz sem bila na pregledu danes, uhh sem cakala eno uro da sem sploh prisla na vrsto, ur se sploh nic ne drzijo..srcek mu super bije, prav tako so bili vsi izvidi za sladkor, kri in NS superca, me je kar pohvalila..
Zdaj imam 27.1 komaj spet pregled, bo morfologija, upam da takrat izvem spol, sem kar firbcna[sm=smiley1.gif]

Imam pa nov PDP 12.6, tako sem zdaj v 15 tednu in 4 dni, mislim da..

Žažica -> RE: Junijke 2016 (23.12.2015 15:32:35)

Živjo punce,
Sem se le opogumila in vpisala na forum :)
Prva [sm=nosecka.gif], v ponedeljek je bil 13 teden, dpd 25.06.

Uživam v nosečnosti in se že veselim [sm=duda.gif]

Iduaa -> RE: Junijke 2016 (23.12.2015 19:06:38)

Živjo punce, prodajam nekatera nova, nekatera pa malo nošeno kot nova oblačila. Če vas zanima si lahko ogledate kaj prodajam na spodnji povezavi:
http://mojbutik.si/iiduaa-39759

Lep pozdrav, srečno :)

ma123 -> RE: Junijke 2016 (23.12.2015 19:09:48)

Žažica dobrodošla tudi ti[sm=bravo.gif]

Me pa zanima, katera že sprejema linke od fbja..bi se tudi jaz pridruzila[sm=smiley1.gif]

pika_polonca -> RE: Junijke 2016 (23.12.2015 20:14:21)

Ojla!

No, jaz sem zgleda nekaj fasala in tisto čudno počutje v nedeljo je najavljalo to. Vročina (včeraj je bila tudi do 38,5°C), mrzlica, kašelj, zanič počutje ... Praznike bom torej preživela doma v postelji. Bom videla kako bom jutri, če bo vročina vztrajala, bom šla v laboratorij, da vidimo, če bi bili potrebni antibiotiki ali bo šlo brez. Zaenkrat moj blaži vse skupaj s homeopatijo (in mu kar uspeva, moram priznati).

Everest, dobrodošla!

ma123, super za pregled, jaz imam pa naslednjega 11.1. in se tudi noroo veselim te morfologije. [sm=smiley36.gif]

Žažica, dobrodošla tudi ti!

mini_mini -> RE: Junijke 2016 (24.12.2015 14:04:53)

Pa smo docakale praznike. Prezivite jih lepo in vse ki boste v teh dneh predajale bliznjim najlepso novico, da bo izpadlo kot ste si zamislile.
Tudi midva nameravama se povedati komu. Smo ze dopolnili 13 tednov pa se rezultati nuhalne so se po dht kar lepo izboljsali.

Dobrodosle nove. Vas dodam na seznam enkrat cez praznike, ko bo vec casa.

Jaz bom zdaj uzivala ob praznikih in skoristila se nekaj dni dopusta da spocita zacnem 2016 [sm=smiley36.gif]

Uzivajte!!!

pika_polonca -> RE: Junijke 2016 (24.12.2015 17:02:58)

Miren in vesel bozic vsem! Naj vam bozicek nastavi kaj lepega pod jelko - najlepse darilo pa itak dobimo junija!

ma123 -> RE: Junijke 2016 (24.12.2015 18:54:25)

Hvala, zelim lepe praznike tudi vsem vam[sm=smiley1.gif] jooj kar odstevam k pridejo vsi na vecerjo, da poveva novicko[sm=bravo.gif] neucakanaa..

Lepo se imejte[sm=smiley27.gif]

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (25.12.2015 21:18:07)

Hoj, hoj :)

Tudi meni se včasih maternica kar zakrči, še posebno, če ležim na hrbtu. Je kar neprijetno in se zato temu položaju kar izogibam. Tudi ponoči spim na levem/desnem boku; mislim da sedaj še ni nevarno spati tudi na desnem boku. Počutim se že OK, tako da smatram, da je kul.

Drugače sem pa super. Danes mi babičino kosilo očitno nekaj ni pasalo, sem vse izbruhala. Boljše to, kot pa da bi pikcu škodilo. Koža me občasno srbi (trebuh okoli popka in prsi), ampak več od vsakodnevnega mazanja nimam ideje, kaj bi lahko naredila. No, saj ni tako hudo. Imam pa včasih tako napet trebuh, da se mi zdi, da bom kar počila.

Drugače pa punce, po polnočnici sem čutila neko žgečkanje v trebuhu, pod popkom kakšnih 5cm. Nekajkrat se je ponovilo, pa danes tudi nekajkrat, tako da si mislim, da je bil to dojenček [sm=smiley27.gif] Glede na to, da sem komaj 14t5d, bom še nekaj dni počakala in se prepričala, če je to res to. Občutek imam, da je to kar pravo in sem res vesela [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] Pa moj mož je tak cortek te dni, je dojenčku kupil prvo pravljico [sm=bravo.gif]

Vsem želim čudovite praznične dni![sm=smiley1.gif]

n a n i -> RE: Junijke 2016 (26.12.2015 22:48:35)

Se ena, ki čaka junijcka... doma imamo ze dve puncki, ki se zelo veselita dojenčka. smo jima povedali takoj po prvem pregledu. Rok imam 18.6. Počutje ok. Mi je bilo pa to nosečnost precej manj slabo kot prejšnji dve. Polala sem ze prosnjo za FB, tako da upam, da se vam kmalu tam pridruzim.

Uzivajte v bozanju busijev.. jaz ze komaj čakam prve brcike...

Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>