RE: Junijke 2016 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

AncekBanancek -> RE: Junijke 2016 (16.12.2015 0:38:07)

Pozdravcek vsem :)
Pa se vam pridruzujem se jaz v skupino in prosila bi ce me lahko dodate se na fb...komu naj posljem svoj fb link?
Moj PDP je 23.6...koncno zdaj ze teden dni ne bruham vec in nehale so se tudi jutranje in vecerne slabosti [sm=bravo.gif]
Starsem in najbliznjim prijateljem pa sva povedala ze kar v 8 tednu ko sem imela prvi pregled...pa se to sva komaj docakala hahaha :)))
Jaz bi tudi morala veliko vec piti pa mi ne gre najbolj...prav trudim in silim se piti [sm=smiley13.gif]

renata_ -> RE: Junijke 2016 (16.12.2015 11:17:40)

Zdravo.

Tudi jaz se vam pridružujem. PDP imam 9.6. =)
Prosim še za sprejem v skupino.

Hvala

kristine -> RE: Junijke 2016 (16.12.2015 15:10:11)

Tudi jaz se vam javljam. Dobila sem rezultate nifty testa in kaže, da je vse ok. Tudi spol sva zvedela in bova imela še eno punčko. Bogi moj, bo imel same babe okrog sebe 😊. Sicer pa vse ok, počutje je dosti boljše, vcasih mi je zjutraj še malo slabo, vendar cez dan je bp. V predelu trebuha sedaj čutim zvecer eno tezo, da se morem kar malo dat v ležeči položaj. Zdi se mi, da se moj trebuh v meni siri in nateguje.

rožica83 -> RE: Junijke 2016 (16.12.2015 19:51:38)

Evo še mene. Danes sem dobila po pošti rezultat biopsije. Vse je ok, imeli pa bomo še eno punčko [sm=rozacrtici.gif] [sm=duda.gif]

Se mi je kar kamen odvalil od srca 💕Velika sestrica je pa ful vesela da bo dobila sestrico [sm=rozacrtici.gif] [sm=bravo.gif]

Drugače sem pa dobro, malo me sicer prebava muči, tako da redno pijem donat pa je potem bolje.

Dobrodošle vse nove [sm=bravo.gif] [sm=nosecka.gif]

AncekBanancek -> RE: Junijke 2016 (17.12.2015 8:29:43)

Oooo vi pa ze vse spol vesteee...kdaj so vam povedali? Jaz sem bila na nuhalni v 11/4 in je rekel da je se prezgodaj da bi mi kaj povedal. Pa takoo rada bi vedela kaj je :))))

ma123 -> RE: Junijke 2016 (17.12.2015 10:10:13)

AncekBanancek v katerem tednu pa si? (Upam da lahko tikam[sm=smiley1.gif]?)
Jaz sem bila na nuhalni pri 11t in 6 dni pa se ni nic videlo spola, je pa ceu cas spal[sm=smiley36.gif] pac ima nekaj po meni..ga je prav silila da se premakne pa nic..drug teden imam 2. pregled, komaj cakam..

Imam pa se vprasanje, na nuhalni mi je prestavila PDP je rekla da sem v 12t 4dni in ne vec 11t 6dni..glede velikosta ploda.. Ampak na izvidu mi pise da je zadnja M 18avgust, jaz sem mela pa zadnjo M 22avgusta..torej je razlika toliko dni kolikor dni sem imela M...je to mozno, meni se zdi narobe? Ceprav se niti ne sekiram, samo firbec sem[sm=smiley36.gif]

tiiinika -> RE: Junijke 2016 (17.12.2015 10:48:14)

ma123 to s temi tedni tudi meni ne štima najbolj... po izračunih na internetu bi naj danes bila v 16. tednu in imela pdp 9.6. (na mamin roj. dan :) ) zdravnik mi je pa rekel pdp 8.6 kar pomeni en dan prej, mi je pa 12.12 napisala v materinsko da sem v 14 2/7 t. čudno

upam da bom 8.1. ko imam naslednji pregled že tako daleč da naredi UZ.

a že katera čuti premike? jaz čakam in čakam pa še nič :(

ma123 -> RE: Junijke 2016 (17.12.2015 10:58:44)

Meni na internetu tudi cudno kaze, zato ker sem kasneje zanosila..jaz stejem po starem, pa je kar je[sm=smiley1.gif] bo na pregledu verjetno kaj drugace ali pa tudi ne, bom videla..uhh se nic ne cutim, je se prekmalu..se pocutim sploh ne noseco trenutno[sm=smiley36.gif] trebuh pa kar raste..komaj cakam da bodo prazniki da vsem povem..me zanima njihov odziv[sm=smiley36.gif] Koliko kg pa ste kaj pridelale? Pa v katerem tednu ste?

pika_polonca -> RE: Junijke 2016 (17.12.2015 12:13:55)

Ojla!

Najprej: DOBRODOŠLE VSE NOVE! [sm=bravo.gif]

Kristine in rožica83, se veselim z vama za dobre rezultate in čestitke za punčki! [sm=bravo.gif]

ma123, na nuhalni velikokrat prestavijo PDP – redke so tiste, ki imajo res "šolski" ciklus na 28 dni. Izračuni po ZM so pa točni samo pri teh. Zdaj imaš dejansko dva PDP-ja – en je po ZM, drugi pa po NS in najverjetneje bo zdaj glavni PDP ta, ki je po NS. Moj PDP je po ZM tudi 5.6., po UZ pa smo potem prestavili na 30.5. Sem pa v 15t3d imela 1,5kg plusa.

tiiinika, prehitro je še, da bi me, ki bomo prvič rodile, že čutile gibe. Meni je tašča rekla, da jih naj pričakujem po 20. tednu, tam okrog 18.t ga pa čutijo tiste, ki so že rodile.

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (17.12.2015 12:42:34)

Jaz sem v 13. tednu in imam po mojem pol kile več, no, največ eno. Čutim seveda še nič ne. Zaenkrat ga samo božam, kdaj bom pa kakšen high five nazaj dobila, me pa res zanima. Upam, da prej kot kasneje :)

tiiinika -> RE: Junijke 2016 (17.12.2015 14:12:03)

že nestrpno čakam te premike.
sem se pa od prvega do drugega pregleda zredila za 2kg, ja kr pridno jem in se mi zdi da mam kr prevelik trebušček za 15t nosečnosti. me moj večkrat vpraša, kaj maš taki trebuh al se napenjaš :) pa pravijo da se pri suhih nosečnicah ne pozna tako.

sicer pa samo da bo dete zdravo [sm=duda.gif]

BelaMarela -> RE: Junijke 2016 (17.12.2015 14:24:24)

Zdravo punce!

Samo, da vam povem, da sem imela včeraj nuhalno in je vse super. Sva dobila slike in filmček tudi v 3D. Vse se je tako lepo videlo, da je bila še ginekologinja čist navdušena. Sem pa danes dopolnila točno 12t in se spol še prav tako ni videl. Sicer se počutim ok. Kg še nič ne gredo gor, trebušček se vidi toliko, da jaz opazim, da je malo zaobljen. Sem pa staknila virozo in sem ta teden doma na bolniški.

Želim vam lep konec tedna!

AncekBanancek -> RE: Junijke 2016 (17.12.2015 17:48:09)

Ma123 seveda me lahko tikas [sm=smiley36.gif]
Sem pa zdaj v 14 tednu...PDP mi vsakic nekoliko drugace povejo...nekje med 18.6 in 23.6 :) trebuscek se mi pa ze kr dosti pozna...se posebej popoldne :))) po kilah sem pa sla gor 1,5kg.

ma123 -> RE: Junijke 2016 (17.12.2015 19:19:49)

Superca, o jutri bom tudi jaz točno 14t. PDP imam 17.6 če ne bo kakšne spremembe[sm=smiley1.gif] trebušček imam pa tudi jaz popoldne in zvečer kar že "taprav" ampak kaj še bo[sm=smiley36.gif] ..Sem zadnjič v trgovini videla eno nosečnico pomoje že proti koncu, sem samo rekla o joj kaj me čaka[sm=smiley36.gif]

kristine -> RE: Junijke 2016 (17.12.2015 19:35:06)

Punce, jaz pa cel teden cutim premike v maternici. V začetku sem mislila, da je to povezano s prebavo, sedaj pa vem, da je to mala puncica. Nenehno se obraca, vcasih zacutim, kot da bi se kar na enkrat obrnila okrog svoje glave. Pri prvi tega nisem obcutila, takrat sem obcutila samo majhne mehurcke v trebuhu.

Metuljčkica -> RE: Junijke 2016 (17.12.2015 20:15:01)

A lahko prosim tiste, ki že imate otročke, mal poveste, kdaj ste ve prvič začutile gibe, v katerem predelu trebuha in če so to hitri al zelo počasni gibi (en premik na vsake tolk časa), tko mal za predstavo ;)

Aja, jaz sem cca. 10km iz Ljubljane doma.

AncekBanancek -> RE: Junijke 2016 (18.12.2015 11:38:15)

Punce koliko tekocine in kaksne spijete na dan? Baje se moremo full nalivat...pa ne vem vec kaj bi pila...vode in nesladkanega sadnega caja imam ze vrh glave [sm=smiley24.gif][sm=smiley24.gif]
A na fbju ste kaj aktivne???

ma123 -> RE: Junijke 2016 (18.12.2015 11:54:10)

Jaz pijem navadno vodo ter nesladkan sadni caj[sm=smiley1.gif] sokov sploh ne maram, so prevec sladki..spijem pa 2l na dan, morda tudi kaksen kozarec vec..

Me pa zanima, kako je glede barvanja las v nosecnosti?sama imam svoje rjave, pobarvana sem na blond..katera kaj ve? [sm=smiley1.gif]

ma123 -> RE: Junijke 2016 (18.12.2015 11:55:05)

Na fb pa nisem v skupini..niti nevem komu pisati[sm=zmeden.gif]

AncekBanancek -> RE: Junijke 2016 (18.12.2015 12:05:12)

Pol smo pa na istem...jaz tudi sam to dvoje pijem vecinoma....vsaketolko spijem se kaksno cedevito al tabletko magnezija, jabolcni kompot...

Ej ma123 lih prejsnji teden sem se ubadala s tem vprasanjem o barvanju...pa sem dala cez cel google in si na koncu pobarvala ta narastek [sm=smiley36.gif] kolikor sem jaz prebrala ni skodljivo za bejbija [sm=smiley1.gif] se pa jaz barvam v tako naravno medeno blond...svoje lase pa imam take pusto blond barve :))

Ja tudi jaz ne vem kaj je s to fb skupino...

ma123 -> RE: Junijke 2016 (18.12.2015 12:46:00)

AncekBanancek res?ker jaz sem zasledila da naj bi v prvem trimesečju lahko skodilo plodu, ampak zdaj sem to itak ze mimo..pa se vseeno kar cvikam k frizerju it[sm=smiley36.gif] bom se mojo G uprašala kaj misli, za ziher..samo taka z narastkom pa o joj[sm=smiley36.gif] sto in en problem.. Koliko pa si stara?ce lahko vprasam

AncekBanancek -> RE: Junijke 2016 (18.12.2015 12:52:57)

Ja to sem tudi jaz zasledila za prvo trimesecje in sem pol cvikala...pa razmisljala naj se z naravnimi barvami pobarvam sama doma...ampak ker se se nikoli nisem sama barvala mi tud to ni disalo ker nebi vedla kako barvo zbrat...pa sem pol se o prelivih razmisljala...in pol sem se pri frizerju zadnji trenutek odlocla da se pobarvam :) je se moja sestra ki je ful nasprotovala da se pobarvam mal prebrala po internetu in mi na koncu odobrila barvanje hahahhahah :))
Stara pa sem 29 in z obale. Pa ti?

Marčevka2010 -> RE: Junijke 2016 (18.12.2015 14:58:34)

Pozdravljene in dobrodošle vse nove!

Jaz se spet malo javljam. Sem mislila, da bom šla ta teden delat, so se krvavitve umirile, mi je ugotovil skrajšan maternični vrat v ponedeljek. Sem pa 14. teden. Tako, da sem sedaj še 5 tednov doma. In se tresem, da ne bi šlo naprej. V tej nosečnosti mi pa ni prizanešeno, najprej je trajalo, da sem zanosila, potem obupne slabosti in slabo počutje sedaj pa še to.
Upam, da se vrat poštima, da ne bom do konca doma in trepetala. Upam, da se poštima, ko se bo začela maternica dvigovat nad medenico.
Dobila sem tudi že železo, nizek hemoglobin. Vsaj sirupa mi ni dal, ker je ogaben in me kar strese ko se spomnim nanj.

Kristine in Rožica me veseli, da so rezultati testov vredu.[sm=bravo.gif]
Mene čaka amniocenteza 7.1. , se že psihično pripravljam, in potem še na čakanje rezultata. Resnično upam, da bo vse vredu. Ker sem že sedaj živčna razvalina.

Ma123 običajno določijo PDP glede na velikost spola, če je zelo velika razlika napram zadnji menstruaciji. Pri meni raste točno po tednih, do dneva natančno.

Glede gibov: jaz sem jih v 1. n čutila že v 17. tednu, je bilo kar zgodaj. Sem pa ležala na kavču na hrbtu in se enkrat nekaj premaknila in sem nekaj začutila. In sem potem parkrat ponovila in se je gibanje ponovilo.
Me prav zanima kdaj jih bom čutila sedaj, ker pravijo, da jih v 2. n čutiš še prej.
Se pa ne spomnim točno kje so bili prvi gibi, je to že 6 let nazaj.

BelaMarela super za dober rezultat nuhalne.[sm=bravo.gif]

Glede pitja vode: je treba kar precej se nalivat, ja. Jaz sem vajena že dolgo časa, da popijem veliko vode in mi ni problem.

Ste tukaj same prvorodke, ima katera že kakšnega otroka? Kako so sprejeli novico, ste že povedale? Naša kar ni mogla verjet, je rekla, če se hecava. [sm=smiley36.gif]Sedaj pa že malo bolj dojema, da je to to. Sem še sliko z ultrazvoka pokazala, da malo vidi.

kristine -> RE: Junijke 2016 (18.12.2015 18:33:15)

Marcevka: tudi mi imava 8 letno hči, jutri ji misliva povadati, potem pa še sorodnikom. Sploh ne vem, kje bi začela. Kako ste kaj razmišljale o dopusti- zimske pocitnice. Po navadi gremo smucat, tudi to leto smo že rezervirali, samo sprasujem se, kaj bom delala cel dan, kaj bom oblekla....

ma123 -> RE: Junijke 2016 (18.12.2015 18:34:16)

Jaz sem stara 23..no ja, mogoce se opogumim glede barvanja[sm=smiley36.gif]

Kako se kaj drugače pocutite? Jaz sem se vedno kar utrujena, spim kadar le lahko..sem zal brezposelna, mi je potekel status..in si kar privoscim spat[sm=smiley36.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>