|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2016
6.8.2015 9:30:37   
Že 1x mami
Js maže vse: trebuh, boke, rit, stegna... ha ha ha :)

(odgovor članu hruškica.buškica)
Neposredna povezava do sporočila: 451
6.8.2015 11:24:03   
teja_34
Pozdravljene punce,

Vaši skupini se pridružuje še ena nosečka s štajerskega konca. :)
Prvič noseča pri 34 letih, rok 5.2.2016.
Zadnji mesec že spremljam vaše zapise na forumu, zdaj pa je čas, da se vam tudi pridružim. ;)

Se priporočam za včlanitev tudi v vašo skupino na fb.

(odgovor članu masiiska)
Neposredna povezava do sporočila: 452
6.8.2015 11:49:12   
teja_34
Da še malo opišem svojo nosečnost... :)

Za mano je nuhalna in DHT in rezultat me je postavil v skupino z nizkim tveganjem.
Ker pa je to moja prva nosečnost in bom ob porodu stara 35 let, sem se odločila za nifty test in še čakam rezultate.
Sicer vseh zapisov v tem forumu nisem prebrala, pa vendar je bila večkrat omenjena amniocenteza, nifty test pa ne.
Se je še katera odločila za nifty test?

Drugače pa kot mnoge tudi mene muči slabost nekje od 9T dalje in jutri prestopam v 14T in slabosti še niso minile... ugotavljam pa, da četudi nimam želje po specifični hrani, moram jesti vsaki 2-3 ure, ker mi je drugače še bolj slabo... :(

Zadnja dva tedna se ukvarjam tudi s težavo kaj obleči, da v pasu ne tišči. Hvala bogu za toplo vreme, da lahko nosim oblekce in krila. Pojma pa nimam kje najti kakšne elegantne hlače na elastiko za prihodnje 2-3 mesece, namreč v prav nosečnišče hlače se še ne bi oblekla, pa tudi fejst prevelike so mi še. Lahko katera priporoča kakšno trgovino? Potrebujem pa elegantnejša oblačila za v službo. In ja, v 13T sem tudi jaz pričela z mazanjem trebuha in stegen. V lekarni so mi priporočali Bio-Oil, olje za nego kože in sem trenutno zadovoljna, ker se hitro vpije i ne pušča madežev, prav tako ima prijeten volj (ne smrdi tako kot nekatera druga olja:)).

Pozdravček...

(odgovor članu teja_34)
Neposredna povezava do sporočila: 453
6.8.2015 17:53:05   
slim11
hej punce

teja_34 dobrodošla med namiuser posted image to da ješ na 2-3 ure je samo dobro, tako bi praviloma morali jestiuser posted image vem ker imam gestacijski diabetes user posted image

Danes sem imela pregled pri diabetologu in sem v dilemi ali naj varjamem tem nosečniškemu diabetesu ali ne....user posted image No da razložim tam sem dala kri rezultat je bil 3.8 2 uri po obroku, za kar so mi rekli da je to super rezultat, voda super....vsa happy da je vse vredu, grem še po aparat za mirjenje sladkorja, ki so ga mi dali na naročilnico...izberem aparat, ki naj bi bil po mnenju zdravnice ok, s prodajalko pogledava kaj in kako na kar mi izmeri sladkor še s tem aparatom....rezultat 5.3!!!!!!user posted image user posted image sem si mislila pa ne me hecat saj sem 15 minut nazaj imela v laboratoriju sladkor 3.8user posted image mi je rekla prodajalka, da so pač lahko odstopanjauser posted image Ja vredu odspopanja že, nisem si mislila da so lahko odstopanja za kar 1.5....user posted image Zdaj pa res ne vem kako naj potem resno jemljem rezultat ko ga bom merila doma...?????

Ali ima mogoče katera kakšne podobne izkušnje???

Resnično razmišljam, da nam te aparate za merjenje predpisujejo samo za to da nekdo pač služi na ta račun...me nosečke pa se obremenjujemo na račun tega da škodimu otroku če imamo malo povišan sladkor... Mislim, da bi nam morali potem takem dati vsaj aparat, ki nima takih odstopanj!!!!Ma sem prav jezna, če že ne besna glede tegauser posted image user posted image

(odgovor članu teja_34)
Neposredna povezava do sporočila: 454
7.8.2015 13:56:17   
blairy
ja.....bedno.v tvojem primeru bi verjela laboratoriju in se ne bi preveč sekirala. če hočejo vedet resnično stanje, te bodo poslali še dat kdaj sladkor na tešče...pri aparatih uporabiš periferno kri in vrednosti niso tako zanesljive.

(odgovor članu slim11)
Neposredna povezava do sporočila: 455
7.8.2015 14:00:59   
blairy
okej...potem pa še eno vprašanje: ali katera čuti krče? ne une majhne, kratke, občasne kot so bili na začetku, ampak kar zelo boleče, res v spodnjem delu trebuha, tam ko so mi pokazali, da nosim, topa bolečina. ko ležim z nogami navzgor je bolje...ampak je kar moteče. Pijem Mg ful, upam,da se umiri....

(odgovor članu blairy)
Neposredna povezava do sporočila: 456
7.8.2015 15:58:42   
Že 1x mami
Meni je povedal sorodnik, ki dela v zdravstvu, da v bistvu to forsiranje testiranj za gestacijski diabetes ipd. forsira EU. Razlog je v tem, da je vse več populacije debele, nosečnice se preveč zredimo ipd., vse to pa vpliva nekako tudi na plod - posledično na debelost otrok. Ne vem koliko je to res, ampak je pa logično, da če dobiš dieto, kjer moraš ukinit sladkor in ogljikove hidrate boš shujšal oziroma se v nosečnosti ne boš toliko zredil. O tem, ali je to res ali ne ne bom jaz presojala... Nisem ravno med debelimi, pa so mi tudi odkrili gestacijski diabetes. Načeloma mi sladko ne diši preveč (razen sladoled) in tu nimam težav. Glede ostale hrane pa sem črtala iz jedilnika krompir ter belo moko zamenjala s polnozrnato. Zaenkrat sem polnih 13 tednov in sem šla 1,5 kg dol pa kr dosti pojem, le vnos ogljikovih hidratov je precej manjši kot sicer.

(odgovor članu blairy)
Neposredna povezava do sporočila: 457
8.8.2015 8:02:51   
Marjetica22
Zivjo punce,se javljam po dolgem casu,zaradi dopusta,dela ipd. Zadnjič sem bila na nuhalni,kjer je bilo vse ok,trajalo je kar nekaj casa da je gin. izmerila nuhalno,saj je dojencek vs cas spau in se ni obrnil.. Zato sem imela kar aktivni pregled,sem migala,skakala,da se je na koncu zbudil in malo pomahal ter potem zaspau nazaj tako,da smo lahko izmeriliuser posted image skratka zelo zabavn pregled user posted image drugače pa se še vedno počutim nenosečo,brez slabosti in podobnih stvari,edino mozoljiii.to pa me napada in noce stranuser posted image zanima pa me,ali ze ima katera angelsound,se kaj slisi?tako bi ga imela,vendar nevem kje ga naj kupim..na bolhi jih skoraj ni. Ali mogoče katera pozna koga ki ga prodaja?po redni ceni pa ga nebi kupila ker so predragiuser posted image

(odgovor članu Že 1x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 458
8.8.2015 15:35:47   
ninjet

IZVIRNO SPOROČILO: slim11

hej punce

teja_34 dobrodošla med namiuser posted image to da ješ na 2-3 ure je samo dobro, tako bi praviloma morali jestiuser posted image vem ker imam gestacijski diabetes user posted image

Danes sem imela pregled pri diabetologu in sem v dilemi ali naj varjamem tem nosečniškemu diabetesu ali ne....user posted image No da razložim tam sem dala kri rezultat je bil 3.8 2 uri po obroku, za kar so mi rekli da je to super rezultat, voda super....vsa happy da je vse vredu, grem še po aparat za mirjenje sladkorja, ki so ga mi dali na naročilnico...izberem aparat, ki naj bi bil po mnenju zdravnice ok, s prodajalko pogledava kaj in kako na kar mi izmeri sladkor še s tem aparatom....rezultat 5.3!!!!!!user posted image user posted image sem si mislila pa ne me hecat saj sem 15 minut nazaj imela v laboratoriju sladkor 3.8user posted image mi je rekla prodajalka, da so pač lahko odstopanjauser posted image Ja vredu odspopanja že, nisem si mislila da so lahko odstopanja za kar 1.5....user posted image Zdaj pa res ne vem kako naj potem resno jemljem rezultat ko ga bom merila doma...?????

Ali ima mogoče katera kakšne podobne izkušnje???

Resnično razmišljam, da nam te aparate za merjenje predpisujejo samo za to da nekdo pač služi na ta račun...me nosečke pa se obremenjujemo na račun tega da škodimu otroku če imamo malo povišan sladkor... Mislim, da bi nam morali potem takem dati vsaj aparat, ki nima takih odstopanj!!!!Ma sem prav jezna, če že ne besna glede tegauser posted image user posted image

90minut po obroku je lahko sladkor pri nosečnicah z nosečniško sladkorno do 6,6. Pri ostalih,ki te sladkorne nimajo pa do 7,0.

Mejo na tešče so znižali,ker je preveč prevelikih dojenčkov ob eojstvih in zaradi tega nujnih carskih rezov.

(odgovor članu slim11)
Neposredna povezava do sporočila: 459
10.8.2015 10:08:18   
vitafit
Marjetica22, za Angelsounds sem videla reklamo baby-nega.si da jih izposojajo, dostavijo na dom.

(odgovor članu ninjet)
Neposredna povezava do sporočila: 460
10.8.2015 10:58:43   
Anonimen
ojla,

jaz prodam Angelsound ker ga več ne potrebujem

(odgovor članu vitafit)
  Neposredna povezava do sporočila: 461
10.8.2015 12:48:10   
MauMow
Evo mene iz dopusta. Bilo je prevroce user posted image . Vmes sem dobila se en izvid nuhalne z DHTjem ki je vse skupaj izboljsal za vec kot 3x. Tako da sedaj smo zelo veseli in komaj cakamo nov UZ da vidimo malcka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 462
10.8.2015 13:58:30   
hruškica.buškica
Čau punce,

jaz še nimam rezultatov za sladkor, ker še nisem bila na pregledu po lab-u... A če bi bilo kaj narobe, bi me klicali? Se ne bom sekirala...

Komaj že čakam nuhalno, še več kot 1 teden... ufff. Zdi se mi, da je buši zrasel (malo manj mi je slabo). Kolegica mi pravi, da je vidla mojo sliko na fb in je takoj posumila, da se nekaj dogaja (res pa je vedela, da delava na otročku). No, ne vem niti če zaradi bušija, ker predvsem so se mi nooooro povečale prsi... zaradi tega skoraj ne morem več spat na trebuhu - pa ni trebuh problem user posted image user posted image user posted image

Srečno na pregledih še naprej...

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 463
11.8.2015 10:06:47   
Dandelions
Pozdravljene..user posted image je katera že imela pregled po nuhalni pri svoji ginekologinji? Namreč jaz ga imam danes pa me zanima kaj me čaka. Ultrazvoka mi verjetno ne bo opravila kajne?

Neposredna povezava do sporočila: 464
11.8.2015 10:26:28   
Že 1x mami
Mislim, da klasično: tehtanje, pritisk, napotnica za kri ... UZ na tem pregledu ne delajo, vsaj mislim tako.

(odgovor članu Dandelions)
Neposredna povezava do sporočila: 465
11.8.2015 10:37:07   
ninjet
Dandelions, nikoli ne veš kaj jih prime. Nazadnje sem morala samo po napotnico za diabetološko k ginekologinji in je na hitro še UZ naredila.
Prvi pregled, ki ga imam po nuhalni je pa v 17. tednu, nimam pojma kaj je takrat :)

Neposredna povezava do sporočila: 466
11.8.2015 12:56:07   
hruškica.buškica
Uh, ful odvisno od G... meni je moja bivša G delala res samo tista 2 predpisana UZ, no pa pol čisto na koncu, ko se je hotela nekaj prepričati... Nekaterim kolegicam so pa delali ob vsakem pregledu.

(odgovor članu ninjet)
Neposredna povezava do sporočila: 467
11.8.2015 17:26:42   
balem
Moj tretji post, pa sploh ne vem zakaj sem začela kot anonimna - navajena iz FB verjetno, kjer so še fotke in to vse ... Zaenkrat je pri nas malo bolje glede slabosti (12 t 3d), trebušček je že ogromen (najbrž je kaj s tem, da sta 2 user posted image )
Drugače še en teden delam, potem pa bolniška do konca. Je res nekaj na tem, da je pri dvojčkih vse drugače (mislim, da sem napisala, da je to že moja 3 nosečnost). Slabosti ful intenzivne, utrujenost je neverjetna, pa rahli krči so se tudi začeli pojavljat (jih rešujem z magnezijem - zaenkrat pomaga), tako da 6-8 urno stanje na nogah ni ravno prijetno.
Nuhalno imam 20.8., po tem se pa pridružim še na FB.
Me malo panika grabi, ker sta 2 (ne ni v družini) ampak emšo user posted image
Drugače pa glede mazanja - sem se mazala v prvi nosečnosti na polno (probala čisto vsa top olja - arganovo. domače oljčno, posebne kreme proti strijam ...) pa sem ravno nastopila v 8. mesec in ni bilo nobenega učinka user posted image , v drugi nosečnosti pa nisem pridelala nobene nove črtice, pa sem se mazala samo tako, kot vedno - po tuširanju.

Neposredna povezava do sporočila: 468
11.8.2015 20:33:37   
Dandelions
Evo se vam javlam iz pregleda user posted image . Pogledale sve izvide od nuhalne, poslušale srčka.. napisala mi je napotnico za kardiologa, da poda mnenje, ker imam šum na srcu. Pa do okulista morm po mnenje. Tako, da ja pestro user posted image . Ampak važno, da sm srčka slišalauser posted image .
Nasledni pregled pa šele čez 5 tednov.

(odgovor članu balem)
Neposredna povezava do sporočila: 469
12.8.2015 8:57:42   
Kolesarkaa
Živjo punce, pišem vam prvič in sem vesela da sem vas našlauser posted image
23.2. imam PDP in to je moja prva zelo zaželena nosečnost. Imam nekaj težav, predvsem so to slabosti, ki so bile najhujše od 6.-11.tedna (vključno).Bruham nikoli in redno hodim v službo. Slabo mi je bilo cele dneve, sedaj mi je samo še občasno. Ene 4x me je tudi močneje bolela glava (nisem vzela tablet, magnezij je bolj malo pomagal ampak je blo za preživet.). Težave imam tudi že s krčnimi žilami. Jih imam v družini in sem to pričakovala. Zaradi tega skušam čim več migat, noge si tuširam s hladno vodo in mažem z domačim in trgovinskim kostanjevim mazilom. Detralex tablete za nosečnost odpadejo. če bo zelo hudo bom šla po nosečnosti na kakšno zdravljenje, operacijo (kar pač nudijo).
NS imam komaj 20.avgusta, šla bom v Postojno kamor nameravam it tudi rodit. Drugače sem iz Logatca, kjer mam tudi ginekologinjo, ki mi totalno ni všeč in jo bom poskusila zamenjat za nekoga v Postojni, če mi uspe (preko vez, ker drugače je to popolnoma nemogoče zdaj v času dopustov).

Zdaj pa k mojemu vprašanju... Glede poroda imam 2 največji želji za katere si res želim, da mi jih narava izpolni: ne želim carskega reza in ne želim raztrganin oz. rezov presredka. Brala sem, da je proti zadnjemu priporočljiv porod v vodi. Zanima me, če ima katera iz prve roke informacije glede tega? Je imela katera porod v vodi oz. vsaj razmišlja o njem in zakaj?

(odgovor članu Dandelions)
Neposredna povezava do sporočila: 470
12.8.2015 9:16:57   
Že 1x mami
Jaz sem imela pri prvem porodu tako lepo izkušnjo, da bi na tvojem mestu čim manj komplicirala. Itak sem bila čez rok in sem komaj čakala popadke, da gremo že končno rodit. Ob enih zjutraj so me popadki zbudili, do 4h sem ugibala al bi lahk blo to-to, pol sem se stuširala in bila ob 5h v porodnišnici. ob 8:06 smo se pa že cartali. Nisem bila nič raztrgana, res je šlo hitro in lepo. Nisem hodla na nobeno akupunkturo ali kaj podobnega. Menim, da je 90% psiha. Če te je poroda že zdaj strah in razmišljaš kaj vse lahko gre narobe, so velike možnosti, da bo pol tudi dejansko kaj šlo. Pozitivno. Že nske rojevajo že milijone let, tudi me to zmoremo. Če se pa kaj zakomplicira pa hvala bodu, da obstaja carski rez. kar se tiče raztrganin pa je najbolje (po mojem mnenju), da si čim bolj aktivna in proti koncu nosečnosti čim več masiraš presredek. To (če se prav spomnim) tudi v materinski šoli priporočajo.

(odgovor članu Kolesarkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 471
12.8.2015 9:29:18   
Kolesarkaa
"že 1x mami"Hvala za tvoj odziv. Se strinjam, da ni dobro preveč komplicirat. Vem, da me lahko marsikaj preseneti in tega se ne bojim. Niti poroda ne. Želim si le omogočit najboljše zame in za otročka. Ostalo prepuščam naravi oz. višji sili. Saj porod v vodi tako ali tako priporočajo le zares zdravim nosečnicam. To pomeni, da jaz razmišljam, da bo vse vredu, ne pa da bo kaj narobe. Ima torej katera kakšno izkušnjo o porodu v vodi za delit?

Neposredna povezava do sporočila: 472
12.8.2015 10:05:09   
84Anita
Hey. Se tut jst oglasam user posted image Moj termin naj bi bil 25.2.2016
Zdej sam se cakam nuhalno da vidmo kaj bo, sej drugac mi je vseeno
al bo fantek al puncka, glavno je da bo user posted image zdrav.

Neposredna povezava do sporočila: 473
12.8.2015 10:49:34   
Kolesarkaa
Meni je tudi popolnoma vseeno glede spola. Ginekologinji bova povedala da nočeva vedit do poroda. Vem, malo bolj bo komplicirano zaradi prvega šopinga ampak drugač pa oba želiva da je presenečenje user posted image

(odgovor članu 84Anita)
Neposredna povezava do sporočila: 474
12.8.2015 16:10:03   
matejchy
Danes sem bla na nuhalni, ker gre G na dopust in mi je prestavo, rezultati so vredi in se ne rabimo sekirati user posted image . Slabosti še vedno niso minile... Kateri lahko pišem za fb skupino?

*** Vse kar počneš, počni z ljubeznijo ***

(odgovor članu Kolesarkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?