|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2016
13.8.2015 13:55:51   
Sssrecna
Živijo punce,
Sem le zbrala pogum in se logirala. Kako pa se pridruzim FB skupini?

Tudi nama je po petih letih in s pomocjo oddelka za reprodukcijo koncno uspelo. Na veliko se bojujem s krci, v maternici, jajcevodih in v mecih. Ima se katera take tezave? Sreca pa je kljub vsemu nepopisna. :)
Danes startam s 13.tednom.
Srecno vsem!

(odgovor članu matejchy)
Neposredna povezava do sporočila: 476
13.8.2015 14:50:50   
matejchy
Pozdravljena Sssrecna čestitam za nosečnost. user posted image Tudi sama imam občasno krče, vendar mi včeraj na pregledu G ni rekel nič, da bi blo to kaj narobe. Me pa zvečer, ko se vležem po nogah od kolena navzdol mučijo hude bolečine, kot da mi kdo mišice trga vstran user posted image in nog sploh ne smem skrčit.... Upam, da se nosečka, ki je ustvarila fb skupino javi, da nas lahko doda in še tam poklepetamo.user posted image

*** Vse kar počneš, počni z ljubeznijo ***

(odgovor članu Sssrecna)
Neposredna povezava do sporočila: 477
13.8.2015 15:48:43   
la.le
Živjo punce,
načeloma je FB skupino ustvarla masiiska, lahko pa tudi meni pišete (mogoče kar link do vašega profila na ZS, ko sprejmete prošnjo za prijateljstvo pa pošljem link do skupine).

Sicer pa vsem novim čestitke!!

Meni ne manjka nič, sem pa malo lena zadnje dni, pa skozi lačna! :)

Lepo se cartajte!

(odgovor članu matejchy)
Neposredna povezava do sporočila: 478
13.8.2015 19:12:16   
Marjetica22
No jaz sem trenutno v 15tednu,pregled pa imam sedaj sele zacetek septembra,ko bom v 18tednu..se vedno se prav nic ne pocutim noseco,razen da se pocutim malce napihneno in je zato mogoce trebuh malce vecji user posted image skratka komaj cakam pregled,da vidim kaj se dogaja tam notri zuser posted image samo jaz mislim da na naslednjem pregledu sploh nebo UZ ampak da bo naslednji UZ sele na morfologiji..razen ce se me ginekologinja usmili in pokaze malo dojenckauser posted image drugace pa bo treba ppcakati se dober mesec do UZ(saj ne da sm neucakana,samo je tako fajn vidt dojencka malo,da vidis kaj pocne in da je vse ok user posted image

(odgovor članu la.le)
Neposredna povezava do sporočila: 479
13.8.2015 19:36:17   
Dandelions
Vem kako ti je..tudi jaz moram čakati do 15.9 na uz, ko imam morfologijo..
Upam, da hitro mine user posted image .

Jutri bi šla kupit kakšno mazilo za strije pa še zdaj ne vem kaj naj vzamem..kaj mi priporočate? :)

(odgovor članu Marjetica22)
Neposredna povezava do sporočila: 480
13.8.2015 20:46:36   
MauMow
Jaz sem za strije ravno vceraj kupila olje bemama, v lekarni sem ga kupila. In mi je zelo vsec.

Jaz imam naslednji uz drug teden ko bom v 14 tednu. V celi nosecnosti mi jih bo pripadalo okoli 6 do 7 ( ker me vodijo tujini).

(odgovor članu Dandelions)
Neposredna povezava do sporočila: 481
13.8.2015 20:48:09   
Dandelions
Koliko je pa kaj cena ter koliko ml? user posted image

Oooo ti kar malo zavidam hihi

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 482
13.8.2015 20:50:10   
MauMow
Cena je bila okoli 18 eur. Notri pa ga je 150ml.

Neposredna povezava do sporočila: 483
13.8.2015 20:54:55   
Dandelions
Bom šla jutri do lekarne pogledat :)

Hvala user posted image

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 484
13.8.2015 20:57:06   
MauMow
Jaz sem reklamo za to BEMAMA videla v eni reviji in je pisalo da se da v lekarni kupit. In sem bla glih v BTC pa sem v lekarno skocila in res so imeli. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 485
14.8.2015 11:21:55   
hruškica.buškica
Živijo in dobrodošle nove februarke :)

Na srečo nimam (še) krčev. Sem jih v prejšnji nosečnosti imela, menda bolj v 2. polovici in to v mečih - najraje ponoči...se še zdaj živo spominjam bolečine, ko sem se v napol spanju raztegnila in še bolj zakrčila nogo (pa je že 6 let od tega). Ni fajn. V glavnem, menda samo Mg priporočajo.

Drugače pa je slabosti vedno manj oz. predvsem popoldne, po službi, ko je kosilo že zdavnaj prebavljeno (od 12h) in me daje volčja lakota user posted image . Saj po kosilu še prigrizke jem (sadje/suho sadje, kake palčke...), pa ne pomaga prav dosti. Potem si pa doma kuham pašto, polento, delam solato... Nisem ravno navajena jest zvečer, zdaj pa nujno moram. Sklepam, da se bodo zdaj začeli kg nabirat, do zdaj se še niso user posted image

Kar me pa muči v službi, je pa zaspaaaaanost. Že par dni sploh ne morem delat in bi najraje kar zakinkala... Sem spila celo po dve kavi, pa ni nič pomagalo... in ne bom več, max 1 user posted image na dan.

Mažem se pa nič ne, tudi sicer zelo redko uporabljam kreme ipd.

Še 5 dni do NS in pol 2 tedna do 2. pregleda... kooomaj čakam oboje.

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 486
15.8.2015 13:22:40   
zabica LeLa
Živjo punce user posted image

priznam, nekaj časa sem vas zanemarjala, ampak sedaj sem nazaj user posted image nekako ni bilo časa in pa tudi zaradi te nore vročine se mi enostavno ni ljubilo biti za računalnikom...kako ste kaj in kako so kaj vaši trebuščki user posted image sama se super počutim, če le odštejem nenehno utruuujeeenost in lenobo, sicer pa o slabosti ni ne duha ne sluha že celo nosečnost...no razen takrat, ko sem že pooošteeeno lačna. prejšni teden sem imela NS in izvidi so super...se kar lažje diha user posted image ker pa grem v prihodnjih tednih na dopust, sva z ginekologinjo prestavile naslednji pregled, tako da svojega malčka ne bom videla kar cel mesec user posted image

Imam pa vprašanje za vas...kot sem že omenila grem v kratkem na dopust in me zanima, kakšna je vaša izkušnja z morja...ste se kopale v morju?

Zanima me tudi kako je s fb skupinico...zelo rada bi se vam pridružila, saj sem na fb veliko bolj odzivna user posted image

Hvala...božajte svoje trebuščke user posted image

(odgovor članu hruškica.buškica)
Neposredna povezava do sporočila: 487
15.8.2015 13:49:26   
Marjetica22
Zabica Lela tut pri meni ni bilo nobenih slabosti,na zacetku malo bolj utrujena,drugace pa brez vsega. Pocutje čisto enako kot pred nosecnostjo user posted image glede morja- jaz sem ravno dobro iz dopusta,kopala sem se cisto normalno,bila v vodi in na blazini in na soncku (no od 12h-15h nisem bila ravno na soncu).vse sem na dopustu normalno pocela idino ko sem prišla iz morja-iz vode, sem si vedno preoblekla spodni del kopalk in se obrisala da nisem imela vse mokro,da nebi prislo do kaksnega vnetja ali pa kej takega..tako da v morju kopat se je super,brez skrbi si lahko,idino res spodni del kopalk si je po mojem fajn zamenjat k prids iz vodeuser posted image

(odgovor članu zabica LeLa)
Neposredna povezava do sporočila: 488
15.8.2015 13:55:33   
zabica LeLa
Super Marjetica22 user posted image res si me razveselila...to rutino s spreoblačenjem spodnjega dela kopalk že tak imam v navadi, tako da bo brez problema user posted image hvala ti...mi bo pa pasala osvežitev v morju, upam samo da ne bo kakšna 30 stopinjska mlaka user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 489
16.8.2015 8:41:08   
Marjetica22
Ti samo uživaj na morju. Aja pa v vodo nisem skakala( npr.ko sem bila na pomolu,si kar nisem upala skocit v vodo,ker ponavadi skacem.to ne vem ali se lahko ali ne,jaz si nisem upala zdajuser posted image sem kar lepo sla okoli in normalno plavala) user posted image

Mene pa zdaj samo nekaj zanima..sem v 15 tednu..do kdaj boste jemale folno kislino?prve tri mesece?do konca?ali boste nehale kej prej? user posted image

(odgovor članu zabica LeLa)
Neposredna povezava do sporočila: 490
16.8.2015 9:11:15   
Dandelions
Jaz sem jo jemala do 12 tedna..user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 491
16.8.2015 10:23:03   
liba
Pozdrav vsem novim! :)

Jaz sem proti koncu 14 tedna in slabosti so minile, le zvečer, ko sem utrujena in ne pojem takoj se še oglasijo. Me je pa zagrabila volčja lakota, samo jedla bi. Moram pazit kaj jem, ker si ne želim preveč zredit.

Žabica lela ti uživaj na morju, plavanje v nosečnosti je priporočljivo, sploh v morju, tako kot je Marjetica napisala se potem preoblečeš, da nisi mokra, jaz sem se pošteno naplavala in je bilo super!

Ko takole berem da komaj čakate drugi pregled, da boste videle dojenčka. Načeloma sta v nosečnosti samo 2 uz. Prvi in morfologija. Če je nosečnost ok. Tako da na drugem pregledu večinoma samo srček poslušajo. Odvisno od ginekologa, kakšen jih naredi več. Ali pa če je nosečnost rizična. Pri normalnem poteku sta pa dva.

Uživajte v hladnejšem vremenu in pazite nase!

Neposredna povezava do sporočila: 492
17.8.2015 8:18:51   
Že 1x mami
Zdravo.

Jaz jem Elevit in ga bom do konca nosečnosti, pa tudi potem ko dojiš se še tudi priporoča.
Kopala sem se jaz čisto normalno.
Tudi jaz sem že v 15.tednu. Joj, včeraj sem imela tak migrenski napad, da sem mislila, da me bo konc. S prvo nosečnostjo so se mi migrene nehale in jih zdaj nisem imela že 7 let. Očitno se mi bodo z drugo nosečnostjo vrnile, ker je tole že 3. v tej nosečnosti. Do sedaj je blo še vse zdržno, ampak tole včeraj je blo pa hardcore :( . Od bolečin sem celi dan bruhala in spala. Danes sem OK.

(odgovor članu liba)
Neposredna povezava do sporočila: 493
17.8.2015 11:04:14   
Smeškec
Pozdravljene,

Tudi jaz se vam pridružujem. Po dolgih 5 letih sva tudi midva v veselem pričakovanjuuser posted image . Pregled NS je mimo in rezultati so dobri, nizko tveganje in PDP je 24.2.2016. Zelo sva vesela in z veseljem se vam pridružujem. Slabosti so se pojavile kmalu po 6 tednu, vonj zelo izostren (še danes na določeno hrano oz. vonj), hrana samo tekoča (sedaj počasi jemo tudi kaj drugega), v vročini malo vrtoglavic, seveda velika utrujenost, skratka user posted image razpoloženje,...
Sedaj sem v 13 tednu in slabosti so minile, izrazit vonj prisoten (hrenovke, pašteta in siri ufff) utrujenost še prisotna, pri hrani še vedno majhna izbira (počasi napredujemo), jem vitamine sedaj bom pričela Femibion 2, občasno zaprtje rešujem z Actimelom, krvavenje dlesni občasno še prisotno itd.
Jutri imam pregled za urin pa me malo zanima kako zgleda. Kakor sem seznanjena seveda moram biti tešča, piti le vodo in to je to. Ali lahko potem ko oddam urin kaj pojem, glede na to da imam potem pregled pri ginekologinji po oddaji urina.Ali mogoče katera ve?
Vesela sem za vse ki ste user posted image in vam želim lepo nosečnost. Čestitke vsem user posted image

(odgovor članu Že 1x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 494
17.8.2015 11:12:06   
Že 1x mami
Meni so rekli, da moram biti popolnoma tešča. Tudi vode naj preveč ne pijem. Kaki požirek samo.

(odgovor članu Smeškec)
Neposredna povezava do sporočila: 495
17.8.2015 11:24:10   
Smeškec
Hvala za odgovor. No potem bomo pa tudi pili bolj malo. Kaj ste pa jedle en dan prej preden ste imele pregled urina?

Že kaj razmišljate o opremi sobice seveda ne nakupa ampak kje bi jo kupile, kako bo izgledala itd. Trebušček se mi dobro že pozna tako da bom morala v nakup nosečniških hlač saj drugače nebo šlo.Mogoče poznate kakšno ne preveč drago trgovino?

Neposredna povezava do sporočila: 496
17.8.2015 12:06:34   
Sssrecna
Tudi jaz grem jutri v soping, nujno je potreben nakup "vecjih" hlac user posted image
Grem v HM in C&A. Pravijo da so tam kar ugodne. Sporocim jutri.

Z opremo sobice pa ne bomo komplicirali, za start posteljica, kaksna zacasna omara in to je to. Previjalna bo pa v kopalnici. Bomo preurejali cez 5 let :)

Ali je katera ze gledala vozicke, predvsem znamke Jaguar?

(odgovor članu Smeškec)
Neposredna povezava do sporočila: 497
17.8.2015 12:12:39   
Že 1x mami
C&A ima za nosečnice? Nisem vedela... H&M so malo okrnili, v CE recimo splohnimajo nosečniškega oddelka, v LJ samo na Rudniku. Kako je pa drugje v Sloveniji v H&M pa ne vem.

(odgovor članu Sssrecna)
Neposredna povezava do sporočila: 498
17.8.2015 12:37:03   
hruškica.buškica
Živijo,

Smeškec dobrodošla! Če imaš samo pregled vode (urina) potem vsekakor ne rabiš biti tešča. Če pa ti bodo jemali tudi kri (za glukozo) pa ja. Vsekakor pa lahko ješ po odvzemu v laboratoriju. Po mojem lahko tudi normalno piješ vodo (in za urin in za kri/glukozo), samo ne se preveč nažlokat zjutraj.

Sobica / nakupovanje: mi bomo izselili ta starejšo - gre v večjo sobo, jo nujno rabi, ker gre v šolo. Tako da pohištvo/oprema za dojenčka ostane še od nje... Edino moram od prijateljic/znank dobiti nazaj razne posojene stvari (upam, da večino). Edino voziček bomo verjetno kupovali nov, ker je stari v bolj slabem stanju.

Oblačil tudi še ne rabim novih, bom vidla zdej z ohladitvijo kako bo...

Lepo čuvajte user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 499
17.8.2015 13:22:09   
malalabodka
Oojla nosecke...

Javljam se po dolgem času, vmes sem bila na dopustu in za forum res ni bilo časa :) Trenutno sem v 15 tednu, počutje zaenkrat super, tudi slabosti so se hvalabogu čisto umirile :) Drugače pa tudi mene jutri čaka prvi nosečniški šoping, ker ne zapnem noben hlač več, pa tudi trebušček je lepo izbočen in rabim kakšno novo majčko :).... za sobico sem pa že malo gledala, v Ikeii imajo zeloo lepe, pa lahko jih sestavis po svoje.. bomo še videli ;)

lepo božajte svoje user posted image *

(odgovor članu hruškica.buškica)
Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?