ninjet
|
IZVIRNO SPOROČILO: flay ninjet Ja pri zelenjavi je potrebno paziti, ampak jo vseeno lahko ješ. Najlažje je če jo sama pripraviš. Lahko jo opereš v vodi s sodo. Ali enostavno bolj temeljito. Zeleno solato pusti nekaj časa v vodi. Kumare lupiš, dobro opereš, korenček, če imaš rada riban enako. Bolj neprijetno je v gostilni...čeprav sem se jaz že pregrešila, ker sem pozabila čist na začetku nos. Problematične so tudi suhe mesnine, biftek... lp Zelenjavo jem normalno kot sem jo prej, le še bolj jo operem. Ena na prejšnji strani je napisala, da ji jo je ginekolog odsvetoval. Če bi meni to moja G rekla, bi jo vprašala, če je vse vredu z njo. Glede sladkorne Na prvem pregledu sem imela 5,1 ali 5,2. Potem sem morala iti v diabetološko kjer so mi razložili kako meriti, kolikokrat (4x na dan, na tešče in po zajtrku, kosilu in večerji). Uro in pol po obroku imam sladkor 4,4-4,6, meja za nosečnice s sladkorno za uro in pol po obroku je 6,6. Vprašala sem za test z glukozo in so mi rekli, da pri njih tega ni več v postopku, da takoj, ko je na prvem pregledu krvi povišan moraš do njih kjer dobiš navodila za špikanje...za test z glukozo pa lahko potem prosiš G v 24.tednu, če je do takrat sladkor ves čas v mejah. No, tako imajo pri nas. Moram reči, da me to niti ne nervira, vboda sploh ne čutiš, vse lepo spremljaš in konec koncev ti zaradi tega pripada še več pregledov kar je lahko prej prednost kot slabost. Samo za info, na predavanju sem izvedla, da se sadje lahko je do pete popoldan, kasneje ga naj ne bi več. Priznam, da tega nisem vedla, zvečer sem vedno jedla sadje. In tisti poobedek, včeraj sem se prav prisilila in jedla še ob desetih zvečer, danes zjutraj pa pozitivni ketoni v urini. Že tako imam nekaj kg viška, redno jem po navodilih 6 obrokov na dan, mislim, da mu res nič ne manjka. Ne vem no ali res samo iščejo s čim vse nas bombardirati, da proizvajalci raznih zdravil in pripomočkov služijo.
|