|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2016
22.7.2015 23:22:50   
flay
ninjet
Ja pri zelenjavi je potrebno paziti, ampak jo vseeno lahko ješ. Najlažje je če jo sama pripraviš. Lahko jo opereš v vodi s sodo. Ali enostavno bolj temeljito. Zeleno solato pusti nekaj časa v vodi.
Kumare lupiš, dobro opereš, korenček, če imaš rada riban enako. Bolj neprijetno je v gostilni...čeprav sem se jaz že pregrešila, ker sem pozabila čist na začetku nos. Problematične so tudi suhe mesnine, biftek...
lp

(odgovor članu ninjet)
Neposredna povezava do sporočila: 351
23.7.2015 6:46:37   
slim11
hej ninjet tudi mene so poslali v diabetološko ambulanto...v petek imam šolo za mamice z nosečniškim diabetesom, kjer nam bodo podrobneje predstavili jedilnik za nosečniški diabetes, kasneje pa imam posvet z diabetologom, če bo potrebno si bom sladkor merila itd...Moj sladkor na tešče je bil ob prvem odvzemu krvi pri gin. 5.2...diabetologa sem vprašala če vpliva na raven sladkorja prehlad in mi je rekel da ja....tako da mogoče sploh nimam nosečniške sladkorne:) Ubistvu ta diabetes pomeni samo zdrav način življenja, kakršnega bi morali imeti vsi:) Je pa malo zoprno, ker se je treba sprehajati od enega do drugega zdravnika:) vendar za našeuser posted image pod srčkom nam ni težkouser posted image
Drugače pa meni tudi še niso delali testa z glukozo tako da se ne sekirat:)Ninjet kakšen si ti imela rezultat ob prvem odvzemu krvi?
IZVIRNO SPOROČILO: ninjet

Kako je pri ostalih,ki so vam odkrili povišan sladkor? Mene je poslala direktno na diabetično ambulanto, nič na test glukoze, kar se je še sestri tam čudno zdelo. Res ne vem kaj naj si mislim, rekla je,da me bodo tam naučili kako si meriti sladkor...vseeno bi raje prej še kakšen test,ker doma si že zdaj merim in je vedno na tešče zjutraj 4,3-4,5

(odgovor članu ninjet)
Neposredna povezava do sporočila: 352
23.7.2015 8:02:37   
niinii
Zdravo punce. Jaz se iz marčevk selim k vam. Včeraj sem imela prvi pregled in mi je PDP postavila 25.2. Videla sem fižolček in bitje srčka user posted image

S slabostmi se ubadam skozi cel dan, nekajkrat sem tudi bruhala. Na nuhalno se bom naročila ko pridemo z morja, po 15.8., ker so tam na dopustu do 10.8. Upam, da me bodo uspeli nekam notr stlačit :D

Čim bolj se hladite in uživajte.

(odgovor članu slim11)
Neposredna povezava do sporočila: 353
23.7.2015 8:09:11   
MauMow
niinii dobrodošla med februarkami. user posted image

Jaz večino vse jem. No izogibam se surovi hrani. Jem pa zelenjavo. Probam jo čim bolj umiti to je pa to.

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 354
23.7.2015 8:38:29   
Že 1x mami

IZVIRNO SPOROČILO: slim11

hej ninjet tudi mene so poslali v diabetološko ambulanto...v petek imam šolo za mamice z nosečniškim diabetesom, kjer nam bodo podrobneje predstavili jedilnik za nosečniški diabetes, kasneje pa imam posvet z diabetologom, če bo potrebno si bom sladkor merila itd...Moj sladkor na tešče je bil ob prvem odvzemu krvi pri gin. 5.2...diabetologa sem vprašala če vpliva na raven sladkorja prehlad in mi je rekel da ja....tako da mogoče sploh nimam nosečniške sladkorne:) Ubistvu ta diabetes pomeni samo zdrav način življenja, kakršnega bi morali imeti vsi:) Je pa malo zoprno, ker se je treba sprehajati od enega do drugega zdravnika:) vendar za našeuser posted image pod srčkom nam ni težkouser posted image
Drugače pa meni tudi še niso delali testa z glukozo tako da se ne sekirat:)Ninjet kakšen si ti imela rezultat ob prvem odvzemu krvi?
IZVIRNO SPOROČILO: ninjet

Kako je pri ostalih,ki so vam odkrili povišan sladkor? Mene je poslala direktno na diabetično ambulanto, nič na test glukoze, kar se je še sestri tam čudno zdelo. Res ne vem kaj naj si mislim, rekla je,da me bodo tam naučili kako si meriti sladkor...vseeno bi raje prej še kakšen test,ker doma si že zdaj merim in je vedno na tešče zjutraj 4,3-4,5

Meni je na prvem pregledu kapilarno namerila sladkor 5,1. Dobila sem takoj napotnico za diabetologa. Rečeno mi je bilo, da se naj grem kar takoj naročit. V diabetološki sem takoj naslednji teden dobila datum za test. No ta ponedeljek sem ga imela. Gre za tisti test, ko ti dajo neki full sladkega za spit in traja celo dopoldne, tako da si moraš kar dopust vzet. Po opravljenem tem testu sem morala potem 1 uro počakat na izvide. Nato je bilo treba nazaj v diabetološko na posvet. Izkazalo se je, da so vse vrednosti v mejah normale, torej nič povišano. Zdravnica mi ni nič razlagala jedilnika ipd., pač naj se poskusim zdravo prehranjevati v nosečnosti. v 24. tednu pa mi je priporočila vnovično kontrolo.

(odgovor članu slim11)
Neposredna povezava do sporočila: 355
23.7.2015 8:39:37   
Že 1x mami
iii danes zjutraj sem tudi jaz prvič doma poslušala srčka naše male bibe :):):)

Kakšno lepo jutro :)

(odgovor članu Že 1x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 356
23.7.2015 9:19:55   
MauMow
Ze 1x mami superuser posted image

Jaz pa ravno izvedela da je urin sedaj ok. Se mi je oddahnilo da ne bo spet treba tja na preglede.

Neposredna povezava do sporočila: 357
23.7.2015 10:15:07   
čakamo3
Pozdravljene,

Tudi sama pričakujem konec februarja 2016. Bo 3 otroček, tako da bo kar pestro.

Vidim, da se pogovarjate o nosečniški sladkorni. V obeh nosečnosih mi je bila potrjena in pričakujem, da bo tako tudi tokrat.
Nosečnišča sladkorna je vezana spremembe delovanja hormonov. Mene je moj G obakrat poslal na obremenilne teste na polikliniko v Ljubljano. Razlika med prvo nosečnostjo (2008), takrat so mi povišan sladkor odkrili povsem po naključju pri rednem pregledu. Obremenilni test je pokazal oz. potrdil prisotno nosečniško sladkorno.
Na diabetoliški dobiš natančna navodila glede prehrane ter seveda merilec sladkorja (dobiš ga v trajno last ter ves potreben pribor za merjenje sladkorja). Slador si je potrebno merit uro in pol po obroku (zajtrk, kosilo in večerja) ter zjutraj na tešče.
V drugi nosečnosti (2010) sem bila napotena na diabetološko veliko prej in zopet so bili obremenili testi pozitivni.
Je, pa res da so zadeve zelo poostrili in nosečnice, ki so na obravnavi pri njih si morajo poleg vrednosti sladkorja meriti tude vsebnost oz prisotnost ketonov v urinu in sicer 2x dnevno(prvi urin in zvečer).
Sama sem v prvi nosečnosti ugotovila, da mi najbolj škodujejo OH (kruh - ni važno kakšen, testenine...). Poleg tega je priporočljivo, da po glavnih obrokih tisto uro in pol ne miruješ povem, apak da si zmerno aktiven.
Tokrat, ko sem bila na potrditvenem pregledu nosečnosti pri G, sva se pogovarjala tudi o tem, da me bo moral napotit na obremenilne teste za sladkor.
Pravi, da kolikor ima on informacije so se zadeve še poostrile in da nosečnice dobivajo inzulin (znižali so dovoljene vrednosti). Meni osebno se to zdi malo pretirano. Mislim, da če ti vrednosti presegajo čisto malo in da pogruntaš, katera so tista živila s katerimi se ti zvišuje sladkor in ugotoviš način nako lahko uravnavaš vrednost povišanega sladkorja ni ravno potrebe po inzulinu. Ne rečem v primerih, ko so vrednosti dnevno presežene za ohohooo, kljub temu, da paziš kaj ješ itd.
Na spletu sem našla tale priporočila / navodila z diabetološke v Ljubljani: http://www.endodiab.si/dotAsset/7234.pdf - morda bo kateri v pomoč.

Je res, da ko ti potrdijo sladkor se pojavi cel kup vprašanj in morda se zdi, da ne veš kaj kuhat itd. Stvar je v tem, da te dejansko naučijo jesti 5x dnevno in se tako ognit morebitnemu pretiravanju pri obrokih.
Res je tudi, da sadje je zdravo, vendar moraš zelo pazljivo z njim. Marsikatero sadje lahko močno poveča sladkor (grozdje, lubenica, banana...).

Lep dan še naprej.

Neposredna povezava do sporočila: 358
23.7.2015 10:57:42   
niinii
Ko smo ravno pri sladkorju.

Meni je zjutraj ko vstanem vedno ful slabo. Ponavadi pojem majhen košček kruha ali kaj podobnega in se mi umiri. Jutri pa moram it dat vodo in kri. Laboratorij začne delat ob 7h, jaz pa sem budna nekje od 5-6h zjutraj. Si sploh ne predstavljam, kako mi bo to uspelo. Aja pa še k mojemu vprašanju. Pač danes zjutraj sem pojedla 2x2 cm koščka kruha in popila cca pol deci čaja z mlekom, pol sem si šla pa za foro pomerit sladkor. Rezultat me je šokiral 1.8 Se pravi hipa (prenizek sladkor). In me prav zanima, če je meni tako slabo ravno zaradi tega, ker imam prenizek sladkor al to nima veze. Res ne vem kako bom jutri zdržala.

(odgovor članu čakamo3)
Neposredna povezava do sporočila: 359
23.7.2015 11:23:02   
MauMow
Niinii jaz sem tistidan ker nisem smela jest bruhala na polno.....

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 360
23.7.2015 11:26:04   
Dandelions
Tudi meni je zjutraj predn pojem zajtrk slabo..izbruham samo slino, ker drugega nimam user posted image .
Predn sm šla v labaratorij sm tudi bruhala. Hvala bogu samo doma. Sem pa za zihr imela vrečko s sabo. user posted image

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 361
23.7.2015 12:16:47   
čakamo3
niinii, sladkor je prenizek, ker premalo ješ.
Npr. meni je slabo in mi nič ne paše, se malo pomatram in kaj pojem in opazim, da mi je potem veliko bolje. Ugotavlja, da mi je včasih slabo zaradi tega, ker mi je najprej slabo, zaradi nosečnosti same, potem pa to preide že v lakoto. Sej še malo pa bo boljše.
Lahko smo srečne, da je poletje in izobilje sveže zelenjava in sadja.

Drugače pa še ena stvar. Preden se gre na obremenilin test velja, da ješ normalno, vendar moraš biti pred testom 8 ur tešča. Poglej si v linku, ki sem ga prilepila. To pomeni, zvečer lahko normalno poješ večerjo.
poleg tega naj nosečnica naj ne bi bila tešča več kot 8 ur.
Sicer pa velja, da s seboj prineseš 1 limono, da ti jo stisnejo v kozarec in zadevo lažje poipiješ in časa imaš 5 min. Ni treba na eks. Ker če je težava s sladkorjem zelo velika po popiti glukuzi lahko bruhaš, ti postane slabo, padeš skupaj...
V moji drugi nosečnosti, so mi na diabetološki dali še listke za merjenje ketonov. navodila so bila, da naj npr okoli 22:00, po tistem, ko sem že pojedla večerjo npr ob 19:00 pojem pšred spanjem npr jogurt in crispy in grem spat. Temu obroku se reče povečerek in je pravzaprav 6 obrok.
Če imaš ketone prisotne v urinu je to lahko nevarno za otroka. Jaz sem takrat začela premišljevat, kakšna kontradiktornost je to. Ješ 5x na dan, ker moraš, paziš na prehrano in ob 22:00 uri ti res ne paše vedno jest,.. Zjutraj zmeriš ketone in so minimalno prisotni v urinu, seveda moraš vse beležit, ker na pregledu moraš tvari pokazat črno na belem in ti razlagajo, da ne se hecat, to je nevarno itd.
Potem sem pa pomisla na vse tiste 'ubrisane' nosečnice, ki so malodane anoreksične in pazijo na vsak gram in predvsem nase ter ne na otroka. Pa si rečeš, no kaj pa te? Katere potem bolj ogožamo(jo otrokovo zdravje. Jaz, ki redno jem in mi všasih ne paše jest ob 22:00 uri ali tista, ki cel dan nič ne je oz. komaj kaj.

Vse bo ok. Nič bat.

Lp,

(odgovor članu Dandelions)
Neposredna povezava do sporočila: 362
23.7.2015 13:22:30   
čakamo3
Živjo,

O ketonih si lahko preberete: http://www.zaloker-zaloker.si/sl/sladkorna-bolezen/zanimivosti-in-nasveti/meritev-ketonov/

Lp,

< Sporočilo je popravil čakamo3 -- 23.7.2015 13:25:20 >

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 363
23.7.2015 13:59:47   
ninjet

IZVIRNO SPOROČILO: flay

ninjet
Ja pri zelenjavi je potrebno paziti, ampak jo vseeno lahko ješ. Najlažje je če jo sama pripraviš. Lahko jo opereš v vodi s sodo. Ali enostavno bolj temeljito. Zeleno solato pusti nekaj časa v vodi.
Kumare lupiš, dobro opereš, korenček, če imaš rada riban enako. Bolj neprijetno je v gostilni...čeprav sem se jaz že pregrešila, ker sem pozabila čist na začetku nos. Problematične so tudi suhe mesnine, biftek...
lp

Zelenjavo jem normalno kot sem jo prej, le še bolj jo operem. Ena na prejšnji strani je napisala, da ji jo je ginekolog odsvetoval. Če bi meni to moja G rekla, bi jo vprašala, če je vse vredu z njo.

Glede sladkorne
Na prvem pregledu sem imela 5,1 ali 5,2. Potem sem morala iti v diabetološko kjer so mi razložili kako meriti, kolikokrat (4x na dan, na tešče in po zajtrku, kosilu in večerji). Uro in pol po obroku imam sladkor 4,4-4,6, meja za nosečnice s sladkorno za uro in pol po obroku je 6,6.
Vprašala sem za test z glukozo in so mi rekli, da pri njih tega ni več v postopku, da takoj, ko je na prvem pregledu krvi povišan moraš do njih kjer dobiš navodila za špikanje...za test z glukozo pa lahko potem prosiš G v 24.tednu, če je do takrat sladkor ves čas v mejah. No, tako imajo pri nas.
Moram reči, da me to niti ne nervira, vboda sploh ne čutiš, vse lepo spremljaš in konec koncev ti zaradi tega pripada še več pregledov kar je lahko prej prednost kot slabost.

Samo za info, na predavanju sem izvedla, da se sadje lahko je do pete popoldan, kasneje ga naj ne bi več. Priznam, da tega nisem vedla, zvečer sem vedno jedla sadje. In tisti poobedek, včeraj sem se prav prisilila in jedla še ob desetih zvečer, danes zjutraj pa pozitivni ketoni v urini. Že tako imam nekaj kg viška, redno jem po navodilih 6 obrokov na dan, mislim, da mu res nič ne manjka. Ne vem no ali res samo iščejo s čim vse nas bombardirati, da proizvajalci raznih zdravil in pripomočkov služijo.

(odgovor članu flay)
Neposredna povezava do sporočila: 364
23.7.2015 14:11:27   
slim11
Čakamo 3 hvala za vse koristne informacije glede nosečniške sladkorneuser posted image
Ninjet se popolnoma strinjam s tabo....mislim, da po svoje kdaj res pretiravajo in gledajo na to kako bi farmacevtski lobiji zaslužiliuser posted image
Jaz zdaj čakam na posvet pri diabetologu, da vidim kaj in kako bo. Pri prehrani pa že bolj pazimuser posted image
Komaj čakam tudi nuhalno čez 2 tedna, ko bom tudi videla kako se mali podnajemnik razvija v mojem trebuščkuuser posted image
Lepo preživite ta vroooč dan:)

(odgovor članu ninjet)
Neposredna povezava do sporočila: 365
23.7.2015 14:23:01   
vijola1
Jaz na te teste ne mislim hodit sploh pa ne na kaksno diabetolosko. Meni bo mami sladkor kontrolirala obcasno (ima sladkorno).Ce bi mi dali dieto se ne bi drzala pac jem v mejah normale in po pameti. Glede sadja da bi mi gin kaj rekla bi jo tudi po zdravju vprasala. Vcas so manj komplicerali pa je z nami vse ok. Se edino tisto kar mi pase da ne bi jedla??

(odgovor članu ninjet)
Neposredna povezava do sporočila: 366
23.7.2015 15:40:54   
MauMow
Meni so komplicirali ker sem imela sladkor 4.9, meja pa je 5.1..... Nekateri fulll komplicirajo drugi pa manj.....

(odgovor članu vijola1)
Neposredna povezava do sporočila: 367
23.7.2015 18:23:49   
ninjet
Nam na diabetološki niso dali nobene diete, samo povedali kaj je priporočljivo jesti in koliko, v bistvu nič posebnega. Zraven je dala neko tabelo kjer je razdeljenih 6 obrokov in zraven piše koliko škroba,zelenjave...je priporočljivo na obrok.

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 368
24.7.2015 7:55:23   
niinii
Jaz ponavadi nazadnje jem okoli 9h zvečer. In potem zjutraj okoli 7h. In pač očitno je premalo. Sem pa v prvi nosečnosti ugotovila, da če pred spanjem nisem pojedla vsaj malega koščka kruha, sem imela zjutraj v urinu ketone.

No preživela sem. Oddala kri in vodo in šibam domov, pomerim sladkor in 1.5 Pol sem si pa en ornk zajtrk privoščila. Jaz sem že iz prve nosečnosti navajena, da moram zjutraj nekaj pojest in mi je potem to tudi ostalo. Mi je pa slabo kljub temu da jem.

Toliko od mene :)

(odgovor članu ninjet)
Neposredna povezava do sporočila: 369
24.7.2015 10:16:44   
Že 1x mami
Mi imamo pa komaj ob 17:30 kosilo in se tako napokam, da mi niti na pamet ne pride, da bi še kaj zatem jedla :) Zajtrk pa je pri meni obvezen na jedilniku. Zavestno sem se odločila, da ukinem vse "slabe" ogljikove hidrate, predvsem sladkarije, krompir in testenine. Kruhu se pa enostavno ne morem odpovedat. Sem si raje nabavila polnozrnatega, ki ima namesto 55-60 ogljikovih hidratov le 30. Mislim, da bo to čisto vredu. Hvala bogu že po naravi ne maram cvrtih jedi tako, da vsaj z pretirano nezdravo hrano ne bom imela problemov. Sojini polpeti so pa itak zakon. Oni od znamke veggi od spara so super, ker se lahko pečejo kar v pečici na peki papirju in spet ne rabiš dodatnih maščob. Pa sezona bučk je... :) :) :)

Zaenkrat še nisem pridobila dodatnih kg... moj cilj je max 15, ker še iz prve nosečnosti predobro vem kako težko se spraviš pol v formo nazaj.

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 370
24.7.2015 11:28:04   
hruškica.buškica
Hej punce!

Se še jaz oglasim. Včeraj sem imela prvi pregled pri novi G - zaenkrat se mi zdi, da je super. No, ker so bile tudi super novice - vse je bilo videt OK, malemu črvičku lepo bije srce, velik je 22,1 mm, kar je po merilih za 8t 6dni (sicer sem po datumih kak dan manj). PDP mi ni nič spreminjala, je rekla, da bomo vidli na nuhalni... za to sem dobila napotnico. Sicer pa... a katera razmišlja o amniocentezi - ob pdp bom že 37 in sem si šele zdaj razjasnila, da mi v resnici pripada (G je rekla včeraj, da ker sem 36 mi še ne)... Nisem pa niti sigurna, da bi si jo želela, je vseeno neko tveganje.

Dobila sem tudi vse napotnice za lab - danes zjutraj sem šla dat vodo, pa ene par flašk krvi... sem mogla na tešče, da bodo merili glukozo. Meni je tudi G rekla, da so zelo poostrili glede glukoze... Sej sem vidla lani pri sodelavki, ki so ji ugotovili diabetes in je bila na koncu še na insulinu. Sicer sem se včeraj zafrknila, ker sem pozabila na današnji lab... in sem popoldne in proti večeru jedla samo sadje in zapovrhu še sladoled user posted image . Zvečer mi pol nič več ni pasalo (sem prav vidla, da mi un sladoled ni naredil dobro)... mi je blo kar malo slabo... in kot da bi vedla za te "modrosti" me je nekaj vrglo iz postelje ob 23h in sem šla pojest košček polnozrnatega kruha. Pol mi je blo pa boljše.

Sem tudi jaz ugotovila, da mi je slabo predvsem ko sem lačna/mi pade cukr. Če pa slučajno na (delno) prazen želodec pojem kaj sladkega, mi rata še bolj slabo... tako da se moram temu izognit... še kaki krekerji ali palče imajo isti učinek... (itak imajo visok GI). Aja, pa brez zajtrka pri meni ne gre (že celo življenje sem tako navajena).

Svežo zelenjavo seveda jem, niti se nisem spomnila kaj bolj jo umivat.... V prejšnji user posted image sem bila neg. za toxo in če se do 36 let nisem okužila... ali s čimerkoli drugim... pol pa res ne vem... No, to lahko res malo bolj pazim, me ne stane nič. Surovo meso so mi tudi odsvetovali, vendar sem prav vprašala glede pršuta in mi je potrdila G, da ta iz trgovine, je itak kontroliran in je zelo majhna verjetnost, da je karkoli narobe (kar že itak vem)... Bolj velja za tatrski biftek in podobno... tega pa itak nikoli ne jem.

Ena je spraševala za urin - že prejšnjič in G mi je potrdila, da bo tudi zdaj tako, sem morala it pred vsakim pregledom v lab se polulat. To je pa res preiskava, ki je tako easy in poceni, da jo lahko vedno delaš...

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 371
24.7.2015 15:18:38   
flay
hej,hej
Danes se pa že malo bolj diha, a ne ? Vsaj malo :( , bi pa še lahko par stopinj šlo dol...

Hruškica.b ja, urin je potrebno oddat pred vsakim pregledom, ker preverjajo beljakovine v urinu. In tudi v urinu se takoj vidi če nekaj ni čist ok. Vnetja itd...

Jaz sem imela včeraj drug pregled 12 t. in mi je pokazala izvide: kri vredu (jeeee, železo ok), tokse še nisem prebolela tako, da se moram čuvat, sladkor idealen pa sem jaz tudi en dan pred odvzemom zvečer jedla sladolet s sadno kupo :)
Sinu kuham brezglutensko hrano tako, da je pri nas zelo malo bele moke, ker ne kuham dvojno. Eldino kruh imava z možem drugega, ker tukaj malo prihranimo. Namreč brezglutenski je precej dražji. Čeprav ko spečem svežega se ne da upreti.
Uporabljam večinoma ajdovo moko. Res, da se je potrebno navaditi okusa, ampak se pozna tudi v trebuhu (majn napetosti) in na dolgi rok tudi na teži.

V prvi nosečnosti sem pridobila 18 kg (kar ogromno), vendar sem prišla po porodu domov s 15 kg majn. Torej je viška bilo sam 3 kg. Ta teža je bila večinoma voda, ki mi je na koncu zelo zaostajala.
Velika vrjetnost je, da bo tudi tokrat podobno :( S počasnim tekom in dojenjem sem prišla v 6 mesecih v - 8 kg (torej 5 kg majn kot pred noseč.)
Počutje je bilo odlično. Upam na podoben razplet tudi v drugo... :) Je pa res, da sem skoraj 5 let starejša :(

A mogoče katera ve koliko pride samoplačniška amniocinteza?
Jutri imam nuhalno in me kar stiska v trebuhu, ne vem zakaj me je toliko strah, saj v 1.nosečnosti niti pomislila nisem, da bi lahko bilo kaj narobe. Sedaj pa je vse drugače...

MauMow kako si pa ti? Še kaj slabo ali je že minlo?

LP

(odgovor članu hruškica.buškica)
Neposredna povezava do sporočila: 372
24.7.2015 15:46:49   
MauMow
Flay super za pregled.

Slabosti... sem upala da so mal pojenjale pa niti niso ker se naslednji dan vrnejo v veliko hujsi oblikiuser posted image tk da se vedno trpim slabosti pa sem ze krepko v 10 tednu..... je G me tolazila v torek da se kake 3 tedne pa bodo minile....ufff ja. Jaz pa se na morje... no ce bo prehudo bom sla pa domov. Bomo videli. Tudi jaz imam kmalu nuhalno in me je kar malo strah priznam. Jaz bom o drugih testih razmisljala samo ce kaj nebi bilo ok. Drugace pa ne bom.

(odgovor članu flay)
Neposredna povezava do sporočila: 373
25.7.2015 10:00:39   
NatTim
živjo, user posted image !
v torek imam prvi pregled pri G. a ste ve svoje partnerje imele sabo na pregledu? res, da se ne vidi skoraj nič, ker je veliko kak centimeter, ampak vseeno.. midva razmišljava, da bi šla kar oba, moj žeil poleg.. mnenja??

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 374
25.7.2015 11:29:10   
MauMow
Moj je bil na obeh dosedanjih pregledih zraven. Ker je zelel videti malega in se je cist raznezil ko ga je videl on srcka kak utripa.

(odgovor članu NatTim)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?