|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2016
17.7.2015 11:07:14   
sakuL
Pumpkin,tudi jaz imam obcasno krce,bolj proti veceru navadno.

Slabosti gredo proti koncu pru meni,no so samo se zvecer, strm zjutraj takoj k ustanem, nekaj pojem.
Donat mi ne gre v rit,niti sadje,niti zelenjava. (Vse minimalno) Obup.

Srecno naprej. user posted image

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu Že 1x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 301
17.7.2015 13:58:03   
liba
Da se še jaz malo oglasim. Vroče je za popenit, tako da z malim hodiva vsak dan k vodi, da preživiva. Slabosti počasi minevajo, zvečer je še hudo, čez dan pa veliko bolj znosno.

Komaj čakam nuhalno, se mi zdi da bom potem veliko bolj mirna in bom lahko začela 100% uživat v nosečnosti.

A se še kateri že pozna trebuh, jaz sem 10t in nekaj noseča in ga ne morem več skrit. Pri prvem sem komot skrivala do 15t. Pa še zredila sem se preden sem zanosila in je zdaj eno z drugim user posted image . Par ljudi me je vprašalo če sem noseča al če sm se zredila. Oboje pač. user posted image

Imejte se lepo, bodite na hladnem in božajte bušije.

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 302
17.7.2015 14:02:35   
Že 1x mami
Jaz zase lahko rečem, da imam normalno postavo, res pa je da sem po naravi ploska čez trebuh. Meni se je poznalo takoj, in tudi sedaj ko sem v 11 tednu se samo še buši povečuje. Sem pa tudi v prvi nosečnosti tamalo nosla spredaj in me je bil en sam trebuh. Očitno bo tudi v drugo tako.

Jaz niti v sanjah ne bi uspela do nuhalne skrivat, ni šanse. Še do prvega pregleda nisem mogla. Men se trebuh pozna od kakega 7 tedna dalje. Ker ljudje ki me poznajo vejo, da sem sicer ploh in vse kar so odstopanja od tega v pravem predelu trebuha je lahko samo nosečnost :) :) :)

(odgovor članu liba)
Neposredna povezava do sporočila: 303
17.7.2015 14:41:47   
zabica LeLa
Živjo punce user posted image

sem nova, tako da se še malo iščem na forumu...vsekakor pa spadam v vašo/našo skupino user posted image ...predviden rok imam 12.2. in bo to zame prvi otroček user posted image se pa vsekakor zelo veselim in komaj čakam, da spoznam svoj zakladek...

Načeloma se dobro počutim, edino tole vročino malo težje prenašam (predvidevam, da nisem edina) user posted image ...no ja, pa apetit imam vsekakor povečan in veeeelikooo želja kaj bi jedla...malo se že pozna na trebuščku - ampak tako je tudi prav - želim, da se moja "žabica" razvija tako kot more in pridno raste v meni user posted image

Iskrene čestitke prav vsaki za plusek...toliko za danes z moje strani...čuvajte se in pridno božajte trebuščke user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 304
17.7.2015 19:38:44   
blairy
Bila - meni se trebuh pozna po hlacah,ki jih ne spravim skup v pasu. pa sem shujsala za 2 kg.Mam pa drugace tut kr rit,tako da trebuh glih ne izstopa. Sem 10 4/7, slabosti minevajo....mogoc se minimalno...ampak jem pa lahko spet. Nora na jogurte:) trenutno lezim doma 37,3 st. C temperature,imam vneto uho in zarad tega ne morem na morje....danes se upam ce bodo kapljice pomagale,ce ne pa vzamem sumameduser posted image . Po navodilih....ko bi se vsaj uneslo...aja,a katera ze cut plod? ce sem umirjena, poleg utripa zaznam se kak premik, pa ni podobno vetrovomuser posted image

(odgovor članu zabica LeLa)
Neposredna povezava do sporočila: 305
18.7.2015 10:00:26   
_hellokitty
hej, jaz sem ti poslala zs :)

(odgovor članu masiiska)
Neposredna povezava do sporočila: 306
18.7.2015 10:16:16   
Marjetica22
Jaz imam pa tukaj težave: velikooo mozoljčkov po čelu.eden pri drugem je. Celo čelo v mozoljih,prej pa nič,niti enega!.grozno jeuser posted image in pa zaprtost. Skoraj nič ne pomaga. Jem sadje, pijem, sem jedla tudi sparjeno lubenico ,pa ničuser posted image . Ne vem kaj naj še poskusim. Vsak dan grem tudi hodit, tako da sem nekaj aktivna. Ima katera kakšen predlog kaj naj še poskusim? Mi je kar nerodnouser posted image ampak pojem kar veliko, ampak na wc grem pa na kakšnih 4-5 dni user posted image

(odgovor članu blairy)
Neposredna povezava do sporočila: 307
18.7.2015 10:21:10   
Marjetica22
In ta zaprtost je grozna. Bom poskusila še limonado nesladkano pit, malo več zjutraj in malo čez dan,če bo to še kaj pomagalo mi. Ker drugače pa ne vem. Donata lahko popijem naenkrat pol litra in ne pomaga user posted image tako da mogoče edino še kakšna limonada ☺

(odgovor članu Marjetica22)
Neposredna povezava do sporočila: 308
18.7.2015 13:18:31   
slim11
hej
že 1x mami tudi jaz sem imela povišan sladkor in sicer 5.2 gin. mi je rekla da je normalno 5.1....user posted image tko da to je kar nekaj....mislim da še sami ne vejo kakšna naj bi bila "NORMALNA" meja. Mi je pa ful čudno da sem imela povišanega, saj ubistvu sploh ne jem sladkarij, ker mi niti ne pašejo,pijem tako ali tako že vrsto let samo vodo, jem le polnozrnat kruh edino sadja pa pojem velike količine....kakorkoli sedaj bom še bolj pazilauser posted image
V ponedeljek moram iti po napotnico za diabetologa....potem bomo pa videli.... Moja gin. mi je tudi priporočila da ne jem nobenih banan, večjih količin sadja(npr. na dan samo po 1 breskev ali marelico)nobenih sladkih pijač, piškotov,tort,testenin in kruha iz pšenične moke....Je pa tudi poudarila da ta malenkost zvišana vrednost ne ogroža ne mojega ne otokovega zdravja....samo pazit bo bolj trebauser posted image
Aja pa stres zelo vpliva na raven sladkorja....mislim da meni prav stres povzroča povišan sladkoruser posted image
Mi je kolegica rekla, da 4 leta nazaj sploh niso komplicirali glede tega sladkorja....tako da....
že 1x mami kaj si kaj kuhaš?
jaz kdaj spoh ne vem kaj bi jedla....jem veliko zelenjave, ampak imam hitro spet občutek praznega želodcauser posted image pa še kilogrami kar kopnijo...
Če sem bila še na začetku nosečnosti čisto brez problemov in znakov se mi zdi, da je vsak teden kaj novega....od bolečin v križu, do zaprtosti, zdaj zvišan sladkor....user posted image me skrbi kaj še bo....
Lepo se imejteuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 309
18.7.2015 17:08:27   
blairy
Marjetica22, imam ze od nekdaj grozno kozo in sem sla cez vse takrat mozne terapije. In sem mela nekak mir do nosecnosti.zdaj pa kar cveti koza...pomaga zlicka morske soli v slab deciliter vode,potem se pa s tem umijem po obrazu in pustim da se posusi. Nisi potem glih za v javnost morda...ampak vidi se ne kaj namazano po obrazu. Seveda si prej operem roke in imam cist kozarec itd. 3x dnevno. Pa se je res poznalo po dveh dneh. Kolegica se pa namaze z olivnim oljem. Enkrat na dan,pa je dobila kozo od unih majhnih rogastih mozoljckov do gladke kot dojencek :)

Neposredna povezava do sporočila: 310
18.7.2015 17:41:57   
Marjetica22
Blairy to bom pa poskusila. Hvala.. Ker najvec jih je po čelu,se z roko dotaknem,samo čutim same mozoljčke.sej to niso tisti veliki ampk taki mali k se sploh vseh neda stisnt,ampk so skos na istih mestih skoos,ves čas user posted image

(odgovor članu blairy)
Neposredna povezava do sporočila: 311
19.7.2015 16:18:11   
MauMow
Jaz imam od nekdaj veliko mozoljev s tem da tokrat so se v N malo umirili....

Mam pa ze dva dni nori glavobol. Pa mislila sem da se slabosti pocasi koncujejo, pa sem danes spet na polno bruhala.... Tako da spet samo lezim... Sem ze 9t3d...

Glede hlac, od 7t ne uspem zapreti hlac tako da sem v kiklah in ene nosecniscke kavbojke sem si kupla da jih uspem dat gor.... Kolki so se mi mogli razsirit ker me ful bolijo, glede kil pa so dol sle, smpak hlac neuspem zapret...

Neposredna povezava do sporočila: 312
20.7.2015 7:51:32   
NatTim
ojla punce.. v soboto sem po odnosu zacela krvaveti- res, da ne fejst, ampk sm se orng ustrašila,
in moj fant. sva šla direkt na urgenco. ginekolog je rekel, da je vse ok, nosečnost še vedno, mi zmeril plodek.
zdj pa vprašanje, oz. mnenja.. po zadnji M naj bi bila nosseča okoli 8 tednov, plodek je pa velik 6,8mm in je rekel
ginekolog, da je to velikost za dobrih 6 tednov. ali je slaba nosečnost ali pa pač se prestavi PDP naprej.. kaj ve pravite?
jaz drugače točno vem, kdaj sem zanosila in po mojih izračunih je ravno dobrih 6 tednov od plodnega dne in zanositve. ali
sem lahko mirna ali v skrbeh? pregled pri G imam šele 28.7, pa me vseeeno skrbi, da se pri dobih 7 tednih ne bo videlo vse tako,
kot se mora..

drugače mi pa do sedaj ni bilo nekaj preveč slabo, zadnjih par dni pa v eno. danes zjutraj sem se komaj iz postelje spravila
in odšla v službo..

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 313
20.7.2015 8:00:59   
MauMow
IZVIRNO SPOROČILO: NatTim

ojla punce.. v soboto sem po odnosu zacela krvaveti- res, da ne fejst, ampk sm se orng ustrašila,
in moj fant. sva šla direkt na urgenco. ginekolog je rekel, da je vse ok, nosečnost še vedno, mi zmeril plodek.
zdj pa vprašanje, oz. mnenja.. po zadnji M naj bi bila nosseča okoli 8 tednov, plodek je pa velik 6,8mm in je rekel
ginekolog, da je to velikost za dobrih 6 tednov. ali je slaba nosečnost ali pa pač se prestavi PDP naprej.. kaj ve pravite?
jaz drugače točno vem, kdaj sem zanosila in po mojih izračunih je ravno dobrih 6 tednov od plodnega dne in zanositve. ali
sem lahko mirna ali v skrbeh? pregled pri G imam šele 28.7, pa me vseeeno skrbi, da se pri dobih 7 tednih ne bo videlo vse tako,
kot se mora..

drugače mi pa do sedaj ni bilo nekaj preveč slabo, zadnjih par dni pa v eno. danes zjutraj sem se komaj iz postelje spravila
in odšla v službo..

NatTim a si delala O teste da veš kdaj je bila O? Če je plodek imel utrip in je vse BP potem si pač malo kasneje zanosila. Se velikokrat zgodi. Jaz ko sem prvič zanosila sem imela zelo pozno O (21 dan) ker sem delala O teste sem vedela... Tokrat pa je bila 14 dan (spet O testi) in je tudi tako bilo potem na pregledu. Plod tako veliko kot mora biti, od oploditve.

< Sporočilo je popravil MauMow -- 20.7.2015 8:02:29 >

(odgovor članu NatTim)
Neposredna povezava do sporočila: 314
20.7.2015 11:30:06   
hruškica.buškica
Čau punce,

uhhh, sem že pozabila vse nosečniške "radosti", zdaj pa ko vas berem in gledam sebe... se vsega spet spominjam. user posted image Mozoljčki so se tudi meni pojavili... sicer imam vedno čudno kožo, taki mozoljčki pa se mi ponavadi pojavijo, če jem malo več svinjine ali pa kake svinjarije (=sladkarije)... no zdej nič od tega ne jem, pa imam vseeno ful mozoljčkov. Poleg hormonov je menda kriva tudi ta vročina...

Sicer pa mi še vedno ne paše meso/ribe... samo lahka in ne preveč začinjena hrana. Ne vem če sem rizična za diabetes (v prejšnji nos. me menda G niti ni dala testirat), ampak če mi kdo odreče breskve in podobno user posted image ...

Glede bušija - tu sem bila vedno bolj okrogla in upam, da se ne opazi preveč, da je zdej pod špehcem še malo več... no, mogoče na plaži, ampak tam mi je vseeno. Jaz sem sicer že kar nekaj ljudem povedala - bližnjim sorodnikom (ki jih je pa veliko user posted image ), dvem najboljšim prijateljicam (ki smo se hkrati trudile zanosit) in par sodelavkam v službi... Sicer v vsakem primeru srčno upam, da je z user posted image vse OK; če pa slučajno ne bi bilo, bi pa vsem tem ljudem itak povedala kaj se dogaja...

Aja, zdej hodim naokoli samo v kiklcah, itak bi, ker je poletje... ko bo jesen, bodo pa lahko že itak vsi vedli in si bom privoščila kako bolj nosečniško opravo user posted image .

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 315
20.7.2015 11:33:51   
hruškica.buškica

IZVIRNO SPOROČILO: NatTim

ojla punce..

NatTim, ne skrbi, če ti je G rekel, da je vse OK, je vse OK! Če ti prestavijo pdp sploh ne bo panike. Sicer pa je MauMow lepo napisala kako in kaj s tem - redkokatera zares ve, kdaj je (bila) ovulacija....

(odgovor članu NatTim)
Neposredna povezava do sporočila: 316
20.7.2015 12:27:26   
smarties
Živjo nosečke!

Pridno berem vse vaše poste, oglasila pa še nisem že nekaj časa. :)
Še vedno me spremlja slabost skozi cel dan. :/ Trudim se, da pojem čim več sadja in zelenjave. Ugotovila sem tudi, da imam večji apetit če ne kuham sama. :) Je pa problem, da večino dneva preležim, ker se tako še najbolje počutim. Zanima me ali se ostale veliko gibate, telovadite? Kljub slabosti? Menite, da neaktivnost negativno vpliva na plod?

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 317
20.7.2015 13:06:00   
hruškica.buškica
Živijo Smarties,

če ti je tako slabo, da lahko samo ležiš, itak nimaš druge. Da bi to slabo vplivalo na plod, zelo dvomim - bolj vpliva nate (načeloma fit nosečnica lažje rodi); ampak tu se nimaš kaj sekirat - ko bo konec slabosti, boš lahko ustala in se malo več razgibavala. Sicer pa v tej vročini nimaš kaj dosti za migat...

Jaz si privoščim kake sprehode (ob 21h) in plavanje, to je pa tudi vse (ne trdim, da je tako prav). Mogoče se jeseni vključim v kakšno vadbo/jogo za nosečnice.

(odgovor članu smarties)
Neposredna povezava do sporočila: 318
20.7.2015 14:35:32   
hrchy
Hojla pupe!

meni je tudi malo slaboooo... ampak malo. V prvih dveh nosecnostih mi je bilo tudi, ampak mi je zdaj malo bolj... kakor pravijo, je to znak, da bo puncka :D Bomo videli!

Pravkar sem se narocila na nuhalno, komaj cakam, da gremo koncno na dopust, ker tukaj na severu zmrzujemo, danes je najvisja temperatura napovedana 19 stopinj... user posted image Tako da komaj cakamo, da odpotujemo k vam! Nas triletnik odleti ze naslednji teden, mi pa se en teden kasneje! Naj se vreme ne pokvari do takrat!

Sicer mi pa jesti pase kar vse, samo ko grem mimo kaksnih fast fudov in stojnic s predpripravljno hrano, mi pa tako smrdi, da bi narjare stekla mimo :D bljak! Mi pa ful pase sadje in zelenjava! Tezav z zaprtostjo (se) nimam.

Nic, grem poiskat nogavice... me v noge zebe!

(odgovor članu hruškica.buškica)
Neposredna povezava do sporočila: 319
20.7.2015 14:44:04   
MauMow
hrchy tudi pri nas na vzhodu je mrzlo. Imamo samo med 15 in 20 stopinj. Sploh ni poletja letos. Ampak mislim da bo kar šok priti v Slovenijo na 37 stopinj.

Glede rekreacije... No jaz že 3 tedne bolj kot ne samo ležim zaradi slabosti. Edino kar mi rata je nekje 1x na dan iti na sprehod z kužkom... Bom pol več okol hodila ko mi ne tole....

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 320
20.7.2015 15:56:02   
Janja506
Pozdravljene,

da se še jaz pridružim. Torej, doma imam že 4.letnika, sedaj pa ponovno pričakujemo predvidoma 14.2.. Nekako še ne dojemam čisto, saj smo pred tem imeli en spontani splav. Drugače pa nič posebnega zelo podobno kot prvič, nič slabosti, strašanska lakota (večino časa).
Trebuh se mi že kar pozna, me je zelo hitro napihnilo. Kg so tudi že napredovali, ta teden pa grem oddat še kri, da vidimo, če bo kakšna sladkorna ipd. (upam da ne).

Se beremo!!

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 321
20.7.2015 19:02:48   
vijola1
NatTim tudi jaz sem vceraj po odnosu zakrvavela in imela krce. Krvavitev je bila sibka in ni trajala dolgo. Krci pa kar niso ponehali. Danes sla delat beto je bila ok. Pop pa se k dezurni gin ki je videla da je vse ok. Mi je pa odsvetovala odnose do 20.-ga tedna. Tako da jaz bom raje pocakala.

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 322
21.7.2015 12:08:52   
Dandelions
Pozdravljene. Jaz se pa iz januark selim k vam namreč včeraj na NS mi je premaknila pdp na 2.2 2016. Drugače pa so bili rezultati na NS zelo dobri tako, da sm se končno malo sprostila user posted image . Je pa to moja prva nosečnost in zelooo zaželena.
Vsem pošiljam pozdravček ter čestitke user posted image

(odgovor članu vijola1)
Neposredna povezava do sporočila: 323
21.7.2015 12:39:46   
pumpkin85
Ojla!

Pozdravljena nova februarka user posted image super, da si že po nuhalni in da je vse ok. Jaz jo imam pa točno čez en teden in že koooomaj čakam. A si delala tudi dvojni hormonski test?

Kako ste pa ostale user posted image ? Mene so šele zadnja dva tedna začele dajati manjše slabosti in zvečer. Od šestih naprej mi vsah hrana smrdi, da se komaj pripravim, da pojem kakšno sadje. Pa po navadi imava z mojim ravno zvečer pogovore, kaj bom druga dan kuhala za kosilo in mi že ob misli na to dviguje user posted image Ampak zjutraj je pa spet vse ok :)

Lepo božajte svoje user posted image

(odgovor članu Dandelions)
Neposredna povezava do sporočila: 324
21.7.2015 12:55:55   
Dandelions
Pozdravček. Dvojnega hormonskega testa nism delala saj se mi ni zdelo potrebno sicer pa če je že karkoli na ns ti ga pa ginekologinja priporoči. Vsem, ki še ne veste kam na nuhalno res priporočam Petro Meglič v Dravljah. Res duša od človeka user posted image

(odgovor članu pumpkin85)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?