|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2016
21.7.2015 14:05:58   
MauMow
Dobrodosla dandelios. Mogoce bom imela isto v Dravljah, saj imam zdravnico.

Evo mene iz drugega pregleda. Nas malcek kar nekaj dni prehiteva saj ma ze 3.3cm, tako da bomo na nuhalni dolocali PDP. Vse izgleda cudovito. Videli smo ze popkovinico nogice in rokice. user posted image

Edino urin ni bil ok in moram spet dat....user posted image

Glede sladkorja. Mela sem 4.9 in ker je meja 5.1 je rekla naj pazim pri prehrani ker mam moznost dobiti nosecniski diabetes. Tako da sem dobila spisek hrane ki se je naj izogibam.... Oh ja po spisku sodeci skoraj nic nebi smela jesti...

Se en teden in nuhalna.

(odgovor članu Dandelions)
Neposredna povezava do sporočila: 326
21.7.2015 14:12:14   
Dandelions
Hvala za dobrodošlico user posted image
Za urin pa ne skrbi tudi jaz sem mogla ponovno dati urin in je sedaj vredu user posted image

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 327
21.7.2015 15:16:30   
smarties
Zanima me kdaj ste dale urin? Mene je G zaenkrat poslal samo na kri... Se urin da kasneje?

Neposredna povezava do sporočila: 328
21.7.2015 15:21:30   
Dandelions
Par dni po prvem pregledu sem šla v labaratorij dati kri in vodo.. ne vem zakaj si dala ti samo kri..?

(odgovor članu smarties)
Neposredna povezava do sporočila: 329
21.7.2015 15:29:03   
MauMow
Jaz sem dobila za domov posodico da sem jutranjega prinesla. In ja z prvim laboratorijskimi preiskavami sem morala dati tudi urin. Pa se me bodo spremljali skozi nosecnost....

Neposredna povezava do sporočila: 330
21.7.2015 15:42:12   
ninjet
Kako je pri ostalih,ki so vam odkrili povišan sladkor? Mene je poslala direktno na diabetično ambulanto, nič na test glukoze, kar se je še sestri tam čudno zdelo. Res ne vem kaj naj si mislim, rekla je,da me bodo tam naučili kako si meriti sladkor...vseeno bi raje prej še kakšen test,ker doma si že zdaj merim in je vedno na tešče zjutraj 4,3-4,5.

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 331
21.7.2015 16:06:02   
Marjetica22
Pri urinu je rezultat večkrat slab zaradi tega,ker ni pravilno oddan.meni je ginekologinja rekla,da ko greš tja pač polulat se,da morš zajet točno sredinski curek..da najprej malo polulaš v wc in nato v posodico in potek na koncu spet v wc. Ker največ bakterij in tega podobnega na začetku urina in na koncu..zato potem če se nekateri polulajo v posodico do konca,so potem notri še bakterije in je izvid slab..toliko za informacijo če slučajno kateri ginekolog ni povedouuser posted image js sem pa takrat po prvem pregledu dala kri in urin ampak niso nič sporočili,tako da septembra imam drugi pregled pa bo tam verjetno kaj pokomentirala glede izvidov...oz.ne vem user posted image drugače imam pa nuhalno v petek tako da me prav zanima kako bo zdej ,pa da malo vidim spet kaj se dogaja v trebuuhu z user posted image user posted image

(odgovor članu ninjet)
Neposredna povezava do sporočila: 332
21.7.2015 17:34:56   
smarties
Tudi jaz ne vem. G mi je dal 3 napotnice za laboratorij, vzeli so mi 6 ampul krvi. Za vodo mi pa noben ni nič rekel. Sem pa bila v 6. tednu. Mogoče pa je bilo prehitro glede na tedne in me bo na vodo poslal na drugem pregledu. Bomo videli. :)

Neposredna povezava do sporočila: 333
21.7.2015 17:40:00   
vijola1
Vidim da ste dokaj kmalu imele krvne preiskave. Jaz imam sele prvi uz drugi teden ko bo 10.t. in me bo potem sele dala na krvne teste verjetno. Ali ni to malo pozno?

(odgovor članu smarties)
Neposredna povezava do sporočila: 334
21.7.2015 17:45:51   
MauMow

IZVIRNO SPOROČILO: vijola1

Vidim da ste dokaj kmalu imele krvne preiskave. Jaz imam sele prvi uz drugi teden ko bo 10.t. in me bo potem sele dala na krvne teste verjetno. Ali ni to malo pozno?

Ni pozno. Krvni testi so vedno ob prvem pregledu.

(odgovor članu vijola1)
Neposredna povezava do sporočila: 335
21.7.2015 17:52:57   
vijola1
Aha hvala za odgovor. Uz delam v tujini tukaj bom delala samo krvne preiskave in obvezne uz.

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 336
21.7.2015 23:18:03   
flay
Hej, babike!

Dobrodošle tudi novinke in čestitke!
Jaz sem danes 11 tednov in 5 dni. V četrtek imam redni pregled v soboto pa NS. Oboje že kar težko pričakujem. Ns kar malo s strahom...
Slabosti so se končale. Po večerih imam rahlo bolečino v sp.delu trebuha, ki sem jo imela že v 1.nosečnosti. Že takrat so mi razložili, da je to zaradi širjenja maternice.
Upam, da tudi tokrat gre za podoben razlog. V glavnem krči niso, krvavitve pa (hvala bogu) tudi ni videt.
Trebušček se je začel oblikovati v manjšo žogico user posted image tako, da ne gre več skrivati...
Že kar cel teden poslušam srček preko angelsaunda in me pomirja. Srček bije res hitro. Malo še pa bo najbolj rizično obdobje za nami...
Upam, da se tudi ta vročina počasi neha, ker komaj preživljam te vroče dneve user posted image

Videla sem, da ena nosečka omenja manjši plod. Lahko pomirim z besedami dr.Pušenjaka. Če je plod manjši, viden srček in normalna oblika GV, potlej ni nobenih skrbi.
Tudi stroka ne zna dobesedno razložit zakaj se dogaja da v določenih nosečnostih pride do zamikov. Zamiki so lahko dudi do 10, 14 dni pa ni rečeno, da je bila ovulacija tako pozna. Tudi če delaš o.teste,
je možnost ovulacije od 12 ur tudi do 72 ur po najvišji vrednosti hormona. Torej lahko predvidemo o. od 1 do 3, 4 dni v naprej. Zamik pa lahko pride tudi v razvoju celic in potovanju do vgnezditve, ki je lahko v razponu od 4 do 12 dni.
Vse to ureja narava in ne kalkulator, v naravi je pa dovoljeno marsikaj... Sprostite se in ne razmišlajte o mm in cm. Bodimo vesele, da smo nosečke!
Lp!

(odgovor članu vijola1)
Neposredna povezava do sporočila: 337
22.7.2015 8:20:56   
vitafit
Živjo sonosečke! user posted image
Se malo javim po dolgem času. Berem pa vas redno, čeprov pomaga in je lažje, da berem čim manj. user posted image Sicer glava preveč dela.
No, danes je 10t 5d. Nuhalna je čez 1 teden. Slabosti so zadnje 3 dni izginile. Sej ne vem, a je bolš da mi je slabo. Zdej ko mi ni več, imam take prazne občutke, bi šla kr na UZ gledat malo čudo user posted image Kaj mislite o angelsoundu? Ga boste kaj uporabljale?
Na UZ prejšnji teden smo bili veliki 3cm, kar je bilo še celo malce več, pa se je PDP prestavil za 4 dni, bom počakala na NS. Sej mi je vseeno. Je bilo pa enkratno videti malega kako se je dvakrat premaknil. Kot da skače ali se mu kolca user posted image
V službi še nisem povedala, bom po NS. Na začetku sem hotela takoj vsem razstrobit, zdej mi pa sploh ne gre iz jezika in nimam več potrebe, da povem user posted image pozna se mi itak še ne. Śe manj sem napihnjena kot na začetku, ker bolj pametno jem in ne jem traparij.
Malo me matra vnetje in se mažem s Canesten gelom. Morje, vročina, vlaga in je prišlo do tega. Grozno!muser posted image
Aja, meni je prvo posvetovalnico na tešče in da bom dobila materinsko, naročila šele po NS?! To mi ničist všeč, krvi v bistvu še nisem dala.
Pušenjak se mi je pa zameril user posted image po prvem UZ, ko še ni bilo srčka, sem mu pisala in opisala situacijo. Njegova napoved in razlaga sta bili totalno nevzpodbudni. Skrbelo me je cel teden do naslednjega UZ, cmerala sem se ko mali otrok in se že sprijaznila, da ne bo nič. Tako da sem se potem tudi za NS premislula, da ne grem k njemu user posted image

Kako ste kej ostale? Že javile v službi? Angelsound boste ali ne? user posted image

(odgovor članu flay)
Neposredna povezava do sporočila: 338
22.7.2015 8:25:57   
Že 1x mami
Zdravo.

Angelsounds imam še iz prve nosečnosti. Ravno včeraj sem malo sprobavala, če se že kaj sliši pa nisem našla bebike. Bom danes poskusila baterije zamenjat :) Tudi v prvi nosečnosti sem menda šele okoli nuhalne našla srčka... Mi je fajn tale zadeva, vsaj dokler ne čustiš otroka. Si lahko malo bolj pomirjen in pa na koncu ko se otrok full umiri.

(odgovor članu vitafit)
Neposredna povezava do sporočila: 339
22.7.2015 9:56:48   
NatTim
ojla punce.. hvala ya vse vzpodbudne besede- sm kr mal pomirjena, ko berem vaše poste..
komaj čakam v torek, ko imam pregled. pa čeprav- v torek bom šele okoli 8 tednov noseča. se dela pregled normalno ali mi bo prestavila termin?

(odgovor članu Že 1x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 340
22.7.2015 10:37:35   
flay
Hej
Jaz imam AS tudi iz 1.nosečnosti. Iz 1. nos. se spomnim, da sem ga dobila od moža v 11 t.n. in se je takoj slišalo. Tako sem tudi sedaj točno pri 11.0 sprobala in se je srček full lepo slišal.
Najdem ga takoj, tako da ni straha bo ali ne bo. Iskat pa ga moram malo nad sramno kostjo, točno na sredini user posted image . Jaz sem ga uporabljala v 1. nosečnosti do konca, ker je bil
zelo umirjen in nisem vsaki dan naštela 10 gibov, tako da me je srček zelo pomirjal user posted image
Sedaj pa zaradi prejšnjega splava tudi zelo pozitivno vpliva na psiho...
Vitafit glede Pušenjaka je pa tudi tako, da je samo človek in zdravnik. Sigurno ti kot nosečka jemaš vse veliko bolj intenzivno- čustveno kot on v 3.osebi. Nočem ga zagovarjat.
Ampak meni so njegovi posti bili že v veliko pomoč. Tudi pri meni je bil zelo "kruto" realen v prejšnji noseč.,ki se ni izšla in sem mu hvaležna, da je povedal dejansko stanje, ker bi drugače bil psih.šok še težji.
Vsi imamo različne izkušnje... V glavnem če srček bije in je GV pravilne oblike in velikosti je to zelo dobra napoved...
Lp

(odgovor članu NatTim)
Neposredna povezava do sporočila: 341
22.7.2015 10:45:44   
ninjet

IZVIRNO SPOROČILO: NatTim

ojla punce.. hvala ya vse vzpodbudne besede- sm kr mal pomirjena, ko berem vaše poste..
komaj čakam v torek, ko imam pregled. pa čeprav- v torek bom šele okoli 8 tednov noseča. se dela pregled normalno ali mi bo prestavila termin?

Pri nas je prvi pregled v 8.tednu, tako, da če gre za prvi pregled bi pomojem morali biti to normalno.

(odgovor članu NatTim)
Neposredna povezava do sporočila: 342
22.7.2015 11:20:26   
MauMow

IZVIRNO SPOROČILO: NatTim

Normalno bo pregled. Jaz sem prvega imela ko sem bila po njihovo 6t6d (po moje kaka dva dni vec) in sem normalno imela prvi pregled in vse preiskave.

(odgovor članu NatTim)
Neposredna povezava do sporočila: 343
22.7.2015 11:23:30   
MauMow
Meni je Pusenjak vedno zelo pomagal z odgovori. Res je vse povedal zelo realno, tako sem se tudi sama spustila na realnost in mi je bilo lazje ob neuspeli nosecnosti.

Flay tudi sama razmisljam o angelsound ker se se ne morem sprostiti, predvsem zaradi neuspele prve nosecnosti.

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 344
22.7.2015 16:56:31   
liba
Punce živjo in lep pozdrav vsem novim!

Jaz sem v redu,samo ta vročina me ubija, še dobro da imam blizu Sočo in Nadižo za ohladitev user posted image

slabosti ima samo še zvečer, čez dan so večinoma ponehale. Trebušček se pozna, tako da skrijem pod ohlapnimi oblačili, vsaj še malo bi skrivala, tja do NS, potem mi je vseeno če cel svet zve ;)

Za urin so tudi meni rekli, naj dam sredinski curek, da bo ok, sem ga pa v obeh nosečnostih dala že ob prvem pregledu.

Jaz v prejšnji nosečnosti nisem uporabljala angel sounda, tokrat ga bom kupila, da bom bolj pomirjena.

Imejte se lepo in nekako preživite te vroče dni!

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 345
22.7.2015 19:01:25   
matejchy
živjo user posted image prejšnji teden sem imela prvi pregled in je bil plod tudi pri meni nekoliko manjši, zato sem bila včeraj še enkrat na pregledu in smo stari 8 tednov in veliki 1,68cm tako, da je sedaj vse vredu. NS imam 24.8. Še vedno mi je grozno slabo in bruham. Mi je pa G odsvetoval vso svežo zelenjavo (zaradi toksoplazme) in je rekel, da naj jem rajši kuhano zelenjavo. Ste tudi ostale dobile tak nasvet?

*** Vse kar počneš, počni z ljubeznijo ***

(odgovor članu liba)
Neposredna povezava do sporočila: 346
22.7.2015 19:10:27   
smarties
Vidim, da nekatere pišete, da so vam slabosti že ponehale. V katerem tednu pa približno? Meni je še vedno slabo cel dan in sploh ne vidim konca temu. user posted image Se res lahko nehajo kar čez noč? Trenutno sem pribl. 9 teden...

(odgovor članu liba)
Neposredna povezava do sporočila: 347
22.7.2015 19:23:20   
flay
smarties Jaz sem danes 11, 6/7 in se mi je slabost nehala pri dopolnjenih 10 tednih in mogoče kak dan. Mogoče se še kdaj pojavi v majhni obliki za kakšno urco, ampak to ni nič proti prej...
lp

(odgovor članu smarties)
Neposredna povezava do sporočila: 348
22.7.2015 19:51:24   
smarties
Hvala za odgovor. Upam, da bo pri meni tudi tako, ker se sedaj res počutim zelo neproduktivno saj cele dneve samo ležim. user posted image user posted image

(odgovor članu flay)
Neposredna povezava do sporočila: 349
22.7.2015 20:34:14   
ninjet
Glede zelenjave mi je rekla,da če je z domačega vrta naj bores dobro oprana. Kuhane res ne jem,ker gre s toplotno obdelavo veliko dobrega iz nje pa še okusna mi ni preveč taka.

(odgovor članu smarties)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?