RE: Novembrke 2015 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

82ka -> RE: Novembrke 2015 (23.3.2015 8:15:08)

Jutrček,
tud men blo učeri tok slabo in bla zaspana, da sm kr cel dan not preživela. Dons sm se pa zmenila za dopust (mam še ta starga), da se mal pocrklam doma. Hvala vsem za lepe želje tudi jaz želim vsem, da pridemo srečno do konca.

A se je kakšna kej pozanimala o neinvazvnem predrojstnem testu? Poznate to? Jst bom verjetno dons poklicala glede tega v Dravlje.

Lep dan.

srečka89 -> RE: Novembrke 2015 (23.3.2015 8:32:07)

Ojla!

Čestitke, 82ka! Dobrodošla med nami [sm=smiley1.gif]
Jaz o neinvazivnem predrojstnem testu nisem slišala kaj dosti, sem si pa sedaj prebrala nekaj o tem .. jaz sem se zaenkrat odločila za nuhalno in, če bo izvid dober, ne bom šla na nobene dodatne neinvazivne teste (npr. dvojni in četverni hormonski test itd.), če ne pa bomo potem razmišljali kaj in kako naprej.
Kako pa se boste odločile ostale?

chocolatecake - glede spola pa res nimam nobenega 6. čuta, oba si želiva punčko, ampak najbolj bova vesela, če bo dete zdravo - spol je še najmanj pomemben [sm=smiley1.gif]
Drugače pa bova zagotovo vprašala za spol, ker sva tudi midva preveč nestrpna[sm=smiley36.gif]

Sočustvujem z vsemi, ki vam je tako slabo ... jaz sploh ne vem, kako zgleda slabost, tako da vam pošiljam pozitivno energijo brez slabosti - da vas čim prej minejo![sm=smiley1.gif]

Uspešen dan vam želim!

maladeklica -> RE: Novembrke 2015 (23.3.2015 8:38:43)

čestitke 82ka.

jaz nisem še nikoli slišala za ta test. na nuhalno bom seveda šla.

joj komi čakam sredo :) da vidim mojo pikico :)

o spolu pa tudi jaz nimam nobenega 6ga čuta. pa tudi vprašala ne bova za spol. sva si rekla kar bo bo sam da končno je in da bo otroček zdrav.

ja res se blagor vsem srečkam ki nimajo slabosti. jaz jih imam že 14 dni. no zdajle je nahujše namreč včeraj pop se je slabost začela in kar traja celo noč mi je bilo slabo in tudi sedaj se še ni umirila. mi je pa samo slabo ne bruham nič. upam da se vsaj malo umiri ker mi tudi jesti ne paše. ne vem kako bom preživela še ceu dan na šihtu ker že komaj gledam ker ponoči ni bilo nič kvalitetnega spanca.

polhek2 -> RE: Novembrke 2015 (23.3.2015 8:50:06)

Punce dobro jutro,

jaz se tudi spopadam s slabostmi... pomaga mi da ves čas nekaj malega žvečim, da se nikoli ne najem orng... zdejle recimo pijem smoothie na šihtu lepo počasi po požrkih... kakor mi gre hitro bom glih do 12h tole spila [sm=jezicek.gif] Sem si zmiksala, eno jabolko, eno banano in mandarino, pa seveda zalila z vodo in moram rečt da je prav dober.

Moram mal pazit kaj jem, ker bodo kile kar kipet začele če se bom s hidrati futrala cele dneve [sm=smiley36.gif]

Nič danes mi kava ni pasala, bomo videli če mi jo rata popolnoma ukinit[sm=smiley1.gif]

Kar se tiče pregledov bom šla samo na NS. 82ka tebi mislim da pripada celo amnio, če se ne motim, preveri.

Drage moje, lep miren dan vam želim

82ka -> RE: Novembrke 2015 (23.3.2015 8:58:03)

Ja vem, da mi pripada amnio, ampak ne bi šla rada na to. Na NS in dvojni oz. četverni hormonski test bom šla vsekakor najprej, premišljujem pa tudi o tem neinvazvnem predrojstnem testu, ki da podobne podatke kot amnio, ni pa nič nevaren, ker vse pregledajo preko materine krvi. Cena pa je huda...

Compass -> RE: Novembrke 2015 (23.3.2015 9:03:10)

82ka prvič slišim za ta test.. grem googlat. amnio je pa smotana ja, čeprav jaz poznam kar nekaj punc ki so šle na to, in je bilo vse v redu.. te pa skrbi, itak.

Spol bo pomoje pr nas skrit do konca. [sm=smiley36.gif]

Slabosti pa ja, obup. Pri prvi je bilo vse v redu, zdej pa uf.. bruham ne, danes je še zaenkrat v redu, nimam pa nobegna apetita, kavo sm komi polovico spila.. ostalo je šlo v odtok.. Če bo tako šlo naprej, me bodo v službi še pogruntal [sm=smiley36.gif]

chocolatecake -> RE: Novembrke 2015 (23.3.2015 9:09:34)

Jaz sem bila prejšnji teden kar OK, kar se slabosti tiče, predprejšnjega pa hudo slabo.
Sem že mislila, da sem ven iz "tahujšega" pa si danes zjutraj naredim smuti, vzamem elevit, vse pridno popapcam, potem je šlo pa vse lepo v wc po hitrem postopku.
Eno uro pred tem sem vzela dabroston, a mogoče katera ve koliko časa rabi, da se absorbira?
Nevem, če naj zdaj vzamem še enkrat ali kaj naj naredim. [sm=zmeden.gif]

NeziPezi -> RE: Novembrke 2015 (23.3.2015 9:25:25)

Hojla!

Jst na žalost nisem vsak dan tukaj na tem forumu ampak vas pa spremljam pa sm rekla da se morm zdej tut jst še mal javiti. Ko maš enkrat že enega knedla doma je tolk mal časa da se umeru usedeš pa kej prebereš [sm=smiley36.gif]. Skratka jst sm ok, očitno sem ena izmed redkih srečnic, ki ne ve da je noseča [sm=jezicek.gif], ampak hvala bogu da je tko. Mene edino muči utrujenost, ampak še na to nimam časa mislt, ker mam tamalega čez in ni cajta za spanje in počivanje [sm=jezicek.gif].
Kar se tiče dodatnih pregledov jih jaz ne bom imela razen NS, tako da se bom zanašala na to kakšen bo pač rezultat, tako sem naredila tudi v prvi nosečnosti pa je blo vse ok.
Chocolatecake, če nisi čist zihr al si use zbruhala potem raje počakaj na naslednji odmerek zdravila, da ga ne boš vzela prekomerno. Če izpustiš eno dozo ni nic hudega [sm=smiley36.gif]. Tako bi jaz naredila.
Vsem novim želim eno veliko dobrodošlico, vsem, ki vam je slabo vas tolažim da ste že preko polovice ali pa ste vsaj na polovici tako da resnično upam da vam te tegobe čim prej minejo.
Do naslednjič pa se imejte skrajno in uživajte v brezskrbni nosečnosti [sm=smiley36.gif].
Lep dan vam želim...NeziPezi

polhek2 -> RE: Novembrke 2015 (23.3.2015 9:32:38)

Čokoladka daj probaj da ti ni zaradi elevita slabo, jih kar nekaj poznam ki so imele še močnejše slabosti po elevitu.

Pri nas v službi je danes dokaj mirno, ni neke gužve, moram priznat da mi prav paše.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Morala bi nekaj ne nujnega naredit pa se nikakor ne spravim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

chocolatecake -> RE: Novembrke 2015 (23.3.2015 9:42:50)

polhek2 Jaz jem elevit že več kot eno leto redno, pa še pred tem sem občasno vzela kakšnega ker sva bila še pred začetkom [sm=sloncek.gif] z namenom zanositve, skoraj dve leti brez kakršnekoli zaščite in sem ga jemala občasno. Se pravi v cca 3 letih, do zdaj nisem imela nobenih težav, tako, da pomoje nebo elevit kriv.

srečka89 -> RE: Novembrke 2015 (23.3.2015 10:38:31)

Chocolatecake jaz bi ti priporočala tako kot Nezi Pezi, raje počakaj na naslednji odmerek zdravila, da se ne bi predozirala. Tako ali tako jemlješ Dabroston le preventivno, če sem prav razumela? Če pa ne veš kaj narediti mogoče poskušaj priklicati G ...

Eno vprašanje za vse, ki ste že imele 1. pregled - ali ste že dobile materinsko knjižico?
Meni je namreč rekel, da mi jo bo dal na naslednjem pregledu (23. aprila) - torej ko bom nekje okoli 12. tedna. Sedaj pa se sprašujem, če lahko grem na nuhalno brez materinske knjižice (v kolikor bi me naročili pred 23.4.)?

Neza007 -> RE: Novembrke 2015 (23.3.2015 10:41:00)

Hej punce, tud jst nevem kaj je to slabost, mogoče pa še pride, čeprav upam, da ne. Nimam nobenih problemov, le z zaprtjem ( a kej veste a to povzroča Elevit?), pa utrujena sm tok, da ob 9 že na kavču zaspim. Me v sekundi zmanjka. Drgač mi pa ni še nič zasmrdelo in jem kr veliko, sploh pašejo mi OH-ji, ampak če bo tko šlo naprej bom pridelala kar nekaj kilogramov. Že zej se mi zdi, da je trebuh kot balon, čeprav se pri tolkih tednih ne bi smelo nič poznati. Mogoče je le napihnjenost, saj nevem kdaj sem šla nazadnje na wc.

PepiBlot -> RE: Novembrke 2015 (23.3.2015 10:49:58)

Živjo,
pa se vam še jaz pridružujem. Zadnja dva dni sem vas samo prebirala, sedaj pa bom še kaj napisala, hehe.
Tudi jaz sem v petek zagledala dve črtici. Popoln šok, sploh, ker sem test ob izostanki menstruacije že delala, pa je bil takrat negativen, očitno sem prezgodaj, hehe. Moja zadnja menstruacija je bila sicer 23. januarja, prvi pregled imam 7.4., načeloma pa mislim, da imam rok v začetku novembra, ampak ne vem točno, koliko traja moj ciklus, niti kdaj naj bi bila ovulacija (cela zmeda s temi mojimi ovulacijami in menstruacijami), tako da bom morala počakati, kaj bo rekla G.
Sicer je to prva nosečnost, stara sem 24 in toliko bom tudi ob porodu.
Ne vem, hecno mi je še vse skupaj, sploh še ne dojemam čisto, bom počakala na prvi pregled, da bo to res to, hehe. Sicer pa kar se znakov tiče - slabosti nobene, mogoče malo manjši apetit, prsi pa boleče za znoret. Aja in občasno rahlo zbadanje v trebuhu. Imam pa velik problem z jemanjem Elevita - nikakor ne morem pogolnit tablete, res je ogromna, tudi polovička ne gre, tako da potem jo zgrizem v ustih in nekako pogoltnem, groza, v glavnem.

srečka89 -> RE: Novembrke 2015 (23.3.2015 11:02:27)

Neza007 - zaprtost povzroča Elevit. Jaz sem imela tudi te težave na začetku, potem pa sem pričela jesti več hrane z vlakninami, pila DOnat itd. da me je končno odprlo, sedaj je pa boljše. Očitno sem se privadla na Elevit.
Ne govori, jaz imam tudi grozen apetit. In ja, meni se že pozna hribček od popka navzdol - toliko da so me včeraj vsi sorodniki spraševali, če je morda že kaj na poti. Seveda sem se zadrževala in jih prepričevala, da ni nič ... ampak glede na to, da sem se izogibala alkohola, tatarca in podobnih stvari me verjetno imajo na sumu haha [sm=smiley36.gif]

PepiBlot - iskrene čestitke in dobrodošla!
Moja ZM je bila 22. 1., če si imela tudi ti kasnejšo O boš imela rok nekje v 1. polovici novembra[sm=smiley1.gif]
Glede težav z goltanjem Elevita pa bi ti priporočala, da jih morda zamenjaš za kakšne druge tablete s folno kislino - sicer ne vem, koliko so druge tablete manjše, je pa za preverit.

PepiBlot -> RE: Novembrke 2015 (23.3.2015 11:07:31)

srecka89, od novega leta dalje sem jemala Tifol, tako, občasno. S fantom sva se odločila, da ne bova več pazila, pa bo, kar bo, ampak sem vseeno sem ter tja vzela kakšno tabletko in so res luškane, čisto majhne, ampak ne vem, imajo samo folno kislino, pa še to še enkrat manjšo dozo, kot je v Elevitu. Pa Elevit ima en kup drugih vitaminov, kar je tudi fajn, ane? Čeprav Pušenjak pravi, da po takih dopolnilih ni potrebe, da on priporoča samo folno oz. druge posamezne elemente. Ne vem, do pregleda se bom trudila z Elevitom, potem bom pa vprašala G, kako in kaj. :)
Jaz pa mislim, da imam sedaj, ko vem, da sem [sm=nosecka.gif], večji apetit. Da gre za čisti placebo, hehe. Ker prejšnji teden, ko sem se trudila zdravo jesti (ker nisem med najbolj drobnimi), mi kar nič ni pasalo. Moram se malo vzeti v roke in se paziti, že tako me je strah, kaj bo na moje kile rekla G [sm=smiley13.gif]

srečka89 -> RE: Novembrke 2015 (23.3.2015 11:26:31)

PepiBlot Seveda je fajn, da so zraven še drugi vitamini (še posebej, če ne ješ veliko sadja in zelenjave). Mislim, da jih vsebujejo tudi tablete Pregnacare in Femibion, vendar ne vem, koliko so le-te velike.
Pri Elevitu mi najbolj pomaga to, da jo spijem z velikim požirkom vode, sicer pa je res nagravžno velika[sm=smiley29.gif]

Jaz imam večji apetit, ampak jem veliko bolj zdravo, ker me vleče predvsem na kislo, k sadju, zelenjavi ... čeprav bi občasno pojedla tudi kakšno svinjarijo in seveda si jo občasno privoščim [sm=jezicek.gif]

polhek2 -> RE: Novembrke 2015 (23.3.2015 11:32:38)

PepiBlot čestitke in dobrodošla med nami!

No ko smo ravno pri hrani, sem od decembra pridelala 3kg+, malo povezano s prejšnjo nosečnostjo ko sem imela 10 tednov nor apetit, pol pa mesec počivanja brez miganja po abraziji.... seveda bodo šle kilce samo še gor... ampak se ne sekiram preveč samo da bo dete zdravo. Za hujšat bo že še čas[sm=smiley36.gif]

Moja babica je pa včeraj moje kile veselo komentirala moji mami[sm=jezicek.gif] pa jee mami rekla da njej se ne zdi da bi se zredila, sva se prav smejali[sm=smiley1.gif]
Babici imam namen povedati za njen 85 RD v začetku maja[sm=smiley1.gif]

Nič sendvič sem pojedla, smoothie še kaj pijem, že ene 3x sem ga razredčila[sm=jezicek.gif] Pol pa še kaki grisini pol bo pa dost dokler ne pridem domov upam [sm=jezicek.gif]

Bejbike lepo čvekejte[sm=smiley1.gif]

chocolatecake -> RE: Novembrke 2015 (23.3.2015 11:43:58)

Jaz imam pa ves čas občutek, da sem se zredila, ker me vse kavbojke tiščijo v pasu, tehtnica pa kaže, da sem v bistvu shujšala in imam še vedno dobro kilo manj kot pred [sm=nosecka.gif]. Očitno bom ena tistih, ki se jim bo trebušček prej poznal. [sm=smiley36.gif]

witch -> RE: Novembrke 2015 (23.3.2015 12:48:48)

Čestitke za vse pluske in srčke [sm=bravo.gif]

Kdaj povedati? Midva sva prvič staršem povedala hitro, ostali so zvedeli v 16. tednu. Trebušček se še ni videl. Pa tako je ostal majhen do konca.

Spol prvič nisva vprašala. Sem imela nek čut, željo za punčko pa je bil fantič. Zdaj fant noče vprašati, mene vleče da bi. Si pa želim punčko. Vbistvu pa tudi če bo fant bom zadovoljna, samo da bo dete zrdavo.

Slobosti za zdaj sem še ok. Tu in tam imam težek želodec to pa je to.

Si pa želim da je nosečnost ista kot prva. Brez slabosti, kakršnih koli težav, da se spet zredim samo za 4 kile. Pa da je porod enako lep kot prvi. Evo, to so moje želje.

belja -> RE: Novembrke 2015 (23.3.2015 12:48:52)

Glede trebuha pa pojmam nimam kaj je zdaj to. Ali sem napihnjena, ali se mi pozna da je to 3 [sm=nosecka.gif] ali pa se mi božični prazniki še vedno poznajo [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] Trebuh je, in to ne majhen. Groza. In po vsem tem bom zdržala do 15ega tedna da ne povem nikomur? Malo morgen pomoje[sm=smiley36.gif], bodo vsi sami vidli.

Je pa res da mi manj paše jesti, zvečer imam najraje jogurt. Cigareti mi smrdijo, kava je nekaj srednjega. Paše mi hrana ki osveži: sadje, zelenjava, jogurti ...

PepiBlot, dobrodošla!!!

PepiBlot -> RE: Novembrke 2015 (23.3.2015 13:09:53)

Hvala vsem za dobrodošlico :)
Jaz sem ravno nazaj s sprehoda, če malo čemaža sem nabrala, da bo kakšna fina juha ali pa skutin namaz :)
Me pa sedaj nekaj slabi, bi morala jest kosilo, pa mi kar nič ne paše. Prav hecno je, eno minuto sem lačna, potem mi je spet slabo, pa spet za kratek hip lačna, ne vem. Mami (farmacevtka) je rekla, da Elevit povzroča slabost predvsem zaradi tega, ker vsebuje tudi železo. Ah, bomo že. :D

polhek2 -> RE: Novembrke 2015 (23.3.2015 13:38:31)

evo se še malo javim, čiki so mi definitivno ogabno začeli smrdet [sm=bravo.gif]

Kar se nosečnosti tiče predvsem upam da bo bolj mirna kot pri hčeri in da uspešno pridem do novembra.
Za spol, v drugi nosečnosti sva si oba bolj želela še eno deklico, pa se je žalostno končalo. sedaj anma je resnično popolnoma vseeno, samo da bo pikica zdrava.
Žal pa morava izvedeti prej zaradi moje motnje strjevanja krvi, ker zbolijo lahko samo dečki, deklice pa so prenašalke.... zato je priporočljivo da v naprej vem kaj dobimo[sm=smiley1.gif]

tudi meni se trebušček malo pozna predvsem zvečer, definitivno razlog prejšnja nosečnost pa seveda tudi pri hrani se ne držim nazaj. Pazim pa res ves čas da res veliko pijem, in počivam kar se le da.

mejte se smejte se

Žabinčica -> RE: Novembrke 2015 (23.3.2015 14:00:36)

Dober dan še od mene.

Uf ste ve ene čvekice; sploh vam ne sledim [sm=smiley36.gif]. Sicer imam zdaj še naslednja dva tedna kar nekaj dela, potem pa upam da vas bom malo lažje spremljala.

No, da pokomentiram to kaj sem ujela da se pogovarjate [sm=smiley36.gif].

IZVIRNO SPOROČILO: belja
Glede trebuha pa pojmam nimam kaj je zdaj to. Ali sem napihnjena, ali se mi pozna da je to 3 [sm=nosecka.gif] ali pa se mi božični prazniki še vedno poznajo [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] Trebuh je, in to ne majhen. Groza. In po vsem tem bom zdržala do 15ega tedna da ne povem nikomur? Malo morgen pomoje[sm=smiley36.gif], bodo vsi sami vidli.

Trebušček. Enako [sm=smiley36.gif]. Tudi pri meni je to tretja nosečnost in trebuh je že [sm=zmeden.gif]. Zdaj čez vikend se je že "napihnil" in se mi zdi ogromen glede na to da sem še čisto na začetku [sm=zmeden.gif]. Kaj šele bo.

Povedati nisva imela namen nikomur vsaj do prvega pregleda oz. potem do NS, ampak če bo tako kot zgleda, ne vem če bo to šlo po načrtu...ker se bo verjetno že prej poznalo.

Spol; mi/nama je čisto vseeno, se mi pa zdi da bo fantek. Ne vem zakaj, ni zdaj to želja, ampak občutek pač. Parček že tako imamo; nosečnost in porod sta bila s punčko lažja, ravno tako je bilo z njo ful lažje ko je bila dojenček.... V bistvu si želim samo, da bi bilo vse vredu, da nosečnost vredu speljeva do konca novembra in da bova oba z [sm=duda.gif]zdrava. Pa če se da bi enkrat en lahek porod, ker dvojen maraton že imam za seboj [sm=smiley36.gif]; v drugo sicer malo boljše, ampak vseeno [sm=smiley29.gif].

Slabosti zelo malo oz. skoraj ni; se pa pojavijo predvsem ko sem "naokrog", npr. ko hodim se vozim, itd. . Če sedim, sem za računalnikom ali doma je boljše.

Belja, vidim da imaš ti tudi že dva otročka. Koliko pa sta stara?

Sem pa vesela da se tudi kakšna starejša nosečnica 82ka med nami najde, ker po mojem sem jaz tudi bolj v zgornji polovici po starosti, sem tudi že v drugi polovici 30ih [sm=smiley1.gif] in očitno bova imela oba z [sm=duda.gif] novembra rd...

luca90 -> RE: Novembrke 2015 (23.3.2015 17:00:35)

pozdravljene. malo me skrbi :) sm v 8 tednu in do sedaj nisem mela slabosti. učeraj in danes zjutri pa fuul slabo. a je možno da pride tako pozn. plus da sem danes imela še prebavne motnje. mogoče katera podobne težave ???

Compass -> RE: Novembrke 2015 (23.3.2015 17:57:35)

Vse je možn luca90 [sm=smiley36.gif] men je sicer samo slabo, driguh težav niti nimam.. pa upam, da tko ostane :)

Trebuh pa ne vem? Ga mam mal obloženga s špehom, tko da mal ga še skrivam, samo zvečer me recimo kavbojke pa kr malo tiščijo.. se pa trebuh sigurno pozna prej tistim, ki so že bile noseče..

Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>