RE: Novembrke 2015 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

PepiBlot -> RE: Novembrke 2015 (26.3.2015 7:20:40)

Dobro jutro, joj, kaksen turoben dan.
Belja, jaz sem grozno utrujena
Zvecer me zmanjka med 20. in 21. uro, groza :D
Meni ni pa nic slabo. Tudi prehrano imam katastrofalno, jaz sem tak sladkosned, prav moram se malo v roke vzet, saj ce se spravim k stvari je okej, sicer pa kar nekaj glodam cel dan. Ah. :D

polhek2 -> RE: Novembrke 2015 (26.3.2015 7:57:51)

Jajo jao tale dežek....

Že včeraj popoldan me je po malem začenjala boleti glava, ponoči pa je bil obup, sem si norala prav obkladke naredit sredi noči, in sem zvozila brez lekadola. Sicer še kar po malem boli ampak ni več tok hudo.

Kar se pa utrujenosti tiče pa groza včeraj sem po malem kinkala na kavču od 17-20h ob 21 sem šla pa že kar spat [sm=smiley36.gif]

Tud jaz močno močno upam da se počasi rešim slabosti in zgage... do prvega pregleda me ločita še dobra dva tedna....

Vsem želim čimbolj miren in lep dan [sm=smiley1.gif]

Compass -> RE: Novembrke 2015 (26.3.2015 7:58:35)

Jutro punce!

Dans sm pa jst na bolniški pristala.. vneto grlo, brez glasu, z vročino in zelenim izcedkom iz nosu.. tko da mi tud zobar odpade - naslednji termin itak šele konc maja.. [sm=zmeden.gif]

Tko da sm zdej na kavču, pomoje bom kakšen film pogledala.. sicer imam bombo v stanovanju ampak bo že počakala :) Zdej ko je mali v vrtcu mam čas počivat, pol ga ne bo več, ko pride domov [sm=jezicek.gif]

Chocolatecake sporoči če ti je uspelo zamenjat G? Ej, belja jst sm pa glih kontra slišala za našga G. Da se ful zavzame, če je kaj narobe. Je pa res, da ne dela panike po nepotrebnem.. NE vem, tak občutek imam jaz..

Nč, punce, lep dan kljub dežju vam želim. Jaz grem v horizontalo [sm=smiley13.gif]

Aja še to: belja kaj je zdej z jutranjo ekipi Radia 1? Včeraj sm slišala, da jih je šef nagnal, samo danes jih pa spet slišim[sm=zmeden.gif][sm=smiley36.gif]

polhek2 -> RE: Novembrke 2015 (26.3.2015 8:02:38)

Evo glede Radia 1

http://www.radio1.si/strani/Oddaje.aspx?ID=39694

belja -> RE: Novembrke 2015 (26.3.2015 8:16:39)

Glede radia 1, ob 5.45 je bila Banička na radiu, in ta trojica je prišla šele ob 7ih, takrat sem bla jaz že pol ure v službi [sm=smiley36.gif]. No sam da so se zmenil.

Compass, očitno sem jaz novičke od našga G slišala od očitno take osebe ki pač ni bila zadovoljna z njim. Ni se pa šlo za nosečnost. In ona je takrat to posplošila očitno... No, evo kakšen slab glas lahko naredi ena oseba. Me veseli če je res tako kot si rekla.
Želim ti da se hitro pozdraviš! Sicer se pa na bolniške zdej na šihtu lahko navadjo [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ste v prejšnjih nosečnostih kaj hodile na bolniške in zakaj. Meni ni bilo treba, itak sem bila študentka, pa sem se "grebla" da bi več zaslužila. HB so bile nosečnosti zdrave.

Polhek, sej Lekadol mirne duše lahko vzameš med nosečnostjo, nč bat. Drgač mam pa tudi jaz do pregleda še točno 2 tedna. Pa mi je kar odveč ker vem da se bom spet mogla dol slečt [sm=smiley9.gif][sm=smiley9.gif] Ampak ajde, vse za naše [sm=duda.gif]

Bom dala možu za prebrat tole od utrujenost, da bo vidu da nisem edina [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif].

bojana39 -> RE: Novembrke 2015 (26.3.2015 8:34:37)

Evo me prvi pregled je mimo...[sm=zmeden.gif] srcek bije plodek je velik za 8t in en dan ceprav sem v 7t in 3 dni..pa se en manjsi hematomcek je nasel?!me mora skrbeti?katera ve? Sem dobila se naprej dabroston in kontrolo iz preventive cez 14 dni...[sm=smiley13.gif] lp

polhek2 -> RE: Novembrke 2015 (26.3.2015 9:14:49)

IZVIRNO SPOROČILO: bojana39

Evo me prvi pregled je mimo...[sm=zmeden.gif] srcek bije plodek je velik za 8t in en dan ceprav sem v 7t in 3 dni..pa se en manjsi hematomcek je nasel?!me mora skrbeti?katera ve? Sem dobila se naprej dabroston in kontrolo iz preventive cez 14 dni...[sm=smiley13.gif] lp

Čestitke za srček, to samo pomeni da si imela prej ovulacijo, glede hematomčka te pa ne rabi pretirano skrbet, lepo počivaj.

chocolatecake -> RE: Novembrke 2015 (26.3.2015 9:15:31)

bejla, Compass Hvala, zaenkrat sem izvedela, da je menjava možna, ampak je ginekologinja, ki jo želim preveč zasedena, da bi me vzela. Jo bo medicinska sestra še osebno vprašala, če bi me bila pripraljena vseeno vzet, če ne imam pa na voljo eno drugo o kateri sicer ne vem nič, razen tega, da še sprejema paciente. Če ne drugače bom šla pa k tej.
Glede moje ginekologinje pa je ena najbolj priljubljenih in cenjenih, sploh med mladimi dekleti. Meni osebno je bila zakon dokler se niso začele težave z konstantnimi vnetji in kasneje s plodnostjo. Verjamem, da je komu, ki ni nikoli imel nobenih težav še vedno zakon. Njena medicinska sestra pa nedvomno ni nikomur zakon[sm=jezicek.gif].

Dabroston je dodatek progesterona, hormona, ki pomaga vzdrževati rumeno telesce, ki je zadolženo, da nosečnost ne propade, dokler te funkcije ne prevzamejo hormoni v maternici. Hormonska podpora nosečnosti v glavnem za tiste, ki krvavijo ali se domneva, da so iz kakšnega drugega razloga bolj rizične, recimo da so že imele ss, ali imajo kakšne hormonske motnje. Predpisuje se predvsem v prvih tednih, kmalu po koncu prvega tromesečja pa ni več potreben. Tudi zato bolj skrbni ginekologi pacientke kot sem jaz naročajo malo prej.

Če te kaj tolaži, nisi edina zaspanka [sm=jezicek.gif].

Žabinčica -> RE: Novembrke 2015 (26.3.2015 9:27:02)

IZVIRNO SPOROČILO: bojana39
..pa se en manjsi hematomcek je nasel?!me mora skrbeti?katera ve? Sem dobila se naprej dabroston in kontrolo iz preventive cez 14 dni...[sm=smiley13.gif] lp

Ne rabi te skrbet. Sem imela v obeh nosečnostih hematom, obakrat je bilo vse bp (in večinoma je).

Mogoče da se malo manj naprezaš, ne nosiš pretežkih stvari in to je to. Meni je obakrat do naslednjega pregleda izginil, nikoli ni zakrvavel. Sicer pa čestitke za uspešen pregled.

Drugače pa dobro jutro, dober dan. Pri nas je kar sivina; včeraj je dež nalival, takšno jesensko vreme... Jaz še moram poklicat za pregled; upam da gin. danes/jutri dobim na telefon; sicer pri nas ponavadi itak naroča nekje v 9 tednu...

Zdaj pa delu naproti, lep dan [sm=smiley1.gif]

Žabinčica -> RE: Novembrke 2015 (26.3.2015 9:35:51)

IZVIRNO SPOROČILO: belja
Dajte me že malo spomnit ... malo sem pozabila kako se ti tedni štejejo, se začne od prvega dne zadnje M ane? In če je nosečnica v npr. 5t3dni se reče da je v 6em tednu?

Točno tako kot si napisala [sm=smiley1.gif].

Jaz sem danes npr 4+6, torej v 5em tednu; jutri bom v 6...

Neza007 -> RE: Novembrke 2015 (26.3.2015 11:18:55)

Hej punce,

očitno nisem edina k hod že 1 teden spat enkrat od 8-9 zvečer, počutim se kot otrok. Seveda se potem zbudim ob 5-ih zutrej in nevem kaj bi sama s sabo ;). Moj fant nima skoraj nič od mene, takoj po službi pelem psa ven, pol pa hop na kvač in se basat s svinjarijo :D. Čist prehud apetit imam :D. No jst sem pa danes v 5 tednu in 1 dan :D, po svojih izračunih seveda ;), pa šele 20.4. je prvi pregled...grrrr gre počasi.

chocolatecake -> RE: Novembrke 2015 (26.3.2015 11:29:46)

Neza007 jaz sem pravi ponočnjak, pa jemljem Dabroston na 8 ur in pride ravno tako, da ga vzamem ob 11 zvečer in komaj zdržim, ali pa celo malo pogoljufam in ga vzamem kar kakšno urico prej[sm=smiley36.gif].
Potem pa pridno spim do sedmih zjutraj, ko je treba vzeti naslednjega in včasih še malo podaljšam. Dobro, da imam prilagodljiv delavnik [sm=smiley36.gif].

Neza007 -> RE: Novembrke 2015 (26.3.2015 11:39:00)

Uf čokolatka pol si ti v bistvu res en ponočnjak ;), men ne uspe niti ene serije pogledat, bolj k se trudim bolj me prej zmanjka. Upam, da čimprej mine tole, ker mam še eno poroko vmes, pa res nočm bit party brejker :D

PepiBlot -> RE: Novembrke 2015 (26.3.2015 11:40:37)

joj, ne govorite ... jaz sem imela včeraj obiske, smo malo praznovali, lih komaj, da se nisem šla na kavč uležt in eno oddremat :D

chocolatecake -> RE: Novembrke 2015 (26.3.2015 13:42:57)

Evo, da poročam... kot sem že vnaprej predvidevala, ampak sem mogla probat...imam sicer vso pravico zamenjati ginekologa, ampak je situacija taka, da v Splošni bolnišnici nobeden od 5 ginekologov, ali koliko jih je tam ne sprejema niti pod razno novih pacientk, ker imajo vse polno. V Zdravstvenem domu, kamor hodim sedaj, pa samo ena od petih ginekologinj sprejema pacientke, pa še to je veliko šans, da me nebo želela vzet, ker imajo med sabo s kolegicami dogovor, da si ne "jemljejo" pacientk.
Poleg tega te ginekologinje ne poznam, o njej na internetu ne piše praktično nobenega mnenja, ne dobrega ne slabega, vem samo to, da je kolegici, ki do zdaj ni imela nobenih posebnih težav in še ni bila noseča zelo OK in je z njo zadovoljna.
Ampak tudi, če me bo po čudežu vzela, to pomeni, da mi bo nuhalno in ali morfologijo še vedno po vsej verjetnosti delala moja dosedanja ginekologinja, ker to pač ona počne za večina pacientk ginekološkega oddelka v zdravstvenem domu.
Drugače pa imam vso pravico zamenjati ginekologinjo - potem pa menjaj, če moreš. [sm=smiley19.gif]
Sem jezna in razočarana, ker mi očitno nebo preostalo drugega, kot, da še naprej hodim samoplačniško v Ljubljano z denarjem, ki ga pa tudi nimam na pretek, oziroma bi ga lahko porabila za gradnjo stanovanja ali vse stroške povezane z [sm=duda.gif], ki prihaja.
Saj ne da sem škrta, ampak cca 15 evrov za betaHCG, pa 50 za ultrazvok, pa najmanj 10 vsakič za bencin, pa se kaj kmalu nabere za en otroški voziček.
Je mogoče tukaj še kakšna Dolenjka? In če bi bila tako prijazna, da mi pove h komu hodi, če je zadovoljna in na kakšen način je dosegla, da so jo vzeli?

Žabinčica -> RE: Novembrke 2015 (26.3.2015 14:19:18)

Chocolatecake, a imate tam pri vas kakšno zasebno gin., ki dela na koncesijo? To bi ti potem bila možna varianta...

Saj jaz bi tudi znala imet pestro z mojim gin., ki je sicer vredu-predvsem mi je všeč, ker je dokaj skuliran in ne pretirava, čeprav je malo redko beseden (to me malce moti, ampak ok); je pa zdaj tudi direktor ZD, in sem videla da ima ambulanto samo še 2x na teden; ostalo ga nadomeščajo drugi...tako da bi znalo pestro bit, ko te med nosečnostjo gledajo še 4 druge gin. Je bil direktor že v moji 2.nos, ampak takrat je še malo več delal; no upam da me bo večinoma on vodil...ali pa da bo zamenjava vsaj dobra gin....

aprilcica -> RE: Novembrke 2015 (26.3.2015 14:58:17)

Bojana39, h komu v Postojno pa vi hodite, če smem vprašat? Ste zadovoljni?

chocolatecake -> RE: Novembrke 2015 (26.3.2015 15:27:55)

Žabinčica v Novem mestu žal ne, edini na koncesijo je v Krškem, a je baje tudi polno zaseden. Vse ostalo je pa veliko predaleč, da bi se splačalo vozit, oziroma potem že ni razlike, če grem tja ali pa v Ljubljano. Oboje mi vzame dobro uro časa. Res mi je zelo žal za splošno bolnišnico, ker njihove ginekologe kar pohvalijo in bi se tam počutila veliko v boljših rokah.

Compass -> RE: Novembrke 2015 (26.3.2015 16:05:38)

chocolatecake o škoda.. no upam, da te mogoče vsaj tista vzame.. je pa kr problem s temi G ane.. Meni je tudi pomembno to, da ga imam v bližini, čeprav me moti to, da recimo dela samo 2x na teden.. če je kaj nujnega ne vem kam moraš potem?!

Sem pa ravno prej videla novico Postojna in evo, take reči mene skrbijo.. Kaj če te zafrknejo ti pa še veš ne.. [sm=zmeden.gif]

Pri nas še kar lije in zdej se z malim malo crkljava in gledava risanke.. ga bo treba pol s kakšno drugo stvarjo še zamotit.. [sm=smiley1.gif]

NeziPezi -> RE: Novembrke 2015 (26.3.2015 19:08:35)

Hojla!Evo jst se javljam po parih dneh, ker sem imela knedla bolanega doma t pol ni kej velik cajta za računalo. Hvala bogu gre pr teh malih dost hitr na boljše tko da smo že mim...u'pam da na poti ni še ker od naju z mojim kej fasu [sm=smiley36.gif].
Počutje za enkrat je nespremenjeno, se pravi da nč ne vem da se mi kej tm spodej dogaja tko da to mi je kr cool.
Sm pa brala vse te vaše težave z ginekologi in je res prou smotano to da se ne da nič zmenit. Chocolatecake moj ginekolog je privat ampak ima koncesijo in še vedno jemlje nove pacientke ampak je na žalost v Lj kar pa najbrš za tebe ne pride v upoštev, ampak če te zanima ti lahko posredujem podatke. Je mogoče tut mal bl redkobeseden ampak če se recimo ustrašiš pa rabiš pregled te vedno vzamejo tko da to res nikol ni bil problem, usaj pri meni ne pa sm mela kr neki težavic z mojo miško [sm=jezicek.gif].
Skratka bejbike upam da vas slabosti minejo, ker jst bi kr umrla če bi mi blo skos slabo tko da fulll sočustvujem z vami. Sm pa tut jst ena izmed tistih, k je ob 8:00 že mrtva pa me TV gleda nazaj, tko da ne se sekerat jst pač ne morem utrujenosti kazat že ob petih popoldne ker nimam časa ker mam enga mejhnga zmaja skos na pogonu pa niti ni časa mislt da si utrujen [sm=jezicek.gif]. Sej bo minil boste vidle.
Skratka imejte se skrajno pa se kmalu še kej tipkamo.
En lep pozdravček od mene [sm=smiley36.gif]....NeziPezi

chocolatecake -> RE: Novembrke 2015 (26.3.2015 19:55:58)

Kot sem pričakovala me je omenjena ginekologinja, ki edina še sprejema pacientke oz njena medicinska sestra odslovila takoj, ko sem povedala od koga bi se želela premestiti k njim.
Jutri bom poklicala še v Brežice, to je še edino upanje, ki mi ostane, ampak nevem, če me bodo želeli sprejeti, ker ne spadam pod njihovo okrožje, odvisno koliko imajo svojih pacientk.
Brežice so mi še vedno precej bližje kot Ljubljana, če odpade tudi to, se bom šla pa verjetno malo skregat do kakšnega višjega pristojnega za te zadeve. Če imam pravico do menjave ginekologa si te pravice nebom pustila kar tako vzeti.

witch -> RE: Novembrke 2015 (26.3.2015 21:15:48)

Živjo punce [sm=smiley1.gif]

Jaz se pa tako srhljivo dobro počutim da me včasih prav zaskrbi če je to res to. V prvi nosečnosti sem se v tem času že slabše počutila, trebuh težek, utrujena. Zdaj pa nič. Tu in tam me špika v jajčniki, joške so recimo boleče to pa je to. Komaj čakam da mine ta teden in imam pregled. Čisto možno je, da ob malem navihančku nimam niti časa razmišljati o slabosti, nosečnosti... Upam da bo vse ok.

chocolatecake -> RE: Novembrke 2015 (27.3.2015 8:22:34)

witch pravijo, da je vsaka nosečnost poglavje zase, mogoče pa prvič nekatere malo močneje občutimo znake in simptome, ali pa tudi ne ljudje smo si različni.
Ja sem danes naletela na prijazno medicinsko sestro in končno mi je uspelo zamenjat ginekologinjo za tisto, ki sem jo želela. Sem zelo zelo vesela.

Neza007 -> RE: Novembrke 2015 (27.3.2015 8:45:28)

IZVIRNO SPOROČILO: witch

Živjo punce [sm=smiley1.gif]

Jaz se pa tako srhljivo dobro počutim da me včasih prav zaskrbi če je to res to. V prvi nosečnosti sem se v tem času že slabše počutila, trebuh težek, utrujena. Zdaj pa nič. Tu in tam me špika v jajčniki, joške so recimo boleče to pa je to. Komaj čakam da mine ta teden in imam pregled. Čisto možno je, da ob malem navihančku nimam niti časa razmišljati o slabosti, nosečnosti... Upam da bo vse ok.

Hej ej jst isto razmišljam ali sem sploh noseča? ;) Ok prsa so se mi reeees drastično povečala, je reku fant da zej so pa že konkretna ;). Pa dons sm spet testek naredila in se je res v sekundi močno obarvalo, to mi je tk fajn gledat ;). Pa prejšnji teden sem ponovila CB in je že pisalo 2-3 teden, tko da pikica raste :D. Drgač pa nobenih nevšečnosti, naj tako tudi ostane, ker sm že slišala da ene doživijo kasneje te slabosti.

Čokolatka super, da ti je uspelo zamenjat ginekologinjo [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif], ker če je pa kej pomembno je pa ginekologinja. Jst mam res tako super iz Šk.Loke je ne zamenjam, pa čeprav sem iz Kamnika, se bom rajš kr vozila :). Tko je ne morem prehvalit ;). Upam, da bo ta tvoja nova ista.

slučajnomama -> RE: Novembrke 2015 (27.3.2015 8:58:34)

Dobro jutro vsem mamicam.

Prvič se pridružujem kateremukoli forumu, vendar vas že nekaj tednov berem in sem se odločila, da tudi sama delim svoje (prvo)nosečniške izkušnje.

Noseča sem šele cca 6 tednov, a utrujenost (verjetno ojačana s spomladansko) je tako huda, da se komaj prebijam skozi dan v službi. Danes sem kar na dopustu, da se vsaj malo regeneriram. Poleg dela namreč tudi redno študiram (čeprav imam čez 30 let) in smo ravno v izpitnem obdobju, tako da je obremenitev toliko večja.

Drugače sem zelo aktivna in "uživam" v delu in v študiju, ta prezaposlenost me celo osrečuje. Tako, da mi je zdaj precej neprijetno, in me skrbi, da se bo to predolgo vleklo..

Ima katera kakšen nasvet?

Lep dan želim [sm=smiley1.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>