|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2015
9.9.2015 14:30:42   
Žabinčica
IZVIRNO SPOROČILO: brina_s
Žabinčica ja, počasi sestavljamo stvari skupaj. Še vedno čakam na primerno komodo (t.j. primerna cena za velikost ki si jo želim) :) na bolhi....ali kje drugje,... pa kar nimam sreče, cunjic sem nekaj že nabrala na kup...

Nabavila sem pa samo malo:
- mazilo za ritko
- mandljevo olje
- blazinice za dojenje
- vložke

Dude nisem kupovala, ker je itak v paketku pikapolonice, flaški se bom poskusila zaenkrat izognit, tako da je sploh nisem kupila :)

ja, csd... s porodniško ti neznam nič pomagat, lahko ti samo, kaj ti pripada od pomoči oz. kaj je na voljo, to mi je na csd lepo razložila....kako pa je z očetovskim dopustom katera ve?

Imena sva za oba spola, kljub temu da veva da bo punčka izbrala takoj po morfologiji ko sva sedela na kavici :) upam da nas ne preseneti fantek ? :D

Jaz se še iz prve nosečnosti spomnim da sem rabila alkohol za popek, pa fiziološko, pa kašno milo/gel za umivanje dojenčka, palčke za ušesa. Pa vatice in krpice, brisačke, previjalne podloge, vlažne robčke. Za mene še mazilo za bradavice, mrežaste hlačke (so veliko bolj prijazne kot navadne za po porodu) + to kar si ti napisala. Za mene sem imela še nastavke za dojenje; v prvo sem jih potrebovala mali se ni dojil brez; v drugo tudi kupila pa jih nisem rabila (zdaj pa ne vem ali jih naj preventivno pripravim). Flaško in male mlečne formule sem imela tudi ponavadi preventivno pripravljene, da ne bi bilo treba sredi noči skakat in kupovat; čeprav jih potem tudi nisem rabila. Obakrat je dojenje steklo, no v prvo sva se sicer sinom namučila, a je potem šlo; v drugo s hčero je šlo takoj, je zelo lepo jedla. Kakšnega pametnega nasveta razen da se doji čim pogosteje in po povpraševanju otroka, tudi iz obeh, nimam. Pa vztrajat je treba, včasih ne gre takoj. Saj pravi meni so tudi v prvo pomagali nastavki, je mali lažje vlekel, potem kasneje pa je šlo tudi brez. Napišem če se še kaj spomnim.

Še kaj, potrebujemo sem kaj pozabila? Kakšen paket pa ima Pikapolonica? To bi jaz tudi imela... aja, pa bc vem da ima neke popuste če se včlaniš v klub za nosečnice. Je še kje kaj podobnega?

Ja saj, na csd sem jaz tudi nekaj spraševala, samo je bila skopa z info. Kaj ti pripada pa od pomoči? Vem da dobiš še paket ob rojstvu (denar-to mi je dala napačen info da urejam po rojstvu; v bistvu ga lahko urejam že hkrati s porodniško-čeprav ne vem če še vsem pripada), vsaj takrat je bilo tako. Pa občina ponavadi kaj da ob rojstvu. Še kaj drugega? Za očetovskega mislim da se da vloga ob rojstvu, koristi lahko 2 tedna dopusta (skupaj ali pa po delih), drugo se v bistvu ne spomnim user posted image . Pa menda je dobil tudi ob porodu kak dan, ampak zdaj res več točno ne vem...zato me zanima če katera druga kaj več ve.

(odgovor članu brina_s)
Neposredna povezava do sporočila: 876
9.9.2015 15:18:44   
brina_s
Ja, še alkohol, itak :) mila ne bom uporabljala, sem preveč natur naravnana, se mi kar smili to malo bitjece da bi ga takoj napacala s kemijo... tudi vlažilnih robčkov se bom vsaj doma upam da uspešno uspela izogibat :)

V pikapolonico se včlaniš kot nosečka in dobiš vsak torek -10% ob nakupih popusta, eno kremico za dojenčke, duda, blazinice za dojenje, nogavičke za novorojenčka, ziher sem kej pozabla. tko,... simpatičen mini paketek :)
pa v dm se splača so kupončki da se malo prišpara, muller ma za mene bolj malo popustov, bc ti pošilja na dom in mejl aktualne akcije, ampak nič posebnega :)

za pomoč ti še pišem, zdele me že malo čas preganja :)

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 877
9.9.2015 15:37:23   
Žabinčica
Ok, super hvala za odogvor :). Bom se potem še v pikapolonici oglasila :), pa v Mullerju. DM sem se včlanila, samo se mi tudi zdijo bolj skopi oz. so včasih imeli več ali vsaj meni boljše.

Vlažne robčke imam jaz tudi za zunaj; za doma pa vatico in vodo. Sem zdaj sicer našla tudi nek seznam na pikapolonici...pa saj se bom počasi spomnila vse. Ne bi si mislila, med prvo in drugo nosečnostjo se mi zdi sem še vse imela bolj v glavi, zdaj pa kot da je res že ne vem koliko let od tega user posted image .

Aha, pa da vprašam še glede FB skupine-to se še lahko pridružim ali kako je s tem?

(odgovor članu brina_s)
Neposredna povezava do sporočila: 878
10.9.2015 8:58:31   
NeziPezi
Hoj!

Jst skos hodim smle gledat če smo že kej bolj aktivne tko da res upam da se bo tema rzživela, ker jst ne bom ušla na FB, ker ga niti nimam user posted image .
In ja brina_s te čist razumem kako je. Jst bi rabla eno lopatko k bi me sama prestaula iz enega boka na drugega, pa mi je to zdej full neugodno ker v prvi nosečnosti tega sploh nisem mela in mi je zdej čist odveč. No ja pa sej bo minilo pravijo. Čew me bo sam tolkle bolel je še dobr, ko kakšno drugo berem ko ma še hujše težave kot jst, sm jst še kr v redu.
Kar pa se ostalega tiče...kaj nej rečem jst nekih posebnih težavic nimam zato pa niti ne vem kaj nej pišem in se vsake toliko pofočkam da veste da sem vam zvesta tukaj user posted image .
Glede priprav smo mi nekako v nizkem štartu, ker imamo od tamalega vse že od prej. Dokupila sem samo kozmetiko ozeroma še ene par stvari mi manjka kot recimo dudke, pa ena škatla mleka ker vprašanje če bom mela takoj naval mleka sama ker ga pri tamalem tut nisem mela tko da bomo mel za vsak slučaj doma rezervo da ne bo beba lačna. Pa plenice k pa itak to lohk še proti koncu kupim. Zdej me bl čaka da zvlečem cotke vn pa da jih preperem pa tko naprej ker naš knedel je bil prvi vnukec v družini in je cot tolk da se vn ne vidim tko da to bom počas začela delat...no ja pa sej mamo še neki časa, razn če me ne bo dečva prehitela glede na to da mam rok zelo na začetk novembra in bom kr oktobrka ratala he he. Ampak bom kr tukej ostala ker sem celo nosečnost spremlala tole skupino in jo bom tudi do konca...sej lahko pa tut prenosim ker sem prvič tudi user posted image .
Skratka upam da se nam bo še kašna pridružila pa da res tale tema pred koncem še malo zaživi. Dršte se, smo že skoraj pred ciljno črto.
Pozdravčki.....NeziPezi

Neposredna povezava do sporočila: 879
10.9.2015 14:04:52   
brina_s
Ja Žabinčica sej tut v Mullerju nimajo kaj prida popustov, sama si tam sploh nisem uredila ker vidim da ni nobenega posebnega prihranka. Tako da bom kar vse v dm kupovala, mi je brezveze hodit v dve trgovini :)

za fb ti tut js ne znam pomagat, ga tudi nimam :) ostajam tukaj :P

Nezipezi, ja, samo da bo dete zdravo, preživim vse, saj je prav hecno da skos nekaj špika in boli. ko me moj vpraša, če sem ok in če me kaj boli, vedno rečem da je vse super. se mi tudi jamrat ne da več :) hihi

bi pa takooo rada že vse oprala in polikala, samo kaj, ko nimam omare kamor bi pospravila, pa imam le še 2 meseca do konca, tok se pa tudi ne mudi, ane? :P

evo:
- pomoč ob rojstvu otroka (csd)
- uredit za otroški dodatek
- urediti očetovski dopust
- starševski dodatek (nevem, to meni pripada ker sem študentka, 1 leto dobivam malo čez 200€/mesec)
- povprašaj za občinsko nagrado - ljubljana mislim da nima nič če se prav spomnim, medtem ko imajo ene občine tudi po 1000 eur - norooo :)

jst sm si vse sprintala in izpolnila, da bo moj šel po rojstvu otroka in samo oddal. razen priznanje očetovstva bova šla zrihtat zdaj v kratkem na upravno enoto (lahko tudi na csd).

(odgovor članu NeziPezi)
Neposredna povezava do sporočila: 880
10.9.2015 15:37:51   
Žabinčica
IZVIRNO SPOROČILO: NeziPezi
Kar pa se ostalega tiče...kaj nej rečem jst nekih posebnih težavic nimam zato pa niti ne vem kaj nej pišem in se vsake toliko pofočkam da veste da sem vam zvesta tukaj user posted image .
Skratka upam da se nam bo še kašna pridružila pa da res tale tema pred koncem še malo zaživi. Dršte se, smo že skoraj pred ciljno črto.

Saj ni treba pista o težavicah, lahko tudi o lepih stvareh user posted image , bo bolj pestro :). Kaj pa vem jaz kar rada čvekam, samo v tej nosečnosti mi vse tako hitro gre, da čvek sploh na vrsto ne pride. V prejšnji nosečnosti smo smo obdelale kar vse možne teme, od kuhanja, partnerja pa do plenic user posted image , materiala ni zmanjkalo. Sicer pa jaz tudi upam da se še katere pridruži, malo bolj popestro je potem.

Koliko pa je star tvoj otroček; kakšna bo razlika?

evo:
- pomoč ob rojstvu otroka (csd)
- uredit za otroški dodatek
- urediti očetovski dopust
- starševski dodatek (nevem, to meni pripada ker sem študentka, 1 leto dobivam malo čez 200€/mesec)
- povprašaj za občinsko nagrado - ljubljana mislim da nima nič če se prav spomnim, medtem ko imajo ene občine tudi po 1000 eur - norooo :)

Kdaj boš to pomoč urejala (to je menda tisto kar je bil včasih kot paket-si izbiral med denarjem ali opremo, zdaj pa dobiš denar; ker to si lahko tudi pred porodom urejal)? Ali boš vložila vse skupaj po porodu? Naša občina ima ta dodatek-to vem in še velja, samo je med tistimi, ki dajo najmanj (EUR 100), ampak ok. Vsaj nekaj je....

Danes bila v Mullerju, res ni nevem kakšnih popustov v tisti knjižici, pa dobro, mogoče ob kakšni priliki kak bon le prav pride.

Od kod pa sta vidve oz. kje bosta rodili že vesta? Epiduralna ali brez, že razmišljata kaj o tem? Mene že malo grabi....pa razmišljam celo če bi šla v materinsko šolo, zadnjo sem 6 let nazaj skozi dala (pri ta večjem, pri hčeri se potem nisem odločila da bi šla)-kaj pa vem mogoče mi pride kaj prav, kakšna nova informacija...user posted image .

(odgovor članu brina_s)
Neposredna povezava do sporočila: 881
10.9.2015 16:25:10   
aspera
Drugače sem septemberka, ampak se samo toliko oglašam, da povem, da ta pomoč od CSD-ja po novem ne pridpada vsem, ampak gledajo dohodek od obeh in se kar hitro preseže mejo za to pomoč.
Drugače pa srečno vsem do konca user posted image , jaz že komaj čakam, da se kaj začne dogajat, da pičiva za porodnišnico user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 882
10.9.2015 18:00:56   
Naima.
Zdravo!

Jaz sem tudi nova na forumu, čisto na koncu novembra pričakujem prvega user posted image Nisem ravno navajena sodelovat na forumu, ampak ker vas rada prebiram, sem se odločila, da se vam pridružim.
Na srečno nimam nobenih posebnih težav, razen križ me matra in občasno ponoči bolečine v kolku... če bo samo to, se ne pritožujemuser posted image
Trenutno se najbolj obremenjujem z nakupi, kaj vse rabim, kaj lahko počaka ... sploh oblačila mi niso čisto jasna ... kaj vse sploh rabiuser posted image

pozdrav

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 883
10.9.2015 18:16:31   
NeziPezi
Ja Žabinčica to maš pa tut res da ni treba pisat sam o težavicah, ampak velikokrat ženske rade pojamramo ko nam je tkole težko in vem da so ene prou boge v nosečnostih tko da se veliko potem bere o tem.
Drugače je pa moj knedel star tri leta tko da ob rojstvu jih bo mel že kr tri pa pol. Sva z mojim mal cincala al bi mela še enga al ne ker sm jst še vedno brezposlna in je to potem kr mal težko. Vsi vemo kakšni so stroški z otroci, pa mogoče na začetku niti ne ampak kasneje je pa lahko kar zalogaj, zato bo pa mal večja razlika ker sm jst zdej še delala prek sp-ja pa je to bl tko srednja žalost ampak bolš kt kamen u hrbet.
No pa sej potem tut babice kr nekaj pomagajo pa se človek kar znajde pa preskrbi svoje zakladke user posted image .
Drugače sem pa jst prvega otročka rodila v Celju. Kljub dolgemu porodu, lahko rečem da mi je ostala pozitivna izkušnja. Drugega bom pa zdej ko smo se preselili rodila kar v Ljubljani, ker mi je to najbližje pa tko bom najmanj komplicirala zarad mojega, da se mu ne bo treba še km daleč vozit. Kako pa bo v Ljubljanski porodnišnici pa se bom pustila presenetiti user posted image . Za enkat še ne razmišljam o porodu, mi je še tko daleč, ampak po drugi strani bo pa to tut zelo kmal okol prišlo. Ampak za enkat sem rekla da bom šla brez epiduralne. Sej zdej je baje to zastojn pa jo lahko še vedno vzameš če se premisliš...al mam jst to napačne informacije?
Drugače pa Naima dobrodošla med nami in res upam da bomo pa zdej res začvekale tole temo he he.
Imejte se, pozdravček....NeziPezi

(odgovor članu Naima.)
Neposredna povezava do sporočila: 884
14.9.2015 19:36:55   
Naima.
Punce kako ste kaj?
Jaz sem se lotila malo nakupovanja oblacil. Sem kupila par pajackov st 62, bodi, nogavicke in debelejsi pajac. Sploh ne vem koliko cesa naj nabavim. Aja pa par pralnih plenick sem tudi narocila ... mam namen uporabljat pralne ... bomo vidli kako bo slo. Zaenkrat jih bom vzela le enih 5 in ce bom zadovoljna, jih se dokupim.
Ve boste vse uporabljale navadne?
Prejsnji dan sem brala kako naj bi bilo oh in sploh dobro, ce se ze sedaj pogovarjas z otrockomuser posted image ... pa mi je tako cudno nekaj cebljat z njimuser posted image . Se ze kaj pogovarjate z njimi?
Se to me zanima, ve katera kako je z dopustom, lahko letosnjega se porabis do decembra 2016?

(odgovor članu NeziPezi)
Neposredna povezava do sporočila: 885
16.9.2015 12:30:09   
brina_s
Žabinčica, pomojem bom vse po rojstvu da ne hodim petkrat tja. Komplicirajo pa res na polno, ene stvari pred rojstvom, ene potem.... najlažje bi bilo itak vse pred.

Ja Muller nič posebnega ne da, je res bolj švoh. Zato sem ga kar spustila :)

Rodila bom v Lj, najbližje, pa tudi če se kaj zakomplicira vedno pošiljajo v Lj, nevem zakaj bi torej drugam hodila :) in ja, ultiva mi je zdaj neki znana, epiduralne si res ne želim..... Nezipezi, je zastonj, itak :) v Lj jo majo mislim da tudi skos na voljo....
Šole za starše jaz na tvojem mestu nebi skoz dajala, prepusti se dogajanju, zdaj ti je itak vse jasno že :) če pa še kaj slišiš pa je včasih bolje da ne.... :)

Naima, jaz imam po 5 bodijev na preklop, kake 4 majčke tiste ki se zavežejo ob strani, enih 6 stopalk in 3 bodije ta tople za spančkat.. pol pa itak še milijon enih oblekic za čes iiii :) imam pa tudi št. 50, 56... :)

Ok, punce, kaj se to dogaja, jaz nič ne spim ??? Vse slišim kaj se dogaja okrog mene, zaspim šele okrog dveh zjutraj, do takrat se premetavam v postelji, potem ob ene šestih zjutraj nekako trdno zaspim tja do devete ure....se še kateri to dogaja? pa čez dan sem kar aktivna tako da ravno spočita se ne uležem, no...zmatrana pa tudi ne kaj preveč :)

(odgovor članu Naima.)
Neposredna povezava do sporočila: 886
17.9.2015 12:55:15   
Jamas

Draga Naima, tudi meni se zdi tudi malo čudno pogovarjat s trebuhom :) za dopust je pa fajn da ga izkoristiš še letos, ker naslednje leto ko se boš vrnila v službo ti itak pripada novi, kar pomeni da boš novembra drugo leto imela cca.20 dni dopusta, ki ga izkoristiš do junija 2017. Načeloma se ga da tudi prenest v naslednje leto, kar letos ne boš pokoristila ampak je odvisno od posamezne firme.

Punce me pa zanima vaše mnenje o tej postelji http://www.trgovina-junior.si/cs/Pohištvo-Lorelli/?cat=113&subcat2=120. Meni se zdi super, da je uporabna dlje časa in se mi za 300€ ne zdi draga, glede na to da je kos pohištva ki bo uporaben več let. Kot pa vidim in berem, se ravno ne odloča veliko ljudi za tako posteljco.
Za voziček pa se bomo najverjetneje odločili za Camarelo carera 3v1, pozna katera? še sprejemam + in -, dokler še ni naročen :)
pa tudi me zanima, koliko "komplicirate" pri jajčkah/avtosedežih. Eni prisegajo predvsem na firmo maxi cosi, jaz pa mislim da tudi v jajčki, ki pride zraven vozička je dovolj varen in drugače jih ne bi smeli sploh prodajati?

Uf, sem se razpisala :)

(odgovor članu Naima.)
Neposredna povezava do sporočila: 887
18.9.2015 6:29:03   
Naima.
Jamas, hvala za info. Tudi jaz sem študirala nekaj podobnega, da ko se vrnem nazaj v službo bo tega dopusta veliko. Bom verjetno res stari dopust porabila letos. Posteljica, ki si jo prilepila je ok, samo ne vem ... do takrat, ko bo otrok rabil pisalno mizo je še dolgo, vmes se še marsikaj spremeni - lahko da ti ne bo več všeč.
Brina ... tudi jaz imam občasno probleme s spanjem. Zvečer težko zaspim, tudi če sem čisto izmučena... pa drugače nikoli nisem težav s tem.

(odgovor članu Jamas)
Neposredna povezava do sporočila: 888
21.9.2015 8:50:29   
NeziPezi
Hojla sonosečke!

Da se jst spet malo javim. Še en vikend je za nami. Jst sm napolnila polnih 35. tednov. Sploh ne vem kdaj se mi je to obrnilo tko da zdej pa smo res tik pred finišem. Naslednji teden imam spet pregled, potem pa bomo vidl na kolk pogosto me bo tale moj ginekolog naročeval. Počutje je načeloma bp, mal me na momente trebuh okoli popka špika ker mi zatrdeva, ampak se mi je to pojavljalo tudi v prvi nosečnosti tko da se neki preveč ne obremenjujem s tem. Sej bo minilo...usaj tko pravijo user posted image . Počasi se bom zdej lotila še priprave vseh stvari za bebico, da nas slučajno ne bo prehitela, ker kar nekako odlašam pa si rečem da imam še veliko časa ampak vem da se potem zadnji mesec še posebej hitro obrne pa si tam user posted image .
Upam da ste ostale vse ok in pa da ste že vse kokrtolk prištimane in pa da se boste še kaj tukaj pofočkale da skupaj preživimo še zadnje tedne.
Cartajte se, božajte tudi in pa pišite kaj.
Pozdravček....NeziPezi

(odgovor članu Naima.)
Neposredna povezava do sporočila: 889
25.9.2015 9:03:03   
NeziPezi
Pozdravljene!

Jst še kr tuki binglam tko da sm se odločla da ostajam do konca pa če sama sebi pišem he he user posted image . Skratka sem dopolnila 36. teden in v torek naslednji teden je pregled, potem pa bom vidla kako me bo ginekolog naročeval naprej. Najbrš bolj pogosto kot na en mesec, ker smo že pri koncu. Res se je hitro obrnilo, še sploh tale mesec k sm misnla da se mi bo fulll vleku pa se mi zdi da ga je blo tik tak konec. Morem rečt da tele moje kosti še vedno kar bolijo. Zdej je kakšen dan boljš kašen pa tolk slabš da mi pol trebuh še tolk bolj zatrdeva, ampak mi pa sprehodi kljub bolečinam kr pomagajo. Tega sicer ne razumem ampak važn da funkcionera user posted image . Res upam da se bo še kšna tukile pofočkala zdej ko se bojo počasi porodniške začele pa da bo tema oživela. Jst bom za vikend najbrš začela cotke skupi spraulat ker če jih ne bom me bo pa res pupa prej prehitela. No ja pa sej mi k smo v drugo je to hitr narjen pa zrihtan, tko da jst res sam še čakam da rodim in je to to user posted image .
Skratka javite se kaj da še kaj predebatiramo kar je treba pa da nam ne bo dolgčas user posted image . Božajte bušije.
Pozdravček.....NeziPezi

(odgovor članu NeziPezi)
Neposredna povezava do sporočila: 890
29.9.2015 14:01:08   
Žabinčica
Hej, hej...

Jaz sem še tudi tukaj; vas redno spremljam, samo k pisanju se ne spravim prav user posted image . Zdaj sem pa itak vse že pozabila kaj je za pokomentirat, ker sem vas dokaj sproti brala user posted image .

NeziPezi 36 teden že? Uf...ta zadnji mesec pa bo res minil kot šus. Torej začneš zdaj s porodniško? Stvari že pripravljene? Si potem čist na začetku novembra in boš med tistimi prvim; boš odprla sezoono novembrk user posted image .

Jaz sem ta teden šele dopolnila 32. teden...Tako da še dobra dva meseca; pa še rodila sem vedno v 41., tako da računam bolj na decembrčka kot novembrčka user posted image .

Meni so sprehodi tudi super in tako vsaj še nekaj za kondicijo naredimo, malo je pa treba, da bomo med in po porodu fit user posted image .

No, jaz sem pregledala stvari od prej, malo reda naredila; nekaj malenkosti bo treba dokupit, naredila tudi seznam kaj mi še manjka. Zdaj čez vikend smo tudi naši punčki posatvili novo omaro, je imela v sobi še predalnik (tisti, ki se lahko potem naredi v previjalno), ki ga bomo zdaj rabili. Tako da zdaj že čaka v spalnici. Dokupit bo sicer treba tisto previjalno blazino oz. prevleko.

Potem pa si počasi (verjetno naslednji teden) začnem urejat papirje za porodniško.

Aja, ste se pogovarjale tudi glede velikosti oblačilc. Jaz imam pripravljeno večinoma št. 56. Za začetek tudi nekaj malega 50, ker 62 pride potem po kakšnem mesecu, dveh bolj v uporabo-vsaj moja izkušnja. Me namreč moti da na dojenčku vse visi; pa moja nista bila ravno mala (sin 3620, hčera 3100) in sta tudi oba v prvem mesecu pridobila več kot 1 kg; pa sta te št. nosila na začetku. So pa velikosti odvisne tudi od firme do firme; H&M zna imeti malo večje št., Okaidi/Obabay malo manjše, itd. Kar mi je bilo pa tudi zanimivo; je pa naša punca bila seveda bolj ritasta in bokasta, tako da smo pri njej dosti hitreje št. pleničk menjavali kot pri sinu.

Voziček imam jaz še od prej; bomo najbrž pri tem ostali, čeprav me ful mika nov-ampak najbrž nima pravega smisla. Imam Mutsy-ja; če bi kupovala zdaj bi se ponovno odločila za Mutsyja; za nov model, ker mi je res top voziček. Lupinico imamo Maxi Cosi; tudi že od prvega (je tudi kompatibilna z vozičkom, če imaš adapterje). Posteljico imamo tisto za jogi 120x60; meni je vredu, ker itak imam na začetku dojenčka v splanici zraven in mi je tako bolj priročno da je kar ta.

Pa še glede rabljenih stvari; osebno nisem prevelik pristaš; sploh če je želja po dveh ali več otrocih se lahko potem itak vse novo kupljeno še naprej uporabi. Jaz imam kompletno vso opremo še od prvega-od previjalne, posteljice, jogija, lupinice, vozička, banice, stolčka, itd., takrat je bilo vse novo in kvalitetno kupljeno in še vedno je vse v super formi (čakamo pa 3 user posted image ), tako da to potem začetno ceno kar odtehta. Je pa seveda tudi vse odivisno od želja in trenutne fin.situacije posameznika.

Kdaj pa imate ve pdp? Sicer je menda nekje na začetku še bil seznam; samo itak ni več ravno aktualen....

Se že pripravljate kaj na porod? Berete kaj ali masirate presredek ali kaj takšnega? Razmišlja katera o akupunkuturi? Meni zadnje dni gre vse po to glavi; čeprav dva meseca ni tako malo, se mi vseeno zdi da bodo minili bliskovito in bo že čas za porodnišnico...

(odgovor članu NeziPezi)
Neposredna povezava do sporočila: 891
29.9.2015 14:15:57   
brina_s
Zakooon, resno postaja, jst sm tko vesela. Pdp mam 19.nov.
Ja se strinjam da je fajn novo met, no al pa vsaj zeloooo dobro ohranjeno rabljeno. Cunjice kupujem vecinoma rabljene ampak dobro ohranjene, tiste ta fletne. Bodije, mako majcke itd pa sem kupila nove....
Mene pa dajejo bolexine kot pri menstruaciji, sicer ne tako mocne, ampak vseeno neprijetne. Sem pa 33t.... Tko da mi kr pase malo pocit. Sicer pa vsak 2.dan sprehod 1h po razgibanem terenu, z nosecniskim tempom seveda. Ohranjate kaj kondicijo?

Joj s presredkom se mi neda ukvarjat, samo mazem busija k je itak ves srbec :D pa malinove liste mam iz sticne-samostana... To bi loh ze zacela pit hmmmm.... :) ("a je res ze tok blizu dan d"??) :)

Neposredna povezava do sporočila: 892
29.9.2015 19:01:19   
Žabinčica
Mene pa dajejo bolexine kot pri menstruaciji, sicer ne tako mocne, ampak vseeno neprijetne. Sem pa 33t.... Tko da mi kr pase malo pocit. Sicer pa vsak 2.dan sprehod 1h po razgibanem terenu, z nosecniskim tempom seveda. Ohranjate kaj kondicijo?

Joj s presredkom se mi neda ukvarjat, samo mazem busija k je itak ves srbec :D pa malinove liste mam iz sticne-samostana... To bi loh ze zacela pit hmmmm.... :) ("a je res ze tok blizu dan d"??) :)

Ja, tole z bolečinami pa res ni fajn. Zgleda se telo že pripravlja, najbrž od tod vse skupaj. No, pa saj par tednov še, potem pa si itak že v "nizkem" štartu.

Malinove liste smo mi tudi za čaj sušili, smo jih sicer malo pozno nabirali, ampak bom jih vseeno pila; upam da le kaj pripomorejo user posted image . Presredek meni obakrat niso rezali, v prvo sem ga redno mazala (čeprav ne toliko masirala kot po navodilih), drugič sem bila malo manj vestna; ampak bi rada tokrat tudi brez rezenja skozi prišla...

Jaz sem drugače vredu, dete vesto brca user posted image ; edino kar imam malo težav, da mi včasih kar sape zmanjka in težko diham; pa občasno mi srce ful nabija (to mi ni ravno fino; utrip imam kar precejšenj), pritisk je tudi prej višji kot nižji, čeprav je še v meji...

Ja...je že tako blizu dan "D"...user posted image ... Moj bi naj bil 29.11. user posted image .

(odgovor članu brina_s)
Neposredna povezava do sporočila: 893
30.9.2015 8:44:00   
NeziPezi
O sonosečke!

Sem vesela da še nekdo vztraja tukej z mano da nimam občutka kokr da se sama pogovarjam user posted image . Torej včeraj je bil za mano pregled. Ja jst sm res prišla do konca, skorej. To pomeni da grem lahko rodit danes ali pa jutri. Pregled je bil krajši, dala sem vodo, ki je bp pa ultrazvok mi je naredil hitro da se je srček pogledal, ki pridno dela in vse je tko kot more bit. Zredila se še vedno nisem nič, kar sem mal povprašala ginekologa kako to in je rekel da enostavno dojenčica vzame tisto kar rabi in pa da gre samo meni to v dobro, glede na to da je dovolj plodovnice in pa da nisem slabokrvna. Tko da jeee bom šla še v minus ko bom rodila user posted image . Pdp se mi je prestavil ker naj bi bila tale naša dečva za en teden večja tko da sedaj sem postala oktoberka ker je datum popravljen na 30.10., ampak bom kar tukaj v tej skupinici ostala ker prvotni datum je bil november tko da mi je tukaj všeč. Moj je pa itak reku da bomo šli rodit na prvi november user posted image , glede na to da sem prvega otročka tudi prenosila.
Dobila sem že napotnico za v porodnišnico in pa za rešilca tko da ja zdej gre pa zares in mi smo kar začeli pripravljati stvari za prihod novega člana. Postlco smo že odkopali in čaka da se sestavi. Tudi previjalna je že prirpravljena tko da bom lahko zdej začela še cotke vn vlečt in jih sortirat da jih preperem in pripravim. Ampak ja pri nas so se priprave že kar pričele.
Tut na porodniško bi odšla, če bi jo mela user posted image . Žal pa sem med tistimi, ki smo brezposelni, ozeroma delam prek avtorske pogodbe in tam ni porodniške tko da bom še polovico oktobra predelala. Še dobr da ni tako delo da bi se matrala zravn ker najbrš potem bi bla res zgodnja porodniška glede na bolečine, ki jih imam v medenici.
Žabinčica te pa razumem glede nabijanja srca, ker se meni tut to dogaja in imam tut sama bolj pritisk na meji kot pa nižjega ampak to je zato ker je obremenitev na telo toliko večja in jst sm tut takoj zadihana ko je treba iti po stopnicah al pa da se morm petkrat prepognit je to zame že plezanje na Everest user posted image . Sej bo minilo, plačujem ceh da sem bolj okrogle narave user posted image .
Skratka naslednji pregled cez en teden potem pa naprej. Se full mal spomnem iz prve nosečnosti kako je blo to na konc pa kaj so ti vse počeli, potem sam vem da hodiš na dva dni na ctg če prenosiš user posted image . Upam da se še katera javi pa da slišimo kako ste še druge "sotrpinke".
Imejte se skrajno in imejte rade svoje bušije.
Pozdravček....NeziPezi

Neposredna povezava do sporočila: 894
1.10.2015 6:31:40   
Naima.
No, da še jaz nekaj napišem user posted image Danes imam pregled, upam da bo vse ok, drugače pa imam pdp 29/11 - isto kot ti, Žabinčica.
Bom pa verjetno vzela teden bolniške + koristila še dopust, ker reees ne zmorem več tempa v službi. Je še katera tako utrujena?

Kako boste rodile? Boste vzele epiduralno? Glede na to, da je to moj prvi otrok, bom šla kar naravno, tudi porodonišnica nima epiduralne, tako da bo kar bouser posted image , me pa zaenkrat ni še čisto nič strah ... bomo vidli, ko bo rok bližjiuser posted image

Javite se kaj!

(odgovor članu NeziPezi)
Neposredna povezava do sporočila: 895
1.10.2015 10:29:34   
Žabinčica
IZVIRNO SPOROČILO: Naima.
Je še katera tako utrujena?

Kako boste rodile? Boste vzele epiduralno? Glede na to, da je to moj prvi otrok, bom šla kar naravno, tudi porodonišnica nima epiduralne, tako da bo kar bouser posted image , me pa zaenkrat ni še čisto nič strah ... bomo vidli, ko bo rok bližjiuser posted image

Utrujenost; zvečer mi se prav paše ulečt ja. Drugače pa imam več energije kot prej, na začetku sem imela kar slabosti in sem bila brez energije user posted image , tako da je zdaj vseeno boljše. Ti pa kar na bolniško/dopust prej če je tako, zakaj pa ne, tisti zadnji mesec potem itak hitro mine.

Jaz si sicer sama prilagajam koliko delam (imam sp), tako da sem si že praktično vzela zdaj prosto, na bolniško nima smisla da grem (oz. si jo itak prvi 1,5 meseca sama plačam, tako da mi v bistvu z finančnega vidika ne pomeni nič; čaprav koliko je to upravičeno-so pa potem druge stvari). Fajn za finance sicer nitiniti malo ni, ampak pri mojem delu in dveh otrocih, pač ne gre več drugače oz. le tu in tam še lahko kaj malo naredim.

Porod; epiduralna-mislim da je to res čisto individualno in fajn oz. prav da vse vsaka po svoji presoji/občutku odloči.
Sama tokrat razmišljam o njej; čeprav je pri nas ni na voljo 24 ur, ampak samo dop. (oz. mislim da nekje do 15,16). Bi pa morala it potem menda na pogovor z anisteziologom; vsaj včasih je bilo tako. Sicer še nisem sigurna kaj naj...Prvih 2x rodila brez, ampak nekako mi ni več skozi vse to user posted image . V bistvu bi porod kar preskočila če bi se dalo user posted image . Ampak ok, pri meni je bilo malo drugače, meni so oba poroda sprožili, posledično se je vleklo, ker še ni bilo nič pripravljeno in dovolj zrelo (čeprav je obakrat bilo na pdp oz. že po njem) in sem bila obakrat v porodni po skoraj cel dan, pa mi nekako ni še 1x skozi to oz. na tak način. Verjetno je vseeno drugače, če se porod sam od sebe začne... Malo tudi razmišljam o alternativah-kot so akupunktura, homeopatija, ampak to bi bilo se tudi treba počasi odločit, če ja; ker je fajn vse to nekaj prej začet. A od vas se je katera zanimala kaj o tem? Pa psihično se bo treba malo pripravit, ja....

Naima vso srečo na pregledu, pa poročaj kako je bilo.

Nič, je že pozno, hitim po enih opravkih; oglasite se še ostale kaj user posted image .

(odgovor članu Naima.)
Neposredna povezava do sporočila: 896
2.10.2015 8:33:57   
NeziPezi
Hoj!

Evo moj 37. teden je tukaj prav danes in ja men se zdi da se mi tko hitr tele tedni obračajo da kr groza. Kar se tiče poroda sem se odločla da bomšla se v drugo kar po naravni poti brez dodatkov. Prvič sicer nisem imela nič na voljo, ker sem rodila v Celju in tam pri prvorodkah zelo poudarjajo naravni porod tko da če nisi mel zmenjeno v naprej epiduralne nisi dobil nič za lajšanje tko da če sem takrat zdržala upam da bom tudi v drugo, pa porod ni bil kratek. Sej zdej sem izvedela da v Ljubljani imaš skos na voljo epiduralno če se vmes premisliš pa če je prehudo tko da še vedno imam možnost v drugo potem vzeti pomoč. Probam se čim manj obremenjevati s temi mislimi ker vem da dan "D" bo prišel in treba bo spelat do konca tko da bom se ukvarjala s tem takrat ko se bo začelo user posted image . Tudi vsem ostalim želim velik poguma in nič strahu. Sej vemo za kaj se borimo user posted image .
Ja jst sm tut cotke že zacela prati tko da bo vse pripravljeno pa da me kej slučajno ne prehiti, mam pa tut kšne bodije št. 62, ampak je tut velka večina 56 tko da mislim da sploh nič ne bom dokupovala, sam še tetra plenice pa je to to pri nas.
Vikend je pred nami tko da tiste , ki ste utrujene kar počivajte ker meni to tudi pomaga kadar se lahko uležem in počivam. Imejte se skrajno pa se tipkamo.
Pozdravček....NeziPezi

Neposredna povezava do sporočila: 897
4.10.2015 19:31:47   
Naima.

NeziPezi - ti si pa že skoraj na cilju - boš med prvimi otvorila novembrkeuser posted image Me veseli, da je bila tvoja izkušnja s prvim porodom lepa, torej se da zdržati in te ni prestrašilo, da poskusiš še enkrat - superuser posted image

Mene same bolečine niti ni strah, bojim se da bi se samo kaj zapletlo in bilo potem z otrokom kaj narobeuser posted image . Ampak zaenkrat sem kar pozitivna, da bo vse ok ...

V četrtek sem imela pregled in ginekologinja pravi, da je vse ok - kot mora bitiuser posted image So mi pa prvič delali ctg in mi je bilo prou lepo tistih 20 minut poslušat srček mojga pajkcauser posted image Ko ga je na ultrazvoku še zmerila, je rekla da je bolj suh in dolguser posted image , ampak da je to vse po "jusu" in so dojenčki pač različnih meruser posted image

Delam tudi samo še naslednji teden, potem grem za 1 teden na bolniško in še pokoristim 14 dni dopusta - že komaj čakam, da se mi tempo malo umiri, ker ta september je bil preveč natrpan. Mi pa tudi meni teli tedni kar bežijo, se mi zdi da bo takooo hmalu tu dan Duser posted image

A je katera, ki že imate otroke, uporabljala te slinge/kengurujčke/nosilke? Mene to zelo mika, pa ne vem kaj kupiti, bi pa rada nekaj kar bi lahko uporabljala že takoj pri novorojenčku. Fajn mi je, ker ga imaš vedno pri sebi pa še roke imaš proste.

(odgovor članu NeziPezi)
Neposredna povezava do sporočila: 898
7.10.2015 11:56:44   
NeziPezi
Hej hoj!

Evo mene iz ponovnega pregleda. Nič novega, nič se ne dogaja, je bil hiter pregled toliko da slišijo če srček dela in to je to. Čez en teden je spet pregled in tko bo ostalo do porodnega datum, če ne grem seveda prej roditi. Po pravici povedano bi že kar šla, ampak zdej se bo začelo tisto mučno čakanje da se otroček odloči kdaj bo prijokal na svet.
Zdnje dneve so me začeli matrati krči v nogah. Prej nikoli nisem tega mela, sem pa zvedela da ni priporočljivo tkole na koncu jemati magnezijeve tablete, ker upočasnjujejo popadke, kar pa ne bi blo dobro za mene ko si želimo da se zadeve pospešijo user posted image . Sicer trebuh mi pridno in pogosto zatrdeva kar je baje dobro ker je vse predpriprava na porod tko da bomo pa na veliko maseral če me bo to še toliko mučilo. Kot sem napisala zarad mene bi šla jst kar rodit. Sej pripravljeni smo na vse skupaj.
Upam da ste ostale v redu ko se nič ne javite, ampak najbrš se vam še porodniške niso začele pa ste še vse zelo pridne in delate user posted image .
Naima kar pa se tiče tvojega vprašanja, jst imam kengurujčka, tistega začetnega, ki ga lahko obračas na tri konce. Se pravi ko dojenček še ne drži glavice sam ga maš obrnjenega k sebi, ko je že kompakten je obrnjen v kontra, lahko pa ga nosiš potem tudi na hrbtu in morem rečt da je men to veliko odneslo ker sem ga veliko premosila v tem tko da zame je to super. Niso pa vse ženske za to...sem ga kolegici potem posodila pa ji ni odgovarjalo tko da je potrebno probat. Če maš kje možnost izposoje je to še najboljše preden kupiš.
Skratka upam da se še ostale kaj javite da vidim kako ste, če ne pa še jaz kaj napišem user posted image .
Bodite pridne in čim manj težavic do konca.
Pozdravčki....NeziPezi

(odgovor članu Naima.)
Neposredna povezava do sporočila: 899
7.10.2015 15:09:02   
Žabinčica
IZVIRNO SPOROČILO: Naima.
V četrtek sem imela pregled in ginekologinja pravi, da je vse ok - kot mora bitiuser posted image So mi pa prvič delali ctg in mi je bilo prou lepo tistih 20 minut poslušat srček mojga pajkcauser posted image Ko ga je na ultrazvoku še zmerila, je rekla da je bolj suh in dolguser posted image , ampak da je to vse po "jusu" in so dojenčki pač različnih meruser posted image

Delam tudi samo še naslednji teden, potem grem za 1 teden na bolniško in še pokoristim 14 dni dopusta - že komaj čakam, da se mi tempo malo umiri, ker ta september je bil preveč natrpan. Mi pa tudi meni teli tedni kar bežijo, se mi zdi da bo takooo hmalu tu dan Duser posted image

Super za bolniško in dopust, saj bo itak minilo kot šus; pa se malo še naužij tega časa in priprav in miru...

O, pri vas so pa hitri z ctg-jem; meni ga naslednji teden še ne bodo delali (sem zadnjič vprašala); pride kasneje na vrsto. Pa vaginalne preglede imam tudi še kar user posted image . Kaj pa ostale ve tudi še?

Je pa res da mojega gin. ni že praktično celo to nosečnost in imam pregled malo pri enem malo pri drugem zdarvniku. Mi ni ravno fajn to. Vmes sem sicer parkrat imela enega vredu (samo med dopusti, ker drugače ne dela v tem Zd), zdaj me pa naročajo k enem s katerim nisva ravno oz. sploh nisva na isti valovni in zelo nerada hodim na preglede. Pa se vmes sem jih že prosila naj me naročijo h kom drugem pa so me upoštevale, zdaj pa so zgleda pozabile spet ali kaj user posted image . Pa ves čas se vpikuje v to koliko sem stara in me to še dodatno moti....

Torej čaka me pregled naslednji teden; danes sem šla še zadnjič dat kri. Upam da bodo rezultati krvne slike sploh vredu in normalni - glede na to da sem pobrala od otrok nek prehlad in se počutim čisto user posted image kar lahko vpliva na ks...ker potem bo verjetno zaradi tega še dodatno tekanje user posted image .

Čas mi gre pa tako hitro....še malo pa bodo tukaj bolj redni pregledi in naš mesec....

NeziPezi ti bi pa že šla? Vau, dobra si res. No, kakšna teden-dva še počakaj da bo user posted image donošen in še malo več čvekaj tukaj z nami user posted image ; potem pa kar. Dobra si res...

Meni se pa sploh ne mudi user posted image , no sicer sem praktično cel mesec za tabo, ampak vseeno user posted image ...

Kengurujček, se mi zdi dobra ideja od NeziPezi da ga najprej sposodi in sprobaj, da vidiš kako se za tebe obnese. Meni recimo tudi sploh ni bil vredu,...sem ga kupila pa mi je bolj kot ne stal. Sicer mislim da bi ga bilo po zimi fajn uporabljat; da lahko greš kdaj tudi ven ko mogoče zaradi snega z vozičkom ne bo ravno šlo; ampak meni nekako res ne potegne, sem sama sebi štorasta ko imam otroka noter user posted image ...

Upam da ne bo hude zime; ker biti ves čas noter z dojenčkom, meni ni ravno luštno no...če lahko kam greš dan hitreje mine in lažje je nekako vse skupaj-vsaj meni. Bomo videli kako bo, temperature in drugo. Prvi je spomladanski, pa sva lahko šla hitro ven (čeprav je imel ful krče in so bile samo roke in dojenje zakon, tako da nisva vozičkala kot bi sicer lahko); druga je februarka, pa ni bilo tisto leto neke zime in sva ful vozičkale, mala je tako rada spala v vozičku na zraku že od začetka in je bilo res top; zdaj upam da se bo tudi dalo, ker drugače ne vem ravno kako bo to user posted image .

No, dovolj od mene; grem vsaj malo še malo počivat pred popoldanskimi "laufarijami" ki me še čakajo, ker sem res cela user posted image .

Kako pa ste ostale; brina_s se tudi že en čas ni oglasila?

(odgovor članu Naima.)
Neposredna povezava do sporočila: 900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kateri so najpogostejši simptomi nosečnosti?
Prvi znaki nosečnosti se pri vsaki ženski ne pojavijo na enak način. Preden opravite test ali preverite raven beta HCG, ...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?