Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 11.2.2015 10:43:46
|
|
|
|
aspera
|
Anonima in pejko vama so po 2 zarodka vstavili a ne? Potem izvesta na UZ, če bo ali . Meni so v prvem postopku v Lj tudi 2 vstavili in me je res firbec matral do uz-ja, če sta se oba prijela. Pa se je samo eden.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 11.2.2015 11:29:30
|
|
|
|
Kolenc
|
Punceee danes sem prvic po 3 letih zagledala + in to zelooo mocen... Presrecna sva :) Drzim pesti se za ostale :)
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 11.2.2015 11:37:13
|
|
|
|
pejko
|
Par ur me ni na forumu in en kup novic. Braaaaaavooooo punce!!!! Cestiiitke!!!!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 11.2.2015 11:43:51
|
|
|
|
Link
|
Ojla punce, vsem, ki ste zagledale čestitke , je res nor občutek, ane? Tistim, ki pa ni uspelo en velik ! Na punkciji je bilo po pričakovanju veliko foliklov, na koncu 25 celic, sem se pa po temeljitem pogovoru z zdravnico odločila, da tvegam ET. Od zadnjič vsaj vem, kakšni so znaki hiperstimulacije. Tako da od včeraj grejem eno pikico, en eskimček bo počakal na svojo priložnost, morda se mu jih v neaslednjih dneh še nekaj pridruži v skrinji . Zdaj pa mučnih 14 dni, krvnega imam 23.2. Držim pesti za vse nas!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 11.2.2015 12:07:52
|
|
|
|
aspera
|
Juuuhuuu, Kolenc, bravo . Čestitke tudi tebi .
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 11.2.2015 12:15:34
|
|
|
|
JedKa
|
uuu kakšne lepe novice berem!!! Čestitke Tasyjka in Kolenc Uživajta v nosečnosti!! Midva sva bila včeraj na ET. Pričakalo naju je 7 celic, 2 so mi vstavili, 5 dali zamrznit, tako da sva bila presenečena glede na prejšnjič in zelo zadovoljna!! Tako da sedaj pa mučno čakanje na 25.2. ko naj bi naredila test. Itak ga bom prej , če me ne obišče M... Puncam ki grejo v ICSI postopek in imajo njihovi partnerji slab spermiogram pa svetujem, naj partnerji poskusijo s Profertilom. Moj jih je jedel od konca prejšnjega postopka...torej dobr 3 mesece. Prejšnjič naju je na et pričakala 1 celica, včeraj 7... Tako da zna bit kaj na tem...
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 11.2.2015 12:19:23
|
|
|
|
maychiee
|
Cestitam vsem Jaz pa sem zgleda dobila tecko 😭😭😭😭 Tako da, vec srece prihodnjic ali kako... Drzim pesti za vse ostale. Vas bom pa se kaj pokukala 😁 Lp
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 11.2.2015 12:42:29
|
|
|
|
tasyjka
|
kolenc čestitkeeeeeeee....juuhhuuu,zelo vesela sem zate.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 11.2.2015 13:30:17
|
|
|
|
Tammyv
|
Tasyjka in Kolenc cestitke Jaz sem imela danes et in so mi vstavili enega zamrznjencka, drugi ni prezivel odmrznitve.Tako da upam, da cez 14 dni zqgledam + in da se srevno konca.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 11.2.2015 13:58:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Wow, bravo kolenc vedno več nas je Aspera,ja 2 so dali glede na hormon mi je sestra na oddelku namignila,da verjetno je samo 1 ampak nikoli ne veš. Glavno je,da je zdravo,karkoli in kolikor jih pač je kaj se zgodi z drugim,če se ne obdrži? A se izgubi kar not v maternici ali kako? Link in Tammyv držim pesti in navijam
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 11.2.2015 14:10:04
|
|
|
|
Saryka
|
Mayche ce ti zdaj ne uspe pa bo drugic Kolenc super Jaz sem nasljedna .Jaz cakam petek za lulat,nocem prej,simptome imam iste s tem da zjutraj cutim mal da mi je slabo.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 11.2.2015 15:29:07
|
|
|
|
pejko
|
Maychiee, Ostale pa lepo grejte pikice! Aspera, ja, vstavili 2, ampak danes sem bil pri G, ker me fullllllll boli trebuh in je rekla, da vidi 1 gestacijsko vrećko, da mam malo povečan levi jajnčik in neko tekočino, ampak nič hujšega. Sem pa imela po moje pozno vgnezditev ... (tudi glede na pozen plusek).
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 11.2.2015 16:05:13
|
|
|
|
aspera
|
Joj, maychiee, žal mi je . Naslednjič pa mora ratat . Super rezultat JedKa . Držim pesti za naprej. In tudi za vse ostale punce, ki še čakate, seveda . Meni je pa danes ful slabo, pa kar koli pojem, me matra želodec in kislina . S tem sem imela že pred nosečnostjo težave, zdaj pa sploh.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 11.2.2015 20:33:18
|
|
|
|
JedKa
|
aspera a ni fino da ti je slabo zaradi , bolje kot da bi ti bilo slabo zaradi , mačka ali česa drugega melo se hecam, verjamem da mora biti neprijetno...upam da bomo kmalu za tabo vse "skozlane"
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 11.2.2015 21:22:05
|
|
|
|
Arual
|
Zdravo, da vam javim imam 8 zamrznjenčkov tako da bo aprila alu maja akcija. Vesela sem za vas. Verjemite enkrat nam bi uspelo.
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 12.2.2015 8:18:57
|
|
|
|
Anonimen
|
Jedka, to sem tudi jaz pomislila ni problem,lahko kozlam kolikor hočete, samo da bo z vse ok Arual,super to! Zelo dobro ne to, bravo! Želim ti veliko sreče z malimi pingoti,naj rata kar v prvo,da ne boš preveč čakala
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 12.2.2015 9:57:29
|
|
|
|
Anonimen
|
pozdravljene imam eno vprašanje ,sem v postopku ivf in danes je 10,dan po et,pa me zanima sledeče.....delala sem teste že zelo zgodaj 7.dan po et negativno,8.dan negativno.,9.dan pozitivno in 10. dan to je danes,je pa spet negativno,res pa je da sem včeraj delala test s prvim jutranjim urinom,danes pa pozneje,,kot vidim na forumu imajo punce vsak dan bolj močne pluske,jaz pa danes ko bi morala imeti močnejšega kot včeraj,ga sploh nimam.Res ne vem kaj to pomeni,upam le da ni že vsega konec.Prosim,če bi mi katera lahko odgovoril,če je imela podobne probleme,pa se ji je na koncu uresničila tista najbolj goreča želja.....zanositi. Hvala vsem,ki bodo prebrali tale post. pozdrav
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 12.2.2015 10:16:41
|
|
|
|
1aneja1
|
Bom kar tukaj vprašala, je trenutno največ IVF-jevk na kupu. Zanima me, če mogoče katera ve, od česa je odvisen del postopka ICSI od punkcije naprej, torej sama oploditev celic in potem razvoj? Od kvalitete foliklov, od kvalitete semena ali oboje skupaj? Recimo v mojem primeru sem imela 14 spunktiranih, oplodilo se jih 7, od tega sta bili samo 2 dovolj razviti. Pa ne vem, če je to problem v fantovem semenu ali je lahko tudi pri meni. Jaz sem načeloma zdrava, na ICSI sva šla zaradi malega št. spermijev. Anonimna, čisto mogoče je, da je negativen test, ker nisi delala z jutranjim urinom. Poskusi jutri zjutraj narediti še en test, verjamem da bo Čestitke vsem ostalim, super ste začele tole leto!! In držim pesti za vse, ki še čakate
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 12.2.2015 10:23:20
|
|
|
|
JedKa
|
Anonimen jaz ti lahko edino svetujem, da jutri zjutraj ponoviš test z jutranjim urinom. Nisem bila sicer še v taki situaciji, tako da ne vem... Verjamem, da če je pokazal včeraj plusek, je to to!! Navijam zate! 1aneja1 jaz sem to vprašala Reša, ker sva tudi midva v icsi zaradi slabega semena (jaz naj bi bila ok). Mi je rekel, da se to ne ve. Da oni vedo takoj ko dobijo sebe, če je ustrezno da sploh naredijo icsi, od tam naprej je pa vse neznano. Naju je obakrat na transferju postavil na realna tla, da ni nujno da je samo v semenu problem, da nikoli ne morejo vedet kako kvalitetne so ženske jajčne celice, kako se vstavljene celice potem razvijajo naprej, ali jih telo sprejme ali zazna kot tujek itd... Tako da je to zame ena velika loterija.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 12.2.2015 10:42:29
|
|
|
|
aspera
|
JedKa, ja to imaš prav. Zdaj se vsaj počutim nosečo ob teh slabostih, ker še kak dober teden nazaj sem bila v dvomih, če sem , ker nisem imela nobenih "resnih" znakov . Bruham pa jaz sploh ne, samo slabo mi je .
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 12.2.2015 11:09:16
|
|
|
|
Kolenc
|
Punce eno vprasanje.. Ali katera od transferja je estimo in estrofem?? Jaz ga imam se za dva dni tablet ampak krvni je 16.2. In me zanima ker mi jih bo zmanjkalo, ali bi mogla do krvnega jest ali samo toliko da jih porabim?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 12.2.2015 11:12:48
|
|
|
|
aspera
|
Nam so rekli, da moramo uporabljat Estimo do 12.tedna. Se pa Estima največkrat vstavlja vaginalno, 3x na dan, ne peroralno.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 12.2.2015 11:18:14
|
|
|
|
JedKa
|
punce a ima katera od vas tudi težave z mrzlimi nogami (stopali)? Jaz jih nikakor ne morem pogret in me skrbi, da ne bo uspelo, ker so mrza stopala povezana z rodili...
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 12.2.2015 11:25:38
|
|
|
|
1aneja1
|
Jedka, hvala za odgovor! Ok, potem je ena velika loterija in se moramo pač pustit presenetit - očitno. Mrzla stopala imajo kaj veze z rodili? Jaz imam že od malega vedno mrzla...
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - jan. feb. 2015+ zamrznjenčki 12.2.2015 13:47:26
|
|
|
|
Anonimen
|
Kolenc,tudi meni se zdi,da bi morala imeti estime dovolj do krvnega. Mogoče lahko zmanjšaš dozo iz 3x na dan na 2x? Jaz sem jo na začetku v bolnici zelo neredno jemala,spustila sem jutranjo, enkrat večerno. .a ni bilo nič hujšega Jedka,poskusi jih namakat v topli vodi. Po transferju sem sama to počela, prvič sem poskusila a ni nujno, da je to sploh kaj pomagalo 1aneja1 povezano je s prekrvavitvijo. Boljša je prekrvavitev telesa, boljša je tudi v maternici..mislim,da je samo ta povezava
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?