|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2015
13.9.2014 15:17:50   
Anonimen
Pika, naročila sem jo pri Unikatne ročno poslikane majčke preko FB......nariše in napiše, karkoli si zaželiš.......Jaz sem za malega naročila, da je na sprednji strani en Medved Pu narisan tak vesel, pol pa spodaj piše Dobil bom družbo......Na hrbtni strani pa še napis Postal bom starejši bratec........sem pa nanjo čakala cca 1 teden.......

(odgovor članu pika001)
  Neposredna povezava do sporočila: 376
13.9.2014 16:36:02   
pikica31
ojla, minnie, kje pa si ti?

a ste ok punce? a je še katera ful ana zvečer ?
lepo bodite

(odgovor članu minne)
Neposredna povezava do sporočila: 377
13.9.2014 20:56:20   
pika001
Anonimna... to si se pa res lepo spomnila. Dobra ideja.

A je katera med vami kaj razmišljala o amniocentezi? A jo je mogoče katera že imela? Baje da ful boli, mi je ena rekla, da je to nekaj najblj groznega, kar je kdaj občutila. Sem potem razmišljala, da bi raje šla na nuhalno in trojni presajalni test, potem pa če bi bil rezultat slab še amniocentezo... ne vem, kaj ve mislite? Stara sem 38 in test pri taj starosti naj bi bil zastonj, tako da ne vem... se pa malo bojim, da mi ne bi sprožil SS, pa neka vnetja so mogoča.

(odgovor članu pikica31)
Neposredna povezava do sporočila: 378
14.9.2014 7:41:28   
diillan
jutro, vsem skupaj, no danes delam zadnje nedeljo, pol pa ne več, se kar veselim,....
Tudi meni je moja G svetovala amniocentezo, glede na moja leta (40let), rekla pa je da ne boli, sedaj sem pa malce v dvomih,... Če ma katera več info, naj kaj napiše. Kako pa vzamejo vzorec za nuhalno svetlino, a tudi skozi trebušno votlino?  No lepo nedeljo vsem aprilčicam,...user posted image

(odgovor članu pika001)
Neposredna povezava do sporočila: 379
14.9.2014 9:01:28   
Anonimen
Za nuhalno svetlino ne jemljejo nobenega vzorca.....nuhalna svetlina je samo malo bolj natančen UZ čez trebuh......tam pogleda, če je nosna kost lepo vidna, pa se mi zdi da nekaj izmerijo in pol izračunajo, glede na uz in starost, kolikšna je verjetnost, da bi se otrok rodil z DS.....Še vedno pa je to samo verjetnost in tudi če je možnost zelo majhna, lahko doleti ravno tebe in obratno......sem veliko brala, da je bila velika verjetnost za DS, pa se je rodil popolnoma zdrav otrok......

(odgovor članu diillan)
  Neposredna povezava do sporočila: 380
14.9.2014 10:08:00   
zori82
jutro
kako ste nosečke? user posted image jaz moram reči, da super, hkrati pa že malo vznemirjeno, ker so zginli vsi znaki nosečnosti (nič več boleče prsi, napihnjenosti, lakote, slabosti), tko da ne vem a naj se veselim al naj se sekiram...prvi pregled pa imam komaj čez dva tedna user posted image . Ste pa včeraj prišla T&T na obisk in me je tašča ene parkrat pogledala v trebuh, ampak ni upala kaj komentirat, sem pa skoraj 100%, da je kaj opazila (kljub široki majci ki sem jo imela) user posted image

Majčka z napisom...tudi jaz jo bom naredila starejši hčerkici, ki jo bo imela oblečeno na dan razkritja user posted image . Bom pa sam napisala sestrica bom user posted image . Če pa katero zanima, sama izdelujem tudi slinčke, rutice, torbice za pleničke, trakove za ušesa. šale, kapice.....no malo reklame si delam user posted image

lepo nedeljo vam želimuser posted image

p.s. pod katerim imenom ste na fb? aprilčice al kaj drugega?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 381
14.9.2014 12:23:47   
pika001
Kar se tiče nuhalne svetline je res, to je ena vrsta ultrazvoka, izmerijo pa velikost kožne gube na vratu, pregledajo pa tudi ostale znake, ki naj bi nakazovali na tri nepravilnosti v razvoju (srce, notranje organe,...). Jaz sem 2 leti nazaj dala tudi kri in so na podlagi tega ultrazvoka in nehkih hormonov v krvi prišli ven kar dobri rezultati za mojo starost, tako da nisem potem šla na amniocentezo. Bila sem pa stara 36, tako da vseeno 2 leti manj kot sedaj, ko bom rodila bom 39 (sem tudi jaz aprilčica) zato sem že kar pri tveganih. Ampak glede na obe zgodovini nosečnosti naj bi bilo tako, da imam zelo malo možnosti, da gre kaj narobe, ampak vseeno zaradi starosti je tveganje kar visoko... no, bom videla po pogovoru z mojim gin., kaj bo on predlagal da naredim. Ni me strah bolečine, ampak vnetja in sprožitve splava... tega me je pa strah. Saj ta preiskava je res invazivna in pri tem ti prepičijo vse ovoje... kaj pa če se zaradi luknjice potem ovoji pretgajo? No, meni to ni všeč... ampak, po drugi strani, pa če razmišljam, da naj bi pri 30 tednih izvedela da je otroček prizadet... kaj bi naredila? A si druga dva otroka zaslužita, da bi potem vse življenje podrejali prizadetemu? A bi si kdaj odpustila, da sem tega otroka ubila, če bi pri tako visloki nosečnosti sprožili porod in smrt? No, to so zelo težke stvari, ampak se jih je vseeno potrebno vprašati, čeprav bi jaz najraje potisnila glavo v pesek. user posted image Mogoče pa preveč kompliciram, pa bom videla kaj bo po nuhlani in krvnih testih.

(odgovor članu zori82)
Neposredna povezava do sporočila: 382
14.9.2014 12:31:19   
pika001
In še to sem pozabila - ja, res se v 10% primerov zmotijo, pa na hitro se lahko človek znajde med njimi. Sem brala o mamici, ki se je pri 33 tednih znebila otroka, ki je bil močno prizadet, pa so rezultati nuhalne bili v redu... ampak odočitev je za znoret težka. Tudi kontra je bilo. So se rodili zdravi otroci pri pozitivnih testih...
Ampak pri amniocenteza pa je rezultat 98%, tako da je za razmislit...

(odgovor članu pika001)
Neposredna povezava do sporočila: 383
15.9.2014 10:05:37   
MauMow
Punce uzivajte in sredno donosite svoje soncke. Jaz sem danes dobila prvo tableto. Nic ni zraslo utripov se vedno ni... Niti nobene prekrvavitve v tem obmocju... Tako da sva se z G odlocile za splav, ker sem ze 10 teden a vrecka in to pa stoji na 6 tednu ze 3 tedne... Uzivajte. Mi bomo ce bo vse ok spet zaceli delati na bebiju okoli decembra

(odgovor članu pika001)
Neposredna povezava do sporočila: 384
15.9.2014 10:33:46   
Tejča05
MauMow user posted image user posted image user posted image žami je res, grozno mi je ko to preberem, samo pravijo da je vsaka stvar za neki dobra. Se je že moralo tako narediti.
Sej vem da so to besede, ki ti zdele niso v oporo niti jih nočeš slišati, samo bo prišel čas, ko boš zvedela zakaj je tako.
Želim tebi in tvojmu, da kmalu spet zagledata user posted image user posted image in potem ti želi srečno do konca user posted image in še naprej.

Punca drži se. user posted image

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 385
15.9.2014 10:56:10   
vanilija*
hej.
Prov zarosijo se mi oči k preberem da ste izgubile svoje user posted image . Ampak pozitivno naprej in bo vse ok.

Drug teden v ponedeljek imam pa jaz prvi pregled, prov komaj čakam. Se mi zdi da se prov vleče od dneva k sm naredila test in se naročila na prvi pregled.

Povejte kako lahko pridš v skupino na fb-ju?

Lep dan

(odgovor članu Tejča05)
Neposredna povezava do sporočila: 386
15.9.2014 11:04:49   
MauMow
Hvala punce. Tudi midva pravima da se vse zgodi z razlogom. Sicer ni prijetno je pa kar je... Nic ne moremo razen tega da gremo dalje. In upamo da se to ne ponovi vec.

(odgovor članu vanilija*)
Neposredna povezava do sporočila: 387
15.9.2014 11:18:41   
pika001
MauMow, želim ti srečno za naprej, da ko bosta pripravljena, da se na hitro prime in da boš potem dobila lepega, zdravega dojenčka. user posted image Samo pozitivno naprej. Zdi se mi, da si ena taka pozitina oseba in da so ti stvari jasne, tako da veš kako in kaj in da boš lahko šla čez to in začela na novo. Srečno!

Jaz pa sem danes bila na prvem pregledu, rok imam 23.04., s pikico je vse OK in sem ga videla, tele mičkene rokice, nogice,... skratka ful vesela. In po posvetu z mijim gin. sem se odoločila za amniocentezo, ki mi jo bo naredila dr. Brezigarjeva konec oktobra, kar v našem ZD, saj je 1x na teden tu.

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 388
15.9.2014 11:25:48   
Tara9
MauMow resnično mi je žal za tvojo pikico, do konca sem upala na najboljše user posted image . Tudi jaz sem mnenja, da si ena fejst in pozitivna oseba, zato sem prepričana, da te čaka vse dobro. Od srca ti želim, oziroma obema z dragim, da si malo spočijeta od vsega in si nabereta novih moči, potem pa spet veselo v akcijo. Stiskala bom pestke zate, obljubim. Prepričana sem, da bo naslednjič vse ok in da bosta v roke dobila največji zakladek. Drži se še naprej.

Mene pa jutri čaka prvi uradni pregled. Po toliko žalostnih zgodbah sem prav prestrašena. Sicer sem svojo piko videla 2 tedna nazaj, ampak vseeno, resnično me je strah in komaj čakam, da bo za mano.

(odgovor članu pika001)
Neposredna povezava do sporočila: 389
15.9.2014 11:51:57   
pomelo
Mau Mow
Tudi meni je žal za tvojo pikico.
Pošiljam le pozitivno energijo, ki po mojem mnenju pomeni največ…
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sama pa že komaj pričakujem NS, ki jo imam v četrtek… V upanju da bo vse ok…

Pozdravčke vsem...user posted image

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 390
15.9.2014 12:00:20   
MauMow
Hvala punce res. user posted image K sreci sva se z dragim ze kar dobro pripravila na to. In tudi sva mnenja ce je kaj narobe bolje da gre... Bo pa druga pikica prisla k nama. Upam samo da se ok scistim da bomo potem lahko spet veselo uzivali. In seveda da se nam plusek kaj prej pokaze kot nazadnje. Sicer pa dokler imama drug drugega je tako najboljse mozno in tudi najin bebi bo enkrat prisel.

Vas bom pa se malo prebirala naprej in spremljala kako bodo vasi behiji pocasi prisli na svet.

Vso sreco vsem.

(odgovor članu pomelo)
Neposredna povezava do sporočila: 391
15.9.2014 13:00:41   
Anaban
Zdravo punce!
Žal mi je za vse punce, ki so svoje pikice izgubile in upam, da bo čim hitreje nov user posted image in potem še nosečnost brez zapletov.

Še malo pa bomo že mimo prvega trimesečja user posted image , ptem naj bi bilo use malo lažje user posted image

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 392
15.9.2014 20:09:57   
pikica31
oj. men se tud zdi, da se ti dnevi do pregledov kar vlečejo..., pol, ko bereš te slabe novice te je kar strah... upam, da bo z našimi srčki vse dobr...
ja, mene tud zanima, če še bo facebook skupina odprta, js bi še mal počakala, do nuhalne...
Maumow drži se...

(odgovor članu vanilija*)
Neposredna povezava do sporočila: 393
   [Brisano sporočilo]
15.9.2014 20:45:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pikica31)
  Neposredna povezava do sporočila: 394
15.9.2014 21:12:30   
MauMow
Hvala punce, držim pesti za vse vas da bo vse ok!user posted image user posted image

Mogoče se čudno čuje ampak nama se je oddahnilo danes res... Ful sva oba sproščena in res brez bremena... se vidi da sva bila zadnje 3 tedne skos na nitki ko nismo vedeli kaj je in kako... Čeprav ni ok novica sva si oddahnila da je konec vse te karvalije in da lahko potem spet začnemo normalno živeti in planirati dalje.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 395
16.9.2014 7:17:37   
Soncek17
MauMou, žal mi je zate in tvojo pikico........vem, kako je to.......ampak meni je po dveh zaporednih ss potem v tretje posijala sreča in danes imam takega sončka doma.......tako da kar pogumno naprej in želim vama, da kmalu spet zagledata plusek!

No, za mano je pa prvi pregled in odločila sem se, da ne bom več anonimna :) mala pikica je velika dobrih 18mm, srček lepo dela in vse zgleda ok, tako da upam, da bo tudi čez slab mesec na NS vse ok......Škratku sva včeraj povedala, da bo dobil dojenčka, je bil ful vesel in sam govori, kaj vse bosta z dojenčkom delala in kako bo ven iz trebuščka prišel.......potem pa smo povedali še domačim in vsi so bili veseli :) v službi bom pa še malo počakala najbrž......

zdaj pa čekenje na NS, ki jo imam 10.10. Srečno vsem na pregledih in upam, da smo s slabimi novičkami zaključile.......

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 396
17.9.2014 12:46:11   
megiv
MauMow zelo mi je žal za tvojo pikico!!! Vem kako se počutiš, sem dala skozi tudi to... Verjemi, da boš kmalu cartala sončka!!!

Meni se je pa dvakrat zgodil, da ko sem šla na veliko potrebo, sem se zaardi zaprtja napenjala in sem krvavela, par kapljic...se je to tudi že keri zgodil??? zdej grem pa vsakič s strahom...

(odgovor članu Soncek17)
Neposredna povezava do sporočila: 397
17.9.2014 13:12:07   
Tara9
Ojla srečke nosečke,

nismo ravno preveč aktivne tukaj. Najbrž na FB več dogaja. Jaz se še zdaj nisem odločila, ali naj se pridružim ali ne, bom za enkrat še tukaj čakala na kakšno čveko user posted image .

Megiv jaz na srečo nimam težav z zaprtjem (moram kam potrkat), tako da ne znam pomagat. Ampak pomoje ni nič takega, posebaj če je krvavitev prisotna samo takrat. Na naslednjem pregledu pa vseeno omeni G.

Jaz sem včeraj opravila prvi uradni pregled, moj malčel je velik 25mm in že miga na polno. V karton mi je napisala, da je zelo živahen user posted image . Zdaj čakam NS, ki je čez 3 tedne, potem pa upam, da končno začnem malo lažje dihat.

(odgovor članu megiv)
Neposredna povezava do sporočila: 398
17.9.2014 13:42:05   
Lucka9
lep dan...

za mano je prvi pregled user posted image . vse je super in PDP je 13.4.2015. Ko sem svoji mami pokazala sliko je bila tako srečna. :D :D
pri meni jutranja slabost še ostaja resnično jutranja... ampak hujšega ni :).
Nuhalno svetlino imam 29.9. in bom šla v Postojno v ambulatno Medgen....

Kam boste ve ali pa ste že šle na nuhlano?

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 399
17.9.2014 14:27:19   
Tejča05
Živjo,

počasi se je ustavila tale skupina tukaj na RR. Nič kaj dosti novih postov ni, se mi zdi da so vse na FB pobgnile. Meni je pa tukajbolj domače za take klepete.
Kaj pa vem mogoče se pa še premislim, amapk zaenkrat bom kar tukaj.
Uglavnem pri meni nič novega. En dan na polno slabo in bruhanje, naslednji dan kot da ni nič, se mi pa zdi da je pogojeno z jemanjem folne. Ker kadar je ne vzamem
mi ni slabo. To sem opazila danes in sicer je nisem vzela in sem čisto ok, včeraj pa sem imela cel dan vse gor pod grlom in sem samo čakal da bo šlo ven.
Ali ima še katera podobno?

drugače pa čakam na naslednji pregled, ki ga imam 26.9.2014 in nuhalna ki je šele 14.10.2014. Tako da potem bo pa vse malo lažje in tudi folno bomo lahko dali stran.

Lep dan user posted image

(odgovor članu Lucka9)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......