Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 27.9.2014 21:34:20
|
|
|
|
sunprincess
|
Bomo držali pesti...ti pa vseeno poizkusi malo zaspati, ti bo prej minilo..Jutri dela dr.Reš punkcije? Srečno, javi se jutri,ko boš konec
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 27.9.2014 21:49:37
|
|
|
|
pejko
|
Semsonce, valda bo!!! :) Mi poveš malo več, kaj pomeni, da so ti dali napačno stopko glede na tvojo diagnozo? A so različne stopke?? Kaj povzročajo? Držim pesti!!!!!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 28.9.2014 7:35:01
|
|
|
|
SemSonce
|
Jutro. Cakamo...hvala za pesti, upam da res pomagajo. Ker sem hypo neki, nevem tocno, ne bi kot stop inekcije smela dobit suprafakta, ker je Le ta povzrocil, da so Folikli pocli in so bili potem prazni. Zdrj sem pa dobila hcg in to bi moral it skos. Sporocim ko koncam Sem pa v LJ in nevem tocno kdo danes dela, nazadne je bila Dr. Pinter in je bila super, nezna, prijazna... Lp
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 28.9.2014 9:12:37
|
|
|
|
pejko
|
Semsonce, so pomagale pesti?? :)
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 28.9.2014 12:55:54
|
|
|
|
SemSonce
|
Pejko hvala.....so pomagale . Zbrali smo 17 celic...vesela k radio . Zdej mislim nanje in upam da so OK in da naju v petek pocakajo lepo oplojene. Zdej pa mal počivati čeprav sem to vesela da bi kr šla pohajat... Lepo nedeljo
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 28.9.2014 16:24:26
|
|
|
|
pejko
|
woooooooow! Kdaj imaš transfer?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 28.9.2014 16:33:01
|
|
|
|
rebrebu
|
O super za celice!!!jz jih v vseh 3 postopkih nisem mela pol tolko skup!!! upam da bodo trdozive!! glede na to, da so ti rekli petek, kaj pa če ugotovijo, da se bodo slabo razvijale in da ne bodo do petka zdrzale-a ti javjo da pride prej al kako?v prejsnem postopku sem upala na zamrzjenča pa je sam 3 dneva prislo in nič več....
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 28.9.2014 17:51:09
|
|
|
|
SemSonce
|
O hvalala obema. Tud js upam da bodo trdozive in se bodo iz njih razvili lepi zarodki. Transfer imam v petek, če bi bile kejj slabše pa pokličejo in te naročjo na tretji dan, v sredo. Upam da me ne bodo in da me res v petek pozitivno presenetjo. Kako ste pa kaj ve, mej novega?
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 29.9.2014 7:32:12
|
|
|
|
sunprincess
|
čestitkeeee naj se dobro oplodijo,in potem vgnezdijo :D mene pa zanima, če ve kaj telovadite med špikanjem, in po transferju? jaz obožujem uteži, samo sem brala po tujih forumih, da se ti lahko jajčniki obrnejo?? Da naj bi bili povečani, in da lahko pride do zasuka?? Kako ste ve telovadile do punkcije,in kako po transferju?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 29.9.2014 8:54:19
|
|
|
|
SemSonce
|
Jutro. Sunprincesss....meni so na prvem posvetu za IVF svetovali, da naj do punkcije in seveda potem tudi do transferja živim malo bolj umirjeno. Prej sem vsaj dan pretekla cca 10 km, med špikanjem sem se pa potem raje podala na daljše lahke sprehode. zdej moram pa tko al tko počivat, kar mi niti najmanj ne sede, ampak tud to bo mimo. Preobremenjenost telesa lahko menda povzroči rotiranje jajčnikov in zaradi tega lahko folikli počijo. Jay priznam, mi tek še kako manjka, sam ker je zanositev moja prioriteta, sem se tud temu odpovedala. Ydej pa svojim pikicam pošiljam pozitivne misli, naj se lepo oplodijo lep začetek tedna vsem....
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 29.9.2014 12:57:21
|
|
|
|
sunprincess
|
Hvala za odgovor....zdaj pa mučno čakanje,a? naj ti čimprej mine :) Jaz sem pa ravno včeraj razmišljala, da zdravila očitno ne delujejo pri meni,ker me nič jajčniki ne bolijo....aua, me je začelo špikat :S ... v sredo pa prvi uz...me zanima kaj bo...
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 29.9.2014 15:27:29
|
|
|
|
rebrebu
|
Sunprinces-mene ni nič spikalo pri vseh injekcijah, tko da to glih ni vazno....no na dan punkcije so očitno mal živci delal in me je žaleo neki šikat sem po hitrem postopku mogla na wc:) jz sem glih dones začela delat oz anketirat, da se mal zamotim in odmislim test 10.10:)
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 29.9.2014 21:11:02
|
|
|
|
Aleda
|
SemSonce- čestitke za toliko celic, to pa je res lepa številka. Jaz sem pa imela uz danes po 14 dneh suprefacta in začela sem z menopurjem. Oh je smotano tole mešat, še nikoli jih nisem imela, razen stopke. Prelivat tisto iz stekleničke v stekleničko,rabim mal prakse. Prej sem imela puregon na svinčnik in je blo hitro narjeno. Sem pa eno usrala, sem se zmotila in sem si dala injekcijo suprefacta z isto iglo kot menopur. Upam da ne bo kaj narobe, ker je blo notr u igli še mal menopurja in se je zmešal s suprefactom?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 29.9.2014 23:45:44
|
|
|
|
februar202
|
Drage moje za vsako skiskam pestke,....ampak da povem razlog zakaj se zopet oglašam,.......in zakaj pišem, draga Slončica želim ti srećno in uspešno nosečnost,......ampak tvojim besedam ne verjamem, mislim, da je zopet reklama za maserko Karmen. Če si nosečka in če je bil transfer uspešen piši na ZS koga naj poklkičemo,..... Punce ne me narobe razumeti se borim od leta 2005,......in veliko berem forume, kje je zdaj slončica jaz osebno bi poročala o beti, o prvem uz,....takšno je moje mišljenje. Srečno punce za vsako stiskam pesti. lp, Februar
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 30.9.2014 8:15:18
|
|
|
|
sunprincess
|
ojej Februar....to je pa žalostno Držim pesti,da tudi ti čimprej ugledaš Aleda, ti imaš dolgi postopek? Si pri Rešu? Rebrebu...joj,še dolgih 10 dni :o koliko časa po transferju lahko delaš test? Ene ga delajo prej,ne?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 30.9.2014 9:08:50
|
|
|
|
limonca*
|
Test lahko delaš 9 dan po ETju, če je bil ET 5 dan.. Če je bil 3, pa šele 11 dan. Je pa tako - če je negativen, potem ga je treba ponovit čez 2 dni, ker je možno, da je še premalo hormona. Ker tale 9 in 11 dan, to je minimum.. Jaz sem bila od vseh postopkom samo 1x noseča, pa je bil 11 dan komaj vidna črtica (zamrznjenčki, ET 5 dan).. je pa res, da je bil nizek hormon in je bil potem SS.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 30.9.2014 10:07:48
|
|
|
|
sunprincess
|
Hvala limonca. Kdaj greš pa ti v nov boj?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 30.9.2014 13:32:34
|
|
|
|
limonca*
|
Pravzaprav sem ravno sedaj po ETju zamrznjenih zarodkov.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 30.9.2014 13:47:33
|
|
|
|
sunprincess
|
O super, potem navijamo še zate Kako pa poteka postopek pri zamrznjenčkih? Se ravno tako kaj pikaš?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 30.9.2014 14:05:17
|
|
|
|
SemSonce
|
Ooooo vidim, da nas je kar nekaj, ki smo nekje na sredi postopka,....čakamo. Upam, da nam uspe in bomo drugo leto poleti že pridno vozičkale . Jay sem dva dni po punkciji. Mal me še boli trebuh pa mal se mi zdi da mam trebuh napihnjen, napet. Mislite, da je to kakšna lažja oblika hiperstimulacije, ker drugih znakov nimam, se počutim čist OK. Komi že šakam petek in transfer, me tko zanima kako se najini zarodki razvijajo. Sej verjetno če se ne bi in bi šlo kej naroe bi me že obvestili ne? Joj to počivanje doma ni dobro zame, pol preveč razmišljam kako in zakaj in kaj če in ..... Lepo bodte in uživajte kej na sončku
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 30.9.2014 15:31:55
|
|
|
|
aspera
|
Živjo soborke . Najprej naj povem, da na vsake tolko časa malo pokukam sem in navijam za vsako od vas (oz. nas ) in upam, da nam vsem uspe . Midva sva v MB in sedaj čakava na pošto iz konzilija, že 3 tedne. Se mi zdi že nekam dolgo tole . Meni so nazadnje vzeli kri za AMH in sem jih po mailu vprašala za izvid in imam baje rezultat 1,72, samo enot mi niso pripisali zraven, tako da nisem čisto sigurno koliko je to, ker AMH se lahko meri v dveh različni enotah. Med.sestra mi je samo napisala, da je to ok. V prvem postopku sem imela kratek postopek (Puregon 150) in pridelala samo 2 celici, ki sta se sicer lepo oplodili in sem tudi zanosila, ampak potem sem imela SS. Dr.Reljić mi je zato sedaj predlagal dolgi postopek in če ga je katera tu imela, bi bila vesela, če mi lahko iz prve roke malo pove kako približno izgleda.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 30.9.2014 20:38:47
|
|
|
|
rebrebu
|
ola vsem, novi8m in starim:))))) borkam:) glede testa je tko kot je ze zgoraj naposano, s tem da sem jz v obeh nos. delala zlo hitro, tam 10 dan, pa sem mela et 2 oz. 3 dan in je kazalo pravilno, res da zeloooo slabo vidna druga črtica ampak pol na 14 dna pa taka, da jo vidiš iz helikopterja:) ja dolgi bodo tile 14 dni, no neki je ze minilo, poskusam odmislit in mi kr gre, ker sem se skor sprijaznila, da v mojem telesu, po porodu julija, ni glih vse ok oz. mislim da pikici nista prsli glih v idealno okolje, vendar vseeno bolje kot umetno gojišče:) vsaj upam....
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 1.10.2014 7:21:15
|
|
|
|
sunprincess
|
Aspera 1.72 je čisto ok...Jaz sem sicer delala test v Adrialabu,ampak pošljejo v MB, in na mojem listu pišejo referenčne vrednosti - kar je nad 0,35 je ok. Še vedno držim pestke za vse čakajoče...tako na zarodke, kot na magične Dajmo punce, naj bo oktober boljši mesec,kot je bil september Jaz sem imela prvi UZ. Vodilna folikla naj bi bila 14 in 13. V petek imam drugi UZ,in če bo vse ok imam v nedeljo punkcijo. Koliko foliklov imam ne vem, ni nič rekel, jaz sem jih naštela 6-7 ni ravno veliko, ampak če so polni je najbrž dovolj? Pa punkcija ne bo tako boleča . Komentiral ni nič,razen,da je vse ok...
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 1.10.2014 8:26:39
|
|
|
|
Aleda
|
Sunprincess- ja dolgi postopek imam, sem pa na gk lj. Glede testa, jaz sem ga vedno delala 10 dan, et 3 dan in mi je lepo pokazal. Je pa odvisno od primera do primera. Aspera- jaz sem sicer v lj., sam pomoje je podobno. Najprej se 14 dni špikam s suprefactom da se jajčniki spravijo na nulo, kot da bi bla v meni, nič ne delajo. Čez 14 dni sledi uz da vidijo če je vse ok, potem sledi še špikanje s suprefactom in tistim zdravilom ki ga imaš, dokler niso dovolj veliki folikli. Jaz imam sedaj 9 dni špikanja s suprefactom in menopurjem, naslednji teden pa uz da vidimo kako in kaj, možno da bo treba še kakšen dan podaljšati. Čisto odvisno kako boš reagirala. Jaz sem vedno počasi, sem pa prej vedno imela puregon. Katero zdravilo boš pa ti imela?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 1.10.2014 9:33:29
|
|
|
|
limonca*
|
IZVIRNO SPOROČILO: sunprincess Kako pa poteka postopek pri zamrznjenčkih? Se ravno tako kaj pikaš? Pravzaprav čisto odvisno od klinike, od tega ali imaš naraven ali stimuliran ciklus.. Npr. na GK sem se špikala - stimuliran ciklus (nizka doza), hodila na UZ in lulala na test, da smo videli kdaj bo ovulacija. Nekaj podobnega je tudi v MB Pri Rešu pa dobiš estrofem, hodiš samo na UZ, ko je endometrij dovolj debel pa dobiš še estimo in imaš čez par dni et.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 5 vzrokov za bolečino pri ovulacijiNe glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Zadnje s foruma
Vrtectojeto1Ali ste v zadnjih 5 letih dobile željeni javni vrtec v jaslih?da (velja za Ljubljano) (
16%)
ne (velja za Ljubljano) (
4%)
da (velja za ostale občine) (
35%)
ne (velja za ostale občine) (
11%)
ga nisem iskal-a (
34%)
Število vseh glasov: 330Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!