Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 5.10.2014 7:13:34
|
|
|
|
Aleda
|
Jutro, a mi lahko katera pove če lahko med tem ko si v postopku piješ čaj krvomočnice? Jaz se še tri dni špikam in potem uz, prvi dan me je vse tiščalo, zdaj pa nič več... me zanima če kaj dogaja sploh. Za krvomočnico sprašujem zato, če bi slučajno imela tanek endometrij bi bil še čas da jo začnem piti pred punkcijo pomoje. Aja, smo že oktober, a odpremo novo temo.
< Sporočilo je popravil Aleda -- 5.10.2014 7:14:37 >
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 5.10.2014 9:54:28
|
|
|
|
februar202
|
IZVIRNO SPOROČILO: SemSonce Čau. Mene pa samo zanima kdaj ste ve že kakšen test naredile in je pokazal pravilno? Jst sm mela uceraj transfer, 3.10. In moram na ginekolosko na test sele 20.10. To se mi zdi tko dolgo, mislte, da bi lahko že kej prej pokazalo kako je na stvari. To cakanje kr nervira, sam moj je pozitivc in pravi da danes že en dan manj kot uceraj Lp Bravo SemSonce lepo število celic in zarodkov. Držim pesti, da bo tudi test pozitiven. Osebno menim, da je deseti dan komot narediš test. Na ginekološko pa so te tako pozno naročili, ker pride 15 dan na soboto in čez vikende ne naročajo na teste zato si naročena šele 20 v ponedeljek. Tudi jaz sem bila enkrat tako pozno naročena ravno zaradi tega. Srečno. Tudi vsem ostalim želim vso srečo in samo pluske. lp, februar
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 5.10.2014 10:08:51
|
|
|
|
sunprincess
|
Evo, še moje poročilo... Danes sem imela punkcijo..toliko strahu za prazen nič :( Dr. Reš prijazen, nežen, komunikativen, in pravi strokovnjak. ne morem vam povedat,koliko me je bilo strah punkcije, pa sem ugotovila,da me veliiiiko bolj boli, ko mi moja ginekologinja jemlje bris. Vem,da smo si različni, samo dvomim,da je katera še tako napsihirana, kot sem bila jaz, in s tako nizkim pragom bolečine Tako da, kar pogumno Nabrali smo 8 jajčec, samo če sem prav preslišala so tri slabe kvalitete. Transfer imam v sredo, do takrat pa stiskam pesti,da se jih čimveč oplodi @Aleda..tudi mene je skrbelo zakaj me nič ne boli, pa se je očitno vseeno nekaj dogajalo. Jaz sem pritisk spodaj čutila šele po stopki.
< Sporočilo je popravil sunprincess -- 5.10.2014 10:12:33 >
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 5.10.2014 10:52:22
|
|
|
|
jona klara
|
ALEDA- do punkcije lahko, pa srečno držim pesti
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 5.10.2014 15:00:40
|
|
|
|
rebrebu
|
Živjo vsem jz sem bila v prvem postopku doma, ker sem bla trda od strahu, če se oplodi, če se razvija, če je to, če je ono itd...v slizbi je bila pa taka psihoza, da ni sanse da bi dones mela mojga sinčka pr seb!!!tako imam vsaj njega, če ze sluzbe nimam.sem bila skoz doma, od neva punkcije do poroda in sem se vedno:) pač jz sem povedla zdravniku tezave in mi je ugodil, je odvisno od vsake posebej...v drugo nisem nič pazila, dvigovala sina k ma 10 kg, in to po 50x na dan ziher....hodim na sprehode, delam na njivi...počiovala sem samo po punkciji in dan oz 2 po tranferju,pol pa veselo na delo.....mam za zadnje par dni čudne občutke v trebuhu, ponoči me obliva, dones me je parkrt spiknalo v jajčniku, vcer zvecer ko da bi me hotla zgaga, pa slabo cez dan tko in dones-sam do avta sm prsla in ze slabo.....nevem, al je psiha al se bo ulilo al kaj hudica...sem ze prov nervozna, je pa dones 9 dan po et.....
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 5.10.2014 18:21:12
|
|
|
|
Aleda
|
Jonaklara- hvala :) Rebrebru- držim pesti da so to pravi znaki
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 6.10.2014 7:30:25
|
|
|
|
Najin_pikec
|
Dobro jutro, punce! Imam eno vprašanje, mogoče malo trapasto, ampak res ne bi rada kaj narobe naredila. Danes zvečer moram dobiti stop injekcijo. Dr. mi je dal 2 Pregnyla, zdaj pa ne vem ali moram vzeti obe enoti z eno brizgo, ali se moram pičiti 2x? Vem pa, da si po novem lahko daš injekcijo v trebuh in ne več v tazadnjo. Sej vem da kompliciram in da najbrž sploh ni razlike, ampak vseeno prosim za odgovor Hvala v naprej :)
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 6.10.2014 7:34:22
|
|
|
|
sunprincess
|
Jaz zudi nisem vedela,če sem prav naredila Midva sva dr.Reša razumela,da se da v injekcijo obe tekočini, da se iztisne obe v en prašek, posesa,in stisne v drug prašek in posesa. Je pa bila to najbolj neprijetna in konjska injekcija kar jih je :D Sem se pa že od začetka špikala samo v trebuh.
< Sporočilo je popravil sunprincess -- 6.10.2014 7:35:11 >
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 6.10.2014 9:05:41
|
|
|
|
Najin_pikec
|
Hvala za odgovor! Ja, jaz sem jo nazadnje dobila še v tazadnjo, in je bila res boleča v primerjavi z ostalimi. Ampak v primerjavi s punkcijo je pa malenkost... Priznam, da me je punkcije kar strah, ker prva (leta 2011) je bila zelo boleča. Samo sem dobila takoooo čudovito nagrado, da mi ni prav nič žal
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 6.10.2014 9:47:07
|
|
|
|
limonca*
|
Najin pikec, samo enkrat se špikneš. Moje sonce, naročajo na 15 dan (razen če ni vikend), ker tistim ki ni uspelo do takrat že v veliki večini priteče M.. zato je tudi npr. na ETju 10 punc, na krvni test pridejo pa 4.. seveda pa tudi to, da še nimaš M, ni dejstvo, da je uspelo. Skratka, varčevanje se temu reče. Kar se tiče bolniške - jaz sem bila doma 1x samo 1 dan po ET, pakrat 3 dni, parkrat 5 dni, mislim da enkrat tudi 14.. rezultat je bil vedno isti - negativen. Tako, da jaz nisem ravno za počivanje..
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 6.10.2014 10:32:49
|
|
|
|
sunprincess
|
Mene pa zanima, če ima še katera podoben problem...še nikjer nisem brala o tem, tako da mi je precej čudno. Sama že dolgo ne jem žitaric in mlečnih izdelkov, prav tako omejujem sadje. Odkar sem v postopku ne morem niti videti mesa in jajc...In mi praktično ne ostane nič za jest. Se je še kateri zgodilo,da se ji je hrana, ki jo ima drugače vsak dan na jedilniku popolnoma uprla??
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 6.10.2014 11:43:23
|
|
|
|
SemSonce
|
Čau pupe. Kako ste. Js sm tretji dan po ET in me je spodaj v jajčnikih začelo nekaj bolet, taka topa ne ostra bolečina, oziroma niti ne bolečina, samo malo neprijetno je in se mi zdi, da sem malo napihnjena. No js upam, da se kaj dogaja, da se mogogč gnezdi . Hvala za info glede testa, upam, da pridem do 20.10. brez menstre in z enim velikim plusom. rebrebu kako je s tabo? LP
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 6.10.2014 15:35:32
|
|
|
|
rebrebu
|
SemSonce cakam:) jutr al pa v sredo delam test:) odvisno kdaj pridejo po pošti:) zaenkrt se ni M....je pa vse tko tko....
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 6.10.2014 20:34:08
|
|
|
|
Stars619
|
Rebrebu, sigurno bo , držimo pesti...moj pravi, da je bolje, da so taki čudni znaki, kot pa da jih ni! No, jaz pa sem šla pod narkozo in vam moram povedat, da je ZAKON! Malo se ti zvrti, zaspiš za tistih par minut in že te zbudijo...ne vem, če vse skupaj traja 15 minut! Danes sem imela transfer, zdaj pa držimo pesti, da bo čez 14 dni tudi pri nas ... Glede hrane je res problem, če toliko stvari ne ješ...in potem ti še neke stvari naenkrat ne dišijo...no, boš že našla neko rešitev... Jaz skozi vse jem, zdravo in nezdravo...tu smo si pač ljudje različni! Držite se vse in vsem vso srečo...da ostanemo srečke nosečke!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 7.10.2014 12:41:31
|
|
|
|
rebrebu
|
hej, dones se ni blo testov: tko da jutr verjetno bojo in ne vem al bom jutr popoldan delaal al v cetrtek zjutri:)
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 7.10.2014 15:42:20
|
|
|
|
sunprincess
|
Rebrebu, super še malo, pa bo Mene pa zanima kako polne mehurje ste imele na transferju? jaz precej težko prenašam poln mehur, in mi je kar malo neprijetno,da mi bo še on šaril tam spodaj..da ne bo kašna nesreča
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 7.10.2014 21:02:20
|
|
|
|
SemSonce
|
Rebrebu držim pesti fulllllll Mene pa kr malo skrbi, štiri dni po transferju nimam nobenih znakov, sam boleče bradavice in se to veretn samo od vseh hormonov. Sej mogoče prehitevam sam res nevem. Sem pa vesela ker sva danes z mojim že skoraj kupila stanovanje, jutri ga zaarava in potem se bom zagnala v trgovine s pohištvom.... Sicer mam v glavi že vse opremljeno sam se realizacija manjka En lep večer vsem
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 9.10.2014 10:34:59
|
|
|
|
Stars619
|
Rebrebu, kaj je novega?? Si naredila test?? Sunprincess, ne razumem, zakaj se ubadaš s polnim mehurjem? Saj pa lahko greš pred transferjem 5x lulat, če je treba. Torej?? SemSonce, super, da vama dogaja in po moje je full ok, da bosta sedaj okupirana z opremljanjem stanovanja ipd., čas ti bo minil kot bi trenil... Joj, meni pa se vse takooooo vleče. Se mi zdi, da je že cela večnost od transferja...in čakanje vse do 20.10. Ufffff.... Kako ste ostale???
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 9.10.2014 10:41:15
|
|
|
|
sunprincess
|
Ker je bilo priporočilo dr. ,da je čim bolj poln mehur. In sem potem brala na tujih straneh,da poln mehur postavi maternico v boljši položaj za transfer. Samo zato. Je pa že za mano, ni bilo hudo, pa še takoj po transferju so me spustili lulat :D Rebrebru, tudi mene zanima kaj se dogaj? Si že sploh dobila teste? SemSonce, tebi bo pa hitro minilo. Se spomnim,ko sem jaz opremljala...ni bilo časa mislit na nič drugega
< Sporočilo je popravil sunprincess -- 9.10.2014 10:42:42 >
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 9.10.2014 12:08:46
|
|
|
|
Stars619
|
To pa je res zanimivo, da je vsepovsod drugače! No, res je, da sem morda edina tukaj, ko o vseh teh postopkih najmanj ve in najmanj bere, ampak pri nas pa je bilo ravno nasprotno. Nam so sigurno 2x rekli, da še naj gremo na wc pred transferjem...hehe...ja, kdo bi vedel... Kakorkoli, glavno, da je mimo, da tudi ti greješ malo pikico in da bo vse ok...;)
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 9.10.2014 12:18:06
|
|
|
|
sunprincess
|
Ti si v MB, glede na to,da si imela anastezijo za punkcijo? Pri dr. Rešu je rečeno prazen mehur za punkcijo,in poln za transfer... 20.10. je kateri dan po tvojem transferju? Meni so rekli naj delam test 22.10,kar je 14 dni po transferju,samo vidim,da ostale delajo test že prej :)
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 9.10.2014 12:25:49
|
|
|
|
SemSonce
|
Rebrebu, upam da že plešeš zmagovalni ples in se ti na široko smeji Stanovanja še ne opremljam ker še ni prazno tako da se motim samo bolj s tem kako bi ga opremla (opremljam v glavi). Je pa res da se mi še vseeno vleče ker ne morem odmislit tega našega pričakovanja. Sploh danes k me že cel dan neki špika, mam občutek kot pred menstruacijo.Res upam, da se motim. Stars619, potem delava test na isti dan, verjetno ne bom zdržala, sam upam res da me ne preseneti prej. lp vsem
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 9.10.2014 14:09:50
|
|
|
|
rebrebu
|
nič ne bo z zmagovalnim plesom, test negativn, pa se izcedke mam-vcer zvecer kri, dones tud...pač ucer tko sveza, dones uno rjavo, tko da ne vem kaj se dogaja...za vgnezditveno je prepozno, tko da, do treba v nove boje, verjetn januarja....
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 9.10.2014 14:14:08
|
|
|
|
SemSonce
|
Rebrebu, mogoče je pa še premalo hormona in kolikor sem brala izcedki niso nujno menstruacija. Še vedno držim pesti zate. V vsakem primeru poskušej biti pozitivna in naj ti bo tvoj mali škratek v tolažbo in podporo pri morebitnih novih bojih.
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 9.10.2014 14:18:22
|
|
|
|
Stars619
|
Ejej, rebrebu...pa tako smo držali pesti... Ja, nič...sicer še niso vse možnosti izključene, pri nas je bil en primer, ko je ena full krvavela, pa je na koncu bila noseča! Ampak v vsakem primeru, glavo gor...saj bo...enkrat sigurno!!! Ja, jaz sem v Mb, tako je...se pač razlikujejo stvari malo ja... No, mene danes tudi malo boli doli, bolj na desni, pa na trenutke čutim full pritisk...bomo videli! Sicer pa jaz ponavadi nimam znakov pred M, pač pa drugi dan M, takrat me vse boli...
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 5 vzrokov za bolečino pri ovulacijiNe glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?