patrino
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Sem vedela, da boš opisala kot adrenalinsko dogodivščino... Lili, pa kaj zaboga je zate adrenalin? Tu mava pa res različni lestvici... Petea, verjamem naslovu, moram prebrat. Pri nas v bivšem vrtu so meli skupino "močnih karakterjev" in "zelo sposobne vzgojiteljice", ki so jih kljub temu peljale ven, na sprehod, ob cestah itd... No, meni ni bilo čisto nič všeč, da so ti močni karakterji potem zrinili mojo mirno pupo na cesto, vzg. pa sta trdili, a se to že ni zgodilo (ker verjetno ob krotenju močnih karakterjev nista mogli nadzirat cele skupine)... Tako da - vsaka medalja ima dve strani. Sama imam sicer svoje mnenje o teh mulčkih, ker dejansko na igrišču niso bili čisto nič težki in so se skup igrali brez problemov, vendar v vrtcu so bili baje strašni problemi... Tako da imam svoje mnenje o zelo strokovnih vzgojiteljicah, ki bojo vsako skupino vlačile kamorkoli, čeprav je not 5 bolnih otrok, ki potem iz sprehoda ne morejo... Pravijo, da zjutraj ne vejo, kdo je bolan, hkrati pa povejo, da jim tamali povejo, da jim je dala mami calpol da so šli v vrtec... Jaz bi rajiš, da bi bile "manj strokovne" in lepo poklicale starše, kadar je treba, pa priredile aktivnosti temu, kar otroci zmorejo oz. kolikor so vodljivi, tako kot v drugih dveh skupinah. Meni se pa to ne zdi linija najmanjšega odpora, ampak zdrava pamet. Ja vsaka medalja ima dve strani praviš. Že sama si povedala, da je tudi tvoje dete eno obdobje hotelo brezglavo tekati čez cesto in da si morala biti kar huda. No in zakaj potem praviš, da vzg. laže in so vsega krivi "podivjanci"?. Tudi tvoje dete je dete z napakami, čeprav to težko sprejmeš. In nihče ne pravi, da so tiste vzg. strokovne , ki brezkompromisno vlačijo malčke povsod. Strokovnost se ne meri v tem, kdo si več upa, temveč v tem, da se skuša najti rešitev, ki je čim boljša za vse otroke. Vse. Prav tako ni tista vzg. v iber strokovna, ki zaradi trme, jeze, lenoibe vat ever, pokliče starše v službo, ker se ji ne da vzet otroka na sprehod ali ker ji je otrok mimogrede povedal, da je dobil pred odhodom v vrtec zdravilo. Čisto lahko so namreč to bili vitamini, tabletke za apetit itd in dvomim, da malčki znajo povedati da so dobili Calpol, Ospen , itd. Tako kot vzg. tudi oni namreč niso doktorirali iz medicine. In če se ne motim, si bila nekako do sedaj zelooo zadovoljna s svojim dosedanjim vrtcem. Tokrat pa žal ne zgleda tako. Ja podivjanci in preveč strokovne vzg. so huda reč in gredo marsikomu v nos.. O pametnejših in o tistih , ki prej prenehajo pa raje ne bi