patrino
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Kot ni treba biti genij, da opaziš, ali je otrok, ki ga poznaš, bolan ali samo slabo razpoložen. Tudi to je res. Pa ljuba Ronja, kako do strele ti veš, da so imeli otroci, ki so bili v vrtcu , res povišano temperaturo?Kako lahko to trdiš, če te ni bilo tam? Mogoče zato, ker so to rekle na sestanku?:D Ja, onidve sta to rekli! Pa recimo ko sem uvajala tamalo, je mela ena tamala vročino (vem, ker se je prišla stosnit k meni). Pa ker tamali tudi že govorijo;). patrinči, moji otroci so takrat, ko so bili pri teh vzg. REDNO hodili v vrtec. Kasneje so hodili neredno in ne boš verjela, bili veliko manj bolni:). Otroci so dobili druge vzg. sredi leta (ta skupina je zamenjala kar precej vzg. iz različnih vzrokov) in samo pri teh so bili vsi otroci toliko bolni. Moji otroci hitro zbolijo, če so v vrtcu, se strinjam. Vendar je razlika, koliko skupine je bolne in to se dejansko da videt, ko pripelješ otroka;). Ne, lubica, ti dve vzg. sta na sestanku povedali, da razumeta, da je danes težko s službami (to je bilo pred par leti, ko še ni bilo tako grozno;), ampak da onidve bi tudi morali poslat domov otroke z vročino in da sta bili že od ravnateljice opozorjeni, da so otroci v njuni skupini bolni in da to ni prav, da morajo bit bolni otroci doma. To so njune besede iz sestanka. Da nas razumeta in vse... Lahko jim ne verjameš - ampak potem ne verjameš strokovnim delavkam... Ja, sta zelo razumele stiske staršev. Vendar so bili otroci po moje v še večji stiski. In za par otrok ti lahko garantiram, da so imeli vročino, ker jo je enemu vzg. vpričo mene zmerila, drugo sem pa držala v naročju, ko sem uvajala svojo pupo. In ni bila samo slabe volje, pa ni treba met diplome iz medicine, da vidiš, če je en otrok totalka bolan. Tudi vzg. se je smilila, vendar staršev nista klicali. Ne tisti dan, ne noben naslednji dan, ne sicer nikoli. Kadar se je moja pupa nalezla, sta se čudili, kako to, saj zdaj so skoraj vsi zdravi v slupini, razen tistih par, ki so tako skoz (njune besede). Ko da virus sprašuje: aja, pri tebi sem pa že bil, ne grem še enkrat:D. in ne boš verjela, v tem vrtcu je bila ravnateljica zelo odprta in če glih zame sprašuješ, mi je zaupala še kaj precej bolj osebnega;), ampak ne, to je bilo iz njunih ust - da sta bili opozorjeni in naslednjič, da ju je kregala, če hočeš točno njune besede. Očitno jima je torej morala večkrat rečt in jo čisto razumem. Repliciram, da ne bo Petea predolgo čakala na telenovelo Ronja upam, da se zavedaš, da so tisto kar je poboldano hudooo gnile jabolke v zaboju. Ja dete v jaslih ti zna kar samo povedat, da ima vročino. Pa tudi drugače se vročina kar za tren oka na daleč voha in vidi. In ja, če je imela skupina izpad otrok, so bili tisti manjkajoči vsi do zadnjega bolni . Niti eden ni bil doma, ker je imel pač frej dan, teden, ker je šel na počitnice, na obisk, se je pazil drugje. Čisto vsi so bili doma, ker vzg. niso klicale staršev, ko so zakuhali. In kar predstavljam si kako si ti ob prihodu vse to prečekirala koliko jih manjka, pretipala, kdo kuha , vmes še početala z ravnateljico o vseh intimnostih in zraven še uspešno oddala, uvajala oz. se posvetila svojemu otroku. In kar mi je še bolj smešno je to, da si ti, kljub vsemu, da so bile te vzg. ena taka rupa od pedagogov, ti svoje zlate sončke kljub temu vodila k njima. Kljub temu, da si vedela, da so kar naprej bolni, kljub temu, da si vedela, da vzg. ne bodo poklicale če bo kdo od tvojih zbolel. Ejejej.