Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: CHRISTIN ŽIVJO, malo spremljam vse te debate na forumih in na fbju in se bom malo razpisla. mi ni nič več jasno, ko berem, kaj vse lahko in kaj vse se ne sme jesti med nosečnostjo, po porodu, kaj otrok lahko je, kaj sme delat. toliko enih omejitev, prepričanj, zgražanj, prepovedi. pa čemu vse to?? res mi ne gre v glavo zakaj je treba otročke v vato zavijat, zakaj se celo nosečnost pazit kaj se je, kaj se počne pred tem, pa kajenje, alkohol, prepovedane substance, pre-stresno življenje, en kup enega obremenjevanja itd. Na to pa nihče pomisli da je ravno tako velik dejavnik za otrokovo zdravje. pa nakup vseh zdravil takšnih in drugačnih še preden se otrok rodi. zakaj res toliko kompikacij. na vzgojo se pa požvižga 3 / 4 ljudi. na razvoj, na veselje, srečo, čas z njimi, to jih pa sploh ne zanima. ne razumem staršev ki so vse vedi o razvoju in vedenju, od kje jim to znanje, pa saj ti ne pade v možgane skupaj z otročkom ob rojstvu, pa saj nimamo vseh odgovorov. sem res presenečena ko slišim od 14 dni starih novopečenih mamic da šola za starše je čist kar nekaj, ja mogoče, ker nekdo ni sledil debati. nebom pozabila para ki je istočasno z nami hodil prvič na str. šolo. mož je bil cel čas na tablici in vdihoval kako težko mu je in kako butasto je to, ženska pa da kdaj bomo končali da imata opravke. če že prej nimaš časa, in si ga težko vzameš za nekaj ur o vzgoji, porodu, EP, dojenju negi, ja a potem ga boš sploh imel kdaj za otroka. pa nesmeš tega jest pa ne onega, pa saj otrok nebo zaužil ničesar konkretnega, skozi nosečnost skozi dojenje. vsi se čudijo, ker so otroci fizično manj sposobni kot so bili leta nazaj, govorimo o 10 let nazaj, ja sveta Marija, a je čudno, če se ne smejo igrat na vrtu, v zemlji, na drevju. doma otrok lahko edino gleda tv ali pa ti skače po glavi in za kakšne pol ure lahko z njim bereš knjigice, no tisti ki imajo bolj mirne otroke pa več časa. Otroci ne potrebujejo tablic in andoidov, meni osebno je to poneumljanje otrok, jemanje njim samim, svobodo in veselje. pa kdo ti je dal GSM v osnovni šoli? pa smo ravno tako vsak dan prišli domov, ob isti uri, varno. zdaj pa je ta varnost še bolj poostrena, saj otroci 50 meterov ne smejo sami pešačit. včasih ni bilo pločnikov, pa smo vsi celi prišli v šolo in iz nje. če bi malo manj komplicirali bi svet bil lepši, otroci in mi bi bili boljšega zdravja. nebi bilo 1000 alergij, no k temu sama, osebno, pripisujem krivdo Adapteranemu mleku, ne zdravi prehrani, da otroci ne izkušajo življenja zunaj, na prostem itd. TO NI LETELO NA POSAMEZNIKE, IN NE ŽELIM PREPIRA, HOTELA SEM VEN DAT IZ SEBE TO OPAŽANJE KER S EMI ZDI PRETIRANO TAKO RAVNANJE NEKATERIH DO NJIH SAMIH IN NJIHOVIH BLIŽNJIH. LEP DAN VAM ŽELIM Zakaj kompliciras?