patrino
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Če pa robot puca namesto tebe... Robot je super, ampak na žalost še ne spuca za tamalim (ne morem robija spustit nad polito mleko z namočenimi kosmiči ali streseno rižoto itd... recimo... ker se bo pokvaril ali čisto zapacal metlice...). Pa kopalnice ne spuca, pa pultov ne spuca, pa mize ne spuca (ne kuhinjske, ne ustvarjalne)... tako da - kakor je super, da posesa, je to še vedno samo prah. Čakam na čudežno krpo, kot sem že rekla . Ni hotela dati roke? No, o tem govorim. Če bi se tako bala ceste, kot praviš, bi ti zlezla na vrh glave. Patrino, kaj tebi ni jasno, da se otroci spreminjajo, ko jih vzgajamo? Ja, ni hotela roke, ko je bila stara slabi 2 leti. In ja, bilo jo je na smrt strah cest, ko se je zgodil ta dogodek v vrtcu, pri njenih 4ih letih. MOgoče ti svojih ne moreš vzgojit, da se nečesa bojijo v 2 letih, ampak meni to rata . In zame ni isto skakanje na cesto ali to, da greš mirno zraven mame čez cesto, ko gre ona čez cesto. Še vedno mora dat roko, ni pardona, vendar pa mi nikoli ni noben bezljal na cesto. To je zagotovo letelo na to prikrivanje simptomov bolezni z različnimi zdravili zaradi katerih so bili otroci še vedno bolni in še vedno reveži, še vedno kužni le simptomi so bili za par ur namerno prikriti. Še dobro, da ti točno veš, kako bolani otroci so bili v našem vrtcu, če tebe ne bi mela, ne bi vedela! Zanimivo, da so DRUGE vzg. ISTE skupine pa lahko poslale bolane otroke, iste otroke, istih staršev, z istimi boleznimi (itak s v gl. viroze) domov... Nekatere pač tega nikoli n emorejo. Druge pa lahko. Ker ene majo rajši otroke, ene pa starše. Lubica, zdaj te mam pa počasi dovolj: zelo dobro vem na pamet, kaj vse so znaki, zaradi katerih lahko vzg. zavrnejo otroka in ja, POVIŠANA TEMPERATURA je ena od teh stvari. In te vzg. NISO pošiljale otrok s povišano temp. (ker se po par urah spet dvigne, tudi če otrok dobi doma calpol - razumem, da ga ne morejo poslat zjutraj, ko ga dobijo, čeprav se je enim že v garderobi na daleč videlo in bi JIH LAHKO poslale - ker so tudi druge vzg. jih;). Zanimivo, da nisem mela teh problemov pri nobenih drugih vzg., čeprav so povsod otroci veliko bolni - vendar se vseeno zelo pozna razlika. n mislim, da bi to mogla narediti tudi vzgojiteljica ali pa celo ravnateljica, ker za vsakega otroka posebej so njegovi starši dolžni poskrbeti, a za vse ostale vrtčevske otroke pa morajo vzgojiteljice prevzeti toliko odgovornosti, da jih zaščitijo pred nesrečami in bolezni ( kolikor je njihovi moči ) in sem spada tudi to, da se uvedejo malo strožje sankcije glede vožnje bolanih otrok v vrtec. Pooodpis! Zanimivo, da točno to, kar je opisala saragr., se je dogajalo tudi pri teh vzg. (ne pa pri drugih, z isto skupino;). In zanimivo, patrino, da ti pa točno veš, da se to pa ni dogajalo;). Ful zanimivo, kakšne jasnovidne sposobnosti imaš, res me presenečaš vsak dan bolj . Zanimivo pri vsej tej stvari je to, da se imaš ti za jasnovidno, v smislu, kaj vse so reve vzg. narobe naredile pri vas in kako nič narobe v drugih skupinah. A si bila v drugih skupinah tudi in vse to videla?Si imela na vpogled vso listo prisotnosti otrok in zdravstveno anamnezo celotne skupine?Daj nehaj no. Glej, jaz nisem rekla, da vem kako je bilo v vašem vrtcu , temveč le predvidevam in to ravno na podlagi tega, kar si ti napisala. In to, kar ti strokovno ugotavljaš, da bi nekatere otroke kljub nezvišani temp. morale vzg. poslati domov, ker so bili pač bogi za videt, je tisto, kar ne kapiraš oz. nočeš kapirati. Pa bi morala, če tako zelo veš kdaj lahko vzg. otroka zavrne. Če je otrok samo bogi za videti, to žal ni vzrok, na katerega se bi ona lahko oprla. Bogi je lahko tudi zato, ker je slabo spal, ker je žalosten, ker je užaljen... Ko pripeljem mulčka v vrtec, jih kar velikokrat precej vidim v takem stanju, pa jim iz zdravstvenega vidika ponavadi nič ne fali, saj bi bili potem nekateri taki vsak ponedeljek ali po praznikih, ko se jim ne da v vrtce.. In dokler ni tehtnih zdravstvenih težav ( tiste, ki jih imaš ti baje v malem prstu) vzg. najverjetneje ne more zavrniti otroka. In , če se boš malo bolj pozanimala, tudi vzg. v drugih oddelkih vašega vrtca skoraj zagotovo niso upale zavračati otrok le zato, ker so bili nekako bogi za videt. Drugače pa upam, da te nobena od vaših bivših vzg. ne bere. Zagotovo si jim polepšala dan s svojimi prijaznimi in vsevednimi pripombami: ene imajo raje otroke, druge pa starše,ene jih lahko pošljejo domov, druge pa nikoli...