mala dama
|
Včeraj je bila pri meni patronažna sestra in mi je svetovala glede goste hrane. Rekla je, da naj začnem npr.s korenjem in naj ji ga ponujam cca.tri dni zaporedoma po par žličk na dan, da se navadi na okus. Potem naj naredim enako z bučko, pa s cvetačo...Osvojiti mora vse okuse in šele nato ji naj pripravim količinsko toliko, da bo za en obrok. Pri zelenjavi ni nobene omejitve..lahko jejo vse. Ko končamo preizkuševati zelenjavo lahko vanjo vmešamo še malo krompirja, nato okrog šestega meseca tudi žitarice riž, kosmiči,..). Kravje mleko naj bi se dalo šele po enem letu, mlečne izdelke pa po devetem mesecu (jogurti, skutke..). V krompirjev pire z zelenjavo je rekla, da naj pomešam kakšno kapljico olivnega ali repičnega olja, da ne bo tako suho. Ali pa naj si izčrpam malo mojega mleka ( !!??)...hehe...po novem bom že prehrambena industrija :) :) :) ...ne ne...tega ne mislim početi. Bom raje olje ali pa bom kupila en paketek Aptamila. Po zelenjavi, krompirju in žitaricah sledi sadje. ki pa mora biti prekuhano...razen banane. Agrumov ne svetujejo. Po 6.mesecu naj bi se uvedlo meso. Belo meso in teletina, pa tudi ribe..ampak majhne (sardele..),ker naj ne bi bile tako "onesnažene". Rekla je, naj 2x na teden v mineštrico dam meso, 2x pa 1/4 jačnega rumenjaka. Beljak je do enega leta prepovedan. Uffff sem se razpisala... Mi je bilo všeč, da je prišla, ker mi je res lepo svetovala. Danes sem ji prvič ponudila korenje. Nič se ni pritoževala, edino malo težko je požirala...očitno bom morala še bolj pretlačiti...ampak kako naj pretlačim en koren ??!! s paličnim mešalnikom niti pod nožke ne pride . In takoj se ohladi. Joj Joj..moram kaj naštudirati. Glede spanja, pa naj vam tudi jaz povem, da se malo več zbujamo ponoči...očitno je res nekaj na tem, da okoli 4 meseca ne spijo več tako dobro..se jim preveč dogaja čez dan. Naša je danes popoldan tako kričala in vriskala v posteljici, da je prav kašljala . Staknili smo prehlad, pa ne vem kako naj ji pomagam. Edino kar delam je to, da ji v nosek parkrat na dan brizgnem fiziološko raztopino. Z vatko sem ji poskušala potegnit smrklje ven, a ne grejo. Očitno so bolj zadaj v grlu. Bogica, tako težko spi ponoči, ker jo draži po grlu. V stanovanju imamo 20 stopinj in jaz ji oblečem dolg bodi in tenko jopico čez, pa dvojne nogavičke ji dam, da ji ni mraz. Ko gremo ven, pa ji dam še plišasto jaknico in čez nogice ji zavijem dekico (ko je v vozičku). Zjutraj ji dam tudi kapo, ker je prehlajena in še precej hladna so jutra. Bauko, tudi jaz gledam, da smo vsak dan zunaj vsaj eno urco. Moramo uloviti še kaj vitamina D, dokler je tako lepo sončke. Danes je bil krasen dan... Kako so kaj vaši v avtu ? Naša punca se noče vozit in precej glasno protestira !! Že od rojstva sem jo furala sem in tja sama z avtom, zdaj si pa ne upam več sama na daljše razdalje, ker nori v avtu. Bom probala zamenjati sedežek..bom dala tistega za malo večje otroke in upam, da bo boljše, ker bo več videla ven. Tako ali tako je čez dan veliko v sedečem položaju, ker sploh noče da jo nagnem nazaj. Radovednica !! lepo se imejte in uživajte te dni, ker bo sonček...
|