|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijski škratki 2014
21.10.2014 11:03:48   
Alyonka
Drage punce, ful ste se razpisale, lepo vas je brat.
Pokomentiram, kar mi uspe:
obiski - mi še nismo naredili nobenegauser posted image ...pa bi si želeli, a je skoz kaj, enkrat starejša bolna, enkrat dojenček, enkrat jaz, drugič mož. S hčerko sva počakala do 3. meseca in potem naredila obiske, pa je bilo ok. Sedaj se mi pa zdi, da je itak vse težje, da hoče starejša bit v ospredju pri starih starših in kazati, kako lepo skrbi za dojenčka in ga včasih (oni pa so že prišli na obisk k nam večkrat) še pogledat ne smejouser posted image user posted image .
Si pa že želim it kam, ker sem ves čas doma. Si pa mislim, ja, da jim ne paše iz rok v roke, pa vsi buci buc/kuku. Ful majo majhno koncentracijo in ne zmorejo tolk možgani. Moj škratek je občutljiv da je joj in vem, da imamo potem samo štalo. Že ko pride babi, pa ma še kar občutka, je popoldne zbit, razdražen. PA ni v varstvu, sem jaz zraven. Še malo, pa bojo stari 6. mesecev, pričakujem, da bo takrat lažje, kaj vem ...
telovadba- ko ozdravimo, bi rada kam šla, že zaradi družbe. Mala ulica vem, da ima super igralnice za malo večje, tako da je najbrž fajn tudi pilates. Pilates za mamice z dojen. nasploh mamice pohvalijo. Najbrž ker se oba malo nadihata kisikauser posted image .

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 226
21.10.2014 18:33:23   
*cvetka*
Redno berem vaš forum, ampak zdej mi pa ni dalo mira, da ne bi kaj napisala... Alyonka, kako misliš, da niste šli še nikamor na obisk?! user posted image A maš otroka skoz doma? Normalno, da je potem občutljiv, če je navajen samo na starše in stare starše. Ne rečem, da prvi mesec ostaneš doma, potem pa valda greš kam z njim. Sej so stari že 4 mesece in več. Pa tud tebi bo koristilo, če boš šla kam med ljudi. Men vem, da bi se zmešalo, če bi bla non stop z otroci doma in ne bi nikamor šla... Ok, če ste bolni je drugo, ampak valda niste že 4 mesece bolni. Sicer pa greš lahko tudi sama z otrokom kam, ni treba da greste kompletni...
Ženske, nehite komplicirat, ker s tem sam otrokom škodite. Sprostite se in živite kot prej, 4 mesečni otrok gre lahko prav povsod z vami.
Pa brez zamere. LP

(odgovor članu Alyonka)
Neposredna povezava do sporočila: 227
21.10.2014 19:35:26   
pejka
Midva se pa nonstop potepava že od enega meseca naprej. Mi ni noben problem zaradi vožnje v avtu. Mali pa tudi naravnost uživa v pozornosti in mu je všeč če gre iz rok v roke. Pa enkrat se mora navadit bacilov. Bolje počasi in sproti, kot pa sedaj nič, potem pa kar naenkrat bum.
Tudi ni kaj siten ko prideva domov ali pa ko obiski gredo. Problem je edino če nič ne spi celo popoldne, ker je potem tako utrujen, da težko zaspi. Ampak ponavadi zaspi v vozičku ali pa kar na rokah.

Hrana - jaz mu dam kuhat v soparnik, ko se zbudi in se kuha pol ure, potem pa soparnik še pol ure ogreva, da se ne shladi. Najprej ga podojim, ker če je preveč lačen noče jesti ( mu prepočasi dajem ) in mu rajem dam 1 -,5 ure po dojenju in poje z užitkom. Itak pa še ni tako velika količina da bi zamenjala mlečni obrok.

(odgovor članu *cvetka*)
Neposredna povezava do sporočila: 228
21.10.2014 19:46:00   
pejka
Jaz mu zaenkrat dajem domačo zelenjavo, potem jo bom pa kupovala v trgovini. Pač nimamo kaj, pozimi ni sveže zelenjave. Ne bom pa komplicirala z bio, ker nikjer ne piše da je pa res vse to res bio.

Midva ne hodiva nikamor na telovadbo. Greva rajši na sprehod po sončku. Bom pa jaz morala začeti delat mal vaje, da si utrdim mišice. Bo pilates iz dvd čisto v redu.

Če je dež, dam jaz na voziček dežno prevleko in gumijaste škornje in greva. Smo se na morju tako sprehajali in je bilo zakon. Mali spal ko polhek. Je pa bil ves zadovoljen, da je bil zunaj. Ali pa bova šla na krajši sprehod z dežnikom.

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 229
21.10.2014 20:01:25   
mašnica*
Malo 'vdiram' v temo, sem sicer še nosečka, vendar v nakupu vozička, pa me zanima katere vozičke ste kupile/imate, in kako ste z njimi zadovoljne? Midva iščeva voziček ki bo šel po makedamu in terenskih poteh sva bolj na takem doma, pa da je možnost premikanja v obe smeri pa napihljiva kolesa, ter da se da zložiti tudi v manjši avto.

Upam, da mi boste pomagale pa hvala user posted image

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 230
21.10.2014 20:27:32   
Alyonka
cvetka, hvala za skrb user posted image . Ljudje smo si različni in imam rada mir, kot tudi moj dojenček očitno, tako da do 3. m. sploh nisem imela potrebe kam hodit. Zdaj že pogrešam ,ker smo od bolezni kar malo izolirani, a se je treba pocajtat.
Namesto da kam gremo, radi sprejmemo obiske, midva sama med tednom, ko pridejo kolegice, med vik. pa bolj starše, da počuvajo še ta starejšo.

Še kaj napišem. Nočko

(odgovor članu mašnica*)
Neposredna povezava do sporočila: 231
22.10.2014 7:39:41   
condfa8h
Drage mamice,

dajmo se tukaj družit, klepetat in ne ocenjevat ena druge. Vsaka dela tako, kot meni, da je za njenega otročka najbolje. P mislim, da imamo dovolj "bombandiranja" povsod okoli nas, ni potrebno še tukaj....

Vse, ki vas zanima telovadba je danes nekaj na 1nadan.

Midva sva danes začela z oblačenjem žabic user posted image

Lep, deževen dan vam želim!

(odgovor članu Alyonka)
Neposredna povezava do sporočila: 232
22.10.2014 8:41:29   
pejka
A ga boš že napravila v žabice?

Midva jih za noter še nimava, za ven sem ga pa mislila obuti v dokolenke in pa copatke gor. Itak ga bom v dekico zavila. Mi je lih dones mami rekla kako ga boš pa pozimi napravla? Sam res, če ga že zdej full napravim, kaj bom pa pol?
Bom vidla kolk mu bo toplo če bo tolk napravljen, če ne ga bom pa bolj oblekla. Itak je pa bolj vroč tip.
Pa zdej sem se lih fino natrenirala kolk ga obleči. Pa itak je boljše da ga malo manj napravimo, kot pa da se jih pregreje. Sej počasi se bomo pa natrenirale.

Voziček - mi imamo Quinny Buzz in je super. Prideva čisto povsod, mali je noter ko car, samo smo pa prednje kolo kupili napihljivo - off road. Se da na majhno in na hitro zlagat in razlagat. Jaz ne zamenjam. Edino kar koga moti je, da je košara v obliki črke L, da se noge dvignejo ko vzglavje položiš. Bomo videli kolko bo mene to motilo. Prijateljica ga ima in mali je noter full zadovoljen.
Pa voziček je lahek in se ga super da vodit tudi z eno roko. Sporoči kako se boš odločila.

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 233
22.10.2014 10:42:09   
condfa8h
Pejka,

zunaj je ziiiima, ko sva šla od doma je blo 6 stopinj. Res pa ne veš kako bi sebe obleko, kaj šele otroka. Precej hiter prehod je, to je problem. Glede sprehajanja v dežju, sva midva tudi to nardila poleti, ko je blo toplo, zdaj ko bo mraz pa zaradi vlage in hladnega zraka ne bi upala...

Zdaj mi mali spi, je zaspal v jajčki in ga nimam srca zbudit. Mislim, da mu ne more škodit če je eno urco v jajčki.

Sva bla pri pediatru, je v enem mesecu dobil samo 400g, in zrasel 3 cm...je pa res, da se mi zdi, da ga malo bolj površno zmeri...samo, da ga pogleda ok. Torej imamo danes 5 mesecev, 70 cm in 8750g...

Bi ve upale na bolhi kupit parni kuhalnik? Jaz bi ga ful mela, pa ne vem al naj novega kupim al rabljenega.

Glede vozička pa mam jaz Peg Perego, je ok, ni nevem kaj. Zasede pol prtljažnika.

Že bedi, grem ga nahanit.

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 234
22.10.2014 10:51:26   
pejka
Ne bo mu škodilo če bo mal spal v lupinici. Baje naj bi bil lahko noter dve uri.
Midva imava pa jutri pediatra, bomo videli kako se bomo oblekli. Močno upam, da ne bomo prej mogli dvorišča skidatuser posted image

Sej naš se tudi ni dosti zredil v enem mesecu. Sej zdej teža ne bo več tako zelo naraščala. Naš bo 1.11. star pet mesecev in mislim da tehta enih 6700 g. Velik mora biti pa enih 65 cm. Pri treh mesecih je pa tehtal 6070g.

Jaz imam parni likalnik, z postajo. Sem zadovoljna, samo eno veliko pomanjkljivost ima - noče sam likat user posted image !
Jaz bi si rajši kupila novega. Pa rajši malo dalj časa počakam, da se nabere denar na kupček in ga potem kupim. Saj to itak kupuješ za veliko časa. Če se boš pa odločila da ga kupiš prek bolhe, ga pa sprobaj če dela.

Pri nas imamo pa sončka.Komaj čakam da se malo še segreje in se greva mal zluftat

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 235
22.10.2014 22:36:29   
bauko
Živjo punce, upam, da vas ni odpihnilo ali odplaknilo user posted image

spanje na trebuhu: tamala13, nič posebnega ne zgleda, pač na trebuščku je, glavco na eno stran, roke pa ima pokrčene v pravi kot oz nekaj podobnega. Razen to mogoče, da ima v tem položaju težko dudo v ustih. Pa včasih jo najdem, da spi z dvignjeno rito, tako napol kleči user posted image

jogi: Mi imamo trdega od Dormeota.

bio zelenjava in hranjenje: jaz imam zaenkrat možnost dobiti domače stvari in dokler bo šlo, bom uporabljala to zelenjavo in sadje. Sem pa ravno danes kupila neke žitne kašice od allnature in holle, ki naj bi se lahko uporabljale od 4. meseca naprej. Ampak zaenkrat ostajam pri zelenjavi in sadju. Je pa hecna - dva dni je ful jedla cvetačo, danes pa se je začela prav pritoževati. Moram zamenjati štimo zgleda user posted image Pri korenčku ima pa usta nepreklicno zaprta user posted image
Hranim jo v stolčku oz ležalniku. Podobna poza je kot v lupinici. Meni je tako lažje, ker se v naročju preveč zvija in se bojim, da bi jo tako še bolj na rito posedala kot jo posede ta stolček.

deževni dnevi: Na žalost nimam kakšnega pametnega predloga...zdaj se verjetno začenja uno tazoprno odbobje kar se vremena tiče. Upam, da se bo vseeno dalo čim več biti zunaj. Midva imava nepisano pravilo, da je tamala vsak dan vsaj eno uro zunaj...

voziček: Mi imamo Jane slalom, letnik 2008 (sva kupila rabljenega). Ima tri napihljiva kolesa. Po terenu gre super, je pa tudi super težek in velik. user posted image Samo podvozje v Touranu zasede polovico prtljažnika. Zdaj, ko smo se znebili košare je malo boljše. user posted image

Zmedi z dojenjem še ni konca. Prejle je pljuvala ven flašo in me gledala v joške, mahala z rokicami in delala mmmm, mmmm. In potem jo pristavim in je vlekla brez nastavka...user posted image kr neki, nič več mi ni jasno. Vsake 5 min neki drugega...

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 236
23.10.2014 12:52:35   
pejka
Bauko, jaz sem tudi kupila mlečno kašico - z banano od Alnature in ga je full zvijalo po njej. Pa sem rekla da jo bom jaz pojedla in je še mene full zvijalo, pa celo dopoldne sem letala na wc. Verjetno od ovsa ki je noter. Tako da previdno s to kašico. Sem jo pa čez dva dni šla še enkrat jest in me je spet zvilo

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 237
23.10.2014 14:50:11   
bauko
hvala pejka, bom preverila, katero imam. Vem le to, da nimam te, ker sem namenoma kupila takšno, ki ni mlečna.

Od teh priporočil glede uvajanje GH se ti lahko itak zmeša, ampak a ni tko, da naj bi z mlekom še malo počakali?
Vsako leto je malo drugače, ta priporočila. Ko prideš v trgovino je pa itak malo morje te hrane, pa vsa je super duper kvalitetna in oh in sploh...ampak na koncu je še vedno zapakirana v vrečko/kozarček in stoji v štacuni, kar ima nek pomen (vsaj zame).

Jaz bi se rada tega čim manj posluževala, ampak sem in tja pa prav pride, da samo zmešaš in je pripravljeno.

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 238
23.10.2014 17:19:03   
pejka
Mlečne kašice so pripravljene z adaptiranim mlekom. Zato jo tudi ti zmešaš samo z vodo in ne z mlekom. Mislim da so samo dve vrsti kašic ene so z adaptiranim mlekom, druge pa take ki jih moraš ti pripravit z katerikolim mlekom.

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 239
24.10.2014 9:59:04   
neznanka89
Punce, upam, da mi bo katera znala pomagati. Moj fant je do prejsnjega tedna spal od 9zvecer pa do 2 ponoci, nato sma se podojila in je potem spal do 8 s tem, da sma se dvakrat jedla. Sedaj pa ze par dni zaspi ob 9 in se zbudi ze pred 12, in nato na vsako uro, najvec 2. Najprej se zacne premetavati in stokati potem sledi jok ce ga ne vzamem v narocje. Nazaj zaspi takoj ko ga dam na dojko, tako, da lacen ni. Pa cez dan ma dovolj blizine in je nasmejan nezahteven dojencek. Res nevem, kaj bi naj bilo to. Upam, da je qhamo obdobje in bo cimprej minilo.

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 240
24.10.2014 10:48:28   
bauko
Pri nas je podobno in enako kot ti, tudi jaz ne vem zakaj. Kr naprej stokanje in premetavanje in če ji ne dam dude je jok. Se mi zdi, da ponoči spim 10x po pol ure user posted image
Sem pa brala, da je to pogosto pri tej starosti, kar pomeni, da bo pač enkrat minilo user posted image

(odgovor članu neznanka89)
Neposredna povezava do sporočila: 241
24.10.2014 13:20:27   
Zvezdica***
Živjo vsem srečnim mamicam,
upam, da uspete kaj spati ponoči. imam 4 mesečnega sinka in tudi on je danes ponoči skos nekaj stokal, vendar ni bil lačen. Mogoče pride kakšna taka noč, ko so naši dojenčki bolj nemirni.

Me pa zanima kako uspavate male štručke preko dneva? Trudim se, da ne zaspi v naročju in ga poskušam vse pogosteje še budnega, vendar zaspanega odnesti v posteljico. po nekaj minutnem božanju le uspe zaspati, vendar za kratek čas. Potem se pa zbudi v joku, ki se stopnjuje. v naročju pa lepo spi... Najbrž je potrebno samo vztrajati ..

Pa še tole-lepo prosim za vas nasvet. Preko dneva je moj dečko buden skos na hrbtu, ker ne zeli biti na boku, pa me sedaj skrbi njegova glavica, da ne bo imel zaležano ... Kakšen nasvet? nebi mu rada omejila gibanje, ker sva že imela težavo in jo uspešno odpravila, saj se je zelo rad obračal samo na eno stran.

Gosto hrano berem, da že uvajate... Bravo! koliko ste pa stari?

Pozdravček

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 242
24.10.2014 15:25:57   
condfa8h
Zvezdica***, na trebuscek ga daj,na tla pa je. Vsaj meni so tako svetovali. Baje se razvoj zacne na trebuhu...

Glede spanja, pa jaz mojega ko je nemiren vzamem k sebi.

Kako jih ve zdaj oblacite za ven?

Koliko casa ste jih hranile samo s korenjem?

Lp

(odgovor članu Zvezdica***)
Neposredna povezava do sporočila: 243
24.10.2014 15:32:00   
Zvezdica***
Hvala za odgovor. Ga dajem na trebušček, ampak kadar je utrujen in se mu ne da kravice past, se pa joka. Na trebuščku noče ležat :-(

S čim pa ste začenjale pri uvajanju goste hrane in koliko časa moraš vztrajati pri eni hrani?

Oblačenje za ven? Joj, moram kupit kar kombinezonček. Sem bolj zmrzljivček, potem pa mislim, da tudi mojega dečka zebe.

Lp

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 244
24.10.2014 17:28:19   
mala dama
Včeraj je bila pri meni patronažna sestra in mi je svetovala glede goste hrane. Rekla je, da naj začnem npr.s korenjem in naj ji ga ponujam cca.tri dni zaporedoma po par žličk na dan, da se navadi na okus. Potem naj naredim enako z bučko, pa s cvetačo...Osvojiti mora vse okuse in šele nato ji naj pripravim količinsko toliko, da bo za en obrok. Pri zelenjavi ni nobene omejitve..lahko jejo vse. Ko končamo preizkuševati zelenjavo lahko vanjo vmešamo še malo krompirja, nato okrog šestega meseca tudi žitarice riž, kosmiči,..). Kravje mleko naj bi se dalo šele po enem letu, mlečne izdelke pa po devetem mesecu (jogurti, skutke..). V krompirjev pire z zelenjavo je rekla, da naj pomešam kakšno kapljico olivnega ali repičnega olja, da ne bo tako suho. Ali pa naj si izčrpam malo mojega mleka ( !!??)...hehe...po novem bom že prehrambena industrija :) :) :) ...ne ne...tega ne mislim početi. Bom raje olje ali pa bom kupila en paketek Aptamila. Po zelenjavi, krompirju in žitaricah sledi sadje. ki pa mora biti prekuhano...razen banane. Agrumov ne svetujejo. Po 6.mesecu naj bi se uvedlo meso. Belo meso in teletina, pa tudi ribe..ampak majhne (sardele..),ker naj ne bi bile tako "onesnažene". Rekla je, naj 2x na teden v mineštrico dam meso, 2x pa 1/4 jačnega rumenjaka. Beljak je do enega leta prepovedan. Uffff sem se razpisala...
Mi je bilo všeč, da je prišla, ker mi je res lepo svetovala. Danes sem ji prvič ponudila korenje. Nič se ni pritoževala, edino malo težko je požirala...očitno bom morala še bolj pretlačiti...ampak kako naj pretlačim en koren ??!! s paličnim mešalnikom niti pod nožke ne pride user posted image . In takoj se ohladi. Joj Joj..moram kaj naštudirati.

Glede spanja, pa naj vam tudi jaz povem, da se malo več zbujamo ponoči...očitno je res nekaj na tem, da okoli 4 meseca ne spijo več tako dobro..se jim preveč dogaja čez dan. Naša je danes popoldan tako kričala in vriskala v posteljici, da je prav kašljala user posted image .

Staknili smo prehlad, pa ne vem kako naj ji pomagam. Edino kar delam je to, da ji v nosek parkrat na dan brizgnem fiziološko raztopino. Z vatko sem ji poskušala potegnit smrklje ven, a ne grejo. Očitno so bolj zadaj v grlu. Bogica, tako težko spi ponoči, ker jo draži po grlu.

V stanovanju imamo 20 stopinj in jaz ji oblečem dolg bodi in tenko jopico čez, pa dvojne nogavičke ji dam, da ji ni mraz. Ko gremo ven, pa ji dam še plišasto jaknico in čez nogice ji zavijem dekico (ko je v vozičku). Zjutraj ji dam tudi kapo, ker je prehlajena in še precej hladna so jutra.

Bauko, tudi jaz gledam, da smo vsak dan zunaj vsaj eno urco. Moramo uloviti še kaj vitamina D, dokler je tako lepo sončke. Danes je bil krasen dan...

Kako so kaj vaši v avtu ? Naša punca se noče vozit in precej glasno protestira !! Že od rojstva sem jo furala sem in tja sama z avtom, zdaj si pa ne upam več sama na daljše razdalje, ker nori v avtu. Bom probala zamenjati sedežek..bom dala tistega za malo večje otroke in upam, da bo boljše, ker bo več videla ven. Tako ali tako je čez dan veliko v sedečem položaju, ker sploh noče da jo nagnem nazaj. Radovednica !!

lepo se imejte in uživajte te dni, ker bo sonček...

(odgovor članu Zvezdica***)
Neposredna povezava do sporočila: 245
24.10.2014 18:50:39   
Alyonka
Živjo, punce,
Zvezdica, ja seveda je na hrbtu, saj drugače otročki itak ne morejo biti, kot budni mislim. Na boku so malo, med previjanjem, drugače se pa po mojem vedno zvrnejo nazaj na hrbet. Kot ti je rekla condfa8h, na trebuščku vadijo trebušne mišice in pasejo kravice, potem začnejo koleno k sebi vleči, kar je prepogoj za sedenje in tako naprej. Rita se začne dvigovati, da bojo kobacali. Pa ne bo mel zaležane glavice, saj spat ga pa daješ najbrž na bok. Spomnim se,d a je moja hči, čeprav sem jo dala na bok, vedno zaspala potem na hrbtu. Pa ni mela zaležane glavice.

prehlad - mi smo ga preboleli, kar hitro gre na pljučka in začnejo kašljat, tako da je fajn da na vas ležijo na bušijo, da se sluz izteka dol in lažje je za kašelj, če so na trebuhu. Pediatrinja je rekla, naj samo malo fiziol. dajemo v noska in potem z aspiratorjem ven povlečemo. Samo z unim, s katerim ti z usti povlečeš, ne z babyvacom, ki je na sesalec (čeprav ena moja kolegica s tistim 4-mesečnemu in je menda ok). Pa dvignjeno vzglavje je fajn za prehlad ali kašelj.

Naš v avtu zaspi, a se je kdaj že tut drl kot jesihar, pa potem omagal in zaspal. Je pa mučno, če si sam in tako vpije. Našga skoz kaj matra, kak dan je luškan in je vse ok, drugače ga še pa vedno dajejo vetroviuser posted image in je siten, pa joka. Ponoči zaenkrat še spi, a smo začeli s 4. svečko, tako da nas najbrž to še čaka. Skoz kaj. user posted image

(odgovor članu mala dama)
Neposredna povezava do sporočila: 246
24.10.2014 22:56:29   
helimaša
pa da se še jst malo razpišem.....
pri nas je zdej vse ok.....očitno je bila zadnjič polna luna tako močna da ga je čist zmedl.....v glavnem sedaj je čist ok......dojiva se še na polno.....gosto hrano mu dajem že 14 dni in jo ima ful rad.....na začetku je malo pljuval ven....sedaj je pa že ok.....tko da mešava že z krompirjem.....jst kuham kar v posodi.....in potem s paličnim mešalnikom zmiksam.....najprej sem z vilico pretlačila....pa je pljuval ven.....ker ni bilo dovolj spasiran.....zdej pa dam mal več zelenjavice in mu naredim čistp lepo kašico.....ima pa svakinja aventov soparnik in mešalnik.....in je res super.....samo not daš in ti lepo vse skuha in zmiksa.....enkratna zadevica.....samo če ne bi bila tako dragauser posted image
spanje pri nas je še vedno na boku ponoč.....itak se pa kmalu sam obrne na hrbet.....mislim pa da ni več kritično da si zaležijo glavico.....pri nas podnevi spi bolj malo......zunaj mogoče še spi kakšno urco.....če hodim seveda.....doma pa štirkrat po 10 minut največ 20.....je pa edino zdej bolj zoprno to da ne morem več tok nardit kot sm prej.....ker ko ga dam pod igralni lok je takoj na trebuščku.....in potem se začne kregat ker ne more nazaj....in potem skoz skačem in ga dajem nazaj ležat.....on pa spet nazaj na bušija.....tko da zdej malo bolj telovadimuser posted image user posted image
spi mi še vedno najkasnej od pol devetih pa celo do sedmih.....to je bil zdej dva dni rekord.....je zaspal pred osmo in spal do sedmih.....vems se je ene trikrat predramu za dudo.....tko da sm mu dala samo dudo in je zaspal nazaj.....v vozičku je še vedno priden.....je še kar v košari....sploh zdej k je bol mrzlo.....
mi mamo pa v hiši ful toplo.....me je kr sram povedat.....24 stopinj.....ne vem men paše toplo.....sicer moj mož pravi da bom zgorela.....ampak mislm da kr vsem paše.....tko da ko bo orng zahladil bo pa še kaminček prišel v poštevuser posted image user posted image
nočko

(odgovor članu Alyonka)
Neposredna povezava do sporočila: 247
25.10.2014 0:25:50   
condfa8h
Cau,

Meni je patronazna rekla...en teden korenje, drug teden dodat krompir, tretji teden pa meso. Po enem mesecu pa sadje. Saj se sami ne vedo.

Glede voznje v avtu in vozicku, pac je treba kdaj kam it, in jaz mam koroske kapljice vedno pri sebi. Tak, da ce zacne fejst jokat mu jih dam. Zadnjic mi je duda padla v luzo in se mi je 20 min fejst jokal. Ampak to zato, ker je moral bit v vozicku.. mogoce se bo razvado, bom se pol s tem ukvarjala :(

Za prehlad baje pomaga malo vasega mleka v nosek, baje fizioloska ni ok, jaz jo sicer precej uporabljam, ker ma stalno mucke v nosu. Pa narezana cebula v tetra pa zraven njega.

Ali vasi tudi hocejo star?? Kak ma priliko se mi postavi user posted image , to pa je malo zgodaj.

Pa tablicni racunalnik je ena zelo zanimiva naprava :)

Zdaj pa hitro spat...

Mirno noc vam zelim!!!

(odgovor članu helimaša)
Neposredna povezava do sporočila: 248
25.10.2014 11:25:03   
pejka
GH - midva sva štiri dni jedla korenček, nato štiri dni bučko in potem štiri dni bučko in krompirček. Potem sem pa kombinirala bučko, cvetačo in krompir. Sedaj bova začela še z brokolijem in nato s pastinjakom.
Olje v hrano dodajaš zato, ker otroček rabi maščobe ( ki jih je v mleku veliko ) - ( Dojenčki ob vsakem obroku potrebujejo sorazmerno veliko maščob, saj je maščoba dobavitelj energije številka ena in prav to energijo potrebuje otrok za rast. V prvem letu življenja dobijo zato dojenčki do 50 odstotkov vse energije v obliki maščob - iz materinega mleka ali mlečnih formul. Primerna olja so čista, hladno iztisnjena kot repično, sončnično ali koruzno. ) Sem prepisala iz ene knjige.
(Ko uvajate zelenjavno kašo s prilogo vedno vmešajte jedilno olje - repično, sojino, olivno, sončnično; saj vsebujejo ta olja večkrat nenasičene maščobne kisline omega - 3 in omega - 6. Olje je pomemben vir energije in pospešuje absorbcijo v maščobi topnih vitaminov (A,D,E,K). Sem prepisala iz druge knjige user posted image
Jaz uporabljam olje Holle, ki je namenjen ravno dojenčkom. Imajo ga v Muellerju. Dam pa ga samo eno mal večjo kapljico.
Bova pa čez en teden, ko bomo stari pet mesecev začela jesti piščančka in uvajati zvečer mlečno kašico.
Sem pa tudi brala, da je dobro dodajati zelenjavno mesni kašici sveže stisnjen pomarančni sok - eno do dve jedilni žlici, ker vitamin C izboljša absorbcijo železa. Lahko pa mu ponudimo nekaj žličk sadne kaše kot poobedek po obroku ( jabolčna).

Sadje pa naj bi začeli uvajati kasneje zato, ker je sladko in se na ta okus navadijo in potem nočejo jesti zelenjave. Sem že full preštudirala in en kup nasvetov dobila tako da kar vprašajte če je še kaj.
Aja, pa piše, da je dobro skuhati na sopari, ker z kuhanjem uničimo skoraj vse vitamine. Če nimate soparnika dajte v en cedilček zelenjavo in potem to cedilo na lonček v katerm je voda in se vam bo skuhalo na sopari.

Prehlad - mi čistimo nose3k z fiziološko in aspiratorjem in gre lepo ven. Sem pa nekje na enem forumu prebrala ko je ena mama spraševala zdravnika če lahko z svojim mlekom izpira nos in je rekel da ne. Se pa ne spomnim zakaj točno ne user posted image
Je pa tako dretje zraven, ko nos čistimo da je joj. Potem se pa stiska k meni ali k atiju in zraven prav milo gleda in stoka. Da se nama res zasmili v dno duše. Ampak diha pa lepo user posted image .
Kašljamo pa mi tudi. K sreči samo ko je buden, da se vsaj naspi. Mu je zdravnica poslušala pljučka in so hvalabogu čista. Je pa potrebno čistit noska z fiziološko, ker lahko hitro pride vnetje iz nosa na ušesa.

Spanje - ponoči se sedaj ko smo prehlajeni zbujamo dvakrat, prej se je pa enkrat okrog dveh do treh in potem okrog sedmih. Čez dan je pa ko polhek. Okrog devetih je že v postelji in ponavadi spi eno do dve uri, pa potem čez dan še dvakrat ali trikrat po eno uro. Včasih malo manj, včasih več. Mi je pa sedaj začel popoldansko spanje ukinjat in je potem zvečer že tako utrujen in zaspan da zelo težko zaspi.
Jaz ga dam kar v posteljo takoj ko vidim, da je zaspan in mu prižgem muziko ( mobile) in on potem počasi zaspi. Malo se pritožuje, a vsak dan manj. Prej sem ga pa tudi vedno nosila. Zvečer je pa malo večji problem. Včeraj ga je moj nesel spat in je bilo huronsko dretje. Potem je pa zraven njega sedel in ga je božal toliko da se je umiril in je potem mali lepo sam zaspal. Je pa ati skor prej zaspal zraven ko mali user posted image .
Se pa miljonkrat obrne preden zaspi, tako da ga dam spat na hrbet in ga potem ko zaspi obrnem na bok. Pa je kamlu na drugi strani. Glavico pa itak obrača kakor mu paše. Zadnjič sem ga našla ko je spal počez čez posteljo user posted image .

Oblačenje - mi imamo okrog 21 stopinj in mu dam bodi brez rokavov in čez bodi z dolgimi. Samo ene nogavičke in nič copatk ker se takoj prepoti v nogice in ima potem mokre. Če je pa malo bolj hladno pa mu dam še brezrokavnik ali pa tanek puloverček ali majčko.
V vozičku pa čez bodi jopico, potem bolj debelo kosmato jopico in čez nogice dekico. Mu je blo prav fino toplo. Bom pa kmalu začela uporabljat zimsko vrečo, da ga ne bo treba tolko napraviti, pa še zbrcati jo ne more iz sebe tako kot dekico. Imava pa še vedno košaro in jo bom probala imeti čim dlej, ker je pač bolj topla kot športni del.

Helimaša si taka kot moj - on bi imel najrajši celo zimo 30 stopinj v stanovanju, meni se pa meša user posted image .

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 249
27.10.2014 8:05:46   
condfa8h
Dobro jutro!

Midva sva vceraj jedla korenje in krompircek....pa ni blo dobro user posted image , bom mu danes dala loceno. Grem pa tudi kupit olje in malo posode, vceraj mi je ze kroznik pocil po tleh...he,he,he, me je res presenetil :)

Ima katera vlazilec zraka? Jaz mam od dormea, pa fejst smrdi tista para. Filter je nov. Ce ima katera takega, ki ne smrdi naj mi prosim sporoci.

Lp

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?